ACTUALITATE

FOTO – Un mare inginer italian explica de ce s-au prabusit ATAT de multe imobile la cutremur!

Un cunoscut inginer din Italia a făcut o analiză după cutremurul din Italia, de săptămâna trecută. Concluziile acestuia sunt dureroase. Se putea evita pierderea unor vieţi omeneşti.  Acesta sustine „defecte” de constructie in cazul numeroaselor cladiri prabusite.

Gherardo Gotti, specialist in inginerie civila, in Bologna, a analizat pe Facebook ruinele caselor prabusite in Amatrice, Accumoli si Arquata del Tronto.

Inginerul acuza norme de constructie vechi, materiale de proasta calitate si tehnici de constructie care s-au dovedit dezastruoase. Pana si cladirile noi din beton armat s-au dovedit a fi prost construite, sustine acesta. Una dintre imaginile analizate arata o cladire prabusita complet careia i-a fost construit un acoperis nou si greu pe o structura veche si neadecvata.

La cateva zile de la tragedie, italienii s-au intrebat cum „o scuza de cutremur”, cu magnitudinea de 6,2 a putut sa provoace atatea pagube si victime. Analiza sa s-a viralizat primind peste 22.000 de share-uri din partea italienilor pe Facebook, conform ProTV.

Loading...

Loading...

Ultimele stiri

Spre TOP