CTP dupa ultimele gafe ale premierului Dancila: E un mister cum a trecut prin liceu! Ma uit la ea ca la un obiect de studiu!

In: Comentariul zilei

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat joi seară la Digi 24 ultima gafă a premierului Viorica Dăncilă, care a afirmat în deschiderea ședinței de guvern că va fi redusă democrația. El a explicat că, în contextul în care foarte mulţi cetăţeni nu ştiu ce înseamnă foarte multe cuvinte, iar alţii au impresia că le cunosc sensul, premierul poate deveni un model inspiraţional. Totodată, Cristian Tudor Popescu a subliniat că PSD nu va scădea în sondaje din cauza acestor gafe ale premierului, aşa cum nici alţi politicieni români nu au fost afectaţi de greşeli de vorbire.

„Cred că e un mister modul în care a trecut prin liceu doamna Dăncilă, având în vedere modul în care se exprimă.

Cert e însă că doamna Dăncilă n-a copiat, există o competenţă a copiatului. Eu nu am copiat, am avut examene pe care le-am luat cu 5, dar am stat de vorbă cu specialişti. Mi-au explicat că nu poate să copieze cineva care habar n-are, pentru că problema, textul îi sunt străine.

Să îţi poţi face copiuţe pe hârtiuţă sau pe palmă înseamnă să iei contact cu noţiunile, cu formulările, să faci sinteză, pentru că spaţiul e mic. O persoană care copiază la examen are un anumit grad de competenţă şi fatalmente este infectată de materia respectivă.

Deci, doamna Dăncilă, cu siguranţă are această valoare morală asigurată, nu a copiat în viaţa ei, nu are habar să lucreze cu un text livrat de altcineva. Ea nu poate gândi liber. Mă uit la ea ca la un obiect de studiu. Doamna Dăncilă a trecut prin viaţă fără să vorbească liber în faţa unei camere de luat vederi, fără să gândească în public, este extrem de stresată, de aceea se agaţă de hârtie.

Există o efervescenţă care pare naţională în legătură cu doamna Dăncilă: hai să râdem cu Dăncilă, şi mai ales să râdem de Dăncilă.

Este principalul obiect al batjocurii în clipa de faţă doamna Dăncilă şi asta creează impresia – sunt mulţi jurnalişti care cred că dacă fac mişto de Dăncilă dau o lovitură grea PSD.

Foarte mulţi cetăţeni nu ştiu ce înseamnă foarte multe cuvinte din limbă, iar despre multe altele au impresia că ştiu ce înseamnă, iar mulţi sunt oameni cinstiţi, care muncesc.

În Romania, intelectualitatea nu este o valoare, nu e o preţuire a valorii intelectuale, aşa cum nu există o dispreţuire a valorii intelectuale, nu interesează. Niciun conducător din România nu a căzut pentru că vorbea prost şi foarte prost limba română.

Ceauşescu şi azi face un 40% uşor – dacă s-ar mai face un sondaj legat de preşedinţi virtuali, şi el vorbea limba română aşa cum o vorbea. A fost cineva care să-i reproşeze asta la nivelul masei?

Reproşurile au fost legate de foame, boală, întuneric, dar nu de masacrarea, măcelărirea limbii române.

Dăncilă e prima care vorbeşte aşa limba română, prima în politică?

Sorin Oprescu era la limita salatei de cuvinte în sens psihiatric, era o continuă fractură logică în vorbirea lui şi a fost ales de două ori primar general.

Limbajul lui Băsescu, golănesc – a început să scadă în sondaje pentru că lumea a ajuns să dispreţuiască modul lui vulgar de exprimare? Sau pentru că a lovit un copil în văzul ţării? După această mărturisire a crescut în sondaje.

El a scăzut în sondaje când a făcut anunţul cu pensiile şi salariile, nu pe considerente morale.

Nu veţi găsi în opţiunile electorale, politice, criterii de valoare intelectuală şi morală.

Funcţionează un singur criteriu, perspectiva burţii şi buzunarul, nici măcar burta şi buzunarul, ci perspectiva.

Nu pentru că Dăncilă vorbeşte aşa se va prăbuşi PSD dacă se va prăbuşi în anul care urmează, nu de asta. Ba mai mult. La nivelul majorităţii, Dăncilă e văzută ca un model de succes pentru că sunt o gramadă de oameni care vorbesc limba română aşa ca ea, care se comportă ca ea, care gândesc dacă poate fi folosit acest verb aici, ca ea.

Dacă până acum erau complexati că nu ştiu engleza, română, acum oamenii capătă curaj. Dăncilă a ajuns un model inspiraţional.

Zic să nu ne mai legănăm în iluzia distrugerii PSD de către Dăncilă. Singurul mecanism care poate să distrugă PSD e – burtă plus buzunar”, a afirmat la Jurnalul de Seară jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

D-asta l-a dat Dragnea afara: Tudose ii raspunde taios! ”Te-ai casatorit o data, stai acolo!”

In: Comentariul zilei

Fostul premier Mihai Tudose a declarat, marți, la Parlament, că nu este de acord cu organizarea unui miting de susținere a Vioricăi Dăncilă, el afirmînd că e ca în căsnicie – te-ai căsătorit o dată, stai acolo, nu o faci în fiecare zi.

”Domnule, părerea mea e că nu. Părerea mea sinceră e că nu! Suntem la guvernare! Sunteți căsătorit? Vă căsătoriți în fiecare zi? Te-ai căsătorit o dată, stai acolo”, a declarat Mihai Tudose, întrebat de jurnaliști dacă ar trebui organizat un miting de susținere a Vioricăi Dăncilă, potrivit Mediafax.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că, dacă guvernarea va fi preluată în mod nelegitim, atunci PSD va utiliza ”toate mijloacele legale, constituționale, publice, sociale pentru ca votul cetățenilor din decembrie 2016 să fie respectat”, inclusiv un miting de susținere a premierului.

Fost lider PSD, despre Dancila: Voi depune si eu plangere penala! Sunt banii mei acolo!

In: Comentariul zilei

Fostul premier Victor Ponta ameninţă Guvernul Dăncilă cu plângere penală. Ponta spune că dacă actuala guvernare va decide să naţionalizeze banii aferenţi Pilonului II de pensii, va depune plângere penală pentru furt!

„Nu sunt de acord de principiu cu folosirea plangerilor penale in lupta politica ( ce a facut recent Orban am spus deja ca este o prostie) – pentru decizii politice ( bune sau proaste) se da socoteala in Parlament si la alegeri.

Cand vine vorba insa de banii MEI ( si ai dvs) acumulati la Pilonul 2 de pensii lucrurile sunt insa total diferite – acei bani NU sunt ai Statului ci au fost platiti de mine ( si de toti cei care aveau in 2006 sub 35 de ani) si imi apartin/ daca Guvernul ii va lua de acolo acesta nu este o decizie politica si fapta reprezinta infractiunea de furt calificat sanctionata de Codul Penal!

Daca se vor fura de catre Guvern banii MEI acumulati la Pilonul 2 voi depune si eu plangere penala pentru suma pe care am platit-o eu in fiecare luna din ultimii 12 ani .

Am preluat functia de Prim Ministru in 2012 cand aveam mare neboue de bani sa platim salariile si pensiile taiate de Basescu si sa returnam imprumutul facut la FMI – dar niciodata nu am acceptat ideea ca am putea lua banii de la Pilonul 2 ca sa acoperim nevoile de atunci ( desi mi-a fost propusa chiar de catre oamenii care acum ii stau alaturi lui Liviu Dragnea)!

Dincolo de faptul ca este vorba de un furt de la milioane de oameni care muncesc cinstit in Romania – este si o distrugere a viitorului acestora ! Iar parintii nostri care traiesc din pensie nu sunt de acord sa ne ia cineva banii nostri din viitor ca sa le dea lor ceva acum sa le cumpere votul ! Spre deosebire de incompetentii populisti care au acum Puterea parintii nostri chiar ne iubesc si nu vor sa ne fure viitorul!”, a scris Ponta pe Facebook.

Gabriela Firea a luat-o razna! Sugereaza ca ar urma o noua tragedie Colectiv pentru a da jos PSD de la guvernare!

In: Comentariul zilei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că situația de acum seamănă cu cea din 2015, când Iohannis a cerut de cinci ori demisia premierului Victor Ponta, iar pentru că acesta a refuzat a urmat o plângere penală la DNA. Firea susține că a fost pus gaz pe foc cu tragedia de la Colectiv, despre care mulți se întreabă dacă nu cumva a fost provocată intenționat.

”Aș vrea să știu și eu, după trei ani de mandat ai președintelui Klaus Iohannis, care sunt beneficiile pentru România în politica externă. Suntem cumva în Schengen? Nu, nu suntem. Ni s-au ridicat vizele către Statele Unite? Nu, eu știu că mergem tot cu viză în SUA. Nu sunt realizări în plan extern, cu toate acestea în ultimele zile vedem o escaladare a tensiunilor interne, cu intenția clară de a da jos un Guvern legitim.

Plângerea penală o consider un ”analfabetism juridic”. Sunt idei și fragmente preluate din declarațiile președintelui.

Nu avem cum să nu ne gândim, în acest moment, la ceea ce s-a întâmplat în 2015 când președintele a cerut de 5 ori demisia premierului Victor Ponta. Acesta a refuzat, în cele din urmă s-a depus o plângere penală și apoi a urmat un eveniment tragic și nu o spun eu, dar o spun foarte mulți oameni, care se întreabă dacă respectiva tragedie a fost provocată sau nu”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Sursa: Stiripesurse.ro

Vrabia malai viseaza… Gabriela Firea: Sunt primarul general al Romaniei!

In: Comentariul zilei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este văzută drept unul dintre potențialii candidați ai PSD la alegerile prezidențiale din 2019. În cadrul deschiderii conferinței „Connecting Europe through Innovation”, Gabriela Firea le-a spus oficialilor europeni că este ”primarul general al României”.

Acum, întrebarea este dacă a fost din greșeală sau cu intenție, dat fiind faptul că primarul Capitalei este fost jurnalist și stăpânește arta discursului public.

În calitate de primar general al României, le transmit și eu invitaților noștri speciali un bun venit la București, un bun venit în România, o capitală pe care ne-o dorim cu toții să devină un model de conectivitate, un model de susținere a afacerilor, un model de siguranță a cetățenilor și a turiștilor și ceea ce cred că am dovedit, un model de bune practici europene și naționale, de asemenea și un oraș al oamenilor calzi, primitori, dornici întotdeauna să fie prietenoși și să lege noi legături și noi prietenii. Cred că aceste atribute ne caracterizează deja”, a afirmat Firea, la deschiderea celei de-a II-a ediţii a conferinţei „Connecting Europe through Innovation”, eveniment organizat de europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel, în colaborare cu Ministerul Economiei şi Parlamentul României.

CSM: Florin Iordache a mintit public!

In: Comentariul zilei

Consiliul Superior al Magistraturii a dezmințit, marți seară, că a propus ca la infracțiunile de abuz în serviciu și delapidare să existe un prag de 50.000 de euro. CSM a publicat reacția după ce Florin Iordache, cel care conduce comisia specială de modificare a Codurilor Penale, a făcut anunțul în numele său.

Comunicatul CSM:

„Consiliul Superior al Magistraturii nu a propus instituirea unui prag valoric în cazul vreunei infracţiuni, cu atât mai puţin în cazul infracţiunii de abuz în serviciu săvârşită de funcţionarii publici sau în cazul infracţiunilor de corupţie.

Consiliul a înaintat Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, un punct de vedere asupra solicitării Ministerului Finanţelor Publice, de modificare a Legii nr.241/2005 privind evaziunea fiscală.

În acest cadru s-a urmărit orientarea spre recuperarea prejudiciului şi nu preeminenţa măsurilor punitive.

În contextul mai larg al dezbaterilor asupra modificărilor Codului penal, Consiliul a propus o abordare integrată a infracţiunilor economice, printr-o nouă variantă de incriminare a articolului 308 din Codul penal, care reglementează exclusiv infracţiuni săvârşite în mediul privat.

Subliniem, aşadar, că varianta de nepedepsire sau de atenuare a pedepsei, propusă de Consiliu, vizează anumite fapte săvârşite exclusiv de angajaţii din mediul privat, iar nu de către funcţionarii publici.”

VIDEO-Premierul Dancila: ”Orice om ii este teama de o plangere la DNA”

In: Comentariul zilei
O nouă greșeală de exprimare a premierului Viorica Dăncilă! Întrebată dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns că „Orice om îi este teamă de o plângere penală”.

„Orice (Oricărui, n.r.) om îi este teamă de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la astfel de lucruri pentru că eu cred în justiție și cred că toată lumea trebuie să credem (să creadă, n.r.) în justiție. Dacă toată lumea merge pe acest considerent că oricui i se poate face o plângere penală, nu cred că este un lucru bun. Având în vedere cele apărute în spațiul public, ce a pățit și Victor Ponta”, a spus Dăncilă, întrebată, luni, la Parlament dacă îi este frică de plângeri penale.

Premierul Dăncilă nu este la prima gafă. Recent, Dăncilă i s-a adresat Papei Franscisc, la întâlnirea de vineri de la Palatulul Apostolic de la Vatican, spunându-i Suveranului Pontif: „Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity”.

Pe 30 aprilie, premierul a spus, la un post de televiziune, că Executivul va finaliza toate cele trei stadioane pentru Euro 2020,  Dinamo, Rapid şi Giulești. Moderatorul i-a atras atenția că Rapid și Giulești este același lucru, astfel că Viorica Dăncilă s-a corectat și a precizat că cel de-al treilea stadion este cel de la Arcul de Triumf.

Dăncilă a explicat și gafa din ședința de Guvern, când a pronunțat 20-20 în loc de anul 2020.

„Să știți că foarte mulți au spus că au văzut în acest lucru o greșeală. Gândiți-vă că eu sunt de 9 ani la Bruxelles. La Bruxelles există Orizont 20-20, Euro 20-20. Când 9 ani ai vornit așa, este normal ca acest lucru să înceri să îl duci mai departe. De acum încolo voi zice 2020”, a explicat premierul.

Premierul a mai făcut o gafă, în plenul Camerei Deputaților, în timp ce citea discursul privind modul în care Guvernul a cheltuit banii românilor.

„Adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta acest program, care vă spun foarte sincer, nu a făcut bine României”, a transmis aceasta celor din Opoziție, dar sensul propoziției arată că aceasta a criticat chiar programul de guvernare PSD-ALDE.

Tot într-o emisiune la România TV, aceasta a declarat că pensia minimă va crește de la 5.200 la 6.400, începând cu 1 iulie anul acesta. Aceasta a făcut o eroare, pensia minimă urmând să crească de fapt de la 540 de lei la 640 de lei.

Într-o altă ședință de Guvern, Viorica Dăncilă a fost pusă în încurcătură, din nou: A pronunțat de șase ori cuvântul „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, în timp ce se referea la criza din sistemul de sănătătate, legată de lipsa imunoglobulinei și care a dus la declanșarea Mecanismului European de Protecție civilă.

La începutul mandatului, Dăncilă i-a caracterizat pe eurodeputații din Opoziție ”autiști”, provocând critici dure din partea asociațiilor non-guvernamentale care se ocupă de copiii cu astfel de probleme.

Iar după întâlnirea cu premierul italian Paolo Gentiloni, premierul a declarat că România și Italia sunt parteneri…privelegiați.

Marele actor Victor Rebengiuc despre guvernul Dragnea-Dancila: Nivelul intelectual de la care este condusa tara este foarte scazut si nociv pentru viitorul tarii!

In: Comentariul zilei

Actorul Victor Rebengiuc a declarat sambata ca este ingrozit de „nivelul intelectual foarte scazut” de la care este condus tara.

”Nivelul intelectual de la care este condusa tara este foarte scazut si nociv pentru viitorul tarii. Cum schimbam chestia asta, trebuie sa ne intrebam. Raspunsul, nu stiu de unde trebuie sa vina”, a spus Rebengiuc. Actorul a subliniat ca trebuie iesit in mod masiv la proteste, altfel ”ne agitam in van”.

El a aratat ca exista ”o majoritate care este rauvoitoare fata de viitorul tarii”, iar protestele ”pot impiedica luarea unor masuri aberante si nesanatoase pentru tara”. Rebengiuc a subliniat ca el insusi face parte din statul paralel, semnificatia acestui stat fiind cel care ”se opune masurilor aberate ale Parlamentului si Guvernului”.

De asemenea, el a acuzat ca ”in acest moment, politicienilor „li se inlesneste calea spre hotie”.

Proteste fata de coalitia de guvernare sunt programate sambata, de la ora 18.00, in Bucuresti, in peste 20 orase din tara, dar si in diaspora. Oamenii acuza coalitia PSD-ALDE ca nu si-a respectat promisiunile facute in campania electorala, iar metodele si actiunile acesteia ”au ca efect indepartarea Romaniei de standardele europene si democratice si aruncarea ei in liga regimurilor autocratice”. Apelul la protest a fost facut pe Facebook pe paginile ”Vrem Europa, nu Dictatura”, de catre comunitatile civice Coruptia Ucide, Rezistenta, Insistam, Reset, Initiativa Romania, Actiunea Civica Galati, Declic, Uniti Salvam, Umbrela Anticoruptie Cluj si Aradul Civic.

Il amendeaza PSD-ul? CTP: Numai romanii care au luat Bacalaureatul ar trebuie sa voteze!

In: Comentariul zilei

„Propun ca, odată cu dreptul de vot la 18 ani, fiecare cetățean să mai aibă o obligație: să-și ia bacalaureatul. Dacă nu-l prezintă, nu e nicio problemă. Rămâne cetățean cu aceleași drepturi, dar nu votează”, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu. El a explicat că bacalaureatul ar trebui să certifice nu numai cunoștințele unui cetățean, ci și maturitatea lui. CTP a insistat că această propunere nu înseamnă o negare a votului universal, ci doar o responsabilizare mai mare la vot. Declarațiile au fost făcute într-o discuție pe tema proiectului de țară pe care ar trebui să-l aibă România de-acum încolo.

„Începand de la anul, aceste trei date esenţiale din istoria fostelor proiecte viitoare ale României se vor completa cu încă una, vor fi patru: va fi data urcării pe tron a lui Liviu Dragnea sub numele, m-am gândit eu, de Liv Jong I, adică întemeietor de dinastie. Tot un fel de Ziua Regalității și asta, nu? Pentru că tocmai astăzi, guvernul Dăncilă a aprobat proiectul de lege prin care dl. Dragnea trasează proiectul dvs de viitor, pe care mi-l cereți mie, pentru anul 2040. Până în 2040 știm ce avem de făcut. Toate guvernele care vin de-acum înainte, indiferent de ce votează cetățenii, poate doresc un guvern de extremă-stângă, poate doresc unul de extremă-dreaptă, nu știu, dar nu mai contează, avem proiectul de viitor. Ăl face dl. Dragnea, care este Șeful – de-aia spun că se urcă pe tron – este şeful Preşedinţiei, șeful Băncii Naționale, şeful Academiei Române. Toate aceste instituții și multe altele i se subordonează preşedintelui Camerei Deputaților. Cum este și firesc, nu? Dl. Dragnea ca deputat este ales de niște zeci de mii de cetățeni, preşedintele României este ales de 6 milioane de cetățeni, dar i se subordonează în această comisie parlamentară pentru eternitate, pentru că ne-am oprit la 2040, dar, v-am spus e un întemeietor de dinastie”, a comentat sarcastic Cristian Tudor Popescu.

„Așa crede dl. Dragnea, așa cred cei aleși de popor și acesta este proiectul de țară. Nu știu dacă mai are rost să ne imaginăm ceva. Face dl. Dragnea pentru noi”, a adăugat CTP.

E o țară democratică România? se întreabă jurnalistul și continuă: ce este aceea democrație? Dictează poporul în țara asta?

„Cu siguranță, cei mai mulți se gândesc, atunci când se rostește proiect de viitor, cei mai mulți se gândesc la autostrăzi, turism, școli, clădiri. Nu se gândesc la oameni. Singurul proiect care ar putea fi luat în considerare acum pentru România – altfel toate celelalte proiecte: să ne ocupăm de turism, să facem autostrăzi, să facem aici întreprinderi de lohn de manufactură de țesături, oricare  astfel de proiect este sortit eşecului, e chiar ridicol, câtă vreme nu facem un proiect în legătură cu oamenii din această ţară”, e de părere Cristian Tudor Popescu.

Sursa: Digi24.ro

“Domnule presedinte, daca infig o furculita in domnul ala cu mustata, ma gratiati?”. Reactia lui Iohannis face toti banii!

In: Comentariul zilei

Andrei Rosu, primul roman care a reusit sa traverseze inot Canalul Manecii, a fost prezent la receptia de la Palatul Cotroceni dedicata Zilei Europei. Cand l-a salutat pe Klaus Iohannis a avut si o intrebare care a starnit rasul presedintelui.

“Daca infig o furculita in domnul ala cu mustata, ma gratiati?”, a intrebat Rosu. Iohannis a ras cu pofta.

Andrei Rosu s-a remarcat si in timpul protestelor din Piata Victoriei impotriva OUG 13 si a masacrarii justitiei. In primele zile de proteste, dupa adoptarea OUG 13, Rosu si-a mutat biroul in fata guvernului. El a protestat astfel in PIata Victoriei timp de mai bine de doua saptamani.

Andrei Rosu este romanul care a aparut in Guiness Book, in 2010, dupa ce a fost primul care a batut tobele la Polul Nord, unde a alergat in primul maraton din viata sa. Andrei a reusit sa parcurga cele 14 curse pe cele 7 continente in 582 de zile, fata de 730, cat punea conditie Cartea Recordurilor. In 2015, Andrei Rosu a participat la o cursa extrem de dura pentru a strange fonduri pentru Hospice Casa Sperantei. Cursa a presupus parcurgerea distantei dintre Londra si Paris, prin alergare, inot si pedalare pe bicicleta.

Sursa: Aktual24.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

De ce avem cele mai proaste spitale din Europa? Kovesi: Sunt directori de spitale care au strans milioane de euro din mita!

In: Comentariul zilei
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a avertizat asupra corupției din sistemul de sănătate și a spus că există vulnerabilități majore cu impact direct asupra vieții cetățeanului, dând exemplul unui fost director de spital care a prejudiciat unitatea medicală cu 12 milioane de euro, frauda fiind ascunsă prin documente false. 

Timp de șapte ani directorul a folosit bugetul instituției în interes personal și a profitat de faptul că mecanismele interne de control nu funcționau, iar prejudiciul a ajuns la 12 milioane de euro, acesta falsificând documente, a detaliat Kovesi.

Un alt exemplu evocat este cel al unui manager de spital județean care lua între 10 și 15 % din valoarea facturilor pe care le emitea. În patru ani, acesta a strâns 1,2 milioane de euro din mită, a fost trimis în judecată și a fost condamnat la 10 ani de închisoare într-un dosar și 6 ani în alt dosar. ”Într-o perioadă de timp de doar 3-4 ani  un manager de spital a reușit să obțină profit de milioane”, a spus Kovesi.

Șefa DNA a vorbit despre mai multe cazuri de corupție din sistem, care au fost deja judecate de instanțele din România, arătând că, în pofida unor sentințe, mecanismele sunt repetitive. Fenomenul se manifestă în cinci domenii: achizițiile publice, serviciile medicale, bugetarea unităților medicale, angajarea personalului medical și autorizarea faramaciilor.

De obicei mita se dă direct managerului de spital sau prin intermediul unor firme de consultanță. Kovesi a spus că procurorii DNA au constat că sunt înființate tot mai multe firme off shore în acest scop. Una dintre metodele cele mai practicate este achiziționarea de echipamente medicale la prețuri de 10 ori mai mari decât prețul pieței, echipamente care nu sunt folosite niciodată.

Tarifele sunt de obicei cunoscute, fiind vorba despre procente fixe din contracte de achiziții, între 5-10%, sau despre anumite sume pentru angajarea în sistem. Astfel, pentru angajarea pe un post de infirmier se plătește mită de 1.500 de euro, pentru asistent medical 2.500 de euro, iar un șofer de ambulanță dă mită de 1.000 de euro.

”Problema corupției nu se va rezolva doar prin investigații ci prin prevenirea acestor fapte și educare”, a insistat Kovesi, acuzând și lipsa unor mecanisme interne de control care să fie eficiente.

Kovesi a prezentat aceste concluzii la un semniar organizat de DNA pe tema corupției din sistemul sanitar, la care participă și procurorul general Augustin Lazăr.

CTP distruge una din marile televiziuni din Romania: E fekale news, nu fake news!

In: Comentariul zilei

Cristian Tudor Popescu a taxat dur modul în care site-ul televiziunii i-a preluat un text şi, pentru a obţine mai multe click-uri, a schimbat sensul cuvintelor sale. 

Un text de opinie scris de Cristian Tudor Popescu despre tenis a dat naştere la un război deschis între reputatul jurnalist şi postul B1 TV.

Articolul lui CTP a fost despre Mihaela Buzărnescu şi a fost preluat şi de site-ul canalului amintit. Apoi, a venit o reacţie dură a autorului pe republica.ro pe care o redăm mai jos.

Ce a scris CTP?   Site-ul televiziunii B1 TV (cu care nu colaborez din pricina insultelor odioase care au fost aruncate în mod repetat Simonei Halep pe acest post) înşfacă ce am scris pe Republica.ro despre Mihaela Buzărnescu şi titrează aşa: „«Are un aspect dizgraţios». După ce a făcut-o pavian pe Dăncilă, CTP o critică pe cea mai în formă jucătoare de tenis din România”.

Rar o asemenea combinaţie de minciună cu ticăloşie.

1) Nu am făcut-o pavian pe V. Dăncilă, nu m-am referit la datele ei fizice naturale.

2) Nu m-am referit câtuşi de puţin la aspectul fizic al Mihaelei Buzărnescu, aşa cum jegos lasă de înţeles titlul. I-am reproşat comportamentul presărat cu trivialităţi şi gesturi agresive în timpul jocului; ce treabă să am cu fizicul fetei?!

3) Ce treabă are Dăncilă cu tenisul?

4) Unei jucătoare aflate în formă, şi pe deasupra şi româncă, este interzis a i se face vreo observaţie? Cât despre autorii titrajului de la B1TV, despre ei spun limpede că ceea ce le ţine loc de creier are un aspect dizgraţios – fekale news, nu fake news.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA REACŢIA LUI CTP DESPRE B1 TV

!-- Composite Start -->
Loading...