In aceasta seara priveste cerul: Ultima mare ploaie de stele a anului!

In: DIVERTISMENT

Ploaia de meteori va atinge intensitatea maximă în acest an în noaptea de 13 decembrie. Iată cele mai importante informații despre acest spectacol ceresc vizibil din România:

Astronomii spun că stelele căzătoare vor putea fi observate începând de la lăsarea serii, însă cel mai bun moment este în preajma orei 02:00 noaptea, când numărul lor va fi cel mai mare.
România se află într-o poziție excelentă pentru observarea Geminidelor, care sunt vizibile de pe toată suprafața Pământului. Corpul din care se rup Geminidele – o cometă numită 3200 Phaeton – este foarte aproape de Pământ în acest an, urmând să treacă pe lângă planeta noastră în 16 decembrie.

Meteorii sunt albi, strălucitori și, într-o noapte întunecată, foarte numeroși, putând fi observați până la 50 sau mai mulți pe oră.

Nu aveți nevoie de un echipament special pentru a vă bucura de spectacolul ceresc, doar de un cer întunecat. Cum temperaturile sunt scăzute în această perioadă a anului, vă recomandăm să vă îmbrăcați bine și să vă încălziți cu o cană cu ceai.

Stelele căzătoare Geminide 2017 nu vin dintr-o anumită direcție de pe cer, puteți sta chiar cu spatele la constelația Gemenilor, din dreptul căreia vin în mod normal meteorii.

”Geminidele pot fi observate cu ochiul liber, în condiții de cer senin și întunecat, spectacolul fiind cel mai frumos în emisfera nordică”, a spus Bill Cooke, director în cadrul NASA.

”Este cea mai frumoasă ploaie de stele a anului”, a precizat acesta.

Cât despre misteriosul obiect stâncos 3200 Phaeton, Cooke a făcut următoarele comentarii: ”Natura sa este în curs de dezbatere. Fie este un asteroid, fie o fostă cometă”.

Obiectul va fi la cea mai apropiată distanță de Pământ de la descoperirea sa în 1983.

Ochiul uman are nevoie de 20 de minute pentru a se adapta la întuneric, iar sfatul nostru este să acordați cel puțin o oră evenimentului, perioadă în care veți observa cu siguranță câteva stele căzătoare spectaculoase.

Meteorii sunt doar bucăți de gheață și resturi ale neobișnuitei comete 3200 Phaeton care intră în atmosfera superioară a Pământului, cu viteze de peste 130.000 de kilometri pe oră, și se vaporizează în explozii luminoase spectaculoase.

În acest an, corpul 3200 Phaeton va trece la doar 10,3 milioane de kilometri de Pământ, adică de 26 de ori distanța dintre Terra și Lună. Apropierea este echivalentă cu o intensitate mai mare a Geminidelor.

Sursa: Greatnews.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Imaginea care face furori pe internet: Cum iti dai seama ca vine Craciunul in Romania?

In: DIVERTISMENT

Un bihorean a găsit o metodă inedită, dar eficientă, să-şi transporte porcul tăiat pentru Crăciun: pe trailer.

Imaginea a fost surprinsă sâmbătă, pe şoseaua de centură a Oradiei, în zona străzii Densuşianu, de un participant la trafic, care a şi postat-o pe rețelele de socializare, scrie  ebihoreanul.ro.

Porcul a fost bine legat cu chingi, în mai multe locuri, astfel încât să poată fi transportat în siguranţă la destinaţie.

Poza a stârnit amuzamentul internauţilor.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , ,

Inca o zi libera de la stat pentru toti romanii!

In: DIVERTISMENT

Dacă trăiați cu impresia că noi, românii nu avem suficiente zile libere, ei bine aflați că de la anul se anunță încă o zi de sărbătoare.  Ziua respectivă este liberă și pentru funcționarii Comisiei Europene, iar în acest mod va fi aplicată și în România, informează profit.ro.

Un proiect de lege redactat în acest sens prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală, nelucrătoare. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paștelui și, astfel, ultima vineri din Postul Mare.

Potrivit proiectului, Vinerea Mare este sărbătoare legală în 16 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii, iar confom calendarului sărbătorilor legale stabilit de Comisia Europeană va fi în 2018 și pentru instituțiile Uniunii Europene.

Conform datelor din proiect, Codul Muncii prevede în prezent 14 zile de sărbători legale, mai puține decât în alte țări din UE, precum Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 sau 17 zile de sărbătoare legală.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Horoscopul zilei de 7 decembrie. Vesti triste pentru o anumita zodie

In: DIVERTISMENT

BERBEC
Sunteți plini de energie și în acest ton simțiți nevoia de o schimbare în plan sentimental. V-ați săturat să așteptați așa că vă declarați iubirea sus și tare spre surprinderea tuturor.

TAUR
Va lăsați duși de val și sunteți pacifiști convinși astăzi. Nimic din ce se va întâmplă nu va poate strică bună dispoziție.

GEMENI
Astăzi atrageți admirația celor din jur. Cu puțină atenție, va puteți descurcă excelent în afaceri și veți avea ocazia să faceți o investiție importantă pentru casă.

RAC
Se ivește o șansă nouă la orizont și vi se pare din ce în ce mai interesantă. Sunteți conștienți că nu e ușor de dus la capăt ceea ce vreți să începeți, dar merită eforturile.

LEU
Ar fi bine să îi arătați persoanei iubite mai multă afectivitate. Nu va lăsați acaparați de problemele personale și investiți mai mult timp și energie în relație.

FECIOARĂ
Agenda este foarte încărcată, dar nu vă plângeți, pentru că voi ați fost de acord să acceptați tot felul de sarcini suplimentare, deși știați că nu aveți timp.

BALANȚA
Primiți o ofertă interesantă din punct de vedere profesional și o analizați cu atenție. Visați puțin la ceea ce s-ar putea întâmplă în continuare.

SCORPION
Urcați o treaptă în carieră și sunteți foarte fericiți. Atât de bucuroși sunteți încât nici nu mai contează că cineva va anunța că trebuie să dați niște bani înapoi.

SĂGETĂTOR
Sentimentele voastre sunt mai clare că oricând și vreți să arăți și celorlați asta. Primul care va află este partenerul de viață și abia apoi restul cunoscuților

CAPRICORN
Astăzi va fi o zi aproape perfectă pentru voi. Lucrurile se desfășoară după bunul plac la slujbă și pe plan personal veștile sunt bune. Pe seară, veți face un drum în folosul familiei.

VĂRSĂTOR
Veți lua parte la câteva acțiuni importante pentru viitorul vostru. Încercați să dați dovadă de diplomație și să va păstrați calmul pentru a nu riscă să porniți cu stângul pe un nou drum.

PEȘTI
Sunteți persoane puternice și suportați încercările vieții, însă acum aveți nevoie de sprijinul apropiaților pentru a face față emoțiilor. Cu calm și răbdare o să ieșiți învingători.

sursa

Horoscopul zilei: O anumita zodie se va bucura de un venit in plus astazi!

In: DIVERTISMENT

E o armosferă efervescentă și o să găsim fiecare dintre noi câte ceva special cu care să-i luăm prin surprindere pe cei dragi, într-un moment de ajun de Moș Nicolae.

Vibrația zilei este 5 și emoțiile sunt puternice într-o astfel de zi și-atunci să facem bine să le gestionăm.

SĂGETĂTOR: O să primiți o recompensă, bani, produse, vreun voucher pe la cine știe ce saloane de recuperare, ca răsfăț. O perioadă intensă pentru voi, încep să vină banii, aprobările, o să vă bucurați de prestigiu și se leagă o relație partenerială de afaceri care-o să v-aducă succes.

CAPRICORN: Par să fie ceva probleme de sănătate și dacă-o să le ignorați s-ar putea să vă strice sărbătorile și-or să aibă și ai voștri de suferit. Întrevedere cu cineva care speră să vă asociați în vederea unei colaborări, și dacă sună bine oferta și o s-aveți și timp o să va puneți pe treaba din ianuarie.

VĂRSĂTOR: E posibil să vină cineva în vizită diseară și să vă faceți planuri de plecat pe undeva la sfârșit de săptămână. Or să vă intre mai mulți bani în casă, poate adunați niște sume din diverse părți, partenerul de cuplu aduce și el și o să vă permiteți să plecați pe undeva după Crăciun. 

PEȘTI: E un eveniment monden în oraș și poate veți primi o distincție, va fi o recunoaștere publică a valorii, luați un premiu. O să primiți confirmări de pe la diverse instituții ale statului, vi se dă un accept, definitivați un statut și o să știți ce-aveți de făcut de-aici înainte, de anul viitor incolo.

BERBEC: Poate veți semna niște acte care v-au dat de furcă și o să puneți capăt alergaturii, o să vă puteți bucură de niște privilegii. Apar situații neprevăzute și poate va trebui să plecați urgent prin țară pe undeva, sau chiar în străinătate să rezolvați niște probleme de serviciu și o să vă descurcați fără probleme.

TAUR: Poate reglați cumva situația bancară, amânați o rată sau cereți un salariu în avans – să încheiați onorabil anul, pe cât se poate fără datorii. O să dați de o sursă de bani și problemele financiare or să mai dispară – mai rămân cele care țin de sănătate de care trebuie să va ocupați că să fiți în bună regulă de sarbatori.

GEMENI: Sfera partenerială are accente care adună oameni în jurul vostru, și dacă n-aveți pe nimeni acu’acu’ apare cineva, o să vedeți. O să scoateți din banii de la rezervă ca să le luați mici atenții alor voștri, celor mici, și dacă sunteți în criză de timp poate le comandați și pe net, ca să va și scutiți de un efort.

RAC: Poate nimeriți niște promoții la mobilă, sau aparatură de uz casnic, și luați ce și-ar dori ai voștri, sigur, în măsură fondului disponibil. Un semn de viață de la cineva care va poate da niște bani înapoi, sau să va invite să lucrați împreună, că să câștigați o suma constanța de bani și nu în salturi.

LEU: Poate cu mai puțini bani decât credeți va puteți pune mașină la punct, ca să nu rămâneți fără bani de sărbători. Vi se pot valida niște calități, merite, să luați niște calificative care să va plaseze în topul unui clasament și să vă bucurati

FECIOARĂ: Se strânge tot familionul să oferiți daruri, să fiți împreună, în spiritul acestei sărbători și pentru că simțiți nevoia. O să le faceți tot felul de surprize alor voștri, majoritatea sunt legate de casă, pot fi lucruri practice, utile, dar și decorative, ca să se simtă toată lumea bine.

BALANȚĂ: Poate ieșiți după amiază, diseară cu copiii pe la locurile preferate să le faceți cadouri pe placul lor, să le-aleagă chiar ei. La voi surprizele se țin lanț și o să fie un consum de adrenalină, că multe dintre ele or să va ia prin surprindere și va trebui s-aveți o reacție promptă, să faceți alegeri corecte.

SCORPION: Încă mai aveți timp până de sărbători să vă programați la medic să eliminați cauza unor neplăceri. E posibil să luați bani și s-aveți cu ce să dați o raită pe la cumpărături, să achitați și o rată – se observă și bani care intră și cheltuieli deloc puține în perioada asta.

Sursa: Pro TV

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

Explicatia unui celebru numerolog, de ce merg lucrurile prost in tara aceasta: România plătește karma pentru uciderea lui Ceaușescu!

In: DIVERTISMENT

Mirela Voicu l-a avut invitat în emisiunea „Voi cu Voicu”, de la Antena 3, pe celebrul numerolog Anatol Basarab.

Anatol Basarab a explicat că fiecare popor plătește o karmă pentru faptul că își ucide conducătorii, așa cum a făcut și România cu Nicolae Ceaușescu în 1989, iar în 2018 Rusia scapă de plătit karma pentru uciderea țarului Nicolae al II-lea împreună cu familia sa, fapt care va conduce la o serie de evenimente.

„Rusia, în 2018, își termină de consumat karma lor legată de omorârea țarului. Nu e un blestem, ci e pur și simplu un mecanism cosmic ce se declanșează în mod automat în momentul în care un popor își execută unsul lui Dumnezeu pe pământ. (…) Indiferent cum a ajuns el acolo, dacă tu l-ai ucis, cum am făcut noi cu Ceaușescu, se declanșează automat un mecanism și poporul acesta va plăti o karma pentru asta”, a spus Anatol Basarab.

Sursa: stiripesurse.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Ce-ti aduce anul 2018 in dragoste, in functie de zodia in care te-ai nascut!

In: DIVERTISMENT

Dacă te-ai gândit până acum că 2018 va fi anul tău norocos și că îți vei găsi marea dragoste, atunci trebuie neapărat să cunoști împrejurările în care se va întâmpla acest lucru. Fii atentă nu doar la circumstanțe, ci și la semne. Ești curioasă cum va decurge această întâlnire specială? Află mai jos!

Ianuarie

Una dintre cele mai importante trăsături ale tale este etica muncii pe care o ai. Ești tipul de persoană care înțelege că trebuie să depună un anumit efort pentru a obține lucrurile pe care și le dorește. În 2018, te vei îndrăgosti de o persoană care te va face să realizezi că sunt lucruri în viață care contează mai mult decât munca, lucruri care nu au de a face cu jobul sau cu cariera.

Februarie

În 2018, te vei îndrăgosti într-un mod neașteptat. Iubirea va veni de nicăieri și îți va face inima să tresară de fericire. Deși vei fi oarbă sau copleșită la început, curând îți vei da seama că el este cel alături de care vrei să îți petreci tot restul vieții. Va fi o surpriză binevenită în viața ta și una dintre marile realizări pe care le vei avea anul viitor.

Martie

Te vei îndrăgosti de cineva care îți va satisface toate nevoile. Această persoană te va iubi și te va răsfăța ca pe un copil. Va fi un schimb de roluri pentru tine, deoarece în mod normal tu ești cea care are grijă de ceilalți. Totuși, în 2018, te vei îndrăgosti de o persoană care te va răsfăța și te va iubi pentru tot restul vieții!

Aprilie

Ești extrem de conștientă de calitățile tale. Obișnuiești să analizezi și să te gândești la lucrurile pe care le vrei cu adevărat în viață. Te înțelegi foarte bine pe tine însăți și știi ce anume vrei de la o relație de dragoste. Te vei îndrăgosti în 2018 de cineva care te va face să te simți foarte bine în pielea ta. Această persoană specială te va face să te simți confortabil cu propria persoană, dar și să îți asculți mai bine corpul și vocea inimii.

Mai

Mereu ți-ai trăit viața așa cum ai vrut. Ești o persoană neliniștită, curioasă și aventuroasă. Întotdeauna cauți să explorezi lumea din jurul tău. În 2018, te vei îndrăgosti de o persoană care te va face să îți dorești să te așezi la casa ta. Această persoană te va face să te schimbi complet și să ai alte scopuri în viață, printre care se numără și o familie fericită.

Mai multe pe Divahair.ro.

Jurnalul National e oficial istorie! Cum se numeste noul ziar al trustului Intact

In: DIVERTISMENT

Jurnalul Național, ziar fondat în anul 1993, a intrat în faliment în urma unei decizii date de Tribunalul Bucureşti, aşa cum anunţa STIRIPESURSE.RO pe 5 noiembrie. În locul vechiului ziar a apărut publicaţia „Jurnalul – cotidian naţional”.

Aflat în insolvență din anul 2012, cotidianul care aparține trustului Intact, a fost declarat falimentar de către Tribunalul București pe 2 noiembrie 2017. Între timp, angajaţii ziarului au fost anunţaţi că devin angajaţi ai televiziunii Antena 3.

Pentru că marca „Jurnalul Naţional” a aparţinut S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., societate dizolvată de instanţă şi cu bunurile sechestrate de lichidator, angajaţii ziarului publică de ieri, pe altă firmă, ziarul „Jurnalul – cotidian naţional”.

Tribunalul Bucureşti a desemnat lichidator judiciar provizoriu pe practicianul in insolventa ZRP INSOLVENCY SPRL. Termenul stabilit pentru continuarea procedurii la data de 08.03.2018.

Sursa: stiripesurse.ro

Care este zodia ta pereche, in functie de data nasterii?

In: DIVERTISMENT

Compatibilităţile dintre zodii au puterea de a contura direcţia unei poveşti de dragoste. Ai ocazia să afli care sunt semnele din zodiac cu care rezonezi cel mai bine. În teorie, căci practica are și ea un cuvânt de spus…

Berbec (21.03 – 19.04)

Eşti recunoscută pentru impulsivitatea ta şi pentru modul în care te îndrăgosteşti imediat de o persoană, motiv pentru care nu ai sta pe gânduri nicio secundă dacă ai întâlni sufletul-pereche. Fie că recunoşti, fie că nu, în sinea ta, ştii că ai o slăbiciune pentru nativul Săgetător, care te acaparează din prima clipă şi îţi rămâne în suflet pentru totdeauna.

Taur (20.04 – 20.05)

Încăpăţânată de la cer până la pământ, eşti genul de parteneră greu de mulţumit într-o relaţie. De aceea, îţi trebuie pe cineva care să te înţeleagă, să te asculte şi să aibă foarte multă răbdare cu tine. Totuşi, există o zodie care îţi poate pune capac şi te poate transforma într-un mieluşel. Raţional şi cu o stăpânire de sine ieşită din comun, nativul Capricorn îţi va tempera firea vulcanică, iar relaţia dintre voi se va baza pe o înţelegere mutuală.

Gemeni (21.05 – 20.06)

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că eşti o persoană extrem de libertină, căreia îi place să flirtreze şi să fie admirată. Uneori, se întâmplă să întâlneşti persoana potrivită şi să te topeşti după ea. Aceea poate fi în zodia Balanţă, care te va cuceri cu firea sa echilibrată şi cu modul său de a se adapta situaţiilor noi. Este o combinaţie în care partenerii se completează şi comunică excelent. Sunt mari şanse pentru o căsnicie fericită!

Rac (21.06 – 22.07)

Sensibilă şi empatică, ai tendinţa de a te ascunde uneori de oameni, pentru a nu fi rănită. În viaţa ta amoroasă, joci totul pe o carte, aşa că fie vei avea noroc, fie ghinion. Alături de nativul Scorpion, vei reuşi să ai o viaţă plină de neprevăzut. Mânaţi de emoţii, legătura dintre voi poate fi deosebit de constructivă sau, din contră, destructivă. Pentru a reuşi să vă înţelegeţi, e important să cooperaţi şi să vă creaţi idealuri comune.

Leu (23.07 – 22.08)

Eşti o fire expansivă, puternică şi foarte sociabilă. Îţi place să fii înconjurată de lucruri scumpe, de calitate. În dragoste, iubeşti cu pasiune şi te ataşezi rapid de partener. Persoana care te va cuceri imediat este nativul Săgetător, datorită personalităţii sale încântătoare. Poate fi o relaţie de bun augur, atât timp cât nevoia de libertate a nativului Săgetător nu este prea mare, iar partenerul Leu îşi stăpâneşte dorinţa de a conduce totul.

Fecioară (23.08 – 22.09)

Eşti renumită pentru caracterul tău dificil şi pentru pesimismul tău, care poate transforma viaţa oricui într-un calvar. Totuşi, ai fi surprinsă să ştii că există o zodie care ar avea răbdarea necesară să te suporte şi să îţi accepte defectele. Această persoană este nimeni altul decât nativul Peşti, o fire calmă, visătoare şi empatică. Atenţie! Există posibilitatea să aveţi o chimie de la început sau să vă antipatizaţi reciproc!

Balanţă (23.09 – 22.10)

Firea ta ponderată şi dorinţa de a evita conflictele de orice fel te plasează în rândul persoanelor pe care oricine şi-ar dori să le întâlnească. De aceea, nici nu întâmpini mari probleme când vine vorba de capitolul dragoste. Dacă îţi doreşti o relaţie pentru toată viaţa, partenerul Leu este persoana ideală. Amândoi aveţi o predilecţie pentru lux şi complimente şi preferaţi o constanţă în ceea ce priveşte viaţa amoroasă.

Scorpion (23.10 – 22.11)

Ai o personalitate puternică, însă pentru unele persoane eşti greu de înţeles. De aceea, te-ai potrivi cu nativul Fecioară, fiindcă aveți trăsături de caracter asemănătoare. Între voi poate fi dragoste la prima vedere, dar care să dureze foarte puţin, sau o uşoară antipatie la început care să se transforme într-o poveste de dragoste cu final fericit.

Săgetător (22.11 – 21.12)

Atrăgătoare şi cu simţul umorului, reuşeşti să întorci privirile în jurul tău şi să îţi faci un palmares plin de cuceriri. În caz că eşti adepta unei relaţii serioase, nativul Berbec îţi poate oferi ceea ce ai nevoie: pasiune şi exteriorizare a sentimentelor. Pe de altă parte, s-ar putea să te simţi constrânsă sau să îţi dai seama că îţi doreşti o relaţie pasageră, motiv pentru poți să îl alegi pe nativul Vărsător, care îţi va oferi libertatea la care râvneşti.

Capricorn (22.12 – 19.01)

Deţii o calitate deosebit de importantă, pe care majoritatea nativilor nu o au. Mai exact, hotărârea de a depăşi orice obstacol şi de a evolua din toate punctele de vedere. Numai un partener ca nativul Fecioară ar putea să îţi aprecieze calităţile şi să te susţină necondiţionat. Totuşi, dacă ajungeţi în punctul de a vă critica reciproc, lucrurile pot lua o turnură neaşteptată.

Vărsător (22.01 – 18.02)

Ţi-ai construit o lume ideală, în care îţi place să te ghidezi după propriile tale reguli. Cu greu ai accepta pe cineva care să îţi schimbe modul de viaţă. În dragoste, eşti o fire prietenoasă, sinceră, însă mai ai de lucru în ceea ce te priveşte. Ai grjiă la modul în care îți exprimi sentimentele şi la atenția pe care i-o acorzi partenerului. Compatibilitatea dintre tine şi nativul Gemeni poate fi minunată, dacă persoana de care te-ai îndrăgostit îţi va înţelege firea solitară.

Peşti (19.02 – 20.03)

Mulţi spun despre tine că eşti o persoană specială, care stârneşte curiozitatea şi în prezența căreia se simt confortabil. În relaţiile amoroase, preferi să fii provocată intelectual mai întâi, ca mai apoi să urmeze şi compatibilitatea emoţională. Cu nativul Taur există şanse să te înţelegi, pentru că amândoi împărtăşiţi gustul pentru fineţe şi artă.

Sursa: click.ro

PRO TV a fost scos la vanzare! Ce se va intampla cu postul TV

In: DIVERTISMENT

CME se pregătește să vândă la pachet operațiunile din Cehia, Slovacia și România și are deja o ofertă de 800 de milioane de dolari pentru Cehia și România, informează managerul de presă Orlando Nicoară, care citează mai multe surse. Negocierile continuă, totuși, pentru că CME vrea să obțină cu peste 200 de milioane de dolari mai mult.

„Dupa exitul din Slovenia si Croatia cei de la CME se pregatesc sa vanda si restul operatiunilor, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Romania. In Bulgaria lucrurile par a fi destul de clare, cel mai probabil va cumpara unul din playerii locali. Cehia e la pachet cu Slovacia din multe motive. Ar ramane Romania.

Conform mai multor surse CME doreste sa vanda “la pachet” Cehia, Slovacia si Romania. Au deja o oferta pe masa de $800 milioane pentru Cehia si Romania dar vor sa obtina +$1 miliard.

Din punct de vedere rezultate, diferenta dintre Cehia si Romania este de doar cateva milioane, atat la venituri, cat si la profit, televiziunile Pro reducand decalajul fata de cehi in ultimii ani. As spune ca la +$1 miliard pentru cele doua tari, Pro-ul ar valoara +500 milioane. Adica un multiplu de 8-9 OIBTDA, mult sub multiplul de 17 cu care CME a vandut in Slovenia si Croatia.”, scrie Orlando Nicoară pe blogul personal.

Totul se rezuma la bani! Antena 3 acuzata ca a difuzat reportaje platite de George Soros!

In: DIVERTISMENT

Bomba a explodat în această dimineață! Antena 3 este acuzată că a difuzat investigații finanțate de magnatul George Soros, deși postul de televiziune a demarat în ultima perioadă o campanie împotriva acestuia. Dovada este furnizată de Info Sud Est.

După ce în ediția din 17 octombrie 2017 a emisiunii ”Sinteza Zilei”, moderatorul Mihai Gâdea și invitații săi au lansat atacuri furibunde la adresa miliardarului american George Soros, pe care îl prezintă adeseori ca fiind un „personaj sinistru, cu interese în destabilizarea României”, jurnaliștii de la Info Sud Est aduc în atenția opiniei publice o anchetă din 2011, finanțată de cea mai cunoscută fundație a lui George Soros din România.

Este vorba de investigația jurnalistică “Dospește mafia”, difuzată în două episoade, în lunile septembrie și octombrie 2011, în cadrul emisiunii “În premieră”, realizată de Carmen Avram.

La acea vreme, reporterii Antena 3 – Romana Puiuleț, Andrei Ciurcanu și Mihai Dina – au câștigat unul dintre cele 11 premii puse în joc de Fundația Soros România, în parteneriat cu Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, în competiția numită “Jurnalist de investigație în slujba interesului public”.

Investigația difuzată de Antena 3 și finanțată de Fundația Soros România făcea referire la mafia cerealelor, vânzările la negru și rețeaua de evazioniști care prejudicia statul român, în fiecare an, cu 4 miliarde de euro.

Și Alessandra Stoicescu, una dintre cele mai cunoscute moderatoare ale Antena 3, a beneficiat, în trecut, de o bursă acordată de una dintre fundațiile lui George Soros, mai susțin jurnaliștii de la Info Sud Est.

Un nou post tv apare in Romania! Transmite seriale noi, facute in ultimii trei ani

In: DIVERTISMENT

Compania Viasat World anunţă lansarea Epic Drama, un canal dedicat serialelor dramatice de epocă din întreaga lume.

Canalul va fi dispobibil în 18 țări, inclusiv în țara noastră, potrivit paginademedia.ro.

Programat pentru lansare în data de 14 decembrie 2017, Epic Drama va difuza peste 600 de ore de conţinut HD, anunță reprezentanții Viasat.
Cea mai mare parte a conţinutului din prime-time reprezintă seriale produse în ultimii trei ani, au mai precizat aceștia.