S-a terminat petrecerea: Guvernul ingheata salariile si trece la masuri de austeritate!

In: Angajari, Social

Senatorul PNL Florin Cîțu a afirmat, sâmbătă, că PSD va introduce, de anul viitor, măsuri de austeritate și nu va mai aplica Legea salarizării unitare. Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a explicat că această măsură este doar luată în calcul, dar Florin Cîțu revine cu noi informații și arată că, de fapt, Guvernul deja și-a asumat înghețarea salariilor .

”Teodorovici l-a mintit pe Presedinte si a mintit si in plenul Parlamentului.

Pentru a demonta miniciunile asa zisului ministru al finantelor publice, cel care se viseaza prim-ministru, va prezint dovada ca inghetarea salariilor in 2019 si neaplicarea legii salarizarii unitare nu este un scenariu ci o DECIZIE LUATA DE GUVERN si asumata, la recomandarea Consiliului European.

Cel care semneaza documentul este chiar ministrul Teodorovici.

Domnule Senator Teodorovici, mai aveti bani de pensii si salarii?”, arată Florin Cîțu, pe pagina personală de Facebook.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, și senatorul PNL Florin Cîțu au avut, sâmbătă, un schimb de replici legat de situația bugetului de stat, ca urmare unui document trimis Comisiei Europene (CE), scrie Mediafax.

La data de 18 octombrie, MFP a trimis către CE o scrisoare în care menționează măsurile pe care dorește să le ia, astfel încât să se încadreze în ținta de deficit bugetar de 3% de anul viitor, potrivit site-ului Comisiei.

Un fragment din acest document l-a publicat, sâmbătă dimineața, pe pagina sa de Facebook, senatorul Florin Cîțu. Astfel, senatorul PNL a atras atenția că printre aceste măsuri este cea de înghețare a salariilor în sectorul bugetar în 2019.

„Nu sunt probleme legate de bugetul României. Sunt doar scenarii sumbre pe care colegii din Opoziție încearcă să le inducă în spațiul public și total nejustificate. Dați-mi o singură dovadă, când Partidul Social Democrat a tăiat sau nu și-a respectat o promisiune făcută atât mediului economic, cât și referitor la veniturile populației, dați-mi un singur exemplu, ca să fie credibil ce spuneți?”, i s-a adresat Eugen Teodorovici lui Florin Cîțu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Senatorul liberal i-a replicat că: „Domnul ministru, anul trecut, spuneați că nu vor scădea salarii, când ați aplicat Legea salarizării unitare și-au fost mii de exemple pe care le-am adus noi, dar și oameni din sectorul bugetar, că le-au scăzut salariile. Este doar un exemplu. Ați spus că nu veți crește taxe. Avem deja supraacciza, de doi ani de zile.”

De menționat că supraacciza la carburanți a fost eliminată din Codul fiscal de la 1 ianuarie 2017 și a fost reintrodusă din septembrie-octombrie 2017, fiind încă în vigoare.

Senatorul liberal a adăugat la lista exemplelor supraimpozitarea contractelor part-time, susținând că exemplele pot continua.

„Ideea este simplă: dumneavoastră spuneți că veți reduce deficitul anul viitor prin înghețarea aplicării Legii salarizării unitare. Este clar că nu sunt bani. Dacă aveați bani, nu veneați și ne spuneați că nu aplicați Legea salarizării unitare. Este un document pe care l-ați trimis ca o soluție pentru Comisia Europeană, ca să înțeleagă cum veți face acest lucru”, a mai spus Cîțu.

Altă soluție pentru încadrarea în ținta de deficit bugetar, prezentată de senatorul liberal din documentul către CE, este vânzarea licențelor de 5G. Inițial, această vânzare a fost inclusă în venitul pentru 2018, dar nu s-a făcut în acest an, astfel că acest tip de venituri a fost mutat în bugetul pentru anul viitor.

„Știți foarte bine că domnul Grindeanu a spus foarte bine că nu se întâmplă nici anul viitor, dar le-ați trimis celor de la Comisia Europeană, prin acest document, ca o sursă de venit”, a detaliat Cîțu.

Ministrul Finanțelor nu a răspuns detaliat la aceste afirmații, susținând că sunt detalii mult prea tehnice, iar mesajul este altul.

„Peste câteva săptămâni venim în Guvern cu proiectul de buget pe anul 2019, moment în care cu toții vom vedea, inclusiv domnul senator și ceilalți colegi din Opoziție, că ceea ce noi am promis vom și respecta pentru anul 2019 și anii care urmează”, a mai spus Teodorovici, în intervenția telefonică de la Antena 3.

Romanul tot roman! Le-au crescut salariile la mii de euro si doctorii continua sa ia spaga…

In: Sanatate, Social

Medicul Eugen Silviu Poșiar, șeful Secției Medicină Internă la Spitalul Clinic Militar de Urgență Timișoara, acuzat că a luat mită de la zeci de angajați ai Penitenciarului Arad, pentru a-i pensiona anticipat, a fost arestat preventiv, potrivit deciziei de joi a Tribunalului Timiș.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, medicul Eugen Silviu Poșiar este acuzat de luare de mită și de trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului, din luna noiembrie 2016, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-au intensificat preocupările legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală, deoarece pensia era aproximativ egală cu venitul salarial. Astfel, în schimbul unor sume de bani, persoanele care doreau să se pensioneze în acest fel apelau la medicul Eugen Silviu Poșiar.

„În situația în care nu identifica afecțiuni ce puteau reprezenta un impediment în desfășurarea activității profesionale a ”solicitanților”, proceda la stabilirea unui diagnostic nereal (afecțiuni cardiace despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante, probleme pulmonare ori alte afecțiuni grave), acorda concedii medicale pe care le prelungea până la limita a 90 de zile, întocmea actele necesare programării în fața comisiei de specialitate. Ulterior, în baza documentelor puse la dispoziție, membrii comisiei declarau persoanele respective ”apt limitat”, aspect care le permitea acestora să iasă la pensie”, arată procurorii.

În acest fel, până în prezent, ar fi beneficiat de pensionare înainte de împlinirea condițiilor legale sau au inițiat demersuri în acest sens un număr de peste 70 persoane din cadrul Penitenciarului Arad, care au vârste cuprinse între 40-48 ani.

DNA mai arată că, în același context, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, medicul a primit de la două persoane sumele de 1.400 de euro și 2.000 lei. De asemenea, a mai pretins de la alte două persoane sume neprecizate de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă clasarea acestora din motive medicale.

În urma perchezițiilor desfășurate miercuri, în locuința medicului au fost găsiți, în seif, peste 150.000 de euro.

Tribunalul Timiș a decis, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului Poșiar.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , ,

Olguta Vasilescu bulverseaza tot: Pragul de plata pentru CAS si CASS se schimba!

In: Angajari, Social

Ministrul Muncii a anunțat că va crește pragul pentru contribuţiile la pensii  CAS și la sănătate CASS. Cei mai vizați sunt cei care au venituri din activități independente.

Ministrul Muncii a confirmat, recent, că de la 1 ianuarie 2019, salariul minim brut pe economie va creşte de la 1.900 de lei la 2.050 de lei. Astfel, obligaţia de a plăti contribuţii sociale este stabilit în funcţie de salariul minim brut.

Peroanele care obţin venituri din activitati independente sunt: PFA – Persoana fizica autorizata, II – Intreprindere individuala, IF – Intreprindere Familiala, PFI – Persoane Fizice Independente, Profesii Liberale, Toate activitatile economice, organizate sub alte forme, care aplica regulile contabilitatii in partida simpla, impozitate in sistem real sau la norma de venit.

Contributiile sunt obligatorii pentru un venit net estimat/realizat mai mare decat plafonul de 12 salarii minime brute.

Procentul de CAS este  25%, în timp ce procentul CASS este de 10%  din baza de calcul, scrie Ziarul Financiar.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , ,

VIDEO-Femeie obligata sa nasca printre soareci, intr-un spital din Romania!

In: Sanatate, Social

Imagini strigătoare la cer pentru România anului 2018. Femeile internate ca să-şi aducă pe lume copiii în maternitatea din Timişoara au împărţit un salon cu şoarecii. Pacienta care a filmat o astfel de situaţie susține că a atras atenția medicilor și asistentelor în repetate rânduri, însă nu a fost băgată în seamă. Abia după ce le-a arătat fotografiile, a fost mutată în alt salon.

Mamă internată: Fiind cu perfuzia în mână, i s-a urcat în păr și celeilalte mămici i s-a urcat pe dunga patului, că am zbierat eu la ea, la 7 dimineața. S-a urcat pe geamantan, pe dulap, așa tot drept în sus și i-a venit în pat.

Este mărturia unei foste paciente a Maternității Bega din Timișoara, care a născut acolo la finalul lunii trecute. Fotografiile au fost făcute chiar în salonul în care a fost internată. Speriată, femeia le-a anunţat pe asistente dar, spune pacienta, nu fost impresionate.

Mamă internată: Pe sub paturi aveam deja lipiciul, pus de altă mămică, adus de către soțul ei. Am pus lipici pe hârtii din acestea de ziare, de reclame. Am pus lipici, am pus și mâncare, acolo un pic cartofi prăjiți și ceva, zic poate trage, vine.

Abia când a cerut să fie externată mai repede din cauza acestei probleme, a fost mutată într-un alt salon.

Bărbat: Cum vi s-ar părea dacă ar fi soția dumnavoastră în această situație? Peste tot în România se întâmplă, părerea mea…

Este un caz izolat, spune managerul Spitalului Județean din Timișoara, de care aparține Maternitatea Bega, care nu-și explică pe unde a putut intra rozătorul.

Marius Craina, managerul Spitalul Județean din Timișoara: Imediat după ce am aflat de incident, am rugat pacientele să fie mutate din saloanele respective pentru a avea acces la spații. Împreună cu colegii de la serviciul tehnic și cu cei de la firma de deratizare cu care spitalul are contract am verificat toate spațiile. Nu au fost identificate nici de către cei de la DSP nici un punct de intrare pe unde putea să apară rozătoarea.

Sursa: Digi24.ro

Salariile angajatilor din ministere au crescut degeaba: ”Unul munceste si trei stau si se uita la el”

In: Angajari, Social
Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice (MFP), a anunțat, marți seara, că se discută o restructurare a ministerelor, inclusiv a structurilor din subordinea acestora, iar o decizie va fi luată după finalizarea bugetului pentru anul viitor, informează Mediafax.„Cele două zone nu se afectează: mă refer la partea de investiții și la salariile cuvenite celor care trebuie să rămână în administrație. Care trebuie acesta poate fi înlocuit, ca număr, cu suficient de mare încât să meargă în administrație”, a spus Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR1.

Întrebat, ministrul Finanțelor a răspuns că este obligatorie o reformă a administrației publice. „Cred că este de bun simț să te gândești, pentru că ne dorim, cu toții, o administrație, și locală și centrală, eficientă. Asta înseamnă ce? Să ai oameni, nu foarte mulți, exact câți trebuie, mai bine plătiți sunt deja. Legea există, ca să fim mai eficienți. Nu unul muncește și trei pe lângă el stau”, a detaliat Teodorovici.

Mai exact, când discută bugetul pentru anul viitor, MFP poartă discuții bilaterale cu fiecare minister, conform oficialului citat. „În principal, avem o listă cu cele mai mari zone unde se cheltuie banii publici – transporturi, sănătate și alte ministere care au foarte multe economii în subordine – energia, economia. (…) Din păcate, ani de zile s-au încărcat aceste structuri. (Este momentul) să spunem «Stop». Nu doar Stop, ci și în sens invers”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a menționat că nu va fi doar o evaluare a ministerului și a structurii proprii, ci și una a structurilor din subordine.

„Noi trebuie să prezentăm bugetul în noiembrie anul acesta. Până în noiembrie, discuția se încheie. Au avut ieri (n.red. – luni) ministerele termen să ne trimită bugetele pe 2019, în baza unor limite pe care noi le-am impus pe anul viitor și vine discuția bilaterală. (…) Stăm o zi, o noapte, două nopți, nu contează, trei zile”, a explicat Teodorovici.

Întrebat, oficialul de la MFP a spus că vrea ceea ce vrea întreaga țară: „Eficiență”. „Vin din administrație, este greu să mă păcălești – dacă nu, imposibil. (…) Am spus și la rectificare, că fiecare ministru în parte, trebuie să se comporte la nivelul ministerului pe care îl coordonează, ca un ministru de Finanțe”, a adăugat Teodorovici.

Când se duc la discuții la MFP, miniștrii au de făcut două propuneri: de reduceri de cheltuieli și de creștere de venituri, fiecare minister. „Dacă propun, propun în ceea ce mă privește pe mine ca și coordonare, după care, pentru restul propunerilor (n.red. – de la ministere) vor fi luate, la nivel de Guvern, decizii”, a precizat Teodorovici.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

O femeie a murit iar sotul ei este in stare grava dupa ce au mancat o conserva de ton!

In: Sanatate, Social

Directoarea adjunctă dintr-un liceu bihorean a murit, iar soţul ei se zbate între viaţă şi moarte după ce ar fi mâncat dintr-o conservă de ton.

Potrivit unor surse medicale, învăţătoarea Alina Ştiube, directoarea adjunctă a Liceului Nicolae Jiga din comuna Tinca, şi soţul ei au ajuns sâmbăta trecută la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea, cu greţuri şi vărsături. Cei doi le-au spus medicilor că au mâncat dintr-o conservă de ton, motiv pentru care au fost transferaţi la Secţia de boli infecţioase a Spitalului municipal Gavril Curteanu.

Bărbatul fiind în stare gravă, a fost internat imediat la Secţia de Terapie Intensivă unde se află şi în prezent. Soţia sa, în schimb, a fost externată, duminică, pentru ca luni să revină, cu aceleaşi simptome, care ulterior s-au agravat. Marţi dimineaţa, Alina Ştiube a intrat în comă şi a murit.

Poliţiştii orădeni au început deja cercetările pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs decesul femeii, scrie adevarul.ro.

Produs periculos retras de urgenta de pe rafturile Carrefour

In: Sanatate, Social

Produsul „Salata Humus 250 g”, pus în vânzare în magazinele Carrefour sub marcă proprie, este rechemat de la consumatori, la cererea producătorului. Este vorba despre un singur lot al acestui produs.

Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor a publicat o informare, valabilă până astăzi, prin care se menționează că Societatea Carrefour Romania SA procedează la retragerea de la comercializare a produsului “SALATA HUMUS 250G ” brand CARREFOUR, „urmare evidențierii prezenței Listeria monocytogenes”.

Lotul de produs supus rechemarii de la consumator este următorul: Lot 264 / DLC 06.10.2018; Cod EAN : 5941850531175

Bacteria Listeria monocytogenes poate provoca listerioza – o afecțiune rară, infecțioasă, care se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate. Potrivit site-urilor de specialitate, există o adevarată varietate în ceea ce privește severitatea cazurilor, de la statutul de purtător temporar asimptomatic, până la răspândirea acută, bruscă a bacteriilor în sânge. De semenea, listerioza afectează cel mai adesea nou-născuții, persoanele în vârstă, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar scăzut. Diagnosticarea promptă și tratamentul bolii sunt necesare, pentru a evita apariția unor complicații severe ale bolii.

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea  produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se menționează în informarea ANSVSA.

Specialiștii mai atenționează că persoanele care au consumat produsul respectiv și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. „Femeile gravide, persoanele imunosupresoare, precum si cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome”, mai atrag atenția specialiștii ANSVSA.

„Salata Humus 250 g” face parte din categoria mâncărurilor gătite de Carrefour. Produsul costă 6,19 lei. Potrivit site-ului oficial al magazinului, produsul nu mai este în stoc.

Sursa

Concluzia BOR dupa Referendum: Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o trebuie respectată şi analizată!

In: Social

Patrarhia Română reacţionează la invalidarea referendumului pentru căsătorie afirmând că „un succes nedeplin ne cheamă la mai multă speranţă şi lucrare”. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe afirmă indirect că românii care nu au votat la referendum sunt afectaţi de secularizarea societăţii.

„În urma invalidării referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea căsătoriei, Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu.

Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română şi-a împlinit misiunea ei civică şi morală în spațiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu. În acest sens, mulţumim celor aproape patru milioane de cetăţeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot.

Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată, iar democraţia bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens prin informare corectă şi permanentă privind tema dezbătută public.

Deşi referendumul recent nu a fost validat, totuşi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi, precum şi principalele poziţionări din societate privind afirmarea şi apărarea valorilor morale bazate pe credinţa în Dumnezeu şi istoria bimilenară a poporului român.

În acest context social, Biserica Ortodoxă Română are datoria de a susţine şi promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu şi valorile credinţei creştine”, precizează Patriarhia Română într-un comunicat transmis redacţiei

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

VIDEO-Conversatie ca-n filme, cu Viorica Dancila la tara! Batran: Imi dau lacrimile! Viorica: Imi pare bine!

In: Social

Premierul Dancila a avut un dialog ireal cu un pensionar din Rozvov, localitate in care premierul s-a aflat vineri in vizita.

Dancila a fost intampinat de un un pensionar „pesedist din 1990, cel mai vechi pesedist”. El i-a multumit in lacrimi premierului pentru ca a venit in vizita la Roznov. „Imi dau lacrimile”, i-a spus pensionarul, la care premierul a raspuns: „Imi pare bine.”

Prim-ministrul Viorica Dancila, a vizitat, vineri, mai multe obiective hidrotehnice din judetul Neamt unde se realizeaza investitii cu fonduri guvernamentale pentru a inlatura pericolul inundatiilor, ea declarand, in comuna Borca, ca este multumita ca se lucreaza in ritm alert si vor fi finalizate pana la sfarsitul acestui an lucrarile care au fost deschise.

Premierul a mers mai intai in localitatea Slobozia, din orasul Roznov, unde se deruleaza o investitie de regularizare a paraului Cracau, iar la finalul vizitei a declarat ca este multumita de stadiul lucrarilor. Acelasi lucru l-a constatat si cu privire la lucrarile din comuna Borca, ocazie cu care a spus si ca strategia Guvernului in privinta inundatiilor este „sa previna si nu sa trateze”.

„Am fost in mai multe judete in timpul inundatiilor, atunci cand au fost inundatii in iunie – iulie, si am spus atunci ca vom schimba abordarea, ca este mult mai bine sa previi decat sa tratezi si ca vom face o prioritizare a lucrarilor astfel incat oamenii sa nu se mai confrunte cu astfel de situatii. Am venit sa vad cum se desfasoara lucrarile, am avut o surpriza placuta, am fost in mai multe locatii in judetul Neamt si in judetul Bacau. Oamenii lucreaza intr-un ritm alert si pana la sfarsitul acestui an, lucrarile care au fost incepute vor fi terminate. Urmeaza ca in anul urmator sa avem o noua prioritizare a lucrarilor in functie de stadiul de deteriorare al lor sau de pericol si sa procedam in acelasi mod”, a declarat premierul Viorica Dancila.

Pe parcursul vizitei in cele doua localitati, premierul a stat de vorba cu oamenii, iar la final a primit placinte din partea primarului comunei Poiana Teiului.

Alaturi de prim-ministrul Viorica Dancila au mai fost ministrul Administratiei si Internelor, Carmen Dan, ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes si ministrul Transporturilor, Lucian Sova.

Cat te costa sa aflii in Romania, in maxim doua ore, daca ai sau nu cancer?!

In: Sanatate, Social

Este mai bine să previi decât să tratezi. Aşa că membrii Asociației Pacienților Oncologici din România au decis să investească într-un aparat care, în doar două ore, iți poate spune dacă ești sau nu bolnav de cancer.

Din păcate, o astfel de analiză nu este pe lista investigațiilor decontate de stat, așa că oamenii trebuie să scoată din buzunar până la o mie de lei dacă vor un diagnostic rapid.

O doamnă are 53 de ani şi povesteşte că a trecut prin momente de groază atunci când a aflat că suferă de cancer.

Timpul este vital, nu încape discuţie. Fiecare zi poate însemna o pierdere enormă. Asta ca să nu mai spun cum a fost în cazul meu, că m-am dus după un an de zile”, povestește aceasta.

Pentru că fiecare clipă contează în evoluţia acestei boli, Asociaţia Pacienţilor Oncologici din România a decis să investească într-un aparat care îi spune pacientului dacă suferă sau nu de cancer.

Aparatul minune depistează deocamdată doar trei tipuri de cancer: pulmonar, colo-rectal şi de piele. A costat 60 de mii de euro, se afla la Ploieşti şi este singurul din România.

Acest aparat permite ca un rezultat important de fineţe de genetică moleculară să fie dat în două ore, două ore şi jumătate, spre deosebire de metodele care permit rezultate similar dar în 12, 15 zile. Și mai are un mare avantaj, faptul că se pot face asemenea determinări şi din sânge nu doar biopsie solidă”, explică Iolanda Gheorghiu, Asociația Pacienţilor Oncologici.

Statul nu decontează însă astfel de investigaţii de prevenţie, spun reprezentanţii firmei care au produs aparatul.

Această analiză nu este decontata de Casă, asta este problema în România, tratamentul este decontat, diagnosticul nu”, a precizat Ioan Marinescu, reprezentant firmă.

Aşadar, oamenii trebuie să scoată din buzunar între 600 şi 1000 de lei.

Sursa: stirileprotv.ro

Sindicatele din Sanatate acuza guvenul de minciuna si pregatesc greva: ”Guvernul nu și-a onorat obligația asumată”

In: Sanatate, Social

Se anunţă noi proteste în domeniul Sănătăţii, în condiţiile în care angajaţii din sistem sunt nemulţumiţi de câteva anomalii legislative şi de discrepanţele salariale.

Unele sindicate din sectorul sanitar acuză Guvernul României că nu și-a onorat obligația asumată prin Acordul încheiat de a negocia și semna Contractul colectiv de muncă la nivelul sectorui Sănătate.

Sindicaliştii cer acordarea creșterilor salariale aferente anului 2019 începând cu luna ianuarie 2019 pentru toate categoriile de salariați care nu au beneficiat de creșterea salariului de bază.

Federația „Solidaritatea Sanitară” anunță declanșarea procesului de consultare a membrilor de sindicat și organizațiilor membre în privința organizării unui program de proteste ample.

„Protestele pot merge până la greva generală, salariații fiind îndreptățiți în mod legal la acest protest extrem. Decizia finală va aparține Consiliului de Coordonare la FSSR care va fi organizat în București în data de 12 octombrie 2018″, se spune într-un comunicat al sindicatului.

Principalele revendicări:

– Negocierea și semnarea Contractului colectiv de muncă la nivel de sector sanitar, conform Acordului încheiat cu Guvernul.
– Acordarea creșterilor salariale aferente anului 2019 începând cu luna ianuarie 2019 pentru toate categoriile de salariați care nu au beneficiat de creșterea salariului de bază.
Respectarea drepturilor sociale prin impozitarea indemnizației de hrană la același nivel cu tichetele de masă (sau considerarea ei ca normă de hrană) și eliminarea indemnizației de hrană din limita de 30% (art. 25 din legea 153/2017), această limită trebuind să includă doar sporurile pentru condițiile de muncă.
– Eliminarea inechităților aferente sporurilor prin negocierea și acordarea sporurilor între limitele minime și cele maxime pentru salariații din toate categoriile de spitale, inclusiv pentru cei din spitalele aflate în subordinea Ministerului Sănătății.
– Modificarea legii salarizării conform solicitărilor înaintate de Federația „Solidaritatea Sanitară”.
– Plata sporurilor de sâmbătă și duminică la nivelul de 100% din salariul de bază și eliminarea sumelor aferente lor din limita de 30%, această limită trebuind să includă doar sporurile pentru condițiile de muncă.
– Acordarea sporurilor de gardă și a sporului de tură prin raportarea la noul salariul de bază; acordarea drepturilor de hrană în gărzi.
– Introducerea echității în sistemul de pensie prin luarea în considerare în calculul stagiului de cotizare a întregului timp de lucru al salariaților, inclusiv a celui corespunzător normelor prin cumul (reducerea stagiului de cotizare proporțional cu timpul lucrat în cadrul celui de-al doilea CIM).
– Acordarea voucherelor de vacanță la toți salariații din toate unitățile sanitare și eliminarea cheltuielilor cu aceste vouchere din limita de 30%, această limită trebuind să includă doar sporurile pentru condițiile de muncă.
– Îmbunătățirea condițiilor de muncă ale salariaților și de tratament a pacienților prin creșterea finanțării unităților sanitare.

Până la întrunirea Consiliului de coordonare se vor desfășura câteva acțiuni de protest prealabile, respectiv:

– Desfășurarea unei greve japoneze din data de 5 octombrie 2018 ca măsură de avertisment din partea Federației „Solidaritatea Sanitară” împotriva blocării negocierii contractului colectiv de muncă la nivel de sector.
– Pichetarea Ministerului Sănătății în data de 12 octombrie 2018 de către delegații participanți la Consiliul de coordonare.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Dedeman face angajari in numeroase orase din Romania. Slariul ajunge si la 3900 de lei net!

In: Angajari, Social

Dedeman joburi. Românii care vor să lucreze în lanțul de magazine Dedeman au acum șansa de a se angaja pe un post în această companie.

Dedeman joburi – Compania face angajări pe următoarele posturi:

– consultant vânzări proiecte
– consultant vânzări raion materiale de construcții
– consultant vânzări
– șofer profesionist
– dispecer centru logistic
– dispecer monitorizare
– agent securitate incintă
– recepționer marfă

AICI puteți afla mai multe informații despre aceste locuri de muncă și puteți aplica.

– lucrător comercial în centru logistic
– stivuitorist în centru logistic
– reprezentant vânzări
– consultant vânzări perdele
– casier
– coordonator administrativ
– grafician 3D
– recepționer marfă
– web designer

AICI puteți afla mai multe informații despre aceste locuri de muncă și puteți aplica.

Dedeman joburi – Posturile sunt disponibile în următoarele orașe:

– Agigea
– Bacău
– Botoșani
– București
– Buzău
– Cluj-Napoca
– Constanța
– Focșani
– Pantelimon
– Pitești
– Râmnicu Vâlcea
– Satu Mare
– Târgu Mureș
– Timișoara
– Tulcea

Dedeman joburi – Ce se oferă:

– Pachet salarial motivant (salariu fix, bonuri de masă, bonus de performanță);
– Training-uri de vânzări și produse;
– Posibilitatea dezvoltării în carieră.

AICI puteți afla mai multe informații despre aceste locuri de muncă și puteți aplica.

Dedeman joburi – Ce salarii sunt

Potrivit siteului undelucram.ro, un consultant de vânzări, angajat full time în Brașov, cu o experiență în domeniu de un an, câștiga în august 2018 un salariu de 2.500 de lei net.

Un consultant de vânzări angajat full time în Ocna Sibiului, cu o experiență în domeniu de 5 ani, câștiga în august 2018 un salariu lunar net de 1.600 de lei plus tichete de masă de 300 de lei.

Dedeman joburi Ploiești

Un consultant de vânzări angajat full time în Cluj-Napoca, cu o experiență în domeniu de un an, câștiga în iunie 2018 un salariu lunar net de 2.600 de lei plus un bonus de 1.000 de lei pe lună și tichete de masă de 350 de lei pe lună, ajungând astfel la venituri de 3.950 de lei pe lună.

Un consultant vânzări angajat full time în Hunedoara, cu o experiență în domeniu de 2 ani, câștiga în iunie 2018 un salariu lunar net de 2.200 de lei, un bonus de 300 de lei pe lună, tichte de masă de 300 de lei pe lună și un bonus de stoc de 150 de lei pe lună.

Un consultant de vânzări angajat full time în Ploiești, cu o experiență în domeniu de 3 ani, câștiga în iunie 2018 un salariu lunar net de 3.000 de lei pe lună plus bonuri de masă de 15 lei pe lună tichetul și tichete de vacanță.

Dedeman joburi Brașov

Un șofer angajat full time la Onești, cu o experiență în domeniu de 4 ani, câștiga un salariu lunar net de 2.000 de lei, plus un bonus de 500 de lei pe an.

Un oficiant telefoane angajat full time la Bacău, cu o experiență în domeniu de un an, câștiga în mai 2018 un salariu lunar net de 1.900 de lei plus un bonus de 300 de lei pe lună.

Un vânzător angajat full time la Brașov, cu o experiență în domeniu de 6 ani, câștiga în mai 2018 un salariu lunar de 2.600 de lei plus tichete de masă de 300 de lei.

Dedeman joburi Pitești

Un consultant vânzări angajat full time în Drobeta Turnu Severin, cu o experiență în domeniu de 7 ani, câștiga în martie 2018 un salariu lunar net de 1.700 de lei plus un bonus de 400 de lei și tichete de masă de 300 de lei.

Un consilier vânzări angajat full time în Pitești, cu o experiență în domeniu de 5 ani, câștiga în martie 2018 un salariu lunar net de 2.000 de lei plus tichete de masă de 300 de lei.

Un șef de raion angajat full time în București, cu o experiență în domeniu de 4 ani, câștiga în 2017 un salariu lunar net de 2.600 de lei.

Sursa: greatnews.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,
!-- Composite Start -->
Loading...