Secretele tineretii lui Dacian Ciolos. Acuzat ca a facut parte dintr-un ONG nationalist extremist in timpul studentiei la Cluj-Napoca

In: Dosar&Interviu

Gazeta de Cluj publica recent o ancheta care vizeaza secretele studentimii fostului premier Dacian Ciolos, pe care il acuza ca a facut parte, la inceputul anilor 1990, dintr-un ONG nationalist extremist.

În 1990, pe vremea când Dacian Cioloș era student în Cluj-Napoca și locuia în Căminul Hașdeu a pus umărul la consolidarea Asociației ”Junimea Vatra Românească” ce avea sediul în Casa de Cultură a Studenților din Piața Păcii nr 1-3 (actualmente Piața Lucian Blaga). Concret, Asociația respectivă s-a constituit ca organizație de tineret în cadrul Uniunii Vatra Românească, o organizație neguvernamentală naționalistă de extremă dreaptă înființată în 7 februarie 1990 la Târgu Mureș.

Atât Uniunea Vatra Românească, cât și Junimea Vatra Românească au fost expresia politică a Securității ceaușiste. Așadar, neîntâmplător, Junimea Vatra Românească s-a înființat în noiembrie 1990, la câteva luni după evenimentele sângeroase de la Târgu-Mureș.

Asociația Junimea Vatra Românească se descria ca fiind ”o asociație social-culturală și de atitudine civică, care își propune renașterea spirituală a poporului român și instrumentarea unui climat democratic pentru toți fiii patriei”. Printre persoanele din conducere se afla nimeni altul decât Dacian Cioloș ce era președintele comisiei de cenzori. Cioloș era înscris și ca membru al Uniunii Vatra Românească Cluj, unde avem documente că plătea și cotizație.

Trei ani mai târziu, în mai 1993 a fost votat noul comitet director al Junimii ”Vatra Românească” filiala Cluj, conferință în cadrul căreia Dacian Cioloș a fost avansat în ”grad”, fiind numit vicepreședinte. Aceste fapte sunt demonstrate inclusiv de hotărâri judecătorești.

încă de atunci, Dacian Cioloș era preocupat cu vizitele în Franța. Fiind șeful sindicatului studenților la USAMV și cunoscând foarte bine limba franceză, exista la acea vreme în cadrul Universității un program prin care oamenii mai înstăriți din comunele franceze, aduceau studenți români în Franța pentru a avea grijă de fermelor lor când aceștia erau plecați în concediu. Cioloș se afla printre studenții fericiți care mergeau în Franța în vacanțele de vară în practică la diferite ferme activitate pentru care erau plătiți în franci francezi.

Scopul vizitelor lui Cioloș în Franța nu s-a rezumat doar la schimbul acesta de experiență, ci acolo a fost construit și planul pentru viitorul lui Dacian Cioloș. La o scurtă perioadă după terminarea facultății, Cioloș a fost preluat de SIE, ”împins” în Franța pentru a-și completa studiile universitare și, apoi, ”împins” din nou în structurile birocratice ale UE și ale României. Așa a devenit Dacian Cioloș emanația unor partide, a unor oameni politici și a serviciilor secrete.

Dacian Cioloș, președinte PUNR Tineret

În vara anului 1995, a luat ființă Organizația de tineret a Partidului Unității Naționale Române, o organizație politică ce făcea parte din structura PUNR. Oportunist, așa cum sursa îl descrie, Dacian Cioloș a ajuns președintele PUNR Tineret. Cocoțat în fruntea partidului, Cioloș a pregătit la Cluj-Napoca prima conferință a organizației de tineret în luna septembrie 1995. Însă, spre stupefacția tuturor, după o săptămână de la conferința ținută de Cioloș, în mod subit, acesta a decis să plece în Franța, chiar dacă atunci se puneau la cale detaliile pentru ca Cioloș, alături de alți membri PUNR să plece în delegație în China, după o invitație făcută de Liga Tineretului Comunist din China.

”Until we shall see again, we`d like to contact also The Youth Organization Junimea Vatra Românească, about which you have told us”, se arată în informarea trimisă de Liga Tineretului Comunist din China către Organizația de Tineret a Partidul România Mare. (traducere: Până vom ne vom vedea din nou, ne-ar plăcea să contactăm și Organizația de Tineret Junimea Vatra Românească, despre care ne-ați spus)”.

După vizita tinerilor chinezi comuniști, la prima conferință susținută de Dacian Cioloș, în calitate de președinte al PUNR Tineret, s-au discutat tocmai detaliile despre delegația ce urma să se facă în China. Dacian Cioloș a fost chiar la ambasada pentru a accepta invitația, însă, se pare că invitația în Franța a fost mai generoasă… ”Îl cumpărase deja”, spune o susă apropiată evenimentelor.

Citeste mai multe pe gazetadecluj.ro

Firea rupe PSD-ul in doua: Isi face partid nou si il lasa pe Dragnea fara majoritate in Parlament!

In: Dosar&Interviu

Surse din PSD, citate chiar de presa apropiata de Gruparea Firea, anunta ca pirmarul Capitalei intentioneaza sa isi faca propria formatiune politica. Cel mai probabil, ea va fi exclusa din partid la urmatorul CEX al PSD.

Dite-ul stiripesurse.ro, apropiat de PSD, in special de Gruparea Firea, sustine ca primarul pregateste o noua platforma politica. In jur de 20 de parlamentari ai PSD intentioneaza sa plece cu Firea.

„In PSD se vorbeste despre un plan alternativ al Gabrielei Firea. Daca va fi exclusa din PSD, Firea si-ar pregati o noua platforma politica, iar alaturi de ea vor veni toti oamenii anti-Dragnea din PSD, inclusiv cei care deja au fost exclusi de liderul PSD. Problema este ca si pe viitor vor mai exista nemultumiti, iar daca acestia vor avea ”refugiul” oferit de Gabriela Firea, atunci situatia se va complica serios pentru Liviu Dragnea.

Din calculele care se fac in Kiseleff, Gabriela Firea ar putea pleca alaturi de 20 parlamentari, ceea ce va pune in pericol majoritatea PSD in Parlament. Chiar daca majoritatea va fi pastrata la limita, Dragnea va fi dependent total de ALDE, dar si de negocieri cu UDMR, ceea ce inseamna ca pe termen lung ar putea fi nevoit sa cedeze la multe proiecte importante”, scrie stiripesurse.ro.

Codrin Stefanescu, secretarul general adjunct al PSD, a anuntat joi, la Antena 3, ca sedinta CEX va avea loc saptamana viitoare, miercuri sau joi.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Cati romani cred ca ”statul paralel” exista cu adevarat si le influenteaza viata? Rezultat suprinzator al unui sondaj!

In: Dosar&Interviu

Cel mai nou sondaj de tip OMNIBUS realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS , în perioada 20 septembrie – 1 octombrie, dezvăluie şi atitudinea românilor faţă de aşa-zisul „stat paralel”.

Potrivit cercetării sociologice, doar 24% dintre români cred în existenţa „statului paralel”. 54% nu cred că „statul paralel” există, iar 22% nu ştiu sau nu doresc să răspundă.

Dintre cei care cred în existenţa „statului paralel”, 61% (aproape 15% din total) sunt de părere că acesta le afectează mult şi foarte mult viaţa de zi cu zi. 34% sunt de părere că „statul paralele” le afectează viaţa în mică şi foarte mică măsură, iar 5% nu ştiu sau nu răspund.

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 20 septembrie – 1 octombrie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% la un nivel de încredere de 95%.

I-a mintit si a vrut sa-i fure!? Cum a devenit Dragnea inamicul nr. 1 pentru americani

In: Dosar&Interviu

Camera Deputaţilor a votat, în plenul de miercuri, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabileşte criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor. PSD a adăugat la Camera Deputaţilor prevederi care au nemulţumit atât partenerii de la ALDE, cât şi companiile care vor să investească în extragerea gazelor naturale din Marea Neagră.

A fost prima dată când Liviu Dragnea a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor, iar acest lucru vine pe fondul unei neînţeleri între lideri PSD şi oficialii americani. Dragnea a avut pe 18 septembrie o întâlnire cu Rick Perry, secretarul american al energiei. Potrivit unor surse politice. preşedintele PSD s-a angajat că va ţine cont de propunerile americanilor în privinţa legii offshore, în special de doleanţele companiilor investitoare. Dragnea ar fi refuzat la discuţia cu Perry să asiste şi Călin Popescu Tăriceanu.

După doar două săptămâni, deputaţii PSD au depus amendamente la legea offshore care nu au fost deloc pe placul investitorilor americani, ale căror beneficii erau substanţial reduse faţă de forma adoptată de Senat. Potrivit surselor politice, amendamente ar fi venit direct de la cabinetul lui Liviu Dragnea, cu doar câteva ore înainte de adoptarea acestora în comisiile de specialitate.

Dacă nu e clar ce anume l-a făcut pe Liviu Dragnea să se răzgândească şi să-şi încalce promisiunile făcute la întâlnirea cu Rick Perry, e limpete că atitudinea liderului PSD i-a nemulţumit profund pe americani. Atât de profund încât ambasadorul Hans Klemm nu s-a sfiit să le spună invitaţilor de la un eveniment organizat marţi seara că pentru americani cuvântul lui Dragnea nu mai valorează nimic.

Interesantă a fost şi atitudinea UDMR, care cu o zi înainte de votul în plen se părea că va asigura majoritatea de care PSD avea nevoie. Maghiarii s-au răzgândit în ultimul moment, susţinând că mai au nevoie de explicaţii. Potrivit unor surse politice, în noaptea dinaintea votului s-au purtat tratative intense pentru a se obţine această amânare, cu intervenţii direct din SUA la liderii UDMR.

Sursa: stiripesurse.ro

Ce avere are Elena Udrea, dupa ce a lucrat o viata la stat?

In: Dosar&Interviu

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea, este unul dintre cei mai controversați politicieni din prezent. În trecut, Elena Udrea a deținut funcțiile de consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale și ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

Conform declaraţiei de avere, Udrea deţine patru terenuri agricole în judeţul Călăraşi, care însumează aproximativ 40 de hectare.

Pe lângă acestea, ea mai posedă şi o pătrime dintr-un imobil de 635 mp din Bucureşti.

Totodată, Elenei Udrea îi mai aparţin în totalitate şi patru terenuri intravilane în Bucureşti, două dintre acesta fiind de 4.412.51 mp şi 5.001 mp).

În 2014, conform actului de partaj, Udrea a obţinut două case în Bucureşti şi două autoturisme, Fiat şi Mercedes. Ea mai deţine şi bijuterii din aur şi argint în valoare de 100.000 de euro.

În anul 2014 a vândut două imobile cu 255.000 de euro, dar şi un autoturism Porche Cyenne, cu 5.000 de euro. De asemenea, Udrea are mai multe conturi şi depozite bancare, de aproximativ un milion lei şi 85.900 euro.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica, anunţă instituţia, care precizează că ele au fost ridicate de pe stradă.

Jurnalistul Oreste Teodorescu ii nominalizeaza pe tradatorii din PSD: Iată-i pe puciștii de mămăliga, sclavetii satrapului de Teleorman!

In: Dosar&Interviu

Jurnalistul Oreste Teodorescu publica pe pagina personala de facebook un text in care ii nominalizeaza pe tradatorii din PSD care au schimbat barca si au cedat promisiunilor lui Dragnea in ultima clipa.

”Anamneza unui partid in putrefacție”, se numeste textul postat de Oreste Teodorescu, pe care il redam mai jos:

”CEx-ul PSD de zilele trecute ne demonstrează ca in acest partid dezastru pentru România au mai rămas foarte putini membri care nu au mințile chiar rătăcite de tot! Aceștia sunt abia in număr de 12, cei care și-au menținut semnăturile pe scrisoarea anti-Dragnea:

Gabriela Firea
Marian Neacșu
Paul Stănescu
Adrian Țuțuianu
Mihai Tudose
Marcel Ciolacu
Robert Negoiță (vicepreședinte PSD)
Rodica Nassar
Călin Dobra
Ion Mocioalca
Reprezentantul Sectorului 1 din București
Reprezentantul Sectorului 3 din București

Ar fi putut fi 25, însă niște lighioane însetate după funcții, privilegii sau direct interesate in siluirea legilor Justiției, au schimbat macazul in ultimul moment. Iată-i pe puciștii de mămăliga, sclavetii satrapului de Teleorman:

Niculae Bădălău (șeful PSD Giurgiu)
Victor Negrescu (ministrul delegat pentru UE, președintele PES)
Ioan Dîrzu (șeful PSD Alba)
Aladin Georgescu (PSD Mehedinți)
Horia Grama (PSD Covasna)
Horia Teodorescu (PSD Tulcea)
Daniel Băluță (PSD sector 4)

Sper ca naivii care încă mai cred in capacitatea psd-ului de revenire la normalitatea europeană sa înțeleagă ca doar 12 oameni furioși nu sunt suficienți sa salveze aceasta corabie a nebunilor care are un echipaj de peste 500.000 de membri!

Trădarea cea mai grosolana a fost a lui Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, ala care cânta ca “ se pisa pe diaspora” , un slinos, care pozase în lider al nemulțumiților. El a mai încercat în ianuarie o mică revoltă împotriva lui Dragnea, când a și semnat o scrisoare împotriva acestuia, dar a fost întors și atunci de Daddy”.

CTP, intrebat de ce a esuat puciul in PSD: Totul e atat de simplu!

In: Dosar&Interviu

Liviu Dragnea a câștigat o semi-victorie având în vedere că nu a dat-o afară pe Gabriela Firea. Aceasta este prea puternică în PSD pentru a fi exclusă.

Liviu Dragnea a reușit să rămână președinte al PSD cumpărând voturi, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Totul e atât de simplu. Domnul Dragnea a mai cumpărat voturi. Problema este cu ce consecințe. Nu s-au schimbat procentele PSD-ului, în jur de 30%, nu s-au schimbat procentele domnului Dragnea, care sunt în jur de 10%.

Guvernarea rămâne aceeași campioană a incompetenței din toate timpurile. Așa am ajuns să avem această guvernare. După Grindeanu și Tudose, de fiecare dată, ca să obțină ce a obținut și în această seară, domnul Dragnea a trebuit să satisfacă diverși inși din filiale, din teritoriu.

Așa am ajuns să îl avem pe Andrușcă la Economie (ministrul Dănuț Andrușcă, n.r.), așa am ajuns să îl avem pe ăla la Transporturi (ministrul Lucian Șova, n.r.), pe „pamblică” ăla venit de la Suceava la Învățământ (ministrul Educației, Valentin Popa, n.r.). Toți ăștia sunt prețul plătit de Dragnea ca să supraviețuiască”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, președintele PSD „acum a mai plătit o tură”. „Cu ce consecințe pentru noi? Vă dați seama că a dat funcții, posturi de europarlamentar, probabil posturi în guvern, contracte preferențiale. Toate astea, domnul Dragnea le-a dat acum pentru a rămâne în funcție.

După părerea mea, este ultima dată când domnul Dragnea mai poate să facă shopping-ul ăsta politic”, a apreciat jurnalistul citat de Digi 24.

Potrivit acestuia, și puciștii au greșit pentru că i-au cerut demisia „în clar” președintelui PSD. Ar fi trebuit să hotărască, mai întâi, dacă pun în discuție, pe ordinea de zi, această chestiune, nu să îi silească pe cei din Cex să se pronunțe pro sau contra plecării lui Liviu Dragnea de la cârma partidului, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Liviu Dragnea a declarat la finalul CEx că nu avea de ce să nu supună la vot rămânerea sa în funcţie, pentru că „aia era miza”.

„Cred că avem un mandat destul de serios pentru o viaţă mai bună pentru români, dar şi pentru a duce la capăt nişte angajamente pe care ni le-am luat cu toţii privind un stat de drept corect în România şi respectarea drepturilor omului”, a mai spus liderul PSD după victoria de vineri seară.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Cine a mintit romanii in direct la televizor? Dragnea, de gat cu statul paralel, zambitor nevoie mare!

In: Dosar&Interviu
Victor Ponta a publicat, duminică seară, pe Facebook, o fotografie în care Liviu Dragnea și George Maior apar îmbrățișați, iar în spatele lor, așezată pe o canapea, pare să fie fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Fotografia a fost publicată de Ponta în timp ce Liviu Dragnea era invitat duminică seară la Antena 3 și vorbea, printre altele, despre faptul că George Maior urmează să fie chemat la audieri în Comisia de politică externă din Parlament, Dragnea adăugând că Maior „încă se mai crede directorul SRI” și „încă mai are întâlniri și discuții cu diverși oameni”.


Postarea lui Victor Ponta pe Facebook: 

„Da stimati romani – Liviu Dragnea lupta cu Maior, cu Kovesi , cu Statul Paralel , cu Soros – bla bla! Minciuni ridicole pentru cei care inca mai vor sa se lase prostiti!

Ah – da / si Liviu Dragnea este cel mai bun exemplu de familie trafitionala , nu e asa?

Adevarul este ca Liviu Dragnea lupta doar ca sa isi ascunda banii de la Teldrum si Farmavet , sa scape de raspundere penala si sa isi promveze propriul interes !!!

Romania, resursele sale naturale, Parlamentul, Guvernul sau PSD sunt simple instrumente pentru propasirea lui si a familiei sale!

Sper sa il intrebe Razvan Dumitrescu in direct in emisiune / daca nu are timp Ii rog pe curajosii din CEX ul PSD si pe cei care isi rup camasa de pe ei la televizor pt “Dl Presedinte Dragnea” sa il intrebe cat de tare lupta el cu George Maior in anii trecuti!

Trebuie sa terminam definitiv cu aceasta minciuna si ipocrizie care isi bate joc de bunul nostru simt dar si de viitorul nostru!”

Dragnea: „George Maior urmează să fie audiat în Comisia de politică externă. Încă se mai crede directorul SRI”
„Pe noi ne interesează ca ofițerii să aibă toate dotările asigurate, să fie plătiți bine, să aibă infrastructură, logistică, dar trebuie văzut și ținut cont și de contextual national și de raportul cu celelalte instituții. Adică nu se poate la nesfârșit și poate în situația aceasta conducerile de la aceste servicii că noi nu mai acceptăm să iasă din matca constituțională. El crede că și acum e directorul SRI (George Maior – n.r.). Face și acum discuții, jocuri, întâlniri politice. Așa mi-a zis cineva alaltăseară. Să vedem dacă se va confirma sa nu. A fost în perioada asta în România și au început ceva tulburări la partid. Doar remarcam o coincidență”, a declarat Liviu Dragnea duminică seară, la Antena 3.

Liderul PSD a adăugat că George Maior urmează să dea explicații în Comisia de politică externă din Parlament: „Știu că urmează să fie audiat la Comisia de politică externă, să vedem și noi în ce se implică și cum a sprijinit statul român. Bineînțeles că o să-l țină în brațe Iohannis pe Maior.”

Adevarata avere a consilierului condamnat al lui Dragnea! E putred de bogat dintr-un salariu de bugetar!

In: Dosar&Interviu

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Dariu Vâlcov, este în centrul unui imens scandal, după a publicat, pe o rețea de socializare, fișa medicală a lui Sandu Matei – protestatarul #Rezist care a devenit cunoscut opiniei publice prin lovirea unui bătrân în anul 2017.

Ulterior, Matei a făcut plângere penală împotriva lui Vâlcov și îi cere daune de un milion de euro, acuzându-l că a încălcat legea în momentul în care i-a făcut publică fișa medicală.

Bugetul.ro vă dezvăluie astăzi informații despre averea nedeclarată a consilierului premierului. Potrivit declarației de avere completate la 15 februarie a.c., Darius Vâlcov nu are nici casă, nici mașină, nici bani în bancă. Nu are NIMIC!

Singura rubrică completată este cea a veniturilor încasate în anul 2017. Anul trecut, Vâlcov a avut un salariu anual de 39.034 de lei, conform documentului citat.

Totuși, în anul 2015, procurorii DNA au găsit la el acasă peste 90 de tablouri semnate de nume celebre, precum Picasso, Tonița sau Renoir, dar și lingouri de aur. Acestea nu mai apar în declarația actuală de avere a consilierului premierului și.

În trecut, tatăl lui Vâlcov a dezvăluit că de la el ar avea lingourile de aur. „Darius avea un prieten, deputatul Bărbulescu, care avea un seif. Prin 2009, am fost cu soția în Elveția, la fata mea care este medic, însa acolo soția a fost diagnosticată cu o boală gravă și am stat cu ea să o îngrijesc. A venit și fiul meu acolo și i-am spus că am undeva 20.000 lei și 80.000 dolari. L-am rugat să-i pună într-un loc sigur. Prin 2011, am fost din nou în Elveția și am fost diagnosticat cu cancer la plămâni. Am fost operat, dupa care, în preajma sărbătorilor de Crăciun, am simțit că mi se apropie sfârșitul. Le-am spus celor din familie că vreau sa le fac nepoților un cadou. Aveam niște bani și i-am zis lui Darius dacă poate să facă rost de niște mini-lingouri de aur pentru ca nepoții mei sa aiba o amintire de la mine. La discutii a participat si o ruda, care a zis ca poate sa faca rost de lingouri. M-au costat 156.000 euro. I-am spus fiului meu să le pună în același seif. (…) Eu doream ca lingourile să le păstrez până ce nepoții se vor face mari”, a declarat tatal lui Valcov, conform Știrilekanald.ro.

Fosta soție a lui Vâlcov, Lavinia Șandru, a recunoscut că socrii i-au ajutat foarte mult și a susținut că multe dintre tablouri au fost primite la evenimentele de familie (n.r. – nuntă, botez).

„Da, la acele eveniment am primit si niste tablouri. Nu e vorba de sute, asa cum se spune, ci de cateva, in jur de opt-zece bucati. Nu stiu ce valoare aveau, dar stiu ca erau frumoase, cu flori. Atunci, dupa evenimente, le-am pus pe pereti, dar dupa ce am divortat nu stiu ce s-a intamplat cu ele”, a declarat la vremea respectiva Lavinia Sandru.

În anul 2011, Daniel Bălășescu, fost viceprimar al Slatinei, făcea o serie de dezvăluiri incendiare despre averea lui Vâlcov.

„-Deţine un apartament în Bruxelles (Belgia), central, pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia.
– Deţine un apartament în Strassbourg (Franţa) pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia, şi o casă la 23 de kilometri de Strassbourg, pe acelaşi nume.
– Deţine un apartament central în staţiunea Crans Montana, lângă Chamonix, Elveţia, la 2 minute de mers pe jos de partia de schi.
Tot aici îşi ţine şi mai mult de 10 milioane euro cash, zidiţi în peretele despărţitor din gipscarton care separă bucătăria de living, pe numele aceleiaşi Vâlcov Roxana, sora acestuia.
– Deţine un apartament central în Monte Carlo (Monaco), vecin cu Niro, patronul depozitelor NIRO din Bucureşti. Prietenul lui Cosmin Guşă (naşul familiei Vâlcov). Niro este unul din cărăuşii de bani cash către Elveţia. Tot în Monte Carlo deţine un iaht de 2 mil. euro pe numele lui Ramba Ovidiu şi D.J. Andy din Bucureşti. Ramba Ovidiu este patronul firmei Plus Confort SRI. Bucureşti, care este de fapt firma lui Vâlcov. (…) Ambii sunt cărăuşii de bani cash ai lui Vâlcov către Elveţia. Despre firmele PLUS CONFORT, RUPIAH SRL Slatina şi ACETI Slatina, Vâlcov a transmis mesajul că acestea sunt în slujba SRI. şi SIE şi sunt protejate de aceste instituţii.
Discuţia a avut loc la barul Blue Window din Slatina, în data de 29.11.2011, ora 21:30.
– Deţine o vilă de lux (4,3 mil. euro) cumpărătă recent la Como, Italia, pe malul lacului, la frontiera cu Elveţia, pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia.
– Deţine două apartamente de lux în Bucureşti (unul în Piaţa Alba lulia şi celălalt în Moşilor) pe numele vărului său, Langa Bogdan, plus alte patru proprietăţi în Bucureşti pe numele aceluiaşi Langa Bogdan.
– Deţine o vilă cumpărată în 2010 în Poiana Braşov pe numele lui Langa Bogdan, şi el cărăuş de bani cash către EIveţia.
– Deţine restaurantul Dolce Vita, din Slatina, prin interpusul Ilinca Octavian.
– Deţine locaţiile a patru foste puncte termice pe numele interpusului Ilinca Octavian.
– Deţine 8 hectare teren intravilan la intrarea în Slatina, pe partea stângă (reper: Dir. Silvică), prin SC Salubris”, susținea Bălășescu, la acea vreme.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Ordin de partid, cu beneficiar foarte controversat: Carmen Dan vrea punct privat de trecere a frontierei!

In: Dosar&Interviu

Beneficiarul punctului de frontieră ar fi Dorin Ivașcu, proprietarul aerodromului, un personaj controversat. Pentru acesta, Ministerul Transporturilor a întocmit un proiect de Hotărâre de Guvern, informeaza newsweek.ro.

Oficial, este vorba despre „„Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat și a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla și pentru completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 445/2002”, conform site-ului Transporturilor.

Aceeași sursă mai menționează că propuneri și observații pe marginea acestui proiect, acum aflat în faza de consultare publică, pot fi depuse la MT până pe 10 septembrie a.c.

Aeroportul e doar un aerodrom

O scurtă reglementare a proiectului arată că „Aeroportul Tuzla, aflat în proprietatea și în administrarea S.C. Regional Air Services S.R.L., deține certificatul de autorizare aerodrom eliberat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română în conformitate cu reglementările aeronautice în vigoare.

În prezent, pe Aeroportul Tuzla se desfășoară operațiuni aeriene de transport public, aviație generală, lucru aerian, precum și zboruri cu elicoptere pentru transportul personalului spre/dinspre platforme și/sau nave de foraj marin poziționate în afara apelor teritoriale ale României.
Aeroportul Tuzla a fost certificat ca aeroport deschis traficului aerian internațional în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.791/2009 privind condițiile pentru certificarea aeroporturilor civile internaționale sau deschise traficului aerian internațional.
Prin acest proiect de act normativ se propune aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat și a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla.”

Beneficiar privat, cheltuieli de stat

Totuși, deschiderea unui punct de frontieră nu este chiar o operațiune banală: atât Poliția de Frontieră (deci, Ministerul de Interne), cât și Vama (așadar, Ministerul de Finanțe) trebuie nu doar să fie de acord cu inițiativa, ci să o și sprijine.

Inclusiv financiar, așa cum arată nota de fundamentare a proiectului.

 

Carmen Dan își dorește intens punctul de frontieră

Surse din Ministerul Transporturilor au arătat că proiectul a fost scos în față de către ministrul de Interne, Carmen Dan. De altfel, aceasta este co-semnatară (împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Șova) al notei de fundamentare. Dovada că actul este unul foarte important e constituită de șirul lung al celor care trebuie să avizeze favorabil proiectul pentru ca acesta să intre în vigoare.

Funcții din Libia până în SUA înainte de 1989

Conform hotnews.ro, proprietarul aerodromului, Dorin Ivașcu, „ar fi fost spion în cadrul fostei DIE, în perioada comunistă. Și ar fi fost acuzat, la un moment dat, în scandalul „Țigareta 2”, din 1997, de trafic de armament către țări africane, potrivit unei anchete din ZiuaNews.

În același articol se mai arată că firma pe care o controlează, Regional Air Services, este din Tanzania. Legat de acest lucru, Ministerul Transporturilor susține că este o firma inregistrata la Registrul Comerțului.

„În conformitate cu Certificatul de înregistrare Seria B Nr. 0659243 din 03.01.2005, depus la Ministerul Transporturilor, firma REGIONAL AIR SERVICES S.R.L. figurează înregistrată la OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LȂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA”, se arată în răspuns.

Însă, Regional Air Services a preluat baza de Aviaţie Utilitară din Tuzla în 1999, cu 6 ani înainte de a se înregistra la Oficiul Registrului Comerțului.”

Aceeași sursă îl citează și pe Ivașcu, care „a afirmat că nu a lucrat nici pentru DIE, nici pentru SIE. De asemenea, neagă faptul că ar fi fost acuzat în scandalul „Țigareta 2″.”

Altfel, CV-ul lui Dorin Ivașcu este suficient de relevant pentru a înțelege care erau legăturile acestuia înainte de 1989.

Sursa: newsweek.ro

A doua cea mai mare companie agricola din Romania, pusa pe butuci! Dosarul bate pasul pe loc la Procuratura

In: Dosar&Interviu

Desi dosarul se afla in mainile lor de ani de zile, procurori par sa nu se grabeasca deloc in a face lumita in distrugerea companiei Agrodelta Sireasa. Mai mult decat atat functionarii locali din judetul Tulcea si de la Guvernul Romaniei pun in pericol securitatea Romaniei si a Uniunii Europene prin actiunile lor fata de digul de aparare de la Dunare care este si granita cu Ucraina. Toate aceste fapte au fost acoperite cu anchete formale ale procurorilor DNA care au fost preocupati mai degraba sa inchida ochii decat sa descopere vinovatii din institutiile statului. Asa se face ca procurorii arunca dosarul dintr-un parchet in atul prin declinarea competentei sau disjungerea faptelor… probabil, pana la prescrierea faptelor.

Faptele

In judetul Tulcea, mare parte din terenul agricol din Delta Dunarii este detinut in administrare de firma Agrodelta Sireasa. Pe terenul firmei se afla si drumul comunal DC1 Calin – Podisca, care are si rol de dig la Dunare.

In anul 2010 autoritatile locale prin reprezentantii Prefecturii Tulcea si ai Consiliului Judetean Tulcea au hotarat spargerea digurilor si inundarea terenurilor detinute de Agrodelta Sireasa, chipurile pentru a salva de inundatii localitatile din zona. Doar ca toata actiunea s-a derulat in mod abuziv. Faptele au fost reclamate inca de atunci de Agrodelta Sireasa. Decizia de a inunda terenurile agricole nu a putut salva localitatile asa ca paguba de mii de hectare agricole inundate la Agrodelta Sireasa a fost in zadar.

Procurorul Bodu a pus botu`!

Firma Agrodelta Sireasa se adreseaza statului pentru a fi despagubita, (cerere despagubiri), dar aici incepe calvarul. Societatea este plimbata de mai bine de opt ani prin instante si intimidata cu tot felul de denunturi si controale. Astfel se cauta tot felul de tertipuri pentru a fi denuntate contractele de concesiune a terenurilor astfel incat firma Agrodelta Sireasa sa nu mai poata solicita despagubiri. Ajunsa in malaxorul functionarilor statului Agrodelta Sireasa cere procurorilor sa demareze o ancheta privind modul in care mai multi functionari au pagubit societatea. Dosarul penal 136/p/2018 ajunge la Serviciu Teritorial Constanta, fiind repartizat procurorului Ciprian Bodu. In plangerea penala denuntatorul arata cu dovezi ca ordinul de spargere a digurilor apartine in principal functionarilor: Caraman Sirma – director economic Consiliul Judetean Tulcea, Gudu Vasile – prefect al judetului Tulcea, Tarhon Victor – presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, Lefter Chirica – prefect al judetului Tulcea, Damianov Simion – primar comuna Ceatalchioi si Creanga Tudor – vieprimar Ceatalchioi.

Procurorul Ciprian Bodu constata ca multe dintre faptele enumerate de societatea denuntatoare s-au prescris, dar in mod ciudat evita sa se pronunte pe celelalte fapte care trebuiau cercetate si se limiteaza sa invoce in mult prea repetate randuri reaua-credinta a denuntatorului… citam: “In fine, pentru formularea cu rea credinta, SC Agrodelta Sireasa SA va suporta si cheltuielile judiciare, aflandu-se in vadita culpa procesuala.”

Si iata cum procurorul se contrazice prin disjungerea cauzei . ”Disjungerea cauzei cu consecinta formarii unui dosar ce urmeaza a fi instrumentat de catre Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta in vederea efectuarii de cercetari pentru savarsirea infractiunilor de: – folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente, ori declaratii false sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei; – schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta ori in numele prev. de art 18, alin 1 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie; – deturnare de fonduri.”

Procurorul mai retine de asemene si alte fapte sesizate de Agrodelta Sireasa care trebuie disjunse, desi mai sus s-a pronuntat ca denuntatorul ar fi de rea-credinta. Iata mai multe fapte penale pe care procurorul Ciprian Bodu le retine ca fiind de natura a fi cercetate: “Disjungerea cauzei si declinarea competentei in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea pentru efectuarea de cercetari fata de: – SC CORAL SRL, si SC Deltacons SA, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscal, Caraman Sirma, Gudu Vasile, Tarhon Victor, Lefter Chirica, Damianov Simion si Creanga Tudor pentru savarsirea de infractiuni la Legea 334/2006; – constituirea de grup infractional organizat prev. de art 367 C. pen (pentru care parchetele competente nu au inceput IN REM urmarirea penala).”

Cine este Agrodelta Sireasa?

Agrodelta Sireasa este o societate cu capital romanesc detinuta de Traian Rece in procent de 99%, de Alexandru Rece 0,04% si de Catalin Rece 0,04%, capitalul social subscris fiind de peste 700 milioane lei. Agrodelta Sireasa s-a infiintat in 1 martie 1991 prin desprinderea din cadrul IECRNDD Pardina de unde a preluat prin protocol utilajele si constructiile speciale. La acea data doar 1500 de hectare se pretau pentru desfasurarea activitatii agricole restul terenului fiind infestat masiv cu stuf si acoperita masiv de resturi vegetale si copaci taiati ramasi de lucrarile de amenajare a incintei. Firma a facut eforturi financiare considerabile pentru destufizare si destelenire astfel ca intreaga suprafata de teren a fost repus in circuitul agricol.

La ora actuala societatea este organizata in mai multe ferme vegetale pe o suprafata de teren arabil de 9.418 hectare de teren arabil din care Ostrov Tataru 1455 hectare, amenajarea Agricola Sireasa 4362 hectare si amenajarea Agricola Pardina 3601 hectare. In prezent societatea Agrodelta Sireasa este in process cu Consiliul Judetean Tulcea pentru eliberarea cerificatelor de atestare a dreptului de proprietate pe suprafata de 13.000 de hectare, ceea ce inseamna ca aceasta companie este al doilea cel mai mare detinator de terenuri agricole exploatate din Romania.

Sursa: caplimpede.ro

Cine este prefectul Capitalei, prietena aproapiata a Gabrielei Firea, cea care a ordonat Jandarmeriei sa foloseasca forta?!

In: Dosar&Interviu

Jandarmii au primit ordin de la prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, sa intervina in forta in Piata Victoriei la ora 23, au anuntat, sambata, reprezentantii institutiei, care au mai precizat ca au fost deschise 8 dosare penale, pana acum, potrivit zf.ro.

„S-a actionat in prima faze cu gaze, cu spray iritant, lacrimogen si ulterior s-au executat somatiile legale, respectiv cele trei semnale luminoase care anuntau interventia in forta. Au fost date in conformitate cu normele, pentru atentionarea oamenilor. Conform prevederilor in vigoare, prefectul este cel care aproba interventia in forta a jandarmilor. Aseara, pe baza informatiilor existente si a comportamentului agresiv a unei parti din cei aflati in piata, Jandarmeria a primit aprobare sa intervina in forta la ora 23.11. Este ordinul de interventie semnat de prefectul Capitalei. Din acel moment, s-au luat masuri gradual astfel incat sa se evacueze zona„, a declarat, sambata dimineata, Marius Militaru, sef Serviciu Comunicare Jandarmeria Romana.

In Primaria Voluntari, Speranta Cliseru a avut functii de conducere: administrator public si director executiv. A fost consilier parlamentar in cabinetul Gabriele Firea cand aceasta era senator, in perioada 2012-2013 si a fost administrator provizoriu in Consiliul de Administratie al RATB.

Potrivit CV-ului sau, Speranta Cliseru a fost prefect al judetului Ilfov in perioada 2013-2014 si a lucrat in primaria Voluntari, unde primar este sotul Gabriele Firea, Florentin Pandele, pe functii de conducere: administrator public, respectiv director executiv. De asemenea, a fost consilier parlamentar in cabinetul Gabriele Firea cand aceasta era senator, in perioada 2012-2013.

Anul trecut, prin votul majoritatii PSD-ALDE din Consiliul General al Municipului Bucuresti (CGMB), Speranta Cliseru, devenita era consilier al primarului Firea, a fost numita administrator provizoriu in Consiliul de Administratie al RATB, functie din care a fost inlocuita intre timp.

Ca studii, noul prefect al Bucurestiului a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Comert, a facut un master la Universitatea Maritima Constanta, Facultatea de Navigatie si Transport Naval, si a urmat cursuri postuniversitare la Cambridge Academy of Transport din Marea Britanie. De asemenea, a facut mai multe programe de perfectionare in domeniul achizitiilor publice si serviciilor publice la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Minsiterul Muncii si Universitatea Nationala de Aparare Carol I.

Conform declaratiei de avere semnata anul trecut, Speranta Cliseru detine parti din doua terenuri agricole, si parti din sase terenuri intravilane. In declaratie nu sunt precizate, insa, adresele terenurilor.

In document, consilierul Gabrielei Firea a scris ca detine parti din trei apartamente, unul de 86 de metri patrati, altul de 200 de metri patrati (dobandit prin construire) si, respectiv, de 120 de metri patrati. Nici in acest caz nu sunt trecute adresele locuintelor.

Speranta Cliseru mai are si un Mercedes C Classe, iar un alt autoturism l-a vandut in 2017 pentru 1.500 de euro. Mai detine si un cont in dolari deschis in 2014 la Raiffeisen Bank, cu suma de 21.600 de dolari.

In 2007 a facut un imprumut de peste 3.200 de euro pe 10 ani la BCR, altul in valoare de 91.560 de euro la Unicredit un an mai tarziu, scadent in 2023 si inca unul luat in 2016 de la Raiffeisen pe trei ani in valoare de 52.688 de lei.

Ca angajat la primaria Voluntari, Speranta Cliseru a avut un venit din salariul pe anul 2016 in valoare de 55.339 de lei, la care s-au adaugat venituri de 3.058 de lei din comisia tehnica, plus veniturile din salariul de la Primaria Capitalei in valoare de aproape 50.000 de lei si indemnizatia din comisie de la Primaria Capitalei de aproape 9.000 de lei. De asemenea, in 2016 noul prefect a avut si indemnizatia de la Asociatia de dezvoltare intercomunitara EURO-APA, care se ocupa de canalizare si alimentarea cu apa, in valoare de peste 9.000 de lei in cinci luni.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a reactionat recent la numirea Sperantei Cliseru in functia de prefect al Capitalei, spunand ca Bucurestiul devine o afacere de casa a lui Pandele.

„Fiti atenti la schema asta! Speranta Cliseru, omul de casa al familie Pandele-Firea, fosta sefa de cabinet a lui Firea, renunta la pozitii banoase prin CA-urile firmelor lui Firea si da concurs pe un post de functionar din primarie. Si il castiga (wink, wink). Moment in care incepe presa sa ma intrebe pe mine, DE CE? De ce ar renunta Cliseru la asa ceva pentru o amarata functie de functionar? Si raspunsul vine azi: ca trebuia sa fie functionar public ca sa o poata pune prefect la Bucuresti! Si asa Bucurestiul devine o afacere de casa a lui Pandele. Hai, cereti-mi sa sesizez prefectul… Bravo ma, Pandele, nu ne-am dat seama”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook, potrivit digi24.ro.

Iata cv-ul Sperantei…
– prefect al Capitalei 2018
– Consilier al primarului Gabriela Firea 2016- 2018
• Prefectul Judetului Ilfov – 2013
• Director ex. adj. Institutia Primarului Voluntari-2013
• Consilier parlamentar Cabinet Senator Firea Gabriela 2012-2013
• Institutia Primarului Voluntari, Administrator Public (contract de
management) ; Bd Voluntari nr 74, Voluntari, Jud. Ilfov, in perioada
2011-2012
• Institutia Primarului Voluntari, Director executiv; Bd Voluntari nr 74,
Voluntari, Jud. Ilfov, in perioada 2004-2011
• Isverna Prod SRL, Director comercial in perioada 2003-2004
• SC Cuget Liber Poligraf SA (trust de presa) Director General; IC
Bratianu nr 15, Constanta, in perioada: 2001-2002
• Histria Shipmanagement SRL, Manager Comercial, 2000-2001
• CNM Petromin SA, Director Comercial, Incinta Port Poarta 2
Constanta, in perioada:1997-1999
• Petroerm Shipmanagement Ltd, Piraeus, Grecia, Manager Comercial,
1995-1997 (contract de detasare)
• CNM Petromin SA, Sef Serviciu Cooperare internationala, Incinta Port
Poarta 2 Constanta, in perioada:1992-1995
• Primaria Oras Eforie, Inspector de specialitate Control Comercial
1991-1992
• Societatea de Constructii Hidrotehnice Cernavoda, economist, 1990-
1991
• Intreprinderea Miniera Dobrogea Constanta, economist, 1986-1990

Sursa: bucurestiul.ro

!-- Composite Start -->
Loading...