Desenele unei fetite de 5 ani au dus la aresarea unui preot! Ce au descoperit parintii in ele?

In: International

Un preot din Brazilia a fost arestat după ce părinții unei fetițe de cinci ani au descoperit desenul pe care micuța îl făcuse și care părea a fi scena unui abuz.

Părintele Joao da Silva, în vârstă de 54 de ani, a fost reținut de poliție și audiat fiind acuzat că a abuzat-o pe copilă.

Părinții au povestit autorităților că micuța refuza să mai meargă la cursurile de engleză pe care i le preda preotul și nu înțelegeau de ce.

După ce au dus-o pe fetiță la psiholog și specialistul le-a spus că este de părere că acest comportament al ei denotă din faptul că micuța a fost abuzată sexual, părinții au început să caute tot felul de semne. Așa au dat peste desenele copilei și au fost șocați.

Fetița ascunsese aceste desene de părinții ei, prin foile cărților cu care se joacă. În momentul în care părinții au văzut într-unul dintre cele șase desene descoperite ceea ce părea a fi un bărbat cu un penis în erecție, aplecat asupra unei persoane mai mici, aflată în pat, li s-au înmuiat picioarele.

Se pare că preotul ar fi încuiat copila în cameră, în pat și ar fi abuzat-o. Bărbatul și-a recunoscut faptele și pe lângă pedeapsa legală i-a fost ridicat și dreptul de a-și mai relua vreaodată profesia de preot.

Sursa: metro.co.uk
Foto: capturi Youtube

Vlad Voiculescu acuzat ca a ajuns ministru al sanatatii pe filiera fostei Securitati!

In: Politica
Vlad Voiculescu este unul dintre cei mai promovați oameni din partidul nou înființat de Dacian Cioloș. Acesta a absolvit studii economice la Viena și la doar 28 de ani devenea vicepreședine în cadrul unei divizii a Erste Bank, în Austria. Magic Camp este cel mai important proiect al său, pentru care este extrem de apreciat.

Aceleaşi surse susţin că în Erste Bank cam nimeni nu ajunge să ocupe o asemenea funcţie până la 35 de ani, decât dacă fie este vreun geniu, fie cineva l-ar impune. Totuşi este important de menţionat că Vlad Voiculescu era într-adevăr un elev de nota 10 la şcoală.

Și fostul consilier PNL, Tănase Stamule, a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa fostului ministru al Sănătăţii pe care îl consideră ipocrit. Mai exact, el transmite că acesta se promovează ca un om nou în politică, dar de fapt ar proveni dintr-o familie de „securişti”, care l-ar fi ajutat să acceadă în carieră, dar nu exlplică exact cum.

„1. Fratele bunicului meu (Voiculescu) a fost sef la DIE la Viena si responsabilul de comert exterior dintre Romania comunista si Austria 2. Varul primar al tatalui meu a fost CEO …. Vezi continuarea pe CAPITAL

Orban: PSD arată că vrea să menţină MCV, să continue fraudarea fondurilor UE şi să blocheze aderarea la Schengen

In: Politica

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că, în contextul votului din Parlamentul European în cazul mecanismului privind funcţionarea statului de drept, PSD arată că vrea să menţină MCV, să continue fraudarea fondurilor UE şi să blocheze aderarea la Schengen.

„Votul „împotrivă” dat joi în Parlamentul European de europarlamentarii PSD-ALDE în cazul mecanismului privind funcţionarea statului de drept dovedeşte fără vreo urmă de îndoială agenda antieuropeană a acestei coaliţii, care este preocupată obsesiv de protejarea infractorilor şi care neglijează în mod criminal interesele celorlalţi cetăţeni ai României. Poziţia PSD-ALDE arată perspectivele pe care le are această grupare, respectiv continuarea asaltului toxic împotriva independenţei Justiţiei, pentru compromiterea statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei. Justificarea votului demonstrează că PSD-ALDE intenţionează să menţină Mecanismul de Cooperare şi Verificare, care nu poate fi ridicat decât prin îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene, să compromită şansa de aderare la Spaţiul Schengen sau la Zona Euro şi să izoleze complet România de celelalte state membre ale Uniunii Europene. În ansamblu, contrar celor clamate în mod ipocrit de premierul Dăncilă chiar în plenul Parlamentului European, PSD-ALDE le propune românilor o agendă antieuropeană dominată de interesele lui Liviu Dragnea, care, de altfel, este cercetat în legătură cu fraudarea de fonduri UE”, afirmă Orban într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

El susţine că votul din PE arată izolarea deplină a PSD-ALDE în propriile familii politice europene, precizând că 85% din grupul S&D, unde PSD este membru, a votat în favoarea mecanismului referitor la statul de drept, în acelaşi mod votând 96% din grupul ALDE european.

„Trebuie menţionat că votul de ieri din Parlamentul European a fost unul de mandat, privitor la negocierea acestui mecanism cu Comisia European şi Consiliul UE, insistându-se ca în cazul unei suspendări a fondurilor europene să nu fie afectaţi beneficiarii finali – adică obligativitatea ţării în cauză de a compensa fondurile pentru proiecte din bugetul naţional – iar criteriile pentru aplicarea acestui mecanism să fie clar definite. Avertizăm Guvernul Dăncilă să nu facă greşeala ca în pasul următor, respectiv stabilirea poziţiei Consiliului UE, prin Consiliul de Afaceri Generale, să blocheze sau să tergiverseze procesul european de legiferare. Un astfel de gest va avea consecinţe extrem de grave asupra imaginii României şi nu va fi lipsit de reacţii!”, arată Orban.

El precizează că poziţia Partidului Naţional Liberal de a vota în favoarea mandatului pentru aplicarea mecanismului privind statul de drept se bazează pe obiectivul asumat de a ridica Mecanismul de Cooperare şi Verificare, prin îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene, de a respecta şi consolida statul de drept, independenţa Justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, adică de a realiza angajamentele luate de România la momentul aderării la UE.

„O asumare a guvernării de către Partidul Naţional Liberal va duce la implementarea cu celeritate a recomandărilor Comisiei de la Veneţia, a celor cuprinse în Raportul MCV şi în Rezoluţia Parlamentului European din 13 noiembrie 2018 în privinţa Legilor Justiţiei, Codului penal şi Codului de procedură penală, precum şi la remedierea dezechilibrelor instituţionale generate de PSD-ALDE”, adaugă preşedintele PNL.

Barna consideră îndreptăţit refuzul lui Iohanis de a-i numi miniştri pe Mircea Drăghici şi Olguţa Vasilescu

In: Politica

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră îndreptăţit refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a-i numi miniştri pe Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu.

„Preşedintele Iohannis a fost consecvent în poziţia sa de a nu mai gira măsurile sau manifestările iresponsabile ale acestei guvernări. Preşedintele Iohannis nu face prin scrisoarea de aseară, decât să confirme această poziţie şi nu face decât să confirme sentimentul pe care îl au românii că suntem conduşi de o gaşcă de incompetenţi, care sunt pur şi simplu rotiţi ca o camarilă personală a lui Liviu Dragnea. Persoanele care au fost propuse pentru posturile respective de miniştri, nu au în mod real, niciun fel de calificare pentru a fi miniştri în Guvernul României în momentul în care deţinem preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Persoanele respective nu se califică din punctul meu de vedere, prin nimic, pentru acele poziţii”, a declarat Dan Barna vineri, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care argumentează că propunerile de numire pentru Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu, respectiv Mircea Drăghici, în continuare, nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs.

By: Stirea Zilei Tags: , , ,

Orban: Cerem abrogarea plafonării indemnizaţiilor pentru veteranii de război şi deţinuţii politici

In: Politica

Liberalii solicită abrogarea plafonării indemnizaţiilor pentru veteranii de război şi deţinuţii politici şi adoptarea în regim de urgenţă a unui proiect de lege propus de PNL pentru dublarea acestora, potrivit preşedintelui partidului, Ludovic Orban.

„Partidul Naţional Liberal somează Guvernul Dăncilă să abroge imediat Ordonanţa de Urgenţă 114/2018 şi solicită preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, să scoată de la sertar şi să adopte în regim de urgenţă propunerea legislativă depusă de PNL la începutul sesiunii parlamentare trecute prin care se dublează indemnizaţiile şi sporurile lunare pentru veteranii şi văduvele veteranilor de război, la fel şi pentru deţinuţii politici şi urmaşii lor şi ai celor morţi la Revoluţia din 1989”, afirmă Orban, într-o declaraţie de presă transmisă, vineri, AGERPRES.

El precizează că Ordonanţa de Urgenţă 114/2018 plafonează indemnizaţiile veteranilor de război, ale văduvelor veteranilor de război, ale deţinuţilor politici sau ale urmaşilor luptei anticomuniste şi ai Revoluţiei din 1989 la nivelul lui 2018 pentru următorii trei ani.

Preşedintele PNL acuză guvernarea PSD-ALDE de gândire „comunistoidă” şi că „îşi bate joc” de peste 8.000 de veterani de război, 250 de văduve de război şi aproximativ 1.000 de deţinuţi politici.

„Gândirea comunistoidă şi dispreţul bolşevic la adresa oamenilor care au luptat şi suferit pentru o ţară liberă şi democratică i-au făcut pe cei din guvernul PSD-ALDE să-şi bată joc în ultimul hal de suferinţa lor şi de valorile pentru care mulţi dintre ei au murit. (…) Câtă ură pentru aceşti oameni care au luptat, suferit sau murit pentru ca România să fie o ţară liberă şi democratică pot avea cei din PSD şi ALDE, în frunte cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, ca să comită o astfel de cruzime bolşevică şi să-i lase să se chinuie pe ei şi pe urmaşii lor cu nişte indemnizaţii mizere în ultimii lor ani de viaţă?! Ura lor comunistă pentru oamenii care au apărat chiar cu preţul vieţii lor valorile unei lumi libere şi pentru urmaşii lor le-a întunecat mintea să nu vadă că mai sunt o mână de oameni care trebuie respectaţi şi protejaţi pentru sacrificiul lor. (…) Dragnea, Dăncilă şi Tăriceanu arată că sunt mai răi şi mai comunişti decât satrapii politici instalaţi cu tancurile sovietice, Petru Groza, Ana Pauker şi Gheorghe Gheorghiu-Dej, condamnă veteranii de război şi deţinuţii politici la o viaţă mizerabilă şi-i apără şi protejează cu pensii speciale pe torţionarii lor comunişti. Ceea ce îi mai opreşte pe liderii PSD-ALDE să facă tot ce au făcut conducătorii dictatoriali ai regimului comunist este apartenenţa României la Uniunea Europeană, care garantează românilor libertatea şi democraţia”, susţine Orban.

”USR repară după PSD” – Uniunea Salvaţi România prezintă soluţii pentru când va veni la guvernare

In: Politica

Uniunea Salvaţi România propune soluţii pentru momentul în care va veni la guvernare într-un program intitulat ”USR repară după PSD”, a declarat, joi, preşedintele formaţiunii, Dan Barna, care a anunţat, într-o conferinţă de presă, că economistul Andrei Caramitru s-a alăturat USR.

„Prin dezbaterile de astăzi USR deschide un program de guvernare. O să venim cu soluţii, pentru că în momentul de faţă nu mai este un lucru neclar pentru nimeni că acele cartonaşe colorate, numite de PSD program de guvernare, au fost o mare minciună. Ceea ce li s-a promis românilor în 2016 nu doar că nu s-a întâmplat – acel nivel de trai minunat pentru români -, dar suntem acum mai departe ca niciodată de aderarea la euro şi de inima Europei. Dacă în 2016 eram la jumătate de muchie de îndeplinirea tuturor condiţiilor pentru ca România să poată adera la euro, în momentul de faţă suntem foarte departe şi politic şi economic, iar perspectivele sunt unele cu adevărat îngrijorătoare. USR va veni cu soluţii concrete, agenda României nu mai poate rămâne în sfera Justiţiei”, a afirmat Dan Barna.

El a spus că USR va vorbi în perioada următoare despre soluţiile pe care le propune, despre ceea ce trebuie făcut în România, ceea ce Uniunea va face în momentul în care va veni la guvernare.

„De altfel, aceste documente de analiză şi soluţii se numesc ‘USR repară după PSD'”, a adăugat Barna.

Andrei Caramitru, care va face expertiza programului economic al USR, a susţinut că în 2019 România va fi lovită de „trei mari valuri”. „Primul este cel legat de economia Europei, care este în cădere liberă. În ultimele luni, Germania, Franţa şi Italia au avut PIB-ul la limita recesiunii tehnice. Criza va veni şi în România, industria noastră va avea de suferit, dat fiindcă este ţinută sub asediu chiar de către propriul guvern. Al doilea punct este cel legat de iresponsabilitate: efectele OUG-ului fiscal vor fi dramatice. Preţurile vor creşte pentru a compensa taxele, au început deja să o facă, creditarea va scădea şi leul va continua să se deprecieze. Cel puţin un milion de angajaţi sunt deja direct afectaţi. Al treilea val este cel legat de incompetenţă: deficitul bugetar este scăpat de sub control. Ministerul de Finanţe nu reuşeşte să închidă cifrele nici cu o creştere imaginar ipotetică de 5,5%. Cu o creştere economică realistă, deficitul poate să atingă 5 – 7% din PIB – o gaură de 20 – 30 miliarde de lei peste deficitul maxim de 3%. Criza anterioară din 2008 a fost declanşată de o gaură de doar 5 miliarde – pentru comparaţie”, a afirmat Andrei Caramitru.

Deputatul USR Claudiu Năsui a prezentat soluţiile Uniunii pentru când va veni la guvernare, printre acestea numărându-se anularea OUG pe fiscalitate şi fond suveran, anularea „proiectelor iresponsabile” PPP şi folosirea prioritară a fondurilor europene, reforma Codului fiscal, reorganizarea aparatului administrativ şi diminuarea cheltuielilor bugetare ineficiente din administraţie, mai ales prin eliminarea pensiilor speciale, alinierea imediată a legislaţiei penale cu recomandările europene, descentralizarea finanţelor publice, depolitizare şi profesionalizare în instituţiile statului.

USR propune şi realocarea investiţiilor din infrastructură către proiectele strategice, consolidarea independenţei energetice a ţării, cu preţuri rezonabile pentru consumatorii interni.

By: Stirea Zilei Tags: , , , , ,

Orban: Ne-am întâlnit cu preşedintele Iohannis; nu am discutat despre lista pentru europarlamentare

In: Politica

Liderul PNL, Ludovic Orban, alături de mai mulţi membri ai partidului, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Principala temă a fost modul de derulare a Preşedinţiei Consiliului UE, priorităţile României la nivel european, modul în care eu, preşedintele PNL, pot să susţin diferitele priorităţi aflate pe agendă prin intermediul bunelor relaţii pe care le avem la nivelul grupului PPE (…) şi, de asemenea, am discutat despre ce considerăm important legat de evenimentele europene care urmează să se desfăşoare în România. O să existe o reuniune cu grupul PPE din Comitetul regiunilor, o să existe o reuniune a grupului PPE cel mai probabil în marja Consiliului European. Nu s-a discutat niciun cuvânt despre lista pentru europarlamentare sau pe vreo altă temă conexă din cele care au fost reflectate pe surse în mod fals”, a declarat Orban, joi, pentru AGERPRES.

El a precizat că la întâlnirea cu Iohannis, care a avut loc miercuri, au participat mai mulţi liberali.

„Am fost mai mulţi. (…) Nu dau detalii privind locul. Este o întâlnire care nu este secretă şi face parte normalitate, din colaborarea normală care există între noi, mai ales privitor la problematica europeană şi coordonarea privitoare la problematica europeană pentru îmbunătăţirea imaginii României şi pentru a putea interveni în favoarea României la nivel european”, a precizat Ludovic Orban.

Toni Greblă: Probabil vom trimite la Cotroceni cazierul Olguţei Vasilescu şi cel al lui Mircea Drăghici

In: Politica

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat joi că probabil în zilele următoare vor fi trimise la Cotroceni cazierul Olguţei Vasilescu şi cel al lui Mircea Drăghici, dar a opinat totodată că preşedintele Klaus Iohannis îşi va menţine ”atitudinea” faţă de nominalizarea celor doi la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor, motiv pentru care este posibilă sesizarea Curţii Constituţionale

„Probabil o să facem şi acest lucru (trimiterea cazierelor, n.r.) în zilele următoare şi apoi vom aştepta reacţia preşedintelui şi vom acţiona în consecinţă. (…) Formal, ca să vedem până unde poate merge această încrâncenare a domnului preşedinte, probabil vom proceda în consecinţă. Însă, atitudinea lui va rămâne probabil în continuare aceeaşi. Ea este de neînţeles şi nu poate fi interpretată decât în cheia politicianistă, în cheia campaniei electorale în care se află preşedintele mai profund de câteva luni”, a declarat el pentru Antena 3.

Toni Greblă a confirmat că în aceste condiţii este posibil ca Guvernul să sesizeze din nou Curtea Constituţională pe acest subiect.

„Este corect. Niciodată nu am exclus o asemenea posibilitate (a sesizării CCR, n.r.), pentru că am intuit atitudinea preşedintelui, care şi alaltăieri, în spaţiul public, a vorbit tot despre faptul că va refuza numirile în continuare, pentru că le consideră nepotrivite şi pentru că vrea să se asigure că cele două ministere vor fi bine conduse. Deci, motive de oportunitate, şi nu de legalitate”, a adăugat secretarul general al Guvernului.

El a menţionat că niciodată, în ultimii 30 de ani, la depunerea candidaturii pentru demnitatea de ministru „nu s-a cerut vreun act doveditor”, presupunându-se că există o „cenzură” a prim-ministrului, care îşi asumă candidatura respectivă.

„În ultima tentativă de remaniere guvernamentală, prim-ministrul a făcut opt propuneri de revocare şi, respectiv, de numire în funcţia de ministru. Toate au fost făcute după acelaşi tipic, într-o singură adresă. Şase au fost acceptaţi, doi au fost respinşi. Niciunul nu avea niciun act la dosar, ci numai solicitarea premierului de a fi numiţi în funcţiile respective prin decrete. Prima dată, preşedintele a respins, pentru că i s-au părut candidaturile nepotrivite. După ce a apărut decizia Curţii Constituţionale, care îi spunea preşedintelui că numai pentru motive de legalitate poate să respingă propunerile, atunci a invocat formal neîndeplinirea condiţiilor de legalitate. La început, fără să se refere la nimic, acum dând senzaţia că s-ar referi la cazierul judiciar”, a adăugat el.

În aceste condiţii, a opinat Greblă, motivul real al refuzului este „dorinţa preşedintelui de a nu-i nominaliza pe cei doi”. El a invocat şi faptul că în situaţii excepţionale, numirile de miniştri trebuie realizate într-un interval foarte scurt, neexistând timp ca nominalizaţii să „umble ca să ia cazierul judiciar”.

„Acest precedent este foarte periculos, în momentul în care verifici condiţiile de legalitate pentru a îndeplini demnitatea de ministru exact ca la orice angajare, în oricare dintre instituţii, autorităţi sau întreprinderi. Acolo însă legea prevede: la dosarul de candidatură se ataşează următoarele acte. (…) Pentru demnitatea de ministru nu este prevăzută în procedura de numire a miniştrilor niciun act doveditor al acesteia, doar condiţiile generale pentru a putea fi ministru. (…) Pentru incompatibilitate, să vă dau un singur exemplu: poate fi numit azi un ministru care este în stare de incompatibilitate, acesta având 15 zile la dispoziţie să opteze şi să iasă din starea de incompatibilitate. Deoarece nu pot fi obligat să ies din starea de incompatibilitate, pentru ca peste două zile preşedintele să nu mă numească ministru”, a mai spus el.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care argumentează că propunerile de numire pentru Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu, respectiv Mircea Drăghici, în continuare, nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs.

Preşedintele invocă incidenţa dispoziţiilor art. 85 alin. (2) şi ale art. 105 din Constituţie, precum şi a celor ale art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, potrivit cărora pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale.

Cel ai vocal lider PSD: Urmeaza amnistia si gratierea, nu ne vom opri!

In: ACTUALITATE, Legislatie & JUSTITIE

Sub pretextul că este cel mai vânat din România şi că vor să facă dreptate românilor până la capăt, PSD continuă să susţină o ordonanţă pe amnistie.

“PSD este, la ora actuală, partidul cel mai vânat din România, după ce 1.187 de primari, viceprimari şi consilieri judeţeni şi municipali se află într-o formă de anchetă”, a declarat joi, la Reşiţa, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, citat de Agerpres. El a susţinut că, după ultima decizie a CCR privind protocoalele secrete, că PSD se va gândi dacă va da Ordonanţă sau o lege prin care să pună. “Bineînţeles că aceste protocoale au fost un act nefiresc şi unic într-o ţară democratică. Tot ce s-a făcut prin aceste protocoale trebuie considerat nul. Sunt foarte multe opinii în sensul asta. Vom merge mai departe cu Ordonanţa pe Coduri, aşa cum am anunţat”, a spus Ștefănescu.

Secretarul general al PSD a vorbit şi despre subiectul amnistiei. “Încă cerem noi, cei din partid, domnului Tudorel Toader, un text legat de amnistiere. Nu dăm înapoi pe acest subiect. Noi am fost votaţi de români şi pentru a face dreptate până la capăt. Lupta cu oamenii ăştia este complicată. PSD este, la această oră, cel mai vânat partid din România. În proporţie de 75%, toate conducerile judeţene şi centrale sunt într-o formă de anchetă. Dar nu că sunt anchetaţi colegii noştri, dar sunt anchetaţi împreună cu soţia, soţul, copiii, soacra, socrul. Avem 1.187 de primari, viceprimari, consilieri judeţeni şi municipali într-o formă de anchetă, ANI, DNA, DIICOT, pentru abuz în serviciu, lucruri absolut bizare”, a afirmat Codrin Ştefănescu, răspunzând unei întrebări legată de statul paralel. Totodată, acesta a precizat că PSD ia în calcul, în continuare, suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, însă, pentru aceasta trebuie mai întâi analizate „efectele economice” ale unei astfel de decizii. „PSD niciodată nu şi-ar sacrifica ţara. Sunt, însă, tot felul de presiuni din teritoriu pe subiectul acesta şi, atunci, luăm în calcul. Dacă nu aveam preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, cu siguranţă făceam acest lucru”, a precizat Codrin Ştefănescu

Sondajul intern care a bagat spaima in PSD si PNL!

In: Politica

Dacian Cioloș și USR ar lua, la alegerile parlamentare, dacă acestea ar avea loc duminica viitoare, 21% din voturi! Asta a anunțat, joi seara, la emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, sociologul Marius Pieleanu.

Conform acestuia, USR și echipa lui Cioloș ar depăși PNL, în următoarele 3 luni, dacă se menține trendul actual. Liberalii au, conform datelor prezentate de Pieleanu, 22%.

Iată cifrele furnizate la România TV:

PSD 33%

PNL 22%

USR + Dacian Ciolo 21%

ALDE 10%

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Barna: USR cere preşedintelui să convoace referendumul pe justiţie

In: ACTUALITATE, Legislatie & JUSTITIE

USR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să convoace de urgenţă referendumul pe justiţie şi face apel la toţi parlamentarii pentru a declanşa revizuirea Constituţiei în sensul modificării criteriilor de alegere a judecătorilor de la CCR şi pentru a stabili o serie de limite acestei instituţii, a afirmat, miercuri, liderul USR, Dan Barna.

Barna a scris pe Facebook că decizia CCR privind protocoalele SRI este una politică.

„CCR a admis astăzi sesizarea privind protocoalele SRI, depusă de marioneta personală a domnului Dragnea, Florin Iordache. Este un alt demers din lungul şir de încercări disperate ale penalului Liviu Dragnea de a-şi rezolva problemele cu justiţia. Decizia CCR a anulat practic decizia Curţii de Apel Bucureşti care stabilise că protocoalele nu sunt acte administrativ-normative care să producă efecte juridice în sensul legii contenciosului administrativ. Este o decizie politică, răspuns la un conflict politic. Nu a existat niciun blocaj în activitatea Parlamentului sau a instanţelor de judecată din cauza protocoalelor”, susţine Barna.

El menţionează că presiunile făcute de Liviu Dragnea asupra justiţiei au fost pentru obţinerea unei super-imunităţi în faţa legii, subliniind că preşedintele trebuie să convoace referendumul pe justiţie.

„Presiunile pe care Dragnea şi acoliţii lui le-au făcut în ultimii doi ani asupra justiţiei din România au fost clar în direcţia obţinerii unei super-imunităţi în faţa legii pentru sine şi restul clicii. Prin decizia CCR de astăzi, s-ar putea să asistăm la o nouă victorie a lui Liviu Dragnea şi a camarilei sale împotriva justiţiei şi a cetăţenilor. USR îi cere Preşedintelui Iohannis să convoace de urgenţă referendumul pe justiţie şi face apel la toţi parlamentarii pentru a declanşa modificarea Constituţiei astfel încât să fie modificate criteriile de alegere a judecătorilor CCR şi pentru a stabili o serie de limite unei instituţii care în loc să apere democraţia din România, care în loc să fie arbitrul democraţiei din România acceptă să joace rolul de instrument folosit PSD-ALDE în lupta justiţia”, arată Barna.

CCR a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

Cristian Pîrvulescu: Probabil, cea mai plauzibilă dintre soluţii e o amânare a Brexit până dincolo de iunie

In: Politica

Preşedintele de onoare al Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian Pîrvulescu, susţine că, în urma votului de marţi din Parlamentul de la Londra, prin care s-a respins cu o largă majoritate acordul privind Brexit, cea mai plauzibilă soluţie devine o amânare a ieşirii efective a Marii Britanii din UE până dincolo de luna iunie, dar nu exclude nici variante precum organizarea unui nou referendum.

„În momentul de faţă sunt greu de evaluat implicaţiile, pentru că depind foarte mult de direcţia pe care o va lua guvernarea britanică. Este evident că nu se mai poate negocia încă un acord cu UE. Este foarte complicat să se organizeze un referendum, câtă vreme opinia publică britanică pare să fie încremenită în aceeaşi viziune: 46 împotrivă, 54 pentru. Dar reamintesc faptul că aceasta era situaţia şi înainte de Brexit, deci este un aliniament pe care îl considerăm firesc în Marea Britanie, unde tendinţele izolaţioniste sunt seculare. Deja ne aducem aminte câte dificultăţi a presupus acum mai bine de o sută de ani intrarea în Antanta. Deci, este greu de crezut că se va putea rezolva printr-un referendum. Probabil, cea mai plauzibilă dintre soluţii este o amânare a ieşirii efective până dincolo de iunie 2019, unii vorbesc despre iulie”, a declarat Pîrvulescu, pentru AGERPRES.

El a adăugat că în urma votului din Parlamentul de la Londra situaţia a devenit „mult mai neclară decât era cu câteva zile în urmă”, dar, în mod paradoxal, acest lucru reprezintă un „real progres”, pentru că toată lumea înţelege că ieşirea din Uniunea Europeană nu este un fenomen simplu, ci „aproape imposibil” de realizat.

„E greu de crezut că se va putea ieşi fără un acord, dar dincolo de votul împotriva Theresei May – care a făcut tot ce a putut pentru a rezolva o problemă pe care nu a creat-o şi a găsit o soluţie de compromis dificilă, dar singura care se putea găsi şi care evident că nu a mulţumit pe nimeni, nici pe cei care vor Brexit, nici pe cei care vor să rămână în Uniunea Europeană, nici Uniunea Europeană – ieşirea depinde foarte mult de votul de încredere în Guvernul May şi de capacitatea clasei politice britanice de a găsi un compromis constructiv pe termen lung. Dar nu este de neglijat ipoteza că Brexit se amână sine die sau că s-ar putea ajunge la un nou referendum. Un actor cheie, din punctul acesta de vedere, devine Partidul Naţional Scoţian, care deţine multe locuri în Parlament şi care ameninţă cu organizarea unui referendum pentru independenţa Scoţiei în cazul în care se merge pe linia Brexitului”, a explicat Pîrvulescu.

Potrivit acestuia, Uniunea Europeană a făcut „foarte multe compromisuri” în ceea ce priveşte acordul pentru Brexit, iar Theresa May şi-a făcut datoria în cadrul negocierilor.

„Uniunea Europeană a făcut foarte multe compromisuri. Deci, în această negociere, Theresa May a plecat cu o linie maximală de compromisuri şi a obţinut maximum de compromisuri pe care le putea obţine. UE nu poate merge mai jos de atât, fără să pună în discuţie principiile europene, iar Marea Britanie nu poate merge nici ea mai jos. De fapt, Theresa May şi-a făcut treaba. Acesta era compromisul care se putea realiza şi asta este dovada că nu se poate ieşi uşor din Uniunea Europeană. Dar problema rămâne politică, pentru că un politician aventurier a organizat un referendum pe o temă care nu era referendum – mă refer la David Cameron – iar cei care au rămas trebuie să rezolve această problemă dificilă şi nu au cum să o rezolve. Nu este uşor de rezolvat”, a indicat Cristian Pîrvulescu.

Analistul politic a opinat că, în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată, Marea Britanie s-ar putea îndrepta spre organizarea de noi alegeri.

„Asta ar însemna că din 2015 până în 2019 am avut două alegeri anticipate, ceea ce pentru un regim politic precum cel britanic este imens şi vorbeşte despre o instabilitate cronică, iar asta ar trebui să îngrijoreze. Şi totul se datorează referendumului pentru Brexit din 2016, care nu era obligatoriu, nu trebuia realizat. A fost realizat numai pentru a întări poziţia politică a lui David Cameron. Referendumul nu poate să fie mobilizat ca armă politică pentru rezolvarea unor probleme complicate. El poate să rezolve probleme simple, de tipul: ‘Sunteţi de acord să desfiinţaţi serviciul militar?’. Nu poţi să discuţi despre Brexit prin ‘da’ şi ‘nu’, pentru că nimeni nu s-a gândit atunci când a spus ‘da’ sau ‘nu’ la consecinţele pe care această opţiune le-ar putea avea. Nu cred că o populaţie poate vota într-un referendum în care să discute chestiuni complicate, pentru că ele sunt greu de înţeles de experţi, darmite de oamenii obişnuiţi”, a menţionat el.

Pîrvulescu a adăugat că România ar avea un rol mai important în acest dosar doar în măsura în care Brexit s-ar produce în timpul în care ţara noastră deţine Preşedinţia Consiliului UE.

„Există o echipă de negociatori. România are relaţii mai puţine cu acest dosar. Ar fi avut, câtă vreme discutăm despre acord, ar fi avut un rol mai important de jucat în măsura în care era vorba de organizarea efectivă a Brexit, ipoteză care pare să se invalideze. Nu cred că va fi Brexit la sfârşitul lui martie. Pentru cetăţenii României, situaţia depinde foarte mult de varianta pe care o va avea Brexitul, dacă va exista”, a spus el.

!-- Composite Start -->
Loading...