Cel mai mare tun dat de Dragnea, bazat pe o minciuna! Eurostat confirma!

In: Politica

Senatorul PNL, Florin Citu, a declarat miercuri ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, „pune gogonele vara” prin faptul ca afirma ca Eurostat a dat o opinie favorabila privind Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI).

„Teodorovici pune gogonele vara! De cateva luni asa -zisul ministru de finante se lauda (v-ati obisnuit deja) pe unde apuca ca Eurostat i-a dat aprobarea pentru maneaua economica “FSDI”. I-am spus ca nu-l cred, il cunosc prea bine, si am cerut opinia Eurostat. O aveti in poza. Este clar pentru toata lumea. Atunci cand cineva cauta credibilitate in guvernul Romaniei, nu se uita la ministrul finantelor publice”, a declarat senatorul PNL, Florin Citu, pe pagina sa de Facebook.

Grupul Partidului National Liberal a depus o sesizare de neconstitutionalitate la CCR, privind proiectul de lege al infiintarii Fondului Suveran de Investitii.

„Intre forma adoptata de Senatul Romaniei, in calitate de prima camera sesizata, si forma adoptata de Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, constatam existenta unor deosebiri majore de continut in privinta modului in care se constituie aportul de capital in natura prin adaugarea in forma adoptata de camera decizionala a 10 entitati economice (dintre care 4 entitati economice, antecitate, nu au fost avute in vedere nici in forma initiala a legii si nici dupa dezbaterea desfasurata in Senatul Romaniei)”, se arata in sesizarea depusa de PNL.

Pe 6 iunie, Parlamentul a adoptat proiectul care infiinteaza Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI), care va include 33 de companii de stat. Actionarul acestuia va fi statul roman, iar capitalul social se va ridica la 9 miliarde de lei.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii – S.A. (FSDI), precum si modificarea unor acte normative. FSDI este persoana juridica romana, organizata ca societate pe actiuni, avand ca actionar unic statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice. Capitalul social al FSDI subscris integral la data constituirii este format din aport in natura reprezentat de pachete de actiuni la diverse companii, precum si din aport in numerar in valoare de 1.850.000.000 lei”, se arata in textul actului normativ adoptat miercuri de Camera Deputatilor, for decizional pentru initiativa legislativa.

Sursa: Aktual24.ro

Cine sunt membrii PSD care nu au votat modificarea Codului Penal!?

In: ACTUALITATE, Legislatie & JUSTITIE

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni proiectul de modificare a Codului de procedură penală, cu 175 voturi „pentru”, 78 voturi „împotrivă” şi o abţinere. Dintre cei 150 de deputaţi PSD, doar 135 au votat, 15 fiind absenţi. Cea mai importantă absenţă a fost cea a lui Liviu Dragnea. Pe lista absenţilor s-au aflat şi Diana Tuşa, Oana Florea, ministrul Natalia Intotero sau Georgian Pop.

Lista absenţilor PSD, în ordinea aflabetică a numelor de familie: Liviu-Ioan Balint, Alexandru Bălănescu, Liviu Dragnea, Oana Florea, Emanuel-Iuliu Havrici, Neculai Iftimie, Natalia-Elena Intotero, Luminiţa-Maria Jivan, Ştefan Muşoiu, Iuliu Nosa, Andrei Pop, Georgian Pop, Angel Tîlvăr, Diana Tuşa, Radu Costin Vasilică.

Dintre cei 17 deputaţi ALDE, 14 au votat pentru, unul s-a abţinut (Doru Oprişcan), iar doi au absentat (Steluţa Cătăniciu şi Mihai Niţă).

Presedintele Iohannis: „PSD votează legi cu dedicație pentru Dragnea, este inadmisibil!”

In: Politica

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, după întâlnirea cu ambasadorii statelor UE acreditați la București, că încercarea de modificare a codurilor penale este „inadmisibilă” și a anunțat că se va folosi de toate prerogativele funcției sale pentru a acționa. De asemenea, Iohannis a declarat că nu a luat încă o decizie privind decizia Curții Constituționale a României față de revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a lăsat să se înțeleagă că săptămâna viitoare va anunța ce hotărâre a luat. 

„Acum viteza ca viteza. Am mai avut situații când s-a votat noaptea, nu vreau să repet ce s-a spus atunci despre viteză. Rezultatul mă întristează. Vedem cu tot mai multă claritate că PSD nu doar încearcă să amputeze puterile președintelui, ci și puterile justiției, ceea ce este foarte, foarte grav. Vedem, totuși, ceva nemaiîntâlnit. PSD votează legi pentru șeful lor, votează legi cu dedicație pentru Dragnea, ceea ce este pur și simplu inadmisibil”, a declarat șeful statului.

„Dacă citim aceste modificări la codul de procedură penală vedem că multe sunt făcute cu dedicație, altele clar pentru a opri procurorii din investigație. Este inadmisibilă această abordare și evident că voi folosi prerogativele constituționale pentru a solicia o îmbunătățire a acestui text”, a adăugat Iohannis.

Întrebat dacă a discutat cu ambasadorii despre legile justiției, Klaus Iohannis a răspuns că toți invitații în România îl întreabă despre ce se întâmplă cu modificarea legilor justiției.

„Pot să fiu foarte franc. Toți mă întreabă despre aceste modificări. Nu am intrat în detalii, pentru că procedura nu este finalizată, însă pot să vă confirm că toți musafirii mei s-au interesat și sunt foarte îngrijorați de această abordare a PSD care s-a votat aseară foarte târziu”.

În ceea ce privește decizia în cazul șefei DNA, șeful statului a declarat că „și această săptămână este dedicată cititului” motivării Curții Constituționale și că nu a luat încă o hotărâre.

Prevederile din Noul Cod de procedura penala care il favorizeaza pe Liviu Dragnea si pe alti politicieni cu probleme in Justitie!

In: ACTUALITATE, Legislatie & JUSTITIE

Atacate la scenă deschisă, amenințate cu atacul la Curtea Constituțională, modificările aduse și votate ieri în plenul Camerei Deputaților de către majoritatea PSD-ALDE la Codul de procedură penală vin în întâmpinarea nevoilor lui Liviu Dragnea și a altor politicieni certați cu legea. Dar în cazul liderului PSD, noile  schimbări sunt cu bătaie lungă și nu privesc neapărat posbilitatea de ataca o sentință definittivă, ci mai degrabă posibilitatea inducerii unei achitări în noul său dosar în care se așteaptă o primă sentință și împiedicării unui nou recurs din partea procurorilor DNA.

Majoritatea parlamentară a făcut ieri o demonstrație de forță în plenul decizional al Parlamentului, impunând  o serie de modificări aduse pe ultima sută de metri  atât în comisia Iordache, cât și în timpul dezbaterilor. Cei 175 de deputați care au votat în procedură de urgență pentru adoptarea nouui Cod de procedură penală au tranmis în fapt un semnal: unul de presiune pe procurorii și judecătorii care instrumnetează sau trebuie să dea o sentință în cazul politicienilor  cu probleme penale, semnal care riscă să fie interpreta ca atare de cei vizați de aceste modificări de procedură.

Concret, noile prevederi includ modificări făcute unor articole, cu dedicație pentru politicieni sau oameni cu putere și influență, care pun în mâinile acestora  instrumente eficiente pentru a bloca sau influența procedurile de anchetă, dar și viitoarele sentințe, în favoarea lor și a induce un nou tip de autocenzură în  acțiunile magistraților, care riscă să fei trași la răspundere mai ușor în instanță de către inculpați și chiar de către condamnați.

Atât Opoziția, cât și presa s-a axat în special pe  prevederea potrivit căreia neredactarea și / sau nesemnarea hotărârii de către judecătorul care a participat la soluționarea dosarului ar oferi posbilitatea resdeschiderii Dosarului Referendumul pentru Liviu Dragnea și anulării deciziei de condamnare cu suspendare.

Trecând  peste  retroactivitatea unei astfel de prevederi  care nu are aproape nici o șansă să fie  acceptată drept constituțională în cazul unui atac la Curtea Constituțională,  adevărata miză  a acestei prevederi pentru Liviu Dragnea este pentru viitor, coroborată cu alte articole  schimbate în noul Cod de Procedură Penală, care-l pot scuti de riscul unei condamnări cu executare în noul său dosar.

În prezent, liderul PSD așteaptă o decizie în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Variantele sunt multiple: el poate fi condamnat, achitat sau poate să mai aștepte sentința încă o vreme, deși până acum  au fost operate trei amânări de către  completul de judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție care instrumentează acest caz.

La prima vedere,  componența completului de trei judecători  care se ocupă de acest dosar, i-ar putea oferi lui Dragnea speranța unei achitări în primă instanță, chiar dacă la ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru toţi inculpaţii din dosar. În cazul lui Dragnea, o pedeapsă de până la 7 ani şi 6 luni de detenţie pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

Completul de 3 judecători este format din Ştefan Pistol, Geanina Arghir şi Constantin Epure. Ultimul dintre aceştia a făcut parte şi din completul de 5 judecători care a acordat, marţi, sentinţa de 6 ani de închisoare pentru Elena Udrea în dosarul Gala Bute. Totuși, Epure a fost şef complet în dosarul în care Tăriceanu a fost achitat în mai în procesul de mărturie mincioasă privind retrocedarea fermei Băneasa. De alfel, completul atât de la Dragnea cât şi de la Tăriceanu este format din aceeaşi trei judecători, singura diferenţă fiind preşedintele de complet.

Preşedintele completului lui Dragnea, Ştefan Pistol, a dispus o achitare scandaloasă în dosarul Revoluţiei de la Timişoara („Masacrul din Calea Lipovei”). Achitare a oferit Ştefan Pistol şi în două dosare în care a fost inculpat Gigi Becali.  Ulterior, la completul de 5 judecători prezidat de fosta șefă a ICCJ, LIvia Doina Stanciu, Becali a fost condamnat.

Același Ştefan Pistol nu a dat închisoare cu executare în dosarul lui Gruia Stoica în care în primă instanţă acesta fusese condamnat la 4 ani cu executare.

Mai recent, același magistrat a respins audierea prin videoconferinţă din Serbia a lui Sebastian Ghiţă, dar a susținut  condamnarea cu suspendare a liderului liderului PNL Ludovic Orban, făcând opinie separată la sentința de achitare primită de acest lider al Opoziției.

În schimb, al treilea judecător din complet, Geanina Arghir a fost cea care a dat soluţie de achitare pentru Ludovic Orban, sentinţă care a rămas şi definitivă.

Aceasta a mai fost parte şi din completul care a decis condamnarea lui Mohammad Munaf la 10 ani de închisoare în dosarul răpirii jurnaliştilor din Irak.

În momentul de față, judecătorii au amânat din nou pronunțarea sentinței în acest dosar pentru 21 iunie. Motivul: Fosta soție a lui Liviu Dragnea ar fi depus cu întârziere concluziile scrise în această speță.

Sentinţa pe care o va primi Dragnea este una crucială, chiar dacă este în primă instanţă, deoarece liderul PSD mai are o condamnare defintivă, de 2 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumului, iar procurorul DNA a cerut la ultimul termen anularea suspendării sentinţei din acest dosar.

La prima vedere, Dragnea are o șansă să primească o achitare din partea acestor judecători. O nouă prevedere din Codul de procedură penală netezește deja drumul. Potrivit acesteia, se poate dispune.

„Sancționarea disciplinară a judecătorului sau procurorului pentru exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă astfel a fost influențată decizia pronunțată”.  Cu alte cuvinte, magistrații vor fi nevoiți să calce ca pe ouă atunci când administrează un caz penal, altfel riscă să fie ei înșiși subiectul unei anchete penale. Ceea ce înseamnă că magistrații mai slabi la înger sau mai influențabili de factorul politic vor fi mai predispuși  să dea achitări sau condamnări mai bânde decât să riște astfel de complicații.

Mai mult, Dragnea  a reușit să-și întărească poziția în cazul unei eventuale  achitări în primă instanță.

”Art. 421 alin (2) Instanța de apel nu poate desființa sentința primei instanțe prin care s-a dispus achitarea inculpatului și nu poate pronunța o hotărâre de condamnare direct în apel decțt dacă sunt readministrate probe noi care să conducă la desființarea soluției de achitare a primei instanțe pentru infirmarea motivelor pentru care a fost dispusă achitarea”, se arată în amendamentul PSD adoptat ieri de către plenul Camerei Deputaților.

În fapt, Iistanța de apel nu mai poate să dea o pedeapsă cu condamnare unei persoane care a fost achitată în primă instanță decât dacă apar probe noi, ceea ce ar face procesul mult mai greoi, aproape imposibil  pentru procurorii de caz, iar pentru Liviu Dragnea ar fi o garanție în plus că lucrurile nu vor lua o întorsătură nedorită pentru el.

Sursa: Stiripesurse.ro

Povestea cu ”statul paralel” e pentru fraierii din Teleorman! Liviu Dragnea a semnat protocol de colaborare cu SRI!

In: Politica

O informație de senzație este furnizată astăzi de un  membru al Comisiei pentru Controlul SRI. Este vorba de deputatul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, din partea USR care susține că în calitatea sa de ministrul al Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, ar fi semnat un protocol de colaborare cu SRI pe care l-a și semnat în persoană.

“Salut decizia anumitor instituții de a desecretiza protocoalele semnat de Serviciul Român de Informații cu structuri și instituții din statul român. Astfel de documente sunt de interes public și este obligatoriu ca cetățenii români să cunoască arhitectura instituțională a statului român. În același timp, solicit Serviciului Român de Informații și Ministerului Dezvoltării Regionale să facă public și protocolul semnat între aceste două instituții, pe care se află chiar semnătura domnului Dragnea”, declară deputatul USR Lucian Daniel Stanciu Vizitei, membru în comisia de control a SRI.

“Articolul 14 din legea de organizare a SRI menționează faptul că serviciul “colaborează cu Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază, Ministerul Apărării Naționale,Ministerul de Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei și Finanțelor, Direcția Generală și Vămilor precum și cu celelalte organe ale administrației publice”, amintește Viziteu.

Legea de funcționare a SRI stabilește că aceste colaborări au ca scop “îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin” prin lege.

“Conform acestor prevederi legale, SRI era obligat să colaboreze instituțional în primul rând cu instituțiile menționate expres, printre care se află Ministerul Justiției și Ministerul Public. Nicăieri nu avem însă stipulată expres necesitatea SRI de a semna un protocol secret cu Ministerul Dezvoltării Regionale. De aceea, solicit acestor instituții să facă public acest document, pentru a vedea dacă domnul Dragnea a încălcat sau nu legea în momentul în care a semnat acest protocol. În același timp, solicit instituțiilor media care au arătat un interes major față de subiectul protocoalelor să arate același interes și față de protocolul secret semnat de Liviu Dragnea”, încheie liderul USR.

Cine a venit la Bucuresti cu trei zile inainte de sentinta lui Dragnea?

In: International

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, se va afla luni la Bucureşti, în cadrul unui turneu european care mai include Zagrebul, Praga şi Bruxellesul. Mitchell se va întâlni cu oficiali români şi cu analişti independenţi.

„În 18 iunie se va afla la Bucureşti unde va avea întâlniri cu înalţi oficiali şi cu analişti independenţi pe tema securităţii regionale şi cooperării economice. Va conduce delegaţia SUA la cea de-a şasea reuniune a Dialogului de Parteneriat Strategic SUA – România şi va susţine un discurs la Universitatea Bucureşti”, anunţă Departamentul de Stat.

Mitchell se va afla apoi, în 19 iunie, la  Zagreb, în Croaţia, unde se va întâlni cu oficiali croaţi pentru a discuta evoluţiile din Croaţia şi din regiune, inclusiv contribuţiile Croaţiei la stabilitatea regională şi la securitatea energetică.

În 20 şi 21 iunie, Wess Mitchell va fi la Praga, în Republica Cehă, pentru a participa la Dialogul Strategic SUA – Republica Cehă şi pentru a se  întâlni cu oficiali cehi. De asemenea, va rosti un discurs la un eveniment patronat de Summit-ul European Praga.

În final în 21 – 22 iunie, adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia va fi în vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu vicepremierul  belgian Alexander De Croo. De asemenea, va discuta pe tema domeniilor de cooperare SUA – UE cu oficialii europeni şi va susţine un discurs la Carnegie Europe.

Wess Mitchell a preluat funcţia în octombrie 2017, anterior, el deţinând funcţia de preşedinte al Center for European Policy Analysis (CEPA).

Sursa: news.ro

DNA intra in forta la FRF: Presedintele Burleanu cercetat pentru deturnare de fonduri si inselaciune!

In: ACTUALITATE, Legislatie & JUSTITIE

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus în mişcare cercetările în dosarul plângerilor penale făcute de mai mulţi membri afiliaţi ai FRF privind fapte comise de actualul preşedinte, Răzvan Burleanu, în intervalul 2014-2018, transmite Mediafax.

Publicaţia noastră a descoperit că la MTS au ajuns, în urmă cu aproximativ două săptămâni, nişte cereri ale procurorilor DNA, care doresc să afle detalii despre statutul juridic al FRF, despre situaţia Comitetului Executiv şi alte informaţii de natură să clarifice legalitatea în care s-a aflat, după 2014, conducerea federaţiei. ProSport a cerut lămuriri pe această temă chiar de la Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Instituţia a confirmat informaţiile: „În legătură cu solicitarea dumneavoastră, vă informăm că nu vă putem da detalii sau alte amănunte în legătură cu solicitarea DNA, fiind vorba despre o cercetare în curs. Pentru alte informaţii vă rugăm să vă adresaţi parchetului respectiv“.

Comitetul Executiv a fost declarat definitiv ilegal de instanţe în 2015, dar a continuat să ia decizii care implicau cheltuieli de milioane de euro

Plângerile la adresa lui Burleanu şi a conducerii FRF au început să sosească la DNA astă-toamnă. ProSport a dezvăluit în exclusivitate, la momentul respectiv, demersul lui Tudor Iacov, preşedinte la Progresul Bucureşti. Vexat de faptul că Burleanu şi comisiile FRF acoperă ilegalităţile comise în interiorul AMFB şi tolerează chiar infracţiuni de corupţie şi dare de mită (secretarul general al AMFB, Claudiu Baboia, a fost şi condamnat, între timp, dar continuă să rămână în funcţie, contrar Codului Disciplinar al FRF, FIFA şi UEFA), Iacov a făcut o plângere penală pe care a depus-o la DNA. Conducătorul de la Progresul a reclamat mai multe fapte comise de Burleanu – despre multe dintre ele, ProSport v-a informat atunci când s-au produs.

Nu lipseşte şi acuzaţia de deturnare de fonduri europene.

Burleanu e acuzat că a accesat – şi primit – circa 300.000 de euro din fondurile europene pentru un program de integrare a tinerilor discriminaţi. FRF a luat banii, i-a cheltuit, dar nu i-a angajat pe cei 13 oameni, conform contractului semnat, scrie în plângerea penală de la DNA. Ministerul Dezvoltării a verificat şi a sesizat neregulile, iar Burleanu, încercând să scape, a dat în judecată guvernul. A pierdut procesul la Tribunalul Bucureşti şi mai poate ataca sentinţa la Curtea de Apel.

Urmeaza cea mai grea saptamana: Condamnarea lui Dragnea, demiterea lui Kovesi, suspendarea lui Iohannis!

In: Politica

Victor Ponta anunță că urmează cea mai importantă săptămână politică din ultima perioadă! SIE ar putea avea un nou șef, în persoana lui Gabriel Vlase, pe care Klaus Iohannis l-a propus la conducerea Serviciului după mai bine de 2 ani în care instituția nu a avut director. Totul depinde, însă, de PSD și ALDE. Liviu Dragnea a anunțat că e posibil să refuze propunerea lui Iohannis.

După Vlase, ar urma moțiunea de cenzură a PNL. Ponta și oamenii săi din Pro România o vor vota cu o singură condiție: Guvernul să fie format din oameni profesioniști din PSD, ALDE, Pro România și alte formațiuni din opoziție. Conform calendarului lui Ponta, tot săptămâna viitoare Iohannis ar urma să o demită pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Finalul se anunță unul de foc. Pe 21 iunie, Liviu Dragnea urmează să afle sentința în prima instanță în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dacă Dragnea va fi condamnat, Ponta anticipează o declanșare a procedurilor de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

”Saptamana viitoare este “incarcata” cu 5 evenimente extrem de importante – se poate ca toata scena politica si directia Romaniei sa fie radical influentate prin deciziile care se vor lua :

1. Numirea unui nou Director al SIE ( dupa aproape 2 ani de interimat si cu o luna inainte ca Generalul Predoiu sa iasa la pensie conform legii) / avand in vedere ca Presedintele Iohannis a propus un membru PSD ( vicepresedinte al Partidului si vicepresedinte al Camerei Deputatilor) orice tragere de timp sau refuz din partea lui Liviu Dragnea este inca un gest iresponsabil – chiar daca cel propus nu este din Teleorman si nici din “Grupul Teldrum” nu vad niciun motiv rezonabil de respingere

2. Motiunea de cenzura a PNL / desi este un gest uzual pentru activitatea parlamentara cred ca este nepregatita si neserioasa – din acest motiv fara sanse / sunt convins ca ar fi bine ca incompetentul si obedientul Guvern condus de Viorica Vasilica Dancilă sa fie demis cat mai repede – insa in locul sau trebuie un guvern cu un Premier si ministri competenti, profesionisti , cunoscatori de limbi straine , capabil sa faca cinste Romaniei in 2019 cand vom asigura Presedintia UE , cu un sprijin larg din PSD, ALDE, ProRomania dar si din partidele aflate acum in Opozitie ; pentru o asemenea varianta voi vota oricand si eu si colegii mei parlamentari din ProRomania / o motiune strict limitata care sa duca la un Guvern PNL este total gresita si neserioasa – motiv pentru care nici nu o semnam, nici nu are rost sa o votam

3. Aplicarea deciziei CCR privind demiterea Laurei Codruta Kovesi de la DNA / poti sa discuti sau sa critici o decizie a CCR dar trebuie sa o aplici / Kovesi a politizat DNA si este direct responsabila de abuzurile comise de Portocala, Uncheselu , Onea & Co si trebuie sa raspunda pentru asta / schimbarea lui Kovesi nu va schimba insa sistemul – votarea de catre Parlament a modificarilor la Codul De Procedura Penala reprezinta singura solutie pentru ca in viitor sa evitam abuzurile ( pacat ca din 2016 pana acum nu au fost deja adoptate aceste modificari pentru ca Liviu Dragnea a negociat dosarele lui contra lor )

4. Decizia ICCJ in al doilea dosar al lui Liviu Dragnea / nu ma pot pronunta eu despre vinovatia sau nevinovatia lui Dragnea dar sunt revoltat de presiunile pe care le face la adresa judecatorilor folosind PSD, Guvernul, Parlamentul si televiziunile / am avut si eu un dosar penal , nu am vorbit in presa despre el, nu am folosit pe nimeni ca scut, mi-am dovedit nevinovatia in instanta si am fost achitat ( la fel au facut Tariceanu, Grebla, Rusanu, Diaconu si multi altii) / ceea ce face Dragnea este inadmisibil si periculos pentru noi toti

5. Daca Dragnea va fi condamnat a doua oara va incerca sa declanseze suspendarea lui Iohannis/ eu am trait momentele 2007 si 2012 si ii sfatuiesc pe fostii mei colegi din PSD sa se gandeasca bine inainte de a-l urma pe Liviu Dragnea in aceasta aventura politica – sa actionezi pentru niste principii ( chiar daca pierzi) este de inteles ; sa arunci tara in haos pentru supararea si problemele personale ale lui Liviu Dragnea reprezinta o eroare pe care PSD o va plati chiar mai scump decat pe cea din 2007

In cadrul #ProRomania am discutat si stabilit cum ne vom pozitiona in toate aceste teme importante / chiar daca suntem putini parlamentari vocea si votul nostru conteaza / vom face ceea ce credem noi ca este “Pro Romania” si sunt convins ca multi oameni vor fi de acord si alaturi de noi !”, e mesajul lui Victor Ponta.

Sondaj IMAS: O mai vor romanii pe Laura Codruta Kovesi?

In: ACTUALITATE, Legislatie & JUSTITIE

Europa FM a comandat un sondaj național IMAS privind un referendum pentru justiție. Participanții la sondaj au fost întrebați dacă ar participa la un referendum convocat de președintele României pe tema independenței justiției.

36,9% au spus că sigur ar participa, 15,6% – probabil ar participa, 11,2% – probabil nu ar participa, 34,7% – sigur nu ar participa și 1,6% – nu au răspuns.

În ceea ce privește numirea procurorilor șefi, 35,3% au spus că președintele ar trebui să aibă acest drept, 21,9% – Consiliul Superior al Magistraturii, 17,2% – Ministrul Justiției, 14,9% – Nu au răspuns, 5,9% – Guvernul.

Acţiunile preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa justiţiei sunt aprobate de peste 40% dintre românii cu drept de vot.

Deşi Laura Codruţa Kovesi nu mai poate ocupa o funcţie de procuror-şef, aproape 60% dintre români ar prefera ca ea să rămână în justiţie, transmite Europa FM din sondajul IMAS.

La întrebarea „ați prefera ca, după terminarea mandatului de procuror șef DNA, Laura Codruța Kovesi să rămână în justiție sau să intre în politică?”, 58,5% au spus că ar prefera să rămână în magistratură. De asemenea, 7,9% au spus că ar prefera să intre în politică, 17% – altceva și 16,6% nu s-au putut pronunța.

Cât de mulțumit/ă sunteți de activitatea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi? 21,9% au răspuns „foarte mulțumit”, 24,8% – mulțumit, 17,1% – nici mulțumit, nici nemulțumit, 13,8% – nemulțumit, 16,7% – foarte nemulțumit, 5,7% – nu știu.

Îngrijorător este că 83% dintre români cred că justiția din România este influențată de politic.

Notificare de la Kovesi pentru Gadea: Daca cereti respectarea legii respectati voi legea si platiti 300.000 de lei in 15 zile!

In: ACTUALITATE, Legislatie & JUSTITIE

Laura Codruţa Kovesi i-a trimis o notificare lui Mihai Gâdea, directorul Antena 3, pentru a achita suma de 300.000 de lei stabilită de instanţă cu titlu de daune morale în procesul câştigat de şefa DNA la Curtea de Apel Ploieşti.

Notificarea a fost făcută prin avocata Daniela Frăsie, cea care în 2009 a semnat a semnat o carte alături de Kovesi şi actuala sa consilieră, Dana Tiţian.

Curtea de Apel Ploieşti a decis, pe 20 martie, că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, va primi suma de 300.000 lei cu titlu de daune morale, în solidar, de la pârâţii Mihai Gâdea, Bianca Grigore, Mugur Ciuvică şi SC Antena 3, pentru prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată.

Reactie furibunda a lui Mihai Gadea dupa ce Antena 3 a pierdut procesul cu Laura Codruta Kovesi! ”Va fi razboi!”

De asemenea, SC Antena 3 SA şi Mihai Gâdea sunt obligaţi de instanţă să formuleze scuze publice faţă de Kovesi, precum şi să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul hotărârii Curţii în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a acesteia, după cum urmează: Antena 3 SA în cadrul fiecărui buletin informativ al zilei, pe parcursul a trei zile consecutive, precum şi pe platforma online a acesteia, iar Mihai Gâdea în cadrul emisiunii realizate de acesta – ‘Sinteza Zilei’.

Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii, se mai arată în textul hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti.

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Mihai Gadea pentru minciuni spuse pe post, la Antena 3!

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti, reclamând faptul că în emisiunea „Sinteza zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

Penibil mondial: Mihai Gadea a fost declarat prezentatorul anului in lume. Nu e gluma!

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi cinci jurnalişti să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată. Kovesi susţinea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

Dragnea: E frumoasă expresia ‘sărac, dar cinstit’; dar dacă un tânăr îşi ia o maşină devine necinstit?

In: Politica

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri, la Neptun, că este „foarte frumoasă” expresia „sărac, dar cinstit”, pe care nu o critică, dar a pledat pentru un nivel mai mare de trai pentru tineri, pentru români, apreciind că această paradigmă nu mai este necesară.

„Da, este foarte frumoasă expresia „sărac, dar cinstit” şi nu o critic. Dar haideţi să ne gândim: dacă un tânăr sau cineva îşi ia o maşină devine necinstit? Dacă un tânăr îşi face o casă devine necinstit? Dacă îşi întemeiază o afacere nu mai este cinstit? Dacă obţine profit nu mai este cinstit? Dacă vrea să-şi dezvolte afacerea nu mai este cinstit? De ce trebuie să stăm noi în această paradigmă? De ce această societate să urmăreşte să fie învrăjbită şi radicalizată numai când e vorba despre români? Dacă e vorba despre vreo companie străină…”, a afirmat Dragnea la Şcoala de Vară a Tineretului Social Democrat.

El a precizat că nu are „nimic cu companiile străine”. „Nu au nicio vină, vina este a celor care îi feresc, în schimb, arată ţintele formate din firmele româneşti. O firmă românească trebuie distrusă, închisă şi ăla băgat în puşcărie. „Ce atâtea firme româneşti? Că are cine să vină în locul lor”. Numai că profitul nu prea mai rămâne aici. E foarte bine să vină, dar să-şi plătească taxele aşa cum îşi plătesc taxele toate firmele româneşti. Zic totuşi că trebuie să avem un tratament egal. Nu cred că o firmă românească şi-ar permite să meargă într-o ţară din UE şi din lume şi să exporte profitul într-un mod nelegal şi necinstit. Nu cred. Şi culmea, să fie unii acolo, cetăţeni ai acelor ţări, care să ţină partea şi să-i certe pe alţii care ar vrea să rămână banii în România. Că la noi aşa se întâmplă de ceva timp. Nu-i „cool” să fim patrioţi, chestia asta e învechită, anacronică. Cum adică?”, a spus Dragnea.

Liderul PSD l-a ironizat în context, în mod indirect, pe preşedintele Iohannis.

„Ni s-a spus anul trecut, dacă mai ţineţi minte: ‘N-or să aibă bani de salarii, de pensii, de 2% pentru apărare, o să depăşească deficitul bugetar, o să crească datoria publică a României. Deci o să fie dezastru! Fugiţi!’ Şi a venit sfârşitul anului anului: creşterea economică 6,9% – cu atât a crescut PIB – a treia din Europa, o creştere mare; PIB-ul potenţial a crescut cu peste 4%; am mărit şi pensiile şi salariile; am asigurat şi 2% din PIB, care este o sumă foarte mare, pentru Apărare. Ne spunea preşedintele: „dar nu se poate, asta e magie” – adică creşti salariile şi scazi impozitele. Nu e magie, asta e economie. Oricine are cât de cât dorinţa de a citi, de a se înţelege, de a se informa îşi dă seama că atunci când se relaxează fiscal un sistem, creşte baza de impozitare, creştere încrederea în acel sistem, în economia respectivă şi se dezvoltă investiţiile, Da, 270.000 de noi locuri de muncă, investiţiile şi private şi publice au crescut, puterea de cumpărare a crescut cu 14 – 15%, numărul de firme a crescut cu câteva zeci de mii, programul „Start up nation”, cu toate piedicile sistemului, s-a unit şi va fi un motor important de dezvoltare pentru noi şi principala sursă pentru clasa mijlocie din România. (…) Aste e magia de care vorbeşte cineva care nu înţelege. Chiar dacă vorbeşte rar, tot nu înţelege. Ce ar dori? Să fie creştere economică, dar cu banii mai uşor. Adică cum să dăm banii la români?”, a adăugat preşedintele PSD. AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Antonia Niţă, editor online> Daniela Juncu)

Powered by WPeMatico

By: Stirea Zilei Tags: , , ,

Orban: Tăriceanu a devenit trompeta intereselor anti-europene și anti-occidentale. Aduce grave prejudicii României

In: Politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, lanseaza o serie de atacuri dure la adresa presedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, desăre care spune ca și-a permis să enunțe o serie de poziții împotriva instituțiilor europene și să aducă, astfel, grave prejudicii României.  

”Călin Popescu Tăriceanu a uzurpat funcția de președinte al Senatului întrucât pentru pozițiile exprimate în cadrul reuniunii Asociaţiei Senatelor din Europa nu a avut mandat din partea senatorilor, dar a vorbit în numele lor.

A devenit tot mai clar faptul că dnul Tăriceanu este susținătorul fățiș al unui proiect anti-european și trompeta intereselor contrare apartenenței României la Uniunea Europeană. Susțin acest lucru întrucât Călin Popescu Tăriceanu nu se află la prima abatere, dar în acest moment lucrurile au devenit extrem de grave. Prin pozițiile domniei sale, iresponsabile, încalcă jurământul depus în calitate de demnitar al statului român, iar această conduită echivalează cu o formă de trădare a intereselor României.

Reamintesc faptul că și Călin Popescu Tăriceanu, și Liviu Dragnea au exprimat în mod abuziv în numele Parlamentului un punct de vedere referitor la Departamentul de Stat al SUA contrar partenariatului strategic în care România este parte.

Alăturate declarațiilor recente ale lui Liviu Dragnea referitoare la UE și NATO, afirmațiile lui Călin Popescu Tăriceanu devoalează un plan al liderilor PSD-ALDE de izolare a României în cadrul Uniunii Europene. Nu exclud chiar ca acești doi indivizi să ajungă să cocheteze, în mod oficial, cu scoaterea României din UE, în cazul în care oficialii europeni nu le îndeplinesc hachițele.

Amintesc faptul că, prin aderarea la Uniunea Europeană, România s-a angajat din proprie inițiativă să respecte valorile și standardele europene, iar în cazul Justiției a fost instituit Mecanismul de Cooperare și Verificare tocmai pentru a atinge aceste standarde sub îndrumarea Comisiei Europene.

Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea sunt cei care au sabotat parcursul României în privința Justiției, determinând astfel înrăutățirea rapoartelor MCV. Tăriceanu și Dragnea sunt adevărații agresori ai Justiției, respectiv cei care produc atacuri sistematice la adresa judecătorilor și procurorilor pentru a-și servi interesele lor nelegitime.

Având în vedere acest lucru, afirmațiile lui Călin Popescu Tăriceanu apar de domeniul nebuniei, întrucât nu poate fi găsită drept responsabilă Comisia Europeană pentru funcționarea Justiției din România câtă vreme recomandările MCV au fost ignorate în mod deliberat de actuala majoritate PSD-ALDE.

Interesul României, urmărit de Partidul Național Liberal, este ca Mecanismul de Cooperare și Verificare să fie ridicat, dar singura modalitate în care acest lucru poate fi realizat este tocmai prin respectarea recomandărilor, și nu prin atacuri fără temei la adresa instituțiilor europene.

În numele PNL, solicit demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului, pentru că nu poate să rămână în această poziție o persoană care utilizează funcția deținută împotriva intereselor fundamentale ale României și a voinței existente la nivelul acestei instituții fundamentale”, a transmis liderul PNL.

!-- Composite Start -->
Loading...