ANALIZA Cum reactioneaza strategii PSD de fiecare data cand apare o criza! Cine sunt oamenii fideli din sistem?

In: Dosar&Interviu

Chiar în ziua în care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a venit la București, o instanță a anulat decretul președintelui privind prelungirea mandatului Șefului Statului Major al Armatei, Generalul Nicolae Ciucă. Poate părea o coincidență stranie și, chiar dacă este probabil doar o întâmplare, efectele de imagine negative s-au resimțit imediat. Șeful NATO vine într-o țară membră a organizației, iar în acele momente există o stare de incertitudine, de nesiguranță la nivelul conducerii armatei. Respectând parametrii, a fost o situație identică cu cea în care România primea vizita premierului Japoniei, când chiar în acele momente premierul era schimbat din funcție de PSD.

Cazul Șefului de Stat Major al Armatei este un caz școală pentru cum acționează PSD. Derularea acestui caz spune multe despre cum folosește partidul de guvernământ pârghiile sale, despre modul în care privește instituțiile sale, precum și despre abordarea în planul imaginii.

Dacă privim acest caz pe momente vom vedea toate aceste lucruri:

1) PSD, prin intermediul lui Dăncilă, vrea să numească un nou Șef de Stat Major. Miza – contractele de achiziție. În presă, s-a vorbit despre acest lucru și despre faptul că Generalul Ciucă nu a intrat în jocurile pe care și le dorea Guvernul, cu privire la unele achiziții dubioase.

Primul pas – Dăncilă se duce în CSAT și îi propune președintelui o persoană care nu putea îndeplini acest rol. Se înaintează CSAT propunerea de numire în funcție a generalului Scarlat. Acesta, însă, nu îndeplinește condițiile cerute de lege, aceea de a fi locțiitor al acestuia sau unul dintre șefii categoriilor de forțe ale armatei. (Legea 346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale, Art. 39, Alin. 5)

2) Din cauza faptului că propunerea Guvernului era ilegală, președintele îi prelungește mandatul actualului Șef de Stat Major, Generalul Ciucă, tocmai pentru a nu lăsa armata fără numărul 1 la comanda sa.

Ce face Dăncilă? Primul lucru, blochează decretul de numire în funcție și nu îl trimite la Monitor. Am scris și atunci, că acest lucru era un abuz de putere, o încălcare a Constituției.

După 20 de ore, după ce Iohannis amenință printr-un comunicat de presă cu răspunderea penală, se trimite la MOF decretul și este publicat.

3) Guvernul PSD nu cedează. Deși Generalul Ciucă este cunoscut ca un profesionist, având o imagine impecabilă și la nivelul NATO, probabil din cauza mizei achizițiilor de miliarde și dorinței lui Liviu Dragnea de a avea un om obedient la conducere, Dăncilă anunță că Decretul președintelui va fi atacat în instanță. Armata este târâtă într-un scandal, nu se mai ține cont de nimic și Ministrul Apărării atacă Decretul.

4) Ministrul Leșe atacă decretul și folosește tertipuri juridice pentru ca dosarul să ajungă la un anume complet. Conform dezvăluirilor făcute de ziariștii de la G4 Media, Ministerul Apărării a înregistrat la Curtea de Apel două acțiuni având același obiect, una pe data de 11 ianuarie și alta pe data de 14, după cum rezultă din portalul instanței. Cauza a fost judecată de al doilea complet deși, potrivit regulamentului instanțelor, trebuia să ajungă la primul complet sesizat. Dosarul ajunge la ”cine trebuie”. Judecătorul Bîcu

Sursa aici

5) Cine este judecătorul Bîcu? Conform ziariștilor de la G4 Media, acesta a fost cercetat penal, a fost trimis în judecată pentru corupție de PNA, în anul 2005, dar a fost achitat de un alt judecător, Nicu Jidovu, care la rândul lui apare într-un dosar cu celebrul Cătălin Voicu, omul PSD-ului, care era legătura social democraților cu rețeaua lor din justiție. Cătălin Voicu se ocupa cu salvarea liderilor PSD din mâna justiției, după ce ani de zile își crease o structură paralelă printre aceștia.

Sursa aici

De altfel, în 2009, PSD crease un plan de contestare a alegerilor prezidențiale, iar Cătălin Voicu era cel care trebuia să ducă planul la bun sfârșit și să blocheze rezultatul alegerilor.

Sursa aici

Ca și atunci, și acum se folosește aceeași strategie. Se apelează la oamenii fideli din sistem. Nu este o întâmplare faptul că dosarul ajunge la judecătorul Bîcu, după ce se depun două cereri de anulare a Decretului prezidențial. Bîcu dă câștig de cauză Guvernului, decretul este anulat și trebuie pus în executare imediat, Șeful de Stat Major este înlocuit.

6) PSD reacționează pe Facebook. Deși a creat tot acest caz, deși a adus Armata în această postură, social democrații ies la atac și îl acuză pe președintele Iohannis.

”Iohannis nu înțelege nimic din obligațiile pe care le are față de Armata Română. Chiar în contextul întâlnirii pe care a avut-o cu secretarul general NATO, Iohannis a lăsat Armata Română fără șef de Stat Major! Este cea mai gravă vulnerabilizare a Armatei Române de după căderea regimului comunist și pentru prima oară când o armată din cadrul NATO rămâne fără comandant militar”

Sursa aici

În plină criză, după ce au creat un precedent periculos, au adus armata într-un război politic, au decredibilizat o instituție, au blocat un decret prezidențial, PSD iese la atac și încearcă să producă o ”altă realitate”. Este exact strategia pe care o folosește și celebrul post de propagandă rusească, Sputnik. Construirea unei realități paralele și propagarea ei în rândul populației. Se construiește imaginea diferită și, după aceea, prin motoare de propagare, este răspândită cât mai mult în mase, pentru a crea percepția dorită.

Concluzionând, putem spune că PSD a folosit toate armele în acest război. De la artificii juridice până la utilizarea ”propriului stat paralel”, rețeaua proprie a oamenilor din justiției, a ignorat orice alt interes, urmărindu-și în mod cinic interesul propriu, sacrificând imaginea armatei. După ce și-a atins obiectivul, a început să joace în planul imaginii, sărind la gâtul lui Iohannis, creând astfel și percepția că ei sunt de partea bună a lucrurilor, cei care au grijă de imaginea armatei, iar președintele personajul negativ din acest film.

O analiză semnată de Cristian Hrițuc

Un lider PSD a anuntat cine va fi candidatul partidului la prezidentiale

In: Dosar&Interviu

PSD va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale, anunţă Dănuţ Cristescu, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. Candidatul PSD va fi chiar Liviu Dragnea, a declarat Cristescu, într-un interviu pentru ziarulteleormanul.ro:

„– Domnule preşedinte, aş vrea să facem un salt spre politică, ţinând sema de faptul că, oricum, campania electorală a început deja, atât pentru alegerile europarlamentare, cât, mai ales, pentru cele prezidenţiale. Și-a propus PSD-ul să câştige aceste alegeri?

– Nu că ne-am propus, vom câştiga sigur ambele alegeri. La europarlamentare, eu cred că la nivel de ţară vom lua aproape 50 la sută din numărul de parlamentari, iar în ce priveşte judeţul Teleorman, vom obţine în jur de 60 la sută din voturile exprimate. Eu sunt convins că noi vom reuşi să scoatem la vot mai mult de jumătate din electoratul PSD-ului, atât la europarlamentare, cât şi la prezidenţiale, la acestea din urmă poate chiar undeva aproape de 60 la sută, iar în ce priveşte voturile, sunt absolut convins că vom avea cel mai mare procent de votanţi pentru candidatul PSD la Preşedinţia României.

– Nu vi se par cam îndrăzneţe procentele avansate?

– Nu sunt deloc îndrăzneţe. Eu cred în puterea noastră de mobilizare, în discernământul electoratului şi, ca urmare, în rezultatele pe care le estimăm.

– Domnule preşedinte, cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, ştiţi cumva?

– Liviu Dragnea.

– Și, ultima întrebare. Va şi câştiga, aşa cum spuneţi dumneavoastră?

– Categoric, DA.”

Istoricul Marius Oprea: Partidul lui Cioloș a fost construit de un fost ANCHETATOR al Securității!

In: Dosar&Interviu

Istoricul și scriitorul Marius Oprea face o dezvăluire de proporții, în exclusivitate pentru Podul.ro. Nici mai mult, nici mai puțin, Oprea susține că noul partid lansat de fostul premier Dacian Cioloș a fost construit de un anchetator al fostei Securități. EVZ vă prezintă, mai jos, articolul:

”Colegi de-ai noştri care împărtăşesc aceleaşi valori, aceleaşi principii, oameni anonimi, dar care vor să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic”, anunța degajat Dacian Cioloș, la momentul apariției partidului său PLUS, Partidul Libertății, Unității și Solidarității. Nume generos. Cerererea de înfiinţare a formațiunii politice a fost înregistrată pe 28 septembrie 2018 la Tribunalul Bucureşti. Fiind invitat pe atunci la o emisiune a prietenului meu, Tavi Hoandră, la Realitatea TV, nu m-am putut abține de la un comentariu. Anume că anonim înseamnă ”acoperit”Adică securist sub acoperire.

 

Nu aveam de unde să știu atunci nu numai cîtă dreptate aveam, dar și că pentru mine ”eminența cenușie” din spatele partidului condus de Dacian Cioloș este de fapt o mai veche cunoștință: anchetatorul meu de la Securitate, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache.Probabil acesta a ținut ca Dacian Cioloș să nu divulge numele fondatorilor partidului. Cum scria Iordache acum un an și jumătate în revista SRI-ului, Intelligence în serviciul tău”despre istoria serviciilor secrete de informații din România, ”discreția și precauția caracterizau întreg sistemul”, iar ”secretul puterii serviciului și liderilor săi a rezidat în discreție”. Care, iată, n-a mai putut fi păstrată și anonimii lui Dacian Cioloș nu au rămas, deci, multă vreme așa.

Presa a titrat la cîteva zile de la acea emisiune la care participasem, pe 15 decembrie, cu litere de-o șchioapă: ”Lovitură de teatru! S-a aflat cine sunt de fapt ADEVĂRAȚII fondatori ai noului partid, PLUS, al lui Dacian Cioloș”. Toți fondatorii, aşa cum apar pe site-ul Tribunalului Bucureşti sunt de la Casa de avocatură „Iordache & Partners”, fondată în 1992 de Alexandru Iordache, personaj care mi-e mai cunoscut mie, lui Caius Dobrescu și Sorin Matei drept ”maiorul Alexandru” de la Securitate, coordonatorul anchetei penale la care am fost supuși în vara anului 1988. Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este Iordache Adrian Alexandru (”managing partner” la „Iordache Partners”) și fiul fostului nostru anchetator, ”maiorul Alexandru”, de la Serviciul de anchete penale al Securității Municipiului București. Preşedintele partidului este o anume Daneş Raluca Florina (senior associate la firmă) și vicepreşedinte este Iordache Iulia (soţia secretarului general și nora lui Alexandru Iordache). Partidul Libertății, Unității și Solidarității condus de Dacian Cioloș a fost înființat, așadar, ca partid de familie al fostului meu anchetator de la Securitate.

Fiul său, Adrian Iordache, după cum am găsit pe internet, este convins că ”psihologia cognitivă va schimba acest secol în moduri profunde şi interesante”. Tare! Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș are 8 joburi enumerate în profilul său de pe Linkedin și, cu aceasta, nouă. În vara anului 2001, însă, nu era așa de profund și implicat în ”viața cetății”. Pe atunci, presa constănțeană relata că un oarecare Adrian Iordache”un șofer de 23 ani posesor al unui jeep Mitsubishi Pajero cu numărul B-35-PAJ” a accidentat un polițist în misiune, pe motocicletă, în stațiunea Mamaia. Adrian Iordache din București a fost identificat drept fiul avocatului Alexandru Iordache. Iordache senior a intervenit prompt la autoritățile constănțene, care, din nu știm ce motive, l-au prezentat drept parlamentar. Era ”doar” consilier personal al generalului Toma Zaharia din MAI. Adrian Iordache, fiul lui, își făcea pe atunci studiile in străinatate, în Canada și Franța. Cu promisiuni, victima, plutonierul de poliție Stoian a fost convins de către Alexandru Iordache să nu depună plîngere, pentru a aplana un posibil dosar penal. După ce a fost sigur de muşamalizare, Iordache nu i-a mai plătit poliţistului nici costul tratamentului, nici măcar pe cel al tomografiei efectuate după accident. Cînd acesta l-a sunat, fostul anchetator al Securităţii i-a răspuns: „Ce, dom’le, vrei să mă suni pentru fleacul ăsta pînă ieşi la pensie?”.

Despre Alexandru Iordache-tatăl, aflăm de pe pagina de prezentare a casei de avocatură Iordache & Partners, unde figurează drept fondator și mentor, că înaintea admiterii în barou în 1992, a lucrat în „law enforcement” (cum se numește, mai nou, Securitatea), fiind familiarizat cu „ambele tabere ale baricadei”. Și mai tare! În schimb, Armaghedonul securiștilor din 2002 îl prezintă altfel: ”Fost ofițer de securitate, specializat în cercetari penale. La 31 Decembrie 1990 a fost trecut în rezervă la cerere din Serviciul Român de Informații. Implicat in operațiuni de contrabandă cu țigari aduse din Cipru, prin care a fraudat statul român cu 110 milioane dolari. La 15 Iulie 2001 a fost reactivat pentru scurtă vreme în SRI. În prezent (adică 2002 – n.n.) este consilier personal în probleme juridice al generalului Toma Zaharia, secretar de stat in Ministerul de Interne. S-a semnalat că deține conturi în Elveția, la BNP Schweiz”.

La ancheta din 1988, prietenii mei, Caius Dobrescu şi Sorin Matei, au fost bătuţi serios de anchetatori, conduşi de Alexandru Iordache, care se recomanda „maiorul Alexandru”, venit pentru această anchetă de la Bucureşti, şi de căpitanul Gheorghe Moldoveanu din Serviciul de Anchete Penale al Inspectoratului de Securitate Braşov (acesta se prezenta tăios „Moldovan”, copiindu‑l cumva comic pe comisarul din filmele lui Sergiu Nicolaescu). Eu am avut mai mult noroc. Securitatea m-a găsit la Sarmisegetuza, de unde am fost fost ”săltat” chiar de pe șantierul arheologic. În mașina care m-a dus la sediul Miliției din comună, maiorul Iordache ședea în față, lîngă șeful de post, plutonierul Rusu. Eu eram încadrat de doi securiști, un anchetator de la Brașov și șeful biroului Securității din Hațeg, căpitanul Jurconi. Cei trei conversau între ei, făcînd pronosticuri asupra viitorului meu. Toate sumbre. Atît am mai apucat să le spun, ”dacă mă bateți, îi spun englezului și află BBC-ul” (lucram pe șantier cu un arheolog britanic, Mike Dawson), la care maiorul Iordache s-a întors către mine, cumva neliniștit, spunîndu-mi ”băiete, noi nu procedăm așa”. E drept, în vreme ce și-a petrecut amiaza jucînd table cu directorul muzeului pe treptele Miliției din Sarmisegetuza, maiorul Iordache mai lua o pauză și venea la anchetă, spre a domoli zelul căpitanului Moldoveanu. Cel din urmă a devenit după 1989 membru fondator al Vetrei Românești (unde se spune că a ”cotizat” și Dacian Cioloș) și al PUNR-ului. Căpitanul Jurconi a ajuns șeful SRI-ului din Hațeg. Plutonierul Rusu a ieșit la pensie locotenent-colonel, la Poliția din Alba Iulia. Iar ”maiorul Alexandru”, după ce coordonase ”cercetarea arestaților” duși la Jilava în noaptea de 21 decembrie 1989 a intrat, pentru scurtă vreme, în Serviciul Român de Informații. De unde a plecat, pentru a se lansa în afaceri, alături de fiul său mai mare, notarul Mircea Constantin, fratele lui Adrian Iordache, secretarului general al Partidul Libertății, Unității și Solidarității, condus de Dacian Cioloș.

Secretele tineretii lui Dacian Ciolos. Acuzat ca a facut parte dintr-un ONG nationalist extremist in timpul studentiei la Cluj-Napoca

In: Dosar&Interviu

Gazeta de Cluj publica recent o ancheta care vizeaza secretele studentimii fostului premier Dacian Ciolos, pe care il acuza ca a facut parte, la inceputul anilor 1990, dintr-un ONG nationalist extremist.

În 1990, pe vremea când Dacian Cioloș era student în Cluj-Napoca și locuia în Căminul Hașdeu a pus umărul la consolidarea Asociației ”Junimea Vatra Românească” ce avea sediul în Casa de Cultură a Studenților din Piața Păcii nr 1-3 (actualmente Piața Lucian Blaga). Concret, Asociația respectivă s-a constituit ca organizație de tineret în cadrul Uniunii Vatra Românească, o organizație neguvernamentală naționalistă de extremă dreaptă înființată în 7 februarie 1990 la Târgu Mureș.

Atât Uniunea Vatra Românească, cât și Junimea Vatra Românească au fost expresia politică a Securității ceaușiste. Așadar, neîntâmplător, Junimea Vatra Românească s-a înființat în noiembrie 1990, la câteva luni după evenimentele sângeroase de la Târgu-Mureș.

Asociația Junimea Vatra Românească se descria ca fiind ”o asociație social-culturală și de atitudine civică, care își propune renașterea spirituală a poporului român și instrumentarea unui climat democratic pentru toți fiii patriei”. Printre persoanele din conducere se afla nimeni altul decât Dacian Cioloș ce era președintele comisiei de cenzori. Cioloș era înscris și ca membru al Uniunii Vatra Românească Cluj, unde avem documente că plătea și cotizație.

Trei ani mai târziu, în mai 1993 a fost votat noul comitet director al Junimii ”Vatra Românească” filiala Cluj, conferință în cadrul căreia Dacian Cioloș a fost avansat în ”grad”, fiind numit vicepreședinte. Aceste fapte sunt demonstrate inclusiv de hotărâri judecătorești.

încă de atunci, Dacian Cioloș era preocupat cu vizitele în Franța. Fiind șeful sindicatului studenților la USAMV și cunoscând foarte bine limba franceză, exista la acea vreme în cadrul Universității un program prin care oamenii mai înstăriți din comunele franceze, aduceau studenți români în Franța pentru a avea grijă de fermelor lor când aceștia erau plecați în concediu. Cioloș se afla printre studenții fericiți care mergeau în Franța în vacanțele de vară în practică la diferite ferme activitate pentru care erau plătiți în franci francezi.

Scopul vizitelor lui Cioloș în Franța nu s-a rezumat doar la schimbul acesta de experiență, ci acolo a fost construit și planul pentru viitorul lui Dacian Cioloș. La o scurtă perioadă după terminarea facultății, Cioloș a fost preluat de SIE, ”împins” în Franța pentru a-și completa studiile universitare și, apoi, ”împins” din nou în structurile birocratice ale UE și ale României. Așa a devenit Dacian Cioloș emanația unor partide, a unor oameni politici și a serviciilor secrete.

Dacian Cioloș, președinte PUNR Tineret

În vara anului 1995, a luat ființă Organizația de tineret a Partidului Unității Naționale Române, o organizație politică ce făcea parte din structura PUNR. Oportunist, așa cum sursa îl descrie, Dacian Cioloș a ajuns președintele PUNR Tineret. Cocoțat în fruntea partidului, Cioloș a pregătit la Cluj-Napoca prima conferință a organizației de tineret în luna septembrie 1995. Însă, spre stupefacția tuturor, după o săptămână de la conferința ținută de Cioloș, în mod subit, acesta a decis să plece în Franța, chiar dacă atunci se puneau la cale detaliile pentru ca Cioloș, alături de alți membri PUNR să plece în delegație în China, după o invitație făcută de Liga Tineretului Comunist din China.

”Until we shall see again, we`d like to contact also The Youth Organization Junimea Vatra Românească, about which you have told us”, se arată în informarea trimisă de Liga Tineretului Comunist din China către Organizația de Tineret a Partidul România Mare. (traducere: Până vom ne vom vedea din nou, ne-ar plăcea să contactăm și Organizația de Tineret Junimea Vatra Românească, despre care ne-ați spus)”.

După vizita tinerilor chinezi comuniști, la prima conferință susținută de Dacian Cioloș, în calitate de președinte al PUNR Tineret, s-au discutat tocmai detaliile despre delegația ce urma să se facă în China. Dacian Cioloș a fost chiar la ambasada pentru a accepta invitația, însă, se pare că invitația în Franța a fost mai generoasă… ”Îl cumpărase deja”, spune o susă apropiată evenimentelor.

Citeste mai multe pe gazetadecluj.ro

Firea rupe PSD-ul in doua: Isi face partid nou si il lasa pe Dragnea fara majoritate in Parlament!

In: Dosar&Interviu

Surse din PSD, citate chiar de presa apropiata de Gruparea Firea, anunta ca pirmarul Capitalei intentioneaza sa isi faca propria formatiune politica. Cel mai probabil, ea va fi exclusa din partid la urmatorul CEX al PSD.

Dite-ul stiripesurse.ro, apropiat de PSD, in special de Gruparea Firea, sustine ca primarul pregateste o noua platforma politica. In jur de 20 de parlamentari ai PSD intentioneaza sa plece cu Firea.

„In PSD se vorbeste despre un plan alternativ al Gabrielei Firea. Daca va fi exclusa din PSD, Firea si-ar pregati o noua platforma politica, iar alaturi de ea vor veni toti oamenii anti-Dragnea din PSD, inclusiv cei care deja au fost exclusi de liderul PSD. Problema este ca si pe viitor vor mai exista nemultumiti, iar daca acestia vor avea ”refugiul” oferit de Gabriela Firea, atunci situatia se va complica serios pentru Liviu Dragnea.

Din calculele care se fac in Kiseleff, Gabriela Firea ar putea pleca alaturi de 20 parlamentari, ceea ce va pune in pericol majoritatea PSD in Parlament. Chiar daca majoritatea va fi pastrata la limita, Dragnea va fi dependent total de ALDE, dar si de negocieri cu UDMR, ceea ce inseamna ca pe termen lung ar putea fi nevoit sa cedeze la multe proiecte importante”, scrie stiripesurse.ro.

Codrin Stefanescu, secretarul general adjunct al PSD, a anuntat joi, la Antena 3, ca sedinta CEX va avea loc saptamana viitoare, miercuri sau joi.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Cati romani cred ca ”statul paralel” exista cu adevarat si le influenteaza viata? Rezultat suprinzator al unui sondaj!

In: Dosar&Interviu

Cel mai nou sondaj de tip OMNIBUS realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS , în perioada 20 septembrie – 1 octombrie, dezvăluie şi atitudinea românilor faţă de aşa-zisul „stat paralel”.

Potrivit cercetării sociologice, doar 24% dintre români cred în existenţa „statului paralel”. 54% nu cred că „statul paralel” există, iar 22% nu ştiu sau nu doresc să răspundă.

Dintre cei care cred în existenţa „statului paralel”, 61% (aproape 15% din total) sunt de părere că acesta le afectează mult şi foarte mult viaţa de zi cu zi. 34% sunt de părere că „statul paralele” le afectează viaţa în mică şi foarte mică măsură, iar 5% nu ştiu sau nu răspund.

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 20 septembrie – 1 octombrie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% la un nivel de încredere de 95%.

I-a mintit si a vrut sa-i fure!? Cum a devenit Dragnea inamicul nr. 1 pentru americani

In: Dosar&Interviu

Camera Deputaţilor a votat, în plenul de miercuri, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabileşte criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor. PSD a adăugat la Camera Deputaţilor prevederi care au nemulţumit atât partenerii de la ALDE, cât şi companiile care vor să investească în extragerea gazelor naturale din Marea Neagră.

A fost prima dată când Liviu Dragnea a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor, iar acest lucru vine pe fondul unei neînţeleri între lideri PSD şi oficialii americani. Dragnea a avut pe 18 septembrie o întâlnire cu Rick Perry, secretarul american al energiei. Potrivit unor surse politice. preşedintele PSD s-a angajat că va ţine cont de propunerile americanilor în privinţa legii offshore, în special de doleanţele companiilor investitoare. Dragnea ar fi refuzat la discuţia cu Perry să asiste şi Călin Popescu Tăriceanu.

După doar două săptămâni, deputaţii PSD au depus amendamente la legea offshore care nu au fost deloc pe placul investitorilor americani, ale căror beneficii erau substanţial reduse faţă de forma adoptată de Senat. Potrivit surselor politice, amendamente ar fi venit direct de la cabinetul lui Liviu Dragnea, cu doar câteva ore înainte de adoptarea acestora în comisiile de specialitate.

Dacă nu e clar ce anume l-a făcut pe Liviu Dragnea să se răzgândească şi să-şi încalce promisiunile făcute la întâlnirea cu Rick Perry, e limpete că atitudinea liderului PSD i-a nemulţumit profund pe americani. Atât de profund încât ambasadorul Hans Klemm nu s-a sfiit să le spună invitaţilor de la un eveniment organizat marţi seara că pentru americani cuvântul lui Dragnea nu mai valorează nimic.

Interesantă a fost şi atitudinea UDMR, care cu o zi înainte de votul în plen se părea că va asigura majoritatea de care PSD avea nevoie. Maghiarii s-au răzgândit în ultimul moment, susţinând că mai au nevoie de explicaţii. Potrivit unor surse politice, în noaptea dinaintea votului s-au purtat tratative intense pentru a se obţine această amânare, cu intervenţii direct din SUA la liderii UDMR.

Sursa: stiripesurse.ro

Ce avere are Elena Udrea, dupa ce a lucrat o viata la stat?

In: Dosar&Interviu

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea, este unul dintre cei mai controversați politicieni din prezent. În trecut, Elena Udrea a deținut funcțiile de consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale și ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

Conform declaraţiei de avere, Udrea deţine patru terenuri agricole în judeţul Călăraşi, care însumează aproximativ 40 de hectare.

Pe lângă acestea, ea mai posedă şi o pătrime dintr-un imobil de 635 mp din Bucureşti.

Totodată, Elenei Udrea îi mai aparţin în totalitate şi patru terenuri intravilane în Bucureşti, două dintre acesta fiind de 4.412.51 mp şi 5.001 mp).

În 2014, conform actului de partaj, Udrea a obţinut două case în Bucureşti şi două autoturisme, Fiat şi Mercedes. Ea mai deţine şi bijuterii din aur şi argint în valoare de 100.000 de euro.

În anul 2014 a vândut două imobile cu 255.000 de euro, dar şi un autoturism Porche Cyenne, cu 5.000 de euro. De asemenea, Udrea are mai multe conturi şi depozite bancare, de aproximativ un milion lei şi 85.900 euro.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica, anunţă instituţia, care precizează că ele au fost ridicate de pe stradă.

Jurnalistul Oreste Teodorescu ii nominalizeaza pe tradatorii din PSD: Iată-i pe puciștii de mămăliga, sclavetii satrapului de Teleorman!

In: Dosar&Interviu

Jurnalistul Oreste Teodorescu publica pe pagina personala de facebook un text in care ii nominalizeaza pe tradatorii din PSD care au schimbat barca si au cedat promisiunilor lui Dragnea in ultima clipa.

”Anamneza unui partid in putrefacție”, se numeste textul postat de Oreste Teodorescu, pe care il redam mai jos:

”CEx-ul PSD de zilele trecute ne demonstrează ca in acest partid dezastru pentru România au mai rămas foarte putini membri care nu au mințile chiar rătăcite de tot! Aceștia sunt abia in număr de 12, cei care și-au menținut semnăturile pe scrisoarea anti-Dragnea:

Gabriela Firea
Marian Neacșu
Paul Stănescu
Adrian Țuțuianu
Mihai Tudose
Marcel Ciolacu
Robert Negoiță (vicepreședinte PSD)
Rodica Nassar
Călin Dobra
Ion Mocioalca
Reprezentantul Sectorului 1 din București
Reprezentantul Sectorului 3 din București

Ar fi putut fi 25, însă niște lighioane însetate după funcții, privilegii sau direct interesate in siluirea legilor Justiției, au schimbat macazul in ultimul moment. Iată-i pe puciștii de mămăliga, sclavetii satrapului de Teleorman:

Niculae Bădălău (șeful PSD Giurgiu)
Victor Negrescu (ministrul delegat pentru UE, președintele PES)
Ioan Dîrzu (șeful PSD Alba)
Aladin Georgescu (PSD Mehedinți)
Horia Grama (PSD Covasna)
Horia Teodorescu (PSD Tulcea)
Daniel Băluță (PSD sector 4)

Sper ca naivii care încă mai cred in capacitatea psd-ului de revenire la normalitatea europeană sa înțeleagă ca doar 12 oameni furioși nu sunt suficienți sa salveze aceasta corabie a nebunilor care are un echipaj de peste 500.000 de membri!

Trădarea cea mai grosolana a fost a lui Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, ala care cânta ca “ se pisa pe diaspora” , un slinos, care pozase în lider al nemulțumiților. El a mai încercat în ianuarie o mică revoltă împotriva lui Dragnea, când a și semnat o scrisoare împotriva acestuia, dar a fost întors și atunci de Daddy”.

CTP, intrebat de ce a esuat puciul in PSD: Totul e atat de simplu!

In: Dosar&Interviu

Liviu Dragnea a câștigat o semi-victorie având în vedere că nu a dat-o afară pe Gabriela Firea. Aceasta este prea puternică în PSD pentru a fi exclusă.

Liviu Dragnea a reușit să rămână președinte al PSD cumpărând voturi, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Totul e atât de simplu. Domnul Dragnea a mai cumpărat voturi. Problema este cu ce consecințe. Nu s-au schimbat procentele PSD-ului, în jur de 30%, nu s-au schimbat procentele domnului Dragnea, care sunt în jur de 10%.

Guvernarea rămâne aceeași campioană a incompetenței din toate timpurile. Așa am ajuns să avem această guvernare. După Grindeanu și Tudose, de fiecare dată, ca să obțină ce a obținut și în această seară, domnul Dragnea a trebuit să satisfacă diverși inși din filiale, din teritoriu.

Așa am ajuns să îl avem pe Andrușcă la Economie (ministrul Dănuț Andrușcă, n.r.), așa am ajuns să îl avem pe ăla la Transporturi (ministrul Lucian Șova, n.r.), pe „pamblică” ăla venit de la Suceava la Învățământ (ministrul Educației, Valentin Popa, n.r.). Toți ăștia sunt prețul plătit de Dragnea ca să supraviețuiască”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, președintele PSD „acum a mai plătit o tură”. „Cu ce consecințe pentru noi? Vă dați seama că a dat funcții, posturi de europarlamentar, probabil posturi în guvern, contracte preferențiale. Toate astea, domnul Dragnea le-a dat acum pentru a rămâne în funcție.

După părerea mea, este ultima dată când domnul Dragnea mai poate să facă shopping-ul ăsta politic”, a apreciat jurnalistul citat de Digi 24.

Potrivit acestuia, și puciștii au greșit pentru că i-au cerut demisia „în clar” președintelui PSD. Ar fi trebuit să hotărască, mai întâi, dacă pun în discuție, pe ordinea de zi, această chestiune, nu să îi silească pe cei din Cex să se pronunțe pro sau contra plecării lui Liviu Dragnea de la cârma partidului, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Liviu Dragnea a declarat la finalul CEx că nu avea de ce să nu supună la vot rămânerea sa în funcţie, pentru că „aia era miza”.

„Cred că avem un mandat destul de serios pentru o viaţă mai bună pentru români, dar şi pentru a duce la capăt nişte angajamente pe care ni le-am luat cu toţii privind un stat de drept corect în România şi respectarea drepturilor omului”, a mai spus liderul PSD după victoria de vineri seară.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Cine a mintit romanii in direct la televizor? Dragnea, de gat cu statul paralel, zambitor nevoie mare!

In: Dosar&Interviu
Victor Ponta a publicat, duminică seară, pe Facebook, o fotografie în care Liviu Dragnea și George Maior apar îmbrățișați, iar în spatele lor, așezată pe o canapea, pare să fie fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Fotografia a fost publicată de Ponta în timp ce Liviu Dragnea era invitat duminică seară la Antena 3 și vorbea, printre altele, despre faptul că George Maior urmează să fie chemat la audieri în Comisia de politică externă din Parlament, Dragnea adăugând că Maior „încă se mai crede directorul SRI” și „încă mai are întâlniri și discuții cu diverși oameni”.


Postarea lui Victor Ponta pe Facebook: 

„Da stimati romani – Liviu Dragnea lupta cu Maior, cu Kovesi , cu Statul Paralel , cu Soros – bla bla! Minciuni ridicole pentru cei care inca mai vor sa se lase prostiti!

Ah – da / si Liviu Dragnea este cel mai bun exemplu de familie trafitionala , nu e asa?

Adevarul este ca Liviu Dragnea lupta doar ca sa isi ascunda banii de la Teldrum si Farmavet , sa scape de raspundere penala si sa isi promveze propriul interes !!!

Romania, resursele sale naturale, Parlamentul, Guvernul sau PSD sunt simple instrumente pentru propasirea lui si a familiei sale!

Sper sa il intrebe Razvan Dumitrescu in direct in emisiune / daca nu are timp Ii rog pe curajosii din CEX ul PSD si pe cei care isi rup camasa de pe ei la televizor pt “Dl Presedinte Dragnea” sa il intrebe cat de tare lupta el cu George Maior in anii trecuti!

Trebuie sa terminam definitiv cu aceasta minciuna si ipocrizie care isi bate joc de bunul nostru simt dar si de viitorul nostru!”

Dragnea: „George Maior urmează să fie audiat în Comisia de politică externă. Încă se mai crede directorul SRI”
„Pe noi ne interesează ca ofițerii să aibă toate dotările asigurate, să fie plătiți bine, să aibă infrastructură, logistică, dar trebuie văzut și ținut cont și de contextual national și de raportul cu celelalte instituții. Adică nu se poate la nesfârșit și poate în situația aceasta conducerile de la aceste servicii că noi nu mai acceptăm să iasă din matca constituțională. El crede că și acum e directorul SRI (George Maior – n.r.). Face și acum discuții, jocuri, întâlniri politice. Așa mi-a zis cineva alaltăseară. Să vedem dacă se va confirma sa nu. A fost în perioada asta în România și au început ceva tulburări la partid. Doar remarcam o coincidență”, a declarat Liviu Dragnea duminică seară, la Antena 3.

Liderul PSD a adăugat că George Maior urmează să dea explicații în Comisia de politică externă din Parlament: „Știu că urmează să fie audiat la Comisia de politică externă, să vedem și noi în ce se implică și cum a sprijinit statul român. Bineînțeles că o să-l țină în brațe Iohannis pe Maior.”

Adevarata avere a consilierului condamnat al lui Dragnea! E putred de bogat dintr-un salariu de bugetar!

In: Dosar&Interviu

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Dariu Vâlcov, este în centrul unui imens scandal, după a publicat, pe o rețea de socializare, fișa medicală a lui Sandu Matei – protestatarul #Rezist care a devenit cunoscut opiniei publice prin lovirea unui bătrân în anul 2017.

Ulterior, Matei a făcut plângere penală împotriva lui Vâlcov și îi cere daune de un milion de euro, acuzându-l că a încălcat legea în momentul în care i-a făcut publică fișa medicală.

Bugetul.ro vă dezvăluie astăzi informații despre averea nedeclarată a consilierului premierului. Potrivit declarației de avere completate la 15 februarie a.c., Darius Vâlcov nu are nici casă, nici mașină, nici bani în bancă. Nu are NIMIC!

Singura rubrică completată este cea a veniturilor încasate în anul 2017. Anul trecut, Vâlcov a avut un salariu anual de 39.034 de lei, conform documentului citat.

Totuși, în anul 2015, procurorii DNA au găsit la el acasă peste 90 de tablouri semnate de nume celebre, precum Picasso, Tonița sau Renoir, dar și lingouri de aur. Acestea nu mai apar în declarația actuală de avere a consilierului premierului și.

În trecut, tatăl lui Vâlcov a dezvăluit că de la el ar avea lingourile de aur. „Darius avea un prieten, deputatul Bărbulescu, care avea un seif. Prin 2009, am fost cu soția în Elveția, la fata mea care este medic, însa acolo soția a fost diagnosticată cu o boală gravă și am stat cu ea să o îngrijesc. A venit și fiul meu acolo și i-am spus că am undeva 20.000 lei și 80.000 dolari. L-am rugat să-i pună într-un loc sigur. Prin 2011, am fost din nou în Elveția și am fost diagnosticat cu cancer la plămâni. Am fost operat, dupa care, în preajma sărbătorilor de Crăciun, am simțit că mi se apropie sfârșitul. Le-am spus celor din familie că vreau sa le fac nepoților un cadou. Aveam niște bani și i-am zis lui Darius dacă poate să facă rost de niște mini-lingouri de aur pentru ca nepoții mei sa aiba o amintire de la mine. La discutii a participat si o ruda, care a zis ca poate sa faca rost de lingouri. M-au costat 156.000 euro. I-am spus fiului meu să le pună în același seif. (…) Eu doream ca lingourile să le păstrez până ce nepoții se vor face mari”, a declarat tatal lui Valcov, conform Știrilekanald.ro.

Fosta soție a lui Vâlcov, Lavinia Șandru, a recunoscut că socrii i-au ajutat foarte mult și a susținut că multe dintre tablouri au fost primite la evenimentele de familie (n.r. – nuntă, botez).

„Da, la acele eveniment am primit si niste tablouri. Nu e vorba de sute, asa cum se spune, ci de cateva, in jur de opt-zece bucati. Nu stiu ce valoare aveau, dar stiu ca erau frumoase, cu flori. Atunci, dupa evenimente, le-am pus pe pereti, dar dupa ce am divortat nu stiu ce s-a intamplat cu ele”, a declarat la vremea respectiva Lavinia Sandru.

În anul 2011, Daniel Bălășescu, fost viceprimar al Slatinei, făcea o serie de dezvăluiri incendiare despre averea lui Vâlcov.

„-Deţine un apartament în Bruxelles (Belgia), central, pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia.
– Deţine un apartament în Strassbourg (Franţa) pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia, şi o casă la 23 de kilometri de Strassbourg, pe acelaşi nume.
– Deţine un apartament central în staţiunea Crans Montana, lângă Chamonix, Elveţia, la 2 minute de mers pe jos de partia de schi.
Tot aici îşi ţine şi mai mult de 10 milioane euro cash, zidiţi în peretele despărţitor din gipscarton care separă bucătăria de living, pe numele aceleiaşi Vâlcov Roxana, sora acestuia.
– Deţine un apartament central în Monte Carlo (Monaco), vecin cu Niro, patronul depozitelor NIRO din Bucureşti. Prietenul lui Cosmin Guşă (naşul familiei Vâlcov). Niro este unul din cărăuşii de bani cash către Elveţia. Tot în Monte Carlo deţine un iaht de 2 mil. euro pe numele lui Ramba Ovidiu şi D.J. Andy din Bucureşti. Ramba Ovidiu este patronul firmei Plus Confort SRI. Bucureşti, care este de fapt firma lui Vâlcov. (…) Ambii sunt cărăuşii de bani cash ai lui Vâlcov către Elveţia. Despre firmele PLUS CONFORT, RUPIAH SRL Slatina şi ACETI Slatina, Vâlcov a transmis mesajul că acestea sunt în slujba SRI. şi SIE şi sunt protejate de aceste instituţii.
Discuţia a avut loc la barul Blue Window din Slatina, în data de 29.11.2011, ora 21:30.
– Deţine o vilă de lux (4,3 mil. euro) cumpărătă recent la Como, Italia, pe malul lacului, la frontiera cu Elveţia, pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia.
– Deţine două apartamente de lux în Bucureşti (unul în Piaţa Alba lulia şi celălalt în Moşilor) pe numele vărului său, Langa Bogdan, plus alte patru proprietăţi în Bucureşti pe numele aceluiaşi Langa Bogdan.
– Deţine o vilă cumpărată în 2010 în Poiana Braşov pe numele lui Langa Bogdan, şi el cărăuş de bani cash către EIveţia.
– Deţine restaurantul Dolce Vita, din Slatina, prin interpusul Ilinca Octavian.
– Deţine locaţiile a patru foste puncte termice pe numele interpusului Ilinca Octavian.
– Deţine 8 hectare teren intravilan la intrarea în Slatina, pe partea stângă (reper: Dir. Silvică), prin SC Salubris”, susținea Bălășescu, la acea vreme.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,
!-- Composite Start -->
Loading...