Cel mai mare tun dat de Dragnea, bazat pe o minciuna! Eurostat confirma!

In: Politica

Senatorul PNL, Florin Citu, a declarat miercuri ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, „pune gogonele vara” prin faptul ca afirma ca Eurostat a dat o opinie favorabila privind Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI).

„Teodorovici pune gogonele vara! De cateva luni asa -zisul ministru de finante se lauda (v-ati obisnuit deja) pe unde apuca ca Eurostat i-a dat aprobarea pentru maneaua economica “FSDI”. I-am spus ca nu-l cred, il cunosc prea bine, si am cerut opinia Eurostat. O aveti in poza. Este clar pentru toata lumea. Atunci cand cineva cauta credibilitate in guvernul Romaniei, nu se uita la ministrul finantelor publice”, a declarat senatorul PNL, Florin Citu, pe pagina sa de Facebook.

Grupul Partidului National Liberal a depus o sesizare de neconstitutionalitate la CCR, privind proiectul de lege al infiintarii Fondului Suveran de Investitii.

„Intre forma adoptata de Senatul Romaniei, in calitate de prima camera sesizata, si forma adoptata de Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, constatam existenta unor deosebiri majore de continut in privinta modului in care se constituie aportul de capital in natura prin adaugarea in forma adoptata de camera decizionala a 10 entitati economice (dintre care 4 entitati economice, antecitate, nu au fost avute in vedere nici in forma initiala a legii si nici dupa dezbaterea desfasurata in Senatul Romaniei)”, se arata in sesizarea depusa de PNL.

Pe 6 iunie, Parlamentul a adoptat proiectul care infiinteaza Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI), care va include 33 de companii de stat. Actionarul acestuia va fi statul roman, iar capitalul social se va ridica la 9 miliarde de lei.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii – S.A. (FSDI), precum si modificarea unor acte normative. FSDI este persoana juridica romana, organizata ca societate pe actiuni, avand ca actionar unic statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice. Capitalul social al FSDI subscris integral la data constituirii este format din aport in natura reprezentat de pachete de actiuni la diverse companii, precum si din aport in numerar in valoare de 1.850.000.000 lei”, se arata in textul actului normativ adoptat miercuri de Camera Deputatilor, for decizional pentru initiativa legislativa.

Sursa: Aktual24.ro

Presedintele Iohannis: „PSD votează legi cu dedicație pentru Dragnea, este inadmisibil!”

In: Politica

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, după întâlnirea cu ambasadorii statelor UE acreditați la București, că încercarea de modificare a codurilor penale este „inadmisibilă” și a anunțat că se va folosi de toate prerogativele funcției sale pentru a acționa. De asemenea, Iohannis a declarat că nu a luat încă o decizie privind decizia Curții Constituționale a României față de revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a lăsat să se înțeleagă că săptămâna viitoare va anunța ce hotărâre a luat. 

„Acum viteza ca viteza. Am mai avut situații când s-a votat noaptea, nu vreau să repet ce s-a spus atunci despre viteză. Rezultatul mă întristează. Vedem cu tot mai multă claritate că PSD nu doar încearcă să amputeze puterile președintelui, ci și puterile justiției, ceea ce este foarte, foarte grav. Vedem, totuși, ceva nemaiîntâlnit. PSD votează legi pentru șeful lor, votează legi cu dedicație pentru Dragnea, ceea ce este pur și simplu inadmisibil”, a declarat șeful statului.

„Dacă citim aceste modificări la codul de procedură penală vedem că multe sunt făcute cu dedicație, altele clar pentru a opri procurorii din investigație. Este inadmisibilă această abordare și evident că voi folosi prerogativele constituționale pentru a solicia o îmbunătățire a acestui text”, a adăugat Iohannis.

Întrebat dacă a discutat cu ambasadorii despre legile justiției, Klaus Iohannis a răspuns că toți invitații în România îl întreabă despre ce se întâmplă cu modificarea legilor justiției.

„Pot să fiu foarte franc. Toți mă întreabă despre aceste modificări. Nu am intrat în detalii, pentru că procedura nu este finalizată, însă pot să vă confirm că toți musafirii mei s-au interesat și sunt foarte îngrijorați de această abordare a PSD care s-a votat aseară foarte târziu”.

În ceea ce privește decizia în cazul șefei DNA, șeful statului a declarat că „și această săptămână este dedicată cititului” motivării Curții Constituționale și că nu a luat încă o hotărâre.

Povestea cu ”statul paralel” e pentru fraierii din Teleorman! Liviu Dragnea a semnat protocol de colaborare cu SRI!

In: Politica

O informație de senzație este furnizată astăzi de un  membru al Comisiei pentru Controlul SRI. Este vorba de deputatul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, din partea USR care susține că în calitatea sa de ministrul al Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, ar fi semnat un protocol de colaborare cu SRI pe care l-a și semnat în persoană.

“Salut decizia anumitor instituții de a desecretiza protocoalele semnat de Serviciul Român de Informații cu structuri și instituții din statul român. Astfel de documente sunt de interes public și este obligatoriu ca cetățenii români să cunoască arhitectura instituțională a statului român. În același timp, solicit Serviciului Român de Informații și Ministerului Dezvoltării Regionale să facă public și protocolul semnat între aceste două instituții, pe care se află chiar semnătura domnului Dragnea”, declară deputatul USR Lucian Daniel Stanciu Vizitei, membru în comisia de control a SRI.

“Articolul 14 din legea de organizare a SRI menționează faptul că serviciul “colaborează cu Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază, Ministerul Apărării Naționale,Ministerul de Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei și Finanțelor, Direcția Generală și Vămilor precum și cu celelalte organe ale administrației publice”, amintește Viziteu.

Legea de funcționare a SRI stabilește că aceste colaborări au ca scop “îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin” prin lege.

“Conform acestor prevederi legale, SRI era obligat să colaboreze instituțional în primul rând cu instituțiile menționate expres, printre care se află Ministerul Justiției și Ministerul Public. Nicăieri nu avem însă stipulată expres necesitatea SRI de a semna un protocol secret cu Ministerul Dezvoltării Regionale. De aceea, solicit acestor instituții să facă public acest document, pentru a vedea dacă domnul Dragnea a încălcat sau nu legea în momentul în care a semnat acest protocol. În același timp, solicit instituțiilor media care au arătat un interes major față de subiectul protocoalelor să arate același interes și față de protocolul secret semnat de Liviu Dragnea”, încheie liderul USR.

Urmeaza cea mai grea saptamana: Condamnarea lui Dragnea, demiterea lui Kovesi, suspendarea lui Iohannis!

In: Politica

Victor Ponta anunță că urmează cea mai importantă săptămână politică din ultima perioadă! SIE ar putea avea un nou șef, în persoana lui Gabriel Vlase, pe care Klaus Iohannis l-a propus la conducerea Serviciului după mai bine de 2 ani în care instituția nu a avut director. Totul depinde, însă, de PSD și ALDE. Liviu Dragnea a anunțat că e posibil să refuze propunerea lui Iohannis.

După Vlase, ar urma moțiunea de cenzură a PNL. Ponta și oamenii săi din Pro România o vor vota cu o singură condiție: Guvernul să fie format din oameni profesioniști din PSD, ALDE, Pro România și alte formațiuni din opoziție. Conform calendarului lui Ponta, tot săptămâna viitoare Iohannis ar urma să o demită pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Finalul se anunță unul de foc. Pe 21 iunie, Liviu Dragnea urmează să afle sentința în prima instanță în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dacă Dragnea va fi condamnat, Ponta anticipează o declanșare a procedurilor de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

”Saptamana viitoare este “incarcata” cu 5 evenimente extrem de importante – se poate ca toata scena politica si directia Romaniei sa fie radical influentate prin deciziile care se vor lua :

1. Numirea unui nou Director al SIE ( dupa aproape 2 ani de interimat si cu o luna inainte ca Generalul Predoiu sa iasa la pensie conform legii) / avand in vedere ca Presedintele Iohannis a propus un membru PSD ( vicepresedinte al Partidului si vicepresedinte al Camerei Deputatilor) orice tragere de timp sau refuz din partea lui Liviu Dragnea este inca un gest iresponsabil – chiar daca cel propus nu este din Teleorman si nici din “Grupul Teldrum” nu vad niciun motiv rezonabil de respingere

2. Motiunea de cenzura a PNL / desi este un gest uzual pentru activitatea parlamentara cred ca este nepregatita si neserioasa – din acest motiv fara sanse / sunt convins ca ar fi bine ca incompetentul si obedientul Guvern condus de Viorica Vasilica Dancilă sa fie demis cat mai repede – insa in locul sau trebuie un guvern cu un Premier si ministri competenti, profesionisti , cunoscatori de limbi straine , capabil sa faca cinste Romaniei in 2019 cand vom asigura Presedintia UE , cu un sprijin larg din PSD, ALDE, ProRomania dar si din partidele aflate acum in Opozitie ; pentru o asemenea varianta voi vota oricand si eu si colegii mei parlamentari din ProRomania / o motiune strict limitata care sa duca la un Guvern PNL este total gresita si neserioasa – motiv pentru care nici nu o semnam, nici nu are rost sa o votam

3. Aplicarea deciziei CCR privind demiterea Laurei Codruta Kovesi de la DNA / poti sa discuti sau sa critici o decizie a CCR dar trebuie sa o aplici / Kovesi a politizat DNA si este direct responsabila de abuzurile comise de Portocala, Uncheselu , Onea & Co si trebuie sa raspunda pentru asta / schimbarea lui Kovesi nu va schimba insa sistemul – votarea de catre Parlament a modificarilor la Codul De Procedura Penala reprezinta singura solutie pentru ca in viitor sa evitam abuzurile ( pacat ca din 2016 pana acum nu au fost deja adoptate aceste modificari pentru ca Liviu Dragnea a negociat dosarele lui contra lor )

4. Decizia ICCJ in al doilea dosar al lui Liviu Dragnea / nu ma pot pronunta eu despre vinovatia sau nevinovatia lui Dragnea dar sunt revoltat de presiunile pe care le face la adresa judecatorilor folosind PSD, Guvernul, Parlamentul si televiziunile / am avut si eu un dosar penal , nu am vorbit in presa despre el, nu am folosit pe nimeni ca scut, mi-am dovedit nevinovatia in instanta si am fost achitat ( la fel au facut Tariceanu, Grebla, Rusanu, Diaconu si multi altii) / ceea ce face Dragnea este inadmisibil si periculos pentru noi toti

5. Daca Dragnea va fi condamnat a doua oara va incerca sa declanseze suspendarea lui Iohannis/ eu am trait momentele 2007 si 2012 si ii sfatuiesc pe fostii mei colegi din PSD sa se gandeasca bine inainte de a-l urma pe Liviu Dragnea in aceasta aventura politica – sa actionezi pentru niste principii ( chiar daca pierzi) este de inteles ; sa arunci tara in haos pentru supararea si problemele personale ale lui Liviu Dragnea reprezinta o eroare pe care PSD o va plati chiar mai scump decat pe cea din 2007

In cadrul #ProRomania am discutat si stabilit cum ne vom pozitiona in toate aceste teme importante / chiar daca suntem putini parlamentari vocea si votul nostru conteaza / vom face ceea ce credem noi ca este “Pro Romania” si sunt convins ca multi oameni vor fi de acord si alaturi de noi !”, e mesajul lui Victor Ponta.

Dragnea: E frumoasă expresia ‘sărac, dar cinstit’; dar dacă un tânăr îşi ia o maşină devine necinstit?

In: Politica

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri, la Neptun, că este „foarte frumoasă” expresia „sărac, dar cinstit”, pe care nu o critică, dar a pledat pentru un nivel mai mare de trai pentru tineri, pentru români, apreciind că această paradigmă nu mai este necesară.

„Da, este foarte frumoasă expresia „sărac, dar cinstit” şi nu o critic. Dar haideţi să ne gândim: dacă un tânăr sau cineva îşi ia o maşină devine necinstit? Dacă un tânăr îşi face o casă devine necinstit? Dacă îşi întemeiază o afacere nu mai este cinstit? Dacă obţine profit nu mai este cinstit? Dacă vrea să-şi dezvolte afacerea nu mai este cinstit? De ce trebuie să stăm noi în această paradigmă? De ce această societate să urmăreşte să fie învrăjbită şi radicalizată numai când e vorba despre români? Dacă e vorba despre vreo companie străină…”, a afirmat Dragnea la Şcoala de Vară a Tineretului Social Democrat.

El a precizat că nu are „nimic cu companiile străine”. „Nu au nicio vină, vina este a celor care îi feresc, în schimb, arată ţintele formate din firmele româneşti. O firmă românească trebuie distrusă, închisă şi ăla băgat în puşcărie. „Ce atâtea firme româneşti? Că are cine să vină în locul lor”. Numai că profitul nu prea mai rămâne aici. E foarte bine să vină, dar să-şi plătească taxele aşa cum îşi plătesc taxele toate firmele româneşti. Zic totuşi că trebuie să avem un tratament egal. Nu cred că o firmă românească şi-ar permite să meargă într-o ţară din UE şi din lume şi să exporte profitul într-un mod nelegal şi necinstit. Nu cred. Şi culmea, să fie unii acolo, cetăţeni ai acelor ţări, care să ţină partea şi să-i certe pe alţii care ar vrea să rămână banii în România. Că la noi aşa se întâmplă de ceva timp. Nu-i „cool” să fim patrioţi, chestia asta e învechită, anacronică. Cum adică?”, a spus Dragnea.

Liderul PSD l-a ironizat în context, în mod indirect, pe preşedintele Iohannis.

„Ni s-a spus anul trecut, dacă mai ţineţi minte: ‘N-or să aibă bani de salarii, de pensii, de 2% pentru apărare, o să depăşească deficitul bugetar, o să crească datoria publică a României. Deci o să fie dezastru! Fugiţi!’ Şi a venit sfârşitul anului anului: creşterea economică 6,9% – cu atât a crescut PIB – a treia din Europa, o creştere mare; PIB-ul potenţial a crescut cu peste 4%; am mărit şi pensiile şi salariile; am asigurat şi 2% din PIB, care este o sumă foarte mare, pentru Apărare. Ne spunea preşedintele: „dar nu se poate, asta e magie” – adică creşti salariile şi scazi impozitele. Nu e magie, asta e economie. Oricine are cât de cât dorinţa de a citi, de a se înţelege, de a se informa îşi dă seama că atunci când se relaxează fiscal un sistem, creşte baza de impozitare, creştere încrederea în acel sistem, în economia respectivă şi se dezvoltă investiţiile, Da, 270.000 de noi locuri de muncă, investiţiile şi private şi publice au crescut, puterea de cumpărare a crescut cu 14 – 15%, numărul de firme a crescut cu câteva zeci de mii, programul „Start up nation”, cu toate piedicile sistemului, s-a unit şi va fi un motor important de dezvoltare pentru noi şi principala sursă pentru clasa mijlocie din România. (…) Aste e magia de care vorbeşte cineva care nu înţelege. Chiar dacă vorbeşte rar, tot nu înţelege. Ce ar dori? Să fie creştere economică, dar cu banii mai uşor. Adică cum să dăm banii la români?”, a adăugat preşedintele PSD. AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Antonia Niţă, editor online> Daniela Juncu)

Powered by WPeMatico

By: Stirea Zilei Tags: , , ,

Orban: Tăriceanu a devenit trompeta intereselor anti-europene și anti-occidentale. Aduce grave prejudicii României

In: Politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, lanseaza o serie de atacuri dure la adresa presedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, desăre care spune ca și-a permis să enunțe o serie de poziții împotriva instituțiilor europene și să aducă, astfel, grave prejudicii României.  

”Călin Popescu Tăriceanu a uzurpat funcția de președinte al Senatului întrucât pentru pozițiile exprimate în cadrul reuniunii Asociaţiei Senatelor din Europa nu a avut mandat din partea senatorilor, dar a vorbit în numele lor.

A devenit tot mai clar faptul că dnul Tăriceanu este susținătorul fățiș al unui proiect anti-european și trompeta intereselor contrare apartenenței României la Uniunea Europeană. Susțin acest lucru întrucât Călin Popescu Tăriceanu nu se află la prima abatere, dar în acest moment lucrurile au devenit extrem de grave. Prin pozițiile domniei sale, iresponsabile, încalcă jurământul depus în calitate de demnitar al statului român, iar această conduită echivalează cu o formă de trădare a intereselor României.

Reamintesc faptul că și Călin Popescu Tăriceanu, și Liviu Dragnea au exprimat în mod abuziv în numele Parlamentului un punct de vedere referitor la Departamentul de Stat al SUA contrar partenariatului strategic în care România este parte.

Alăturate declarațiilor recente ale lui Liviu Dragnea referitoare la UE și NATO, afirmațiile lui Călin Popescu Tăriceanu devoalează un plan al liderilor PSD-ALDE de izolare a României în cadrul Uniunii Europene. Nu exclud chiar ca acești doi indivizi să ajungă să cocheteze, în mod oficial, cu scoaterea României din UE, în cazul în care oficialii europeni nu le îndeplinesc hachițele.

Amintesc faptul că, prin aderarea la Uniunea Europeană, România s-a angajat din proprie inițiativă să respecte valorile și standardele europene, iar în cazul Justiției a fost instituit Mecanismul de Cooperare și Verificare tocmai pentru a atinge aceste standarde sub îndrumarea Comisiei Europene.

Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea sunt cei care au sabotat parcursul României în privința Justiției, determinând astfel înrăutățirea rapoartelor MCV. Tăriceanu și Dragnea sunt adevărații agresori ai Justiției, respectiv cei care produc atacuri sistematice la adresa judecătorilor și procurorilor pentru a-și servi interesele lor nelegitime.

Având în vedere acest lucru, afirmațiile lui Călin Popescu Tăriceanu apar de domeniul nebuniei, întrucât nu poate fi găsită drept responsabilă Comisia Europeană pentru funcționarea Justiției din România câtă vreme recomandările MCV au fost ignorate în mod deliberat de actuala majoritate PSD-ALDE.

Interesul României, urmărit de Partidul Național Liberal, este ca Mecanismul de Cooperare și Verificare să fie ridicat, dar singura modalitate în care acest lucru poate fi realizat este tocmai prin respectarea recomandărilor, și nu prin atacuri fără temei la adresa instituțiilor europene.

În numele PNL, solicit demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului, pentru că nu poate să rămână în această poziție o persoană care utilizează funcția deținută împotriva intereselor fundamentale ale României și a voinței existente la nivelul acestei instituții fundamentale”, a transmis liderul PNL.

Inca un lider PSD se revolta impotriva lui Dragnea: Iohannis nu va fi suspendat!

In: Politica

Disensiuni în PSD pe tema suspendării preşedintelui Klaus Iohannis. Vocile care spun că social-democraţii nu ar trebui să recurgă la acest demers împotriva şefului statului se înmulţesc de la o zi la alta.

Cea mai nouă opinie din tabăra celor anti-suspendare îi aparţine lui Gabriel Zetea, vicepreşedinte al PSD, care spune că partidul său trebuie să ţină cont de experienţele din trecut, avute cu preşedintele Traian Băsescu.

”E o mare greşeală din partea preşedintelui, va fi sancţionat de către români. Nu cred că e cazul să facem din nou suspendare. Am trecut prin două experienţe traumatizante cu Băsescu. Ne dorim stabilitatate. (…) Până acum preşedintele nu a refuzat să respecte decizia CCR, a spus că se mai gândeşte, caută scuze pentru a vedea cum va ieşi din această situaţie. Nu vorbim de un temei de suspendare, cu atât mai puţin despre plângeri penale. Azi, legile şi Constituţia sunt mai clare decât îşi doresc unii. Dacă vor altfel de justiţie, să facă modificări ale Constituţiei prin referendum, să facă schimbări legislative, atunci când vor avea în spatele lor votul popular. Acolo ne vom bate cu preşedintele Iohannis. O să spunem românilor că e primul om în stat, care trebuie să respecte legea, iar el nu o respectă”, a declarat Zetea pentru Digi 24.

INCALIFICABIL: Filialele PSD promoveaza minciuni jignitoare la adresa Simonei Halep!

In: Politica

Numele Simonei Halep, campioana de la Roland Garros, începe să fie implicat fără voia ei în luptele aprige de pe scena politică românească.

Totul a plecat de la evenimentul ce a avut loc pe Arena Națională luni, în care Simona Halep a prezentat în fața a peste 15.000 de fani o copie a trofeului de la Roland Garros. Momentul a fost însă marcat de huiduielile aprige primite de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, în momentul în care încerca să țină un discurs.

Totul a căpătat însă o formă propagandistică în această seară. Paginile de Facebook ale filialelor PSD din Giurgiu, Ilfov și Tulcea sau Teleorman au postat pe Facebook un colaj care denatura în mod evident evenimentele petrecute pe Arena Națională!

Astfel, s-a dorit crearea impresiei că Simona Halep a fost huiduită pe Arena Națională de contestatarii Partidului Social Democrat, în timp ce sâmbătă, în timpul finalei cu Stephens, ar fi fost susținută de cei aproape 200.000 de oameni prezenți la mitingul PSD din Piața Victoriei.

Tentativa de propagandă a paginilor PSD nu a avut însă succes, iar cei care au comentat la postări au reacționat extrem de dur la adresa partidului condus de Dragnea.

Mai jos este fotografia postată de filialele PSD mai sus menționate pe paginile lor de Faceobook. Ulterior, postările acestora au fost șterse!

Sursa: gsp.ro

Iohannis, atac la Dragnea: Cum poate un politician, care e infractor condamnat, să ameninţe magistraţi?

In: Politica

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, referindu-se la liderul PSD Liviu Dragnea că este inadmisibil ca un “infractor” să apară la televizor şi să ameninţe magistraţii, după ce a organizat un miting “mediocru” anti-justiţie.

“Pe bună dreptate s-au revolvat magistraţii. Adică cum se trezeşte un politician, care mai este şi infractor, să se ducă la televizor să ameninţe acolo magistraţii, după ce a convocat un miting mediocru anti-justiţie? Este inadmisibil. De asta am spus că nu putem să lăsăm statul să intre într-o situaţie de incertitudine, să intrăm în derive şi să ne trezim că în loc să consolidăm democraţia românească, o ia aşa, de dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât e sănătos, renunţăm la valori democratice”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, citat de Mediafax, la Cotroceni, întrebat despre cererea depusă de “Forumul Judecătorilor din România” în care aceştia au cerut CSM apărarea independenţei justiţiei.

Asociaţia “Forumul Judecătorilor din România” a transmis luni o cerere către Consiliulul Superior al Magistraturii (CSM) în care îi cere instituţiei să ia măsuri pentru a apăra independenţa sistemului judiciar faţă de atacurile recente ale liderilor coaliţiei PSD-ALDE, în discursurile acestora de la mitingul organizat, sâmbătă 9 iunie, în Piaţa Victoriei.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, referitor la cererea depusă de “Forumul Judecătorilor din România” la CSM, că asociaţia nu are statut legal, fiind doar o platformă, un simplu blog.

Peste 100.000 de oameni la mitingul PSD din Bucuresti! Ambulantele si echipajele SMURD chemate de zeci de ori in piata

In: Politica

Aglomeraţia şi oboseală după orele petrecut pe drum spre Bucureşti au făcut ca zeci de persoane participante la mitingul PSD să aibă nevoie de îngrijiri medicale, informează B1 Tv.

Acest lucru a dus şi la situaţii critice în care ambulanţa a trebuit să intre efectiv prin zecile de mii de persoane din Piaţa Victoriei pentru a ajunge la cei care aveau nevoie de asistenţă medicală.

De altfel, mitingul a fost tratat cu maximă atenţie, zeci de ambulanţe şi personal medical numeros fiind prezent în zona Guvernului.

Coordonatorul SMURD București, Bogdan Oprița, a declarat, pentru MEDIAFAX, că 22 de persoane prezente la mitingul PSD au avut nevoie de îngrijiri, patru dintre ele fiind transportate la spital.

Potrivit sursei citate, printre manifestanții cărora li s-au acordat îngrijiri, a fost și un copil de 15 ani care s-a lovit la un genunchi după ce a alunecat.

Patru manifestanți au fost transportați la spital, doi la Spitalul Elias și doi, la Spitalul Floreasca.

VIDEO-PSD-isti adusi sa stea 10 ore in soare pentru 50 de lei!

In: Politica

Un grup de cateva zeci de pesedisti se afla langa sediul Guvernului inca de dimineata, de la ora 10.00, desi mitingul este programat pentru ora 20.00. 

Potrivit Vocea Strazii, care transmite din Piata Victoriei, grupul de pesedisti adus atat de devreme in Piata Victoriei provine din Teleorman.

Peste 200.000 de oameni sunt asteptati sambata la mitingul PSD din Piata Victoriei, care se va desfasura sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”, iar filialele partidului au primit instructiuni ca participantii – care sunt adusi din toata tara – sa vina imbracati in bluze albe sau in costume populare, sa aiba stegulete tricolore, sa poarte in piept un autocolant cu logo-ul partidului si sa aiba la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz.

Primar PSD: Cum să faci prostia asta de miting când conduci țara? Sau mergi să îl aperi pe penalul de Dragnea?

In: Politica

Liviu Dragnea e făcut praf chiar de unul dintre sublaternii săi din PSD! Primarul PSD din Cavnic, județul Maramureș, Vladimir Petruț, e de părere că mitingul de pe 9 iunie, din București, este pentru „penalul Liviu Dragnea”.

„Prostia asta de miting. Cum să faci un miting în capitala țării când tu conduci țara? Tu ai prefecți, primarii 80%, tu ai președinții de consilii județene, tu ai prim-ministrul, tu ai Guvernul României, tu ai Camera Deputaților, tu ai Senatul, poți face legi, poți să faci dezbateri publice (…) Sau mergi cumva să-l aperi pe penalul Dragnea? Domnul Dragnea este condamnat penal, este penalul Dragnea!

Nu poți să mergi să fii alături de un condamnat penal. Părerea mea e că acest miting e pentru iubitorul poporului condamnatul penal Liviu Dragnea.

Pleacă autocarul din Maramureș, trebuie să călătorească minim 10 ore, ajung seara la 6-7, pun oamenii în stradă patru-cinci ore, și-napoi îmbarcă-i în autocar. Oamenii ăia timp de o zi nu fac baie, nu folosesc un WC… Cum să folosești oamenii ca pe niște animale?! Chiar nu se gândesc?”, a spus Vladimir Petruț.

Petruț a demisionat din funcțiile pe care le deținea în PSD în februarie, anul trecut, dar a rămas în partid pentru a nu pierde funcția de primar. El și-a motivat decizia, la acea vreme, pentru că Guvernul Sorin Grindeanu adoptase celebra OUG 13.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,
!-- Composite Start -->
Loading...