Mesajul lui Tariceanu pentru protestari: Corupţia poate să ucidă chiar pe cei care strigă sloganurile astea!

In: Comentariul zilei

Călin Popescu Tăriceanu le-a transmis duminică un mesaj protestatarilor în care i-a rugat ca, în afară de informaţiile pe care le preiau de pe reţelele de socializare, să facă un efort să citească proiectul de modificare a legilor justiţiei.

“Pentru cei care protestează, eu am un mesaj. Am rugămintea (…) ca cei care protestează, în afară de reţelele de socializare de unde preiau de foarte multe ori informaţii care nu sunt controlate şi verificate, să facă un efort să se informeze, să citească legile justiţiei, să vadă care sunt modificările pe care dorim să le facem, care urmăresc un singur scop – consolidarea statului de drept, consolidarea independenţei magistraţilor, în aşa fel încât (…) să nu mai putem vorbi, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, de dosare care sunt politice, de justiţie selectivă, de abuzuri şi excese care au afectat oameni şi vieţi, să nu ne mai trezim în situaţia în care oameni care sunt condamnaţi în România îşi găsesc dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a declarat Tăriceanu, într-o intervenţie telefonică la România TV, potrivit Agerpres.

Potrivit preşedintelui Senatului, “România este a treia ţară, după Rusia şi Turcia, în privinţa proceselor pierdute la CEDO”. “Este o stare pe care nu putem să o acceptăm să se perpetueze şi acesta este motivul pentru care am hotărât, la nivelul majorităţii, să facem o modificare a legilor justiţiei şi această reformă în justiţie”, a spus Tăriceanu.

Referitor la faptul că membri ai opoziţiei i-au cerut demisia, Tăriceanu a spus: “Dacă ei cunosc care sunt regulile în democraţie, probabil că vor să facă un fel de exerciţiu cu care să iasă în evidenţă, dar (…) chiar şi acest exerciţiu, hai să zicem uşor forţat, nu le aduce încredere mai multă din partea electoratului”.

Totodată, preşedintele Senatului a criticat declaraţiile politice ale şefilor unor instituţii apolitice. ″În România, în momentul de faţă, există o grupare care, în trecut, căpătase forma unei grupări oculte – astăzi nu mai este o grupare ocultă -, care se luptă din răsputeri pentru a-şi menţine poziţiile, influenţa, pârghiile de putere nelegitime, neconstituţionale. Şi din acest motiv avem o gamă întreagă de manifestări de la cele de stradă până la tot felul de declaraţii politice din partea şefilor unor instituţii care nu sunt politice, dar care văd că fac politică cu foarte multă dăruire”, a mai afirmat Tăriceanu.

“Aceste proteste, care la început reprezentau într-un fel ceea ce numim societatea, societatea civilă, în fine, oameni care aveau anumite lucruri cu care nu erau de acord, dar erau apolitice, au devenit, în acest moment, în mod vădit foarte politice. (…) Ele au devenit nişte proteste la care partidele de opoziţie, foarte slab prezente în viaţa publică şi fără să aibă posibilitatea să îşi recapete încrederea, deci pe fondul unui deficit de încredere, caută să se asocieze cu mişcările de stradă pentru a căpăta un plus de credibilitate în revendicările pe care le au”, a declarat Tăriceanu.

Potrivit preşedintelui Senatului, în toate ţările, opoziţia îşi doreşte să acceadă la guvernare, dar acest lucru nu se face ca urmare a mişcărilor de stradă.

″În toate ţările, opoziţia îşi doreşte să răstoarne majoritatea şi să acceadă ea la guvernare, numai că (…) acest lucru se face, de obicei, pe baza votului cetăţenilor exprimat în alegeri libere, nu ca urmare a mişcărilor de stradă. (…) Dacă opoziţia aşa îşi doreşte să ajungă la putere, nu pot decât să subliniez încă o dată că nu se poate accepta într-o ţară democratică o astfel de formulă”, a spus Tăriceanu.

În opinia sa, există “grupuri mai mult sau mai puţin vizibile”, care încearcă să răstoarne actuala majoritate prin “mijloace nedemocratice”.

″În felul acesta se confirmă (…) că, după alegerile din decembrie anul trecut, există o serie de (…) grupuri mai mult sau mai puţin vizibile, la vedere, care sunt nemulţumite de rezultatul alegerilor şi care încearcă să răstoarne actuala majoritate printr-o serie de mijloace nedemocratice şi, până la urmă, incorecte. Şi aceasta este (…) sinteza a ceea ce se întâmplă în momentul de faţă prin aceste proteste”, a mai afirmat Tăriceanu.

De asemenea, chestionat cu privire la eventualitatea organizării alegerilor anticipate, Tăriceanu a spus că partidele de opoziţie reuşesc “cu chiu, cu vai să reprezinte cam 25% din opţiunile electorale”.

“Există vreo minimă bază (…) încât să se justifice în vreun fel alegeri anticipate? (…) Opoziţia sigur că poate să ceară, pentru ca să se facă mai vizibilă, alegeri anticipate”, a precizat Tăriceanu.

Întrebat cum comentează solicitarea comunităţii online “Corupţia ucide” privind organizarea alegerilor anticipate, Tăriceanu a răspuns: “Slavă Domnului că în ţara asta mai există şi oameni cu scaun la cap şi nu să facă toţi ceea ce cere Corupţia ucide sau nu ucide. Depinde pe cine ucide, că corupţia poate să ucidă chiar pe cei care strigă sloganurile astea şi care sigur că găsesc tot felul de formule teribiliste, pe care oamenii care au o minimă experienţă politică şi cunosc regulile democraţiei, nu le iau în seamă”.

Totodată, preşedintele Senatului a comentat recentele proteste care au avut loc la Parlament. “Nu trebuie să ne speriem că un grup de protestatari a venit în faţa Parlamentului cu lozinci (…) Ce s-a întâmplat înăuntru, în Parlament, este o nouă manifestare pe care n-am mai văzut-o în niciun Parlament în Uniunea Europeană, o manifestare care vorbeşte de la sine despre modul în care un fel de partid, (…) creat în eprubetă, mă refer la USR, înţelege să se manifeste în Parlament, dar probabil că, cu timpul, o să-şi dea seama cât de penibili şi de ridicoli sunt în astfel de ipostaze”, a mai afirmat Tăriceanu.

Victor Rebengiuc spre Ciolos: E nevoie de dumneavoastra! M-am saturat de comunism, vreau o tara normala!

In: Comentariul zilei

Actorul Victor Rebengiuc a spus duminică, la o întâlnire cu membrii Platformei România 100, că este nevoie de un partid nou care să fie format din oameni care-şi doresc cinste şi adevăr, explicând că el este unul dintre cei care a prins instalarea comunismului în ţară şi de care este sătul pentru că durează de mult.

”E nevoie de dumneavoastră, e nevoie de un partid care să fie format din oameni care-şi doresc cinste, îşi doresc adevăr, îşi doresc o politică normală în ţara asta. Eu mi-o doresc de foarte multă vreme, sunt unul dintre cei care au asistat la începerea comunismului în această ţară. Sunt sătul de comunism, credeţi-mă, durează de mult şi cred că în puterea dumneavoastră stă faptul de a putea scăpa de acest comunism”, a arătat Victor Rebengiuc, informează news.ro.

El a spus că nu are concepţii politice, ci îşi doreşte doar o ţară în care să trăiască normal.

”Nu sunt un agitator politic şi nu am concepţii politice. Eu am nevoie de o ţară normală, am nevoie să mă simt bine, să ştiu că sunt bine reprezentat în Justiţie, că sunt bine reprezentat în viaţă în general, nu cu şmecherii. În momentul de faţă observăm, comunismul e la el acasă, numai că e un comunism scăpat din laţ. Nu mai e o autoritate care să-I ţină strâns şi să-şi pitească agoniseala furată. În moemntul de faţă sunt deschişi, puţin le pasă. Cine este în Parlament? Ce calitate umană există în Parlament? Ce încredere pot să am eu, un om de aproape 85 de ani, într-un parlamentar care înjură o colegă. Ce încredere pot să am eu în băiatul acela?”, a mai explicat Rebengiuc.

”Sper foarte mult ca dumneavoastră toţi care v-aţi adunat aici să însemnaţi ceva pentru ţara asta şi să faceţi lucrul ăsta din toată inima. Vă urez mult, mult, mult succes”, a conchis actorul.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat duminică faptul că din Platforma România 100 se va desprinde în curând un partid politic, despre care a spus că va fi capabil să se prezinte la următoarele alegeri, ”indiferent când vor avea ele loc”, şi care va colabora cu partidele cu care împărtăşeşte aceleaşi valori.

Sorin Rosca Stanescu cere arestarea romanilor care indraznesc sa protesteze impotriva PSD: Astia pot deveni periculosi, sa vina Politia sa-i ia!

In: Comentariul zilei

Sorin Rosca Stanescu, unul dintre invitatii de casa ai postului Antena 3, a cerut, vineri seara, foarte enervat, ca organele de ordine sa intervina in forta si sa ii ridice pe protestatari de pe strada.

„Astia pot deveni teroristi, sa ii ia Politia de pe strada”, a declarat Sorin Rosca Stanescu, cu o voce ridicata.

El i-a acuzat apoi ce deputatii de la USR ca incurajeaza extremismul. „USR au generat extremismul in Parlament, trebuia sa fie imediat evacuati”, a mai spus SRS facand referire la protestul deputatilor USR de miercuri, cand au increcat sa ii impiedice pe parlamentarii PSD si ALDE sa voteze modificarile la legile justitiei.

Realizatorul Radu Tudor s-a aratat si el foarte indignat de manifestarile protestatarilor, spunand ca in Germania sau in Marea Britanie politistii ar fi intervenit, cakare si in forta, pentru a-i imprastia.

Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat, in 7 octombrie 2014, la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul „Rompetrol”, pentru utilizare de informatii privilegiate si constituire a unui grup infractional organizat. El a executat aproape noua luni.

Potrivit jurnalistilor de la Rise Project, Radu Tudor a incasat in trecut peste 12.000 de euro de la gruparea Tel Drum pentru „cosultanta”.

Sursa: Aktual24.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

CTP o distruge pe Gabriela Firea: Joacă rolul de femeie sensibilă, milostivă faţă de bătrâni, copii, animale, dânsa e o fiară politică de pradă, de un cinism remarcabil!

In: Comentariul zilei

O analiză a jurnalistului Cristian Tudor Popescu pe tema intenției Primăriei Capitalei ca Piața Victoriei să fie redenumită și să poarte numele Piața Regele Mihai este devastatoare pentru Gabriela Firea.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat la Digi24 propunerea primarului general Gabriela Firea ca Piaţa Victoriei să fie redenumită şi să poarte numele ultimului rege al României.
„Doamna Firea, care joacă rolul de femeie sensibilă, milostivă faţă de bătrâni, copii, animale, dânsa e o fiară politică de pradă, de un cinism remarcabil. Are viitor. Foloseşte mijloace de manipulare cinice.
Adică copiii, târgul de Crăciun, târgul acela nu era un târg oarecare de Crăciun. Târg de Crăciun înseamnă pastramă, vin fiert. Nu, a scos copiii în faţă, ca la o adică să spună: ce aţi avut cu copiii? Acum îl pune pe Regele Mihai, acum pe catafalc. La o adică să spună: ce aveţi cu Regele Mihai, nu respectaţi nici măcar memoria regelui mort?
E bună la retorici doamna Firea. Nu suportă să fie înfrântă. După înfrângerea suferită după târgul pentru copii a simţit nevoia să mai vină cu ceva. Doamna e ignorantă în foarte multe domenii, are mult tupeu. Nu a avut prevederea să se uite ce înseamnă. A dat cu Regele Mihai defunct în Carol I.
Podul Mogoşoaiei s-a numit Piaţa Victoriei după Războiul de Independenţă, când armatele conduse de Carol I intrau în Bucureşti. Doamna Firea a vrut să şteargă această amintire a celei mai mari realizări din domnia lui Carol I, dând Pieţei Victoriei numele Regelui Mihai, care nu are nicio treabă cu locul acela. Piaţeta regelui e puţin mai încolo de destulă vreme”, a declarat jurnalistul.
(Mai multe detalii AICI)
By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , , , , , ,

Fost ministru al Educatiei, catre noua Regina a Romaniei: Cucoana, nu ati facut nimic!

In: Comentariul zilei

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, o critică pe Principesa Margareta, reproşându-i că nu a făcut nimic pentru Săvârşin ” în afară de a-i exploata frumuseţile” şi îi recomandă ca,înainte să aibă grija românilor,să-i plătească în mod corect pe oamenii care lucrează acolo pentru Casa Regală.

„Nu cred că sunt în situaţia lipsei de respect faţă de memoria lui Mihai I dacă îi spun acestei cucoane, Margareta, să se oprească. O spun în calitate de copil al Săvârşinului care şi-a început şcoala în curtea reşedinţei regale din Săvârşin, care a bătut mingea pe terenul de fotbal al Regelui, care mergea zilnic la şcoală pe drumul dinspre gară făcut de acesta, care hrănea veveriţele din curtea reşedinţei şi se ascundea printre stejarii de acolo. Şi care încă de la 6 ani avea pentru Rege un soi de pioşenie infantilă: aşa cum spuneau bătrânii din sat eu eram sigur că va reveni şi ne va face bine. Cucoană: nu aţi făcut nimic pentru Săvârşin în afară de a-i exploata frumuseţile, iar înainte să ai grija românilor, ai grijă de superbii platani din jurul reşedinţei de la Săvârşin, fă bine şi plăteşte cât de cât corect oamenii care lucrează pentru voi acolo…”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Daniel Funeriu.

Fostul ministru al Educaţiei îşi încheie postarea transmiţând că, odată doliul încheiat, va verifica personal că tot ceea ce face Casa Regală în Săvârşin este legal. Daniel Funeriu a ataşat şi o poză, cu „aşa zisul cămin cultural din Săvârşin, care este la fix 20 de metri de reşedinţa regală şi terenul de fotbal, mai distrus ca acum 40 de ani”.

Custodele Coroanei a transmis, miercuri, un nou mesaj către români, după decesul Regelui Mihai, precizând că va continua munca Majestăţii Sale.

„Chemată a fi urmaşa bunului Rege Mihai, care mi-a lăsat ca sfântă moştenire iubirea şi credinţa faţă de România, voi continua munca şi voi respecta legământul său. În eforturile pentru dezvoltarea şi consolidarea ţării, voi avea ca model exemplul părintelui nostru şi convingerea lui în destinul poporului român. (…) Sunt sigură că, în viitor, românii vor rămâne iubitori de Coroană, uniţi în conştiinţă şi acţiune, pentru propăşirea naţională, în contextul Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice. Cu emoţie şi onoare, cu simţ al datoriei, ca bună româncă şi Custode al Coroanei, îmi închin viaţa şi munca naţiunii noastre şi românilor de pe tot Pământul. Aşa să ne ajute Dumnezeu”, a transmis Custodele Coroanei.

Regele Mihai a încetat din viaţă, marţi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia. Trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi adus în România pe 13 decembrie, iar înmormântarea va avea loc pe 16 decembrie.

Sursa: Mediafax

Reactie foarte dura a lui CTP: Fără Mihai, Casa Regală nu mai este decât un oengeu milog și lacom!

In: Comentariul zilei

5 decembrie 2017 nu este doar ziua în care Regele Mihai a trecut în neființă, ci și ziua în care s-a stins ultima rezervă de noblețe a statului român, notează Cristian Tudor Popescu, într-un articol pentru Republica. Regele Mihai a fost un om de o incredibilă modestie demnă. În schimb, politicienii români ai ultimelor decenii nu au fost decât niște cutre, cioflingari, îngâmfați, potăi și scelerați, mai scrie jurnalistul.

Acesta mai consideră că ”fără Mihai, casa regală nu mai este decât un oengeu milog și lacom, care, paradoxal, vrea să fie lacheul de imagine al guvernului contra 25 milioane euro pe an din bani publici. Și rege în România rămâne neamprostia”.

”Sufăr și eu o pierdere grea. Pentru că a murit mai mult decât un rege. S-a stins ultima rezervă de noblețe a statului român. Comunismul și postcomunismul au produs un soi de politicieni în primul rând ignobili. De decenii, în peisajul politicii românești, indiferent de funcții, zonă politică și grad de șmecherie, nu dau cu ochii decât de cutre, cioflingari, îngâmfați, potăi și scelerați.

În rarele apariții publice ale regelui Mihai, am putut vedea un om de o incredibilă modestie demnă. Sculpta aerul cu mișcări domoale, dar ferme, încercând să ocupe nu prea mult spațiu, ca și cum ar fi vrut să le spună celor din jur: ”, a scris Cristian Tudor Popescu, pentru Republica.

Acesta a continuat să-l descrie pe Regele Mihai: ”Nicio clipă arogant, niciodată disprețuitor, Mihai paraliza totuși orice inițiativă de batere pe burtă sau pe greabăn, tras de brăcinari și îmbrățișări mafioate, cum e obiceiul politic pe la noi. Noli me tangere. Vă stau la dispoziție, dar nu mă atingeți, spunea chipul său nobil și trist, răsfrânt spre sine. De aceea, unul dintre cele mai obscene momente pe care le-am văzut în viața mea a fost înșfăcarea afectuoasă de cot a regelui Mihai de către Ion Iliescu”.

Tudor Popescu mai susține că Regele Mihai a făcut în ultimii săi ani de domnie un act fără de care România azi nu ar fi existat.

”Copil crescut în comunism, am trăit multă vreme cu imaginea regelui „fugit” din țară într-un tren încărcat cu bogății. O minciună. În străinătate, a muncit, și-a câștigat existența ca oricare cetățean. N-a fost un erou anticomunist în anii de exil, dar câți au fost? În schimb, în ultimii săi ani de domnie a făcut un act fără de care România de azi n-ar fi existat. Cu un curaj și o hotărâre excepționale pentru un tânăr de 20 și ceva de ani, a girat întâlnirea forțelor politice capabile să scoată statul din războiul alături de Germania. Fără 23 august 1944, Stalin n-ar fi decis niciodată: „Transilvania va fi pe veci a românilor” și nici de restul țării nu se știe ce s-ar fi ales”.

Primul mesaj public al Principesei Margareta, dupa moartea Regelui Mihai: Incepe un nou timp pentru Casa Regala a Romaniei!

In: Comentariul zilei
Margareta, Custodele Coroanei romane, „noul sef al Familiei Regale a Romaniei”, a facut marti seara o declaratie catre tara, in urma mortii Regelui Mihai. Margareta a afirmat ca regele a fost „o parte din fibra statului roman”, iar „intelepciunea lui a asigurat continuitatea identitatii noastre, in momente de grava abatere de la mersul firesc al tarii”. Ea mai spune ca de acum „incepe un nou timp pentru Casa Regala a Romaniei” si ca va continua sa serveasca interesele fundamentale ale poporul roman, cu aceleasi principii si sentimente ca ale tatalui sau.

Iata mai jos declaratia „noului sef al Familiei Regale a Romaniei”, citita de „Margareta, Custodele Coroanei romane”, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro de Secretariat Regal:

„Romani,

Tara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste noua decenii, el a inchinat Romaniei toate puterile, cu devotament si rabdare.

Am pierdut, ca voi toti, un parinte. O pierdere personala si o pierdere pentru intreaga Natiune. In aceste clipe grele, suntem uniti in suferinta noastra.

Cu infinita iubire si principii puternice, Regele Mihai a inscris in cartea Neamului cea mai valoroasa pagina din istoria contemporana.

Bunatatea si iertarea sa au invins toate relele secolului trecut. Intelepciunea lui a asigurat continuitatea identitatii noastre, in momente de grava abatere de la mersul firesc al tarii. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului roman.

Prin intreaga sa viata, tatal meu a continuat legatura Familiei Regale cu natiunea romana. Pentru ziua noastra de maine, el ne-a daruit ziua lui de astazi.

Incepe un nou timp pentru Casa Regala a Romaniei. Cu aceleasi principii si sentimente ca ale tatalui meu, voi continua sa servesc interesele fundamentale ale poporul roman.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!”

Ministrul Educatiei anunta schimbari fundamentale la Bac

In: Comentariul zilei

Consilierea şi orientarea şcolară trebuie îmbunătăţită, iar structura examenului de bacalaureat şi perioada de susţinere a acestuia trebuie regândite, susţine ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, într-o postare pe Facebook.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Liviu Pop prezintă o statistică a absolvenţilor de liceu şi a celor care au promovat Bacalaureatul.

„Datele statistice indică următoarele: În anul şcolar 2014-2015 am avut 191.447 absolvenţi ai învăţământului liceal; dintre aceştia 154.420 (80.66% dintre ei) s-au prezentat la examenul de bacalaureat, iar 110.742 (57.84%) au promovat acest examen. În anul şcolar 2015-2016 am avut 151.504 absolvenţi ai învăţământului liceal; dintre aceştia 122.306 (80.73% dintre ei) s-au prezentat la examenul de bacalaureat, iar 89.852 (59.31%) au promovat acest examen. În anul şcolar 2016-2017 am avut 152.526 absolvenţi ai învăţământului liceal; dintre aceştia 122.990 (80.64%dintre ei) s-au prezentat la examenul de bacalaureat, iar 94.384 (61.88%) au promovat”, potrivit ministrului Educaţiei.

Sursa citată precizează că, în ultimii trei ani, 495.477 de elevi au finalizat liceul şi 294.978 au promovat examenul de bacalaureat.

„Nu am luat în calcul elevii care nu au promovat liceul sau au abandonat şcoala în această perioadă şi nici pe cei care au absolvit şcoala profesională. Au avut cei 200.000 de elevi un traseu educaţional corect sau greşit? Ce facem în mediul familial, şcolar, economic sau social pentru a îmbunătăţi parcursul educaţional al copiilor? Din punctul meu de vedere consilierea şi orientarea şcolară trebuie îmbunătăţită, iar structura examenului de bacalaureat şi perioada de susţinere a acestuia trebuie regândite”, precizează Pop.

Ministrul Educaţiei mai spune că viitoarele decizii le va lua doar „după consultări publice serioase”.

Un adevarat militar de cariera il distruge pe Ilie Nastase: Aţi primit nejustificat grad militar. Dacă eraţi patriot nu făceaţi circ de Ziua Naţională!

In: Comentariul zilei
Un militar de carieră, colonel în rezervă, îl critică pe Ilie Năstase pentru atitudinea sa de Ziua Naţională. Generalul-tenismen a fost supărat la parada de 1 Decembrie din Capitală, pentru că nu a fost primit la tribuna oficială de la Arcul de Triumf. 

„Domnule Năstase, am tot respectul pentru performanţa dumneavoastră sportivă, dar asta nu înseamnă că mi se pare şi justificat faptul că aţi primit un grad militar, indiferent care ar fi acela. Un adevărat general are peste 25-30 de ani de carieră în spate, are misiuni în teatre de operaţii şi multe, multe studii de specialitate, pe tot parcursul său profesional. Nu sunteţi la fel cu cei 20-30 de generali din tribună. Nici ei nu sunt la fel cu dumneavoastră, fiecare are meritele lui. Dumneavoastră aţi folosit uniforma de general în cele mai nepotrivite locuri, la prezentări de modă sau în tribuna unor meciuri de tenis, fără nicio legătură cu regulamentele militare. Şi nu mă refer numai la păr… Uniforma de general nu este un costum de scenă! Întotdeauna, la Parada de Ziua Naţională au existat reguli, pe care muritorii de rând le-au respectat, fie că erau parlamentari, miniştri, generali, veterani de război sau simpli cetăţeni, cei cu care aţi fost dumneavoastră nevoit să vă amestecaţi ieri. Cu această ocazie, poate aţi constatat şi că nu se vede şi nu se aude mare lucru din defilare din afara tribunei oficiale. Este regretabil faptul că nu aţi fost invitat, dar sunt sigur că puteaţi rezolva situaţia cu un simplu telefon. Dacă eraţi un adevărat român patriot, nu făceaţi circ de Ziua Naţională! Iar să folosiţi copilul pentru a atrage atenţia mi se pare cel puţin jenant!“, scrie Daniel Anghel, colonel în rezervă din Constanţa.

Colonelul (r) Daniel Anghel are la activ două misiuni în teatre de operaţii, studii de specialitate în SUA, la post, în Franţa, timp de trei ani, unde a făcut parte din Forţa de Reacţie Rapidă a NATO. Inginer de comunicaţii, apoi ofiţer de presă, el şi-a încheiat cariera militară lucrând în „cartierul general“ al Ministerului Apărării Naţionale, ca şef al biroului de presă al MApN în perioada 2010-2016. Din postura sa, col. (r) Anghel a fost invitat să comenteze pentru televiziunea Digi24 desfăşurarea de forţe de la Arcul de Triumf.

Atacul dur al militarului vine ca replică la scandalul iscat după ce Ilie Năstase nu a fost lăsat să participe la parada de 1 Decembrie din tribuna oficială.

„De cinci ani mă duc cu fiica mea. E adevărat că nu m-a invitat niciodată nimeni, m-am dus eu, m-am invitat singur. Am intrat acolo şi azi am fost refuzat. Mi s-a spus prin staţie că nu sunt pe listă şi că nu am voie să intru. M-am dus pe trotuar ca toată lumea, am ascultat imnul şi am plecat acasă. Fetiţa mea a plâns şi m-am enervat şi am plecat. Nu ştiu de ce nu m-au lăsat, că mai erau vreo 20-30 de generali din aceeaşi armată ca mine. Ei au putut, eu nu. Au confiscat ţara asta şi politic şi economic, acum au confiscat şi Ziua României şi asta este foarte grav. Oamenii care erau acolo au dat la şefi prin staţie, au spus că nu sunt pe listă şi nu mă lasă să intru. Nu sunt supărat pe cei de la poartă. Pe cei care organizează, da. Sunt supărat şi aştept scuzele de rigoare. Că e preşedintele României, că cine o fi, nu mă interesează. Eu am făcut ceva pentru România, am fost îmbrăcat militar, general, ca şi ceilalţi care erau în spate acolo, nu văd de ce eu nu pot să intru“, a declarat Ilie Năstase pentru Agerpres.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Tudor Chirila face apel la protestatari: Protestele trebuie să rămână paşnice!

In: Comentariul zilei

Tudor Chirilă a reacţionat dur pe pagina sa de Facebook, criticându-i pe protestatarii din Piaţa Victoriei care au împiedicat montarea Târgului de Crăciun din faţa Guvernului, subliniind că „protestele trebuie să rămână paşnice“.

„Chiar dacă decizia Primăriei de a face un târg în Piaţa Victoriei este o mârşăvie menită să oprească protestele, ea este legală. Orice încercare de a impiedica montarea târgului prin forţa va duce la o escaladare a conflictului din care nu va ieşi nimic bun decât pentru cei care de-abia aşteaptă să demonstreze că în piaţa e o mână de huligani. Ar fi păcat să le dăm apa la moară de aşa manieră. Protestele trebuie să rămână paşnice, ele vor fi vizibile oriunde dacă vor fi din ce în ce mai mulţi cei care nu vor accepta să trăiască într-o ţară cu justiţie subordonată“, a scris artistul pe pagina sa de Facebook.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Istoricul Lucian Boia, marele adevar despre Unirea de la 1918: Romania este o natiune cimentata! Religia, care pe muntenegreni, bosniaci și sârbi i-a dezbinat, pe români i-a unit!

In: Comentariul zilei

În cadrul celei de-a 24-a ediții a târgului Gaudeamus, Lucian Boia a prezentat volumul „În jurul Marii Uniri de la 1918″. 

Volumul lui Boia a fost cel mai bine vândut de la standul Humanitas, din cadrul târgului de carte Gaudeamus.

Lucian Boia subliniază faptul că România s-a dovedit a fi o națiune foarte bine cimentată: „Ceea ce ar fi cu adevărat important de spus despre acest Centenar este faptul că România s-a dovedit a fi o națiune foarte bine cimentată. Trebuia făcută proba, până la urmă, iar proba s-a făcut printr-un secol de istorie. Să comparăm cu țările despre care s-a crezut, la 1918, că au același destin cu România. Vorbesc despre Iugoslavia, Cehoslovacia, Polonia. Adică s-au unificat și-au creat cel mai mare spațiu cu putință… Dar n-au rezistat. Este evident că dintre toate doar România a confirmat faptul că este o națiune (…) Românii n-au fost o națiune unitară în Evul Mediu, dar sunt astăzi, ceea ce este mult mai important. Dintre statele succesoare ale Monarhiei Habsburgice, România este națiunea cea mai bine unificată, care a rezistat în timp.”, apreciază Boia pentru Evz.ro

Pe lângă limbă, Boia menționează că și religia a jucat un rol imporant în ecuația unificării:

„Religia, care pe muntenegreni, bosniaci și sârbi i-a dezbinat, pe români i-a ajutat. Maghiarizarea n-a prea mers, pentru că românii erau fie ortodocși, fie greco-catolici, pe când maghiarii erau fie reformați, fie romano-catolici. Așadar, în Transilvania era deosebiri nu doar între limbi, ci și între confesiuni.”

Sursa: dcnews.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , , ,

Pompier voluntar, langa Brasov: „Eu francez, nevasta mea nemtoiaca, traim alaturi de copii nostri intr-o tara din Uniunea Europeana care se cheama ROMÂNIA!”

In: Comentariul zilei

La protestele de duminică a fost prezent și francezul care s-a mutat în satul Cobor din Brașov și care a organizat un serviciu de pompieri voluntari.

Pe Facebook, Francezul din Cobor a scris: „Am fost in seara asta la Fagaras tocmai pentru a tipa “justitie nu coruptie”. Am fost putin dar am tinut sa fiu si eu acolo alaturi de alti curajosi.

Eu francez, nevasta mea nemtoiaca, traim alaturi de copii nostri intr-o tara din Uniunea Europeana care se cheama ROMÂNIA. Nu ne-am dus sa traim in Africa dar intr-o tara care a ales indubitabil sa se alature proiectului european si care ar trebuie sa impartaseasca valorile democratice europene la care cred si eu.

Din pacate se pare ca in ultimul timp unii ar vrea sa transforme tara asta intr-o republica “bananiera” in care ei ar fi stapâni.

Vezi aici Video:

Eu personal ma lupt de aproape de 14 ani in coltul meu din România sa trec de la noroi “pina la gât” la ceva civilizatie. Nu i voi lasa pe unii sa duca toata munca mea in zadar ca sa le fie lor bine. De asta ma implic si in politica si in tot ce insemna Civitas”.