Dupa 30 de ani la catedra, un dascal nu a reusit sa ia nici macar nota 5 la Titularizare!

In: Alba, Stiri locale

Un învăţător din Alba care a predat la mai multe şcoli timp de 30 de ani a obţinut doar 4,85 la proba scrisă a examenului de titularizare. Un make-up artist din Gorj a luat 1,20, dar spune că nu renunţă, pentru că are un vis, acela de a preda la catedră.

Ioan Oţoiu din comuna Stremţ, judeţul Alba, a obţinut 4,85 la examenul de Titularizare, după ce mai bine de 30 de ani a predat la mai multe instituţii de învăţământ, însă a renunţat o perioadă.

Primarul comunei Stremţ, Traian Ştefan Popa, a declarat că Ioan Oţoiu este un băiat deştept şi un dascăl bun, însă a renunţat o perioadă la învăţământ, iar acum ”umblă pentru Titularizare”.

”Este un băiat prinzător, se pricepe şi la mecanică, e harnic, dintr-o familie de oameni simpli. Are familie, copii bine crescuţi. E băiat deştept, îi fuge mintea, sudează garduri. Probabil nu a avut inspiraţie, subiectul a fost greu”, a spus Traian Popa.

Mai mulţi dascăli din judeţul Alba, care au vechime în învăţământ, nu au luat note de trecere la proba scrisă a examenului de Titularizare.

Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Alba, Monalisa Borza, preşedinte al comisiei de Titularizare, a declarat corespondentului Mediafax că note slabe au luat candidaţii care nu s-au pregătit suficient.

”Lipsa de pregătire, este cât se poate de clar. O notă de 1 nu poate fi altfel argumentată. Subiectele nu au avut un grad sporit de dificultate”, a spus Monalisa Borza.

În judeţul Alba, cea mai mare notă la examenul de Titularizare a fost 9,80, obţinută de Ecaterina Boghiu, la Geografie, în vreme ce cea mai mică, 1,20, a fost obţinută Ioana Maria Rof.

De asemenea, la nivelul judeţului, 43,32% dintre candidaţi au obţinut cel puţin nota 7, în vreme ce între 5 şi 7 au obţinut 32,89%.

Potrivit IŞJ Alba, peste 26 de candidaţi au luat note peste 9.00.

Un make-up artist din Gorj a obţinut 1.20 la Titularizare: Nu renunţ

Note mici au fost şi în judeţul Gorj, unde un make-up artist care se visează dascăl a obţinut nota 1,20 la Titularizare, dar spune că nu renunţă la ideea de a preda la catedră.

Nota obţinută de Teodora, o tânără din oraşul Ţicleni, care lucrează ca make-up artist, este cea mai mică obţinută la examenul de Titularizare din Gorj. Aceasta a vrut să devină profesoară de biologie.

”Am participat la examenul de Titularizare. Nici eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Sunt make-up artist, dar acesta a fost visul meu, să profesez, să devin profesoară, dar din păcate nu s-a putut şi cred că mai am o şansă şi la anul. Nu o să renunţ. Aş fi vrut să fiu profesor unde se putea, unde dădea Dumnezeu, dacă nu a fost să fie, nu am luat, nu pot să mai zic nimic, nu pot să mă pronunţ, nu cred că mai am ceva de spus. Eu consider că am făcut. Mă aşteptam la mai mult, dar nu mai este nimic de zis”, a spus Teodora.

Teodora crede că s-a pregătit pentru examen, mai ales că şi-a dorit să predea de când era copil.

„Consider că m-am pregătit, atâta timp cât m-am prezentat la examen, am fost destul de pregătită, însă rezultatul a fost neaşteptat. Am lucrat la un salon de make-up, momentan nu mai lucrez. Nu am lucrat niciodată în învăţământ, acesta a fost visul meu, de mic copil”, a declarat, pentru Mediafax, candidata care a obţinut nota 1.20.

Rata de promovare în Gorj este de 79,41. Doi profesori au obţinut nota 10. Un număr de 374 de candidaţi au susţinut examenul de Titularizare 2017 în judeţul Gorj. 40,64% dintre aceştia au obţinut cel puţin nota 7 la proba scrisă, în timp ce 77 de persoane au luat note mai mici de 5.

În judeţ sunt 35 de posturi titularizabile şi peste 400 de posturi şi fracţiuni de posturi, vacante, dar netitularizabile.

Cea mai mare realizare a Olgutei Vasilescu e un FIASCO total!

In: Dolj, Stiri locale

Anunțat cu surle și trâmbițe și asumat ca o realizare a fostului primar din Craiova, actual ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, stadionul din Craiova are probleme foarte mari. Conform unei note de fundamentare a Guvernului, obținută de cei de la ProSport, stadionul va suferi modificări majore, pentru că a fost proiectat greșit de la bun început.

După cum reiese din Nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern pentru modificarea stadionului, a fost/este nevoie să se schimbe:

– regimul de înălţime de la parter + mezanin + 4 etaje în Parter + 6 etaje. În text se menţionează că mezaninul se transformă în etajul 1, deci rezultă că e nevoie să se mai construiască un etaj! Asta, deşi în acest moment e instalat inclusiv acoperişul.

Explicaţia acestei modificări: „asigurarea vizibilităţii la nivelul studiourilor TV outdoor, conform UEFA Euro2020“. În primă fază, studiourile TV „erau amplasate la nivelul 3, în skyboxuri, cu dublă funcţiune şi vizibilitate redusă la terenul de fotbal, fiind amplasate pe capetele tribunei 1“! Problema este că şi în 2014 se ştia foarte clar care sunt normele internaţionale în privinţa amplasării studiourilor TV. Aşa cum puteţi citi, iniţial acestea fuseseră amplasate „pe capetele tribunei 1“, unde aveau „vizibilitate redusă la terenul de fotbal“. În mod logic, vechile lucrări n-ar fi corespuns nici măcar transmisiunii meciurilor din Liga 1, pentru care televiziunile autohtone plătesc 27 de milioane de euro pe an.

– inelul perimetral, a cărui lăţime a fost calculată conform cu suma fluxurilor de evacuare de pe sectoare, pentru tribune şi peluze, marind suprafata construita a stadionului cu aproximativ 7.000 mp“, a fost introdus „pentru rezolvarea problemelor de acces şi evacuare a publicului, urmare a avizului ISU“. Aici, lucrurile sunt şi mai simple, dar şi mai scandaloase: a fost nevoie de tragedia cumplită de la „Colectiv“, din 2015, pentru ca autorităţile să ia, în fine, în serios siguranţa oamenilor. Aceste norme au modificat, după cum se vede, substanţial arhitectura stadionului, a cărui suprafaţă construită a fost nevoie să fie mărită cu 7.000 de metri pătraţi.

– o altă modificare de substanţă a vizat însăşi structura de rezistenţă a arenei care trebuie să găzduiască 30.000 de oameni: „s-a constatat faptul ca panza freatica este ridicata si a fost necesara marirea adancimii de fundare precum si cresterea numarului de piloti forati fata de varianta din studiul de fezabilitate realizat in anul 2014“. Textul notei de fundamentare specifică faptul că s-a observat că pânza freatică este ridicată după ce a fost demolat vechiul stadion.

– absolut năucitoare este explicaţia pentru alte modificări majore aduse atât formei stadionului, cât şi regimului de înălţime: iniţial, nu s-a luat în calcul vântul! După ce „a fost realizat un studiu de vânt în tunel aerodinamic“, „structura de rezistenţă a fost evaluată cu date exacte datorate vântului“, „elementele prefabricate au fost reconsiderate ca poziţii şi dimensiuni“, „datorită eforturilor axiale cât şi momentelor de torsiune mari din elementele prefabricate şi a masivităţii acestora a fost necesar a se opta pentru conectarea grinzilor de gradenă cu piese specializate pentru aceste tipuri şi magnitudini ale eforturilor“, „reamplasarea şi redimensionarea elementelor de beton monolit cât şi reamplasarea şi redimensionarea contravântuirilor metalice de la nivelul structurii de rezistenţă“.

Citește și nota de fundamentare:

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

Secţiunea 1. Titlul proiectului de act normativ

HOTĂRÂRE
pentru modificarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Complex Sportiv Craiova – Stadion de fotbal”, prevăzuţi în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 900/2014 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Complex Sportiv Craiova – Stadion de fotbal”, bd. Ştirbei Vodă nr. 34, municipiul Craiova, judeţul Dolj, realizat prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” – S.A.

Secţiunea a 2-a. Motivul emiterii actului normative

1. Descrierea situaţiei actuale: Prin Hotărârea Guvernului nr. 900/2014 au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „COMPLEX SPORTIV CRAIOVA – STADION DE FOTBAL“ B-dul Ştirbei Vodă, nr.34, Municipiul Craiova, judeţul Dolj, în cadrul „Programului naţional de construcţii de interes public sau social“ care se realizează de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.“ – S.A., conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.“ – S.A., aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 117/2002, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.

„Programul naţional de construcţii de interes public sau social” este compus din mai multe subprograme, printre care şi Subprogramul „Complexuri Sportive”.

Obiectivul de investiţii “COMPLEX SPORTIV CRAIOVA – STADION DE FOTBAL “, face parte din Subprogramul „Complexuri Sportive”, din „Programul naţional de construcţii de interes public sau social”.

Stadionul are o capacitate de 30.000 de locuri pentru spectatori, fiind conceput să poată găzdui meciuri de nivel european şi meciuri din Liga I FRF, iar în timpul nealocat competiţiilor sportive, complexul sportiv poate permite găzduirea altor evenimente cu public: concerte, conferinţe, târguri, expoziţii, întruniri, festivităţi, etc.

Urmarea a implementării unor soluţii optimizate şi adaptate la situaţia din teren, după efectuarea lucrărilor de demolare, precum şi pentru a asigura cerinţele din UEFA EURO 2020 Tournament Requirements, pentru asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării competiţiilor sportive de nivel FIFA, UEFA EURO 2020, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF –Liga I şi celelalte competiţii interne de fotbal, meciuri de rugby cu public pentru nivel mondial şi naţional – în varianta Rugby League city şi în varianta Rugby Union, a intervenit necesitatea revizuirii indicatorilor tehnico-economici avizaţi în baza Studiului de Fezabilitate emis în 2014 pentru Complexul Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal, situată în B-dul Ştirbei Voda nr.34, Municipiul Craiova, Judeţul Dolj.

De exemplu – Regim de înălţime se modifică din P+M+4E în  P+6E.

Necesitatea introducerii unui nivel nou (etajul 6) faţă de conceptul iniţial a rezultat pentru asigurarea vizibilităţii la nivelul studiourilor TV outdoor, conform UEFA Euro2020. Acestea, conform Studiului de fezabilitate din 2014, erau amplasate la nivelul 3, în skybox-urile de pe capete, cu vizibilitate redusă la terenul de fotbal.

Pentru rezolvarea problemelor de acces şi evacuare a publicului, urmare a avizului ISU, s-a introdus inelul perimetral, a cărui lăţime a fost calculată conform cu suma fluxurilor de evacuare de pe sectoare, pentru tribune şi peluze, marind suprafata construita a stadionului cu aproximativ 7.000 mp. Astfel, mezaninul din versiunea iniţială s-a transformat într-un nivel normal, care coincide şi cu nivelul de acces al publicului în stadion. În plus, inelul perimetral, în afara competiţiilor sportive, poate fi utilizat ca o esplanadă aparţinând spaţiului public, în continuarea amenajării exterioare dintre B-dul Ştirbei Vodă şi Stadion.

Conform cerinţelor UEFA EURO 2020, se solicită 4 studiouri outdoor. Acestea au fost poziţionate, conform schemelor din manualul cu reglementări UEFA EURO 2020, la ultimul nivel al clădirii, cu vizibilitate 180 grade şi unghi de filmare corespunzator. Acestea conform Studiului de fezabilitate din 2014 erau amplasate la nivelul 3, în skyboxuri, cu dublă funcţiune şi vizibilitate redusă la terenul de fotbal, fiind amplasate pe capetele tribunei 1. În plus, nu exista o delimitare clară între fluxurile pentru presă şi cele pentru media.

Urmare a studiului geotehnic de detaliu efectuat dupa demolarea stadionului vechi Ion Oblemenco, s-a constatat faptul ca panza freatica este ridicata si a fost necesara marirea adancimii de fundare precum si cresterea numarului de piloti forati fata de varianta din studiul de fezabilitate realizat in anul 2014.

Totodata a fost realizat un studiu de vant in tunel aerodinamic pentru determinarea încărcării locale şi structurale de vânt cvasi-constantă pe acoperiş şi faţada pentru noul stadion de fotbal din Craiova, România, cu urmatoarele implicatii:

1. Structura de rezistenta a fost evaluata cu date exacte datorate vantului.

2. Elementele prefabricate au fost reconsiderate ca pozitii si dimensiuni, avand in vedere comportamantul cladirii indus de masuratorile efetuate prin studiul de vant.

3. Datorita eforturilor axiale cat si momentelor de torsiune mari din elementele prefabricate si a masivitatii acestora a fost necesar a se opta pentru conectarea grinzilor de gradena cu piese specializate pentru aceste tipuri si magnitudini ale eforturilor.

4. Reamplasarea si redimensionarea elementelor de beton monolit cat si reamplasarea si redimensionarea contravantuirilor metalice de la nivelul structurii de rezistenta.

5. Urmare a optimizarii inaltimii acoperisului si reducerea inaltimii maxime la 50.14m, fata de 60 m inatime initiala in studiul de fezabilitate realizat in anul 2014,volumul exterior al clădirii a fost modificat, devenind mult mai ergonomic pentru a proteja mai bine tribunele impotriva intemperiilor.

Avand in vedere optimizarea solutiilor tehnice si a dotarilor si utilajelor necesare functionarii stadionului au fost realizate economii care au permis incadrarea in indicatorii economici aprobati prin Hotărârea Guvernului nr. 900/2014, chiar daca valoarea de constructii montaj a crescut urmare a lucrarilor suplimentare aparute pe parcursul derularii executiei.

Precizam faptul ca toate aceste elemente au aparut pe tot parcursul executiei proiectului noului Stadion Ion Oblemenco si, in acest moment, s-a putut stabili valoarea finala a indicatorilor tehnico  economici ai acestei investitii, drept pentru care se impune reavizarea acestora.

2. Schimbări preconizate

Caracteristicile principale ale construcţiei, conform noului studiu de fezabiliate întocmit în baza proiectului tehnic care a stat la baza execuţiei lucrărilor:

Suprafaţa construită la sol = 27.001,42 mp
Suprafaţa desfăşurată a stadionului = 54.159,96 mp
POT propus = 35 %
CUT propus = 0,7
Regim de înălţime propus = P+6E
Hmax propus = 50,14 m
Suprafaţa terenului de joc şi zona de protecţie = 10.871 mp.
Număr de niveluri: 7 niveluri
Stadionul va avea 30.983 locuri în tribune pentru spectatori:
232 locuri pentru persoane cu dizabilităţi în scaune cu rotile, inclusiv însoţitori
350 locuri pentru reprezentanţii mass-media
2.368 locuri pentru spectatori VIP din care 440 locuri în loje
28.033 locuri pentru public.
Având în vedere economiile realizate pe parcursul realizării investiţiei, datorate optimizării soluţiilor tehnice şi a dotărilor şi utilajelor necesare funcţionării stadionului, valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 239.979 mii lei/52.656 mii euro.

Mentionam faptul ca contributia autoritatii locale nu depaseste cota de cofinantare de 10% din valoarea totală estimată la momentul adoptării şi aprobării prin Hotararea Consiliului Local Craiova nr. 475/11.09.2014, respectiv 10% din suma de 241.634,73 mii lei.

Astfel se impune modificarea indicatorilor tehnico-economici avizaţi iniţial prin HG 900/2014, după cum urmează:
INDICATORI TEHNICO-ECONOMICI

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) 
mii lei 239.979
(în preţuri valabile la 29.03.2017; 1 Euro=4,5575 lei)

Din care: construcţii – montaj mii lei 187.087
Valoare rest de executat (inclusiv TVA) mii lei 123.346
(în preţuri valabile la 29.03.2017; 1 Euro=4,5575 lei)

Din care: construcţii – montaj mii lei 95.561

Eşalonarea investiţiei rest de executat INV / C+M
Anul I mii lei 123.346 / mii lei          95.561

Capacităţi:
– Suprafaţă desfăşurată mpAd 54.159,96
– Suprafaţa construită mpAc 27.001,42
– Locuri în tribună nr. 30.983
– Durată rest de executat a investiţiei luni 4

(…)

Secţiunea a 4-a. Impactul financiar asupra bugetului de stat consolidat, atât pe termen scurt, pentru anul curent, cât şi pe termen lung (pe 5 ani)

Impact financiar, plus/minus, din care:
A) buget de stat: – 1.656
B) bugete locale

7. Alte informaţii: Finanţarea obiectivului de investiţii se face de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, de la bugetul local, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

(…)

Pentru considerentele de mai sus, am elaborat prezentul proiect de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Complex Sportiv Craiova – Stadion de fotbal”, prevăzuţi în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 900/2014 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Complex Sportiv Craiova – Stadion de fotbal”, bd. Ştirbei Vodă nr. 34, municipiul Craiova, judeţul Dolj, realizat prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” – S.A. care, în forma prezentată, a fost avizat de Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe şi de ministerele interesate şi pe care îl supunem spre aprobare.

VICEPRIM-MINISTRU,
MINISTRUL DEZVOLTĂRII REGIONALE, ADMINISTRAŢIEI PUBLICE ŞI FONDURILOR EUROPENE
SEVIL SHHAIDEH

Avizăm favorabil:
MINISTRUL FINANŢELOR PUBLICE
IONUŢ MIŞA

Liderii PSD si ALDE din Gorj se cearta pe lungimea ”regulamentara” a fustelor doamnelor si domnisoarelor!

In: Gorj, Stiri locale

Liderii PSD si ALDE din judetul Gorj au ajuns sa se contrazica in presa pe tema lungimii corecte a fustelor doamnelor si domnisoarelor.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a anuntat ca angajatii Prefecturii si ai Consiliului Judetean precum si cetatenii obisnuiti nu vor avea acces in caldirile oficiale daca nu sunt imbracati „decent”, scrie aktual24.ro.

Prefectul a anuntat ca cine nu va fi imbracat corespunzator, va fi tinut la poarta de jandarmi si nu va putea intra pentru a-si rezolva problemele. Invitat la Antena 3, prefectul a declarat ca este vorba de respectul fata de institutie.

Intr-un ordin semnat de prefect se mentioneaza ca nu sunt permise „articolele de imbracaminte provocatoare sau purtate provocator”.

Decizia prefectului l-a enervat pana si pe liderul ALDE din Gorj.

“Nu stiu daca a stabilit si cat de scurte sau lungi sa fie fustele jurnalistelor. Putea sa puna o tablita ca la Manastirea Lainici! Este penibil!”, a declarat Eduard Ladaru, presedinte ALDE Targu-Jiu.

Ministerul Dezvoltarii, condus de prietena lui Dragnea, anunta constructia unui stadion de lux in Teleorman! Ce recomanda investitia?

In: Stiri locale, Teleorman

Ministerul Dezvoltării, condus de Sevil Shhaideh – numita de Dragnea in aceasta functie, a publicat în dezbatere publică două Hotărâri de Guvern care prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un stadion la Alexandria, judeţul Teleorman. Investiţia depăşeşte 12 milioane de euro si pe plan sportiv absolut nimic nu justifica investitia.

Contribuţia municipalităţii din oraş va fi de doar 1,38 milioane de lei (puţin peste 300.000 de euro), se mai arată în proiectul de HG. Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori.

Şi stadionul din Craiova, a cărui construcţie se află în proces de derulare, va primi mai multe „upgrade-uri”.

De exemplu, regimul de înălțime se modifică din P+M+4E în P+6E, se arată în Hotărârile de Guvern făcute publice de economica.net.

Gabriela Firea a facut plangere penala site-ului Bucurestiul.ro pentru ca a fost criticata!

In: Bucuresti, Stiri locale

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut astazi o interventie telefonica la Antena 3, unde a declarat ca a depus o plangere impotriva unui site care „profereaza numai neadevaruri”. Cu aceasta ocazie Gabriela Firea a mai spus ca este ”urmarita pas cu pas, fotografiata, ma urmaresc de dimineata pana seara”. Primarul Bucurestiului a refuzat sa spuna public despre ce site este vorba, insa numele lui s-a aflat repede: Bucurestiul.ro.

Ca raspuns la acuzatiile Gabrielei Firea, jurnalistii de la Bucurestiul.ro au publicat un drept la replica. Acesta lamureste situatia.

”Poate ca jurnalista Gabriela Firea se va rusina de penibilul situatiei in care a fost pusa de pretiosii sai sfatuitori care au determinat-o sa faca plangere penala unui blog (bucurestiul.ro). Pana atunci insa, suntem datori cu un raspuns. Asadar:

In replica la afirmatiile facute de doamna Primar General al Capitalei, Gabriela Firea, dorim sa mentionam din capul locului ca nu urmarim sa intram in jocurile de imagine ale nimanui si ca singurul nostru obiectiv este acela de a ne informa corect si complet cititorii.

Bucurestiul.ro este un blog mic si onest, care nu are puterea, influenta si dorinta necesare pentru a publica ”stiri la comanda” care sa urmareasca denigrarea unui personaj sau a altuia. De altfel, consideram ca tocmai aceste calitati ne-au transformat intr-o sursa de incredere pentru cititorii nostri si chiar pentru partenerii care ne-au cerut in dese randuri sa promovam diferite evenimente si activitati din Bucuresti.

Sigur, bucurestiul.ro nu face parte din programul de spalare a imaginii pe care PMB cheltuieste bani publici redirectionandu-i catre entitatile media partenere care au grija de numarul scamelor de pe sacoul primarului general. Dar nici nu si-a propus acest lucru. Blogul nostru urmareste adevarul si numai adevarul si, de aceea, o invitam pe doamna Primar General sa umble cu precadere la ce ”adevaruri” produce din functia pe care o ocupa, in loc sa incerce sa le acopere. Poate ca asa am avea cu totii mai mult de castigat si, cine stie, in viitor ni se vor trimite multumiri in loc de citatii.

Ne manifestam convingerea ca persoanele care vor ancheta acest caz vor face dreptate in ceea ce ne priveste si ii asiguram pe cititorii nostri ca bucurestiul.ro va ramane aceeasi sursa modesta, cocheta, dar 100% onesta. Cat doamnei Firea ii dorim sa isi duca la indeplinire toate promisiunile facute, sa munceasca cu spor si sa se preocupe mai mult de soarta bucurestenilor care au votat-o decat de cea a unui blog care ii urmareste activitatea. Nu de alta, dar altfel nu ne vom putea opri.

Stimata doamna,

Spor la munca!”

Culmea tupeului in Vaslui: Asistatii sociali se revolta si nu mai vor sa munceasca, cer doar bani pe degeaba!

In: Stiri locale, Vaslui

În judeţul Vaslui, asistaţii social nu mai vor să muncească în folosul comunităţii – aşa cum prevede legea – pentru a-şi primi ajutorul social. Din acest motiv, autorităţile locale le-au tăiat indemnizaţia.

Primarii vasluieni încep să nu mai fie îngăduitori cu asistaţii social care, deşi primesc bani de la stat, refuză să presteze cele 70 de ore de muncă lunare în folosul comunităţii.

În comuna Dragomireşti, de pildă, autorităţile locale susţin că au tăiat ajutorul social în ultima vreme pentru 100 de familii după ce membrii acestora au refuzat să muncească în folosul comunei.

De altfel, Agenţia Judeţeană a Ocupare a Forţei de Muncă Vaslui oferă săptămânal câte sute de locuri de muncă, însă acestea nu se ocupă, în ciuda faptului că şomeri sunt destui la Vaslui.

Mai trebuie spus că Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială achită lunar aproape 3,5 milioane pentru cei peste 11.000 de beneficiari de venit minim garantat din judeţul Vaslui”.

Sursa: Rador

Noul pod peste Dunare, care va costa 2,5 miliarde, lansat in dezbatere publica

In: Braila, Stiri locale

Proiectul „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, cu o valoare totală de 2,594 miliarde de lei, cu TVA, a fost lansat marti in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor.

„Proiectul are ca scop realizarea podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila şi conexiunea acestuia cu drumurile naţionale existente. Implementarea acestui proiect de hotărâre va avea impact pozitiv prin: fluidizarea traficului între localităţile Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, creşterea siguranţei utilizatorilor, micşorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelele în zonele în prezent tranzitate şi reducerea timpului de călătorie şi a celui de tranzit”, se menţionează în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

Durata de realizare a investiţiei se ridică la 48 de luni, anunta economica.net.

Drumul proiectat se execută pe teritoriul administrativ al localităţilor Brăila şi Vădeni (judeţul Brăila) şi Smârdan, Jijila (judeţul Tulcea).

Traseul drumului începe la intersecţia DN2B Buzău – Brăila – Galaţi cu şoseaua Baldovineşti km 110+334.10 de pe DN2B şi se conectează cu DN22 Râmnicu Sărat-Brăila-Tulcea la km 108+310.80 de pe DN 22, în zona localităţii Jijila, având o lungime totală de 19,095 km. Varianta cuprinde şi un racord la DN22 Smârdan-Măcin, care asigură legătura spre Constanţa prin Măcin. Această legătură începe de la km 7+940 al traseului principal şi se opreşte la km 89+878.50 al DN 22, având o lungime de 4,328 km.

Drumul proiectat este împărţit în două secţiuni: drumul principal Brăila – Jijila (lungime 19,095 km) şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin (lungime 4,328 km).

Podul suspendat va fi poziţionat între km 4+596.10 – km 6+570.52 pe drumul principal Brăila – Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre măsurat de la Sulina), şi are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 metri) şi două deschideri laterale de 489,65 metri pe malul Brăila şi 364,65 metri pe malul Tulcea. De o parte şi de alta sunt două viaducte de acces în lungime de câte 110 metri fiecare.

Lungimea totală a podului suspendat, inclusiv viaductele de acces, va fi de 2.194,3 metri.

Calea pe pod are 22 de metri, fiind alcătuită din patru benzi de circulaţie de 3,50 metri fiecare, patru benzi de încadrare de câte 0,5 metri, două acostamente de 1,50 metri şi o zonă mediană de 3,00 metri. La acestea, se adaugă, de o parte şi de alta, două benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele având 2,80 metri fiecare. În total, lăţimea totală podului va fi 31,70 metri.

„În prezent trecerea de pe un mal pe altul al Dunării în zona Brăila/Galaţi se realizează numai pe apă, cu bacul. Romnav asigură traversarea Dunării cu bacul în zona Brăila – Smârdan. Are în Brăila dotările necesare pentru efectuarea trecerilor cu bacul a maşinilor mari, camioane de 30 tone marfă, a autoturismelor şi persoanelor: platforme, rampe de ambarcare/debarcare, pontoane cu pasarele grele şi uşoare, două bacuri de câte 300 tone şi două bacuri de 25 tone. Navrom Bac SRL asigură traversarea Dunării cu bacul pentru vehicule, maşini de mare tonaj, pasageri între Galaţi şi localitatea I.C. Brătianu din judeţul Tulcea. Are dotările necesare pentru efectuarea trecerilor cu bacul: pontoane de acostare, dane de acostare, platforme de ambarcare/debarcare, două bacuri de câte 300 tone şi un bac de 25 tone. Pe timp de iarnă, când Dunărea îngheaţă, primăvara, când curg sloiuri, şi ori de câte ori este ceaţă sau furtună, traversarea practic se întrerupe, legătura cu Dobrogea atât a zonei Brăila, Galaţi, cât şi a întregii Moldove, trebuie să se facă pe la podul Giurgeni – Vadul Oii cu un spor de distanţă de parcurs de 133 km pentru relaţia Tulcea şi de 56 km pentru relaţia Constanţa”, se mai spune în documentul citat.

Un preot din Iasi a facut fericiti 120 de copii nevoiasi dar cu rezultate bune la invatatura

In: Iasi, Stiri locale

120 de copii din Iași, cu rezultate bune la învățătură, au văzut marea în vara aceasta. Cei mici sunt din familii nevoiașe, iar cei mai mulți dintre ei au văzut până acum Marea Neagră doar la televizor și în fotografii. Ideea de organizare a acestei vacanțe îi aparține preotului Dan Damaschin, care organizează des astfel de acțiuni caritabile.

Costurile pentru această tabără au fost suportate din donații și cu ajutorul unor sponsori.

Într-o postare pe Facebook, părintele Damaschin povestește despre experiența de la mare. Spune că a învățat să negocieze „la sânge” prețuri pentru saltele, pizza sau cearșafuri. Știe pe de rost acum prețurile la dulciuri, după ce a stat cu orele prin supermaket-uri, ca să le facă toate pofetele copiilor. Iar noaptea a dormit câteva ore și a pus liniștit capul pe pernă doar după ce s-a asigurat că toți copiii sunt în pat la somn.

„Dar, dacă mă întrebați dacă a meritat aventura, vă voi răspunde, fără nicio ezitare, de o mie de ori: DA!!! Da, pentru bucuria copiilor care au văzut și au făcut baia vieții lor în mare! Da, pentru copiii care s-au culcat sătui, curați, în paturi de 4 stele! Da, pentru că niciodată, dar niciodată, nu mi s-au părut mai bune deserturile și băuturile răcoritoare, ca în aceste zile!

Da, pentru că Delfinariu, poneii, terasele, horele, filmele și… discoteca nu sunt monopolul copiilor de bani gata de prin Costinești sau Mamaia! Chiar dacă voi mânca un an întreg mămăligă cu ceapă, voi purta aceeași pereche de ciorapi și voi folosi aceeași periuță uzată de dinți în orice an, câți îmi va îngădui Domnul, voi fi cu ei și cu frățiorii care vor veni la mare”, povestește preotul Dan Damaschin, paroh la Biserica „Naşterea Domnului” de la Maternitatea „Cuza-Vodă” din Iaşi.

Prin Asociația Glasul Vieții, preotul Damaschin are, în paralel, mai multe campanii umanitare. Printre altele, și-a propus să sprijine la școală peste 700 de elevi și studenți din familii nevoiașe. De asemenea, mai are și proiectul „FemClinic”, un centru medical pentru femeile defavorizate, unde se pot face investigații medicale de specialitate.

Anul trecut, preotul Dan Damaschin a început și un proiect de „adopție la distanță” pentru 400 de copii săraci.

Tunelul Iubirii din Romania a fost inclus in topul celor mai atractive obiective turistice ale Europei vara aceasta!

In: Caras Severin, Stiri locale

Un obiectiv natural din Caraş-Severin a fost ales de Parlamentul European pentru promovarea frumuseţilor din toată Europa.

Tunelul Iubirii a fost inclus pe lista Rediscover Europe, alături de alte 28 de obiective turistice ascunse, care merită vizitate măcar o dată în viață.

Tunelul Iubirii este situat între localitățile Caransebeș și Oțelu Roșu și reprezintă o secţiune de cale ferată abandonată.

Coronamentul copacilor se îmbină, formând un tunel viu din crengi și frunze care se schimbă odată cu anotimpurile.

Sursa: Rador

Protectia Consumatorului a descoperit prezervative gaurite puse la vanzare

In: Cluj, Stiri locale

Lucrătorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj au descoperit mai multe loturi de prezervative găurite sau expirate puse în vânzare, notează Agerpres.

„În cadrul CRPC RNV Cluj a fost depistat la comercializare, în urma unei reclamaţii, produsul Prezervativ Durex extra safe, care prezenta neconformităţi în sensul că aveau multiple orificii. Neconformitatea s-a manifestat la tot lotul 0010815033, cu termen de valabilitate 2020/09. De asemenea, prin extinderea cercetărilor s-a identificat pe lanţul de distribuţie acelaşi produs care pe ambalajul din carton avea înscris lot 20108512 cu termen de valabilitate 2020/07, iar pe ambalajul prezervativului existent în cutie era lotul 0010815033 cu termen de valabilitate 2020/06, care prezenta aceleaşi neconformităţi”, informează CRPC RNV Cluj.

Neconformităţi au fost descoperite şi la alte loturi de prezervative.

„De asemenea, pe alt ambalaj din carton era înscris lotul 20108492 cu termen de valabilitate 2020/04, iar pe ambalajul prezervativului este inscripţionat lot 2015-04 şi termen de valabilitate 2020/01. De asemenea, 5 cutii care aveau pe ambalajul exterior înscris lotul 20108492 cu termen de valabilitate 2020/04, iar pe ambalajul prezervativului este inscripţionat lot 2020-04 şi termen de valabilitate 2015/08, practic expirate”, se mai arată în informare.

Lucrătorii CRPC RNV Cluj au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.000 de lei, şi au dispus oprirea definitivă de la comercializare şi distrugerea produselor neconforme.

Comuna din centrul tarii invadata de serpi! ”Au ajuns in gospodariile oamenilor, nu sunt serpi de casa”!

In: Alba, Stiri locale

O comuna din centrul tarii este invadata, la propriu, de serpi sositi din padurile din imprejurimi. Este vorba despre comuna Pianu din judeţul Alba, iar primarul caută firmă specializată să îndepărteze reptilele care au ajuns în gospodăriile oamenilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul din Pianu, Marin Petruse, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că în localitatea pe care o administrează este o situaţie fără precedent, după ce şerpii de pădure s-au înmulţit considerabil şi au ajuns în gospodăriile oamenilor. Unii localnici se înspăimântă de ei şi îi omoară, iar alţii, îi iau şi îi duc în case să le arate şi nevestelor.

Faţă de anii trecuţi există o invazie de reptile: şerpi şi şopârle. De ce zic invazie? Pentru că am fost sesizaţi de câteva săptămâni de mai mulţi cetăţeni cu privire la acest aspect. (…) Am constatat că ar fi bine să încerc să găsesc o firmă autorizată şi care să aibă calitatea să distribuie acei repelenţi pentru îndepărtarea reptilelor. Noi nu suntem criminali, nu vrem să-i omorâm, ci doar să-i trimitem în pădure. În ultimele săptămâni aproape în fiecare zi cineva îmi spune că a văzut sau omorât un şarpe. (…) Este o situaţie fără precedent, au ajuns în gospodăriile oamenilor. Nu sunt şerpi de apă sau de casă, ci şerpi de pădure. Care sunt mai îndrăzneţi îi alungă. Unul l-a prins şi l-a dus în casă să-l arate la nevastă-sa”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, primarul Marin Petruse, care a precizat şi că nu există niciun om care să fi fost muşcat de şarpe.

Primarul are şi o explicaţie pentru invazia şerpilor, însă spune că nu este una ”autorizată” sau ”ştiinţifică”.

”În ultimii ani, numărul bovinelor a scăzut constant în favoarea numărului de ovine. Ovinele pe timp de vară nu mai păşunează aproape de vatra satului, merg pe munte, şi atunci nu mai există atâta prezenţă umană în imediata apropiere. Anii trecuţi mergeau ciurdarii cu vacile şi împingeau reptilele spre pădure. Acum vin reptilele înspre comunitate. Şi vremea a fost favorabilă înmulţirii fără precedent”, a explicat Marin Petruse.

Comuna Pianu din judeţul Alba se află pe Valea Sebeşului.

La doar 13 ani, un copil din Oltenita este considerat unul dintre cei mai buni IT-sti din lume!

In: Calarasi, Stiri locale

Un copil genial de doar 13 ani din judetul Calarasi a ajuns sa fie privit desptr unul dintre cei mai buni IT-sti din lume, rezultatele lui fiind premiate la nivel mondial.

Alexandru Tălnaci a câştigat aurul la etapa naţională a concursului Infomatrix 2017, secţiunea Programming, şi argintul la etapa mondială a competiţiei, reprezentând România, cu aplicaţia Bucharest Hospitals.

Are 13 ani şi este elev în clasa a 7-a la Școala Gimnazială Mircea Eliade din Olteniţa. Pentru el, informatica este o pasiune. Dacă la vârsta de cinci ani cei mai mulţi încă nu lasă maşinuţele sau figurinele din mână, Alexandru a dat peste un alt tip de jucării. El a început să se joace cu sisteme de operare, cu antiviruşi, iar ulterior a descoperit softuri video precum Sony Vegas sau Adobe After Effects, care i-au stârnit interesul. Astfel, nu este de mirare că, de-a lungul timpului, a editat diverse filmuleţe care pot fi găsite pe canalele sale de Youtube şi care i-au adus premii la concursurile de profil. Sau că a primit nenumărate medalii pentru „invenţiile” cu care s-a prezentat la concursurile de informatică, scrie Capital.ro.

Din dragoste pentru coduri

Mai întâi, s-a lăsat uimit de funcţionalitatea codurilor şi de faptul că îi permit să dezvolte, nu cu foarte mare chin, cam tot ceea ce-şi propune. Primul său soft se numeşte InfoOltenita. Este vorba despre o aplicaţie pentru telefoane mobile, care rulează în sistemul de operare Android şi arată punctele de interes, numerele de telefon şi locaţiile importante din oraş. Cu acesta a luat menţiune la un concurs de informatică. A doua aplicaţie se numeşte TankDuino, care controlează un tank pe platforma Arduino prin Bluetooth. Aici, tankul are numeroase funcţii, de preluare temperatură, activare/dezactivare lumină, mers în faţă – spate-stânga-dreapta, are o funcţie de urmărit linia, camera video care filmează în direct şi numeroşi alţi senzori  etc.

Citeste mai multe pe Capital.ro.