CTP dupa anuntul Comisiei de la Venetia: Ce face Tudorel Toader este o cârciocărie, un tertip murdar!

In: Comentariul zilei

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că președintele Klaus Iohannis ar putea refuza și a doua oară propunerea ministrului justiției pentru funcția de șef al DNA, procurorul Adina Florea, motivând că procedura de selecție în cazul acesteia a început pe vechea lege, care nu îl limitează pe șeful statului la un singur refuz.

„Legea nu mă obligă, spune dl Toader, să fac altă propunere pentru DNA dacă prima e refuzată. Asta spune. Din nou, nu gasesc cuvinte, e cea mai sinistră afirmație a unui înalt magistrat, înalt prsonaj din justiție după 89. Ce este ilogic aici? Propui o persoană, o respinge CSM cu 6-0, tu nu ții seama, o trimiți la președinte, președintele ți-o respinge o singură dată, cum se spune acolo că are dreptul, motivat, după care tu o dai încă o dată CSM-ului care a respins cu 6-0 și după aceea încă o dată președintelui. Cum să faci așa ceva?”, a spus jurnalistul, la Digi24.

„În primul rând, dacă președintele ar proceda cum face dl Toader care face o cârciocărie, cum ar spune Eminescu, adică un tertip murdar. Să spună: păi, o trimiți încă o dată pe dna Florea? Ea a intrat sub procedura de numire sub legea veche, ceea ce îmi permitea să resping de oricâte ori propunerea. Potrivit legii, ea e judecată în legea veche pentru că nu mi-ați trimis altă propunere. Dacă trimiteați altă propunere, atunci funcționa legea nouă. Se intra în procedura noii persoane. Dar dacă o trimiteți pe aia vehce, atunci merg tot pe legea veche care îmi permite ori de câte ori să refuz. Deci și de 2 ori. La revedere”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Bineînțeles că de aici urmează sesizarea CCR de către dna Dăncilă, de către T. Toader cu mâna dnei Dăncilă și tot tacâmul. Deci iată ce înseamnă. E teribil”, a adăugat el.

Dezvaluire marca Oreste Teodorescu: Inainte sa fuga in SUA, Ciorbea s-a dus la Iohannis

In: Comentariul zilei

Oreste Teodorescu a fost invitatul lui Rareş Bogdan, joi seară, în prima parte a emisiunii „Jocuri de putere”.

Jurnalistul de investigaţii a dezvăluit că Victor Ciorbea, actualmente Avocatul Poporului, ar fi mers la Palatul Cotroceni într-o tentativă de a obţine o colaborare profesională cu instituţia prezidenţială. Conform lui Oreste, Klaus Iohannis l-a refuzat pe cel care a plecat în vacanţă în SUA.

Primeşte 62.000 lei pe lună un nimeni, care n-a produs nimic pentru popor niciodată. Cred că a fost speriat de poziţia tranşantă a lui Iohannis, l-am simţit pe acest extraterestru. Vreau să vă spun în premieră ceva, mi-a spus o sursă de la Palatul Cotroceni că acest tovarăş a bătut pe la uşa lui Iohannis ca să spună că ar putea să lucreze cu preşedintele dacă preşedintele ar fi vrut. Iohannis i-ar fi transmis că n-are ce să caute acolo cât timp este el acolo. Acum, Ciorbea este la Miami Beach.

Nouă ne-a dat Dumnezeu o calitate: să uităm lucruri foarte grave. Nimeni nu-şi mai aminteşte care a fost partitura lui Ciorbea când acesta conducea sindicatele, imediat după 1990. Domnul acesta, celebru deja, Victor Ciorbea se face vinovat de prăduirea unei treimi din averea sindicatelor române. Văd că a continuat cu o abjecţie din ce în ce mai mare.

Pe 10 august, 110.000 de români au fost puşi în pericol de autorităţile statului. Unde a fost vestitul personaj pe 11-12 august? Unde este acum? Primeşte 14.000 de euro pe lună de la stat un nene care se numeşte Avocatul Poporului şi care n-a făcut nimic pentru acest popor„, a spus Oreste Teodorescu în dialogul cu Rareş Bogdan.

Jurnalistul Oreste Teodorescu: Sistemul judiciar arde din cauza piromanilor ciumei roșii, “avocatul poporului” își odihnește osânza in aeroport!

In: Comentariul zilei

În plin scandal legat de OUG pe Legile Justiției, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a plecat în concediu. Instituția pe care o conduce a anunțat că Ciorbea pleacă în SUA, în perioada 17-30 octombrie 2018.

Ca o confirmare, Ciorbea a fost surprins, miercuri, în aeroport, de jurnalistul Oreste Teodorescu.

“In timp ce sistemul judiciar arde din cauza piromanilor ciumei roșii, “avocatul poporului” își odihnește osânza in aeroport spre Londra! Ce mizerie! Nu concediul in sine, ci faptul ca nu a delegat pe nimeni cu competente decizionale, cât va orbecăi el prin Soho…”, scrie Oreste pe Facebook.

Tudor Chirila a rabufnit: „Jigodiile arunca Romania in dictatura”

In: Comentariul zilei

Tudor Chirila, unul dintre cei mai implicati artisti in viata cetatii, publica un nou mesaj de profunda revolta fata de situatia in care a ajuns Romania, dupa adoptarea ordonantei de urgenta pe justitie. „Ceea ce a facut Dragnea&Comp e mult mai grav decat OUG 13. Pentru ca efectele pe termen lung sunt incalculabile”, avertizeaza Chirila.

Iata mesajul lui Chirila, fara alte comentarii:

 „Am un mare dosar de coruptie, sunt seful celui mai mare (si corupt) partid din Romania. Mai sunt si presedintele Camerei Deputatilor. Imi place sa fur de la romani si vreau ca asta sa nu se schimbe. Dar am un dosar de coruptie, de fapt mai multe. Da’ pe ala care ma doare cel mai tare ma concentrez eu acum. Si ma gandesc ce bine ar fi sa scap de procurorul care imi instrumenteaza dosarul. Si vad ca e un procuror relativ tanar, n-are vechime mai mare de zece ani. Cu astia tineri te intelegi mai greu ca na, asa e mersul lumii, mai greu de prostit, etc. Si atunci dau o ordonanta de urgenta in care nu mai poti fi procuror DNA daca ai vechime mai mica de zece ani. Ma numesc Liviu Dragnea si vreau sa f.t Romania din toate pozitiile. De ce? Pentru ca pot. Am si o sluga model. Se numeste Tudorel.

Mi se pare interesant comentariul unui cititor (fisherman) al articolului de mai jos care citeaza din Constitutie:

CONSTITUTIA ROMANIEI – ”Delegarea legislativa
ARTICOLUL 11 –

(1) Parlamentul poate adopta o lege speciala de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante in domenii care NU fac obiectul legilor organice.”
….
(5) […] Ordonanta de urgenta cuprinzand norme de natura legii organice se aproba cu majoritatea prevazuta la articolul 76 alineatul (1)
(6) Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica.”

Exista aici sau nu o contradictie grava in Constitutia noastra ?
Sunt sau nu sunt reglementate prin Legi Organice urmatoarele domenii ?
-infractiunile, pedepsele si regimul executarii acestora;
-acordarea amnistiei sau a gratierii colective;
-statutul functionarilor publici;
-contenciosul administrativ;
-organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, a instantelor judecatoresti, a Ministerului Public si a Curtii de Conturi;
-regimul juridic general al proprietatii si al mostenirii;
-organizarea generala a invatamantului;
-organizarea administratiei publice locale, a teritoriului, precum si regimul general privind autonomia locala?

Aceasta masura a vechimii nu e doar o dedicatie pentru Dragnea, ci o zdruncinare a institutiei. Din temelii. Pentru ca e evident ca nu poti face pregatire pentru a fi procuror anti-coruptie decat daca incepi sa inveti prin practica specificitatile actului de urmarire a dosarelor de coruptie. Dupa ce zece ani ai fost procuror in alta zona cam cat de repede poti deprinde detaliile unei ramuri total diferite.

Stiu ca o sa sara postacii sa dea exemple de procurori corupti sau incompetenti. Raspunsul este ca daca esti de buna credinta iei masuri pentru rezolvarea cazurilor punctuale, nu pentru distrugerea de facto a institutiei.

Ceea ce a facut Dragnea&Comp e mult mai grav decat OUG 13. Pentru ca efectele pe termen lung sunt incaculabile.

PS. 1. Ma intreb ce fac organizatiile civice? Ma intreb de ce nu suntem in strada?

PS. 2 In timp ce jigodiile astea arunca Romania in dictatura Asociatia Daruieste Viata construieste un spital cu banii romanilor. Dar nu cu banii romanilor pe care ii ia statul (taxe si impozite), ci cu banii suplimentari ai romanilor care stiu ca statul doar fura si nu e in stare sa construiasca nimic. Iar romanii care finanteaza spitalul sunt statul paralel”, a scris Chirila pe Facebook.

Premiera in Romania: Bisericile se unesc impotriva lui Dragnea!

In: Comentariul zilei

Reprezentanții Patriarhiei Bisericii Ortodoxe și cei ai Arhidiecezei Romano-Catolice au o concluzie comună în privința motivului pentru care referendumul de săptămâna trecută a eșuat: manipulările și asocierea cu Liviu Dragnea. Interviul integral cu Francis Doboș și Vasile Bănescu a fost difuzat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice: S-a văzut în mare parte în aceste zile și cu ocazia referendumului – și imediat reacțiile de luni dimineața și mai apoi – că și politica e o meserie foarte veche.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Procentul acela de 9% care a lipsit pentru trecerea referendumului… acești 9% dintre oameni, vă asigur, nu gândesc pe tema căsătoriei diferit de cei care au votat. Ei sunt și au fost victimele unor manipulări cu adevărat profesioniste. Așadar, am denunțat permanent că oricine ar încerca să se asocieze în mod fraudulos cu această temă, pe care s-o vampirizeze în vreun fel, se auto-descalifică. Una dintre cauzele pentru care s-a declanșat această reținere în foarte mulți oameni care nu au venit la referendum a fost și manipularea legată de asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic.

Moderator: În timpul dezbaterii pe marginea acestui referendum a apărut această idee a unui Romexit, un curent de gândire naționalist, ortodoxist, conservator, antieuropean.

Vasile BănescuOrtodoxist nu aş spune. Atenție! Pasiunea bisericii pentru Europa este legată și de democrație. Pentru că democrația este cadrul ideal în care se pot cultiva niște virtuți: dreptate, echitate, care au sorginte creștină.

Urmăriți mai jos interviul integral cu reprezentanții celor două Biserici din România:

Toate emisiunile „În fața ta” le puteți urmări aici.

Orban, despre Cioloș: Majoritatea politicienilor, odată ajunși în funcții, pierd legătura cu oamenii

In: Comentariul zilei

Ludovic Orban a declarat, referitor la incidentul în care fostul premier Dacian Cioloș a fost apostrofat de o vânzătoare la Iași, în timpul campaniei de strângere de semnături pentru „Oameni noi în politică”, că majoritatea politicienilor, odată ajunși în funcții, pierd legătura cu oamenii.

„Să te schimbi complet după ce ești ales în funcție. În timpul campaniei ești accesibil, ciocănești la ușile oamenilor ca să vorbești cu ei și după ce ești ales în funcție să nu te mai găsească nimeni. Eu, de exemplu, am același telefon mobil de când am primit prima oară telefon mobil. Numărul meu de telefon este public pe Facebook, l-am dat pe cartea de vizită în zeci de mii de cărți de vizită. Orice om care vrea să vorbească cu mine sunt accesibil, indiferent de nivelul pe care îl are omul respectiv. Din păcate, majoritatate politicienilor, după ce ajung în funcții, devin inaccesibili și pierd legătura cu realitatea și cu oamenii”, a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban, miercuri seară la B1 TV.

Acesta a adăugat că mulți oameni politici au tendința de a spune minciuni sau de a face promisiuni deșarte, lucru care a avut ca efect pierderea încrederii electoratului în clasa politică.

„Poți să spui când albu-i alb să spui că e negru sau când e negru să spui că e alb. Această tendință a multora dintre oamenii implicați în viața publică de a spune minciunile după ghidul de comunicare pe care îl primesc de la partide, fără nicio legătură cu adevărul și cu realitatea i-a determinat pe foarte mulți să nu mai aibă încredere. Întotdeauna când vii cu promisiuni, ele trebuie să stea în picioare și trebuie să le explici oamenilor cum realizezi lucrurile respective. În ceea ce mă privește, nu am avut niciodată stilul de politică făcut în special de PSD dar și de alte partide. De exemplu, să promiți marea cu sarea în timpul campaniilor electorale. Dimpotrivă, întotdeauna am fost zgârcit în promisiuni”, a completat Orban.

Fostul premier Dacian Cioloș a fost apostrofat, la Iași, în timpul campaniei de strângere de semnături pentru „Oameni noi în politică”, o vânzătoare invitându-l să plece din magazin „pentru că își pierde clienții”,după ce i-a spus cum crede că sunt tratați românii acasă la ei de întreaga clasă polică.

„Cu cei din Coaliția de dreapta sau de stânga? Noi nu mai credem nimic ce e în această țară. Am copil care a fost olimpic în această țară și care a plecat datorită sistemului și birocrației din România. Da? Fata mea a făcut Dreptul, masteratul în Madrid și nu vrea să profeseze în România. Și gata. Nu semnez nimic. Și niciodată nu voi mai merge la vot. Întotdeauna iese cine se dorește și cine trebuie să fie la putere. Toți care ajung sus vor doar să sugă ciolanul, ajunge să roadă în așa hal încât nici măduvă nu mai are ciolanul. Noi, micii investitorii, plătim foarte mult pentru statul român, nu ne dă posibilitatea de a da salarii mai mari la oameni, noi plătim enorm de multe dări. Și pielea. De șase luni de zile nu găsesc un salariat”, i-a spus femeia.

PSD cere reluarea Referendumului: ”Romanii isi vor da seama ca au gresit!”

In: Comentariul zilei

Deputatul PSD Elvira Sarapatin sustine ca referendumul pentru familie s-ar putea repeta odata cu alegerile europarlamentare din anul 2019.

„Din punctul meu de vedere, acest referendum se poate repeta si ar fi in ordine. Da, as sustine sa se repete acest referendum odata cu europarlamentarele”, a declarat, luni, la Parlament, Elvira Sarapatin.

Deputatul social-democrat a spus ca i se pare „de neinteles” rezultatul inregistrat la referendum si ca PSD poarta o parte din vina.

„E de neinteles oarecum. Nu imi explic acest fenomen. Publicitatea agresiva facuta de cei de la USR si mai multi sa stiti ca a prins in randul populatiei. Si noi suntem vinovati, ceilalti, nu a fost destul de bine…noi nu prea am facut multa campanie de informare. Pai de ce? Pentru ca, din punct de vedere politic, ni s-a interzis asa ceva. Nu ni s-a interzis, m-am exprimat eu gresit, dar nu trebuia sa ne asumam politic si atunci timpul nostru, al parlamentarilor, a fost foarte scurt pentru asa ceva, eu personal am fost si am informat atat cat mi-a permis timpul (…) Trebuia sa ne asumam nu politic, dar sa ne asumam o campanie foarte puternica de informare si noi membrii de partid”, a declarat Sarapatin, citata de Mediafax.

Acesta a mentionat ca romanii care nu au mers sa voteze isi vor da seama ca au gresit.

„Cred ca populatia o sa isi dea seama de greseala pe care au facut-o cei care nu au fost la referendum. S-au exprimat in lipsa bunei informari sau a unei informari foarte agresive”, a spus Sarapatin.

Deputatul PSD a mentionat ca „multi primari au stat acasa, multi primari nu au mers in teritoriu”.

Referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflati pe listele electorale permanente.

Biroul Electoral Central a anuntat luni rezultate partiale ale referendumului pentru familie, dupa centralizarea a 99,8% din sectiile de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,57%, iar impotriva 6,46% din cei prezenti la urne.

„Numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul ‘Da’ a fost de 3.525.238, care reprezinta un procent de 91,57%. Numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul ‘Nu’ a fost de 248.696 de persoane, care reprezinta un procent de 6,46% din numarul participantilor. Numarul voturilor nule a fost de 75.919, un procent de 1,97%”, a anuntat presedintele BEC, Marius Ionel Ionescu.

Rezultatele anuntate sunt partiale, dupa centralizarea rezultatelor din 19.017 sectii de votare, adica 99,8%.

Ionescu a mai precizat ca din centralizare a reiesit ca s-au prezentat la vot 3.849.903 persoane, adica 21,08% din numarul total al alegatorilor.

VIDEO-Mircea Badea radea de ”prostii prajiti” inainte de Referendum! ”Cvorum se va face sigur, sigur!”

In: Comentariul zilei

Mircea Badea, realizator la Antena 3, i-a catalogat „prosti-prosti” pe cei de la #Rezist pentru ca au indraznit sa creada ca referendumul nu va fi validat din cauza participarii reduse. „Cvorum se va face sigur, sigur”, spunea Badea cu cateva zile inainte de vot.

„Initiativa lor, a astora cu hastag Rezist este sa boicoteze referendumul astfel incat sa nu se faca cvorum. Ei fiind exagerat de prosti, exagerat de prosti, cu idei putine. Au senzatia ca daca stau ei trei prosti prajiti acasa nu se face cvorum. Cvorum se va face sigur, sigur. Sigur, ca stau ei acasa, ca stau smecheri pe iPhone si ce le-a, facut celor de la Coal-ISIS, cvorum se va face, sigur”, spunea Mircea Badea pe 1 octombrie.

Vezi video de la minutul 32.00:

Duminica, Mircea Badea s-a declarat extrem de dezamagit de participarea foarte redusa la referendum. El a anuntat ca nu se va mai implica atat de mult: „Sa ma mai ocup si cu mine, zic”.

„Ma simt din ce in ce mai revigorat. Parca am lasat un sac cu caramizi din spate. Sa ma mai ocup si cu mine, zic”, a comentat Badea prezenta redusa la vot.

Intr-un alt comentariu, Badea a scris ironic: „Buahahaha. Poporul roman este genial! Sapte la suta?!?! Buahahaha! Ma simt din ce in ce mai bine pentru ca scap si de ultimele reflexe de a mai trece batranicile strada (metaforic vorbind). E un fel de izbavire pentru mine”.

Concluziile cunoscutului parinte Necula: Neamul lu’ Boicot! De fapt ați testat pe noi noua baterie de voturi!

In: Comentariul zilei

Biroul Electoral Central a anunțat prezența la vot la închiderea urnelor, după două zile de scrutin, în cadrul referendumului pentru familie, aceasta fiind de 20,41%.Drept urmare,referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflați pe listele electorale permanente.

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, din 18.278.496 alegători înscriși pe listele permanente, s-au prezentat la referendumul din acest weekend 3.731.704, reprezentând 20,41%.

Cel mai iubit preot român, Constantin Necula, a scris un editorial cutremurător pentru tribuna.ro. ”De azi creștinismul românesc a intrat în minoritate! Cerem să fim tratați ca atare! Iar prima cerere, rețineți, este aceea că familia este alcătuită din bărbat și femeie.”, scrie Necula, în care lansează atacuri de o gravitate deosebită la adresa celor care au boicotat referendumul, al multor personalități și vectori de opinie, la adresa lui Liviu Dragnea, fără a-i da numele.

Cifrele sunt limpezi și fiecare le va folosi pentru a argumenta în felul ce-i convine. Am văzut deja reacția unor vectori de imagine aplaudând cu o mână și cu cealaltă postând pe facebook, sursa cea mai de preț a diseminării unei manipulări vrednice pentru o cauză politică adevărată. Ne-am testat și am ieșit pozitiv la ură și preconcepții, la greață prin privire la sexualitatea celuilalt, la mediocritate și vulgaritate, la incultură politică. Constat că cea mai boicotată ne-a ieșit conștiința. Unii din copiii creștini ai Bisericii mele au ieșit din abstracția boicotului. Alții, asemeni unor adolescenți care le știu pe toate, au spălat vase, au curățat cartofi, au făcut baie de aburi și au aplicat orice în încercarea de a-și trăi Duminica așa cum o fac mereu.

De fapt, adepții boicotului nu au făcut decât ce fac mereu Duminica. Se afundă într-o credință personală și îl reduc pe Dumnezeu exact doar la ce cred ei că este, un Dumnezeu al oportunismului detailat până la aroma de cafea și fumul de țigară. Nespălații pe creier au acuzat spălații. Acuzele lor dovedesc că sunt mult mai grave fisurile din conștiința noastră decât simpla provocare și menținere a unui boicot. Motivarea, construcția unei atitudini neloiale pentru cultura democratică a fiecărei persoane implicate în procesul gândirii nu a contat și nici nu va mai conta deloc. Par că și-au anulat apartenența la Biserica Ortodoxă, și probabil că vor face un spectacol media din asta, o serie de personalități culturale, media, de scenă ori film, membri ai colectivului larg al divertismentului românesc. Acesta este cel mai mare câștig al Referendumului, probabil, identificarea unei majorități declarativ creștine care nu știe Crezul. Bine că nu au avut azi de mers la vreun Botez ori Cununie… Cum ar fi rezonat cu ceea ce scrie Crezul mintea lor născocitoare și hrănită din profunzimile boicotului.

Un boicot care folosește exact aceluia pe care acuzau că-l slujim ceilalți, votanții. Liderul unui partid care a promis un Referendum și l-a dat, a promis UE un Nu și l-a oferit, a dovedit încă o dată că știe mai mult decât autointitulații politicieni că politica se înrudește, temeinic și pentru mine definitiv, cu cea mai veche meserie din lume – cum le place să zică.

Unii se întrebau dimineața cât a crescut peste noapte procentul de participare. Nu, creștinii României nu v-au provocat la un exercițiu de hoție cum v-ați obișnuit și cum jurați că va fi și acesta. Nu boicotul vostru și nici pompieristicii observatori ai unor partide au făcut să fie corectă participarea la Referendum. Cum mai pot crede eu în obiectivitatea unui partid și ai observatorilor lui când de la început au acuzat de fraudă un act în a cărui organizare nu creștinii și nici ceilalți, votanții, sunt implicați? Unde mai pui că la nivel local, același partid, i-a dăruit voturile câștigate de un candidat al său membrului unui partid de la putere prin redistribuire, socotind aceasta moralitatea întruchipată.

Pe bune, ca votant n-ar fi trebuit să mă întrebe dacă vreau să le ofer celuilalt, dacă nu cumva ceva mai mult decât o obligație m-a făcut să dăruiesc votul omului lor? De fapt, înțeleg acum că nici nu contează. Votăm, boicotăm ori amerizăm pe lacuri de gudron toxic, credem că ținem de același neam, de aceeași populație matură și gata să mergem mai departe în vot. Cred că de fapt facem parte din Neamul cel mai ciudat al Planetei numită democrație. Neamul lu’ Boicot. Că de fapt ați testat pe noi noua baterie de voturi, alcătuită științific din manipulare-minciună-boicot. V-a ieșit. Se dovedește, a câta oară, că nu ne cunoașteți și că în încercarea de a descoperi un adevăr, unii dintre noi chiar sunt gata de orice anulare de sine. Voi puneți-vă în valoare, creați-vă omul nou- al politicii corecte- suntem aici în calitate de martori că tot ce-am spus, prin voci oficiale, se va împlini întocmai.

Duminica e pe sfârșite. Poate că nici nu va mai fi niciodată o Duminică reală. Nu, n-am să mă mai gândesc în timpul Liturghiei cum vă boicotați sufletele, m-am dezlipit de această datorie. Știu. Nu mi-ați cerut-o niciodată, dar mi-au trebuit zilele acestea să înțeleg. De fapt nu ați cerut Bisericii nimic. Ea v-a oferit mereu, ca o îndrăgostită, iubitului ei – sau, mă rog, definiți cum vreți cuplul, e liber – tot ceea ce ținea de boicotarea răului din voi, din viețile voastre. Nici măcar nu mai e nevoie să ne prefacem de-acum. Știm fiecare încotro ne îndreptăm privirile, care este drapelul sub care slujim. Criza de lideri politici amendată, insistența timp de 30 de ani pe toate greșelile reale ori închipuite ale oamenilor din Biserică și mai nou din tot ce o mărturisește, utilizarea diasporei pe post de marotă a politicii liberale până când s-a dovedit prea legată de cultura de Acasă ca să nu înțeleagă cultura Înstrăinării în care trăiește și multe, multe altele, sunt motivul unor procente mici, dar importante.

De azi creștinismul românesc a intrat în minoritate! Cerem să fim tratați ca atare! Iar prima cerere, rețineți, este aceea că familia este alcătuită din bărbat și femeie. Nu, nu pentru că un Cod Civil, care va fi diluat în 3 ore într-un Parlament dezorientat, va mai scrie sau nu că vorbim despre aceasta în chip moral, ci pentru că oricât de multă hârtie învelește cadavrul ciopârțit al anatomiei umane, ea rămâne legată de bărbat și femeie.

Neam boicotat, nu o dată, de-a lungul istoriei, am ajuns performanța teribilă de a ne boicota de noi înșine, de propria natură și naturalețe. Crucile din cimitire vor spune, cândva, arheologilor viitorului că și în acest Neam au trăit familii. Dacă nu ne-om boicota cimitirele, transformându-le grabnic în autostrăzi.”, e mesajul preotului Constantin Necula.

Prezentatoare Antena 3 despre Referendum: Nu are niciun sens, doar un precedent periculos!

In: Comentariul zilei

Ana Maria Roman, prezentoare si realizatoare de emisiuni la Antena 3, afirma ca referendumul pentru definirea familiei „nu are sens”. Impreuna cu PSD si Romania TV, Antena 3 se afla in tabara sustinatorilor referendumului.

„Oscilez in a merge si a vota ‘Nu’ sau a nu merge deloc. In primul rand, consider ca organizarea referendumul pe perioada a doua zile ar putea deveni un precedent periculos. Ne putem astepta ca la prezidentiale sa avem atatea zile de vot de cate are nevoie un anumit candidat pentru a castiga. Conform Constitutiei, alegerile se organizeaza duminica. Nu se poate face comparatie cu referendumul privind aderarea la UE pentru ca atunci pragul de validare era de 50%, iar acum este 30%. Si trebuia sa dam un raspuns intr-un termen scurt pe care il puteam relua abia peste cativa ani”, a declarat Ana Maria Roman intr-un interviu pentru DC News.

Roman afirma ca acest referendum ingradeste drepturile unor cetateni ai Romaniei.

„Am un principiu sa nu votez demersuri care ingradesc drepturi sau care se refera la minoritati. Nu pot sa-mi schimb aceasta convingere doar pentru ca tema boicotului este promovata si de tabara #rezist intr-un mod agresiv. Nu simt nevoia sa ma pozitionez intr-o tabara. Nici nu sunt adepta curentului progresisto-globalist a lui Soros, dar nici nu pot vota impotriva unei minoritati pentru ca maine poimaine va aduna cineva semnaturi impotriva etnicilor romi sau… interzicerea ajutoarelor sociale pentru acesti etnici. Acest demers ar aduna un numar urias de semnaturi, dar ar ingrozi lumea civilizata”, a adaugat prezentatoarea.

„Dupa aceeasi logica, maine cei din tabara #rezist vor aduna semnaturi sa treaca definitia coruptiei in Constitutie ca drept al cetatenilor cinstiti de a nu fi furati, pentru ca ar exista pericolul ca peste un an sa vina Dragnea sa dea o ordonanta si sa anuleze pedepsirea actelor de coruptie. Si o sa mergem la referendumuri saptamanal sa trecem tot Codul Penal in Constitutie. Acest referendum nu are sens”, a mai spus Ana Maria Roman.

De ce nu avem spitale si autostrazi, dar votam pentru familia traditionala? Vezi raspunsul BOR!

In: Comentariul zilei

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a reiterat într-un interviu pentru PSNews.ro falsa opoziție vehiculată în spațiul public dintre proiectul național „Catedrala Mântuirii Neamului” și construirea de autostrăzi sau spitale, informează agenția de știri basilica.ro.

„Ne-am fi dorit să avem în același timp, evident că și autostrăzi, ceea ce ar fi fost extraordinar, ne-am fi dorit să avem un sistem sanitar perfect funcțional. Ne dorim în continuare asta, dar niciodată nu trebuie puse în opoziție aceste lucruri pentru că a construi o Biserică nu înseamnă a nu construi autostrăzi”, a declarat Victor Bănescu, potrivit sursei citate.

Vasile Bănescu a explicat că „nu din cauza ridicării catedralei nu s-au construit autostrăzi în România în ultimii 28 de ani, ci din cauza unui flagel care are origini spirituale și care se numește corupție. Corupția are în primul rând rădăcină spirituală ori antidotul la corupție și la ideologia care corupe este credința creștină. Un creștin autentic nu poate fi un om corupt. Cu cât mai multă credință, cu atât mai puțină corupție. Asta este limpede”, a mai spus Vasile Bănescu la PSNews.ro.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a spus că: „Nu Biserica este instituția coruptă, ci vorbim de o corupție din păcate aproape metastatică în spațiul românesc pentru că a devenit un gest reflex să corupi sau să te lași corupt. Aceasta e o mare problemă pe care statul român trebuie să o rezolve prin legi foarte riguroase, prin redresarea autorității. Noi suntem într-o criză enormă de autoritate în România. Autoritate respectabilă din punct de vedere moral în primul rând. Legile riguroase și aplicate constituie cred soluția, iar credința reprezintă antidotul cel mai profund la corupție și la foarte multe rele care ne înconjoară”, a mai declarat Vasile Bănescu în interviu pentru PSNews.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Ce crede Andrei Plescu despre Referendum?

In: Comentariul zilei

Andrei Pleșu spune că referendumul pentru redefinirea familiei tradiționale în Constituție, printre altele, „valorifică în mod impur un interes politic”.

„Mi se spune că circulă pe net o frază dintr-un text al meu de-acum doi ani, folosită manipulatoriu pentru a mă face părtaș „convenabil” la campania pentru referendum.

Ţin să precizez că nu voi vota, pentru că e vorba de un referendum care, pe lîngă formularea ineptă din întrebare (cum să fiu de acord cu schimbarea constituției în general, adică să dau dreptul oricărui potentat rău-voitor să-mi modifice viaţa?!), valorifică în mod impur un interes politic în care nu cred, o anumită ignoranţă din rîndurile electoratului şi un capital de intoleranţă şi judecată tăioasă a „aproapelui” care n-are nimic de a face cu creștinismul.

E inadmisibil ca un text al meu, rupt dintr-un context mult mai nuanțat, să fie folosit șmecher de inși cu care n-am nimic în comun”, transmite Andrei Pleșu, prin intermediul Dilemaveche.ro.

Și alți intelectuali și artiști au transmis că nu vor participa la referendumul de pe 6 și 7 octombrie.

Unul dintre cei mai vocali a fost Tudor Chirilă. „Am reușit să îmi adun și eu gândurile. Aș vrea să răspund la câteva lucruri pentru că am constatat așa cu uimire cum în slujba unui demers atât de creștin, cum se declară demersul Coaliției pentru Familie, au fost scoase la greu armele manipulării.

Prima dată s-au folosit de un videoclip în care apăream eu, din 2014, și în care îndemnam lumea să iasă la vot. Și cumva acreditau ideea că ăsta este un îndemn care este ori din anul 2018, ori valabil în 2018 cu privire la referendum.

Apoi când au văzut că boicotez referendumul, pentru că am boicotat referendumul au întors foaia și au încercat să acrediteze ideea că sunt ipocrit. Acuma, eu nu neg că în viața mea aș putea să fiu ipocrit, dar nu în chestiunea asta…

Mi-ar plăcea, și cred că e creștinește să îmi doresc chestia asta, ca ceea ce spun să nu fie interpretat într-o direcție greșită…”, explică Tudor Chirilă în înregistrarea postată pe pagina sa de Facebook.

!-- Composite Start -->
Loading...