Iohannis: Decizia CNA de a suspenda temporar emisia unui post tv este fundamentată pe criterii de ordin politic

In: Media PLAN

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că decizia adoptată marţi de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

CNA a luat această hotărâre în cazul postului Realitatea TV pentru modul în care a reflectat mitingul din Bucureşti din 10 august 2018 şi trebuie aplicată joi seară.

„O astfel de sancţiune extremă este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente şi deschide calea abuzului de putere asupra mass-media”, arată şeful statului.

Potrivit preşedintelui Iohannis, „într-un stat de drept, în care libertatea de exprimare este garantată de lege şi Constituţie, cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât decizia aparţine unei instituţii publice autonome, a cărei menire este protejarea interesului public”.

„Deturnarea politică de la această misiune fundamentală constituie un act de sabotare tocmai a interesului public de a se garanta pluralitatea opiniilor şi abordărilor. Jurnaliştii nu trebuie pedepsiţi de către cei care deţin puterea pentru că au curajul să spună adevărul”, se arată în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia că CNA nu trebuie folosit ca un „instrument de reducere la tăcere a reprezentanţilor mass-media care critică puterea”.

„Asigurarea libertăţii de expresie a tuturor opiniilor face diferenţa între o democraţie şi o autocraţie. O ţară este cu adevărat democratică dacă are şi capacitatea de a proteja independenţa presei, iar jurnaliştii trebuie să fie conştienţi de misiunea lor fundamentală şi să fie solidari în a-şi apăra dreptul de a se exprima liber”, se mai precizează în comunicat.

Marţi, posturile Realitatea TV şi România TV au fost sancţionate de către CNA pentru modul în care au reflectat mitingul din Bucureşti de pe data de 10 august 2018, astfel că Realitatea TV va avea obligaţia de a difuza joi, timp de zece minute, textul deciziei CNA, iar România TV va trebui să plătească o amendă de 15.000 de lei.

Barna, despre decizia privind Realitatea TV: CNA este jandarmul lui Dragnea împotriva televiziunilor

In: Media PLAN

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a criticat marţi decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului de a suspenda pentru zece minute emisia postului Realitatea TV, acuzând CNA că este „călăul lui Liviu Dragnea” şi susţinând că PSD şi ALDE guvernează împotriva românilor.

„Consiliul Naţional al Audiovizualului demonstrează încă o dată că este călăul lui Liviu Dragnea. La fel ca jandarmii care i-au bătut pe data de 10 august pe cetăţenii români care protestau paşnic în Piaţa Victoriei, CNA suspendă astăzi pentru 10 minute emisia Realitatea TV pentru că au ilustrat adevărul cu privire la acţiunile abuzive din 10 august ale jandarmilor controlaţi de PSD şi ALDE. PSD şi ALDE nu se dezmint şi continuă să guverneze împotriva cetăţenilor, pe care îi tratează cu bătaie şi batjocură. CNA, un organism care ar fi trebuit să reprezinte imparţialitatea în media românească, ignoră derapajele şi minciunile ordinare pe care PSD şi ALDE ni le servesc zilnic pe posturile de televiziune aservite lui Dragnea şi îşi înfige colţii în dreptul românilor de a protesta liber şi paşnic”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Liderul USR a opinat că PSD şi ALDE guvernează folosind practici comuniste şi a precizat că va cere o comisie de anchetare a activităţii CNA, întrucât acest organism se află sub control parlamentar.

„Devine din ce în ce mai clară încercarea disperată a lui Dragnea de a prelua statul pe persoană fizică şi de a pune pumnul în gură oricui îndrăzneşte să spună adevărul care îl incomodează. Pe Dragnea, Tăriceanu, Carmen Dan, Tudorel Toader şi pe alţii ca ei îi enervează libertatea presei, libertatea românilor şi adevărul! Practicile comuniste nu mai sunt prezente doar în manualele de istorie. PSD şi ALDE guvernează întocmai cum au fost şcoliţi să o facă înainte de 1989. Aşa nu se mai poate! Dat fiind că CNA este o instituţie care funcţionează sub control parlamentar, USR va cere la începutul sesiunii o comisie de anchetare a activităţii acesteia’, se mai arată în postarea liderului USR.

Posturile Realitatea TV şi România TV au fost sancţionate de către Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru modul în care au reflectat mitingul din Bucureşti de pe data de 10 august 2018, astfel că Realitatea TV va avea obligaţia de a difuza joi, timp de zece minute, textul deciziei CNA, iar România TV va trebui să plătească o amendă de 15.000 de lei.

”Lui Livache nu i-ai iesit smenurile!”. Pana si Antena 3 se descotoroseste de Dragnea!

In: Media PLAN

Radu Tudor de la Antena 3 anunta ca plangerea depusa la Parchetul Militar de MApN in legatura cu achizitia de corvete „nu are elemente consistente si ridica unele semne de intrebare”. „Avand in vedere ‘subtirimea’ plangerii trimisa la Parchetul Militar, unele surse presupun ca s-a dorit in mod intentionat blocarea atribuirii licitatiei pentru corvete, cu serioase consecinte in planul securitatii si apararii nationale, date fiind serioasele dificultati ale Fortelor Navale Romane pentru indeplinirea misiunilor nationale si aliate in Marea Neagra. Probabil urma sa castige ‘cine nu trebuia’”, mai scrie Radu Tudor.

„Potrivit unor surse judiciare, suspendarea procedurii privind achizitia de corvete de catre Ministerul Apararii Nationale s-a facut in urma unor ‘suspiciuni’ ale secretarului de stat, sef al Departamentului Armamente din MApN, Andrei Ignat.

Stoparea procedurii nu are legatura cu reclamatia depusa la instanta de catre Santierul Naval Constanta, detinut de omul de afaceri Gheorghe Bosanceanu prin intermediul unui vehicul offshore din Cipru. SN Constanta este partenerul companiei franceze Naval Grup pentru aceasta licitatie. Justitia nu a pronuntat nici o solutie pana in prezent la plangerea companiei detinuta de miliardarul roman cu domiciului in Monaco.

Surse mentionate afirma ca plangerea depusa la Parchetul Militar de secretrul de stat Ignat nu are elemente consistente si ridica unele semne de intrebare. Drept pentru care procurorii militari au decis sa nu o inregistrare ca pe o plangere penala, ci o trateaza ca pe o lucrare la capitolul ‘diverse’.

In plangerea MApN se mentioneaza destul de vag despre ‘incalcarea unor regulamente in timpul licitatiei’ si se face trimitere la posibile ‘scurgeri de informatii’ in timpul procedurii. De vreme ce MApN a trimis o astfel de sesizare la Parchetul Militar, suspiciunea sefului Departamentului Armamente se indreapta spre subordonatii sai militari. Fara insa a preciza clar : cine, cum, unde.

Plangerea MApN mai implica si alte elemente chestionabile, sesizate si de procurorii militari :

– Daca secretarul de stat Ignat invoca incalcarea unor regulamente, de ce nu a fost sesizat ministrul apararii, pentru a se dispune unele masuri administrative impotriva celor suspectati?
– Daca se vorbeste despre scurgeri de informatii, exista un raport al organului specializat – Directia Generala de Informatii a Apararii?
– Daca s-a trimis o plangere la Parchetului Militar, exista o cercetare prealabila a organismului de specialitate al MApN, Directiei de Prevenire si Investigare a Coruptiei si Fraudelor, subordonata direct ministrului apararii?

Avand in vedere ‘subtirimea’ plangerii trimisa la Parchetul Militar, unele surse presupun ca s-a dorit in mod intentionat blocarea atribuirii licitatiei pentru corvete, cu serioase consecinte in planul securitatii si apararii nationale, date fiind serioasele dificultati ale Fortelor Navale Romane pentru indeplinirea misiunilor nationale si aliate in Marea Neagra.

Probabil urma sa castige ‘cine nu trebuia’. Decizia fiind stoparea licitatiei si amanarea pana la calendele grecesti a procedurii de achizitie a corvetelor, in speranta unei anulari in instanta in urma unei lucrari penale”, a scris Radu Tudor pe blogul sau.

Jurnalistul Mircea Marian explica, la randul sau, ca licitatia a fost blocata pentru ca lui Liviu Dragnea nu i-au iesit „smenurile”.

„Pana si Radu Tudor, cadru de nadejde la A3 si cine stie pe unde…, scrie ca ministerul Apararii nu avea motive sa blocheze licitatia pentru corvete, iar plangerea depusa la parchet e o frectie, un pretext: ‘Surse mentionate afirma ca plangerea depusa la Parchetul Militar de secretarul de stat Ignat nu are elemente consistente si ridica unele semne de intrebare. Drept pentru care procurorii militari au decis sa nu o inregistrare ca pe o plangere penala, ci o trateaza ca pe o lucrare la capitolul diverse”!

Mai clar: practic nici macar nu exista o plangere care sa justifice blocarea licitatiei. Lui Livache nu i-au iesit smenurile, iar Les s-a executat si a blocat licitatia. Dupa cum ati citit, doar Sputnik se bucura!”, a exploicat Mircea Marian.

Pe 20 noiembrie, fostul presedinte Traian Basescu il acuza public pe presedintele PSD Liviu Dragnea, ca intentioneaza trucarea licitatiei pentru corvete. Fostul sef de stat arata ca, prin lege, Romania poate cumpara echipamente militare fara licitatie, insa ”Daddy” a vrut o licitatie, pentru ca ”singura modalitate de a-i ferici pe olandezii de la Damen cu contractul de 1,6 miliarde dolari era o licitatie trucata”.

Basescu scria ca la finalul licitatiei, ajunsesera trei competitori: olandezii de la Damen, italienii de la Ficantieri si francezii de la Naval Grup.

„Si un novice vede la o simpla citire a numelor competitorilor ca francezii de la Naval Grup, lideri mondiali in constructia de nave militare, sunt singurii care pot construi si echipa cele 4 corvete cu tehnica de lupta si tehnologie de ultima generatie produsa in industria de aparare franceza, perfect compatibila NATO, mai ales ca producator de armament Thales detine 34 la suta alaturi de statul francez care detine 62 la suta din actiunile Naval Grup”, sustinea fostul presedinte.

Mircea Badea despre presedintele Iohannis: Mi se face rău fizic când îl văd. E oribil şi odios!

In: Media PLAN

Mircea Badea s-a dezlănțuit la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a anunțat că va refuza din nou propunerile Guvernului.

Realizatorul a vorbit în emisiunea „În Gura Presei” refuzul preşedintelui de a-i numi pe Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi.

„Este o ţară în care un magraon poate face ce vrea el. De ce? Că nu există legi! Legile au fost scrise când au fost ele scrise. Constituţia, de exemplu. A fost scrisă într-o etapă boemă când oamenii nu şi-au imaginat cazuri de bizari. (…) S-au gândit că dacă un preşedinte încalcă Constituţia este de datoria Parlamentului să-l suspende. În practică se dovedeşte total insuficient. Vor fi alegeri anul acesta. Sigur eu aş vota cu 10 mâini împotriva lui Klaus Werner Iohannis. Mi se face rău fizic când îl văd. Mi se pare oribil şi odios”, a comentat realizatorul.

Scandal urias in licitatia corvetelor pentru Armata Romana: Dragnea acuzat ca face jocul italienilor de la Fincantieri Spa!

In: Media PLAN

Presa publica vineri detalii incendiare referitoare la licitația organizată la nivelul MApN pentru achiziția a 4 corvete multifuncționale și modernizarea celor două fregate din dotarea Forțelor Navale Române

Precizăm că ofertele financiare poziționează cei trei competitori care au depus oferte în cadrul licitației în felul următor:

1. Naval Group, Franța – Șantierul Naval Constanța – 1,2 mld EUR

2. Damen Schelde Naval Shipbuilding BV, Olanda – 1,255 mld EUR

3. Fincantieri SpA, Italia – 1,344 mld EUR

De altfel, Comisia de evaluare a ofertelor a stabilit că toți competitorii îndeplinesc condițiile tehnice stipulate in caietul de sarcini, motiv pentru care a întocmit un raport în care asocierea Naval Group, Franța – Șantierul Naval Constanța este indicată ca fiind câștigătorul licitației, criteriul de departajare fiind prețul cel mai scăzut.

De cealaltă parte, comunicare oficială a rezultatului procedurii nu a fost realizată până în prezent deși, au existat mai multe termene limită asumate de MApN pentru acest lucru.

Facem precizarea că termenul inițial a fost 26.11.2018, apoi a fost amânat pentru 31.10.2018, ulterior pentru 15.11.2018, și, în prezent, 12.01.2019.

Dragnea, presiuni pentru ca licitația să fie câștigată de italienii de la Fincantieri SpA

Surse au dezvăluit, însă, pentru PSnews.ro, că Liviu Dragnea, prin intermediul unor decidenți politici din PSD au întreprins demersuri pentru ca licitația să fie câștigată de italienii de la Fincantieri SpA, cei care au depus cea mai scumpă ofertă. Iar aceste presiuni au reprezentat și unul dintre motivele pentru care Mihai Fifor a demisionat din funcția de ministru al Apărării.

Astfel, potrivit surselor noastre, în vedere identificării unei soluții tehnice pentru ca italienii de la Financtieri să fie declarați câștigători, a fost înființată o Comisie de audit a procedurii de licitație (condusă de colonelul Adrian Pungă). Până acum, singurul considerent, care nu se susține din punct de vedere tehnic, este că termenul de livrare la Financtieri și Damen este mai favorabil decât termenul oferit de Naval.

Astfel, după efectuarea auditului nu au fost constatate motive întemeiate care să justifice descalificarea asocierii Naval Group, Franța – Șantierul Naval Constanța, motiv pentru care se încearcă găsirea unui temei pentru anularea procedurii de licitație. Acest fapt ar reprezenta un grav atentat la siguranța națională a României, având în vedere contextul tensionat din Marea Neagră și recentul incident în care au fost implicate nave ale Federației Ruse și Ucrainei în Marea Azov. Precizăm că potrivit informațiilor, atât ministrul Gabriel Leș, cât și secretarul de stat Andrei Ignat (Șeful Departamentului pentru Armamente din MApN) au exercitat presiuni asupra Comisiei de evaluare a ofertelor pentru identificarea unor soluții de anulare a licitației.

Mai mult: presiuni de același tip sunt exercitate și din interior MApN, de la nivelul DGIA (Direcția Generală de Informații a Armatei). Sursele noastre susțin, de astfel, că decizionalii MApN influențați de presiunile politice venite din partea mai multor lideri PSD în frunte cu Liviu Dragnea, intenționează să apeleze în ultimă instanță la Consiliul de Planificare al Armatei, cu scopul ca acest organism să invoce că nu sunt îndeplinite condițiile de finanțare, și, implicit că se impune anularea licitației.

Acest argument, al lipsei finanțării pentru realizarea acestei investiții este unul fals, având în vedere că angajamentul financiar maxim pentru anul 2019 este de doar 100 mil EUR. Oferta Fincantieri SpA este cu aproximativ cu 10% mai mare decât oferta financiară a primului clasat, iar întâmplător sau nu, comisionul cerut de decidenții politici din sfera PSD pentru declararea Fincantieri SpA drept câștigător este tot de 10%.

Nu în ultimul rând, din sursele noastre am aflat că Fincantieri SpA ar fi achitat deja un avans de 1 mil EUR pentru a impulsiona lucrurile.- Situația anulării licitației sau a forțării desemnării artificiale a unui câștigător, ar afecta și relația bilaterală româno – franceză. Oficialii francezi ar putea sa acuze România, pe buna dreptate, că schimbă regulile în timpul jocului și sabotează interesele transparente ale companiilor franțuzești de a coopera cu România în domeniul apărării.

Important de reținut: Franța este singurul aliat occidental, în afara SUA, care a trimis vase militare in Marea Neagră pentru a contribui la stabilitatea întregii regiuni.

Sursa: DCnews.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , , , ,

„DNA trebuie desfiintata din temelii, sunt niste monstri care distrug oameni”. Delir PSD la Antena 3

In: Media PLAN

Avocata Laura Vicol, una dintre invitatele de casa ale postului Antena 3, a solicitat luni seara ca Directia Nationala Anticoruptie sa fie desfiintata. „Sunt niste monstri”, a spus ea despre procurorii DNA.

”Vorbim de abuzuri facute de niste monstri care distrug oameni. Avem atatea cazuri cutremuratoare, eu sunt la finalul listei. Multumesc lui Dumnezeu ca mai sunt intreaga la cap. Cand am fost achitata, in acea zi, am plans incontinuu. Nu am putut sa ma bucur”, a declarat Laura Vicol la Antena 3.

”Ce mai vedem? Pe Kovesi cum conduce Parchetul General… il vedem pe Procurorul General stand pe scaunul dansului, desi avem o cerere de revocare din functie. Domnul Iohannis este de acord cu ce se intampla in justitie. (…) In ce tara traim? Eu cred ca sufar de radicalism in forma avansata! Pana nu se taie pisica in doua…. DNA trebuie desfiintata din temelii, din toate orasele tarii!”, a mai spus Vicol.

Luni seara, tot la Antena 3, ministrul Justitiei a anuntat ca va sesiza CCR pentru a-l forta pe presedintele Iohannis sa il demita pe Augustin Lazar.

„Stiu si eu ca presedintele se declara multumit de activitatea procurorului general. Niciunul dintre noi nu stie caror fapte li se datoreaza multumirea presedintelui. Cred ca dansul ar putea sa raspunda, dar sigur nu ne va raspunde. Eu cred ca, in cazul lui Lazar, motivele revocarii sunt mai evidente, mai puternice, mai multe decat in cazul lui Kovesi. Am facut apel la presedinte sa reciteasca decizia Curtii Constitutionale, prezumand ca prima data a citit-o si ca a inteles-o. Sigur, este optiunea dansului, dar in masura in care se va decide, vom sesiza Curtea Constitutionala din nou, pentru ca astfel de abuzuri nu pot fi lasate sa continue, nici la palierul magistratilor – procurorilor, dar nici la nivelul celei mai inalte demnitati in statul roman, adica a presedintelui. Cel mai probabil vom face apel din nou la decizia Curtii Constitutionale, care speram sa ne dea aceeasi dezlegare. Ba, dimpotriva, sa ne spuna: ‘Cum, nu ati inteles ca noi de data recenta tocmai am dat o decizie referitoare la Kovesi, care se aplica in rigoarea si exigentele ei?’ (…) Eu asa cred ca e normal, pentru ca nu putem sta dupa presedinte sa vedem daca a avut timp sa citeasca, sa vedem daca a avut capacitatea sa inteleaga, pentru ca, pana la urma, statul asta de drept nu e la mana, la vointa cuiva”, a spus Toader, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

In contextul inregistrarii in care ar aparea procurori de la DNA Oradea, Tudorel Toader a sustinut ca trebuie luate masuri radicale in justitie.

„Dupa mine, important este ca suntem in situatia de a cunoaste adevarul. Eu nu cred ca cineva se mai indoieste de faptul ca trebuie luate masuri radicale. In urma cu doi ani, poate nu eram crezut. Din pacate, tot romanul a vazut aceste abuzuri, care au iesit la suprafata”, a afirmat Toader.

Financial Times distruge imaginea Romaniei in lume: Un infractor preia controlul UE!

In: Media PLAN

Titlu devastator in celebra publicatie Financial Times: „Romania’s convicted powerbroker faces EU scrutiny”. Jurnalista Valerie Hopkins, corespondent al publicatiei in sud-estul Europei, a fost chiar si in Teleorman pentru a aflas cine este cu adevarat Liviu Dragnea.

„Liviu Dragnea trage sforile in tara care preia presedintia UE”, este subtitlul din Financial Times.

Oricine se teme ca Romania ar putea deveni feuda lui Liviu Dragnea, cel mai influent politician, cel care trage toate sforile si face toate jocurile in culise, poate gasi destule dovezi in acest sens chiar in Alexandria, orasul de unde vine liderul PSD. Vila imensa a lui Dragnea, cu teren de tenis si piscina, se afla chiar in apropierea centrului orasului, dintr-unul din cele mai sarace judete, scrie Financial Times.

Nu departe de vila sa se afla sediul central al agentiei care a fost condusa de fosta sa sotie, Bombonica, implicata in dosarul in care liderul PSD a fost condamnat, in prima instanta, la 3 ani si jumatate de inchisoare pentru abuz in serviciu, ca urmare a angajarii fictive a doua membre ale partidului social-democrat. Dragnea a contestat decizia in instanta, procesul fiind in derulare.

In capatul celalalt al orasul este complexul Tel Drum, compania de constructii de drumuri care sta la baza unui alt dosar. Procurorii spun ca Tel Drum a fost un vehicul pentru imbogatirea lui Dragnea si a familiei sale, companie care este implicata in mai multe afaceri cu consiliul judetean, amintesc autorii articolului.

Potrivit procurorilor, partea din frauda consta in umflarea numarului de km construiti de companie, sesizarea in acest dosar pornind de la ancheta Olaf. Dragnea neaga insa acuzatiile.

“Ei cred ca sunt invincibili”, spune Carmen Dumitrescu, un jurnalist local care a documentat si a scris mai multi ani despre afacerile liderului PSD.

Jurnalistii Financial Times mai amintesc ca Dragnea nu poate fi prim ministru din cauza unei alte condamnari, cea din dosarul referendumului in care a fost gasit vinovat pentru frauda electorala. Cu toate acestea, el este omul care conduce guvernul si a exercitat o influenta imensa pentru a incerca sa se protejeze pe el si pe membrii sai de partid de anchetele procurorilor DNA.

Luna trecuta, Dragnea i-a cerut din nou celui de-al treilea premier al sau de la preluarea puterii in 2017, Viorica Dancila, sa ia masuri pentru dezincriminarea unor fapte de coruptie.

”De ce sunt amnistia si gratierea asa o blasfemie?”, a spus Dragnea la o reuniune de partid. El le-a cerut parlamentarilor sa demareze procedura de punere sub acuzare pentru ”inalta tradare” a presedintelui Klaus Iohannis, care se opune masurilor de diminuarea a luptei anti-coruptie.

Desi este liderul unui partid de centru stanga, Dragnea nu are niciun fel de viziune privind reformele economice. ”Este primul lider roman care nu are niciun fel de ideologie”, comenteaza Cristian Tudor Popescu. “Litera D din acronimul PSD nu vine de la democratic, ci de la Dragnea”, mai sintetizeaza el situatia politica.

Trecand in revista cariera politica a lui Dragnea si precizand ca acesta a condus PSD in victoria din alegerile parlamentare din 2016, jurnalistii relateaza despre demiterea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, masurile de amendare a legilor justitiei si a codurilor penale, unele dintre acestea fiind insa respinse de Curtea Constitutionala a Romaniei.

“Romania nu a fost niciodata mai corupta decat in 2018. Pentru ca acum coruptia fost institutionalizata”, comenteaza si Victor Ponta pentru Financial Times.

Publicatia mai precizeaza ca popularitatea lui Liviu Dragnea a scazut si mai mult dupa aparitia unei valize la finalul lunii octombrie in Teleorman, care continea documente referitoare la afacerile liderului PSD cu Tel Drum si partidele sale de vanatoare.

Cand Romania a intrat in UE, oficialii europeni au impus un mecanism de supraveghere in ceea ce priveste justitia si lupta anticoruptie (MCV). In noiembrie, Bruxelles-ul a tras un semnal de alarma cu privire la regresele pe care le face Bucurestiul si a atras atentia asupra atacurilor la adresa statului de drept.

Inspirat de premierul Ungariei vecine, Viktor Orban, Dragnea si aliatii sai au raspuns criticilor formulate de liderii europeni atacand Uniunea Europeana, cu toate ca 91% dintre romani vor ramanerea in interiorul blocului comunitar. “Nu mai pot accepta toate minciunile care vin din vest si care spun ca facem legi in beneficiul nostru”, spune Dragnea in decembrie.

In provincia saraca din sudul Romania, vila lui Dragnea pare un monument al imunitatii.

Paul, un localnic de 74 de ani, care a refuzat sa isi dea numele intreg, isi aminteste cum Dragnea a inceput sa cumpere pamant de la vecini pentru a-si construi casa imensa. Batranul nu a putut vorbi cu acesta de ani de zile, desi sunt vecini. ”Daca incerci sa-l atingi, iti scapa pur si simplu”, spune el.

Sursa: aktual24.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , ,

50.000 de euro pe luna de la Dragnea! PSD plateste jurnalisti celebri din bani publici

In: Media PLAN

Newsweek România publică, vineri, sumele pe care le-ar fi încasat mai mulți ziariști, analiști și sociologi de la PSD din banii încasați de partid la stat drept subvenție. În fruntea listei figurează ziaristul Doru Bușcu, de la Cațavencii, cu cele mai mari sume, despre care jurnaliștii de la Newsweek susțin că le-ar fi încasat de la PSD prin intermediul unor firme de consultanță. Doru Bușcu neagă însă și susține că e vorba despre simple contracte comerciale și că nu susține partidul lui Dragnea, deși în spațiul public mai multe voci susțin acest lucru. ”Dacă găsiți o singură propoziție de susținere, atunci, da! Poate că oamenii sunt masochiști, să își dorească să fie criticați, și pentru lucrul ăsta să facă contracte”, a declarat Bușcu.

Redăm mai jos un fragment relevant din ancheta Newsweek.ro

„Cațavencul”, campion la contracte de consultanță. Pe primul loc la capitolul „încasări de la PSD” stă Doru Bușcu, consultantul cel mai intim al lui Dragnea. În timpul liber, el se dă și editorialist la gazeta de satiră „Cațavencii”. Însă banii serioși, pentru vila din Dorobanți și mașinile de lux, nu vin din leafa de „jurnalist”, ci din plata serviciilor de consultanță prestate pentru PSD.

Antrenat în „afaceri” de Sorin Ovidiu Vîntu, Doruleț, cum îl alinta fostul lui mogul, deține două firme: Lafix Media SRL și Mediadraft SRL. Prima funcționează de ani buni, a doua a fost înființată în primăvara acestui an. În Lafix Media SRL, Bușcu deține părți sociale împreună cu soția (el are 80%), în vreme ce Mediadraft SRL este integral a lui.

Singurele surse de venituri ale celor două firme sunt contractele încheiate cu alte două firme: Kirchhoff Consult SRL, deținută de Horia Mihălcescu (până de curând, șeful comunicării lui Dragnea și soțul unei deputate PSD) și International Brand Consultants SRL, controlată de apropiați ai fostului ministru Vasile Dîncu.

Între 17.000 și 52.000 de euro lunar pentru Bușcu. Din iulie 2016 și până în prezent, PSD a virat în contul Kirchhoff Consult SRL suma totală de 1.557.067 lei, echivalentul a 338.000 de euro. La rândul său, firma lui

Doru Bușcu, Lafix Media SRL, a încasat de la firma lui Mihălcescu peste 2 milioane de lei, echivalentul a 440.000 de euro. În medie, asta înseamnă 17.000 de euro pe lună, adică aproape 600 de euro pe zi pentru „cațavencul” lui Dragnea.

De ce ar plăti o firmă de consultanță politică 17.000 de euro lunar către firma unui jurnalist? Mihălcescu, personal, nu are nevoie de nici un fel de serviciu de la Bușcu. Dragnea, însă, are.

Între octombrie 2017 și aprilie 2018, același „jurnalist” a mai primit de la Kirkhhoff Consult SRL un mizilic de 73.785 de lei, dar pe cealaltă firmă, Mediadraft SRL.

Pe aceeași firmă, în ultimele șase luni ale acestui an, a mai primit încă 1.139.632 de lei, adică aproape 250.000 de euro, de la International Brand Consultants SRL, controlată de apropiații lui Dîncu. Adică peste 35.000 de euro pe lună.

Practic, timp de o jumătate de an, Bușcu a încasat, lunar, 17.000 de euro pe o firmă și 35.000 de euro pe alta. Un total, deci, de 52.000 de euro pe lună. O sumă care poate părea exorbitantă, dar, ce-i drept, a fost un an greu pentru Dragnea și consultanții lui.
Bilanțurile firmelor lui Bușcu arată că, de fapt, toate încasările sunt din banii proveniți de la PSD. Sau, cu alte cuvinte, Bușcu face bani doar cu partidul de guvernământ!

  • Pentru Newsweek România, însă, Bușcu are altă variantă: „Am contracte cu firmele astea. Am contracte vechi cu firmele astea. Nu am nici o legătură cu alte contracte. Vedeți voi pe undeva că eu susțin poziția PSD? Păi, firma cu care lucrez eu (Kirchhoff – n.r.) are clienți comerciali. Contractele noastre sunt pe clienți comerciali. Nu e treaba voastră care este obiectul acestor contracte. Sunt contracte care presupun activități de publicitate și asta e. Mihălcescu este căsătorit cu Carmen Mihălcescu care a fost în tabăra puciștilor. Adică, sunt niște lucruri la care, dacă vă uitați, o să vedeți că lucrurile stau invers. Atenție la raportul dintre lucruri. Există contracte comerciale și opțiuni politice. Sunt lucruri diferite. Există un istoric al relațiilor mele cu firma Kirchhoff destul de vechi care nu are legătură cu PSD. Eu știu că de multă vreme toată lumea spune că îi ajut (pe pesediști – n.r.) dar, dacă ne uităm pe ceea ce este în spațiul public, lucrurile stau exact invers. Dacă găsiți o singură propoziție de susținere, atunci, da! Poate că oamenii sunt masochiști, să își dorească să fie criticați, și pentru lucrul ăsta să facă contracte.”

Umbra lui Dîncu. La PSD. Cea de-a doua sursă generoasă de venit pentru Bușcu, firma International Brand Consultants SRL, a încasat de la PSD, în perioada mai-octombrie 2018, suma totală de 1.534.375 de lei, adică aproximativ 334.000 de euro.

În acest moment, firma este deținută de un cetățean care se numește Ilie Ștefan. Acesta a și înființat firma, în 2005. Dar, după câțiva ani, i-a cedat-o sociologului Vasile Dîncu, fost ministru și fruntaș al PSD. Conform informațiilor publice, Dîncu a fost acționar al acestei firme doar pe perioada în care a avut un contract gras cu statul, mai exact cu administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. După încheierea contractului, în 2013, firma s-a întors la Ilie Ștefan. Potrivit surselor noastre, acesta este în prezent angajat în cadrul Asociației Române pentru Evaluare și Strategie, nășite de sociologul pesedist.

Și alte firme controlate de Vasile Dîncu prin interpuși au beneficiat de bani de la PSD. IRES (Institutul Român pentru Evaluare și Strategie) SRL, de exemplu, a încasat 1.265.443 de lei din subvenția primită de partid de la stat. Dîncu a fost unic asociat al IRES până la începutul lui 2016. Atunci, și-a cesionat părțile sociale lui Iacob Ovidiu Turcu și lui Cornel-Ioan Hirian. Acesta din urmă era administrator al IRES.

Ca și în cazul firmelor lui Bușcu, bilanțurile firmelor controlate de Dîncu arată că, de fapt, toate încasările provin din vistieria PSD.

Citește pe Newsweek.ro ancheta integral. Vezi lista completa a ziariștilor și analiștilor care ar fi încasat bani direct de la PSD din banii de subvenție

Asta spune multe! Propaganda rusa din Romania anunta ca Viorica Dancila este ”Omul anului” in tara!

In: Media PLAN

Sputnik, site controlat de statul rus, a publicat un articol laudativ la adresa premierului României, propunând-o pe aceasta pentru titlul de omul politic român al anului Centenarului, fiind lansat un sondaj in acest sens.

Premierul României este catalogat ca „un om politic s-a dovedit o uriașă supriză, dovedind calm, pricepere și, peste toate, un nivel al demnității mult peste ce am văzut în ultimii ani”.

„Prima femeie din istoria ţării care conduce Guvernul a avut intervenţii memorabile în Parlament, în cadrul unor manifestări interne şi internaţionale, la şedinţele Cabinetului sau în diverse interviuri şi conferinţe de presă”, se mai arată în articol.

Discursul din Parlamentul Europei, in care Viorica Dancila spune ca nu a mers in forul european ca sa dea socoteala, este considerat de Sputink a fi unul istoric, mentionandu-se in articol ca „sunt cuvinte pe care niciun premier sau șef de stat român nu a mai avut curajul să le rostească în fața Europei”.

Mircea Badea o ataca pe Andreea Esca si acuza PRO TV de fake news!

In: Media PLAN

Andreea Esca a declarat în urmă cu puțin timp că românii sunt dezamăgiți și că aveau mai multă speranță în alte vremuri. În urma acestei declarații, Mircea Badea a ținut să facă câteva precizări.

Acesta consideră că românii au tot dreptul să fie deprimaţi, iar asta se întâmplă din cauza ştirilor false pe care sunt obligaţi să le primească în fiecare zi.

”Duduia Esca, asta e o idee pe care aş dori să v-o transmit: Dacă vreţi ca românii să mai aibă speranţă, ăia de se uită la dvs. şi, culmea, vă cred, din motive pe care nu le înţeleg, dacă acum 10 ani românii aveau multă speranţă, iar acum sunt dezamăgiţi, mai tăiaţi din fake news, mai daţi ştiri corecte, fără minciuni în ele. Nu inventăm că se votează în Parlament nu ştiu ce, că în Codul Penal se va întâmpla nu ştiu ce, că se întâmplă chiar acum când nici la un an după nu se întâmplă. Știţi? Fără fake news. Poate sunt mai puţini oameni dezamăgiţi. Zic şi eu, e o propunere”, a declarat Mircea Badea, scrie B1.ro.

Delir la Antena 3: Gadea spune ca presedintele Romaniei este ”bolnav mintal”!

In: Media PLAN

Directorul Antena 3, Mihai Gadea, a declarat in emisiunea sa, „Sinteza zilei”, ca presedintele Iohannis ar fi „bolnav mintal” pentru ca vrea sa „doboare” guvernul. Ulterior, camd a realizat ce a spus, a incercat sa o dreaga in mod penibil.

„Cat de bolnav mintal trebuie sa fii ca sa incerci sa dobori guvernul tarii tale dupa ce ministrii acestui guvern au fost azi la Bruxelles sa preia presedintia Consiliului Uniunii Europene?”, a spus Gadea, miercuri seara la Antena 3, citat de Ziaristii.

Ulterior, atentionat in casca cu privire la ce a spus, Gadea a incercat sa o dea la intors: „In legatura cu ce am spus mai devreme, cu ‘bolnav mintal’… sa stiti ca nu m-am referit la niciun personaj politic, ci la mine. Era vorba de mine”.

Presedintele Iohannis is-a manifestat speranta, miercuri, ca Opozitia va depune o motiune de cenzura care va avea succes.

Intrebat daca sustine o motiune de cenzura, Klaus Iohannis a raspuns: „Eu nu trebuie sa sustin o motiune de cenzura”. „Opozitia trebuie sa sustina o motiune de cenzura si sper sa o faca”, a adaugat seful statului.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Oreste Teodorescu, scrisoare deschisă prietenilor mei reali și virtuali: Renunt la Realitatea TV!

In: Media PLAN

Situația de la Realitatea TV continuă să facă valuri în presa românească. După ce Rareș Bogdan și-a anunțat fanii pe Facebook că nu revine doar el ci și invitații lui Oana Stănciulescu și Oreste Teodorescu, surprizele continuă. Oana Stănciulescu a anunțat deja că renunță, iar acum a venit și decizia lui Oreste Teodorescu de a renunța definitiv la a mai fi prezent la emisiunile Realității TV:

”Scrisoare deschisă prietenilor mei reali și virtuali, telespectatorilor Jocuri de putere și tuturor iubitorilor de adevăr, justiție și demnitate,

Ma bucura enorm reîntoarcerea lui Rares la emisiunea care-i aparține! Întotdeauna am spus ca Realitatea fără el nu poate exista, el fără ea da! Publicul sau are nevoie de o garanție a calității și onestității, de un luptător neînfricat pentru o Românie frumoasa! Îl consider pe Rares cel mai cultivat, pasionat și patriot realizator de emisiuni din întreaga media românească. Pentru mine a fost un privilegiu, o încântare și o mare onoare sa particip la dialogurile cu el și cu admirabili săi invitati!

Precizez ca nu am avut nici un contract cu Realitatea, am venit timp de cinci ani exclusiv din credință ca împreuna cu el și alături de cei mai Onești jurnaliști și analiști politici putem oferi romanilor o platforma împotriva corupției, ticalosiei, mafiei politice, pentru susținerea statului democratic, și a orientării țării noastre către valorile și principiile lumii civilizate!

Apreciez enorm, efortul, strădania și camaraderia lui Rares de a nu o pierde pe Oana și pe mine de pe lista invitaților lui! Ne leagă o puternica și autentica fraternitate! Eu am decis însă, in lumina ultimilor zile sa renunț la a mai fi prezent la Realitatea tv, un post care nu ma mai reprezintă de ceva vreme încoace! Voi fi prezent întotdeauna, fără nici o alta condiție atunci când Rares ma va solicita, oriunde in alta parte!

Am stat câteva ore sa cuget la toate detaliile poveștii care au dus la interzicerea Oanei și a mea de pe post, am tras și toate concluziile necesare: eu am un singur capital, la care am contribuit in 24 de ani de presa și anume credibilitatea și aprecierea publicului meu, pe care nu vreau sa-l dezamăgesc vreodată cu intenție! Eu sunt educat de părinții mei sa îmi păstrez onoarea cu ori ce pret!

Cu regretul despărțirii momentane de minunata audiența a emisiunii Jocuri de putere, cu o imensa Tristețe de a nu mai trai minunatele clipe alături de Rares și invitații săi, de la Realitatea, dar cu speranța ca viața ne va oferi vreodată prilejul de a ne regăsi, poate in alta parte, închei aici aceste rânduri .

Rămân același nebun liber și gata oricând, cu ori ce pret sa ma lupt cu Ciuma Roșie și cu soldații ei de tinichea, pana când mi-o îngădui bunul Dumnezeu!

Trăiască România frumoasa, demnă și europeană!”, susține Oreste pe pagina sa de socializare.

!-- Composite Start -->
Loading...