Inca un medicament pentru tuse, vandut in toata Romania, a fost retras de pe piata. Ataca inima!

In: Sanatate, Social

Încă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România. Este vorba de Epistat, sirop şi comprimate, anunță Realitatea Tv. Substanţă activă este – fenspirida – aceeaşi ca în cazul Eurespal, medicament fabricat de un producător francez şi retras deja de marţi de la vânzare.

Epistat este folosit pentru tratarea tusei şi expectoraţiei atât la adulţi cât şi la copiii de peste 2 ani. Mai multe studii au arătat că fenspirida, substanţa activă, poate provoca tulburări ale ritmului cardiac.

În urmă cu trei zile, Agenţia naţională pentru medicamente din Franţa, în colaborare cu producătorul, a decis să suspende autorizaţia de punere pe piaţă a Pneumorel, vândut în România sub numele de Eurespal.

Hotărârea a venit după ce noi studii, făcute în ultimul an, au arătat că substanţa activă, fenspiridă, poate provoca aritmii cardiace.

În Franţa, producătorul a retras medicamentul în toate formele sale, pastile şi sirop, din farmacii şi depozite. De asemenea, a cerut medicilor să nu-l mai prescrie. În plus, cei care fac tratament cu Pneumorel trebuie să înceteze imediat şi să ducă flacoanele sau cutiile rămase la distrugere.

Autorităţile franceze le-au informat pe cele europene, care vor investiga situaţia ca să formuleze un răspuns unitar pentru întregul continent.

PNL a dublat alocatiile pentru copii! PSD si ALDE fac scandal si cer reluarea votului!

In: Social

Scandal şi incertitudine în plenul reunit al Parlamentului. Aleşii au adoptat un amendament propus de PNL care dubla alocaţiile pentru copii.

Alocaţiile copiilor vor fi majorate, de la 1 martie 2019, după adoptarea în plenul Parlamentului a unui amendament la Legea bugetului. Astfel, copiii de până la doi ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 de lei cât era alocaţia până în prezent, iar cei de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

Amendamentul a fost propus de deputatul liberal Robert Sighiartau.

”Un amendament susţinut de cei 4,3 milioane de copii care trăiesc în România. Avem o alocaţie de 84 de lei, asta înseamnă 2 lei pe zi. O bătaie de joc pentru că, în UE, ne situăm pe ultimul loc, deşi, din punct de vedere demografic, stăm extrem de prost. Rata natalităţii este cea mai scăzută din ultimii o sută de ani, iar voi, prin măsurile voastre, aţi reuşit să trimiteţi în Diaspora numai anul trecut peste 300.000 de români. Vă cer respectuos, în numele copiilor şi al viitorului României, să votaţi acest amendament. Nu aveţi absolut nicio scuză să nu votaţi acest amendament”, a spus deputatul liberal în plenul Parlamentului.

Amendamentul său a fost adoptat cu 123 de voturi ”pentru”, 119 ”împotrivă” şi o abţinere.

Astfel, de la 1 martie 2019, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 cât primeau în prezent, iar copiii de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

Pentru plata acestor alocaţii, bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu peste 2,1 milioane de lei.

Amendamentul propus de deputatul PNL fusese respins în comisiile de buget-finanţe.

Imediat după votul pe acest amendament, mai mulţi aleşi ai Puterii care au fost de acord cu amendamentul PNL şi-au contestat propriul vot. S-a luat pauză pentru negocieri privind o posibilă reluare a acestui vot.

Deocamdată nu s-a luat decizia să se reia votul.

Urmează să se vadă dacă până la votul de mâine, din Parlament, privind bugetul, această situaţie va rămâne neschimbată, transmite corespondentul Digi24.

Momentul votului i-a luat prin surprindere pe cei din Guvern şi pe cei din majoritatea parlamentară.

Amendamentul iniţiat de liberali şi susţinut de Opoziţie a primit 123 de voturi pentru, 119 de voturi contra și o abţinere.

După ce a trecut amendamentul, Varujan Vosganian (ALDE) a venit cu lista de vot şi a spus că cei de la ALDE nu se regăsesc toţi să fi votat acest amendament.

Sunt şase parlamentari ai majorităţii care au votat şi ei majorarea alocaţiilor.

Alocația pentru copii – 84 de lei – este înghețată la acest nivel din iunie 2015. Atunci, în vremea Guvernului Ponta, s-a reușit dublarea ei la propunerea PNL și cu parlamentarii social-democrați votând „împotrivă”.

Minivacanta surpriza: Inca sase zile libere pentru bugetari!

In: Angajari, Social

Veste bună pentru bugetari. Următoarea mini vacanță este doar la câteva săptămâni distanță. Aceștia ar putea beneficia de nu mai puțin de șase zile libere, începând cu data de 26 aprilie.

Minivacanța s-ar putea întinde până pe data de 2 mai, inclusiv.

„Zilele libere de Paşte 2019 ar fi următoarele: vineri – 26 aprilie (Vinerea Mare), sâmbătă – 27 aprilie, duminică – 28 aprilie – Paştele Ortodox, luni – 29 aprilie (a doua zi de Paşte).

Astfel, marţi, angajaţii ar urma să revină la muncă, însă miercuri – 1 Mai, va fi din nou zi liberă motiv bun pentru Guvern să lege zilele libere legale acordate cu prilejul sărbătorilor pascale cu cele de 1 Mai.

Scenariu ideal pentru bugetari şi angajaţii la privat care vor 9 zile de liber cu 3 zile de concediu luate

Paştele va fi sărbătorit pe 28 aprilie, într-o zi de duminică, iar cea de-a doua zi este liberă. Românii ar trebui, însă, să meargă la muncă doar pe 30 aprilie, pentru ca pe 1 mai este din nou liber. Aceştia ar trebui să lucreze două zile, iar apoi vor avea două zile libere, întrucât urmează weekend”, scrie romaniatv.net.

By: Stefan Mihalache

Holzindustrie Schweighofer cooperează cu Agenția Internațională Anti-Corupție

In: Mediu, Social

Acesta este al doilea an de colaborare – sunt planuri pentru colaborări viitoare. Lupta împotriva corupției este o componentă importantă a arhitecturii de securitate a companiei. IACA furnizează sprijin pentru lansarea noului Cod de Conduită în afaceri.

Holzindustrie Schweighofer, unul dintre cei mai importanți procesatori de lemn din Europa, se angajează în consolidarea unei industrii sustenabile a lemnului în România. Din acest punct de vedere, încă din ianuarie 20017 compania a prezentat un plan de acțiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România și a implementat măsuri care depășesc toate cerințele legale în funcțiune. Introducerea unui Cod de Conduită în Afaceri la nivelul întregului Grup, precum și instruirea tuturor angajaților și a personalului de conducere din cadrul Grupului Schweighofer sunt componente importante ale planului de acțiune al companiei pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România.

Traininguri anti-corupție

Compania colaborează cu renumita Academie Internațională Anti-Corupție (IACA) pentru lansarea noului său Cod de Conduită în Afaceri. Directorii fabricilor, precum și șefii de departamente, au fost instruiți în cadrul unor seminarii specializate cu privire la practici anti-corupție și de integritate. Aceste seminarii, precum și altele care abordează anti-corupția și legea concurenței sunt parte din programul de conformitate al Grupului Schweighofer și sunt organizate periodic.

Conștientizare

„IACA acordă o atenție deosebită trainingurilor anti-corupție și creșterii gradului de conștientizare în sectorul public și dispune de o rețea de experți de renume, ceea ce ne transformă într-o instituție unică la nivel mondial. Mai mult, este foarte important pentru noi să sprijinim și că consiliem companiile cu privire la aceste aspecte. Din acest punct de vedere, parteneriatul pe care îl avem cu Holzindustrie Schweighofer este unul de valoare pentru noi și suntem bucuroși să sprijinim compania în procesul său de conformitate prin traininguri personalizate si de mare intensitate,” declară Martin Kreutner, Decanul și Secretarul Executiv al IACA.

Consolidarea poziției companiei prin transparență

Transparența și responsabilitatea sunt valori foarte importante pentru Holzindustrie Schweighofer;  un rol important îl joacă comportamentul corect din punct de vedere etic, mai ales într-un mediu plin de provocări așa cum este el descris de organizații de protecție a mediului în România.

Compania, care nu efectuează activități de exploatare forestieră și al cărui principiu de bază este să respecte întotdeauna legile și reglementările, și-a propus ca întregul său lanț de aprovizionare să fie complet transparent pentru societatea civilă. Un pilon esențial al acestei transparențe ofensive este Timflow, propriul sistem de monitorizare prin GPS, care urmărește rutele parcurse de fiecare dintre camioanele care livrează bușteni către fabricile de cherestea ale Holzindustrie din România. Datele colectate sunt disponibile public online tuturor celor interesați.

Michael Proschek-Hauptmann, Directorul de Conformitate și Sustenabilitate al Holzindustrie Schweighofer: „Angajații bine pregătiți, puși în temă și cu o imagine clară a comportamentului etic și legal sunt o parte importantă a unui lanț de aprovizionare sigur.” O conduită  transparentă și un angajament corect din punct de vedere etic sunt pietrele de temelie ale unei dezvoltări în sens pozitiv a companiei. „Suntem convinși că această abordare ne va consolida în mod sustenabil poziția de pe piață,” a concluzionat Proschek-Hauptmann.

 

 

Planul de acțiune al Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România

 • Monitorizare prin GPS – transparență în lanțul de aprovizionare

Holzindustrie Schweighofer a implementat în România un sistem de monitorizare prin GPS (Timflow). Sistemul depășește cu mult toate cerințele legale. Toate camioanele care livrează buștean la fabricile de cherestea ale companiei sunt echipate cu un dispozitiv GPS care demonstrează locul exact de încărcare a buștenilor. Datele sunt accesibile public pe www.timflow.com.

 • Holzindustrie Schweighofer nu acceptă lemn provenit din parcurile naționale

Holzindustrie Schweighofer a implementat în România politica „Zero transporturi din parcurile naționale”, deși legislația permite recoltarea lemnului din zonele tampon ale parcurilor naționale.

 • Politica porților deschise pentru ONG-uri

În continuarea angajamentelor de comunicare transparentă, Holzindustrie Schweighofer a implementat o politică a porților deschise pentru ONG-uri. După ce s-au înregistrat la Departamentul de Conformitate al companiei și după ce au semnat un acord de confidențialitate standard pentru tehnologia folosită în fabrici, reprezentanți ai ONG-urilor acreditate ne pot vizita oricând. Scopul nostru este să demonstrăm în mod transparent eforturile pe care le depunem pentru asigurarea unui lanț de aprovizionare sigur.

 • Controalele periodice din partea EUTR confirmă sistemul due diligence al Holzindustrie Schweighofer

În perioada martie 2015 – martie 2018, fabricile de cherestea și de panouri ale Holzindustrie Schweighofer din România au făcut obiectul a 11 controale pentru verificarea respectării Regulamentului European privind Lemnul (EUTR). Toate controalele au confirmat că sistemul due diligence al Holzindustrie Schweighofer se conformează standardelor Regulamentului European al Lemnului (EUTR). EUTR este cadrul legal care garantează că doar lemn recoltat în mod legal intră pe piața Uniunii Europene. Esența noțiunii „due diligence” este că operatorii aplică o procedură de gestionare a riscurilor care reduce amenințările ca lemnul recoltat ilegal, sau produsele din lemn care conțin lemn recoltat ilegal, să fie introduse pe piața Uniunii Europene.

 • O mai bună consultare cu părțile interesate

Pe parcursul ultimilor doi ani, Holzindustrie Schweighofer și-a îmbunătățit și a intensificat dialogul cu toate părțile interesate. Holzindustrie Schweighofer îți asumă un dialog deschis și transparent cu ONG-urile și cu societatea civilă. Avem același obiectiv: asigurarea sustenabilității în industria de prelucrare a lemnului.

 • Controale stricte pentru zone cu risc

Holzindustrie Schweighofer a dezvoltat un sistem pentru reducerea riscurilor bazat pe hărți furnizate de Asociația Română pentru Certificare Forestieră, care identifică zone de risc pentru tăieri ilegale. În cazul în care Holzindustrie Schweighofer cumpără lemn din aceste zone sau din depozitele situate în imediata apropiere a parcurilor naționale sau a pădurilor virgine, angajații noștri verifică documentele necesare recoltării legale a lemnului (actul de punere în valoare, amenajamentul silvic) cu atenție maximă.

 • Training de conformitate și anti-corupție

Pentru angajați din România, în special pentru cei care se ocupă de achiziții, Holzindustrie Schweighofer organizează în mod regulat training-uri de conformitate și anti-corupție.

 • Echipa de conformitate consolidată

Un proces riguros due diligence necesită un număr adecvat de experți bine instruiți. Holzindustrie Schweighofer și-a dublat echipa de certificare și conformitate, ajungând la 16 experți care lucrează pentru companie.

 • Renunțarea la furnizorii care nu respectă politica de achiziții a Holzindustrie Schweighofer

În cazul în care furnizorii nu respectă politica de achiziții a companiei, aceștia sunt excluși din lanțul de aprovizionare.

 • Proiecte de reîmpădurire

În septembrie 2017, Holzindustrie Schweighofer, în parteneriat cu Asociația Administratorilor de Păduri și Universitatea din Suceava, a lansat un proiect multianual pentru reîmpădurirea suprafețelor degradate, Pădurea de Mâine. Proiectul țintește suprafețe forestiere degradate, deținute de mici proprietari privați sau de comunități. Prin acest proiect, Holzindustrie Schweighofer dorește să contribuie la protecția și regenerarea pădurilor României. Compania investește un milion de Euro în acest proiect, care vizează plantarea a peste un milion de puieți până în 2024. Mai multe detalii: www.padureademaine.ro

 • Holzindustrie Schweighofer plătește un bonus de 10 lei/m3 pentru buștenii certificați FSC®

Pentru a asigura un lanț de aprovizionare durabil în România, care să îndeplinească standardele înalte ale FSC®, Holzindustrie Schweighofer plătește furnizorilor săi un bonus pentru buștenii certificați FSC®.

 • Informare transparentă pe site-ul companiei, schweighofer.ro: Holzindustrie Schweighofer s-a angajat să comunice transparent și deschis cu publicul.

Pagina www.schweighofer.at/ro/responsabilitate.html este parte din contribuția companiei la această deschidere și arată eforturile pe care le depune pentru a crește sustenabilitatea industriei lemnului.

 

 

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de energie din surse regenerabile și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn, precum și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.100 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

Medicii de familie ameninta Guvernul ca vor inchide cabinetele. ”Bugetul pe 2019 ne arunca in criza!”

In: Sanatate, Social

Medicii de familie din România îşi exprimă public nemulţumirea faţă de finanţarea medicinei primare în 2019, fapt care „aruncă medicina de familie în criză“. Societatea Naţională de Medicina Familei (SNMF) solicită autorităţilor să asigure stabilitate pentru cabinetele medicilor de familie, temelia oricarui sistem public de sănătate funcţional şi eficient, potrivit news.ro.

Cabinetelor medicilor de familie din România li s-a alocat în 2018 un buget cu doar 17% mai mare decât în 2017, sub 6% din FNUASS total, fapt care a făcut ca funcţionarea cabinetelor să fie la un nivel de „supravieţuire”. În condiţiile în care personalul medical (medici şi asistenţi medicali) din unităţile sanitare de stat (medicina şcolară, ambulatoriu integrat, spitale) a beneficiat de finanţări (salarii şi bugete) mărite cu până la 100%, medicii de familie au aşteptat o reparaţie a acestor inechităţi, se arată în comunicatul Societăţii Naţionale de Medicina Familei (SNMF).

„S-a sperat că guvernanţii vor dispune măsurile reparatorii promise cu ocazia rectificării bugetare din august 2018, respectiv alocarea financiară pentru anul 2019. A fost motivul pentru care medicii de familie au depus eforturi să asigure funcţionarea cabinetelor de medicină de familie în condiţiile în care nu s-au putut asigura creşteri salariale pentru angajaţi (asistenţi medicali şi alte categorii de personal) similare cu cele din sistemul bugetar şi nu s-au putut face investiţii”, precizează sursa citată.

În proiectul de buget pentru 2019, bugetul alocat medicinei de familie vizează o creştere de numai 6% faţă de anul trecut, procent care poate să acopere doar creşterea costurilor generată de inflaţie.

„Argumentele noastre care demonstrează necesitatea echilibrului în sistemul medical şi implicit necesitatea creşterii finanţării in asistenţa medicală primară, nu au determinat reacţiile fireşti în rândul unor decidenţi preocupaţi de starea de sănătate a populaţiei şi de accesul la servicii medicale. Prin subfinanţarea sistematică a medicinei de familie se pune în pericol existenţa acestui sector medical şi implicit pacienţii, motiv pentru care ne aflăm în situaţia de a căuta soluţii alternative pentru asigurarea supravieţuirii cabinetelor”, se mai arată în comunicat.

Medicii de familie îşi manifestă speranţa că decidenţii, guvernanţi şi parlamentari, în calitate de aleşi ai cetăţenilor care sunt de altfel pacienţii lor, vor înţelege că au inclusiv obligaţia de a asigura sănătatea acestora şi accesul la servicii de sănătate.

„Sperăm că ne vor susţine solicitările prin iniţierea şi susţinerea unui amendament pentru creşterea bugetului medicinei de familie, dovedind astfel că înţeleg importanţa sectorului de asistenţă medicală primară. Considerăm că interesul pacienţilor şi dreptul la o practică medicală eficientă sunt motivaţii serioase care vor depăşi barierele administrative şi politice”, se mai arată în comunicat.

ANRE anunta ca ingheata preturile la electricitate si gaze!

In: Social

Prevederile OUG 114/2018 şi legislaţia secundară emisă de ANRE în aplicarea acesteia nu vor conduce la creşteri de preţuri la energia electrică şi gazele naturale furnizate clienţilor finali casnici care optează pentru furnizarea în regim reglementat, până în 2022.

Termenele aplicabile sunt perioada 01.03.2019 – 28.07.2022 pentru energia electrică şi 01.01.2019 – 28.02.2022 pentru gazele naturale, precizează un comunicat al autorităţii.

În ceea ce priveşte clienţii finali casnici de energie electrică şi gaze naturale care au uzat de dreptul de eligibilitate, ANRE precizaează că a pus la dispoziţia acestora mai multe facilităţi menite să-i protejeze împotriva unor posibile practici comerciale incorecte. Astfel, clineţii beneficiază de câte un instrument de comparare a preţurilor sau ofertelor-tip, destinat tuturor celor interesaţi să-şi aleagă sau să-şi schimbe furnizorul de energie electrică şi/sau gaze naturale din piaţa concurenţială, al căror scop este sa permită compararea preţurilor de furnizare şi a condiţiilor oferite de furnizori, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip. Aceşti clienţi au şi posibilitatea de a reveni din piaţa concurenţială pe piaţa reglementată, în situaţia în care consideră că este mai avantajos.

În cazul energiei electrice, clientul casnic de energie electrică care doreşte să revină din piaţa concurenţială la serviciul universal se va adresa furnizorilor de ultima instanţă din zona sa de reţea, având asigurat preţul avizat de ANRE.

În cazul gazelor naturale, clientul casnic are dreptul să revină la furnizarea reglementată şi se poate adresa furnizorului care are această obligaţie, în vederea încheierii unui contract aferent furnizării gazelor naturale în regim reglementat la preţul de furnizare aprobat de ANRE.

Pentru a afla care este furnizorul de gaze naturale care are obligaţia să îi asigure furnizarea gazelor naturale în regim reglementat, clientul casnic se poate adresa furnizorului actual, care are obligaţia să îl informeze în acest sens.

Preţurile la care se realizează furnizarea gazelor naturale în regim reglementat sunt aprobate de ANRE, diferenţiat pentru fiecare furnizor si pentru fiecare categorie de clienţi stabilită în funcţie de modul de racordare la un obiectiv din sectorul gazelor naturale şi de consumul anual, şi sunt publicate de către fiecare furnizor pe pagina proprie de internet, mai arată autoritatea de reglementare.

Tragedie: La doar 18 ani, unul dintre cei mai promitatori tineri din Romania s-a spanzurat!

In: Social

Casian D. avea numai 18 ani când a decis să-și pună capăt zilelor. Era un elev –  model la Colegiul Național „G. Lazăr”, în clasa a XII-a. Anul acesta, avea examenul de Bacalaureat și se pregătea pentru admiterea la facultate. Voia să se facă medic. Însă, pe data de 17 ianuarie, a fost găsit mort, într-o anexă din gospodărie. Se spânzurase.

Joia trecută, în jurul orei 17:00, polițiștii din Orlat au fost sesizați de decesul unui adolescent. Ajunși la fața locului, polițiștii au găsit un băiat de 18 ani spânzurat.

„Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Orlat au fost sesizați, prin apel 112, în legătură cu faptul că, pe raza localității Orlat, într-o anexă gospodărească, a fost găsită o persoană spânzurată, un adolescent în vârstă de 18 ani, din localitate. În urma intervenției medicale, s-a constatat că adolescentul este decedat. În cauză, la nivelul Secției 6 Poliție Rurală Orlat s-a deschis un dosar de cercetare penală în rem privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a se stabili circumstanțele care au condus la acest eveniment nefericit”, arată Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Casian D. studia la profilul Științe ale Naturii și nu a fost niciodată un elev-problemă, ba din potrivă, era printre cei mai buni elevi ai clasei. Chiar dacă directorul colegiului nu a avut ore la clasa acestuia, îl știe drept un elev-model.

„Din păcate, nu predau la clasa lui. Însă, m-am interesat după eveniment, am discutat cu profesorii, cu dirigintele, cu profesorul consilier scolar și am constat ca nu avea nicio problema la clasă. Era printre cei mai buni. Nu a avut nici probleme de disciplină, nu absenta. Nu a fost în evidența profesorului consilier școlar”, spune Gabriel Negrea, directorul Colegiului Național „G. Lazăr”.

Acesta făcea pregătiri pentru admiterea la Facultatea de Medicină. Însă, nu neglija celelalte materii. Ba mai mult, directorul spune că tânărul avea câțiva colegi pe care îi ajuta la matematică. „Elevul făcea naveta zi de zi. Atât noi, profesorii, cât și colegii de clasă suntem foarte afectați”, mai spune Gabriel Negrea.

Toti oamenii vor fi dati afara! Cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume inchide fabrica din Romania

In: Angajari, Social

Nestle, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume,cu sediul în Elveția, își închide fabrica din Timișoara, singura din România, anunță Profit.ro.

Nestle va închide fabrica de la Timișoara până la finalul lunii mai. Managerul Nestle pe România a declarat că decizia a fost luată din motive financiare și de competitivitate. În prezent, în fabrica de la Timișoara, cumpărată de Nestle în anul 2000, lucrează 388 de angajați, iar alți 30 lucrează în centrul de servicii financiare al companiei, însă aceștia nu vor fi afectați de această decizie.

„Închiderea unității de producție din Timișoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite și după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opțiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noștri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajații noștri”, spune pentru Profit.ro Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

Citește mai multe aici

Aici sunt banii dvs.! Fosta Miss Romania, unsa de Darius Valcov consilier personal intr-o mare institutie de stat din Romania!

In: Angajari, Social

Larisa Popa, fosta Miss Univers Romania in 2011 si unul dintre martorii cheie din dosarul de coruptie in care Darius Valcov a fost condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare, a devenit recent consilier personal la Comisia Nationala de Strategie si Prognoza.

Detaliile apar in declaratia de avere a tinerei, postate pe site-ul ANI, informeaza ziare.com. Anterior, Larisa Popa a ocupat functia de consilier personal al secretarului de stat Alexandru Potor din Ministerul Agriculturii.

Comisia Nationala de Strategie si Prognoza a fost infiintata de Guvern in aprilie 2018 si se ocupa de proiectele de investitii in parteneriat public-privat, elaborarea de programe de dezvoltare economica si social pe termen scurt, mediu si lung si face prognoze si studii privind echilibrul macroeconomic, sectorial si regional.

Aceasta structura functioneaza in subordinea Secretariatului General al Guvernului si coordonarea prim-ministrului.

Potrivit declaratiei de avere din mai 2018, Larisa Popa a incasat de la Ministerul Agriculturii suma de 23.221 de lei, iar de la un centru de infrumusetare 7.250 de lei.

In declaratia de avere din mai 2018, fosta Miss Univers arata ca a incasat 13.305 lei, indemnizatie de membru al Consiliului de Administratie a societatii Telecomunicatii CFR SA.

Reecent, o alta apropiata a lui Darius Valcov, Mihaela Triculescu, a fost numita in fruntea ANAF. Mai multe publicatii au scris ca Triculescu si-a petrecut Revelionul impreuna cu Valcov la Sinaia, alaturi de cuplul Dragnea-Irina.

Bugetarii incep anul cu o noua vacanta de la stat! Lista ”liberelor” pe 2019

In: Angajari, Social

Românii s-ar putea bucura de o nouă minivacanță la finalul lunii ianuarie 2019, de Ziua Principatelor Unite. Data de 24 ianuarie este declarată zi liberă de la Guvern. Aceasta pică într-o zi de joi, iar acest fapt le-ar putea aduce bugetarilor un beneficiu, şi anume, Guvernul ar putea lua decizia să facă din nou punte cu weekendul şi să aibă parte de patru zile libere la final de ianuarie, respectiv – joi, vineri, sâmbătă, duminică, adică 24, 25, 26 şi 27 ianuarie 2019.

Potrivit calendarului sărbătorilor legale, în 2019 românii vor beneficia de 12 zile declarate, oficial, zile libere nelucrătoare. Cinci dintre aceste sărbători pică însă în weekend. Vezi mai jos calendarul sărbătorilor legale din anul 2019, scrie Observator tv.

Zile libere 2019. Calendar zile libere legale

1 ianuarie (marti) Anul Nou

2 ianuarie (miercuri)

24 ianuarie (joi) Ziua Unirii Principatelor Romaniei

26 aprilie (vineri) Vinerea Mare

28 aprilie (duminica) Paste ortodox

29 aprilie (luni)  Paste ortodox

1 mai (miercuri) Ziua Muncii

1 iunie    (sambata) Ziua Copilului

16 iunie (duminica) Rusalii

17 iunie (luni)    A doua zi de Rusalii

15 august (joi)    Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sambata) Sfantul Andrei

1 decembrie (duminica) Ziua Marii Uniri

25 decembrie (miercuri)    Craciun

26 decembri (joi) Craciun

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Romania este cel mai mare producator de porumb din Europa pentru al doilea an consecutiv

In: Mediu, Social

Irigarea, începând de anul viitor, a 2 milioane de hectare de teren agricol va ajuta România să își păstreze prima poziție în topul european al producătorilor de porumb, înaintea Franței, a declarat vineri, la Antena 3, Petre Daea, ministrul Agriculturii, relatează Mediafax.

Daea a spus că România depășește Franța la producția de porumb de doi ani consecutiv. Din cele două milioane de hectare irigate în 2019, un milion va fi cultivat cu porumb, ceea ce va permite obținerea unei recolte de 16 tone la hectar, iar la această cantitate se vor adăuga alte 2,5 milioane de hectare neirigate, cu o producție de circa 5 tone la hectar, a spus Daea.

România ocupă în acest an locul 3 în Europa la producția totală de cereale, cu 31,890 milioane tone, și locul 4 la producția de grîu, cu 10,247 milioane tone.

La porumb, cu o producție de 18,9 milioane tone, și la floarea soarelui, cu 3,3 milioane tone, România se află pe primul loc în Europa, în acest an. La porumb am depășit Franța, care a avut o producție de 12,5 milioane tone. La floarea soarelui prpducția este aproape dublă față de a următoarei clasate, Bulgaria, cu 1,8 milioane tone.

Romsilva raspunde USR: Domnul Mihai Gotiu nu a fost urmarit si nici filmat ilegal!

In: Mediu, Social
In urma comunicatului de presa ”USR acuza: Practici de tip mafiot! Romsilva l-a urmarit si filmat ilegal pe senatorul Mihai Gotiu. Inregistrarile, folosite pentru intimidare” transmis joi, 20 decembrie, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va transmite urmatoarele precizari:
Domnul Mihai Gotiu a efectuat o vizita particulara in Parcul National Semenic – Cheile Carasului, in iulie 2017. Vizita nu a fost efectuata in calitatea domniei sale de senator, neexistand un document oficial al Senatului Romaniei in acest sens, iar Regia Nationala a Padurilor – Romsilva sau Administratia Parcului National Semenic – Cheile Carasului nu au fost informate despre prezenta domniei sale in aria naturala protejata.
Una din camerele de monitorizare a faunei amplasata anterior de specialistii Romsilva a inregistrat in 8 iulie 2017, la ora 17:09, un grup de persoane intr-o zona din parc, in afara traseelor turistice, intre care si domnul Mihai Gotiu.
Precizam ca aceste camere sunt amplasate de specialisti si se declanseaza automat cand detecteaza orice corp cald aflat in miscare. Camerele sunt montate in diferite zone din parc, cu scopul de a monitoriza animalele salbatice, pentru stabilirea numarului si comportamentului acestora.
Precizam ca Administratia Parcului National Semenic – Cheile Carasului a obtinut aceste imagini dupa mai multe zile de la vizita respectiva, cand cardurile de memorie ale acestor camere au fost descarcate de angajatii adminstratiei parcului.
Necunoscand faptul ca domnul Mihai Gotiu va efectua o vizita privata si nici traseul acestuia, in mod evident ca acuzatia ca acesta ar fi fost urmarit este una nefondata. Aceste imagini, nerelevante pentru obiectul de activitate al parcului, nu au fost folosite in spatiul public sau in alte scopuri.
Asadar, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva respinge cu fermitate acuzatiile extrem de grave si false aduse de domnul Mihai Gotiu unei institutii de interes national cu aproape 17.000 de angajati, care are ca obiectiv gestionarea durabila a padurilor de stat din Romania si a celor 22 de parcuri nationale si naturale administrate.
Domnul Mihai Gotiu nu a fost urmarit si nici filmat ilegal, camerele fiind amplasate legal si in alt scop, respectiv monitorizarea faunei si a biodiversitatii din parc.
De asemenea, va precizam ca demisia doamnei Alina Teodora Sinculet este un act personal, in conformitate cu legislatia muncii. Domnia sa a fost atentionata in repetate randuri pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu si pentru abateri disciplinare si  ulterior sanctionata.
In privinta Planului de Management al Parcului National Semenic – Cheile Carasului, acesta a fost intocmit de specialisti, a fost avizat favorabil de Consiliul Stiintific, in prezent fiind depus, conform prevederilor legale, la autoritatile de mediu. Prin noul Plan de Management, suprafata Zonelor de Protectie Stricta si Integrala, unde interventia umana este interzisa, creste cu aproximativ 10%, pana la 12.421,4 hectare.
By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,
!-- Composite Start -->
Loading...