Atentie soferi, se schimba legislatia!

In: AUTO

O nouă propunere legislativă prevede că în OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice apare o nouă categorie de sancţiune pentru şoferi: „Restricţionarea dreptului de a conduce, pe timp limitat, cu anumite excepţii şi/sau limitări”.

Un număr de 28 de parlamentari au depus în Senat un proiect de lege potrivit căruia şoferilor prinşi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice li se poate impune să conducă timp de 180 de zile doar maşini în care se montează un aparat care opreşte motorul când detectează alcool în aer.

„Perioada în care titularul permisului de conducere are dreptul de a conduce doar autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie dotate cu mijloc tehnic certificat <> se consideră perioadă de restricţionare a exercitării dreptului de a conduce”, prevede proiectul depus în Senat.

De asemenea, propunerea legislativă defineşte dispozitivul „Alcool-Stop” ca fiind un dispozitiv certificat care se montează la sistemul de demarare al motorului autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvai şi „permite pornirea motorului autovehiculului doar în cazul în care nu se semnalează prezenţa alcoolului în aerul alveolar expirat” de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai.

Astfel, actul normativ prevede că pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, „în funcţie de circumstanţe, agentul constatator poate opta, alternativ, pentru aplicarea sancţiunii complementare a restricţionării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 180 de zile în locul sancţiunii complementare de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile”, scrie Mediafax.

Dacă agentul constatator optează pentru aplicarea sancţiunii complementare a restricţionării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 180 de zile, dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulaţie limitat la autovehiculele dotate cu mijloc tehnic certificat <>.

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul care nu este dotat cu mijloc tehnic certificat <> de către o persoană aflată în perioada de restricţionării exercitării dreptului de a conduce, constituţie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Actul normativ mai prevede că dispoziţiile intră în vigoare după 365 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Omologarea, montarea şi inspecţia tehnică a dispozitivelor <>, precum şi formarea şi atestarea profesională a personalului care realizează activităţile de montare şi inspecţie tehnică a dispozitivelor <> vor reveni în sarcina Ministerului Transporturilor.

Proiectul de lege a fost depus în Senat de un număr de 28 de deputaţi şi senatori, printre care liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, liderul USR, Dan Barna, liderul PMP, Eugen Tomac.

Explicatia unui psiholog: De ce tot mai multi soferi fac live pe facebook, punandu-si viata in pericol?

In: AUTO

Soferii care fac live pe Facebook in timp ce conduc cersesc atentie si aprecieri din partea celorlalti, sustine psihologul Keren Rosner, precizand ca aceasta este o forma disperata a tinerilor de a atrage atentia asupra lor pentru ca se simt singuri sau pentru ca le lipseste afectiunea.

“In general, aceste persoane care sfideaza destinul sunt tineri care simt nevoia sa evadeze din monotonia vietii lor pentru a iesi in evidenta. Sunt tineri care tanjesc dupa apreciere si de obicei nu obtin aceste lucruri din alta parte sau prin alt mod. Ei sunt lipsiti de activitati care sa le provoace preocuparea constanta. Sunt tineri care nu au un job provocator sau nu au o activitate si pasiuni interesante. Ei actioneaza cu gandul ca lor nu li se poate intampla nimic rau, ca intamplarile nefaste sunt pentru altii. Ei stiu ca exista acest pericol insa pur si simplu il ignora”, a declarat, pentru agentia de presa Mediafax, psihologul Keren Rosner.

Rosner sustine ca soferii care fac live in timp ce conduc vor sa iasa in evidenta prin experinte riscante pentru a cuceri pe cineva sau pentru a se compara cu persoanele populare.

“Simt nevoia sa iasa in evidenta dovedind ca sunt actorii unor experiente riscante. Ambitia lor se opreste la competitia cu alti cunoscuti, cu alti soferi din trafic sau ceilalti care au postat anterior curse periculoase. De asemenea, consumul de alcool sau substante ii dezinhiba si ajung sa se expuna unor situatii limite. Unii baieti fac asta pentru ca vor sa atraga atentia unei fete si astfel vor sa o impresioneze. (…) Posibilitatea de a posta in timp ce conduc ii transforma in mediul online in “eroi”, in special daca primesc indemnuri si laude online. In majoritatea cazurilor, filmatul este asociat cu incalcarea regulilor si normelor rutiere, iar acest aspect este ignorat de protagonisti. Mesajul poate fi “sunt mai sus decat legea”, “nu ma intereseaza”, a adaugat psihologul.

Keren Rosner mai precizeaza ca aceste actiuni sunt o forma disperata, in special a tinerilor, de a atrage atentia asupra lor din lipsa de afectiune.

“Este si dorinta de a fi important, dar si dorinta celui complexat care vrea sa-si demonstreze puterea prin gesturi extreme, pentru a obtine aprecieri. Aprecieri pe care in mod obisnuit nu le are si pe care si le doreste ca sa se simta important. (…) In esenta, este o forma disperata de a atrage atentia asupra lor pentru ca se simt lipsiti de afectiune si singuri. (…) Acest comportament se manifesta in special la persoanele tinere sau la persoanele care nu au alta posibilitate sa atraga atentia si nu au alta varianta de a impresiona pe ceilalti”, a mai precizat psihologul Keren Rosner.

In ultimul timp, mai multe accidente au avut loc in timp ce soferii sau unii din pasageri transmiteau live pe Facebook.

Dezastru la pompa: Guvernul creste pretul combustibililor creste cu 10 bani pe litru de la 1 ianuarie!

In: AUTO

După creşterile masive de preţuri la pompă, generate de scumpirea petrolului, românii vor avea parte de o nouă scumpire, la începutul anului viitor, din cauza intrării în vigoare a legii care creşte componenta de biocombustibil din carburanţi.

Guvernul va impune, de la 1 ianuarie 2019, carburanţi cu un conţinut ridicat de biocombustibil, măsură care trebuia să intre în vigoare încă de la începutul acestui an, dar care a fost amânată. De atunci, benzina va trebui să conţină bioetanol în proporţie de 8%, faţă de 4,5% cât este acum, iar motorina 6,5% biodiesel, faţă de 5% cât este acum.

România a amânat cu un an introducerea acestei prevederi, dar, potrivit unor surse apropiate situaţiei, de la 1 ianuarie vor intra în vigoare noile praguri. Un proiect de ordonanţă de urgenţă pe această temă a fost deja redactat la jumătatea anului.

Amânarea nu prea mai este posibilă şi din cauza faptului că împotriva României şi a altor opt state membre Comisia Europeană a demerat procedurile de infringement pentru că nu au transpus în legislaţia naţională directiva europeană privind calitatea benzinei şi motorinei.

Sursele noastre spun că, în medie, efectul creşterii componentei bio în benzină şi motorină se traduce într-un plus de 30-40 de dolari pe tonă, ceea ce înseamnă, grosier, o scumpire de cel puţin 10 bani pe litru, la pompă.

Cauzele sunt multiple.  Unele ţin de preţul mai mare al componentei bio. De exemplu, în cazul motorinei trebuie substituit carburant care are o cotaţie de piaţă de 730 de dolari pe tonă cu biodiesel care costă circa 1.200 de dolari. La benzină, unde creşterea procentuală a componentei bio este şi mai mare, vor fi costuri inclusiv pentru adaptarea procesului de fabricaţie, mai ales că noul amestec benzină-etanol în aceste procente pare a nu fi compatibil cu toate motoarele.

Astfel, în cazul în care conținutul de etanol din benzină depășește valoarea de 5% în volum sau conținutul de oxigen din benzină depășește 2,7% m/m, la pompele de alimentare va fi inclus și următorul text de avertizare: «Atenție! Verificați compatibilitatea motorului autovehiculului dumneavoastră cu acest amestec de carburant», după cum scrie în Ordonanţa de Urgenţă.

La motorină, avertismentul apare dacă se depăşeşte pragul 7% componentă bio.

Sursa: economica.net

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Loganul cu un milion de km din Slobozia. Ce spune proprietarul ca a trebuit sa schimbe la ea?

In: AUTO

Matei Anastasie, un taximetrist din Slobozia, a reuşit performanţa ca în 9 ani să parcurgă 1 milion de kilometri cu o maşină Dacia Logan.

Reprezentanţii Dacia au rămas surprinşi de ceea ce a reuşit taximetristul, aşa că au decis să supună maşina mai multor teste, care să determine cu adevărat numărul de km. După verificări, specialiştii au constat că motorul, cutia de de viteze, dar şi alte elemente principale nu au fost schimbate, lucru care i-a făcut să declare că distanţa din bord este reală.

Proprietarul a mărturisit că a cumpărat maşina printr-un credit bancar, în 2007: ”L-am cumpărat în 2007 prin credit bancar de la o reprezentanţă Dacia din Slobozia. Am ales echiparea de top de la acea vreme, adică Laureate, dotată cu tot ce se putea pune pe o Dacie atunci şi am optat pentru o instalaţie GPL din fabrică. Motorul este 1.4 benzină de 75 cp. Am comandat maşina în august şi am primit-o în octombrie. Făcând foarte multe drumuri, atât în ţară, cât şi peste hotare.

Din octombrie 2007 pana in martie 2016, cand masina a trecut de 1 milion de kilometri, au trecut 8 ani şi ceva. În tot acest timp am schimbat de zeci de ori consumabilele uzuale, ca la orice altă maşină, dar şi amortizoare, planetare, injectoare, ambreiajul şi chiar alternatorul. Dar majoritatea elementelor sunt cele originale, inclusiv arcurile pe spate, puntea, eşapamentul, tot ce ţine de servodirecţie, instalaţie de aer condiţionat şi chiar electromotorul.”, a povestit Matei Anastasie pentru 4tuning.

Informaţiile au apărut în media după ce Anastasie a mers la un service din Slobozia, pentru a face câteva verificări. Mecanicul a văzut în bord numărul kilometrilor şi nu a ratat ocazia să fotografieze ceasul. Imaginea a fost ulterior distribuită pe un site de socializare.

VIDEO-O noua autostrada inaugurata in Romania!

In: AUTO

Vineri, reprezentanții CNAIR au recepționat lucrările de la Podul Gilău peste Someșul Mic și au deschis traficul pe încă 9,6 km de autostradă. Podul de la Gulău, de 320 metri lungime, este o rămășiță neterminată încă de pe vremea Bechtel care se continuă din tronsonul A3 dinspre Câmpia Turzii și este motivul pentru care traficul rutier nu a putut fi deschis mai devreme pe tronsonul de 8,7 km până la Nădășelu, recepționat de Compania de Drumuri în luna noiembrie anul trecut. Narcis Neagu, directorul CNAIR, a promis că că în noiembrie vor fi inauguraţi 14 km din Autostrada Transilvania, către Târgu Mureş.

Ce spune CNAIR

Podul, în lungime de 320 m, face legătura între Gilău și Nadășelu, astfel că odată cu deschiderea traficului pe acest sector de autostradă, conducătorii auto pot circula pe o lungime de 61 km, între Câmpia Turzii și Nădășelu.
 


Tronsonul dintre Gilău și Nădășelu are o lungime de peste 9,6 km, care se adaugă la cei 774 de km de autostradă existenți. Și sectorul de autostrada deschis circulației astăzi, face parte din proiectul construirii autostrăzii Transilvania, început în 2004, în baza unui contract semnat cu firma Bechtel Internațional Inc.

Pe 30 iulie 2018, a mai fost deschisă ciculația pe 29 km din autostrada Sebeș – Turda.

Potrivit directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, citat de Agerpres, lucrările verificate au fost executate în bune condiţii, iar în acelaşi timp se pregătesc şi documentele pentru etapele viitoare, necesare continuării realizării altor tronsoane din acest proiect de infrastructură.

„Recepţia podului peste Someş a fost efectuată, totul este în regulă, se semnează procesul verbal de recepţie, după care se va deschide circulaţiei porţiunea de autostrada Gilău – Nădăşelu, considerata ‘autostrada muzeu’, care se valorifică. Aceasta este în condiţii foarte bune, fiind una dintre cele mai frumoase din România. Pe Autostrada Transilvania se merge mai departe pe Nădăşelu – Mihăieşti, unde documentaţia pentru licitaţia de proiectare şi construcţie va fi în octombrie pusă pe SEAP, de la Mihăieşti la Suplacu de Barcău în octombrie – noiembrie, iar de la Suplacu la Borş – câştigătorii vor fi anunţaţi săptămâna viitoare. Speram că în primăvara să avem câştigătorii de la Nădăşelu până la Suplacu, pe cele două tronsoane, fiind o investiţie de aproape un miliard de euro, foarte mare”, a spus Narcis Neaga.

Acesta a precizat că în luna noiembrie vor fi inauguraţi 14 km din Autostrada Transilvania, către Târgu Mureş.

Reamintim că în septembrie 2017 Compania de Drumuri a semnat contractul cu Tirrena Scavi SpA pentru finalizarea podului de la Gilău, deși despre situația-problemă se știa de ani întregi. Contractul are o valoare de circa 26 milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a venit abia la final de octombrie 2017, în condițiile în care termenul prevede execuția în 10 luni.

De la 1 februarie, însă, constructorul a putut mobiliza forțe mai mari, odată cu primirea amplasamentului Canalului Someșul Mic pentru a putea desfășura lucrările.

Sectorul Gilău – Nădăşelu din Autostrada Transilvania face legătura între tronsonul Gilău – Câmpia Turzii (52 de km, pe care se circulă de mai mulţi ani) şi sectorul Nădăşelu – Mihăieşti (16,8 km), la care lucrările au început în noiembrie 2016, dar contractul a fost reziliat

Ministrul Transporturilor: Mai devreme sau mai târziu se va introduce taxarea pe autostrăzi!

In: AUTO

Actualul model de taxare nu ar trebui schimbat înainte de a avea 1.500 de kilometri de autostradă în circulaţie, întrucât la o ofertă atât de redusă ar fi neeconomicos să se elimine vigneta şi să se introducă taxele pe autostrăzi, susţine ministrul Transporturilor, Lucian Şova. 

„În momentul în care introduci taxare pe kilometru, obiectiv asumat la nivelul Comisiei Europene, pe autostrăzi, acest sistem de taxare este incompatibil cu vigneta. Eu cred că tipul acesta de taxare ar trebui implementat în România după ce oferta din partea statului român de circulaţie pe autostradă va depăşi 1.000 de kilometri, probabil minim 1.500 de kilometri. La o ofertă atât de redusă încă ar fi neeconomicos din punct de vedere financiar să eliminăm vigneta şi să introducem sistem de taxare”, a spus marţi ministrul, după audierile din comisia de specialitate din Camera Deputaţilor. 

El a admis că, la un moment dat, se va introduce sistemul de taxare pentru autostrăzi, în funcţie de cât se circulă. 

„Mai devreme sau mai târziu se va introduce taxarea pe autostrăzi în mod exclusiv în funcţie de cât se circulă pe ele, după modelul utilizatorul plăteşte. Eu cred că înainte de a avea 1.500 de kilometri de autostradă în circulaţie nu ar trebui să schimbăm actualul model de taxare”, a subliniat ministrul. 

În țara condusă de o analfabetă funcțională și un condamnat penal, Poliția nu e în stare nici să-și scrie numele corect!

In: AUTO

Polițiștii locali patrulează străzile din Sebeș într-un autoturism nou Dacia inscripționat greșit.

Greșeala, prezentă atât pe capotă, pe ușa din spate și pe ușile laterale ale automobilului Duster, care a costat aproape 20.000 de euro, este de un ridicol fin: ”Poltia” în loc de ”Poliția”.

Mașina circulă de câteva zile prin Sebeș. Autoturismul a fost achiziţionat prin procedură de cumpărare directă, în iulie 2018, cu suma de 91.899,15 lei (19.725,50 euro).

Reprezentanții instituției au precizat că va remedia greșeala.

Sursa: greatnews.ro

Poliția Locală nu e în stare să își scrie numele pe mașini

Aici e adevarata tragedie nationala! Satui sa astepte dupa autostrazile promise de guvern, americanii de la Ford incep investitiile in Ungaria!

In: AUTO

Ford are fabrică la Craiova, dar a investit imens în Ungaria! Concernul american Ford a deschis un nou centru regional de prestări servicii la Budapesta. Péter Szijjártó, ministrul ungar al afacerilor externe şi al comerţului exterior a accentuat cu ocazia festivităţii de inaugurare că noul stabiliment din Ungaria reprezintă cel mai mare centru administrativ Ford din Europa.

Pe lângă diverse operaţiuni de planificare a producţiei şi stabilire a preţurilor ce vor deservi toate pieţele europene, aici se vor desfăşura activităţile de management al resurselor umane pentru filialele europene, africane şi din Orientul Mijlociu ale companiei, scrie hirado.hu.

Péter Szijjártó a remarcat că paleta maghiară a industriei de automobile devine completă prin stabilirea în Ungaria a centrului de sprijin administrativ-financiar al producţiei de către una dintre mărcile de frunte ale pieţei mondiale. Centrul se alătură activităţilor de producţie şi cercetare-dezvoltare.

Ministrul a subliniat: numărul angajaţilor din Ungaria ai companiei Ford se va ridica la 700 până la finele anului viitor, fiind căutaţi cu precădere specialişti tineri cu studii superioare, care vorbesc mai multe limbi.

Péter Szijjártó a remarcat: cooperarea concernului Ford şi al Ungariei a ajuns la o nouă piatră de hotar şi vor urma şi altele.

În formularea ministrului, faptul că industria de automobile dictează ritmul competiţiei economice mondiale este o veste bună pentru Ungaria, căci ramura formează coloana vertebrală a industriei maghiare. El a reiterat: compania Mercedes a început construcţia celei de-a doua fabrici în decursul verii, firma Audi a început să producă motoare electrice la Győr, BMW a anunţat că îşi va construi noua uzină în Ungaria şi a fost încheiat un acord cu producătorul francez Peugeot în privinţa fabricării la Szentgotthárd a motoarelor destinate unor noi modele.

Ministrul ungar al afacerilor externe a relevat că centrele de prestări servicii formează una dintre cele mai dezvoltate ramuri economice din Ungaria. Astăzi funcţionează 110 astfel de centre în ţară şi dau de lucru la 46.000 de cetăţeni maghiari, care sunt în majoritate specialişti tineri, vorbesc mai multe limbi şi posedă mai multe diplome de studii superioare.

Centrele de servicii oferă locuri de muncă atrăgătoare pentru un număr din ce în ce mai mare de tineri cu calificare superioară, ceea ce înseamnă că tinerii nu mai trebuie să se gândească să plece în străinătate – a afirmat Péter Szijjártó.

Viktor Molnár, directorul regional al concernului Ford a relatat: noua clădire de birouri este deja al treilea stabiliment din Ungaria al companiei, iar angajaţii sunt în proporţie de 99% cetăţeni maghiari. Numărul angajaţilor din Ungaria ai concernului a crescut de trei ori în ultimii cinci ani, depăşind cifra 500, dacă se includ şi colaboratorii noului centru. La finele anului, efectivul va fi de aproape 600, urmând să crească şi anul viitor – a precizat el.

Directorul regional a mai adăugat: compania Ford lucrează în Ungaria cu o reţea de furnizori în continuă creştere, ce numără actualmente circa 40 de firme. Livrând piese uzinelor europene ale companiei americane, aceşti furnizori au realizat anul trecut o cifră de afaceri de 580 de miliarde de forinţi (aproximativ 8,26 de miliarde de lei), adică 1,7% din PIB-ul Ungariei. Reţeaua de furnizori din Ungaria a companiei Ford asigură un loc de muncă la peste 69.000 de oameni.

Am ajuns campionii Europei la scumpiri! Romania are cea mai mare crestere a pretului benzinei

In: AUTO

Preţul benzinei a ajuns aproape de pragul psihologic de şase lei pe litrul, la mai multe staţii de carburanţi din ţară. Pe alocuri, carburanţii premium au depăşit deja acest prag. În curând la fel vor sta lucrurile şi cu sortimentele standard ţinând cont de ritmul scumpirilor aplicat în România, anunță Digi24.

Preţul carburanţilor a crescut cu mai mult de 10 procente în acest an. Spre exemplu, un litru de benzină costă acum, în medie 5,81 de lei pe litru, un avans de 12,6% faţă de luna decembrie 2017. În cazul motorinei, avansul a fost ceva mai redus, de 11,7%, iar preţul motorinei a ajuns la 5,89 de lei pe litru.

Şoferii din România plătesc mai mult pe un litru de motorină decât cei din Luxemburg, Spania sau Austria, state cu un nivel de trai mult mai ridicat. În plus, în ţara noastră, litrul de benzină e mai scump în România decât în Ungaria, Bulgaria şi Polonia.

Potrivit datelor de la Comisia Europeană, România a avut cea mai agresivă scumpire a benzinei dintre toate cele 28 de state membre. Ministrul de Finanţe a anunţat zilele trecute că supraacciza la carburanţi ar putea fi eliminată. Dacă vorbele ar deveni realitate, un litru de carburant ar costa cu aproape 40 de bani mai puţin.

Superbet este alături de Mihai Leu în Campionatele Naționale de Super Rally și Viteză în Coastă

In: AUTO

Superbet are onoarea să anunțe parteneriatul cu Mihai Leu pentru următoarele patru evenimente din cadrul Campionatului Național Super Rally și al Campionatului Național de Viteză în Coastă.

Acest parteneriat cu unul dintre cele mai importante nume pe care le-a dat sportul românesc în ultimii 30 de ani fundamentează poziția Superbet în prima linie a principalilor susținători ai sportului de performanță din România”,  a declarat Vlad Ardeleanu, director general al Superbet România.

Mihai Leu va concura în cele patru etape ale campionatului național la volanul unui Ferrari 458 Challenge. Evenimente la care Superbet se va alătura, susținându-le sunt:

  • Craiova Super Rally (etapa a II-a)
  • Câmpulung Muscel Viteză în Coastă (etapa a VII-a)
  • Brașov/Poiana Brașov Viteză în Coastă (etapa a VIII-a)
  • Pitești Super Rally (etapa a III-a) 

“Atunci când am revenit în acest sezon în lumea pilotajului după zece ani de absență, puțini ar mai fi pariat că voi obține rezultate de to, dar am făcut-o. Sper să demonstrez că Superbet a mers pe cartea câștigătoare și împreună să obținem performanță pe toate planurile”, a declarat Mihai Leu, pilot.

Mihai Leu este unul dintre cei mai titrați sportivi din România. Fost pugilist de performanță și campion mondial WBO la categoria semimijlocie în anul 1997, și-a încheiat cariera în boxul profesionist neînvins, cu 28 de victorii din 28 de meciuri.

În 2003, Mihai Leu a devenit campion național de raliuri, reprezentând până astăzi unul dintre cei mai importanți ambasadori ai sporturilor cu motor din țara noastră. 

DESPRE SUPERBET

  • Superbet este cel mai mare operator de jocuri de noroc din România, cu o rețea în retail de aproape 000 de agenții în toată țara și un număr de aproape 15 milioane de pariuri plasate lunar.
  • Cu peste 3.500 de angajați, Superbet România este cel mai mare plătitor de taxe și impozite din industria de profil și printre cei mai mari contribuabili la bugetul național cu cele peste 35 de milioane de euro plătite în 2017.
  • În 2017, Superbet a devenit prima companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 9,6 milioane de lei vândute unor investitori români.
  • Tot în 2017, compania și-a lansat oficial operațiunile și pe piața din Polonia. Superbet Polonia deține o licență de operare în retail și este singurul operator străin autorizat să funcționeze pe piața poloneză.
  • În prezent, în afara României are birouri deschise și operațiuni în 10 țări precum Polonia, Austria, Serbia, Croația, Malta și Marea Britanie
  • Superbet a fost fondată în 2008 de Sacha Dragic, care astăzi este CEO al întregului grup de firme.
By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Este oficial: Guvernul introduce o noua taxa!

In: AUTO

O nouă taxă auto va intra în vigoare de la 1 ianuarie – 31 martie 2019, urmând să fie atât o taxă pe norma de poluare, cât și pe capacitatea cilindrică, dar şi pe alte componente ale maşinilor.

Anunțul introducerii taxei a fost făcut de ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, într-o intervenție la postul Antena 3.

”Eu mi-am pus termen şi ştiţi că, atunci când îmi pun termen, mi-am luat angajamentul o şi fac, ca undeva, până la sfârşitul anului, să găsim forma finală ca la începutul anului viitor să ştim exact ceea ce avem de făcut, cum gândim proiectele de mediu. Să intre în vigoare de la 1 ianuarie, sau poate că perioadă de tranziţie 31 martie, ca lumea să se acomodeze pentru că aşa este normal”, a explicat Grațiela Leocadia Gavrilescu, într-o emisiune la Antena 3.

”Vrem să fie o taxă nu numai pe norma de poluare, trebuie să te gândeşti şi la capacitatea cilindrică şi la tot. Trebuie să avem în vedere toate componentele să nu avem niciun fel de problemă”, a precizat ministrul Mediului.

Ministerul Mediului consideră că publicul ar dori o perioadă de adaptare până la intrarea în vigoare a noii taxe auto, așa că aceasta ar urma să intre în vigoare abia din prima zi a lunii aprilie.

Grațiela Gavrilescu a vorbit și de banii alocați de Guvern, referitor la plata taxei auto.

”Am avut o Hotărâre de Guvern şi ştiţi foarte bine exact cum am reuşit să programăm plăţile pentru cele cinci taxe care au fost înaintea timbrului de mediu şi inclusiv pentru darea în plată acum de la 1 septembrie a timbrului de mediu. Noi deja am plătit 800 de milioane, urmează să fie date în plată, cu aprobarea bugetului, bineînţeles, emise ordine pentru încă 700 de milioane”, a declarat ministrul Mediului.

Atentie daca plecati la drum: S-au schimbat regulile in Bulgaria! Soferii pot ramane fara masini

In: AUTO

Șoferii români care au trecut astăzi granița româno-bulgară au fost înștiințați despre noile reguli de circulație din țara vecină. Vameșii le-au distribuit inclusiv pliante cetățenilor români sau de alte naționalități, care au intrat astăzi pe teritoriul Bulgariei.

Pliantele conţin informaţii despre cele mai importante reguli de trafic rutier şi despre eventualele penalizări în cazul în care acestea sunt încălcate, anunţă RADOR, care citează reprezentanţi ai Ministerului de Interne de la Sofia.

Pliantele sunt tipărite în 4 limbi – bulgară, engleză, germană şi turcă – şi atrag atenţia asupra faptului că pentru taxa de vinietă neplătită riscurile pentru conducătorul auto sunt confiscarea vehiculului pentru o perioadă de până la o lună şi o amendă cuprinsă între 300 şi 3.000 de leva (circa 150 – 1.500 de euro), în funcţie de tipul acestuia.

Totodată, se reaminteşte şoferilor că pe teritoriul Bulgariei autovehiculele circulă cu luminile de întâlnire aprinse şi pe timp de zi.

O atenţie deosebită este acordată faptului că pe banda de urgenţă de pe autostradă este interzisă deplasarea sau oprirea, cu excepţia situaţiilor speciale. De asemenea, sunt menţionate sancţiunile privind conducerea autovehiculelor după consumul de băuturi alcoolice. Pliantele vor fi înmânate tuturor străinilor care intră în Bulgaria, după verificarea documentelor de identitate.

Sursa: RADOR

!-- Composite Start -->
Loading...