facebook

Decizie neasteptata in instanta: Cuvantul interzis in reclamele la bere!

In: Sanatate, Social

Marii producători de bere nu mai pot folosi acest cuvânt în reclame. Judecătorii au hotărât că berea nu poate fi comercializată ca fiind benefică pentru sănătate. Acest lucru a fost hotărât de către Curtea Federală de Justiție din Germania, după ce un grup care activează pentru drepturile consumatorilor a dat în judecată o fabrică de bere care o promova astfel, relatează The Guardian.

Totul a început atunci când un grup din Berlin care activează pentru drepturile consumatorilor a acuzat că folosirea cuvântului bekoemmlich (traducere: sănătos) este folosit abuziv în reclame, sugerând că berea ar avea efecte benefice asupra sănătății, scrie realitatea.net.

Curtea Federală de Justiție din Germania a confirmat că acest cuvânt nu poate fi folosit în publicitatea pentru băuturi care conțin mai mult de 1,2% alcool.

Termenul bekoemmlich este înțeles de public drept sănătos, benefic, digerabil. Atunci când este folosit pentru a descrie alimente, termenul semnifică faptul că produsul este ușor de tolerat și absorbit de către sistemul digestiv, chiar și în cazul unui consum pe termen lung.

Germania a fost cel mai mare consumator de bere din lume, renumit pentru festivalul anual de bere Oktoberfest, dar consumul de bere din această ţară a scăzut cu 17%, începând cu anul 1993.

bilete Ed Sheeran
!-- Composite Start -->
Loading...
Back to top

Share Page

Close