Haos in Guvern: Ministrul Apararii si-a dat demisia!

In: Politica

Mihai Fifor a anunțat luni că își va da demisia din funcția de ministru al Apărării.

„Am încercat să fac un mandat cât se poate de bun. Pe de altă parte, am făcut o analiză foarte serioasă. Am văzut ce s-a întâmplat în ultimele luni și am considerat că pot să merg în echipă la partid să încercăm să pregătim cei doi ani foarte grei care urmează. E nevoie să pregătim echipa pentru proiectele acestea importante. I-am rugat pe doamna prim-ministru și pe dl președinte Dragnea să fie de acord să-mi depun mandatul”, a spus Mihai Fifor, la Palatul Parlamentului.

Inca un celebru PSD-ist cere demiterea lui Dragnea: Taiati raul de la radacina! Daca nu azi, atunci cand?!

In: Politica

Sorin Ilieșiu, membru PSD, face un apel către colegii din partid în contextul în care CEx-ul PSD se reunește astăzi, începând cu ora 11.00. Fostul senator cere înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului și propune liderilor PSD să o voteze ca președinte interimar al PSD pe Gabriela Firea.

„România trebuie să-și fructifice la maximum șansa istorică de a prezida Consiliul Uniunii Europene. Nu ne vom mai întâlni cu această șansă decât peste 14 ani și nu avem voie s-o ratăm. Dimpotrivă: România trebuie să prezideze în mod briliant Consiliul Uniunii Europene. Este obligatoriu ca țara noastră să demonstreze calități reale de lider european și internațional – așa cum era odată grație unor premieri pe care-i voi enumera mai jos, dar și datorită unor miniștri de externe precum Alecsandri, Kogălniceanu, Sturdza, Brătianu, Maiorescu, Averescu, Take Ionescu, I.Gh.Duca, Duiliu Zamfirescu, Barbu Știrbei, Titulescu sau Corneliu Mănescu.

Se cuvine ca România să fie privită ca a șasea putere a Uniunii Europene – adică exact așa cum e de fapt din perspectiva resurselor. România trebuie să fie recunoscută ca o țară a cărei voce să fie ascultată cu respect și ale cărei inițiative să contribuie la reformarea autentică a Uniunii astfel încât să devină lider mondial al democrației, al civilizației și al bunăstării. România trebuie să acționeze pentru revenirea Marii Britanii în Uniunea Europeană – garanție a reformării profunde și a salvării acesteia. România are obligația de a lupta pentru integrarea Republicii Moldova și a Ucrainei în U.E. pentru a face astfel posibilă reunificarea României în hotarele ei etnice. Pentru ca toate acestea să devină realitate, România are nevoie de un premier de talie europeană.

Dar de când e premier, Viorica Dăncilă ne-a avertizat prin nenumărate gafe și probe de incompetență și incultură, că e total incapabilă de a prezida Consiliul Uniunii așa cum s-ar cuveni.

Vinovată pentru această situație nu e Viorica Dăncilă. Pentru că „de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!”. Vinovat e Liviu Dragnea care a pus-o în rolul de premier-marionetă care-i execută orbește ordinele.

Așadar, Consiliul Uniunii Europene va prezidat atât de premierul-marionetă al României cât și de premierul ei real, păpușarul Dragnea, „blestemul și cancerul României” sau altfel spus: corupție la cel mai înalt nivel, dictatură, antidemocrație, nedreptate, minciună și iresponsabilitate. Dragnea nu ar ezita „să dea foc” țării și Europei ca să scape de dosare și ca să-și mărească averea.

Suntem peste 500.000 de membri PSD cinstiți. De ce să fie în fruntea României și a Europei singurul membru PSD cu două dosare de mare corupție? Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă solicită recuperarea unui prejudiciu de 21 de milioane de Euro. Dacă Dragnea e nevinovat, de ce nu cere să fie judecat azi în dosarele lui de mare corupție?

Prin tot ceea ce înseamnă „Dragnea”, România e subminată în cel mai înalt grad, chiar de Centenar.

Am putea oare, acum, la Centenar, să facem sacrilegiul de a-i compara pe premierul real al României, Dragnea, și pe cel formal, Dăncilă, cu prim-miniștrii care-au făcut România Mare și modernă: Brătianu, Nicolae Iorga, Take Ionescu, Octavian Goga, Vaida Voevod, mareșalul Averescu, I.Gh. Duca, Armand Călinescu?

Crede oare cineva care nu e nebun că Premierul Dragnea-Dăncilă ar fi de talia europeană a cancelarilor germani Konrad Adenauer, Willy Brandt, Helmut Schmidt, Helmut Kohl sau Angela Merkel? …Crede cineva care e în toate mințile că Marioneta-Dăncilă-și-Păpușarul-Dragnea ar fi măcar la glezna premierilor britanici Chamberlain, Churchill, Wilson sau Margaret Thatcher? …Crede cineva, chiar și în stare ebrietate extremă, că Dragnea-mascat-în-Dăncilă ar putea juca rolul premierilor francezi Clemenceau, Aristide Briand, Raymond Poincaré (devenit președinte al Franței), Charles de Gaulle (devenit și el președinte), Pompidou (devenit președinte) sau Chirac (devenit președinte)?

Dar toate aceste mostre de umor negru și grotesc ne aruncă în abisul derizoriului și reprezintă de fapt o autoflagelare națională.

Lideri ai PSD!, măcar acum, în al 12-lea ceas, trebuie să demonstrăm că România nu e țara care, chiar la propriul Centenar, să batjocorească Uniunea Europeană obligând-o să se lase condusă de jenanta marionetă a celui care ar exporta la Bruxelles boala molipsitoare și incurabilă denumită „Dragnea – blestemul și cancerul României”.

Lideri ai PSD!, vă întreb dacă aveți dreptul să comiteți un asemenea sacrilegiu când suntem de fapt țara miraculoasă care după Marea noastră Unire l-am dat lumii pe Iuliu Maniu –– reper al democrației în Europa totalitară fascistă, nazistă sau comunistă; …și am mai dat lumii zeci sau sute de martiri din închisorile comuniste care vor fi trecuți în rândul sfinților sau deja beatificați precum Vladimir Ghyka și Anton Durcovici; tot după Marea Unire am dat lumii oameni de cultură precum Brâncuși, Enescu, Blaga, Cioran, Eliade, Eugen Ionescu, Victor Brauner, Marcel Iancu, Maria Tănase, Paul Celan, Benjamin Fondane (Barbu Fundoianu), Arsenie Boca, Țuțea, Steinhardt, Celibidache, Noica, Elie Wiesel; tot după Marea Unire am dat lumii numeroși oameni de știință precum Traian Vuia, Coandă, Babeş, Antipa, Racoviţă, Bothezat, Edeleanu, D.Pompeiu, Anastase Dragomir, I.Cantacuzino, Gh.Marinescu, Vasilescu-Karpen, Paulescu, Thoma Ionescu, Lalescu, Stoilov, Hermann Oberth, Hurmuzescu, Procopiu, Ştefania Mărăcineanu, Onicescu, Hulubei, Spacu, Al.Proca, Odobleja, Hortolomei, Neniţescu, Moisil, Ana Aslan (menționez că nu am inclus mai sus personalități ilustre care sunt în viață).

Întreaga lume trebuie să știe că nu suntem o țară „de mâna doua”. Dar cu Dragnea-mascat-în-Dăncilă cocoțați în fruntea Europei am ajunge o țară „de mâna șaptea”.

Lideri ai PSD!, nu aveți voie să preschimbați Centenarul Marii noastre Uniri în Începutul Sfârșitului nostru!

Cu cât amânați mai mult să tăiați răul de la rădăcină, cu atât ne afundăm în mocirlă, trăgând după noi România. …Dar așa ceva ar însemna un păcat de moarte, iar asemenea păcate nu se iartă nici la Judecata de Apoi!

Lideri ai PSD!, la ședința de azi a conducerii PSD, Dragnea trebuie înlăturat. Iar acest lucru e posibil doar printr-un vot secret nefraudat de Dragnea. Conform statutului PSD, alegerea și demiterea tuturor liderilor se face prin vot secret chiar și la cel mai mic nivel, darmite la cel mai mare. Dragnea nu are curajul votului secret pentru că știe că majoritatea îl detestă.

Lideri ai PSD!, vă propun s-o votați azi, ca președinte interimar al PSD, pe Gabriela Firea, singurul membru (încă) al PSD care poate salva România propunând câteva variante de premier de calibru european. În majoritatea sondajelor din ultimii ani, e politicianul care beneficiază de cea mai mare încredere la nivel național, mai mare decât președintele țării, și mult mai mare decât președintele PSD, care tocmai de aceea vrea s-o omoare politic. Încă un atu al Gabrielei Firea: beneficiază de cel mai mare număr de voturi ale românilor, după președintele României.

Dar să nu uităm esențialul: la ultimele alegeri din București, Gabriela Firea a fost „locomotiva” care a reușit să tragă după ea șase vagoane, respectiv candidații la primăriile celor șase sectoare ale Capitalei. Poate că niciunul n-ar fi câștigat fără „locomotiva Firea”. Să nu uităm că după un sfert de secol de speranțe în zadar, „locomotiva Firea” a făcut posibil ceea ce părea imposibil: PSD a câștigat primăria generală a Bucureștiului, toate sectoarele Capitalei și majoritatea în Consiliile acesteia! Și, nu în ultimul rând, să nu uităm că fără „locomotiva Firea”, PSD n-ar fi reușit scorul uriaș de 47% la ultimele alegeri parlamentare.

Lideri ai PSD!, trebuie spuneți obligatoriu azi, cu voce tare, clar și răspicat, exact ceea ce gândiți! Cine tace, consimte. Eu unul nu pot consimți la batjocorirea României de către români, chiar la Centenarul ei. Înaintașii mei au murit sau erau gata să moară pentru a face posibilă Marea Unire și pentru a o păstra: (1) Străbunul meu după tată, avocatul Ioan Buteanu, a fost alături de Avram Iancu lider al revoluţiei naţionale din Transilvania din 1848-1849, tribun al Legiunii „Auraria Gemina”, prefect al Zărandului, ucis prin spânzurare, fără judecată, de colaboratorul lui Kossuth Lajos, maiorul Hatvani Imre, în 23 mai 1849. (2) Bunicul meu după mamă, Vasile Mureşan, secretar general al primăriei Baia-Mare, urma să fie spânzurat în octombrie 1944 în centrul oraşului, împreună cu trei ierarhi ai Bisericii Române Unite cu Roma, pentru activitate împotriva autorităților maghiare fasciste; din fericire, armata română a eliberat oraşul chiar înainte de data prevăzută pentru spânzurare. (3) Tot în timpul ocupației maghiare a Ardealului de nord și de est, tatăl meu, Victor Ilieşiu, a fost, între anii 1941-1944, responsabilul paginii „Grai şi suflet românesc” din ziarul „Tribuna Ardealului”, fiind cenzurat şi hărţuit de autorităţile maghiare fasciste.

Se răsucesc în mormânt eroii României când văd în ce hal a ajuns țara pentru care s-au jertfit!”, este apelul lui Ilieșiu.

Atentie pe strazi! Tudorel Toader a scos aproape 11.000 de puscariasi din inchisori in zece luni!

In: ACTUALITATE, Legislatie & JUSTITIE

Aproximativ 11.000 de deţinuţi au fost eliberaţi de la începutul anului până la sfârşitul lunii octombrie, dintre care peste 9.000 în baza Legii nr. 169/2017 privind recursul compensatoriu, iar peste 8.800 de persoane au ajuns în detenţie, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

„În perioada 1.01.2018-31.10.2018, în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost depuse un număr de 8.822 de persoane. În aceeaşi perioadă, din unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost puse în libertate 11.033 de persoane, 9.039 dintre acestea beneficiind de prevederile Legii 169/2017: 1.374 ca urmare a expirării duratei pedepsei în termen, 7.665 prin admiterea de către instanţele de judecată competente a liberării condiţionate”, a precizat ANP pentru AGERPRES.

Totodată, ANP a menţionat că deficitul de locuri de cazare era marţi, 13 noiembrie, de peste 3.100.

„La data de 13.11.2018, în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se aflau încarcerate un număr de 21.283 de persoane private de libertate la o capacitate de cazare calculată la 4 mp de 18.124 de locuri, rezultând un deficit de 3.159 de locuri de cazare”, a mai afirmat sursa citată.

Conform acesteia, unităţile de detenţie cu cel mai mare grad de supraaglomerare sunt: Penitenciarul Vaslui (166,97%), Penitenciarul Brăila (154,54%), Penitenciarul Târgu Jiu (151,83%), Penitenciarul Bucureşti-Jilava (150,95%), Penitenciarul Miercurea Ciuc (150,48%).

„În ceea ce priveşte extinderea capacităţii de cazare la nivelul unităţilor de detenţie, în baza planului de măsuri aferent Memorandumului cu tema ‘Intenţia CEDO de aplicare a procedurii Hotărârii pilot în cauzele privind condiţiile de detenţie’, aprobat de Guvernul României la data de 19.01.2016, la Penitenciarul Giurgiu au fost date în funcţiune, în anul 2018, 200 de noi locuri de detenţie, valoarea totală a investiţiei fiind de 11.092.968,06 lei, inclusiv TVA – sursa de finanţare – bugetul de stat”, a adăugat ANP.

Deputat PSD, pe facebook: “Dragă Uniune Europeana, ești o curvă satanistă”

In: Politica

Deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea, a distribuit pe Facebook un articol de pe publicația ortodoxinfo, potrivit căruia actorul Florin Zamfirescu ar fi spus, într-o postare pe rețeaua de socializare: “Dragă Uniune Europeana, ești o curvă satanistă”.

Ortodoxinfo este un site naționalist, conspiraționist, anti-imigranți, anti-vaccinare etc.

Deputatul este cunoscut pentru postările de origine anti-UE din surse obscure, scrie publicația locală pulsuliesean.ro.

În ultimele zile, Cîtea a distribuit pe Facebook o postare Antena 3 cu cei care, în Parlamentul European, ”au votat pentru Soros, împotriva României” și o înregistrare cu intervenția în plenul PE a Mariei Grapini, însoțită de comentariul ”Așa da !!!”.

Vasile Cîtea este președinte al Federației Române de Box și oficial al federației internaționale, AIBA. În Parlament, el este secretar al grupului PSD, vicepreședinte al comisiei pentru tehnologia informației și membru al comisiei pentru învățământ.

”Cel mai mare jaf din avutia Romaniei!”. Tudorel Toader il avertizeaza oficial pe Dragnea ca ce face nu e CONSTITUTIONAL!

In: ACTUALITATE, Legislatie & JUSTITIE

Liderul Pro România Victor Ponta iese la atac după ce Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, Ordonanţa de urgenţă pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

„ACUZ !

Rechizitoriul impotriva celor vinovati de constituirea Fondului Suveran de Investitii (cel mai mare jaf din avutia Romaniei din ultimii 100 de ani ) trebuie sa inceapa de azi! Si azi va prezint primele dovezi – documentul oficial prezentat ieri 15 Noiembrie Guvernului de catre Ministerul Justitiei in care se arata ca Ordonanta este NECONSTITUTIONALA!

Fac precizarea ca Liviu Dragnea nu a semnat nicaieri – este doar un instigator/ cei bagati in fata si care si-au pus semnatura pe aceasta ordonanta ( din prostie, lacomie sau lasitate) sunt vinovati de subminarea economiei nationale , tradare, abuz in serviciu si vor petrece multi ani in fata justitiei!

Acum vreau insa sa va explic cat mai simplu despre ce este vorba ; si sa va prezint prima proba ( in sens juridic) a infractiunilor comise!

Poporul Roman a construit timp de peste 50 de ani, prin munca sa , inca din vremea comunismului, o baza economica absolut necesara unei natiuni.

O parte importanta din acesta economie a tarii s-a “privatizat”, s-a “restructurat” sau pur si simplu a disparut dupa 1989 – dar inca a ramas mult in Hidroelectrica , Transgaz, Romgaz, Aeroportul Otopeni, Portul Constanta, Posta Romana, Compania Energetica Oltenia samd. Aceste companii valoreaza peste 25 de miliarde de euro daca am vrea sa le vindem – dar de fapt inseamna o baza economica esentiala pentru supravietuirea natiunii!

Liviu Dragnea a fost abordat inca din 2016 de grupuri de interese economice din afara tarii care si-au aratat interesul in a prelua aceste companii fara insa sa participe cu bani la listari sau privatizari : pe bani putini si spagi mari , ca in tarile bananiere!

Prin Fondul Suveran infiintat de Guvernul Romaniei se realizeaza urmatoarele obiective contrare intereselor strategice ale Romaniei :

1. Toate aceste companii detinute de Statul Roman se scot din administrarea Guvernului si trec la niste structuri de conducere private numite pe o perioada de 9 ani
2. Conducerea privata a Fondului este numita pe 9 ani de Dragnea ( cu semnatura lui Teodorovici) fara niciun criteriu profesional sau de integritate – doar “teldrumisti” credinciosi
3. Aceste structuri private de conducere NU pot fi controlate nici de Curtea de Conturi, nici de Guvern sau Parlament/ practic Boardul nu da socoteala nimanui din Romania si nu poate fi schimbat de nimeni timp de 9 ani
4. In plus fata de administrarea Companiilor se vor mai da direct de la Bugetul de Stat 9 miliarde de RON pentru cheltuieli de infiintare ( adica o suma cu care se puteau face 8 spitale regionale sau autostrada Comarnic – Brasov)!
5. Fondul Suveran nu poate face prcatic nicio investitie in 2019-2020 din cauza faptului ca toate profiturile Companiilor au fost luate deja la Buget ca sa acopere deficitul – adica minim 2 ani Fondul cheltuie banii pe salarii, secretare, soferi, masini, sedii, deplasari in strainatate si alte prostii si hotii
6. Conducerea privata a Fondului are dreptul “sa vanda participatiile Statului” la respectivele Companii “prin derogare de la legile privatizarii” / adica vor vinde direct si netransparent actiunile Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, Transgaz catre cei cu care a vorbit Dragnea inca din 2016!!!
7. Dupa 9 ani ( in 2028) vom vedea ce a mai ramas si ce mai recuperam din aceste companii

Sperand sa scape de Justitie au incercat sa voteze in Parlament o lege care sa ii protejeze – dar CCR a declarat legea neconstitutionala / si atunci au decis sa dea Guvernul Ordonanta de Urgenta ( adica tot o lege)!!!

Ieri insa Ministerul Justitiei a explicat in documentul oficial pe care il atasez de ce Ordonanta este neconstitutionala- si Ministrul Finantelor a trimis documentul la Secretariatul General ( ca sa se spele pe maini) – si totusi Ordonanta s-a adoptat!!!

Fac precizarea ca ProRomania va folosi toate caile legale pentru oprirea acestui furt fara precedent si tragerea la raspundere a celor vinovati !

Dar nu putem singuri – cine mai crede in Romania si in viitorul nostru trebuie sa ni se alature!”, scrie Ponta, pe Facebook.

VIDEO-Nu stie romaneste! Dancila a facut o noua gafa penibila in sedinta de Guvern!

In: Politica
Premierul Viorica Dăncilă a făcut joi noi greșeli de exprimare, confundând „predicţii” cu „predilecţii”. Ea a vorbit despre datele Institutului Național de Statistică şi despre situaţia economică a României, care infirmă „predilecţiile” opoziţiei și „a unor” instituții publice.
La începutul ședinței de joi a Guvernului, Dăncilă a prezentat date ale Institutului Naţional de Statistică privind creşteri în diferite sectoare. În acest context, premierul a făcut o nouă gafă, spunând că datele oficiale infirmă „predilecțiile” opoziției și „a unor” instituții publice.
„Sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă, cu argumente incontestabile, predilecţiile opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice”, a afirmat Viorica Dăncilă.
Sursa: Hotnews.ro
By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Corina Cretu, mesaj pentru guvernul Dragnea-Dancila: Daca faceti asta e catastrofa nationala!

In: Politica

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, consideră că România trebuie să continue drumul său european, apreciind că o eventuală părăsire a Uniunii Europene ar fi „o catastrofă naţională”. 

„Mesajul meu este acela că România trebuie să continue drumul său european. (…) Nu trebuie să ne jucăm cu viitorul nostru. (…) Este surprinzător ca o ţară care a cunoscut atâtea beneficii din partea Uniunii Europene (…) să dai cu piciorul tuturor acestor oportunităţi. Nu cred că îşi doreşte cineva acest lucru şi îmi pare rău că a venit, nu ştiu, din neant, această posibilitate ca România să iasă vreodată din Uniunea Europeană. Deci asta, după părerea mea, ar fi o catastrofă naţională şi vom fi cu toţii responsabili pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri”, a declarat Corina Creţu miercuri seară, la România TV.

Ea a mai spus că, după rezoluţia privind statul de drept în România adoptată de Parlamentul European şi ultimul Raport MCV, nu ar trebui să se creeze pe plan intern impresia că Uniunea Europeană ar vrea răul României.

„Aş vrea ca partidele să privească cu înţelepciune şi să nu pună într-o cheie complotistă, că cineva ne vrea răul. Este un rezultat a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Este greu de luptat cu o imagine deja creată, de aceea eforturile trebuie să fie suplimentate din acest punct de vedere. Sigur că acum intrăm şi într-o perioadă preelectorală legată de alegerile europarlamentare. Sunt cele mai politizate dezbateri în Parlamentul European”, a precizat Corina Creţu.

Declarațiile comisarului european vin în contextul în care lideri ai PSD au criticat raportul MCV și rezoluția Parlamentului European privind statul de drept n România, anunțând chiar că iau în calcul contestarea raportului la Curtea Europeană de Justiție.

Premierul Dăncilă s-a declarat „revoltată” și dezamăgită de concluziile oficialilor europeni. „Cred că nu mai putem accepta ca românii să fie certați sau să li se ceară lucruri care nu se cer altora în Europa. Sunt proeuropeană, am fost europarlamentar 9 ani, nimeni nu mă poate bănui că nu vreau ca România să meargă pe calea europeană. Dar în același timp trebuie să avem tăria și demnitatea să ne apărăm țara”, a spus Dăncilă.

La rândul său, vicepremierul Paul Stănescu a acuzat o încălcare a suveranității naționale. „Este o rezoluția nedreaptă în Parlamentul European, politicianistă aș spune, pentru țara noastră și raportul MCV eu îl consider ca o lovitură la siguranța națională privind actul legiferării interne, pentru că au fost legi adoptate în Parlament, verificate la CCR și toată lumea a zis că este OK și mi se pare un amestec amestec în treburile interne ale României”, a declarat Stănescu.

„Comisia Europeană solicită Parlamentului, prin raportul MCV, nici mai mult nici mai puţin decât “oprirea imediată a implementării legilor justiţiei realizate de Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, precum şi a ordonanţelor de urgenţă emise de Guvern, stoparea implementării Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală”. Printr-o astfel de solicitare, Comisia Europeană nu doar că îşi depăşeşte prerogativele stabilite prin Tratat, dar dovedeşte dispreţ total faţă de întreaga ordine de drept şi constituţională din România. Mai mult, dacă o asemenea cerere, aberantă, ar fi implementată de Parlament, prin efectele pe care le-ar produce, ar conduce la blocarea întregului sistem de justiţie din România.”, a susținut si Florin Iordache, președintele comisiei parlamentare care a modificat legile justiției.

Inca un senator fuge din PSD si partidul pierde majoritatea in Senat!

In: Politica

Lovitură pentru PSD în Senat – un senator al social democraţilor, Emanuel Gabriel Butnariu, a anunţat că demisionează din PSD şi rămâne senator independent. Practic, după excluderea lui Adrian Ţuţuianu PSD rămâne cu 69 de senatori, adică fix majoritatea necesară pentru adoptarea legilor importante.

Este vorba de Emanuel Butnariu, senator care făcea parte din organizația Ilfov. Anunțul a fost făcut miercuri dimineață. Emanuel Butnariu va rămâne independent de astăzi.

Contextul în care vine această demisie este unul important, PSD aflându-se acum la limită în Senat pentru legile importante.

Emanuel Butnariu a fost numit în funcția de director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București de Gabriela Firea, el asigurând interimatul până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției.

Butnariu este de profesie medic, fiind de-a lungul timpului consilier al primarului Florentin Pandele, apoi director al Societății Medicale „Sfânta Cuvioasă Parascheva„ din Voluntari.

Emanuel Gabriel Butnariu a fost și consilier din partea PSD în Consiliul Județean Ilfov, dar și vicepreședinte PSD Ilfov.

Presedintele Iohannis, intalnire de gala la Londra cu premierul Theresa May si Printul Charles al Marii Britanii

In: International

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, miercuri, o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Cu acest prilej, şeful statului va avea o întrevedere cu premierul britanic, Theresa May, unde va fi abordat stadiul negocierilor privind Brexit şi preşedinţia Consiliului UE.

Potrivit agendei oficiale a șefului statului, sosirea la cabinetul premierului britanic pentru fotografia oficială va avea loc la 17.25, ora României, în Londra, urmând ca la 17.30 să aibă loc întrevederea pentru discuțiile propriu-zise între cei doi oficiali.

De la 21.45, tot ora României, Klaus Iohannis va participa la evenimentul dedicat împlinirii vârstei de 70 de ani de către Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, la Palatul Buckingham din Londra, conform sursei citate.

În legătură cu subiectele care vor fi discutate de către președintele Klaus Iohannis la întâlnirea cu premierul Theresa May, Administrația Prezidențială preciza, într-un comunicat de presă, că „temele abordate vor viza relaţia bilaterală, stadiul negocierilor privind Brexit, priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, cooperarea în sfera securităţii şi apărării, precum şi agenda regională”.

Dupa raportul MCV Romania ar putea pierde presedintia UE! O alta tara este pregatita sa ne inlocuiasca!

In: International

România se pregătește să preia președinția Uniunii Europene de la 1 ianuarie. Problemele din ultima perioadă și declarațiile de luni ale președintelui Iohannis ridică semne de întrebare asupra viitorului mandat al României.

O ţară din nordul Europei este pregătită în orice moment să îi ia locul României. Temerile au venit pe fondul scandalului politic de la Bucureşti şi a declaraţiilor preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus luni că guvernul nu este pregătit pentru preluarea preşedinţiei rotative de la 1 ianuarie 2019.

Premierul finlandez Juha Sipilä a asigurat că România va prelua preşedinţia UE aşa cum este programat, la 1 ianuarie 2019, dar a precizat că guvernul său şi-a sporit nivelul de pregătire în vederea unei posibile rocade.

Finlanda urmează să preia preşedinţia UE după România, de la 1 iulie 2019, dar problemele de la Bucureşti au făcut-o să se gândească la o posibilă rocadă.

Premierul Juha Sipilä a declarat că guvernul finlandez şi-a crescut nivelul de pregătire în vederea unei posibile cereri din partea României de a amâna preluarea preşedinţiei UE, conform yle.fi, citat de Realitatea.

O asemenea cerere nu a venit însă. Dimpotrivă, guvernul român a confirmat că preluarea preşedinţiei UE va avea loc la termenul stabilit. Sipilä a clarificat pentru presa finlandeză că România nu are intenţia de a-şi amâna preşedinţia.

Anunt din PSD: Dragnea se viseaza la Cotroceni! Isi va arata muschii pe Firea

In: Politica

În PSD este aşteptată, în continuare, o decizie în privinţa amnistiei şi graţierii. Mai exact, punerea în practică a promisiunilor referitoare la un act normativ. Recent exclus din partid, Adrian Ţuţuianu dezvăluie că Tudorel Toader se opune unei astfel de decizii, ceea ce l-ar putea costa funcţia de ministru al Justiţiei.

Adrian Țuțuianu, senator: Cred că domnul Dragnea mai are de reglat anumite lucruri cu dușmanii din CEX. Semnalul s-a dat deja în ceea ce o privește pe Firea.O urmează apoi și alți lideri de organizare care au semnat scris sau care au avut tăria de caracter să meargă și să voteze și în CEX împotriva excluderii noastre. Și domnul Stănescu, dar cred că domnul Stănescu e o piatră mai tare și reținerile domnului Dragnea sunt mai mari. Și-a arătat forța cu mine și cu Neacsu, care nu eram nici noi pietre de neglijat. Își va arăta încă o dată mușchii cu doamna Firea și cu ceilalți e mai simplu. Nu are prieteni, are doar tovarăși de drum care sunt utili cât pot ei să fie utili, deci nu e exclus ca după ce se face remanierea guvernului, la un moment dat, și domnul Stănescu să aibă aceeași soartă și lucrul acesta îl știe și domnul Stănescu.

-Doamna Firea spunea că Dragnea a mărturisit că vrea să candideze la prezidențiale. L-ați auzit?

Adrian Țuțuianu, senator: Am auzit această chestiune în diverse cercuri, dar e și o convingere a mea personală. Domnia sa va dori să candideze la președinția României.

-Îl încurcă Tăriceanu?

Adrian Țuțuianu, senator: Nu cred că asta e tema principală, cred că tema principală e cealaltă legată de amnistie și grațiere.Cred că pe măsură ce lucrurile legate de amnistie și grațiere și situația juridică se va clarifica, domnul Dragnea va face public acest anunț înainte, probabil într-un CEX, apoi pentru dumneavoastră.

-Cine-i va face domnului Dragnea amnistia și grațierea?

Adrian Țuțuianu, senator: Nu știu, haideți să așteptăm. Nu cred că va mai fi mult până când lucrurile vor fi mai limpezi pentru toată lumea.

-Este grabă mare în acest moment?

Adrian Țuțuianu, senator: Eu cred că da.

-Domnul Tudorel Toader, îl vedeți capabil să facă acest lucru?

Adrian Țuțuianu, senator: Din câte știu eu, până azi, domnul Tudorel Toader nu a dorit să adopte, să propună guvernului un asemenea act normativ, dar rămâne să vedem dacă Tudorel Toader rămâne în guvern, rămâne să vedem dacă alte pers din guvern își asumă un asemenea demers.

Firea anunta ca-l da pe Dragnea pe mana DNA-ului! Acuzatii penale la adresa sefului PSD

In: Politica
Gabriela Firea a declarat, luni seara, că se aştepta la ”mai multă bărbăţie, în special bărbăţie politică” din partea lui Liviu Dragnea, respectiv acesta să recunoască faptul că a avut o întâlnire cu primari de sectoare despre reorganizarea administrativă a Capitalei. Firea îl acuză pe liderul PSD de ”abuz de putere” şi spune că, pentru decizii atât de importante, este necesar ca bucureştenii să fie chemaţi la referendum.

”Consider că e un abuz de putere o întâlnire cu primarii de sector. E incalificabil, nu are bărbăția să recunoască. Transmofrmarea celor 6 sectoare în UAT, așa cum vrea domnul Dragnea, ce ar însemna? Fiecare sector ar face transport doar în sectorul respectiv. Ce vom face cu rețeaua de termoficare? Va veni domnul Dragnea și va tăia din conducte. Doar o minte care nu mai are demult legătură cu realitatea de ceva timp poate să gândească așa ceva. Cetățenii trebuie să spună dacă sunt de acord să împartă Bucureștiul în 6 orășele, ca în Beirut. Dar, acolo a fost război. Suntem și noi în război și nu ne dăm seama?

Unii dintre primarii de sector sunt de acord cu această situație neconstituțională, pe care domnul Dragnea o neagă. Conflictul politic spulberă orice rațiune. Eu sper că nu va fi adoptată Ordonanța prin care se dorește ruperea capitalei, rupând bugetul și rupând patrimoniul. Păi, înseamnă că, dacă domul Dragnea vrea, Clujul va fi împărțit în câteva orașe, Aradul, Constanța, Iașiul la fel.”, a spus Gabriela Firea.

!-- Composite Start -->
Loading...