Mircea Badea, dupa discursul lui Tusk: Eu chiar asta fac, apar statul de drept!

In: DIVERTISMENT

Mesajul de la Ateneul Roman al lui Donald Tusk este imposibil de contracarat chiar si de catre Antena 3, astfel incat propagandistii lui Voiculescu au ales sa si-l asume, dar sa-i rastoarne sensul in interesul lor. Mircea Badea sustine ca el „chiar” apara statul de drept, acesta fiind amenintat de „niste scelerati care vor sa nu fie respectate drepturile omului”.

”Este spectaculos ca Donald Tusk a vorbit in romaneste. A avut un discurs foarte inteligent construit, cu referire la lucrurile romanesti, cum ar fi: fiul meu are Duster, socrul meu a avut Dacie, idei despre Cioran, Eliade, Nichita Stanescu. Foarte tare Tusk. Nu a fost nimic exagerat, nimic patetic, nu a fost nicio nota stridenta. Omul care este la un anumit nivel de ceva timp se vede, are meciuri in picioare. Este cool, adecvat cu locul, cu momentul, este uman, normal, simpatic chiar. Ne-a facut o parada de cultura romaneasca absolut impresionanta”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

”La un moment dat, domnul Tusk a zis – as vrea sa fac un apel la toti romanii sa apere, in Romania si in Europa, fundamentele civilizatiei noastre politice – libertatea, integritatea, respectarea adevarului in viata publica, statul de drept si Constitutia. Sa le apere cu aceeasi hotarare cu care Helmuth Duckadam a aparat acele patru penalty-uri la rand. Atunci si mie mi s-a parut imposibil, dar el a reusit. Si voi veti reusi. Pe aceasta cale, va asigur de tot sprijinul meu. A facut apel la emotionalul colectiv, toata lumea rezoneaza la cum a aparat Duckadam patru penalty-uri la rand. Era un gest care se invecineaza cu eroismul. Tusk a facut o comparatie desteapta.

Eu vreau, asa in abstract, sa-l asigur pe domnul Tusk ca unii dintre noi chiar asta fac si anume se lupta sa apere libertatea si statul de drept cum a aparat Duckadam patru penalty-uri la rand. Adica unii dintre noi se lupta ca serviciile secrete sa nu influenteze actul de justitie, se lupta ca unii procurori dornici de victorii personale sa nu masluiasca interceptarile din dosare asa cum s-a intamplat, se lupta ca in cadrul proceselor sa fie respectate drepturile fundamentale ale omului si ca judecatorii care le-au incalcat sa nu ajunga apoi presedinti la Curtea Suprema sau la Curtea Constitutionala. Unii dintre noi chiar ne luptam cu toate aceste lucruri, pentru statul de drept cel adevarat”, a adaugat Badea.

”In Romania sunt niste scelerati care vor sa nu fie respectate drepturile omului, vor ca unele persoane sa intre la puscarie doar pentru ca nu le place de ele. Noi luptam cu acesti bizari pentru statul de drept. Eu rezonez cu indemnul domnului Tusk. Eu asta fac de 14 ani incoace – si intentionez sa fac in continuare, desi ne-a pierit mult din aplomb”, a mai sustinut Mircea Badea.

Donald Tusk a vorbit in romaneste si a facut apel, in fata unei sali pline de lideri ai PSD, ca romanii sa apere statul de drept la fel cum Helmuth Duckadam a aparat patru penalty-uri la rand.

”Fac apel la romani sa apere libertatea, integritate, statul de drept si Constitutia cu aceeasi hotarare cu care a aparat portarul Helmuth Dukadam cele 4 penalty-uri in finala Cupei Campionilor de la Sevilla. Atunci mi s-a parut imposibil, dar el a reusit. Si voi veti reusi! Va asigur de tot sprijinul meu”, a spus Tusk. ”Fac apel la romani sa apere fundamentele civilizatiei noastre europene”, a spus presedintele Consiliului European.

„Sunt foarte mandru si fericit ca voi conduce impreuna cu dvs acest semestru al Presedintiei Consiliului UE. Sunt convins ca in aceste sase luni veti interpreta cu energie si intelepctiune o adevarat rapsodie romana. Sunt convins ca presdintia dvs va fi la fel de energica precum rapsodia lui George Enescu. Cred ca sub bagheta dvs va gasi sunetul potrivit si veti face tot ce va este in putinta pentru a apara interesele europene. Veti fi gazdele Europei si sunt convins ca veti actiona in spiritul proverbului – omul sfinteste locul”, a mai spus presedintele Consiliului European.

Tusk a citat apoi din Nichita Stanescu, Mircea Eliade, Andrei Plesu. ”Mai mult decat masinile romanesti ma fascineaza intelectualii romani, precum Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Andrei Plesu, Tristan Tzara, ca si sportivii precum Nadia Comaneci”, a adaugat Tusk, amintind ca prima sa masina a fost o Dacia 1300.

Discursul lui Tusk a fost indelung aplaudat.

Veste uriasa pentru romani: Incepe cea mai lunga vacanta din ultimii 18 ani!

In: DIVERTISMENT

Vacanța de iarnă de anul acesta începe sâmbătă, 22 decembrie 2018 și se încheie duminică, 13 ianuarie 2019. Are 23 de zile și din anul 2000 și până în prezent au mai fost alte patru vacanțe de iarnă care au durat tot 23 de zile, potrivit ordinelor de ministru publiate în Monitrul Oficial și datelor existente pe site-ul Ministerului Educației.

Majoritatea vacanțelor de iarnă pentru elevi au avut în ultimii 18 ani o durată de 16 zile (11 vacanțe). Într-un singur an, 2010-2011 s-a tăiat din această vacanță până când a ajuns de doar 14 zile, potrivit datelor din Monitorul Oficial. Pe de altă parte au existat 4 ani, iar acesta este al cincilea, în care vacanța a început aproape de Căciun și s-a prelungit până spre jumătatea lunii ianuarie.

În 2019, Superbet pariază pe inteligența artificială, sportul românesc și joc responsabil

In: DIVERTISMENT

Grupul Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, a împlinit în anul 2018 zece pe piața din România, un deceniu în care acest nume a devenit brandul celui mai puternic operator din industria de profil: o rețea de retail de peste 1.000 de agenții, operațiuni și birouri deschise pe șase piețe, un business online care generează jumătate din cifra de afaceri estimată să ajungă anul acesta la 180 de milioane de euro.

Din punct de vedere strategic, cele mai consistente investiții au fost direcționate către dezvoltarea diviziei de online. Superbet a achiziționat în 2018 trei companii de tehnologie – două în Croația și una în UK (de inteligență artificială), pentru care a plătit circa 20 de milioane de euro. Totodată, pentru integrarea celor trei achiziții, au mai fost investite intern alte câteva milioane de euro.

Consolidarea poziției de lider pe piața locală a pariurilor sportive și dezvoltarea operațiunilor din Polonia, unde Superbet și-a lansat operațiuni directe anul trecut, alături de boom-ul înregistrat de componenta online a afacerii au fost principalele borne ale parcursului pe care grupul l-a avut anul acesta”, rezumă Vlad Ardeleanu, director general Superbet România.

O altă direcție din interiorul grupului este dezvoltarea parteneriatelor de tip franciză sub brandul GoBet. În 2018, această divizie a crescut până la 200 de parteneri în toată țara, obiectivul fiind de a ajunge la 1.500 de parteneri până în 2021.

Investițiile în business au fost dublate de cele în sportul românesc, în 2018, Superbet a fost alături de nume grele ale sportului românesc precum Mihai Leu sau Cătălin Moroșanu.

“A doua linie strategică în evoluția Superbet pe care o vom continua în 2019 ține de legarea brandului nostru de susținerea sportului românesc prin inițiative cât mai consistente și pe termen lung”, subliniază Ardeleanu.

Grupul Superbet este astăzi sponsor cu ambele branduri de retail (Superbet și GoBet) pentru echipe din toate cele patru Ligi din campionatul intern de fotbal – Politehnica Iași, Poli Timișoara, Rapid București, Steaua București, FC Argeș Pitești, etc. De asemenea, sponsorizează echipa de baschet Dinamo Știința și tot Dinamo (BikeExpert) la ciclism. A fost recent alături de Mihai Leu în Campionatul Național Super Rally și l-a susținut pe Cătălin Moroșanu în al său proiect de suflet Dynamite Fighting Show. Totodată, sponsor la turneul de tenis ATP Sibiu, alături de autoritățile locale în organizarea Maratonului 1 Decembrie, special gândit pentru a marca Anul Centenar. Și rămâne și în 2019, cel mai consistent sponsor al Clubului Sportiv Universitar de Șah București.

Cea de-a treia linie strategică pentru 2019 ține de continuarea programului de joc responsabil alături de ceilalți jucători din piață. Pentru Superbet, jocul responsabil și responsabilitatea socială sunt o necesitate. Industria divertismentului si a pariurilor sportive responsabile sunt o industrie sustenabila.

De la 1 decembrie 2018, grupul Superbet, unul dintre cei mai mari angajatori din domeniu cu cei peste 3.500 de angajați ai săi, a decis majorarea salariului operatorilor săi. Astfel, salariul din luna decembrie crește cu 180 de lei brut, ajungând între 1.700 si 2.700 lei net, prin adăugarea primelor și bonusurilor de Crăciun. Acestor sume li se adaugă și plata orelor suplimentare și a altor sporuri de care angajații Superbet beneficiază.

Și tot 2018, i-a adus grupului Superbet două distincții importante. Prima – Superbet a câștigat pentru al doilea an consecutiv marele trofeu al CEEGC Awards 2018 (un “Oscar” al industriei de profil), fiind desemnat „Cel mai bun operator de pariuri sportive din Europa Centrală și de Est” și “Cel mai bun serviciu de suport clienți”. A doua pentru “Cea mai pronunțată ascensiune în domeniul jocurilor de noroc”, premiu decernat unuia dintre co-fondatorii companiei, Augusta Dragic.

DESPRE SUPERBET

  • Superbet este cel mai mare operator de jocuri de noroc din România, cu o rețea în retail de peste 000 de agenții în toată țara și un număr de aproape 15 milioane de pariuri plasate lunar.
  • În 2017, Superbet a devenit prima companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 9,6 milioane de lei vândute unor investitori români.
  • Tot în 2017, compania și-a lansat oficial operațiunile și pe piața din Polonia. Superbet Polonia deține o licență de operare în retail.
  • În prezent, în afara României, are birouri deschise și operațiuni în șase țări precum Polonia, Austria, Serbia, Croația, Malta și Marea Britanie.
  • Superbet a fost fondat în 2008 de Sacha Dragic, care astăzi este CEO al întregului grup de firme aflate sub umbrela Superbet Group.

Melodie celebra de Craciun, interzisa de la radio!

In: DIVERTISMENT

„Baby, It’s Cold Outside”, unul dintre cântecele clasice difuzate în Statele Unite în perioada sărbătorilor de iarnă, nu mai face parte din programul multor posturi radiofonice, ai căror reprezentanţi îl consideră prea controversat după apariţia mişcării #MeToo, informează miercuri AFP.

Versurile acestui cântec, interpretat în duet începând din 1944 de numeroşi artişti de marcă, precum Ella Fitzgerald, Dean Martin, Dolly Parton, Ray Charles şi Lady Gaga, sunt considerate de anumite radiouri americane ofensatoare, întrucât ar putea fi asociate cu hărţuirea femeilor, scrie Agerpres. 

Un post radiofonic din Ohio a fost primul care a luat decizia de a nu mai difuza acest titlu în urmă în urmă cu câteva zile, după ce a primit mai multe plângeri din partea ascultătorilor. Mai multe alte posturi, inclusiv din Canada, i-au urmat exemplul.

Controversa este mai veche, însă s-a inflamat şi mai mult după apariţia mişcării #MeToo în urma scandalului ce îl vizează pe Harvey Weinstein, un fost producător influent de la Hollywood acuzat de agresiune sexuală de aproape 100 de femei începând din octombrie 2017. De atunci, mulţi bărbaţi din alte domenii de activitate au fost acuzaţi de fapte similare.


În versurile acestui cântec celebru, un bărbat încearcă să convingă o femeie să petreacă o noapte în compania lui, folosind ironic pretextul că „este frig afară”.

Femeia îi răspunde la un moment dat: „Ce se află în acest pahar?”. Or, multe dintre femeile care au acuzat bărbaţi celebri de comiterea unor agresiuni sexuale afirmă că anumite substanţe au fost plasate în paharele lor, fără ca ele să fie la curent cu acest lucru, pentru a le face să devină mai docile.

Într-un alt vers, bărbatul o îndeamnă pe femeie „să nu reziste” – în versul „Baby, don’t hold out”.

Aceste schimburi verbale ar putea, potrivit unora, să fie asociate cu violul şi reprezintă o odă adusă agresiunilor sexuale.

Anuntul RCS&RDS pentru toti abonatii: Acest serviciu nu va mai fi gratuit din 2019!

In: DIVERTISMENT

Lovitură în plin pentru clienții RCS&RDS! Acest serviciu nu va mai fi gratuit din februarie 2019. Este vorba despre televiziunea Digi 4K, lansată în teste Ultra HD din 23 noiembrie 2018.

Testele se vor finaliza la 31 ianuarie 2019. Începând cu 1 februarie 2019, televiziunea Digi 4K va fi inclusa într-o nouă extra-opțiune pentru cablu tv digital de la RCS RDS, care se va factura cu valoarea lunara de 5 Iei, TVA inclusă.

În privința clienților noi care vor încheia contracte, aceștia vor putea sa aleagă în contract aceasta extra-opțiune pentru Digi 4K la 5 lei lunar, dar vor beneficia de o promoție de discount 100% până pe 31 ianuarie 2019.

Televiziunea Digi 4K va funcționa doar cu ajutorul unui Smart CAM introdus într-un televizor Ultra HD compatibil, nu va putea poate fi recepționată cu un receptor HD sau SD.

Extra-opțiunile HBO, MaxPack, FilmNow, Digi 4K vor putea sa fie achiziționate pentru o perioada contractuala indivizibilă de minimum o lună de zile, nefiind disponibilă furnizarea serviciilor pentru intervale mai mici de o lună, scrie hdsatelit.com.

De asemenea, începând din data de 6 decembrie 2018 se vor aplica următoarele modificări în oferta de extra-opțiuni pentru cablu tv și DTH satelit, atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru clienții persoane juridice: Film Now se va factura cu 3 lei (TVA inclusa) pentru toți clienții care contractează extraoptiunea începând din 6 decembrie 2018. Clienții existenți care au activa extraoptiunea Film Now vor achita 3 lei (TVA inclusa), începând cu data de 1 februarie 2019.

Aceștia vor primi notificări cu mesajul:

„Prin Film Now (fostul Digi Film), RCS & RDS aduce în casele telespectatorilor cele mai importante și mai emoționante producții cinematografice. De la filmele cu cele mai mari încasări la serialele de vârf ale momentului, Film Now răspunde tuturor gusturilor. Vă propunem, din 1 februarie 2019, un nou tarif pentru extraopțiunea Film Now, de 3 lei/lună. În cazul în care nu sunteți de acord cu această modificare, aveți dreptul de a renunța la extraopțiunea Film Now, în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificări, fără plata vreunei penalități sau despăgubiri.

Vă informăm, totodată, că la achiziționarea mai multor extraopţiuni Pay TV din oferta curentă a Digi RCS & RDS (HBO, MaxPack, FilmNow, Digi 4K, mai putin extraopţiunea Adult), veţi putea beneficia de următoarele reduceri aplicate la serviciul TV digital de bază:
– 1 leu/lună, în cazul achiziționării a 2 extraopţiuni Pay TV;
– 2 lei/lună, în cazul achiziționării a 3 extraopţiuni Pay TV. ”

Superbet a crescut salariile tuturor operatorilor cu 180 lei de la 1 decembrie 2018

In: DIVERTISMENT

Superbet, liderul pieței de pariuri sportive din România și cel mai mare angajator din domeniu cu cei peste 3.500 de angajați ai săi, anunță creșterea salariului operatorilor, începând cu data de 1 decembrie 2018.

Concret, salariul operatorilor Superbet din luna decembrie a crescut cu 180 de lei brut, ajungând între 1.700 si 2.700 lei net, prin adăugarea primelor și bonusurilor de Crăciun. Acestor sume li se adaugă și plata orelor suplimentare și a altor sporuri de care angajații Superbet beneficiază.

Angajații noștri sunt familia Superbet, de aceea gradul lor de satisfacție este pe primul plan pentru noi. Siguranța salarială a angajaților este o prioritate strategică a grupului Superbet„, a declarat Augusta Dragic, directorul de resurse umane al Superbet România.

Decizia Superbet vine cu o lună mai devreme decât prevede Hotărârea Guvernului României care stipulează modificarea salariului minim de la 1 ianuarie 2019 (inițial, majorarea fusese anunțată începând cu 1 decembrie 2018). Conform unei OUG a Guvernului, salariul minim brut ar urma să crească de la 1.900 de lei pe lună la 2.080 de lei pe lună, iar pentru persoanele cu studii superioare şi pentru cele cu minimum 15 ani vechime, salariul minim brut creşte la 2.350 de lei pe lună.

Din respect față de angajații companiei, Superbet a decis să păstreze acest termen inițial anunțat și a operat majorarea de la 1 decembrie 2018. De menționat că toți angajații Superbet, inclusiv operatorii, au avut mereu salarii mult peste cel minim.

Cu cei peste 3.500 de angajați, Superbet România este cel mai mare plătitor de taxe și impozite din industria de profil și printre cei mai mari contribuabili la bugetul național cu peste 35 de milioane de euro plătite în 2017, estimarea pentru 2018 fiind de 57 de milioane de euro.

DESPRE SUPERBET

  • Superbet este cel mai mare operator de jocuri de noroc din România, cu o rețea în retail de peste 000 de agenții în toată țara și un număr de aproape 15 milioane de pariuri plasate lunar.
  • În 2017, Superbet a devenit prima companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 9,6 milioane de lei vândute unor investitori români.
  • Tot în 2017, compania și-a lansat oficial operațiunile și pe piața din Polonia. Superbet Polonia deține o licență de operare în retail și este singurul operator străin autorizat să funcționeze pe piața poloneză.
  • În prezent, în afara României, are birouri deschise și operațiuni în șase țări precum Polonia, Austria, Serbia, Croația, Malta și Marea Britanie.
  • Superbet a fost fondată în 2008 de Sacha Dragic, care astăzi este CEO al întregului grup de firme aflate sub umbrela Superbet Group.

ANDRÉ RIEU în concert LIVE pentru prima dată la Cluj-Napoca

In: DIVERTISMENT

Biletele vor fi puse în vânzare începând de joi, 29 noiembrie 2018, la ora 10:00, în rețeaua Eventim.ro și pe www.andrerieu.com.

Starul mondial André Rieu este fără îndoială unul dintre cei mai populari muzicieni internaționali ai momentului. Cunoscut ca fiind „Regele Valsului” din Mexic până în Australia, André Rieu susține concerte în prezența a peste 600.000 de spectatori pe an, depășind numărul spectatorilor care asistă la concertele superstarurilor internaționale ca: Bruno Mars, AC/DC sau Rihanna.

André Rieu vine pentru prima dată, la BT Arena din Cluj-Napoca, pe 5 aprilie 2019, de la ora 20:00, într-un nou concert memorabil ce face parte din turneul mondial 2019.

Biletele vor fi disponibile începând de joi,  29 noiembrie, la ora 10:00 și vor putea fi achiziționate atât online de pe www.eventim.ro sau www.andrerieu.com, precum și din magazinele partenere EVENTIM din toată țara: Orange, Vodafone, Germanos, Librăriile Cărturești și Humanitas, magazinele Carrefour și benzinăriile OMV, la casa de bilete din Iulius Mall și  la prețuri ce pornesc de la 200 lei, în funcție de categoria de loc.

”Muzica și valsul reprezintă o parte foarte importantă în viața mea,” spune André Rieu. ”Dacă o melodie îmi atinge sufletul, cu siguranță îl va atinge și pe al dumneavoastră. Această muzică îmi permite să aduc emoție și bucurie în sufletele oamenilor, peste tot în lume. În concertele mele totul este permis: râsul, plânsul, dansul, cântatul. Emoțiile reprezintă secretul succesului meu.”

Concertele lui André Rieu sunt ca un foc de artificii al emoțiilor. Cu peste 100 de concerte pe an, André Rieu livrează publicului divertisment total cu melodii celebre, romantice, înțesate cu numeroase surprize, umor și soliști internaționali de primă clasă. Împreună cu cei 60 de muzicieni, membrii orchestrei sale Johann Strauss, cea mai mare orchestră privată din lume, carismaticul artist de origine olandeză susține turnee în întreaga lume de peste 30 de ani.

În septembrie, turneul mondial l-a purtat pe marele artist pe marile scene din Statele Unite și Canada, în luna octombrie în Argentina, în noiembrie în Australia, iar în luna decembrie va cuceri publicul din Marea Britanie.

Pentru a gestiona rutele de transport ale producției enorme între continente, au fost create 4 structuri fabuloase identice, care conțin 4 seturi de costume, de instrumente și echipamente tehnice.

Peste 40 de milioane de CD-uri și DVD-uri vândute, de 30 de ori numărul 1 în topurile internaționale și 500 de discuri de platină îl fac pe André Rieu un adevărat „maestru al mulțimii”, titrează cu extaz New York Times.

Videoclipurile publicate pe contul său de YouTube au atins până acum peste un miliard de vizionări și peste 3.7 milioane de fani îl urmăresc pe Regele Valsului pe Facebook.

În luna iulie a acestui an, André Rieu și-a susținut concertele fantastice anuale, în aer liber, în orașul său natal din Olanda, Maastricht. Pentru prima dată, timp de 13 seri, mai mult de 15.000 de fani din peste 80 de țări au luat parte la concertele sale extraordinare de la Vrijthof.

André Rieu este căsătorit de peste 40 de ani și locuiește, alături de soția sa Marjorie, într-un castel romantic construit în anul 1452 în orașul său natal Maastricht din Olanda. Cei doi au împreună doi fii și cinci nepoți.

André Rieu și a sa orchestră Johann Strauss  concertează pentru prima dată la Cluj, în aprilie 2019.

Vă veți putea bucura de un mix fantastic de vals, muzică de film, musical, operă precum și de cele mai cunoscute hituri. Pentru o experiență de neuitat și o seară magică LIVE în compania maestrului ANDRÉ RIEU, vă invităm să vă achiziționați cele mai bune bilete începând de joi, 29 noiembrie 2018, ora 10:00!

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , ,

PRO TV a cerut bani de la Guvernul Dancila pentru a realiza serialul ”Las Fierbinti”

In: DIVERTISMENT

Pro TV, a cerut ajutor Guvernului pentru a putea continua cel mai iubit serial românesc, Las Fierbinți. 

Suma solicitată de către aceștia este de 1 milion de euro, bani cu care s-ar realiza ediția de Crăciun și sezonul de toamnă al anului viitor,scrie Profit.ro

Cererea pentru bani din buget se adaugă celor depuse de alți solicitanți, precum casele de producție Frame Film și Castel Film, pentru diferite proiecte.

„Profit.ro a relatat anterior că producătorii de film pot aplica, din 12 octombrie, pentru obținerea unor finanțări garantate de stat, pentru producții cinematografice românești și străine realizate în România, în baza unui program guvernamental cu un buget alocat de 50 de milioane de euro anual.

Producțiile cinematografice care vor fi selectate în program vor beneficia de ajutor de stat între 100.000 de euro și 10 milioane de euro, bani din care va putea fi acoperit până la 45% din cheltuielile eligibile pentru producția de filme realizate în România și care promovează țara, respectiv de până la 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film și producție de film în România”, mai scrie sursa citată.

Maria Grapini revine cu o noua postare stupida pe facebook

In: DIVERTISMENT

Europarlamentarul Maria Grapini a gafat din nou, vineri, pe Facebook. Într-o postare ocazionată de aniversarea a 39 de ani a băiatului său, eurodeputatul a scris că a dat viață fiului său ”în urmă cu câteva ore”.

”Azi este cea mai importantă azi din viața mea! Acum câteva ore am dat viață băiatului meu! La mulți ani copilul meu! Dumnezeu ne-a ajutat să crești mare, sănătos și să ai parte de familia ta:Luca, Anna și Anca! Te iubim și pentru noi ești sensul ultimilor 39 de ani! La mulți ani, așa cum îi dorești! Sănătate și fericire!”, a scris pe Facebook Maria Grapini.

Maria Grapini, fost ministru pentru IMM-uri şi Turism şi actual europarlamentar, a fost criticată de mai multe ori în presă pentru greşelile gramaticale din postările pe care le-a publicat pe reţeaua de socializare.

Reactie neasteptata a NASA la aparitia in Antactica a unui aisberg perfect dreptunghiular

In: DIVERTISMENT

O fotografie uimitoare, distribuită de NASA pe Twitter, în care apare un ghețar de forma aproape perfectă a unui dreptunghi a stârnit dezbateri pe internet.

Misteriosul bloc de gheață, plutitor, de formă dreptunghiulară a fost surprins în apropiere de calota glaciară Larsen C, din vestul Antarcticii. A stârnit inters și uimire datorită unghiurilor sale de 90 de grade aproape nenaturale.

NASA a surprins imaginea cu ghețarul neobișnuit în cadrul ”Operațiunii Icebridge”, o misiune al cărei scop este de a documenta în fotografii regiunile polare ale Pământului pentru a înțelege cum s-a schimbat gheața (grosime, loc, acumulare) de-alungul anilor.

Deși aisbergul dreptunghiular pare ciudat, este în întregime un fenomen natural. Se numește aisberg tabular sau insulă de gheață. Aceștia au versanți abrupți și o suprafață plană în partea lor cea mai înaltă, foarte asemănătoare platourilor montane.

Aisbergurile din Antarctica formate prin ruperea platformei de gheață sunt mai ales tabulare. Cele mai mari aisberguri din lume se formează în acest mod.

”Deci, aceasta este faza cu ghețarul. Avem două tipuri de aisberguri. Cel la care toată lumea se gândește, cel care a scufundat Titanicul, care arată în partea superioară ca niște prisme sau triunghiuri iar partea inferioară (n.r. sub apă) este uriașă. Și cele tabulare. Acestea sunt întinse și netede, lungi, ca o foaie de tort” a spus Kelly Brunt, expert NASA în gheață pentru livescience.com.

Brunt, profesor la Universitatea Maryland, a explicat și cum s-a format ciudatul aisberg. ”S-a desprins din calota glaciară Larsen C. Ce îl face neobișnuit este că arată ca un dreptunghi/pătrat” a mai spus Brunt. Potrivit ei, aisbergul este proaspăt format pentru că nu este afectat de vânt și apă la colțuri, prin urmare nu va rămâne în această formă multă vreme.

În ceea ce privește dimensiunile sale, Brunt estimează că are o lungime de 1,6 kilometri. Ce este sub el? 90% dintr-un ghețar este de obicei ascuns sub apă. În acest caz are tot o formă geometrică, similar cu ce este la suprafață, susține expertul.

Specialistul nu ar sfătui pe nimeni să calce pe aisberg în ciuda dimensiunilor sale. Nu s-ar răsturna, însă pentru că este mai mult lung decât adânc, este instabil și s-ar putea rupe. Cel mai bine e sa-l admirăm de la distanță, explică Brunt.

Sursa: LiveScience

Pana si prezentatorii de la Antena 3 rad de cum s-a dus Dancila la arabi

In: DIVERTISMENT
Premierul se află într-o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite. Viorica Dăncilă a vizitat ieri Monumentul Eroilor din Abu Dhabi – Wahat Al Karama şi Moscheea Şeic Zayed.

Scena depunerii unei coroane de flori de către Viorica Dăncilă nu a trecut neobservată de jurnalistul Radu Tudor, care amuzat a comentat:

„În spatele oricărui premier cu ochelari de soare este un bărbat cu mustață”, atașând o fotografie cu un oficial arab. Postarea realizatorului Tv pare o aluzie și la liderul PSD, Liviu Dragnea, despre care s-a vehiculat în spațiul public că se află în spatele deciziilor luate de premierul Dăncilă.

Sentinta definitiva pentru Mircea Badea, care pierde inca un proces urias de denigrare!

In: DIVERTISMENT

Realizatorul TV Mircea Badea si postul Antena3 trebuie sa plateasca daune morale in valoare de 25.000 de lei scriitorului Florin Toma, potrivit unei sentinte judecatoresti definitive, potrivit Ziare.com.

Totul a pornit după ce Mircea Badea l-a jignit pe scriitor, iar acesta a decis să îl acționeze în instanță pe realizatorul TV.

 „Decizia a fost data luna trecuta de Tribunalul Bucuresti. Practic, magistratii au mentinut o decizie similara data de Judecatoria Sectorului 1. „Respinge apelul ca nefondat. Definitiva”, este minuta Tribunalului Bucuresti.

Totul a inceput pe 1 februarie 2016, atunci cand Mircea Badea l-a jignit pe scriitorul Florin Toma in emisiunea „In gura presei”. Potrivit cererii de chemare in judecata, scriitorul a reclamat ca realizatorul TV a avut mai multe formulari batjocoritoare si insultatoare la adresa sa.

Expresiile folosite au fost „…morsa incompetenta…, burdihan mare…opera de trei parale, la propriu…ochii inecati in osanza…Toma slutu’ si uratu’… Toma grosu’ si artagosu’…il sterge la fund cu limba de matase…cand scrii harnelile alea de le scrii…netalentat si prost…”. Alte aprecieri au vizat denigrarea operei lui Florin Toma, calitatea sa de scriitor, finalmente fiind exprimate gesturi cu conotatie sexuala.

Adevaratul scop al emisiunii a fost de denigrare, de efectuare a unui atac la persoana si lezarea imaginii, s-a plans scritorul.

Cererea lui Florin Toma adresata postului Antena3 de a primi scuze si de a beneficia de un drept la replica a fost respinsa.”, mai scrie sursa citată.

!-- Composite Start -->
Loading...