Inventia prin care orice om poate vorbi si intelege instant 40 de limbi straine

In: ACTUALITATE, TEHNOLOGIE

Compania Google a introdus un nou model de căşti, care furnizează traducere în timp real din 40 de limbi diferite.

La o lansare de produs care a avut loc în San Francisco, căştile Pixel au fost folosite pentru a traduce o conversaţie între o persoană care vorbea engleză şi una care vorbea suedeză.

Dispozitivul a fost comparat cu Babel Fish, creaturile extraterestre care traduceau în filmul The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

Pentru a functiona funcția de traducere în timp real trebuie ca aplicația Translate sa fie deschisă pe telefon. Apoi, tot ce trebuie să facem este să vorbim având căștile Pixel Buds pe urechi și ulterior telefonul Pixel 2 va traduce cuvintele noastre în timp real prin intermediul difuzorului de la pachet în 40 limbi diferite.

Mai apoi vom primi și traducerea răspunsului din partea persoanei străine implicată în conversație și astfel putem purta un dialog fără bariere.

Sursa: Rador

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , ,

Facebook a lansat marketplace si in Romania. Ce este si cum functioneaza?

In: ACTUALITATE, TEHNOLOGIE

Intr-o perioada in care site-urile de anunturi s-au inmultit in Romania, Facebook a lansat serviciul Marketplace si in tara noastra.

Potrivit reprezentanţilor rețelei de socializare, această piaţă este o alternativă la paginile de vânzări şi cumpărări online. Această platformă funcţionează deja în alte 25 de ţări şi este dedicată utilizatorilor obişnuiţi sau celor cu afaceri mici.

Profilurile de Facebook ale persoanelor care vând sau cumpără diverse lucruri pot fi consultate, la fel ca şi prietenii comuni, iar acest lucru oferă o mai mare siguranţă, potrivit Facebook. Plata se poate face online sau direct la vânzător.

Sursa: Digi24.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

Unul dintre inventatorii Facebook: Am creat un monstru. Facebook exploatează vulnerabilităţile din creier, Dumnezeu ştie ce le face copiilor noştri!

In: ACTUALITATE, TEHNOLOGIE

Sean Parker, primul preşedinte al Facebook, transmite un mesaj tulburător în legătură cu reţeaua socială: „Numai Dumnezeu ştie ce le face creierelor copiilor noştri”, potrivit Business Insider.

În cadrul unei discuţii cu publicaţia Axios, antreprenor a discutat deschis despre pericolele din jurul social media şi modul în care aceste reţele exploatează vulnerabilităţile umane.

„Toate aceste aplicaţii, Facebook fiind prima dintre ele, au fost create pe o singură idee: Cum atragem cât mai mult din atenţia oamenilor şi cum consumăm mai mult din atenţia lor?”, spune Parker, care s-a alăturat Facebook-ului în 2004, când Facebook-ul avea mai puţin de un an de la înfiinţare.

Comentariile acestuia se adaugă unui val de figuri reprezentative din industria hi-tech, care şi-au exprimat îngrijorările cu privire la produsele pe care le-au creat la un moment dat.

„Şi în urma planului de a atrage cât mai mult timp şi atenţie, trebuie să primeşti o mică doză de dopamină din când în când, atunci când cineva îţi dă like sau comentează la o poză sau o postare. Iar această doză de dopamină te va face să mergi mai departe şi să contribui cu mai mult conţinut, iar acest sistem te va acapara…mai mult like-uri, mai multe comentarii”.

Parker a adăugat: „Eşti prins într-o buclă a feedback-ului şi a validării sociale…este exact genul de idee cu care ar veni cu hacker ca şi mine, pentru că exploatează vulnerabilităţile psihicului uman”.

„Inventatorii, creatorii –eu, Mark, şi Kevin Systrom pentru Instagram – noi am înţeles aceste consecinţe. Dar am făcut-o oricum”.

Sursa: Mediafax.

Cand incepe Black Friday 2017 si unde gasesti cele mai mari reduceri?!

In: ACTUALITATE, TEHNOLOGIE

Ziua în care vor avea loc cele mai mari reduceri din anul 2017 va fi pe 24 noiembrie. Se așteaptă ca reducerile să ajungă chiar la 90%. 

Sărbătoarea iubitorilor de cumpărături și a tuturor celor care doresc să economisească bani, a apărut de mult, și este un efect al mulțimii care se află în centrele comerciale din SUA anual. Black Friday, cunoscut și sub numele de Vinerea Neagră în România, are loc și pe internet.

Pentru internauții români portalul Picodi.com, care monitorizează reducerile în magazinele de pe internet, a activat pagina „Black Friday  2017”, unde vor apărea oferte speciale și coduri promoționale ale unor cunoscute brand-uri de îmbrăcăminte, încălțăminte și toate tipurile de produse electronice.

„Înainte de Vinerea Neagră este necesar să facem o listă, cu lucrurile de care avem nevoie, cu prețuri aferente. Această listă ajută pe fiecare, să evite cumpărăturile spontane și să nu se lase păcălit de prețurile manipulatoare, pe care le creează unele magazine din România.„ – Bożena Irișec, Picodi România.

Sursa: Dc News

Daca ai cumparat bilete de avion de pe aceste site-uri esti in pericol!

In: ACTUALITATE, TEHNOLOGIE

Două noi scheme de tip Scam Phishing au fost promovate prin intermediul unor site-uri care promovau concursuri fictive ce ofereau câștigătorilor bilete de avion WizzAir și Blue Air, iar unii dintre utilizatori care și-au completat datele online au pierdut sume de bani, precizează specialiștii Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), într-o alertă publicată joi.

Potrivit sursei citate, primele notificări legate de existența unui astfel se site înșelător au fost primite miercuri, 8 noiembrie, atacatorii folosindu-se de imaginea companiei aeriene WizzAir și pagina proprie de internet.

„Utilizatorul primește (prin intermediul rețelelor de socializare) invitația de a participa la un concurs fictiv, care presupune completarea unui chestionar legat de calitatea serviciilor companiei aeriene WizzAir. După completarea lui, utilizatorul este îndemnat să partajeze această informație cu prietenii săi (contribuind astfel la răspândirea păcălelii pe social media). Următorul pas este descărcarea propriu-zisă a tichetelor, în format .pdf, însă evident nu se întâmpla acest lucru! Ești redirecționat către un site care oferă un serviciu gratis pentru o perioadă (în cazul testat de noi Scribd). Mai departe, ești îndemnat să îți faci cont sau să te autentifici pe acest site. Datele tale pot fi preluate fie prin autentificarea cu #Facebook sau #Google, fie sunt introduse de utilizator (nume, adresa de e-mail, parolă). Ultimul pas presupune introducerea datelor bancare (…)”, explică experții CERT-RO.

În acest context, utilizatorii s-au plâns de faptul că, ulterior abonării la asftel de servicii de tip ‘trial’, de pe cardurile lor au dispărut anumite sume de bani, fără acordul proprietarilor.

CERT-RO avertizează că, în cazul în care au fost completate datele solicitate recomandările sunt următoarele: să notificați imediat banca de proveniență a cardului despre problemă, să schimbați parolele conturilor de mail sau social media utilizate ca metodă de înregistrare în acest caz, să ștergeți postările de pe social media, care ar putea ajuta la propagarea acestui scam și, cel mai important, „dacă sună prea bine să fie adevărat, atunci cel mai probabil nu este real!”.

Ulterior, declanșării acestui atac, joi la ora 12:00, CERT-RO a precizat pe pagina de Facebook faptul că, prin colaborarea cu parteneri CERT la nivel internațional și cu ajutorul companiei de hosting, s-a reușit blocarea acelui site, care propaga concursul fictiv WizzAir.

Într-un mesaj postat recent pe aceeași pagină de socializare, CERT-RO avertizează că, la fel ca în cazul wizzair.com #scam, încercarea de phishing care se folosește de un potențial câștig a unor bilete de avion afectează și clienții sau potențialii clienți Blue Air. În acst context, experții îndeamnă utilizatorii să fie foarte atenți la datele pe care le completează online.

Sursa: Agerpres.ro

Cum ne citeste SRI e-mailurile si are acces la conturile noastre de facebook!

In: ACTUALITATE, TEHNOLOGIE

Serviciul Român de Informații (SRI) a inițiat două licitații prin care urmărește să cumpere o aplicație software și un echipament IT pentru analiza echipamentelor utilizate în comunicații, dar și a datelor rezultate din exploatarea în cloud a conturilor de email și de socializare. 

Astfel, SRI vrea să se doteze cu Cellebrite Cloud Analyzer, un software pentru analizarea datelor rezultate din exploatarea în cloud a conturilor de email și de socializare, precum și un sistem tehnic de analiză a echipamentelor utilizate în domeniul comunicațiilor (Cellebrite UFED 4PC sau echivalent).

Aplicația și echipamentul IT menționate anterior sunt produse de Cellebrite, o companie israeliană specializată în instrumente de analiză care permit agențiilor guvernamentale să spargă telefoanele mobile, acțiuni necesare pentru desfășurarea anchetelor.

Contactat de Profit.ro pentru clarificări, Serviciul Român de Informații nu a prezentat detalii, transmițând doar mulțumiri pentru interes și asigurând că va răspunde în termenul legal.

Sursa: Profit.ro

Premiera pe WhatsApp: Poti sterge un mesaj pe care l-ai trimis deja!

In: ACTUALITATE, TEHNOLOGIE

Dacă vi s-a întâmplat deja să trimiteți din greșeală un mesaj unei persoane și să doriți să-l ștergeți, în curând veți putea face asta în aplicația WhatsApp.

Cei care au regretat după ce au trimis un mesaj pe WhatsApp au acum un motiv de bucurie: aplicaţia de mesagerie instant va permite în curând ştergerea unui mesaj trimis fără ca destinatarul să ştie, scrie duminică Le Point.

Eroare de destinatar sau gravă greşeală de ortografie… Cine nu a visat vreodată să „recupereze” un mesaj trimis prea repede? Cu WhatsApp, o aplicaţie care se mândreşte cu un miliard de utilizatori zilnic, acest vis poate deveni în curând realitate. Printr-o actualizare, miliardele de utilizatori ai aplicaţiei de mesagerie instant vor avea posibilitatea de a şterge un mesaj timp de 7 minute după expediere, relatează 01Net. Dacă destinatarul nu este foarte pe fază, va fi imposibil ca acesta să citească acest mesaj şi nici nu va şti că i-a fost trimis, deoarece mesajul va fi şters şi din notificări.

În luna aprilie, utilizatorii au observat deja că aplicaţia părea să testeze această caracteristică nouă, reaminteşte Numerama, şi ar fi ajuns acum la versiunea ei finală. O singură constrângere: este necesar ca ambii utilizatori (expeditorul şi destinatarul) să îşi actualizeze aplicaţia, în caz contrar cele două versiuni vor fi incompatibile.

Va apărea această nouă caracteristică şi pe Messenger? Este foarte posibil ca Facebook, care a cumpărat în urma cu 3 ani WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari, să introducă în curând o actualizare similară, însă deocamdată compania nu a oferit informaţii în acest sens.

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

Patru tineri din Rm. Valcea au inventat un smartphone care poate concura cu iPhone si Samsung la performante! In curand vor deschide o fabrica de telefoane!

In: ACTUALITATE, TEHNOLOGIE

La Râmnicu Vâlcea, patru tineri au construit un smartphone românesc, într-un garaj, întocmai ca legendarul antreprenor. Deşi nu e primul smartphone de producţie românească, succesul tinerilor IT-işti a ajuns deja la urechile unor cumpărători: au 130 de precomenzi.

Patru tineri, trei IT-işti şi un absolvent de Conservator, dar pasionat de tehnică, şi-au unit ideile pentru acest proiect. Ştefan Epistatu vrea încă din 2012 să-şi construiască un telefon pe gustul lui, nu condiţionat de cele de pe piaţă. A avut nevoie de 5 ani să vadă proiectul gata.

Ştefan Epistatu, iniţiator proiect: Placa de bază este concepută sută la sută de mine. Acum am reuşit să aducem la 4 giga de memorie de RAM şi la o memorie de stocare de 64 giga. Are o baterie de 15.800 amperi.

Carcasa este din aluminiu şi vine din China, alături de display, iar unele componente sunt printate 3D în atelierul din Vâlcea. Camera foto de pe faţă are 13 megapixeli, cea de pe spate 8, iar rezoluţia ecranului este de 1920X1080. Tinerii susţin că un punct forte al afacerii pe care o dezvoltă este serviciul de garanţie.

Marius Vasilescu, asociat: Dacă este vreo problemă de soft, o problemă tehnică suntem foarte fericiţi să primim telefonul şi să oferim unul nou.

O sută treizeci de telefoane au fost deja plătite şi urmează să fie livrate la începutul anului viitor.

Romulus Ghinoiu, cumpărător: Când am văzut telefonul, mi-a plăcut, se mişcă foarte bine, are un procesor rapid. cu siguranţă o să-l cumpăr şi pentru angajaţii mei.

Lansarea oficială a smartphone-ului „ made in Vâlcea” va avea loc pe 3 noiembrie, urmând ca din ianuarie 2018 în Râmnicu Vâlcea să fie deschisă şi o linie de producţie.

Totuşi, acesta nu este singurul smartphone de producţie românească. Braşovenii de la Allview au lansat încă din 2008 modele de telefoane care sunt în magazinele de profil din ţară.

Sursa: Digi24.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , ,

Ai observat o problema la sistemul Android? Google iti da 1000 de dolari daca o raportezi!

In: ACTUALITATE, TEHNOLOGIE

Cu toate eforturile şi inteligenţa artificială investite în securizarea propriului ecosistem mobil, Google se confruntă în continuare cu numeroase probleme de securitate când vine vorba de Android şi de aplicaţiile pentru acest sistem de operare, scrie economica.net.

Pentru a creşte şi mai mult nivelul de securitate al smartphone-urilor cu Android, Google lansează un nou program de recompense pentru cei care descoperă probleme, numit Google Play Security Reward.

Acest program va plăti 1.000 de dolari pentru descoperirea vulnerabilităţilor în cadrul aplicaţiilor de Android. Nu este vorba de orice problemă posibilă a unei aplicaţii, precum bug-uri simple, ci strict despre probleme pe partea de securitate.

Scopul este acela de a depista problemele grave de securitate, precum executarea de cod maliţios de la distanţă, descărcarea forţată a unei aplicaţii compromise ori preluarea controlului asupra unui dispozitiv mobil.

Google Play Security Reward prevede ca aceia care depistează problemele de securitate să lucreze îndeaproape cu dezvoltatorii de aplicaţii pentru rezolvarea acestora. Google nu va face decât să noteze problema rezolvată şi să livreze recompensa.

Deocamdată, programul este disponibil doar pe bază de invitaţie, fiind incluse în acest moment un număr limitat de aplicaţii. Printre acestea se numără Alibaba, Dropbox, Duolingo, Tinder şi Snapchat.

Google Play Security Reward intră în rândul programului general de tip „bug bounty” pe care Google îl desfăşoară de mai mulţi ani. În program sunt implicate atât sistemul Android, cât şi browser-ul Chrome. Până acum, Google a plătit recompense de aproximativ 9 milioane de dolari.

Descoperire în apropierea Terrei: Obiect misterios se învârte, pe o orbita apropiată Pământului, în jurul Soarelui!

In: ACTUALITATE, TEHNOLOGIE

Oamenii de ştiinţă au descoperit de multă vreme în apropierea Pământului un obiect misterios care se învârte pe o orbită apropiată cu planeta noastră în jurul Soarelui. Descoperirea a fost prezentată la cea de-a 49-a ediţie a evenimentului Annual Division for Planetary Sciences Meeting, care a avut loc în Provo, Utah.

S-a speculat că este o bucată de rachetă, un alt tip de gunoi spaţial sau un corp spaţial neidentificat. O echipă de cercetători de la Universitatea din Arizona, condusă de Vishnu Reddy, a elucidat misterul. Ei lucrează cu unul dintre cele mai mari telescoape, Large Binocular Telescope (LBT), situat pe Muntele Graham din Arizona.
Obiectul (469219) 2016 HO3 este, de fapt, un asteroid. Acesta are o lungime de 100 de metri şi, deşi orbitează în jurul Soarelui, este şi un fel de satelit al Pământului, în jurul căruia se învârte. Care sunt şansele ca obiectul (469219) 2016 HO3 să lovească Terra? Destul de mici. Până acum a fost descoperite cinci astfel de corpuri, iar 2016 HO3 are cea mai stabilă orbită. Când se află cel mai aproape de Pământ, corpul se află la de 38 de ori distanţa de la planeta noastră la Lună. De unde provine acest obiect nu se ştie, deocamdată.

Asteroidul 2016 HO3 a fost detectat pentru prima oară în data de 27 aprilie 2016, de astronomii NASA, cu ajutorul telescopului Pan-STARRS 1, amplasat în apropierea vulcanului Haleakalā din Insulele Hawaii. Din moment ce 2016 HO3 se învârte în jurul Terrei, însă fără a se distanţa foarte mult de aceasta în timp ce orbitează în jurul Soarelui, noi ne-am referit la el ca fiind un cvasi-satelit al planetei noastre. Un alt asteroid, 2003 YN107, a realizat o orbită similară în urmă cu peste 10 ani, însă el s-a îndepărtat de Pământ. Noul obiect cosmic pare, însă, mult mai stabil. Calculele noastre arată că 2016 HO3 a fost un cvasi-satelit stabil al Terrei pentru aproape un secol şi va continua să fie aşa multe secole de acum înainte”, susţine Paul Choda, manager al Centrului NASA pentru Studiul Obiectelor din Apropierea Pământului, din cadrul Jet Propulsion Laboratory, California.

By: stireazilei Tags: , , , ,

Routerele wireless sunt compromise! O vulnerabilitate a protocolului WPA2 permite accesarea oricarei retele wifi!

In: ACTUALITATE, TEHNOLOGIE

Responsabil cu securizarea reţelelor wireless, protocolul Wi-Fi Protected Access II (WPA2) este ţinta unui exploit care funcţionează cu aproape orice router Wi-Fi aflat în circulaţie, chiar şi modele de ultimă generaţie, permiţând infiltrarea reţelelor wireless pentru desfăşurarea de atacuri informatice şi răspândirea de malware, scrie go4it.ro.

Prescurtare pentru Key Reinstallation Attacks, KRACK este subiectul unui studiu ale cărui rezultate au fost până de curând un secret bine păzit. Potrivit experţilor care l-au studiat, exploitul vizează schimbul de date în care este stabilită cheia de criptare folosită ulterior la securizarea conexiunii. Mecanismul în patru paşi este compromis la cel de-al treilea, unde cheia de criptare poate fi retrimisă de mai multe ori, într-un mod care permite refolosirea de către atacatori pentru decriptarea neautorizată a traficului de date.

Vasta majoritatea a echipamentelor de reţea nu sunt protejate în faţa acestui exploit, necesitând actualizări firmware pentru actualizarea protocolului WPA2. Catalogat cu risc major de securitate, exploit-ul KRACK permite interceptarea traficului de date în reţele Wi-Fi securizate şi chiar falsificarea setărilor DHCP, deschizând calea pentru atacuri care vizează serverele domain name service (DNS).

Accesând orice reţea Wi-Fi protejată cu protocolul WPA2 ca şi cum ar fi necriptată, atacatorii vor putea intercepta sesiunile de mesagerie instant, schimburi de fişiere, parolele folosite şi chiar datele cardurilor de credit. Simpla înlocuire a parolei Wi-Fi nu poate fi de ajutor, deoarece atacul ocoleşte cu totul parola setată de utilizator.

Momentan, nu există indicii cum că exploit-ul KRACK ar fi folosit deja în atacuri, însă putem aştepta ca situaţia să se schimbe odată de existenţa acestuia a devenit publică.

Anuntul Orange Romania pentru toti abonatii!

In: ACTUALITATE, TEHNOLOGIE

Orange România, liderul pieţei telecom, devine unul dintre primii operatori din lume care aduce clienților săi Chat Messages, o evoluție a serviciului SMS.

Noul serviciu, disponibil tuturor clienţilor cu aplicaţia Android Messages, combină cele mai bune funcţii de mesagerie dezvoltate în colaborare cu Google şi cele mai bune informaţii de reţea bazate pe standardul Global RCS (Rich Communications Services).

Utilizatorii aplicaţiei Android Messages pot vedea în timp real când interlocutorii tastează şi când au citit mesajul, pot distribui imagini de rezoluţie mare şi conţinut video; pot transmite emoji, GIF-uri, stickere, precum şi mesaje audio; pot distribui locaţia şi au opţiunea de a crea grupuri de chat cu familia şi prietenii, dacă aceştia sunt utilizatori ai serviciului Chat Messages de la Orange.

Clienţii au posibilitatea să trimită şi să primească mesaje oriunde există acoperire pentru servicii mobile sau este disponibilă o conexiune Wi-Fi. Accesul la Chat Messages nu se taxează, pentru utilizarea acestuia se tarifează doar traficul de date consumat, conform planului tarifar deţinut.

Lansarea serviciului în România este o premieră europeană pentru Orange Group. Serviciul va continua să fie dezvoltat în perioada imediat următoare, pe măsură ce vor fi adăugate noi funcţionalităţi şi vor fi integrate servicii furnizate de terţi. Acesta va reprezenta o modalitate avansată şi inteligentă de comunicare în timp real, complet interconectată între operatori.

Chat Messages este deja activ pe telefoanele Nokia 3, Orange Dive 72, Sony Xperia XZ Premium, Moto E4, Moto Z2 Play şi Blackberry KEYone. Aplicaţia este totodată disponibilă pentru toţi clienţii Orange cu telefoane  Android, cu sistem de operare 4.4, Kitkat sau versiunile superioare.

Aplicaţia Android Message poate fi descarcată din Google Play Store şi se va regăsi pre-instalată pe următoarele modele de telefoane Android comercializate de Orange.

Clienţii care folosesc Chat Messages pot comunica chiar şi cu cei care nu au un telefon cu Android Messages, întrucât tehnologia va transmite mesajul sub forma SMS, atunci când este necesar.

Aşadar, indiferent de tehnologia folosită, mesajele vor ajunge întotdeauna la destinaţie. Toate Chat Messages sau SMS sunt păstrate în acelaşi loc, grupate pe contacte.

“Chat Message este o mişcare globală a industriei, de la serviciul simplu de SMS deja consacrat, către o experienţă digitală de neegalat, pe care o oferim clienţilor noştri. Suntem mândri că eforturile noastre şi colaborarea cu Google ne permit să aducem acest serviciu nou clienţilor Orange din România” a declarat Yves Martin, Chief Commercial Officer al Orange România.

Sursa: Capital.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,