Investitie uriasa: Unul dintre cei mai mari producatori de echipamente audio din lume deschide o fabrica in Romania!

In: Economie, Finante

Compania germană Sennheiser, unul dintre cei mai mari producători de echipamente audio la nivel mondial, va construi o fabrică la Braşov, care va produce, iniţial, electronice destinate publicului larg. Finalizarea construcţiei este programată pentru anul acesta.

Va fi cea de-a patra fabrică a companiei, după cele din Germania, Irlanda şi Statele Unite ale Americii.

“De mai mulți ani, EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) este regiunea care ne-a adus cele mai mari creșteri. Cu noua fabrică din România, avem o a treia bază de producție europeană și, în același timp, ne extindem rețeaua de distribuție din Europa. Aceste acțiuni ne oferă un mai bun control asupra volumelor de producție, dar și capacitatea de a fi mai flexibili în a adapta produsele noastre la cerințe de piață dinamice”, a declarat într-un comunicat Andreas Sennheiser, Co-CEO at Sennheiser.

“Cu această nouă fabrică ne continuăm investițiile în independența care continuă să reprezinte calitatea distinctivă și avantajul Sennheiser ca o afacere de familie”, a adăugat el.

Mutarea face parte din strategia companiei de a se consolida pe termen lung ca o afacere de familie independentă, se mai arată în comunicat. Noua bază de producție de la Braşov va asigura pentru Sennheiser și „mai multă flexibilitate pentru a acoperi cererea din piață”.

Fabrica Sennheiser din România va fi localizată în incinta Industrial Park Braşov (ICCO).

În calitate de centru industrial și universitar, Brașovul oferă un excelent mediu de afaceri pentru noua fabrică, precizează compania în comunicat.

“Unul dintre principalele motive pentru care am ales Brașovul este infrastructura, apoi conexiunea foarte bună cu zona economică europeană”, a declarat Daniel Sennheiser, Co-CEO at Sennheiser. “Așteptăm cu nerăbdare să cooperăm cu Industrial Park Brașov (IPB). Ca un partener important, IPB va juca un rol cheie în a asigura standardele de înaltă calitate pe care le avem pentru fabricarea produselor noastre”.

Noua fabrică se va concentra pe producția de electronice destinate publicului larg.

“Suntem încântați să primim în curând compania Sennheiser în comunitatea dinamică a organizațiilor internaționale din Brașov”, a declarat Călin Costan, proprietarul grupului de firme ICCO (Industrial Park Brașov). “Afacerea de familie Sennheiser este recunoscută la nivel mondial atât pentru inovațiile sale, cât și pentru crearea unor produse de cea mai înaltă calitate”.

“Pentru a îmbunătăți schimbul de experiență, intenționăm să intensificăm relațiile dintre cele patru fabrici Sennheiser”, spune Andreas Sennheiser. În timp ce fabrica din Tullamore, Irlanda, produce în special monitoare de studio și traductoare acustice, la sediul central din Wedemark producția este concentrată în special pe produse premium și profesionale, inclusiv microfoane wireless. Microfoanele pentru piețele americane și asiatice sunt produse la fabrica din Albuquerque, Statele Unite ale Americii.

În total, Sennheiser lucrează cu 20 de subsidiare de vânzări și parteneri comerciali în peste 50 de țări din întreaga lume. Cinci centre de inovație folosesc cercetări și procese de dezvoltare pentru a îmbunătăți puterea inovativă a specialiștilor audio.

Fondată în 1945, Sennheiser este unul dintre cei mai importanţi producători de căşti audio, microfoane şi sisteme de transmisie wireless la nivel global. Compania are aproximativ 2.800 de angajaţi. Compania este condusă, începând din 2013, de Daniel şi Andreas Sennheiser, membri ai celei de-a treia generaţii a familiei fondatoare.

În 2016, ultimul an fiscal încheiat, Sennheiser a avut vânzări de 658,4 milioane de euro.

Cum arată fabrica Sennheiser de la Hanovra:

Sursa: Economica.net

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/sennheiser-unul-dintre-cei-mai-cunoscuti-producatori-de-echipamente-audio-la-nivel-global-va-construi-o-fabrica-la-brasov_151416.html#ixzz5ABXemE6o

H&M vinde in Romania haine mai scumpe ca-n Vest si plateste salarii de cateva ori mai mici!

In: Economie, Retail

Cu diferenţe care ajung până la zeci de lei, reprezentând uneori chiar şi circa 55% din preţurile produselor de peste hotare, reatiler-ul suedez se înscrie în lista celorlalte brand-uri de fashion prezente la nivel local, care aplică, aici, preţuri mai mari la produsele din portofoliu, fără să ţină cont de nivelul de trai scăzut, forţa de muncă mai ieftină sau de chiriile mai mici comparativ cu cele din Europa de Vest.

Cum H&M vinde în toate unităţile produse fabricate în mai multe ţări ale lumii, inclusiv în România, diferenţa dintre preţurile practicate la nivel local şi în spaţiul intracomunitar sau peste Ocean nu se justifică în distanţa dintre producător şi magazinele dintr-o anumită ţară având în vedere şi faptul că vecinii de la sud de Dunăre plătesc cu zeci de lei mai puţin pentru aceleaşi articole vestimentare. De asemenea, nici TVA-ul nu poate motiva diferenţele mari dintre preţurile produselor din magazinele autohtone fiindcă şi tariful fără TVA este mai mare în România decât cel din alte state europene.

Per total, in Romania preţul hainelor din România este cu doar 8% sub media UE, deşi salariul este de cinci ori mai mic, arată o analiză a ZF pe baza datelor Eurostat.

Preţurile în industria modei sunt de cele mai multe ori aliniate celor din Occident, iar o explicaţie pe care o oferă executivii din piaţă este aceea că local consumatorii sunt mai dispuşi să cheltuie pe haine şi pantofi, fiind pasionaţi de modă şi trenduri.

Preţul hainelor nu este direct proporţional cu puterea de cumpărare a locuitorilor ei în contextul în care România are un salariu mediu de 5-6 ori mai mic decât în Occident. De aceea, românii alocă cea mai mare pondere din salariu pentru achiziţia de haine sau pantofi. Astfel, spre exemplu, cu salariul din România o vânzătoare din magazinele H & M sau Zara îşi cumpără de cinci ori mai puţine haine decât o angajată pe o poziţie similară în Occident.

România se află pe locul 22 în Europa în clasamentul ţărilor cu cele mai scumpe haine, preţurile fiind cu 8% sub media Uniunii Europene (UE), arată datele Eurostat. Cele mai mari preţuri se găsesc în Suedia, unde hainele costă cu 36% peste media UE şi cu 44% peste nivelul din România.

 Sursa: zf.ro

Comisarul european Corina Cretu avertizeaza guvernul Dancila ca Romania este aproape sa piarda 800 de milioane de euro!

In: Economie, Finante

Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, a fost invitată la emisiunea be EU, unde a vorbit despre programele cu fonduri europene din România, problemele cu care se confruntă țara noastră și ce măsuri vor fi implementate în acest sens.

„Anul 2017 a fost marcat de progrese importante în ceea ce privește programele cu fonduri europene în România datorită faptului că au fost acreditate instituțiile de management și control și au fost îndeplinite o serie de condiționalități. Dar rămân foarte multe lucuri de făcut, e un an crucial pentru România”, a spus Corina Crețu, la Antena3.

„Avem această problemă legată de programul operațional regional, unde sunt în pericol de a fi pierduți 800 de milioane de euro, care trebuie cheltuiți până în decembrie în acest an”.

Întrebată ce trebuie să facă România pentru a nu pierde acești bani, Corina Crețu a spus că „încă din august 2017 am discutat cu serviciile mele și am agreat să propunem autorităților române schimbarea programului operațional regional, astfel încât să dăm posibilitatea extindem aria de eligibilitate, de exemplu către localități mai mici care nu aveau posibilitatea să acceseze fonduri europene și să mărim fondurile pentru localitățile mari. O altă măsură pe care noi am identificat-o e o măsură care se aplică în Slovacia și în Cehia. Experiții noștri au fost săptămâna trecută la București și urmează să analizeze acest concept de a se da vouchere pentru cetățeni pentru eficiența energetică a locuințelor, a clădirilor”.

„Serviciile mele evaluează că vor fi salvate 2-300, până la maxim 400 de milioane de euro prin această schemă de vouchere. Autoritățile române încearcă să identifice proiecte retrospective care au fost plătite cu alți bani. Știți că am mai făcut acest lucru. Autostrada Soarelelui sau centura Timișoarei. Așa am și ajuns la această sumă de încheiere a programului în jur de 90%. E o sumă care poate varia în funcție de deciziile din instanță”, a mai spus Corina Crețu.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Pretul carnii de miel s-a dublat fata de anul trecut

In: Economie, Retail

Cu trei săptămâni înaintea Paştelui crescătorii de oi solicită în jur de 11 – 15 lei pe kilogramul de miel în viu, de la 8 lei anul trecut, din cauza ofertei limitate, dar foarte mulţi mizează pe export şi ţin animalele pentru vară sau toamnă, relatează portalul Agrointeligenţa – agrointel.ro.

În Botoşani, kilogramul de carne se vinde cu 11 lei. Ionică Nechifor, cel mai cunoscut crescător de ovine din rasa Karakul din judeţ, spune că în acest an mieii ajunşi la greutatea optimă pentru vânzare sunt foarte puţini, ceea ce justifică preţurile care ajung şi la 15 lei pe kilogram, aproape dublu faţă de cele din 2017. Însă în Botoşani, conform site-urile de vânzările online, preţurile nu depăşesc încă 11 lei pe kilogram.

„Preţurile de acum nu putem să le luăm ca şi preţuri de referinţă. Ele sunt încă mult înaintea sărbătorilor Pascale. Mieii sunt foarte puţini. În zona noastră, de exemplu, pentru această perioadă, având în vedere că Paştele este mai devreme, fătările sunt undeva în luna martie, mieii nu sunt atât de mari. De aia probabil şi preţurile un pic mai ridicate. Greutatea ideală pentru un miel de Paşte trebuie să fie între 9-11 kg în carcasă, asta ar însemna să aibă 22-23 kg în viu”, a explicat Ionică Nechifor pentru Agrointeligenţa.

În Hunedoara, preţurile variază între 12 şi 14 lei pe kilogram în viu. „Preţul mieilor noi ne dorim să fie minim 22-25 lei carcasa şi viu între 11-13 lei. Ne-am dori, dar depinde totul de forţa de cumpărare a românilor. Acesta ar fi un preţ corect, nu un preţ mare, ci un preţ corect ca fermierul să-şi recupereze cheltuielile de peste an cu animalele. Am avut fătări timpurii şi sunt miei, marfă este pe piaţă. Chiar am discutat şi cu colegii de prin ţară, am avut şi ieri întâlnire la Minister şi sunt miei. Nu se pune problema. Dar totul e de preţ. Sperăm să fie un preţ cât de cât corect ca fermierul să poată să îşi recupereze cheltuielile şi să îşi continue activitatea”, a declarat pentru agrointel.ro Dumitru Andreşoi, fermier din Hunedoara.

Mărimea exploataţiei pe care o are îi dă posibilitatea să aibă un cuvânt de spus şi în negocierile pentru export, astfel că păstrează mieii pentru pieţele externe.

Pe piaţa europeană într-adevăr animalele de carne au un plus de valoare la preţ, pe piaţa europeană, unde se sacrifică carcasele, dar în general românul preferă orice carne. Dobrogea mănâncă mai mult Merinos, Moldova mai mult Karakul, restul ţării Ţurcană. Ţinând cont că şi Paştele este foarte timpuriu, o să avem alte preţuri, pentru că mieii sunt miei buni, dar una e să fie Paştele pe 15 mai, alta să fie în 8 aprilie, e o lună şi ceva mai repede. Noi nu vindem, îi lăsăm să mai crească iar în lunile iulie-august înţărcăm şi îi băgăm pe îngrăşat, sperăm spre ţările arabe să vindem în toamnă. De Paşti nu vindem, niciodată nu am vândut, pentru că avem efective mari şi nu mulgem, dar sunt colegii din asociaţie care vând, vin şi îşi procură crotalii. Acum stau la coadă săracii, să îşi identifice mieii să poată ieşi cu ei la vânzare pe piaţă. Noi sperăm să putem să exportăm în toamnă. Niciodată nu ne-au rămas animale, tineretul a plecat tot spre export”, a declarat Dumitru Andreşoi.

Citiţi mai multe, pe Agrointeligenţa

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

BNR intervine dur: O cunoscuta banca nu mai dispare din Romania!

In: Economie, Finante

Răsturnare de situație în procesul de achiziție a unei cunoscute bănci din România! Banca Națională a României a interzis operațiunea.

Deși era anunțată ca finalizată, tranzacția prin care OTP Bank trebuia să preia Banca Românească de la National Bank of Greece a fost respinsă de BNR.

Acordul BNR era condiție legală esențială pentru realizarea operațiunii, au declarat surse din piață, citate de profit.ro. Este pentru prima dată când BNR se opune unei tranzacții agreate între părți în procesul de consolidare început după criză. Tranzacția primise deja avizul Consiliului Concurenței.

Cele două părți au așteptat o perioadă neobișnuit de îndelungată pentru obținerea avizului BNR și delegația OTP Bank venită de la Budapesta la București la începutul lunii martie nu a reușit să convingă banca centrală să dea unde verde tranzacției.

Decizia de respingere a tranzacției poate fi contestată de OTP doar într-o procedură cu Banca Națională, aducând în fața Consiliului de Administrație al BNR lămuriri sau noi elemente, cum ar fi, spre exemplu, unele legate de capital.

În urma acestei decizii, Banca Românească nu mai dispare, cel puțin deocamdată, de pe piața locală.

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

Inflatia a mancat peste 65% din cresterile salariale anuntate de Guvern!

In: Economie, Finante
Inflaţia a anulat, în prima lună din an, 65% din din creşterea nominală de venituri salariale faţă de ianuarie 2017. 
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate astăzi, comparativ cu luna ianuarie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8%, dar câştigul salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de doar 3,5%
Unde este restul de la 8% creşterea nominală, la 3,5% creşterea reală? În inflaţie. Altfel spus, 65% din creşterea nominală de salarii, ianuarie/ianuarie a fost anulată de inflaţie.
Rata anuală a inflaţiei a crescut în februarie la 4,7% (4,3% în ianuarie). Potrivit analiştilor financiari, inflaţia va merge spre 5% până la jumătatea anului şi va încheia la 3-4% la final de an.
Sursa: zf.ro

Oficial OMV despre zacamintele uriase de gaze din Marea Neagra: Nu tot gazul trebuie sa mearga spre vest!

In: Economie

Unul dintre oficialii de top ai OMV, grupul austriac care controlează Petrom, admite posibilitatea ca o parte din gazul care va fi extras din Marea Neagră să fie vândut în Estul Europei.

„Nu ne amuză deloc faptul că acum conducta BRUA (gazoductul care leagă Bulgaria România Ungaria şi Austria – n.red.) se opreşte în Ungaria. Este acum în discuţie atragerea Slovaciei în proiect, dar nu este o variantă care să ne convină pentru că asta înseamnă costuri suplimentare pentru clienţii noştri. Din această cauză, traseul nu este conexiunea ideală. Ideea este că nu tot gazul trebuie să se ducă spre Vest”, a precizat Manfred Leitner, downstream executive board member în cadrul grupului OMV.

În cadrul unei eveniment susţinut la Londra, în care grupul şi-a anunţat strategia pentru 2025, proiectul BRUA nu este deloc menţionat în prezentările oficiale, dar este subliniată importanţa realizării Nord Stream 2, o altă rută prin care gazul rusesc este adus în Europa.

ExxonMobil şi OMV Petrom vor extrage 6 miliarde de metri cubi de gaze pe an din blocul Neptun din Marea Neagră, din 2020-2021, iar România va produce în total 18-20 de miliarde de metri cubi de gaze, dacă vor fi dezvoltate toate proiectele din Marea Neagră declara recent Sorin Gal, director general în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.
În prezent, în România se extrag circa 11 miliarde de metri cubi de gaze pe an, iar consumul naţional este tot în jurul acestei valori, a afirmat el. Deci mare parte din gaz nu va putea fi consumat în ţară, pentru că nu are cine să îl consume.

‘Exxon ar trebui ca în noiembrie 2018 să-şi exprime intenţia de a trece la faza de dezvoltare a proiectului. Ei au făcut şi fac în continuare foarte multe operaţiuni iniţiale de a intra în faza de dezvoltare, au căutat furnizori pentru serviciile şi instalaţiile pe care vor să le construiască şi au încercat să găsească în România parteneri pentru acest lucru. A fost destul de greu şi cu rezultate foarte slabe, să spun aşa, pentru că nu mai există industrie-suport în România care să poată oferi servicii la nivelul celui solicitat de Exxon’, a spus Gal, în cadrul conferinţei ZF Power Summit.

Reprezentantul ANRM a arătat că studiul pentru evaluarea resurselor şi rezervelor din blocul Neptun este spre finalizare şi probabil că în acest an va fi prezentat spre aprobare Agenţiei pentru Resurse Minerale.

Sursa: Economica.net

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Viata in Romania se scumpeste de la o zi la alta! Inflatia in luna februarie a ajuns la 4,7 %, record al ultimilor ani!

In: Economie, Finante

Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna februarie la 4,72%, cel mai înalt nivel din iunie 2013, când a fost 5,37%, în condiţiile în care citricele s-a scumpit cu 5,98% faţă de ianuarie, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). 

În ianuarie, rata anuală a inflaţiei a crescut la 4,32%, în creştere faţă de decembrie, când a fost 3,32%, şi faţă de noiembrie, când a fost 3,23%. scrie NEWS.RO.

În februarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 3,74%, în medie, preţurile mărfurilor nealimentare au urcat cu 6,27%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 2,92%.

Faţă de luna ianuarie, cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat, în februarie, la citrice (5,98%), fructe proaspete (3,54%) şi la alte legume şi conserve de legume (2,17%).

Cel mai mult s-au ieftinit ouăle (4%), după ce ele au înregistrat o scumpire accelerată la finalul anului trecut.  Preţul combustibililor, care are un impact mai larg asupra celorlalte preţuri, a scăzut, în ultima lună, cu 0,31%.

În ultima prognoză, publicată în februarie, Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în creştere, de la 3,2% la 3,5%, prognoza privind inflaţia pentru finalul acestui an şi a estimat un nivel de 3,1% pentru decembrie 2019.

Cineva ne minte! Daca este supralichiditate, de ce nu scade ROBOR?

In: Economie, Finante

Băncile au plasat la BNR în luna februarie 19,9 mld. lei prin facilitatea de depozit, iar operaţiuni repo nu au mai fost, de unde reiese un excedent mediu zilnic net de lichiditate record, de aproape 20 mld. lei, cel mai ridicat nivel de după criza financiară, potrivit datelor Băncii Naţionale. Totuşi, Robor-ul la trei luni şi şase luni rămâne la peste 2%, aproape triplu faţă de iulie 2017.

Suma depusă de bănci la BNR în februarie 2018 prin facilitatea de depozit de o zi reprezintă cel mai ridicat nivel de după izbucnirea crizei financiare. Un nivel com­pa­rabil al plasamentelor băncilor, de aproape 19,8 mld. lei, a mai fost înregistrat în ianuarie 2016.

Excedentul de lichiditate pe piaţa interbancară s-a consolidat în luna februarie după ce în ianuarie piaţa a revenit pe surplus, confir­mând aşteptările celor mai mulţi analişti.

Începutul lui 2018 a venit cu o schimbare după ce în fiecare lună din ultimul trimestru de anul trecut piaţa a fost pe deficit net de li­chiditate.

Băncile au depus la BNR prin facilitatea de depozit pe o zi apro­xi­mativ 19,9 mld. lei în fiecare zi din luna februarie 2018, în creştere cu 5,1 mld. lei faţă de nivelul din ianuarie 2018 şi de circa 8,5 ori peste valoarea sumelor depuse la banca centrală în decembrie 2017.

Comparativ cu valoarea din februarie 2017, de 11 mld. lei, suma ţinută de bănci la BNR a crescut cu circa 80%, reiese din datele băncii centrale.

Sursa: zf.ro

Mesajul fostului sef ANAF pentru Dragnea: Mai știi cât de interesat erai de situația fiscală a Teldrum?!

In: Economie, Finante

Atac extrem de dur din partea unui fost șef al ANAF, Gelu Diaconu, la adresa șefului PSD, Liviu Dragnea, imediat după congresul care a întărit puterea fostului baron de Teleorman în partid.

Într-un mesaj extrem de violent, Gelu Diaconu face o serie de dezvăluiri despre Liviu Dragnea.

„Încerci sa pacalesti pe toata lumea! Pe noi cei care te-am cunoscut cel putin cativa ani buni, te asigur insa ca nu vei reusi.

Chiar nu iti aduci aminte cat de interesat erai de situatia fiscala a Teldrum?

Chiar ai uitat atat de repede cum ai preluat hotelul Turris, litigiul cu Blejnar si toate celelalte active ale gospodariei de partid din Teleorman?

Chiar te faci ca nu mai stii, imbuibatule, despre partidele vanatoresti din padurile devenite de facto avere proprie?

Dar de partidele pescaresti din arealul Belina devenit proprietatea ta si a acolitilor tai?

Chiar poti prosti pe toata lumea ca Fortalezza nu iti trezeste nici o amintire?

Nici macar despre bietul Comana?”, scrie Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Fostul șef al ANAF îl atenționează pe liderul PSD că organizarea de congrese de tip ceausist nu poate inhiba acțiunea civică. Românii nu pot fi prostiți cu manifestări comunistoide, scrie Gelu Diaconu.

„Te inteleg ca vrei sa scapi de puscarie…dar nu da foc la tara cu politicile tale economice tembele.

Si, inca ceva… am inca proaspat in minte cum ii mai pupai tu mana pana la coate Codrutei…in anturajul vostru din restaurantul ministerului de interne…”, mai dezvăluie ex-președintele Fiscului.

Gelu Ştefan Diaconu, 58 de ani, a fost numit de Victor Ponta la șefia ANAF în aprilie 2013 și a rezistat până în februarie 2016, când l-a demis Dacian Cioloș. Diaconu fusese urmărit penal din 2011 pentru înşelăciune şi abuz în serviciu, fiind acuzat că în 1996, în calitate de director al Bankcoop Neamţ, ar fi falsificat un contract de credit, dar a primit neînceperea urmăriri penale pe acest dosar.

Gelu Diaconu fusese în prealabil secretar de stat în Ministerul Economiei, fiind susţinut de PNL.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Sfarsitul mall-urilor! Inca un retailer inchide zeci de magazine din mall-uri!

In: Economie, Retail

Retailerul electroIT Flanco a închis 10 magazine anul trecut şi alte şase în primele luni din acest an, cele mai multe fiind în marile malluri din ţară.

Mai exact, compania a renunţat la magazinele din mallurile AFI Cotroceni şi Promenada din Capitală alături cele cele ale grupului Iulis printre care şi Palas Iaşi.

“Mallurile asigură trafic însă mulţi dintre vizitatori merg la film sau să mănânce, nu vin în magazinele electroIT. Am vrut să renegociem şi să mergem pe spaţii mai mici, însă nu am reuşit”, spune Dragoş Sîrbu, executivul român care conduce operaţiunile Flanco.

Pe de altă parte însă, retailerul electroIT a deschis 17 magazine anul trecut şi unul în 2018, reorientându-se către spaţii stradale sau boxuri din parcurile de retail. Magazinele din urmă au 500-600 mp şi se află în proximitatea unui hipermarket. În aceste parcuri de retail merg retaileri precum Takko, Pepco, Deichmann sau Kaufland.

Citeste mai multe pe zf.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

Celebru lant de hipermarketuri din Romania, amendat de OPC pentru ca vindea fructe de calitate proasta

In: Economie, Retail

Un hipermarket Auchan din municipiul Constanţa a fost amendat cu 10.000 de lei, fiind retrase de la comercializare peste 100 de kilograme de legume şi fructe care erau fie stricate, fie nu respectau calitatea de declarată, informează News.ro. De asemenea, comisarii au mai solicitat reprezentanţilor unităţii sortarea fructelor şi legumelor înainte de a ajunge la raft şi respectarea condiţiilor de depozitare.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat marţi, că echipele de control ale instituţiei au efectuat o verificare la hipermaketul Auchan de pe Şoseaua Mangaliei din municipiul Constanţa. Comisarii au găsit mai multe legume şi fructe stricate sau care nu respectau calitatea declarată.

„Sunt prezentate la vânzare legume şi fructe pretinse a fi calitatea întâi, când ele, de fapt, cu indulgenţă sunt calitatea a doua spre a treia, decalibrate total, în aşa fel încât consumatorul român este pus în situaţia de a deveni lucrător comercial şi a face munca angajaţilor de la acest retailer pentru a sorta propriile cumpărături”, a afirmat Horia Constantinescu.

Reprezentanţii hipermarketului au mers marţi la sediul CJPC Constanţa pentru finalizarea acţiunii de control.

Horia Constantinescu a mai spus că unitatea a fost amendată cu suma de 10.000 de lei, în baza legii 363/2007, pentru practici comerciale înşelătoare. De asemenea, a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 115,5 kilograme de legume şi fructe, care fie erau stricate, fie nu respectau calitatea declarată.

Totodată, comisarii CPJC au pus în vedere reprezentanţilor hipermarketului sortarea leg-fructelor înainte de a ajunge la raft, respectarea condiţiilor de depozitare, clasificarea produselor conform calităţii reale a acestora şi verificarea continuă a produselor perisabile.

 

 

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,