Romania este campioana europeana la informatica! Rezultatele arata ca avem o generatie de exceptie!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Prima ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică a confirmat că în România se pregătesc unii dintre cei mai buni IT-işti din lume. Elevii români au obţinut o medalie de aur şi trei de argint. La competiţia desfăşurată în Bulgaria au participat echipe din 22 de ţări, scrie Digi24.ro.

Matei Tinca, elev la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală, a obținut medalia de aur şi este pe locul 5 în clasamentul final. Pasiunea şi-a descoperit-o încă de când era mic.

Matei Tinca: Voiam să programez şi eu jocuri. Şi într-a V-a a fost un cerc de informatică şi de atunci mi-am descoperit pasiunea.

A fost nevoie de multă muncă până să ajungă la etapa europeană, însă a reuşit să găsească şi timp de relaxare. Matei are şi un sfat pentru elevii care vor să facă performanţă în acest domeniu.

Matei Tinca: Trebuie găsit un echilibru. Trebuie muncit , dar nu trebuie nici prea mult că astfel te oboseşti şi îţi pierzi puterile.

La acelaşi cerc de informatică s-a dus şi Tiberiu, cel care a obţinut medalia de argint.

Tiberiu Muşat: Când am aflat că există ceva ca informatica, prin care poți să programezi calculatorul să facă orice vrei tu, mi s-a părut incredibil. Era ca și cum aș fi putut să creez alte lumi.

În viitor, işi doreşte să lucreze în domeniu.

Tiberiu Muşat: Bineînțeles, aș vrea să mă fac programator. Aș vrea să rămân în România, pentru că în ultima vreme sunt din ce în ce mai multe companii de IT.

Câştigătorul unei alte medalii de argint, Matei spune că s-a consultat de multe ori cu prietenii lui.

Matei Mirică: Avem un grup pe care discutăm anumite probleme, ne anunţăm când mai sunt concursuri online şi vorbim despre soluţii la probleme.

În primii 20 s-a calificat şi Alexandru, elev al Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca. Deşi la început nu i-a plăcut informatica, pe parcurs, a ajuns să o îndrăgească.

Alexandru Râpeanu: Pasiunea a început in timpul clasei a VI-a. M-am dus la județeană, m-am gândit că sigur nu fac nimic. Și mi-am dat seama de o problemă cum se rezolvă și așa mândru am fost de ea și de atunci tot îmi place informatica.

Palmaresul echipei României

Medalia de aur a fost obţinută de Matei Tinca (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Medaliații cu argint sunt Tiberiu Ioan Mușat (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), George-Alexandru Râpeanu (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca) și Mihai Matei Mirică (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București).

Punctajele înregistrate la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori au contat și în ierarhia celei de a XI-a ediții a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI 2017). Astfel, în această competiție rezultatele echipei României sunt următoarele: Matei Tinca și Tiberiu Ioan Mușat – medalii de aurGeorge-Alexandru Râpeanu și Mihai Matei Mirică – medalii de argint.

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) şi Ciprian Chescă (Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău).

Sursa: Digi24.ro

HARTA INTERACTIVA – Cum se vede din satelit ciclonul care se abate astazi asupra Romaniei!

In: Stirea zilei, Vremea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) prognozează intensificări ale vântului de peste 50 km/oră și precipitații de circa 25 litri/mp miercuri în Capitală, a anunțat reprezentantul ANM Gabriela Băncilă, la comandamentul convocat la Primăria Capitalei, relatează Agerpres.

Ea a precizat că ANM va actualiza mesajul de informare valabil în prezent printr-o atenționare cod galben ce se va referi și la zona Capitalei.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie a anunțat că un ciclon mediteranean va lovi România, începând de miercuri după-amiază. Instabilitatea atmosferică se va intensifica, vor apărea furtuni și vor cădea cantități însemnate de ploi. Cinci județe sunt deja sub cod portocaliu pentru furtuni, iar în Capitală, primăria a luat decizia de a închide școlile la ora 17:00. De joi, o masă de aer rece va pătrunde în ţara noatră, determinând, în unele zone, minime de doar 6 grade Celsius.

„În zona Capitalei, manifestările specifice instabilității atmosferice pe care le viza atenționarea cod galben vor fi de interes în orele serii și în prima jumătate a acestei nopți„, a declarat Băncilă.

Ea a precizat că, după ora 18,00, treptat, vântul se va intensifica.

„Intervalul critic pentru București îl apreciem în perioada ora 20,00 — 1,00, 2,00, 3,00 noaptea, când norii de furtună își vor face apariția și aici. Intensificările de vânt le apreciem în jurul a 55 — 65 de km/oră. De asemenea, vântul poate lua aspect de vijelie”, a spus reprezentantul ANM, menționând că este posibil ca în anumite cartiere să se atingă viteze chiar mai mari de 65 de km/oră.

Ea a menționat că ANM apreciază precipitații în jurul a 25 de litri/mp, dar este foarte posibil ca în unele cartiere ale Bucureștiului să se înregistreze 30 — 35 de litri/mp.

„Mare parte din aceste cantități se vor înregistra într-un interval scurt de timp, o oră, o oră și jumătate, cel mult două ore. După ora 3,00 noaptea, treptat, fenomenele vor diminua ca intensitate. Până dimineața ploaia se va opri, vântul va mai avea intensificări și pe parcursul zilei de mâine în zona Municipiului București, dar vorbim despre rafale ale vântului undeva până la cel mult 40—50 km/oră. Prin urmare, chiar dacă ANM va actualiza mesajul de atenționare pe care îl anunțam că va fi emis pe parcursul zilei de astăzi, unele intensificări ale vântului, dar unidirecționale, se vor semnala și pe parcursul zilei de mâine”, a explicat Băncilă. Ea a informat că temperatura va scădea semnificativ.

Temperaturile scad pana la 6 grade Celsius! Prognoza meteo pentru perioada urmatoare in toata Romania

In: Stirea zilei, Vremea
Primele zile ale intervalului de referință vor fi caracterizate de o vreme mai caldă, dar din a doua jumătate a săptămânii meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii. Începând de joi, în unele zone, minimele ajung chiar şi la temperaturi de doar 6 grade Celsius. De asemenea, în zonele de munte încep să îşi facă apariţia lapoviţele.MUNTENIA
Primele zile ale intervalului de referință vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an, Maximele termice urmând a se situa, în medie, între 27 și 30 de grade, iar minimele între 13 și 17 grade. Apoi temperaturile vor scădea, vremea devenind relativ răcoroasă între 21 și 23 septembrie când sunt de așteptat valori mediate regional de 20…24 de grade ziua și 10…14 grade noaptea.

O creștere de temperatură este estimată din 25 septembrie, astfel că pentru cea de-a doua săptămână valorile să se situeze în jurul sau chiar peste cele normale în această perioadă din an.
În intervalele 19-22 și 26-28 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare și local pot fi și cantități de apă însemnate.

OLTENIA
La începutul intervalului vremea va fi mai caldă decât normal în această perioadă din an, cu maxime termice, în medie, între 25 și 29 de grade și minime între 13 și 17 grade. Apoi temperaturile vor scădea, vremea devenind relativ răcoroasă în 21 și 22 septembrie când
sunt de așteptat valori mediate regional de 19…21 de grade ziua și 9…13 grade noaptea.

O creștere de temperatură este estimată din 25 septembrie, astfel că pentru cea de-a doua săptămână valorile să se situeze în jurul sau chiar peste cele normale în această perioadă din an.
În intervalele 19-22 și 26-28 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare și local pot fi și cantități de apă mai însemnate.

TRANSILVANIA
Vremea, ușor mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an în primele zile, se va răcori apreciabil din 21 septembrie, astfel că mediile valorilor termice diurne vor scădea de la 20…24 de grade spre valori de 14…16 grade. Temperaturile minime vor oscila în jurul
mediilor climatologice și vor fi de 8…12 grade, exceptând diminețile de 19 septembrie și perioada 22-24 septembrie când va fi răcoare cu minime de 5…8 grade, mediat pe regiune.
Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârșitului de septembrie, cu 19…22 de grade ziua și 6…10 grade noaptea, în medie.
În intervalul 19-22 septembrie ploile se vor semnala pe arii extinse și local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

MOLDOVA

În prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile se vor situa în general peste cele normale pentru această perioadă din an, iar în zilele de 21, 22 și 23 septembrie vremea va deveni răcoroasă. Astfel valorile medii diurne vor scădea de la 24…26 de grade în
19 septembrie la 15…17 grade în zilele de 21, 22 și 23 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variații la fel de importante, menținându-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 8…14 grade. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârșitului de septembrie, cu 21…23 de grade ziua și 6…10 grade noaptea, în medie regională.
În intervalul 19 – 22 septembrie ploile se vor semnala pe arii relativ extinse și local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

BANAT

În prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile vor fi în scădere față de cele din săptămâna trecută, urmând a se situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar în zilele de 21 și 22 septembrie caracterizând vremea ca răcoroasă.
Astfel valorile medii diurne vor scădea de la 25…27 de grade în 19 septembrie la 16…18 grade în zilele de 21 și 22 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variații la fel de importante, menținându-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 9…14
grade. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din cea de-a doua săptămână ușor peste normele sfârșitului de septembrie, cu 22…25 de grade ziua și 10…12 grade noaptea, în medie regională.
În intervalul 20-22 septembrie vor fi averse pe arii extinse și local mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

CRIŞANA
În prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile – în scădere față de săptămâna trecută – se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar în zilele de 21 și 22 septembrie vor caracteriza vremea ca răcoroasă. Astfel valorile medii diurne vor scădea de la 24…26 de grade în 19 septembrie la 15…17 grade în zilele de 21 și 22 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variații la fel de importante, menținându-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 8…13 grade. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în marea parte din timp peste normele sfârșitului de septembrie, cu 21…24 de grade ziua și 9…12 grade noaptea, în medie regională.
În intervalul 20-22 septembrie ploile se vor semnala pe arii extinse și local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

DOBROGEA
Intervalul de referință va debuta cu o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an, maximele urmând a se situa, în medie, între 24 și 28 de grade, iar minimele între 16 și 18 grade. Sfârșitul primei săptămâni va fi caracterizat de o vreme mai răcoroasă, cu temperaturi ziua de 21…23 de grade și noaptea de 12…15 grade. Apoi, este estimată o creștere ușoară a temperaturilor, astfel că cele maxime vor fi de 23…26 de grade, iar cele minime de 14…16 grade, în medie regională.
În intervalele 20-22 și 26-29 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare și local cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

MARAMUREŞ
În prima parte a intervalului de referință, temperaturile se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar în zilele de 21 și 22 septembrie vor caracteriza vremea ca răcoroasă. Astfel, valorile medii diurne vor scădea de la 22…24 de la
început spre 15…18 grade în perioada 21-23 septembrie. Minimele nocturne nu vor avea variații la fel de importante, menținându-se ușor peste cele climatologic specifice, cu valori de 9…12 grade. Apoi, din data de 24 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în majoritatea zilelor din cea de-a doua săptămână ușor peste normele sfârșitului de septembrie, cu 22…24 de grade ziua și 9…11 grade noaptea, în medie regională.
Estimările prognostice indică o probabilitatea ridicată de ploaie în mare parte a perioadei celor două săptămâni, dar pentru zilele de 20, 21 și 22 septembrie acestea vor fi mai însemnate cantitativ.

LA MUNTE
După un debut de săptămână cu vreme relativ caldă, temperaturile vor fi în scădere accentuată astfel că în intervalul 21-23 septembrie vremea va deveni răcoroasă, cu temperaturi maxime de 5…10 grade și minime de 1…4 grade, în medie. Apoi vremea se va încălzi ușor și treptat, fiind estimate temperaturi în general peste cele normale la sfârșitul lunii septembrie, valori medii diurne de 8…16 grade și nocturne de 3…6 grade.

În intervalul 19-22 septembrie va ploua pe spații extinse și local vor fi cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi din nou ridicată în perioada 27-29 septembrie.

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

VIDEO – Romanii din zona de vest a tarii sunt convinsi ca au fost loviti de o tornada sau un mic uragan!

In: Stirea zilei, Vremea
O furtuna extrem de violenta s-a abatut, duminica dupa-amiaza, asupra Timisoarei, dupa ce in ultimele doua zile au fost neobisnuit de calde pentru aceasta perioada a anului, transmite Agerpres.
Opt persoane au murit si cel putin alte 67 au fost ranite in judetele Timis, Arad, Hunedoara, Alba si Bistrita-Nasaud, in urma furtunilor dezlantuite duminica dupa-amiaza, care au dobarat copaci si au smuls acoperisuri. Mai multe spitale, scoli, dar si blocuri au ramas fara acoperisuri, iar multe masini au fost avariate. Zeci de localitati au ramas fara curent electric.

Scaune si mese de la terasele din oras au fost ridicate de vantul foarte puternic, bucati din acoperisurile blocurilor au zburat, iar tigle de pe Casa Armatei din Piata Libertatii au cazut peste un tramvai care era in statie, fiind semnalate si cazuri de arbori prabusiti.

„Avem foarte multe solicitari”, a declarat pentru Agerpres Elena Megherea, purtator de cuvant al ISU Banat. De asemenea, si Serviciul de ambulanta Timisoara a avut „foarte multe solicitari”.

Atat reprezentantii ISU Banat, cat si cei ai Ambulantei au mentionat ca dispeceratele ambelor institutii au fost blocate si la ora transmiterii acestei stiri nu au putut oferi o situatie detaliata a interventiilor solicitate in oras.

Sursa: Hotnews.ro

Militarul roman ucis in Afghanistan: Am fost pacalit! Cei din Armata m-au tras pe sfoara!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Militarul Mădălin Stoica a murit, vineri, după ce o patrulă românească ce executa o misiune în regiunea Kandahar a fost atacată. La doar trei săptămâni de la plecare (23 august), Mădălin se va întoarce acasă într-un sicriu metalizat sigilat. Este al treilea buzoian din ultimul an și jumătate care se prăpădește în Afganistan, după Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu (7 mai 2016).

„Am fost păcălit. Cei din armată m-au tras pe sfoară”, susține prietenul lui Mădălin că i-a spus militarul-sanitar buzoian înainte să plece în Afganistan, potrivit buzoienii.ro.

„Lumea trebuie să afle adevărul. Mădălin a plecat în Afganistan tremurând de frică. Aflase cât de periculos e. Și avea dreptate. Iată că de ce i-a fost frică n-a scăpat. El nu era militar combatant, instruit să tragă cu arma, să lupte. Era asistent medical. Când i s-a propus să plece în urmă cu aproape nouă luni i s-a spus că nu va fi nevoit să părăsească baza militară. A acceptat, știind că e în afara oricărui pericol. Numai că, surpriză, cu o lună jumătate-două înainte să plece a fost informat că s-a produs o modificare și că va fi nevoit să iasă împreună cu luptătorii în misiunile de patrulare. Mai exact, a fost mutat de la Compania 4 la Compania 3. Atenție, i s-a spus acest lucru când nu mai avea voie să renunțe! E un termen, nu știu exact cât anume, de la care nu mai ai voie să renunți. De-asta Mădălin mi-a spus că a fost tras pe sfoară de anumite persoane din armată. Nu s-ar mai fi băgat în treaba asta dacă ar fi știut de la început. Până în ultima oră a plecării s-a luptat să revină pe postul pe care optase inițial de la Compania 4. Numai că acolo fusese pusă o fată din Bacău” a povestit, azi, prietenul lui Mădălin.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

O romanca a speriat Italia: Si-a omorat fiica de sase ani apoi s-a sinucis!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

O româncă de 31 de ani, aflată la Torino, şi-a ucis fetiţa de şase ani, apoi şi-a pus capăt zilelor, scrie presa din peninsulă.

Amândouă au fost găsite de mama femeii, în casa în care locuiau toate trei. Anchetatorii nu au stabilit deocamdată ce anume a împins-o pe româncă la acest gest.

Presa italiană scrie însă că  Alina Mihaela Olaru, din Rădăuţi, suferea de probleme psihice apărute după ce a născut. Se mutase cu fetiţa în Italia în luna mai, chemată de mama ei care trăia acolo de 15 ani.

Tatăl copilei este un italian care s-ar afla în România. Nu recunoscuse fetiţa şi nu păstrase legătura cu mama.

Trupurile neînsufleţite au fost descoperite de mama tinerei. Corpul fetiţei a fost găsit în living, iar cel al mamei se afla în bucătărie. De asemenea, lângă trupul tinerei femei a fost găsit şi cuţitul cu care şi-a înjunghiat fiicaşi cu care şi-a luat viata.

În locuinţă nu a fost găsit niciun bilet care să explice gestul tinerei. Ancheta în acest caz este în curs.

Sursa: Pro TV

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Un roman a intrat in istorie: A inotat in Dunare de la izvoare pana la varsare!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, a terminat, sâmbătă după-amiază, la Sulina, cursa de 2.860 de kilometri de înot pe Dunăre, devenind astfel primul om care a străbătut fluviul de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră fără obiecte ajutătoare, anunta Agerpres.

El a fost întâmpinat atât de simpli cetățeni, cât și de autoritățile locale. Înotătorul a fost așteptat și de secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Cosmin-Răzvan Butuza, precum și de multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin, care l-au felicitat pentru efortul depus și modul de promovare a imaginii României.

Sportivul din Petroșani, bibliotecar de profesie, și-a propus să facă această cursă după ce a recitit romanul „Pilotul de pe Dunăre”, de Jules Verne. El a plecat pe data de 20 iunie din Donaueschingen, Germania, și și-a impus să înoate 50 de kilometri pe zi fără materiale ajutătoare și de protecție. În paralel, a dorit să-i încurajeze pe tineri să citească.

„Îmi doresc ca generația tânără să descopere plăcerea lecturării acestui roman tocmai în timpul celor 60 de zile de înot. În timpul lecturării, această generație va avea posibilitatea ca în paralel să urmărească deplasarea mea live, prin utilizarea tehnologiei moderne, a GPS-ului, a gadget-urilor specifice vârstei lor”, scria pe blogul său Avram Iancu, înainte de a pleca în cursă.

Avram Iancu este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum de neopren, la capătul unui efort continuu de 17 ore și 54 de minute în care a parcurs 62 de kilometri.

Până în prezent, alte două persoane au reușit să străbată înot Dunărea, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră. Primul este slovenul Martin Strel, care, în anul 2000, a înotat timp de 58 de zile în Dunăre, ajutându-se de un costum de neopren și labe de înot. Șase ani mai târziu, canadianca Mimi Huges a terminat același traseu, după 90 de zile, echipată cu un costum de neopren, dar fără labe de înot.

Sursa: Agerpres

 

Proiect de lege: Daca nu-ti platesti amenda in maxim 30 de zile ramai fara carnet!

In: Stirea zilei

Soferii ar putea ramane fara permis daca nu achita amenzile in termen de 30 de zile, prevede o propunere legislativa pentru completarea art. 103 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, depusa la Parlament de deputatul PSD Mihai Weber, scrie Agerpres.

Conducatorii auto aflati intr-o astfel de situatie isi pot recupera permisul daca vor prezenta dovada ca au platit amenda.

Astfel, articolul 103 din OUG 195/2002, care reglementeaza raspunderea contraventionala, se va completa cu un nou alineat conform caruia se va dispune suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere si in cazul neachitarii in termen de 30 de zile a amenzilor privind circulatia pe drumurile publice.

Conform propunerii legislative, autoritatea emitenta a permisului de conducere va dispune prin ordin suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, suspendare ce opereaza la 30 de zile de la data savarsirii contraventiei. Suspendarea inceteaza la data depunerii dovezii de achitare a amenzilor restante.

‘Statisticile autoritatilor competente releva o situatie defavorabila din punctul de vedere al incasarii la buget a amenzilor contraventionale provenind din amenzile de circulatie. Intrucat acestea reprezinta sume importante la bugetul de stat, neachitarea acestor obligatii afecteaza considerabil bugetul local. In acest context este necesara o politica legislativa adecvata prin care trebuie, pe de o parte, generate masuri pentru cresterea gradului de incasare a amenzilor, iar, pe de alta parte, cetateanul trebuie sa fie constrans sa achite amenda in termenul prevazut de lege, prin sanctionarea atitudinii sale de neconformare fata de norma juridica, suspendand exercitarea dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere. In continuarea unei initiative care propune modificarea ordinii de stingere a obligatiilor bugetare, este necesara o modificare a legislatiei in domeniu pentru a determina un comportament responsabil al conducatorilor auto, atat din punct de vedere al conduitei in trafic, cat si din perspectiva achitarii obligatiilor ce decurg din incalcarea dispozitiilor in vigoare’, arata initiatorul in expunerea de motive.

Potrivit acestuia, nesanctionarea adecvata a conducatorilor auto care nu isi respecta obligatia de a achita amenda determina perpetuarea unui comportament neadecvat in trafic, intrucat contravenientul nu resimte constrangerile impuse de masura coercitiva, considerand faptele sale ca fiind de natura normala, asupra sa nereflectandu-se cu adevarat o penalizare.

‘Mai mult, la nivel social, exista o discriminare a celor care isi achita la timp obligatiile, atat timp cat atat cei care achita, dar si cei care evita obligatia impusa prin sanctiunea principala a amenzii, se bucura in continuare de exercitarea dreptului de a conduce. Consideram ca este necesara o constrangere suplimentara pentru normalizarea situatiei privind achitarea amenzilor de circulatie, fapt ce constituie atat o inlaturare a starii de pericol create prin posibila repetare a unor fapte interzise de lege, dar si cresterea nivelului de incasare a obligatiilor bugetare. Adoptarea prezentei propuneri legislative de completare a Ordonantei de Urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice nu are impact financiar’, a mai aratat Mihai Weber in expunerea de motive.

Propunerea legislativa a fost depusa la Biroul permanent al Senatului, in calitate de prima Camera sesizata.

Sursa: Agerpres

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Cum a fost primita in prima zi de scoala fiica unui roman in Anglia: Vom da tot ce e mai bun pentru copilul tau!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Un român stabilit în Anglia a povestit pentru „Adevărul“ cum a fost prima zi de şcoală a fetiţei sale. Părinţii care şi-au dus copiii în clasa zero au primit mesaje emoţionante de la învăţătoare.

Plecat de doi ani cu familia în Anglia, Ionuţ Neacşu lucrează în prezent în domeniul protecţiei copilului în Comitatul Buckinghamshire din Marea Britanie şi locuieşte în oraşul Aylesbury din sud-estul Angliei.

Luni, 11 septembrie, a fost prima zi de şcoală a fetiţei lui Ionuţ Neacşu. După ce şi-a lăsat fetiţa în sala de clasă a primit, ca şi ceilalţi părinţi, un bileţel de la învăţătoare şi un plic de ceai. Mesajul a fost postat pe contul de Facebook al românului, alături de o fotografie şi arată încă o dată cât de mare e diferenţa între sistemul de învăţământ din Anglia şi cel din România.

Iată textul mesajului: „Dragă părinte, iată un mic ”cadou” pentru tine întrucât îţi laşi copilaşul cel drag astăzi, pe mâna noastră, în prima lui zi de şcoală. După ce vei ajunge acasă şi-ţi vei şterge lacrimile cu acest serveţel, te rugăm să-ţi faci un ceai cald şi să te relaxezi. Aminteşte-ţi că vom lucra împreună şi vom da tot ce e mai bun pentru binele copilului tău. Mulţumim pentru că ţi-ai însoţit copilul, la începutul acestui an, atât de important pentru el. Vom face tot ce ne stă în putere, zi de zi, pentru a fi un bun ghid copilului tău în explorarea acestei lumi frumoase, ce abia incepe pentru el. Ne vedem după-amiază. Cu dragoste, din partea dnei X şi a dnei Y”.

Legat de prima zi de şcoală a fetiţei sale, iată care au fost impresiile lui Ionuţ Neacşu:

: ”M-a impresionat un singur lucru. Faptul că focusul este pe copil şi nevoile lui. Atât. Nu fast, nu speechuri, nu discursuri. Pe 11 septembrie a fost începutul efectiv al celor mici, similar clasei zero la noi. Se începe treptat, în prima săptămână cu 3 ore şi din cealaltă cu 6 ore pe zi. Pentru învăţătoare era mai important să ne invite în clasă să vedem clasa, adică clasele, că au clasă de joacă, fiind mai mici, clasă de studiu, şi să ne familiarizăm cu ce vor face copiii în şcoală şi să le fim alături în această zi. Nu am văzut flori, pupături, sau discursuri obositoare şi plictisitoare”.

Tot legat de şcoala din Anglia, Ionuţ Neacşu mai spune că ”cel mai important este că mi s-a lăsat sentimentul de siguranţă, legat de şcoală şi legat de abordarea şcolii. Ştiu asta şi din relaţia directă de 2 ani ca asistent social cu şcolile. Depinde mult de noi ca părinţi, de acord, însă ce ţine de ei, cel puţin ce văd la şcoala primară, am un sentiment de siguranţă şi asta mă face să privesc optimist educaţia copilului”. În România, Ionuţ Neacşu s-a remarcat prin numeroase campanii de strângere de fonduri şi cadouri pentru copiii defavorizaţi.

Sursa: adevarul.ro

Administratia Nationala de Meteorologie: Ciclonul care a facut ravagii in Italia se indreapta spre Romania!

In: Stirea zilei, Vremea

Florinela Georgescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit la Sinteza Zilei, de la Antena 3, despre ciclonul uriaș care se îndreaptă spre România.

Specialistul susține că acest ciclon se va opri înainte e a ajunge la noi în țară.

„Ciclonul de deasupra Italiei se îndreaptă spre România, dar nu ajunge. Vom rămâne la extrema cu precipitații abundente, dar vom fi influențați. Am vorbit despre o modificare a vremii în urmă cu două săptămâni, a fost prognozată această schimbare, nu este foarte importantă din punct de vedere al precipitațiilor. Am avut două zile cu temperaturi de vară. Vom avea furtuni, descărcări electrice. Ce e mai important este faptul că vor fi intensificări ale vântului peste tot în țară. Va avea 40-50 km la oră. Posibil să mai fie și pe parcursul nopții. A fost o avertizare Cod Galben pe partea de sud a Banatului. Și în Dobrogea. Noi vom avea două zile cu vreme ceva mai instabilă, după care vom reveni la zile frumoase”, a declarat Florinela Georgescu.

Primarul unui mare oras din Germania: Sa plece toti romanii si bulgarii de aici!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei
Primarul orașului Duisburg din Germania s-a săturat de conflictele zilnice și de rata crescută a șomajului. Edilul spune că vinovați de acest lucru sunt românii și bulgarii. Primarul ar prefera chiar să dubleze numărul sirienilor, cu condiția ca românii și bulgarii să plece.

Sören Link a vorbit despre problemele cu care se confruntă orașul său, într-un interviu pentru o publicație germană.

”Est-europenii nu vin toți la Duisburg ca să muncească”, a precizat primarul, potrivit Observator.tv.

Link a mai declarat că Duisburg este un oraș cu o rată de șomaj de peste 12% și că românii și bulgarii s-ar duce ”în altă parte” dacă chiar ar vrea să muncească, potrivit ziarulromanesc.de.

În schimb, ei ”vin la Duisburg datorită condițiilor favorabile de locuit și a infrastructurii bune”, a spus primarul într-un interviu acordat portalului de știri Der Westen.

Link s-a arătat contrar prezenței est-europenilor încă de acum doi ani când, pe timpul unei conferințe privind refugiații, a spus: ”Mi-ar plăcea să dublez numărul sirienilor, dacă aș putea trimite de aici câțiva est-europeni”.

Apoi politicianul și-a cerut scuze, spunând că nu a ales cele mai fericite cuvinte și că nu a vrut să rănească pe nimeni personal.

Acum, chiar înainte de alegerile locale pentru primărie, care coincid cu alegerile generale de pe 24 septembrie, a uitat de regrete și a spus în interviu că la acea vreme a primit ”un puternic sprijin al publicului” pentru declarațiile legate de sirieni și est-europeni. 

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

Vesti surprinzatoare de la Meteo: Cum va fi vremea in urmatoarea perioada?

In: Stirea zilei, Vremea
Vreme însorită şi mai caldă că vineri găsim şi în jumătatea nordică a Moldovei. Vineri au fost temperaturi cuprinse între 22 şi 25 de grade, sâmbătă se pot atinge şi 30 de grade la Iaşi.

Aerul cald ajunge şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Şi pe aici va fi vreme bună, cu temperaturi în creştere semnificativă faţă de vineri.

Situaţia nu este la fel de bună în vestul ţării. Aici o să plouă temporar şi atmosfera va fi destul de schimbătoare. Chiar şi aşa, temperaturile pot să crească uşor faţă de vineri. La noapte, norii se risipesc.

În ţinuturile centrale, vremea se face mai caldă; prindem şi câteva ore cu soare, dar la noapte este posibil să plouă.

Ploi şi vreme schimbătoare aşteptăm şi în cea mai mare parte a Olteniei. Temperaturile scad în vestul provinciei, dar ajung la 30 de grade în zona Râmnicu Vâlcea.

În Muntenia, vremea se anunţă frumoasă şi neobişnuit de caldă. În Lunca Dunării se pot înregistra şi 33 de grade. Pe seară şi la noapte este posibil să plouă.

În Bucureşti, cam aceeaşi situaţie. Vremea caldă continuă. Sâmbătă se mai încălzeşte puţin, se ating 32 de grade şi vor mai fi răbufniri ale vântului. Pe seară cresc şansele de averse, barometrele rămân la valori modeste.

La munte, în această dimineaţă prindem câteva ore însorite, dar după prânz o să plouă local, întâi în Apuseni şi în Munţii Banatului, apoi şi în restul zonelor. Vântul prinde putere şi temperaturile cresc faţă de vineri.

Pe litoral, sâmbătă se anunţă o zi excelenţă pentru plajă cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius. În apa mării se vor înregistra cel mult 21 de grade, vântul va sufla moderat iar pe timpul nopţii e posibil să vină averse cu fenomene electrice.

În zona Bucureştiului, vremea caldă continuă. Sâmbătă se încălzeşte încă puţin, se ating 31-32 de grade şi vor mai fi răbufniri ale vântului. Pe seară cresc şansele de averse, barometrele rămân la valori modeste.

Duminică vom avea parte de cer senin, vânt domol, presiunea atmosferică creşte puţin şi o să avem doar 30 de grade.

Luni, nu se răcoreşte, ci dimpotrivă. Aerul se încinge mai tare, norii nu prea apar şi temperatura ajunge la 33 de grade la umbră.

Marţi, arşiţa se înteţeşte. Vor fi 34 de grade la umbră, soare şi atmosfera de cuptor la amiază.

La munte, în această dimineaţă prindem câteva ore însorite, dar după prânz o să plouă local întâi în Apuseni şi în Munţii Banatului, apoi şi în restul zonelor. Vântul prinde putere şi temperaturile cresc faţă de ieri.

Duminică, ploile se răresc, va fi vreme bună în ansamblu şi vântul va împrăştia treptat norii.

Luni se anunţă cer senin şi o încălzire perceptibilă, vânt insistent şi ceva ploi în masivele vestice la finalul nopţii de luni spre marţi.

Că urmare, ziua de marţi aduce aer rece şi averse în masivele vestice şi sud-vestice. În restul zonelor montane va fi în continuare soare şi neobişnuit de cald.

La mare, deşi sezonul este la final, vremea parcă ne face în ciuda şi rămâne caldă şi frumoasă. Sâmbătă: program prelungit de plajă, dar şi ceva nori de ploaie pe timpul nopţii.

Multe ore cu soare prindem şi duminică temperaturile mai urcă puţin şi briza se menţine activă.

Vreme însorită va fi şi luni, dar vântul prinde putere şi maximele pierd câteva grade prin staţiuni.

Marţi se face şi mai cald, cerul rămâne senin şi vântul va mai avea răbufniri.

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,