Haos in Guvern: Ministrul Apararii si-a dat demisia!

In: Politica

Mihai Fifor a anunțat luni că își va da demisia din funcția de ministru al Apărării.

„Am încercat să fac un mandat cât se poate de bun. Pe de altă parte, am făcut o analiză foarte serioasă. Am văzut ce s-a întâmplat în ultimele luni și am considerat că pot să merg în echipă la partid să încercăm să pregătim cei doi ani foarte grei care urmează. E nevoie să pregătim echipa pentru proiectele acestea importante. I-am rugat pe doamna prim-ministru și pe dl președinte Dragnea să fie de acord să-mi depun mandatul”, a spus Mihai Fifor, la Palatul Parlamentului.

Inca un celebru PSD-ist cere demiterea lui Dragnea: Taiati raul de la radacina! Daca nu azi, atunci cand?!

In: Politica

Sorin Ilieșiu, membru PSD, face un apel către colegii din partid în contextul în care CEx-ul PSD se reunește astăzi, începând cu ora 11.00. Fostul senator cere înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului și propune liderilor PSD să o voteze ca președinte interimar al PSD pe Gabriela Firea.

„România trebuie să-și fructifice la maximum șansa istorică de a prezida Consiliul Uniunii Europene. Nu ne vom mai întâlni cu această șansă decât peste 14 ani și nu avem voie s-o ratăm. Dimpotrivă: România trebuie să prezideze în mod briliant Consiliul Uniunii Europene. Este obligatoriu ca țara noastră să demonstreze calități reale de lider european și internațional – așa cum era odată grație unor premieri pe care-i voi enumera mai jos, dar și datorită unor miniștri de externe precum Alecsandri, Kogălniceanu, Sturdza, Brătianu, Maiorescu, Averescu, Take Ionescu, I.Gh.Duca, Duiliu Zamfirescu, Barbu Știrbei, Titulescu sau Corneliu Mănescu.

Se cuvine ca România să fie privită ca a șasea putere a Uniunii Europene – adică exact așa cum e de fapt din perspectiva resurselor. România trebuie să fie recunoscută ca o țară a cărei voce să fie ascultată cu respect și ale cărei inițiative să contribuie la reformarea autentică a Uniunii astfel încât să devină lider mondial al democrației, al civilizației și al bunăstării. România trebuie să acționeze pentru revenirea Marii Britanii în Uniunea Europeană – garanție a reformării profunde și a salvării acesteia. România are obligația de a lupta pentru integrarea Republicii Moldova și a Ucrainei în U.E. pentru a face astfel posibilă reunificarea României în hotarele ei etnice. Pentru ca toate acestea să devină realitate, România are nevoie de un premier de talie europeană.

Dar de când e premier, Viorica Dăncilă ne-a avertizat prin nenumărate gafe și probe de incompetență și incultură, că e total incapabilă de a prezida Consiliul Uniunii așa cum s-ar cuveni.

Vinovată pentru această situație nu e Viorica Dăncilă. Pentru că „de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!”. Vinovat e Liviu Dragnea care a pus-o în rolul de premier-marionetă care-i execută orbește ordinele.

Așadar, Consiliul Uniunii Europene va prezidat atât de premierul-marionetă al României cât și de premierul ei real, păpușarul Dragnea, „blestemul și cancerul României” sau altfel spus: corupție la cel mai înalt nivel, dictatură, antidemocrație, nedreptate, minciună și iresponsabilitate. Dragnea nu ar ezita „să dea foc” țării și Europei ca să scape de dosare și ca să-și mărească averea.

Suntem peste 500.000 de membri PSD cinstiți. De ce să fie în fruntea României și a Europei singurul membru PSD cu două dosare de mare corupție? Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă solicită recuperarea unui prejudiciu de 21 de milioane de Euro. Dacă Dragnea e nevinovat, de ce nu cere să fie judecat azi în dosarele lui de mare corupție?

Prin tot ceea ce înseamnă „Dragnea”, România e subminată în cel mai înalt grad, chiar de Centenar.

Am putea oare, acum, la Centenar, să facem sacrilegiul de a-i compara pe premierul real al României, Dragnea, și pe cel formal, Dăncilă, cu prim-miniștrii care-au făcut România Mare și modernă: Brătianu, Nicolae Iorga, Take Ionescu, Octavian Goga, Vaida Voevod, mareșalul Averescu, I.Gh. Duca, Armand Călinescu?

Crede oare cineva care nu e nebun că Premierul Dragnea-Dăncilă ar fi de talia europeană a cancelarilor germani Konrad Adenauer, Willy Brandt, Helmut Schmidt, Helmut Kohl sau Angela Merkel? …Crede cineva care e în toate mințile că Marioneta-Dăncilă-și-Păpușarul-Dragnea ar fi măcar la glezna premierilor britanici Chamberlain, Churchill, Wilson sau Margaret Thatcher? …Crede cineva, chiar și în stare ebrietate extremă, că Dragnea-mascat-în-Dăncilă ar putea juca rolul premierilor francezi Clemenceau, Aristide Briand, Raymond Poincaré (devenit președinte al Franței), Charles de Gaulle (devenit și el președinte), Pompidou (devenit președinte) sau Chirac (devenit președinte)?

Dar toate aceste mostre de umor negru și grotesc ne aruncă în abisul derizoriului și reprezintă de fapt o autoflagelare națională.

Lideri ai PSD!, măcar acum, în al 12-lea ceas, trebuie să demonstrăm că România nu e țara care, chiar la propriul Centenar, să batjocorească Uniunea Europeană obligând-o să se lase condusă de jenanta marionetă a celui care ar exporta la Bruxelles boala molipsitoare și incurabilă denumită „Dragnea – blestemul și cancerul României”.

Lideri ai PSD!, vă întreb dacă aveți dreptul să comiteți un asemenea sacrilegiu când suntem de fapt țara miraculoasă care după Marea noastră Unire l-am dat lumii pe Iuliu Maniu –– reper al democrației în Europa totalitară fascistă, nazistă sau comunistă; …și am mai dat lumii zeci sau sute de martiri din închisorile comuniste care vor fi trecuți în rândul sfinților sau deja beatificați precum Vladimir Ghyka și Anton Durcovici; tot după Marea Unire am dat lumii oameni de cultură precum Brâncuși, Enescu, Blaga, Cioran, Eliade, Eugen Ionescu, Victor Brauner, Marcel Iancu, Maria Tănase, Paul Celan, Benjamin Fondane (Barbu Fundoianu), Arsenie Boca, Țuțea, Steinhardt, Celibidache, Noica, Elie Wiesel; tot după Marea Unire am dat lumii numeroși oameni de știință precum Traian Vuia, Coandă, Babeş, Antipa, Racoviţă, Bothezat, Edeleanu, D.Pompeiu, Anastase Dragomir, I.Cantacuzino, Gh.Marinescu, Vasilescu-Karpen, Paulescu, Thoma Ionescu, Lalescu, Stoilov, Hermann Oberth, Hurmuzescu, Procopiu, Ştefania Mărăcineanu, Onicescu, Hulubei, Spacu, Al.Proca, Odobleja, Hortolomei, Neniţescu, Moisil, Ana Aslan (menționez că nu am inclus mai sus personalități ilustre care sunt în viață).

Întreaga lume trebuie să știe că nu suntem o țară „de mâna doua”. Dar cu Dragnea-mascat-în-Dăncilă cocoțați în fruntea Europei am ajunge o țară „de mâna șaptea”.

Lideri ai PSD!, nu aveți voie să preschimbați Centenarul Marii noastre Uniri în Începutul Sfârșitului nostru!

Cu cât amânați mai mult să tăiați răul de la rădăcină, cu atât ne afundăm în mocirlă, trăgând după noi România. …Dar așa ceva ar însemna un păcat de moarte, iar asemenea păcate nu se iartă nici la Judecata de Apoi!

Lideri ai PSD!, la ședința de azi a conducerii PSD, Dragnea trebuie înlăturat. Iar acest lucru e posibil doar printr-un vot secret nefraudat de Dragnea. Conform statutului PSD, alegerea și demiterea tuturor liderilor se face prin vot secret chiar și la cel mai mic nivel, darmite la cel mai mare. Dragnea nu are curajul votului secret pentru că știe că majoritatea îl detestă.

Lideri ai PSD!, vă propun s-o votați azi, ca președinte interimar al PSD, pe Gabriela Firea, singurul membru (încă) al PSD care poate salva România propunând câteva variante de premier de calibru european. În majoritatea sondajelor din ultimii ani, e politicianul care beneficiază de cea mai mare încredere la nivel național, mai mare decât președintele țării, și mult mai mare decât președintele PSD, care tocmai de aceea vrea s-o omoare politic. Încă un atu al Gabrielei Firea: beneficiază de cel mai mare număr de voturi ale românilor, după președintele României.

Dar să nu uităm esențialul: la ultimele alegeri din București, Gabriela Firea a fost „locomotiva” care a reușit să tragă după ea șase vagoane, respectiv candidații la primăriile celor șase sectoare ale Capitalei. Poate că niciunul n-ar fi câștigat fără „locomotiva Firea”. Să nu uităm că după un sfert de secol de speranțe în zadar, „locomotiva Firea” a făcut posibil ceea ce părea imposibil: PSD a câștigat primăria generală a Bucureștiului, toate sectoarele Capitalei și majoritatea în Consiliile acesteia! Și, nu în ultimul rând, să nu uităm că fără „locomotiva Firea”, PSD n-ar fi reușit scorul uriaș de 47% la ultimele alegeri parlamentare.

Lideri ai PSD!, trebuie spuneți obligatoriu azi, cu voce tare, clar și răspicat, exact ceea ce gândiți! Cine tace, consimte. Eu unul nu pot consimți la batjocorirea României de către români, chiar la Centenarul ei. Înaintașii mei au murit sau erau gata să moară pentru a face posibilă Marea Unire și pentru a o păstra: (1) Străbunul meu după tată, avocatul Ioan Buteanu, a fost alături de Avram Iancu lider al revoluţiei naţionale din Transilvania din 1848-1849, tribun al Legiunii „Auraria Gemina”, prefect al Zărandului, ucis prin spânzurare, fără judecată, de colaboratorul lui Kossuth Lajos, maiorul Hatvani Imre, în 23 mai 1849. (2) Bunicul meu după mamă, Vasile Mureşan, secretar general al primăriei Baia-Mare, urma să fie spânzurat în octombrie 1944 în centrul oraşului, împreună cu trei ierarhi ai Bisericii Române Unite cu Roma, pentru activitate împotriva autorităților maghiare fasciste; din fericire, armata română a eliberat oraşul chiar înainte de data prevăzută pentru spânzurare. (3) Tot în timpul ocupației maghiare a Ardealului de nord și de est, tatăl meu, Victor Ilieşiu, a fost, între anii 1941-1944, responsabilul paginii „Grai şi suflet românesc” din ziarul „Tribuna Ardealului”, fiind cenzurat şi hărţuit de autorităţile maghiare fasciste.

Se răsucesc în mormânt eroii României când văd în ce hal a ajuns țara pentru care s-au jertfit!”, este apelul lui Ilieșiu.

Deputat PSD, pe facebook: “Dragă Uniune Europeana, ești o curvă satanistă”

In: Politica

Deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea, a distribuit pe Facebook un articol de pe publicația ortodoxinfo, potrivit căruia actorul Florin Zamfirescu ar fi spus, într-o postare pe rețeaua de socializare: “Dragă Uniune Europeana, ești o curvă satanistă”.

Ortodoxinfo este un site naționalist, conspiraționist, anti-imigranți, anti-vaccinare etc.

Deputatul este cunoscut pentru postările de origine anti-UE din surse obscure, scrie publicația locală pulsuliesean.ro.

În ultimele zile, Cîtea a distribuit pe Facebook o postare Antena 3 cu cei care, în Parlamentul European, ”au votat pentru Soros, împotriva României” și o înregistrare cu intervenția în plenul PE a Mariei Grapini, însoțită de comentariul ”Așa da !!!”.

Vasile Cîtea este președinte al Federației Române de Box și oficial al federației internaționale, AIBA. În Parlament, el este secretar al grupului PSD, vicepreședinte al comisiei pentru tehnologia informației și membru al comisiei pentru învățământ.

VIDEO-Nu stie romaneste! Dancila a facut o noua gafa penibila in sedinta de Guvern!

In: Politica
Premierul Viorica Dăncilă a făcut joi noi greșeli de exprimare, confundând „predicţii” cu „predilecţii”. Ea a vorbit despre datele Institutului Național de Statistică şi despre situaţia economică a României, care infirmă „predilecţiile” opoziţiei și „a unor” instituții publice.
La începutul ședinței de joi a Guvernului, Dăncilă a prezentat date ale Institutului Naţional de Statistică privind creşteri în diferite sectoare. În acest context, premierul a făcut o nouă gafă, spunând că datele oficiale infirmă „predilecțiile” opoziției și „a unor” instituții publice.
„Sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă, cu argumente incontestabile, predilecţiile opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice”, a afirmat Viorica Dăncilă.
Sursa: Hotnews.ro
By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Corina Cretu, mesaj pentru guvernul Dragnea-Dancila: Daca faceti asta e catastrofa nationala!

In: Politica

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, consideră că România trebuie să continue drumul său european, apreciind că o eventuală părăsire a Uniunii Europene ar fi „o catastrofă naţională”. 

„Mesajul meu este acela că România trebuie să continue drumul său european. (…) Nu trebuie să ne jucăm cu viitorul nostru. (…) Este surprinzător ca o ţară care a cunoscut atâtea beneficii din partea Uniunii Europene (…) să dai cu piciorul tuturor acestor oportunităţi. Nu cred că îşi doreşte cineva acest lucru şi îmi pare rău că a venit, nu ştiu, din neant, această posibilitate ca România să iasă vreodată din Uniunea Europeană. Deci asta, după părerea mea, ar fi o catastrofă naţională şi vom fi cu toţii responsabili pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri”, a declarat Corina Creţu miercuri seară, la România TV.

Ea a mai spus că, după rezoluţia privind statul de drept în România adoptată de Parlamentul European şi ultimul Raport MCV, nu ar trebui să se creeze pe plan intern impresia că Uniunea Europeană ar vrea răul României.

„Aş vrea ca partidele să privească cu înţelepciune şi să nu pună într-o cheie complotistă, că cineva ne vrea răul. Este un rezultat a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Este greu de luptat cu o imagine deja creată, de aceea eforturile trebuie să fie suplimentate din acest punct de vedere. Sigur că acum intrăm şi într-o perioadă preelectorală legată de alegerile europarlamentare. Sunt cele mai politizate dezbateri în Parlamentul European”, a precizat Corina Creţu.

Declarațiile comisarului european vin în contextul în care lideri ai PSD au criticat raportul MCV și rezoluția Parlamentului European privind statul de drept n România, anunțând chiar că iau în calcul contestarea raportului la Curtea Europeană de Justiție.

Premierul Dăncilă s-a declarat „revoltată” și dezamăgită de concluziile oficialilor europeni. „Cred că nu mai putem accepta ca românii să fie certați sau să li se ceară lucruri care nu se cer altora în Europa. Sunt proeuropeană, am fost europarlamentar 9 ani, nimeni nu mă poate bănui că nu vreau ca România să meargă pe calea europeană. Dar în același timp trebuie să avem tăria și demnitatea să ne apărăm țara”, a spus Dăncilă.

La rândul său, vicepremierul Paul Stănescu a acuzat o încălcare a suveranității naționale. „Este o rezoluția nedreaptă în Parlamentul European, politicianistă aș spune, pentru țara noastră și raportul MCV eu îl consider ca o lovitură la siguranța națională privind actul legiferării interne, pentru că au fost legi adoptate în Parlament, verificate la CCR și toată lumea a zis că este OK și mi se pare un amestec amestec în treburile interne ale României”, a declarat Stănescu.

„Comisia Europeană solicită Parlamentului, prin raportul MCV, nici mai mult nici mai puţin decât “oprirea imediată a implementării legilor justiţiei realizate de Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, precum şi a ordonanţelor de urgenţă emise de Guvern, stoparea implementării Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală”. Printr-o astfel de solicitare, Comisia Europeană nu doar că îşi depăşeşte prerogativele stabilite prin Tratat, dar dovedeşte dispreţ total faţă de întreaga ordine de drept şi constituţională din România. Mai mult, dacă o asemenea cerere, aberantă, ar fi implementată de Parlament, prin efectele pe care le-ar produce, ar conduce la blocarea întregului sistem de justiţie din România.”, a susținut si Florin Iordache, președintele comisiei parlamentare care a modificat legile justiției.

Inca un senator fuge din PSD si partidul pierde majoritatea in Senat!

In: Politica

Lovitură pentru PSD în Senat – un senator al social democraţilor, Emanuel Gabriel Butnariu, a anunţat că demisionează din PSD şi rămâne senator independent. Practic, după excluderea lui Adrian Ţuţuianu PSD rămâne cu 69 de senatori, adică fix majoritatea necesară pentru adoptarea legilor importante.

Este vorba de Emanuel Butnariu, senator care făcea parte din organizația Ilfov. Anunțul a fost făcut miercuri dimineață. Emanuel Butnariu va rămâne independent de astăzi.

Contextul în care vine această demisie este unul important, PSD aflându-se acum la limită în Senat pentru legile importante.

Emanuel Butnariu a fost numit în funcția de director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București de Gabriela Firea, el asigurând interimatul până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției.

Butnariu este de profesie medic, fiind de-a lungul timpului consilier al primarului Florentin Pandele, apoi director al Societății Medicale „Sfânta Cuvioasă Parascheva„ din Voluntari.

Emanuel Gabriel Butnariu a fost și consilier din partea PSD în Consiliul Județean Ilfov, dar și vicepreședinte PSD Ilfov.

Anunt din PSD: Dragnea se viseaza la Cotroceni! Isi va arata muschii pe Firea

In: Politica

În PSD este aşteptată, în continuare, o decizie în privinţa amnistiei şi graţierii. Mai exact, punerea în practică a promisiunilor referitoare la un act normativ. Recent exclus din partid, Adrian Ţuţuianu dezvăluie că Tudorel Toader se opune unei astfel de decizii, ceea ce l-ar putea costa funcţia de ministru al Justiţiei.

Adrian Țuțuianu, senator: Cred că domnul Dragnea mai are de reglat anumite lucruri cu dușmanii din CEX. Semnalul s-a dat deja în ceea ce o privește pe Firea.O urmează apoi și alți lideri de organizare care au semnat scris sau care au avut tăria de caracter să meargă și să voteze și în CEX împotriva excluderii noastre. Și domnul Stănescu, dar cred că domnul Stănescu e o piatră mai tare și reținerile domnului Dragnea sunt mai mari. Și-a arătat forța cu mine și cu Neacsu, care nu eram nici noi pietre de neglijat. Își va arăta încă o dată mușchii cu doamna Firea și cu ceilalți e mai simplu. Nu are prieteni, are doar tovarăși de drum care sunt utili cât pot ei să fie utili, deci nu e exclus ca după ce se face remanierea guvernului, la un moment dat, și domnul Stănescu să aibă aceeași soartă și lucrul acesta îl știe și domnul Stănescu.

-Doamna Firea spunea că Dragnea a mărturisit că vrea să candideze la prezidențiale. L-ați auzit?

Adrian Țuțuianu, senator: Am auzit această chestiune în diverse cercuri, dar e și o convingere a mea personală. Domnia sa va dori să candideze la președinția României.

-Îl încurcă Tăriceanu?

Adrian Țuțuianu, senator: Nu cred că asta e tema principală, cred că tema principală e cealaltă legată de amnistie și grațiere.Cred că pe măsură ce lucrurile legate de amnistie și grațiere și situația juridică se va clarifica, domnul Dragnea va face public acest anunț înainte, probabil într-un CEX, apoi pentru dumneavoastră.

-Cine-i va face domnului Dragnea amnistia și grațierea?

Adrian Țuțuianu, senator: Nu știu, haideți să așteptăm. Nu cred că va mai fi mult până când lucrurile vor fi mai limpezi pentru toată lumea.

-Este grabă mare în acest moment?

Adrian Țuțuianu, senator: Eu cred că da.

-Domnul Tudorel Toader, îl vedeți capabil să facă acest lucru?

Adrian Țuțuianu, senator: Din câte știu eu, până azi, domnul Tudorel Toader nu a dorit să adopte, să propună guvernului un asemenea act normativ, dar rămâne să vedem dacă Tudorel Toader rămâne în guvern, rămâne să vedem dacă alte pers din guvern își asumă un asemenea demers.

Firea anunta ca-l da pe Dragnea pe mana DNA-ului! Acuzatii penale la adresa sefului PSD

In: Politica
Gabriela Firea a declarat, luni seara, că se aştepta la ”mai multă bărbăţie, în special bărbăţie politică” din partea lui Liviu Dragnea, respectiv acesta să recunoască faptul că a avut o întâlnire cu primari de sectoare despre reorganizarea administrativă a Capitalei. Firea îl acuză pe liderul PSD de ”abuz de putere” şi spune că, pentru decizii atât de importante, este necesar ca bucureştenii să fie chemaţi la referendum.

”Consider că e un abuz de putere o întâlnire cu primarii de sector. E incalificabil, nu are bărbăția să recunoască. Transmofrmarea celor 6 sectoare în UAT, așa cum vrea domnul Dragnea, ce ar însemna? Fiecare sector ar face transport doar în sectorul respectiv. Ce vom face cu rețeaua de termoficare? Va veni domnul Dragnea și va tăia din conducte. Doar o minte care nu mai are demult legătură cu realitatea de ceva timp poate să gândească așa ceva. Cetățenii trebuie să spună dacă sunt de acord să împartă Bucureștiul în 6 orășele, ca în Beirut. Dar, acolo a fost război. Suntem și noi în război și nu ne dăm seama?

Unii dintre primarii de sector sunt de acord cu această situație neconstituțională, pe care domnul Dragnea o neagă. Conflictul politic spulberă orice rațiune. Eu sper că nu va fi adoptată Ordonanța prin care se dorește ruperea capitalei, rupând bugetul și rupând patrimoniul. Păi, înseamnă că, dacă domul Dragnea vrea, Clujul va fi împărțit în câteva orașe, Aradul, Constanța, Iașiul la fel.”, a spus Gabriela Firea.

Presedintele Iohannis: Trebuie inlocuit acest accident al democrației românești care e guvernul Dragnea-Dăncilă!

In: Politica

Încă un atac extrem de dur al președintelui Klaus Iohannis la adresa puterii de la București. Șeful statului a declarat, într-o întâlnire cu primarii, că „lucrurile au luat-o razna”, iar „necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care e guvernul Dragnea-Dăncilă”. 

Șeful statului a susținut că are „o mare îngrijorare” privind anul 2019, când România preia președinția Consiliului UE.

„Părerea mea că nu suntem pregătiți pentru așa ceva. Acum câteva săptămâni am zis că o să facem față rezonabil. Între timp lucrurile au luat-o razna, la Guvern nu se mai înțeleg care sunt persoanele responsabile, persoanele care ar trebui să se ocupe de asta demisionează sau sunt demiși. Ne trezim în ceasul al 12-lea total nepregătiți. Cred că, din păcate, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care e guvernul Dragnea Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare”, a spus Iohannis.

Șeful statului a criticat Guvernul și pentru promisiunile pe care le-a făcut primarilor, dar nu s-au îndeplinit, menționând descentralizarea și banii.

„ S-a făcut acum așa zisă reformă în domeniul fiscal, o mare păcăleală, prin care românilor aparent li s-au dat mai mulți bani, dar în realitate nu. Primăriile au pierdut. Au fost promisiuni că pierderile vor fi compensate. Majoritatea municipiilor s-au descurcat vi se datorează, nu Guvernului. Politica față de comunitățile locale trebuie făcută transparent, predictibil și trebuie Această veșnică țopăială fiscală nu e doar de prost gust, ci și de rău augur”, a mai spus președintele.

Lider PSD: Gabriela Firea e paranoica, umbla la sentiment! Trebuie schimbata!

In: Politica

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acordat un interviu pentru România TV, în care a acuzat jocurile pe care le face Liviu Dragnea la Capitală. Consilier general al PSD în Primăria Capitalei, Orlando Culea, susține că Gabriela Firea este ”în prag de paranoia” și arată că punctul slab este prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, cea care dacă începe să vorbeacă va fi prăpăd.

”Referitor la interviul dat de Gabriela Firea la România TV, sâmbătă seara, am putut vedea o atitudine de șantaj emoțional. Resemnare perversa, atitudine de persoana nedorita și de victimizare. Cere compasiune, vrea sa inducă faptul că ea este imaculata și este supusa unei conspirații naționale. Se teme de lichidare fizica, e în prag de paranoia. Seamănă cu Elena Ceaușescu. Mania persecuției de manual. Simte pericolul celor făcute cu sfidarea legii și moralei și ataca plângând ca este supusa unor activități de control ale instituțiilor statului . Se plânge ca Dragnea vrea sa candideze și are visuri politice de prezidențiale și ca nu încape nimeni de el. E limpede ca asta e  scopul ei final. E disperata ca situația Prefectei poate fi periclitata deoarece o foloseste ca scut în ceea ce privește controlul asupra legalității hotărârilor de consiliu și asupra dispozițiilor de primar. A trimis o la Prefectura capitalei ca scut atât din punct de vedere economic cât și politic pentru ca nu și poate închipui cineva ca va da ordin de încetare a vreunui mandat de consilier general  dacă acesta este loial Gabrielei Firea . Mai mult decât atât e folosita ca instrument împotriva primarilor de sector și a consiliilor locale ale sectoarelor. Deci… Trebuie schimbata. Disperarea cu care Firea ataca în privința ei și cu care o apăra e grăitoare. Știe ca acolo e slaba ața și ca dacă Cliseru vorbește sau cedează, tot castelul făcut din cărți de joc la primăriile din  Voluntari și  București cu primari și cu tot aparatul de sifonat bani se va prăbuși.

Umbla cu șantaj emoțional la primarii de sectoare, ii ataca la sentiment.

In ceea ce privește remanierile, pretinde ca a descoperit mecanismul pervers de control pe care îl are Dragnea împotriva membrilor cex. Doar ca la descriere folosește exact mecanismul  de control și șantaj pe care l folosește personal cu cei pe care i folosește ca să și atinga scopurile.

I se simte disperarea în glas, pare ca e un om care s a speriat de ce a făcut și acum a luat o razna și cauta vinovați și conspirații peste tot nefiind capabila sa vadă pădurea de copaci.

La întrebarea dacă va candida la președinție evita răspunsul. Divagheaza. Ocolește prin lauda de sine. Dar pt prima dată accepta pana la urma posibilitatea.

Concluzia: e periculoasă și trebuie oprită până nu e prea târziu …atât pentru ea, dar mai ales pentru cei pe care îi trage după ea și pe care îi expune prin acțiunile ei.

A uitat complet că oamenii au votat PSD, nicidecum Firea.

Orlando Culea, membru PSD.”, arată Orlando Culea, pentru STIRIPESURSE.RO.

Orban: De când sunt preşedinte al partidului, în PNL s-au înscris peste 15.000 de membri noi

In: Politica

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat sâmbătă, la Slatina, că s-au înscris în partid peste 15.000 de noi membri de când este el lider al liberalilor.

Orban a susţinut că noii membri sunt „oameni serioşi”, „care stau pe propriile picioare”, iar PNL este partidul care a avut cea mai mare capacitate de înnoire. Liderul liberalilor a admis că „o mică parte” dintre membri PNL au părăsit partidul în ultimii ani.

„O mică parte (dintre membri au părăsit partidul – n.r.) Când îi văd pe ăştia mai cu caş la gură că fac ei campanie – oameni noi, eu vă spun că PNL este partidul care a avut cea mai mare capacitate de înnoire. Numai la Olt, v-a spus domnul Voiculescu, au venit 500 de membri. De când sunt preşedinte al partidului, în PNL s-au înscris peste 15.000 de membri noi. Şi aici e vorba de oameni serioşi, de la fermieri, oameni de afaceri, profesori, medici, avocaţi, arhitecţi, oameni care stau pe propriile picioare, oameni care au o gândire sănătoasă şi oameni care vor progresul societăţii”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL a participat sâmbătă, la Slatina, la şedinţa Colegiului Director Judeţean al PNL Olt, la care au fost prezenţi membri ai conducerii filialei judeţene de partid, consilieri locali şi judeţeni, preşedinţi de organizaţii locale, deputatul de Olt Gigel Ştirbu, precum şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Cel mai pregatit si profesionist om din guvernul Dancila si-a dat demisia!

In: Politica
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a depus demisia, au declarat pentru HotNews, surse politice covergente. Până la ora publicării acestei știri, ministrul nu a putut fi contactat, iar ministerul nu a avut încă o reacție oficială pe acest subiect. 
Decizia sa vine cu mai puțin de două luni de preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Victor Negrescu era responsabil cu proiectul de pregătire și exercitare a președinției rotative a Consiliului UE de către România.
 Demisia ministrului pentru Afaceri Europene a fost confirmată, la Digi24, de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Din câte înțeleg, s-a produs această demisie. Ieri în cadrul ședinței de Guvern am stat de vorbă cu domul Negrescu, au fost discuții principiale despre modul în care suntem pregătiți pentru președinția Consiliului UE”, a declarat Rovana Plumb.

Ea a spus că nu știe ca Negrescu să aibă nemulțumiri legate de pregătirile pentru președinția UE și nici dacă acesta se afla pe lista miniștrilor remaniabili. „Nu cunosc nici acest lucru, atributul remanierilor aparține premierului Viorica Dăncilă și CEx PSD”, a spus ea, la Digi24, precizând că gestul de a demisiona are legătură cu „ceva de natură personală”.

Eugen Teodorovici a a spus, sâmbătă, la Digi24, că demisia lui Negrescu este o surpriză neplăcută și un act pe care personal nu îl înțelege, în contextul în care acesta urma să coordoneze președinția Consiliului Uniunii Europene.
”Este un act pe care eu nu îl înțeleg (…) Să faci un astfel de gest când ai o șansă unică de a coordona o astfel de președinție poate este și o dovadă de imaturitate politică (…) Sincer nu îmi dau seama ce l-a nemulțumit, chiar dacă prin absurd l-ar fi nemulțumit, o astfel de decizie nu se justifică”, a spus Teodorovici.
!-- Composite Start -->
Loading...