O uriasa companie americana inchide fabrica din Romania! Sute de oamenii trimisi in somaj!

In: AUTO

Fabrica de volane auto din Baia Mare a producătorului american TRW Automotive urmează să îşi închidă activitatea de producţie, iar personalul va fi trimis în şomaj, a anunțat directorul AJOFM Maramureş, Oana Oşanu.

„Producătorul de volane TRW, sucursala din Baia Mare, urmează să-şi închidă activităţile productive la fabrica din Baia Mare, ca urmare a pierderii unor contracte pe piaţa externă. Firma va disponibiliza 194 de muncitori, inclusiv personal administrativ. Persoanele concediate urmează să beneficieze de ajutor de şomaj, însă în cel mai scurt timp vom încerca să-i sprijinim pentru a-şi găsi un loc de muncă pe piaţa locală”, a spus Oana Oşanu.

Potrivit acesteia, muncitorii disponibilizaţi de compania TRW vor beneficia de cursuri de calificare, urmând a fi orientaţi spre alte firme specializate pe producţie.

Conform Agerpres, TRW Automotive a deschis fabrica din Baia Mare în anul 2013, unde producea volane pentru Volkswagen, Fiat şi Ford. Compania mai deţine unităţi de producţie la Timişoara, Roman, Oraviţa, Lupeni şi Marghita.

Sursa: Capital.ro

Bucurestiul interzice masinile mai vechi de Euro 2! Urmeaza marile orase din Romania

In: AUTO
Un proiect care urmează să intre pe ordinea de zi a Consiliului General al Primăriei Capitalei propune interzicerea circulației mașinilor vechi și foarte vechi, în Capitală. Astfel, mașinile care poluează foarte puternic vor fi eliminate total până în anul 2021.

Proiectul de hotârâre propus consilierul general al PMP, Lucian Iliescu, ar urma să intre, potrivit acestuia, fie pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din aprilie, fie pe cea din luna mai.

Potrivit proiectului, interzicerea circulaţiei este valabilă în intervalul orar 06:00 – 22:00

”Dacă va fi votată, hotărârea intră în vigoare la 1 ianuarie 2019, pentru maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2. Pentru aceste maşini, interzicerea circulaţiei este valabilă în intervalul orar 6 dimineaţa – 10 seara, adică pot circula noaptea, pentru că sunt şoferi care vin în tranzit, de exemplu. Vor intra în aceasă categorie de maşini şi cele utiltare, care transportă beton, dar şi taxiurile. Amenzile vor fi de 2.000 de lei pentru nerespectarea acestei prevederi. În ceea ce priveşte maşinile Euro 3, acestea ar urma să fie interzise din 2020, iar cele Euro 4 din 2021. La fel se întâmplă în oraşe precum Bologna, Torino sau Bruxelles şi Budapesta”,

Porivit proiectului de hotârâre, fac excepţie de la această restricţie: autovehiculele îndreptăţite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, autovehiculele care efectuează transport în comun, , ambulanţele, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente, respectiv autovehiculele de depanare sau de transport vehicule care cu girofare galbene. Totodată, în această categorie de excepţie se încadrează şi autovehiculele diplomaţilor, militare, autovehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor şi carele TV.

„Capitala este unul dintre oraşele europene cu cel mai înalt nivel de poluare, mai ales a aerului. Conform datelor Oficiului european de statistică, referitoare la nivelul de satisfacţie al locuitorilor din capitalele ţărilor UE, în anul 2015, doar 22% dintre locuitorii Bucureştiului se declarau multumiţi de calitatea aerului, şi 31% de nivelul de zgomot din oraş. (…) Este imperios necesar a se lua măsuri de descurajare a circulaţiei cu autovehicule poluante în oraş, şi venind în întâmpinarea şi completarea măsurilor de eliminare a parcului auto poluante care se regăsesc în propunerea P.M.B a Planului Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul Bucureşti, consider oportună restricţionarea circulaţiei, cel puţin pe timpul zilei a acestui tip de autovehicule”, se arată în expunerea e motive a proiectului, semnată de Lucian Iliescu.

Sursa: Bucurestiul.ro

Daca n-ai acest document valabil din 20 mai Politia iti blocheaza masina in trafic!

In: AUTO

Din data de 20 mai se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului dacă Inspecția Tehnică Periodică (ITP) este expirată. „Polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR”, avertizeaza MAI. 

„Verificați-vă valabilitatea ITP a mașinii! Din 20.05.2018, dacă sunteți surprinși în trafic cu ITP expirată, polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR… deci, mult mai complicat!”, avertizează MAI într-o postare pe contul oficial de Facebook.

”Același lucru este valabil și dacă mașina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare”, potrivit MAI.

Începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.

Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

Modificările survin ca urmare a intrării în vigoare pe 20 mai 2018 a Ordonanței Guvernului privind suspendarea înmatriculării vehiculelor (OG 14 din 18 august 2017) care modifică și completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Guvernul a adoptat actul normativ pentru a transpune dispozițiile Directivei 2014/46/UE  privind documentele de înmatriculare pentru vehicule.

Comisia Europeana: Romanii mor cu zile pe cele proaste drumuri din europa! Record de victime

In: AUTO

Potrivit unor statistici prezentate de Comisia Europeană, România înregistrează cele mai multe decese în accidente rutiere raportate la populația totală. Studiul, citat de Hotnews.ro, arată că la acest capitol cel mai bine stau Suedia și Marea Britanie.

În România au murit anul trecut 1.951 de persoane în accidente rutiere. Însă, în 2008, pe străzile din țara noastră s-au înregistrat 3.000 de morți. De asemenea, în UE au murit pe șosele 25.500 de oameni anul trecut, în timp ce în 2001 au fost 54.000 de victime.

În UE, România stă cel mai rău, cu 98 de morți/milion de locuitori, în timp ce Bulgaria are 96, Croația are 80 și Polonia, Grecia, Lituania și Letonia au o medie de peste 60 de decese/milion de locuitori.

Cu toate acestea, Comisia Europeană, precizează că drumurile din UE sunt considerate cele mai sigure din lume, pentru că au murit 49 de oameni la un milion de locuitori, în timp ce media mondială este de 174 de decese la un milion de locuitori.

Un raport realizat de compania de consultanță Milliman, pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), arată că șoferii care produc cele mai mari daune în România sunt tineri, sub 25 de ani, care conduc mașini puternice, de peste 2.500 cmc.

Potrivit businessmagazin.ro, cei mai periculoși șoferi din România sunt cei din București 6,78%). Urmează constănțenii (6,40%) și ieșenii (6,27%). De asemenea, aceeași statistică mai arată că șoferii mașinilor cu motoare puternice au produs mai multe accidente. Cele mai frecvente daune, 12,7%, sunt provocate de șoferii sub 25 de ani, cu mașini de peste 2.500 cmc.

Pe următorul loc sunt tot șoferii sub 25 de ani, cu 10,75%, dar cu automobile cu o capacitate cilindrică între 2.000 și 2.500 cmc. Pe al treilea loc sunt șoferii între 26 și 30 de ani, cu mașini de peste 2.500 cmc. Frecvența daunelor în cazul acestora este de 10.18%.

În medie, o mașină sub 1.200 cmc a produs o daună de 5.283 de lei, în timp ce una de peste 2.500 a făcut o pagubă medie de 8.511 lei.

Mai trebuie spus că tinerii care au avut mașini cu motorizare mai mică, de până la 1.200 cmc, au avut o frecvență mai mică a daunelor, adică 3.77%.

Frecvenţele minime ale daunelor s-au întâlnit în cazul înmatriculate în Harghita cu 2,84%, Covasna cu 3,15%, Sălaj cu 3,42%. În cazul persoanelor juridice cele mai multe daune au fost întâlnite în cazul vehiculelor înmatricultae în Cluj, Ilfov, Iaşi, Galaţi, Dolj (peste 11%) iar cele mai puţine la cele din Călăraşi, Caraş Severin, Botoşani, Harghita, Hunedoara Covasna, Sălaj (între 6% şi 7%).

I-a convins pe nemti! Modelul Dacia care se vinde in Germania mai bine decat Mercedes!

In: AUTO

Un nou model al mărcii Dacia cucerește Europa. Acesta a reușit să devanseze chiar și gigantul Mercedes.

Pe piața din Germania, jucătorii sunt năuciți de succesul avut de acest model al Dacia. Este vorba despre Dacia Dokker.

Mașina a intrat în Top 3 autoturisme comerciale, surclasând nume grele ale segmentului din care face parte, pe cea mai mare piață de autovehicule din Europa, informează profit.ro.

Conform sursei citate, în primele două luni din acest an, Dacia Dokker a fost al doilea cel mai vândut monovolum de pasageri din segmentul utilitar, după VW Caddy, și a depășit Ford Transit Tourneo, VW Transporter și Citroen Berlingo, în Top 5 al acestui segment.

Și alte alte nume importante, precum Mercedes Vito sau Citan, dar și Renault Kangoo, au fost surclasate de modelul românesc.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

In loc sa construiasca autostrazi in Romania, CNAIR pregateste rezilierea contractului pe Lotul 3 din Lugoj-Deva!

In: AUTO

Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva este la un pas de reziliere. Şefii de la Drumuri critică modul în care s-au desfăşurat lucrările pe acest sector de autostradă. Potrivit acestora, constructorul nu a remediat problemele de stabilitate a terasamentelor şi nici nu a rezolvat problema sistemului de evacuare a apelor pluviale.

Cu alte cuvinte, este pusă la îndoială capacitatea constructorului de a continua proiectul, mai ales că problemele semnalate trenează încă din 2016. Lucrările pe acest sector de şosea de mare viteză au început în noiembrie 2013, iar termenul de finalizare este luna septembrie a acestui an.

Vestea bună este că o porţiune de 12 kilometri din lotul trei al autostrăzii Sebeş-Turda mai aşteaptă doar un aviz privind siguranţa circulaţiei ca să fie deschisă şoferilor. E gata de patru luni, dar în ianuarie CNAIR a descoperit mai multe nereguli, iar constructorul a fost somat să le repare.

La începutul anului, recepţia tronsonului de autostradă dintre Aiud şi Decea a fost refuzată de reprezentanţii Companiei de Drumuri.

Alin Şerbănescu – purtător de cuvânt CNAIR: „Vorbim de exces de bitum, vorbim de probleme de rugozitate, adică aderenţa asfaltului, vorbim de elemente de planeitate care nu sunt conforme din perspectiva circulaţiei pot crea probleme”.

Ionuţ Ciurea – vicepreşedintele Asociaţiei Pro Infrastructura: „Se pare că, într-un final, compania de drumuri a reuşit să forţeze mâna constructorului în cazul acesta şi acest constructor a frezat un strat de asfalt, dacă informaţiile noastre sunt corecte, din ce am putut să observăm şi din ce informaţii avem, undeva pe la un kilometru 200, 300

Din acest moment ar trebui să credem şi noi că avem situaţia deblocată şi să deschidem acest lot imediat”.

Şi lotul 4 al autostrăzii, adică 16 kilometri dintre Turda şi Decea, sunt gata în proporţie de 99%.

Drumul a fost trasat, semnele de circulaţie sunt şi ele amplasate, doar maşinile par să lipsească de pe cele două tronsoane ale A10

Ionuţ Ciurea, vicepreşedintele Asociaţiei Pro Infrastructura: „La lotul 4 ar trebui aceste probleme care sunt cu nişte alunecări pe taluz ar trebui rezolvate ori săptămâna aceasta ori săptămâna viitoare pentru că, din ce informaţii avem noi şi am văzut la faţa locului, constructorul lucrează la ele şi s-au remediat”.

Şoferii aşteaptă deschiderea celor 25 de kilometri noi de şosea rapidă încă din 2017.

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

Politist la rutiera, prins cu spagi de peste 22.000 de lei

In: AUTO

Un fost agent de poliţie rutieră din Vâlcea a fost trimis în judecată, după ce timp de aproape doi ani nu a făcut demersuri pentru executare silită în cazul a zeci de persoane pentru care nu primise dovada plăţii amenzilor, creând astfel un prejudiciu de peste 14.000 de lei, anunță News.ro. 

De asemenea, el nu a predat sumele primite de la şoferii sancţionaţi, însuşindu-şi contravaloarea a peste 100 de amenzi, iar prejudiciul în acest caz depăşeşte 22.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Vâlcea au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului Tribunalului Vâlcea a dispus trimiterea în judecată, în libertate, a unui fost agent de poliţie rutieră de la Poliţia oraşului Băile Olăneşti, pentru infracţiunile de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, delapidare, în formă continuată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Anchetatorii au stabilit că în vara anului 2015 bărbatul a pretins şi primit suma de 1.000 lei de la o persoană din oraşul Băile Olăneşti, sub pretextul că îi va achita o amendă aplicată de poliţie, iar ulterior şi-a însuşit banii. “Pentru a menţine în eroare persoana vătămată, inculpatul a întocmit în fals o chitanţă prin care atesta în mod nereal plata respectivei amenzi, chitanţă pe care a remis-o rudelor contravenientului şi care a fost depusă la Primăria Băile Olăneşti, unde, fără a avea cunoştinţă de faptul că este falsă, funcţionarii acelei instituţii nu au mai întreprins demersurile de executare silită a sumei de 1000 lei reprezentând valoarea amenzii contravenţionale, modalitate în care această instituţie a fost prejudiciată cu suma respectivă”, se arată în comunicat.

De asemenea, anchetatorii DGA au mai aflat că, în perioada ianuarie 2015-septembrie 2016, în calitate de agent de poliţie rutieră, bărbatul nu a făcut demersurile transmiterii în debit pentru executarea silită în cazul a 29 de procese-verbale de amendă, pe care le întocmise personal şi pentru care nu primise dovada plăţii amenzii. Astfel, el a produs un prejudiciu de 14.382 de lei bugetelor localităţilor de domiciliu ale celor amendaţi. Totodată, în aceeaşi perioadă a încasat pe loc contravaloarea minimului amenzilor aplicate prin alte 122 de procese-verbale de constatare a contravenţiilor pe care le-a întocmit în calitate de agent de poliţie rutieră, iar sumele respective nu le-a predat, conform prevederilor legale, ci şi le-a însuşit în interes personal, modalitate în care a fost creat un prejudiciu de 22.298 de lei.

În 18 noiembrie 2016, poliţiştii au făcut cinci percheziţii domiciliare în Vâlcea, iar la locuinţa bărbatului au fost găsite şi ridicate patru cartuşe cu glonţ, care aveau caracteristicile celor folosite pentru arma din dotare, cartuşe care erau deţinute ilegal. Pe parcursul cercetărilor, persoanele vătămate s-au constituit parte civilă în cauză, iar procurorul a dispus măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor fostului agent de poliţie în vederea recuperării prejudiciului.

În prezent, poliţistul nu mai activează în structura MAI.

Noul Cod Rutier: Schimbari majore pentru soferi!

In: AUTO

Senatorii urmează să decidă o schimbare importantă în codul rutier. Potrivit proiectului de modificare OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor ar urma „să se facă direct de către polițistul rutier sau polițistul de frontieră, aceștia fiind obligați să poarte uniforme cu înscrisuri și însemne distinctive”.

Mai exact, șoferii nu vor mai putea fi sancționați de către polițiștii care folosesc radarul îmbrăcați în civil, iar mașina nu are însemnele oficiale sau stau departe de aceasta atunci când utilizează aparatul mobil pentru detectarea vitezei.

O altă modificarea importantă din cod rutier 2018 se referă la punctele de penalizare. Șoferii care nu acumulează niciun punct de penalizare în decursul unui an calendaristic vor primi puncte bonus, astfel încât nu le va mai fi suspendat dreptul de a conduce dacă au acumulat 15 puncte de penalizare în anul următor, se arată într-un alt proiect legislativ.

Potrivit actualei legi, șoferul care a acumulat 15 puncte de penalizare din diverse amenzi rutiere pierde dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Cod Rutier 2018. Când se face ITP-ul

Cei care au inițiat legea cu privire la „bonusul” pentru șoferii atenți spun că s-au inspirat din legislația altor state din Uniunea Europeană și îi vor face astfel pe șoferi să fie mai atenți în trafic.

Codul Rutier ar putea fi astfel modificat încât „persoanele fizice și juridice care în decursul unui an calendaristic nu au fost sancționate și nu au primit punct de penalizare, vor primi ca bonus, pentru anul următor, 2 puncte, față de pragul de 15 puncte pentru care se suspendă exercitarea dreptului de a conduce”.

Mai sunt și alte modificări importante în codul rutier 2018 care au fost operate. De exemplu, înmatricularea vehiculelor va putea fi suspendată în următoarele cazuri: când cumpărătorul nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii; atunci când ITP-ul a expirat; mașinile nu corespund din punct de vedere tehnic; mașinile nu au asigurare RCA sau mașinile au înmatricularea suspendată.

De asemenea, pentru mașinile noi se face ITP la 3 ani, iar pentru cele care au peste 12 ani se face anual.

Cod Rutier 2018. Problemele de sănătate care te lasă fără permis

Cei care au probleme de sănătate grave vor obține mai greu permis de conducere. Astfel, potrivit unui ordin al ministrului Sănătății, începând cu 1 ianuarie 2018, persoanele care suferă de afecțiuni cardiace sau de diabet vor obține sau își vor reînoi mai greu permisul. Mai exact, aceștia trebuie să facă dovada tratamentelor periodice.

Potrivit unei directive europene, care trebuie respectată și în România, șoferii nu trebuie să sufere de boli ce pot aduce reacții necontrolate la volan.

O altă modificare a Guvernului este aceea că, deși salariul minim brut a fost majorat de la 1 ianuarie 2018 la 1.900 de lei, punctul-amendă rămâne la 145 de lei. În 2018, valorile amenzilor vor rămâne astfel: clasa I – 2 sau 3 puncte-amendă (între 290 lei și 435 de lei); clasa a II-a – 4 sau 5 puncte-amendă (între 580 lei și 725 de lei); clasa a III-a – de la 6 la 8 puncte-amendă (între 870 lei și 1.160 de lei); clasa a IV-a – de la 9 la 20 de puncte-amendă (între 1.305 lei și 2.900 de lei); clasa a V-a – de la 21 la 100 de puncte-amendă (între 3.045 lei și 14.500 de lei).

Sursa: Greatnews.ro

Benzina si motorina sunt mai scumpe astazi decat acum un an! Avem cea mai mare acciza din Europa!

In: AUTO

Benzina si motorina s-au ieftinit usor in martie fata de inceputul anului, dar preturile pentru combustibili sunt mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit datelor Comisiei Europene, publicate pe 19 martie 2018, un sofer roman platea pe un litru de benzina, in medie, 1,116 euro, adica echivalentul a 5,210 lei.

  • Fata de 13 ianuarie 2018, e vorba de o ieftinire de 3%, de la 1,150 euro.
  • Fata de 13 martie 2017, insa, cand un litru de benzina costa 1,030 euro, pretul e mai mare cu 7,7%.

In cazul unui litru de motorina, pretul mediu era la 19 martie 2018 de 1,134 euro, adica echivalentul a 5,294 lei.

  • Fata de 13 ianuarie 2018, e vorba de o ieftinire de 3,3%, de la 1,172 euro.
  • Fata de 13 martie 2017, insa, cand un litru de motorina costa 1,040 euro, pretul e mai mare cu aproximativ 8,3%.

Comparatie cu tarile UE

Avand in vedere toate acestea, am vrut sa vedem si cum ne pozitionam fata de restul statelor membre UE.

Astfel, in aceasta luna, Romania avea a treia cea mai ieftina benzina din blocul comunitar. Cu 1,116 euro/litru, avem un pret mai mare doar comparativ cu Polonia (1,090 euro/litru) si Bulgaria (1,041 euro/litru).

Situatia la motorina este putin altfel. Cu 1,134 euro/litru, avem un pret mai mare decat in Spania (1,129 lei/litru), Lituania (1,087 lei/litru), Polonia (1,067 euro/litru), Bulgaria (1,029 euro/litru) si Luxemburg (1,010 lei/litru).

Cu exceptia vecinilor din sud, toate celelalte tari sunt mai bogate ca noi.

Ba mai mult, luxemburghezii au parte de cea mai ieftina motorina din UE, in ciuda faptului ca salariul mediu net e de sase ori mai mare ca la noi.

Avem cea mai mare acciza din regiune

Reamintim ca accizele pentru benzina si motorina in Romania s-au majorat gradual, in doua etape, cu 0,16 lei/litru, incepand cu 15 septembrie 2017, si cu inca 0,16 lei/litru, incepand cu 1 octombrie 2017.

Drept urmare, Romania are cea mai mare acciza la carburanti dintre statele membre UE din regiune.

Potrivit datelor Comisiei Europene, valoarea accizei la benzina era la finalul lunii octombrie de 431,16 euro la mia de litri in tara noastra, in timp ce in Bulgaria era de 363 euro, in Polonia de 393,3 euro, iar in Ungaria – 395,82 euro.

Interesant mai e si faptul ca nivelul acestui bir e destul de apropiat de cel din Luxemburg (462,09 euro la mia de litri) si Austria (493 euro).

Situatia e mai grava in cazul motorinei.

Acciza in Romania la acest carburant este de 400,99 de euro la mia de litri, fata de 330,3 euro, cat e in Bulgaria, 344,29 euro in Polonia si 364,08 euro in Ungaria.

Ba mai mult, in Luxemburg nivelul este de 335 euro, sub cel din tara noastra, in timp ce in Austria e doar cu cativa euro peste (409,64 euro). De asemenea, birul e mai mare la noi ca in Spania, Malta, Letonia, Lituania si Estonia.

S-a simplificat modalitatea de restituire a taxei auto!

In: AUTO

Guvernul a eliminat, joi, prin ordonanţă de urgenţă, obligativitatea de a anexa la cererea de restituire a taxei auto ori a timbrului de mediu a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii.

Măsura de simplificare a procedurilor de restituire pe cale administrativă a taxei auto sau a timbrului de mediu este inclusă într-o ordonanţă de urgenţă adoptată joi de Executiv.

”Se elimină obligativitatea contribuabilului de a anexa la cererea de restituire a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii, pentru că organul fiscal are posibilitatea de a verifica informaţiile respective, înscrise de contribuabil în cerere, în baza de date pe care o deţine sau la care are acces”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

El a mai spus că Executivul a aprobat şi celelalte prevederi din ordonanţa de urgenţă, anunţate de premierul Viorica Dăncilă la începul şedinţei de Guvern, respectiv reducerea accizei la motorină pentru transportatorii de mărfuri şi persoane, dar şi piosibilitatea ca microintreprinderile să poată sponsoriza ONG-urile certificate ca fiind furnizori de servicii sociale.

De asemenea, Barbu a precizat că o altă măsură introdusă de ordonanţă vizează reţinerea la sursă a impozitului pe venit de către plătitorii veniturilor din activităţi independente realizate de persoane fizice în baza contractelor de activitate sportivă încheiate conform Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, urmărind facilitarea colectării impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de aceste categorii de persoane fizice, prin simplificarea obligaţiilor declarative ale persoanelor fizice care realizează astfel de venituri.

Presedintele Iohannis a vizitat Salonul Auto Bucuresti si i-a certat pe organizatori!

In: AUTO

Preşedintele Klaus Iohannis a fost nemulţumit la Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti – SIAB 2018, care se desfășoară la Romexpo.

Şeful statului chiar le-a transmis organizatorilor că nu este normal ca producătorul autohton, Dacia, să nu fie prezent la acest eveniment. mai mult, Iohannis le-a transmis organizatorilor ca anul viitor Dacia să nu mai lipsească.

„Ne-am oprit aici la un producător autohton. Mi-aş dori ca la următoarea ediţie să vedem şi celălalt producător autohton. Sunt convins că se vor găsi soluţii. Sper ca data viitoare să ne oprim şi la Ford şi la Dacia. E un interes naţional să promovăm mărcile noastre peste tot pe unde putem. E foarte bine că avem un salon, ar fi excelent să îl mărim”, a spus Iohannis.

Se ieftinesc politele RCA? O companie uriasa din SUA intra pe piata din Romania

In: AUTO

Cornel Coca Constantinescu, vicepreședintele ASF pentru piața asigurărilor, a spus că de piața asigurărilor RCA din România este interesată o mare companie din Statele Unite care a notificat deja ASF privind intențiile sale.

La începutul acestui an, reprezentanţi ai companiei Arch au comunicat că sunt în curs de autorizare pentru a intra pe piaţa RCA din România. Arch, companie cu o capitalizare de 13 miliarde de dolari, intetnţionează să intre pe piaţa locală, prin intermediul unei firme pe care o deţine în Gibraltar, care se numeşte Watford Insurance şi care îşi va deschide o sucursală în România.

În acest moment, piaţa  RCA din România este dominată de două companii  (Euroins şi  City Insurance), care emit peste 60% din poliţe.

Compania germană Ergo, care anunţase vcă va obţine licenţa de RCA, a renunţat, pentru moment, la aceste planuri.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,