facebook

Roman intors acasa din Canada: ”Romania nu mai este cum am lasat-o! Nu imi mai e rusine fata de canadieni”

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Un român din Canada, întors acasă pentru vacanță, a continuat să-și expună impresiile pe Facebook.

Cristian Secrieru: „SPRE CANADA

Drumul spre Toronto a fost cu soare nonstop 10 ore, majoritatea peste Atlantic. Incarcat cu tot felul de ganduri si amintiri. A fost scurta ca o permisie din armata in care mergi acasa pentru putin timp, ii vezi pe ai, si apoi trebuie sa te intorci inapoi la unitate.

Doua ganduri am avut, unul ca Domnul a fost cu noi si ca ne-am implinit planurile sa vedem cat mai mult, si sa petrecem timp cu cei dragi din familie. Al doilea gand, ca Romania nu mai este cum am lasat-o, si nu imi mai este rusine fata de canadieni sau fata de chinezi, ci ma pot uita la ei nu chiar ca egali dar aproape, si in anumite directii, ma pot uita deja de sus.

Am condus in Romania 3500 de km, am facut 1700 de poze si videouri, si a fost o nebunie sa umblu cu cateva mii de dolari in buzunare, pentru ca bancile nu pot elibera un card pe loc pentru suma de bani care vrei sa o pui la ei.

Am vrut sa schimb ceva dolari la BCR in Brasov, mi-au spus ca aveam nevoie de pasaport si permisul de conducere cu adresa si ca dura 15 minute numai sa bage datele, dandu-mi 3.01 roni pe dolar.

Nu aveam permisul la mine si m-am dus la o casa de schimb a unor musulmance si nu mi-au cerut decat pasapoartele, si mi-au dat 3.06 roni pe dolar. In Bucuresti la Obor nu mi-au cerut nici un document. Diferite moduri de a face business.

Cei care stau in Ontario sau Quebec, sunt cu 3000 de km sau 3 ore mai aproape de Romania si 500 de dolari mai putin de persoana la biletul de avion. Si fac doar 10 ore pana la Bucuresti. Noi am facut cu escalele aproape 20 de ore si am avut nevoie de cate o noapte in Bucuresti in plus, adica alte cateva sute de dolari mai mult. Asa ca pentru noi din Vancouver efortul de a veni in Romania este mult mai mare”.

bilete Ed Sheeran
!-- Composite Start -->
Loading...
Back to top

Share Page

Close