facebook

A murit una dintre cele mai mari interprete de muzica populara pe care le-a avut Romania!

In: Monden

Una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară din România a murit! Îndrăgita cântăreață Maria Butaciu (78 de ani) se afla în comă la Spitalul Floreasca, iar luni seara s-a stins.

Cel care a confirmat nefericita veste a fost Paul Surugiu – Fuego. Acesta a scris un mesaj emoționant pe pagina lui de Facebook.

„Cu tristețe am aflat acum de la Mioara Velicu, îndurerată, că a plecat buna noastră prietena, marea artista, Maria Butaciu! Se-ntâmplă să mă copleșească amintiri, clipe frumoase petrecute împreună, turnee, emisiuni și nenumărate momente ce m-au marcat! A fost un om bun, cald, vesel, plin de viață și înțelepciune! Ne-a bucurat pe toți cu învățăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită! Artiștii cumva nu mai sunt ai noștri, sunt ai publicului, și cred că publicul trebuie să și-o amintească veșnic, demnă, autentică, mândră, o pagină importantă a folclorului românesc! Acum, de Centenar, la 100 de ani de la unire, Maria Butaciu și-a lăsat vălul, și-a asezat pălăria simbolică peste România mare, care o iubește ca pe-o nestemată! Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României.”

Solista a decedat în jurul orei 22 , după ce a suferit un accident vascular, conform spynews.ro. Ea a fost în comă mai bine de o lună și jumătate, la spitalul Floreasca. Duminică dimineaţă a făcut un stop cardio respirator, iar în urmă cu puţin timp a mai făcut un stop cardio respirator, iar medicii nu au mai putut, din păcate, să o stabilizeze. Maria Butaciu a murit la 78 de ani.

Cântăreața de muzică populară a devenit cunoscută în România datorită pieselor de dor și de dragoste pe care le-a lansat în industria muzicală, melodii care au ajuns imediat la inima publicului. Fiica ei a stat continuu alături de ea la spitalul Floreasca, acolo unde a fost internată. În anul 1961, în cadrul unui concurs, s-a alăturat Ansamblului Ciocârlia al Ministerului de Interne din București. A fost o interpretă a cântecelor îndeosebi din zona Bistrița-Năsăud.Cântăreața a încântat publicul, vreme de 50 de ani, cu piesele ”Bade, pălărie nouă”, ”Cui nu-i place dragostea” sau ”Viață, viață, drum cotit”.

bilete Ed Sheeran
!-- Composite Start -->
Loading...
Back to top

Share Page

Close