Tomac (PMP) despre suspendarea procedurii de achiziţionare a corvetelor: Guvernul a reuşit să compromită procesul de înzestrare a Armatei

In: News

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, susţine că Guvernul a reuşit să compromită procesul de înzestrare a Armatei Române, precum şi angajamentele internaţionale ale ţării noastre.

Declaraţia lui Tomac vine în contextul în care vineri MApN anunţa că procedura de achiziţionare a corvetelor multifuncţionale a fost suspendată.

„Prima ispravă de pomină a Guvernului Dăncilă după preluarea de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE este suspendarea procedurii de achiziţie a corvetelor pentru Armata Română. De altfel, MApN nu a reuşit să ducă la bun sfârşit nicio achiziţie majoră de tehnică militară în 2018, în ciuda alocării unui procent de 2% din PIB pentru Apărare. O asemenea situaţie demonstrează incapacitatea Guvernului de a-şi îndeplini atribuţiile funcţionale. Guvernul a reuşit astfel să compromită atât procesul de înzestrare a Armatei Române, cât şi angajamentele internaţionale ale ţării noastre. Prin asemenea decizii, Viorica Dăncilă nu pune în pericol doar România, ci şi întreaga Europă”, a scris Eugen Tomac, sâmbătă, pe Facebook.

Vineri, MApN preciza, printr-un comunicat de presă, că secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziţie aferentă programului de înzestrare esenţial ‘Corvetă multifuncţională’, a prezentat ministrului Apărării un raport de informare cu privire la acest subiect. „Astfel, secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esenţial ‘Corvetă multifuncţională'”, arăta sursa citată, precizând că, „având în vedere acest aspect, precum şi faptul că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa prin care Şantierul Naval Constanţa SA, ca parte la ‘Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa SA’, solicită ‘anularea în tot a HG nr. 48 / 2018’, act normativ care fundamentează derularea procedurii mai sus amintite, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea procedurii de achiziţie, până la clarificarea aspectelor semnalate”.

By: Stirea Zilei Tags: , , , , ,

Meleşcanu, referitor la declaraţia lui Fabritius privind preşedinţia rotativă: Suntem surprinşi, nu are calitatea instituţională

In: News

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, afirmă referitor la declaraţiile publice ale lui Bernd Fabritius, însărcinat al Guvernului federal german pentru minorităţile naţionale şi pentru etnicii germani din afara ţării stabiliţi în Germania, că acesta „nu are calitatea instituţională de a aprecia ‘cine ar trebui să stea în capul mesei în timpul preşedinţiei româneşti a Consiliului UE'”.

„Suntem surprinşi de declaraţia domnului Bernd Fabritius, însărcinat al Guvernului federal german pentru minorităţile naţionale şi pentru etnicii germani din afara ţării stabiliţi în Germania. Domnul Fabritius nu are calitatea instituţională de a aprecia ‘cine ar trebui să stea în capul mesei, în timpul preşedinţiei româneşti a Consiliului UE, preşedintele Klaus Iohannis sau premierul Viorica Dăncilă?'”, subliniază Meleşcanu, potrivit unui comunicat remis de MAE vineri seară.

Ministrul de externe susţine că „nu este de competenţa niciunui oficial străin de a oferi judecăţi cu valoare de sentinţă” în ceea ce priveşte un proiect de ţară care se doreşte a fi implementat în cele mai bune condiţii, cu participarea tuturor factorilor de decizie şi a tuturor instituţiilor statului, conform prevederilor Constituţiei României”.

„Totodată, reamintim politica incluzivă promovată constant de Guvernul României în ceea ce priveşte colaborarea instituţională şi exercitarea mandatului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, de o manieră constructivă şi lipsită de o abordare partizană, care poate crea diviziuni în societatea românească. Eforturile instituţionale angrenate în acest sens pe parcursul Preşedinţiei României la Consiliul UE au fost şi se menţin orientate către obiectivele comune, mai ales promovarea coeziunii la nivelul Uniunii Europene şi consolidării rolului Uniunii la nivel internaţional. Îmbunătăţirea solidarităţii şi coeziunii Uniunii Europene reprezintă un proces continuu şi un efort coordonat al tuturor actorilor relevanţi în acest context. Suntem convinşi că partenerii noştri din Uniunea Europeană vor contribui în continuare la promovarea valorilor comune şi la consolidarea, printr-un efort comun, a proiectului european”, conchide Meleşcanu.

Bernd Fabritius a declarat pentru RFI că „Guvernul României este deloc pregătit” pentru preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului UE. „A fi pregătit înseamnă exact a fi dobândit încrederea partenerilor pe plan european în domeniul democraţiei, în domeniul statului de drept, în domeniul combaterii corupţiei şi exact în domeniul necesar pentru solicitările europene, şi nu cele naţionale, dar Guvernul României în ultimii ani a făcut exact contrariul, a distrus încrederea care a existat vreodată”, a afirmat el.

Întrebat cine ar trebui să stea „în capul mesei” în timpul Preşedinţiei româneşti a Consiliului UE, preşedintele Klaus Iohannis sau premierul Viorica Dăncilă, Fabritius a răspuns: „Desigur, preşedintele Iohannis. Preşedintele Iohannis este şeful statului, el este o persoană foarte recunoscută, foarte pragmatică în cadrul partenerilor UE. Premierul Dăncilă este mai puţin cunoscut în acest cadru, este cunoscută de fapt ca o persoană care mai mult execută avize şi dorinţe stabilite de partid şi de persoane care nu sunt abilitate a reprezenta ţara în plan european. Din acest motiv, singura şansă pentru o perioadă de succes ar fi dacă preşedintele Iohannis ar fi locomotiva în fruntea preşedinţiei UE”.

Dupa ce a aparut in presa, Dragnea si-a amintit ca avea o vila cat un bloc in Mamaia!

In: News

Liviu Dragnea a recunoscut, joi, ca vila din Mamaia ale carei schite s-au gasit in „Valiza din Teleorman” i-a apartinut. In urma cu doar doua zile el sustinea ca nu stie carei cladiri ii apartine planul din valiza.

Rise Project a aratat, pe baza informatiilor din valiza, ca Tel Drum a platit pentru bucataria de vara de la resedinta lui Liviu Dragnea din Alexandria si pentru lucrari la „o misterioasa vila din Mamaia”. Jurnalistii vorbeau de „un proiect faraonic”, de o vila cu cinci nivele si 1.015 metri patrati. „Am inteles ca acolo e vorba de schita unei cladiri foarte mari. Nu am asa ceva”, a sustinut Dragnea in urma cu doua zile.

Joi, Dragnea si-a amintit de aceasta cladire. Intrebat de jurnalisti, seful PSD a admis ca a avut-o in proprietate.

„Stiu ca acolo incepusem cam prin 1900 toamna o constructie, o constructie pe care, in 1900 iarna, am vandut-o. Ce s-a intamplat dupa aia nu mai stiu”, a declarat Liviu Dragnea, refuzand sa dea mai multe detalii. „Cititi mai multe penibilitati din valiza si va luati informatiile de acolo”, a spus liderul PSD.

Jurnalistul Liviu Avram a oferit apoi mai multe detalii despre vila ascunsa de Dragnea.

„Vila de la Mamaia din valiza TelDrum:

– Teren de aproape 500 de metri patrati, concesionat de Dragnea de la primaria Navodari in 1999 si cumparat cu 5.000 de dolari in 2005 (10 dolari pe metrul patrat).

– In 2008, Dragnea declara in declaratia de avere ca acolo are in constructie o casa de vacanta.

– In 2009, Dragnea vinde terenul si ce era pe el cu 763.000 de lei (aproape 400 de euro pe metrul patrat). Banii obtinuti nu apar sub nicio forma in declaratiile de avere ulterioare.

– Cumparator e Costel Comana, omul de afaceri care s-a sinucis, in februarie 2015, in avionul care mergea din Columbia spre Costa Rica.

– Planurile imobilului asa cum arata el acum au fost gasite in valiza de la TelDrum – deci cel mai probabil constructor a fost TelDrum.

– Astazi, Liviu Dragnea a fost nevoit sa recunoasca, in conferinta de presa, aceasta tranzactie, desi initial a incercat sa se eschiveze”, a scris Avram pe Facebook.

Rise Project a aratat, pe baza informatiilor din valiza primita de la un localnic din Teleorman, ca Tel Drum a platit pentru bucataria de vara de la resedinta lui Liviu Dragnea din Alexandria si pentru lucrari la „o misterioasa vila din Mamaia”. Jurnalistii vorbeau de „un proiect faraonic”, de o vila cu cinci nivele si 1.015 metri patrati.

Jurnalistii de la Rise Project mai aratau ca Nicoleta Pene a pastrat facturile, devizele de plata si alte documente legate de negocierile cu firmele de amenajare interioara. „Pana pe 4 septembrie 2010, de exemplu, nota ca dintr-un avans de 200.000 de lei, a cheltuit 163.850 pe termoizolare terase, casa liftului, niste finisaje la etajul 4, fatada, instalatie electrica si balustrade metalice. Pentru geamuri de la balustrade si rulourile exterioare, o companie de profil din Constanta (Ghereon Plast) a cerut alti 8976 euro. Oferta a venit pe 21 ianuarie 2011 pe mailul de serviciu de la Consiliul Judetean Teleorman al lui Gabriel Davidenco, arhitect-sef al judetului timp de 15 ani, decedat in 2016. Dau clasa 460 mp de marmura, diferite sortimente, si 300 mp de granit pentru terase. In total, 41.600 de euro – fara manopera, si inca 11.000 de euro pentru barele de inox din jur. Printre documentele ascunse de Nicolete Pene, am gasit oferte de marmura si o factura proforma din martie 2010, de aproape 16.000 de euro, pentru 200 mp de parchet Merbau, masiv si stratificat. Platite de Tel Drum”, preciza Rise Project.

FOTO-Cum arata „casa lui Dragnea” de pe malul Marii Negre!

In: News

Rise Project a publicat o serie de documente în care se aflau şi planurile unei reşedinţe de vacanţă ridicate la malul Mării Negre și despre care spun că aparține lui Liviu Dragnea.

Conform documenteelor companiei Tel Drum, într-o mapă roşie au fost găsite 5 coli A3 cu „un proiect faraonic, mai înalt cu două mansarde decât palatul existent al socialistului-şef. Sunt cinci niveluri, casa liftului, iar releveele adună împreună 1.015 metri pătraţi utili”. Este vorba despre o „vilă privată în Mamaia”, care ar fi proiectată chiar şi cu o cameră de 11,6 metri pătraţi rezervată majordomului. Construcţia are, aşa cum se vede în planurile respective, 13 camere, 12 băi, 4 bucătării etc., iar toată construcţia ar fi fost plătită de compania Tel Drum.

„Adevărul” a descoprit că vila a fost construită şi este funcţională la numai 200 de metri de plaja din zona Mamaia Nord. Construcţia de tip bloc se înalţă într-adevăr pe patru nivele, ultimul fiind o terasă. Valoarea proiectului s-a ridicat la 57.749.380 de lei, fondurile provenind de la Uniunea Europeană, prin Ministerul Dezvoltării. Lucrarea a fost executată de asocierea SC Teldrum SA, SC Imob Lux Construct şi SC Specialist Consulting, care au câştigat licitaţia pentru lărgirea bulevardului. Construcţia „vilei din Mamaia” a început în urmă cu aproximativ 8-10 ani.

Finisaje de zeci de mii de euro Potrivit Rise Project, „Nicoleta Pene, director comercial la Tel Drum, a păstrat facturi, devize de plată, negocieri cu firme de amenajare interioară şi socoteli de mână cu lucrări, perioade şi costuri. Până pe 4 septembrie 2010, de exemplu, nota că, dintr-un avans de 200.000 de lei, a cheltuit 163.850 pe termoizolare terase, casa liftului, nişte finisaje la etajul 4, faţadă, instalaţie electrică şi balustrade metalice”. O altă ofertă, de 8.976 euro pentru geamuri şi rulouri exterioare, a fost primită chiar de arhitectul-şef al Consiliului Judeţean Teleorman, Gabriel Davidenco. De asemenea, pentru marmură şi granit oferta venită din partea unui comerciant constănţean a fost de 48.000 de euro, iar pentru 200 de metri pătraţi de parchet Merbau oferta a fost de 16.000 de euro. Toate ofertele au venit pe numele lui Viorel Penteluic care, se pare, are o firmă de finisaje în oraşul Năvodari. Mai departe, ofertele plecau către Davidenco.

În zonă, oamenii de pe strada D14 nu ştiu despre Tel Drum sau cine a plătit construcţia, dar afirmă că aceea este „casa lui Dragnea”, chiar dacă nu l-au văzut pe acolo, mai scrie adevărul.ro.

Parterul imobilului este descris în schiţele văzute de jurnaliştii Rise Project: „La intrarea principală, traversezi o terasă mare cu pardoseală şi scări placate cu piatră naturală, tencuieli decorative, apoi o uşă dublă, treci un vestibul ca la casele boiereşti, urmează un hol cât sufrageria ta şi aici ai de ales. În stânga e sala tronului, adică un “spaţiu de primire” de 44 de metri pătraţi. Merită: pereţi stucco veneziano, piatră naturală, canapele, măsuţe, bar, relaxare, tot tacâmul. La dreapta, după scara interioară care încolăceşte liftul, dai în sala de mese (48,4 mp) vecină cu bucătăria. Ambele, înconjurate de terase imense cu balustrade de inox şi mozaicuri. Servitorul stă în aripa utilitară, lipit de spălătorie, lângă cele trei grupuri sanitare de la parter, nu departe de centrala termică. ”

Unul dintre apartamentele care compun vila a fost scos la închiriat în ultimul sezon estival. Astfel, pe un site destinat închirierii de spaţii de cazare, turistinfo.ro, apartamentul este descris ca având capacitatea de a găzdui „4 adulţi şi 1 copil, într-un spaţiu de cazare”. Ca facilităţi, apartamentul are o bucătărie, baie, aer condiţionat, balcon şi altele. Urma, apoi, descrierea locului, situat în Mamaia Nord, „la circa 200 m de plaja (aproximativ 3 minute de mers pe jos). Apartamentul este foarte spaţios, situat la etajul 1 al imobilului şi dispune de balcon. Imobilul este construcţie nouă şi exclusivist”.

sursă foto: adevarul.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , ,

Comisarul european Corina Cretu, atacata din nou de PSD! Dragnea se teme de imaginea ei buna

In: News

Corina Cretu trebuie sa se decida daca este comisarul UE sau al PNL, a sustinut deputatul Ioan Dirzu, lider al PSD Alba, intr-o declaratie politica, solicitandu-i acesteia sa spuna daca politica de absorbtie a fondurilor se face cu Guvernul sau ”doar cu unii primari PDL, la cafea si receptii scumpe”.

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dirzu, a sustinut marti, intr-un comunicat de presa, ca il ingrijoreaza ca timpul petrecut de Corina Cretu alaturi de primarii ”PDL-isti ii intuneca judecata”.

”Doamna Corina Cretu trebuie sa decida daca este comisarul UE sau al PNL (…) Ma ingrijoreaza faptul ca, timpul petrecut de doamna Cretu alaturi de primarii PDL-isti ii intuneca judecata. O vedem tot mai des pe doamna Cretu cu oameni care au girat fraudarea fondurilor europene in perioada Basescu-Boc, oameni care au tinut Romania la cele mai mici cote de absorbtie de fonduri europene. Doamna Cretu, daca doreste, poate sa fie foarte bine comisar PPE. Nu ne deranjeaza, doar sa ne-o spuna si noua, celor din tara, pentru cine lucreaza. De asemenea, doamna Cretu sa ne spuna, cand vine in Romania, daca politica de absorbtie a fondurilor se face cu Guvernul sau doar cu unii primari PDL, la cafea si receptii scumpe”, scrie Dirzu, citat de Mediafax.

Dirzu considera de neinteles cum „adevarul” e considerat de comisarul european o „agresiune” la adresa sa.

”Dimpotriva, Corina Cretu ar trebui sa explice de ce preturile propuse de BEI sunt atat de umflate si de ce dansa le sustine. Guvernarea actuala este pro-europeana, are tot interesul, doreste si face toate demersurile necesare pentru absorbtia fondurilor europene, dar acest lucru nu se poate face in orice conditii si in niciun caz intr-o formula care inseamna costuri uriase. Dincolo de orice declaratie si atitudine politica stau cifrele si documentele pe care, nu stim din ce motive, doamna Cretu le ignora. In chestiunea spitalelor judetene realitatea este ca proiectele concepute de BEI pentru cele trei spitale regionale – Cluj, Iasi si Craiova – costa 1.347.599.086 euro – peste 1,3 miliarde de euro”, mai arata sursa citata.

In comunicat se mai arata ca finantarea europeana pentru toate cele trei spitale este 150 de milioane de euro, adica 11%.

”Din acesti 150 de milioane de euro, 120 de milioane reprezinta paper-work-ul – hartiile – proiectul facut de BEI (respectiv studiu de fezabilitate, desing, proiect, etc). Practic din banii de UE, pentru cele 3 spitale, mai raman 30 de milioane de euro pentru constructie. Statul roman ar urma sa puna diferenta, respectiv 1.197.599.086 de euro – aproape 1,2 miliarde de euro. In cea mai mare parte acesti bani ar fi platiti tot unor firme europene pentru constructii, dotare, utilare, dat fiind ca proiectantul este BEI si el da solutiile. In mod real insa, costul constructiei, dotarilor si echipamentelor necesare pentru un astfel de spital este 140 milioane euro. Deci daca statul roman si-ar propune sa faca cele 3 spitale fara niciun ban de la Uniunea Europeana si fara BEI, atunci efortul statului Roman ar fi de 420 milioane euro, deci la o treime din costul in varianta Corina Cretu”, se mai arata in comunicat.

Astfel, liderul PSD Alba ii cere Corinei Cretu sa explice de ce insista ca statul roman sa plateasca din taxele platite de romani ”un pret de 3 ori mai mare decat cel real”.

”Mai mult, daca cele trei spitale ar fi realizate in parteneriat public privat, iar statul roman ar participa cu maxim 25% din investitia initiala, atunci efortul statului ar fi si mai mic, respectiv de doar 105 milioane lei, deci de 12 ori mai mic decat cel din varianta promovata de Corina Cretu. Pana acum Corina Cretu nu a explicat de ce sunt atat de mari costurile in varianta in care s-ar folosi fonduri europene, comparativ cu cele oferite de dezvoltatori cu experienta in astfel de proiecte”, a mai transmis Ioan Dirzu.

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat, marti, ca o actiune conjugata pusa la cale in ”laboratoarele tenebroase ale PSD pare sa lucreze la scoaterea Romaniei din UE”, iar Liviu Dragnea, ”prin hienele lui, Valcov si Stefanescu, a pornit o campanie murdara” impotriva Corinei Cretu, comisar european.

”Sa oprim experimentele PSD! Din pacate, traim vremuri grele. Toate eforturile noastre conjugate de ani de zile pentru integrarea in Uniunea Europeana par sa fie anulate prin masurile iresponsabile ale unei guvernari venale. O tara intreaga a contribuit, prin sacrificii enorme, la construirea unui proiect de tara care sa asigure viitorul acestei natii. Toti am strans din dinti dupa Revolutie, ne-am carpit orgoliile si ne-am tesut mandria pentru a incapea in haina noua a vremurilor europene. Ne-am castigat cu greu locul la masa UE, in ciuda tuturor provocarilor venite din Est. Dar am razbit tocmai pentru ca am jucat pe aceeasi carte. Acum, coalitia toxica ne naruie toate visurile. O actiune conjugata pusa la cale in laboratoarele tenebroase ale PSD pare sa lucreze la scoaterea Romaniei din UE”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Razboi: Un lider PNL sare la gatul lui Ciolos! ”Mergeam prin frig sa-i facem campanie!”

In: News

Secretarul General Adjunct al Partidului Național Liberal (PNL), Cristi Barbu, a lansat un atac dur luni la adresa fostului premier Dacian Cioloș, după ce liderul platformei politice MRÎ a criticat formațiunea liberalilor spunând că este un partid învechit din aceeași categorie cu PSD.

Concret, Cristi Barbu i-a transmis lui Dacian Cioloș „să îi fie rușine” pentru că și-a bătut joc de PNL în condițiile în care formațiunea liberalilor umbla prin frig în 2016 pentru a-i face campanie.

„Eu sunt din Teleorman. De când fac politică, la nivel de județ am fost numai în opoziție. Așa am fost și în 2015-2016 în guvernarea Cioloș. La Teleorman o aveam prefect pe doamna Carmen Dan. Pe ea a găsit-o Cioloș, pe ea a lăsat-o până a plecat. Șefii de deconcentrate la fel. PSD de sus până jos. Și cam așa a fost în tot restul țării. Să vii astăzi să tragi de urechi PNL, să scuipi unde numai tu știi ce ai făcut la vremea aceea, mi se pare josnic. Un om cu a cărui poză în mână mergeam zilnic prin frig ca să îi facem campanie și-a bătut, ieri, joc de noi. Rușine să îi fie!”, a scris Cristi Barbu pe Facebook.

Reacția lui Cristi Barbu survine după ce, într-o postare pe pagina personală de Facebook, fostul premier Dacian Cioloş a atacat Partidul Naţional Liberal.

„Din păcate, o spun cu un mare regret, PNL se regăsește în această zonă a clasei politice vechi și refuză cu obstinație să se reformeze și să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societății românești. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei așteaptă să cadă PSD natural și ei să le ia locul. Experiențele din 1996 cu CDR și din 2004 cu Alianța DA ne-au arătat că nu funcționează acest model”, a scris fostul premier.

Sursa: PSNews.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , , ,

Infractor condamnat la 8 ani de inchisoare pentru spalare de bani, recunoscut OFICIAL in Guvernul Romaniei!

In: News

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, pare a avea un rol tot mai important, asumat și oficial, ca membru al Guvernului. În timpul întâlnirii bilaterale din Turcia, Vâlcov a fost așezat la aceeași masă cu premierul și miniștrii Guvernului României, în ciuda problemelor penale pe care le are.

În imaginea oferită pe site-ul oficial al Guvernului îi putem observa pe Viorica Dăncilă și membrii Cabinetului, dar și pe Darius Vâlcov, ”eminența cenușie” a programului de guvernare.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

Sondaj IMAS: PSD a ajuns la minimul ultimilor ani si continua sa scada in sondaje!

In: News

Un sondaj IMAS dat publicitatii de Adevarul arata ca PSD a scazut sub pragul de 30% in intentiile de vot, fiind acum cotat la 28%. CURS, patronat de Iosif Buble (sotul deputatei PSD Diana Tusa), vine cu un alt sondaj in care se sustine ca PSD ar avea 37%.

Sondajul IMAS a fost realizat la comanda USR, in luna septembrie, inainte de referendumul pentru familia traditionala. PNL se situeaza la 27%. Miscarea Romania Impreuna, partidul condus de Dacian Ciolos a depasit USR, in timp ce ALDE a trecut, surprinzator, de 11%. Cea mai dramatica scadere este inregistrata de PSD, care a ajuns de la 49% in ianuarie 2017 la 28,1%.

PSD a contraatacat cu alt sondaj, realizat de CURS si dat publicitatii de stiripesurse.ro, care ii apartine tot lui Iosif Buble. Conform acestui sondaj, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD-ul ar avea 37%, urmat la mare distanta de PNL cu 22%, pe locul al treilea ALDE cu 9% si USR cu 8%. Pro Romania ar vea 6% iar Miscarea Romania Impreuna doar 5%. Sondajul a fost realizat in perioada 20 septembrie – 1 octombrie pe 1067 de persoane la domiciliul respondentilor.

ANSVSA, institutia care ar trebui sa gestioneze pesta porcina, face afaceri cu nasul lui Dragnea! Milioane de euro se scurg!

In: News

Aproape 100 de contracte au fost încheiate, de ANSVSA, în ultimii doi ani, cu compania Farmavet, deținută de omul de afaceri Paul Sorin Stănescu, nașul de cununie al fiului lui Liviu Dragnea, Valentin Dragnea. Contractele au fost încheiate sub conducerea lui Geronimo Brănescu.

Valoarea totală a contractelor este de peste 2 milioane de euro.

De exemplu, în martie 2018, Direcția sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor (DSVSA) Teleorman a cumpărat vaccinuri de la Farmavet de peste 35.000 de euro. E vorba de ”tuberculină aviară – 33000 doze, tuberculină bovină – 33000 doze, vaccin contra antraxului – 280000 doze, vaccin contra rabiei – 41000 doze”.

Tot în martie acest an, DSVSA Bistrița-Năsăud a achiziționat ”vaccin anticărbunos, vaccin antirabic, tuberculină A și tuberculină B” de la Farmavet de peste 71.000 de euro. Și un exemplu de anul trecut: în aprilie 2017, DSVSA Botoșani a cumpărat de la Farmavet ”doze tuberculină mamiferă și aviară pentru testarea bovinelor prin intradermoreacție” de peste 80.000 de euro, conform G4 Media.ro.

De ce tac liderii PSD si ALDE dupa banii irositi pe Referendum? ”Unde e Dragnea, fiara paloşului?”

In: News

PSD a ales ca secretarul general adjunct Codrin Ştefănescu să transmită punctul de vedere al partidului după eşecul referendumului. „Unde e Dragnea, fiara paloşului?”, a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

Despre ieşirea publică a lui Codrin Ştefănescu, jurnalistul a comentat: „Există un singur fapt semnificativ, a ajuns la fundul haznalei PSD, au scos de la fundul grămezii, au luat zaţul şi l-au trimis, că nu s-a mai angajat nimeni.

Unde e Dragnea, fiara paloşului, să ne spună unde e Carmen Dan, unde e Olguţa? Unde sunt acum să ne explice?

L-au lăsat pe cine? Pe Codrin Ştefănescu. Asta spune tot, nu mai are nicio importanţă ce scoate pe orificiul fonator acest om”.

Se prefigureaza un esec urias: Doar 7,05% prezenta la vot!

In: News

Conform numaratorii paralele realizate de USR, prezenta la vot duminica, la ora 10.00, a fost de numai 7,05%. Estimarile USR au coincis, sambata, cu cele ale Biroului Electoral Central.

Biroul Electoral Central arata ca prezenta la vot, pana la ora 10.00, a fost de 7,24%.

„Estimare prezenta la vot la ora 10, din monitorizarea paralela USR: 7,05%”, a anuntat deputatul USR Catalin Drula.

Prezenta la vot la referendumul de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei era la sfarsitul zilei de sambata de 5,72 la suta, numarul votantilor fiind de 1.046.583 la inchiderea urnelor, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC).

Conform datelor transmise de BEC, pana la inchiderea urnelor au votat 1.046.583 de persoane (5,72%)

Astfel, au fost 887.772 de votanti pe listele permanente, 133.733 pe liste suplimentare si 25.078 de votanti cu urna mobila.

In mediul urban au votat 636.435 de persoane, iar in mediul rural 410.148.

In municipiul Bucuresti au votat 6.50 % dintre cei inscrisi pe listele electorale permanente, respectiv 106.044, dar si 9.368 pe listele speciale. In plus, au votat 1.041 de persoane folosind urna mobila.

Un numar de 45.797 de persoane au votat pana la ora 21:00 in sectiile din strainatate.

Culmea tupeului si ipocriziei: Dancila si alti lideri PSD au votat pentru legalizarea casatoriei intre homosexuali, acum 3 ani!

In: News

Viorica Dăncilă şi eurodeputaţii PSD au susţinut în 2015, în Parlamentul European, un raport pentru „legalizarea casătoriilor între persoane de acelaşi sex“. Mai mult, social-democraţii români au susţinut şi alte teme progresiste, de care se feresc să mai spună ceva.

„Consider că consultarea cetăţenilor este esenţa democraţiei, este datoria civică a fiecăruia dintre noi să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate. Tema familiei este una importantă pentru noi toţi. Am votat pentru valorile în care eu cred. Cred că este datoria noastră civică să ne exprimă punctul de vedere. Această consultare este expresia democraţiei şi cred că fiecare dintre noi avem datoria să ne exprimăm într-un fel sau altul”, a declarat Dăncilă după vot.

Premierul anunţase în urmă cu o săptămână că partidul său şi ea susţin modificarea Constituţiei, adică o opţiune total opusă faţă de ce susţinea în trecut.  Un prim raport care promovează idei total opuse celor pe care le susţine acum PSD, în frunte cu Liviu Dragnea şi Viirica Dăncilă, a fost Raportul panzeri.

Raportul Panzeri „ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex într-un număr din ce în ce mai mare de ţări din lume (17, până acum); încurajează instituţiile UE şi statele membre să contribuie în continuare la reflecţiile asupra recunoaşterii căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex ca o chestiune politică, socială, şi legată de drepturile omului şi drepturile civile” şi “consideră că drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTI pot fi mai bine protejate dacă aceste persoane au acces la instituţii juridice precum concubinajul, parteneriatul civil sau căsătoria”

Dintre români, doar cinci eurodeputaţi au votat împotriva raportului: Daniel Buda, Marian-Jean Marinescu, Csaba Sogor, Teodor Stolojan şi Iuliu Winkler, în timp ce Traian Radu Ungureanu s-a abţinut, iar alţi cinci deputaţi au fost absenţi.

În rest, au existat nu mai puţin de 21 de voturi în favoarea raportului. Majoritatea votanţilor „pentru“ raport erau din PSD. mai exact, aceştia erau:  Victor Boştinaru, Andi Cristea, Damian Drăghici, Viorica Dăncilă, Doru Frunzulică, Dan Nica, Ioan-Mircea Paşcu, Daciana Sârbu, Claudia Ţapardel, Ciprian Tănăsescu.

Dăncilă şi PSD au votat şi pentru Raportul Estrella (Edite Estrella, Partidul Socialist Potlrtughez) privind „legalizarea reproducerii asistate pentru lesbiene“, „avort gratuit pentru adolescenţi fără stirea sau acordul părinţilor”, precum şi „educarea într-o viziunea pozitivă asupra homosexualităţii”.

Sursa: adevarul.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,
!-- Composite Start -->
Loading...