facebook

Guvernul a aprobat modificarea Codului Fiscal. Ce schimbari intervin

In: Finante

Cod FiscalGuvernul a aprobat, in sedinta sa de marti, Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

Conform proiectului de ordonanta, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, limita veniturilor pentru care se intra in sistemul microintreprinderilor coboara la 65.000 euro, iar pentru anul 2013 sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, incepand cu 1 februarie 2013, si persoanele juridice romane platitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie 2012 indeplinesc conditiile prevazute de acest sistem de impunere.

Persoanele juridice care au realizat venituri intre 65.001 euro si 100.000 euro si care au optat pentru acest sistem de impunere potrivit reglementarilor legale in vigoare pana la modificarile aduse prin proiectul de ordonanta pastreaza acest regim de impozitare pentru anul 2013.

In acelasi timp, persoanele juridice nou-infiintate sunt obligate sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu primul an fiscal.

Potrivit reglementarilor in vigoare, o companie este incadrata in categoria microintreprinderilor daca are cel mult noua salariati si a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 100.000 euro.

De asemenea, proiectul de act normativ mai prevede impozitarea cu 50%, de la 1 februarie, a contractelor de consultanta si prestari servicii cu firme inregistrate in paradisuri fiscale si state cu care Romania nu are acorduri de evitare a dublei impuneri.

 

 

bilete Ed Sheeran
By: Stirea Zilei Tags: ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Name required Email required Website Comment

!-- Composite Start -->
Loading...
Back to top

Share Page

Close