Dragoș Dima, noul campion la Sibiu Open

In: Sport

După Adrian Ungur, în 2012 și 2015, un alt jucător roman câștigă titlul celui mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open.

Doi jucători care înaintea startului turneului ATP Challenger Sibiu Open aveau împreună doar 5 victorii în turneele Challenger au disputat finala celui mai important turneu de tenis masculin din România.

Jelle Sels are 23 de ani și vine din Olanda. La debutul turneului de tenis de la Sibiu, Sels ocupa poziția 338 în clasamentul ATP, o poziție ce nu i-a permis să acceadă direct tabloul principal al competiției. Prin urmare, Sels s-a înscris în turneul de calificări ce urma să trimită pe tabloul principal 4 jucători. A trecut în al doilea tur de calificări de irlandezul Peter Bothwell, după ce a pierdut primul set cu 1/6 iar în ultima fază a competiției a avut nevoie de trei seturi ca să îl învingă pe germanul Julian Lenz. Tragerea la sorți a tabloului principal l-a trimis în partea superioară, alături de favoritul principal, Laslo Djere, de Lukas Rosol și de campionul Australian Open, Simone Bolelli. În primul tur l-a învins pe Carlos Gomez-Hererra cu 7/6, 6/3. L-a întâlnit în turul secund pe Bolelli, pe care l-a învins greu, cu 7/6, 6/3 iar în ultimul tur a trecut de un jucător venit tot din calificări, Javier Barranco Cosano. În sferturile de finală, Sels urma să dea piept cu principalul favorit, Laslo Djere, însă după primul game al partidei sârbul a fost nevoit să se retragă din cauza durerilor la umăr ce îl împiedicau să servească. Dacă ar fi câștigat turneul de la Sibiu, Djere i-ar fi depășit în clasamentul ATP pe Berdych și Tsonga. Prin urmare, cu un joc solid și un pic de noroc, Sels a ajuns în finala turneului de la Sibiu.

De cealaltă parte a tabloului, Dragoș Dima, unul dintre cei patru jucători români ajunși pe tabloul principal la Sibiu Open, Adrian Ungur, Victor Cornea și Nicolae Frunză. Dima a intrat pe tablou cu un wild-card oferit de directorul turneului, Marius Vecerdea. La debutul turneului, Dima era al doilea cel mai bine clasat tenismen român în clasamentul ATP de simplu, după Marius Copil. Tragerea la sorți a părut încărcată de ghinion pentru român, care urma să îl întâlnească în primul tur pe al doilea favorit la câștigarea competiției, austriacul Dennis Novak. Spre surprinderea generală, Dima l-a demolat pe Novak în două seturi, într-o partidă ce a durat doar 54 de minute, scor 6/2, 6/1. Apoi au urmat meciurile de calvar. Turul secund i l-a scos în față pe portughezul Joao Domingues, care tocmai îl eliminase pe Victor Cornea. Domingues a câștigat primul set și a avut minge de meci în setul secund însă Dragoș a reușit cumva să împingă setul în tiebreak și apoi să câștige setul decisiv cu 6/4. În următorul tur, în fața lui Dima a ieșit polonezul Kamil Majchrzak, cel care a adus victoria Poloniei împotriva României în Cupa Davis, învingându-l pe Adrian Ungur în setul decisiv. Filmul din meciul cu Domingues s-a repetat aproape identic. Dragoș a pierdut primul set cu 6/0, a revenit de la minge de meci pentru polonez în setul secund și a câștigat tie-break-ul iar în decisiv a câștigat cu 6/3. În semifinale, Dima l-a întâlnit pe favoritul 7, spaniolul Pedro Martinez, pe care l-a învins în două seturi cu 6/4, 6/2, urmând să dea piept cu Jelle Sels în marea finală a competiției. Iar ca povestea acestei finale să fie și mai dramatică, Sels și Dima au fost coechipieri în turneul de dublu, fiind eliminați în primul tur de cuplul Oliveira/Kolar.

Cei doi colegi, acum adversari, au început extrem de determinați marea finală. Pentru ambii ar fi însemnat primul titlu, ambii înregistraseră deja la Sibiu Open mai multe victorii în turnee Challenger decât în întreaga lor carieră, a fost un meci cu o presiune fantastică pe ambii jucători. Selle s-a năpustit pe adversar încă de la prima minge. Dragoș a rezistat, a returnat în teren mingi ce păreau pierdute și încet-încet a pus stăpânire pe meci. Selle, un jucător căruia îi place să joace rapid, să atace decisiv la fiecare ocazie, a început excelent meciul însă aceste retururi care cădeau tot timpul în teren i-au tăiat avântul și i-au tulburat concentrarea iar Dragoș s-a trezit la conducerea partidei încă de la mijlocul primului set. L-a închis pe primul la 6/4 iar în setul secund a început să crească nivelul presiunii și a cedat doar două game-uri.

“Este o performanță de excepție pentru tenisul românesc, atât prin victoria lui Dragoș Dima, cât și prin organizarea turneului și valoarea jucătorilor prezenți la startul competiției!

Sibiu Open a devenit un adevărat brand, nu numai din punct de vedere sportiv dar și ca eveniment, în general! Victoria unui român la Sibiu Open, într-un turneu în care jucătorii prezenți au acumulat împreună aproape 100 de participări la turneele de Grand Slam, ne onorează și ne bucură în aceeași măsură. Este rodul unui efort susținut al întregii echipe Pamira și, de asemenea, acest succes ne motivează pe mai departe. Obiectivele principale, promovarea Sibiului și susținerea sportivilor români au fost îndeplinite mai mult chiar decât ne așteptam! Recunosc că nu mi-am imaginat la prima ediție, acum 7 ani, că Sibiu Open va avea în aceeași săptămână pe tablourile de concurs un câștigător de Grand Slam, un vicecampion olimpic și un campion mondial cu echipa de Cupa Davis, și iată că Sibiu Open 2018 a avut parte de acest succes. De altfel, nu mi-am imaginat la începutul acestei ediții atât de puternice că un jucător român să ridice trofeul, și iată că s-a întâmplat prin victoria lui Dragoș Dima. Ar fi fost imposibil să cer mai mult de atât. Mulțumesc tuturor”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open.

 

Cu victoria de la Sibiu, Dragoș Dima a făcut un salt de 115 locuri în clasamentul ATP, de pe 394 până pe 279.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

România reprezentată din nou în semifinalele Sibiu Open

In: Sport

Victoria entuziasmantă a lui Dragoș Dima în meciul de ieri a făcut ca România să fie din nou reprezentată în penultimul act al celui mai important turneu de tenis masculin al țării, Sibiu Open.

Sferturile de finală ale turneului au fost, de departe, cele mai disputate partide din această ediție a turneului. Toate cele patru sferturi de finală s-au disputat în trei seturi, solicitând la maxim cei opt jucători ce s-au calificat în această fază a competiției. Primul sfert de finală a adus față în față doi jucători ce s-au autodepășit în acest turneu.

Jelle Sels, din Olanda, a intrat pe tabloul principal la Sibiu Open după ce și-a câștigat locul în turneul de calificări. În sferturi a întâlnit un alt jucător puțin probabil pentru această fază a competiției, pe spaniolul Barranco-Cosano, apărut pe tablou din postura de lucky-loser. Deși a pierdut primul set cu 3/6, olandezul a revenit și a câștigat următoarele două seturi cu 6/2, 6/4. Disputa iberică dintre spaniolul Pedro Martinez și portughezul Pedro Sousa, favoriți 7 respectiv 3 la câștigarea competiției a fost și mai disputată. Spaniolul a închis primul set cu 6/4. Portughezul a împins apoi setul secund în tiebreak și a forțat un set decisiv în care a cedat însă inițiativa iar Martinez nu a cedat nicio minge și a câștigat setul cu 6/2. Meciul vedetă al zilei a adus față în față doi jucători ce au împreună peste 36 de participări la turnee de Grand Slam.

Lukas Rosol, campion mondial în Cupa Davis cu echipa Cehiei l-a întâlnit pe principalul favorit la câștigarea Sibiu Open și, în același timp, cel mai bine clasat jucător în clasamentul ATP, Laslo Djere. Experiența lui Rosol a fost decisivă în primul set. La mijlocul setului cehul a făcut break și n-a cedat avantajul câștigând setul cu 6/3.

Ca și în partida anterioară, Djere a fost nevoit să își crească nivelul jocului ca să revină în meci și a reușit să oprească tirurile cehului și să câștige cu 6/4 setul secund. După un avertisment primit din partea arbitrului în debutul setului 3, Rosol și-a pierdut complet concentrarea iar ultimul set s-a încheiat cu un sec 6/0 iar Djere avansează în semifinale. În cazul în care va câștiga turneul de la Sibiu, sârbul îi va depăși în clasamentul ATP pe Berdych și Tsonga.

Ultimul meci al zilei a fost și cel mai gustat de către public. Singurul român rămas în competiție, Dragoș Dima, l-a întâlnit pe Kamil Majchrzak. Polonezul a făcut zile fripte românilor în ultima săptămână, el fiind cel care a câștigat partida decisivă din Cupa Davis România-Polonia, reușind să îl învingă pe Adrian Ungur și să câștige disputa pentru Polonia. Iar după primul set părea că va continua să facă victime printre jucătorii români. Un sec 6/0 iar speranțele erau minime pentru Dragoș. Însă al doilea cel mai bine clasat jucător român în clasamentul ATP a luptat pentru fiecare minge în setul secund. A dus setul în tie-break și a câștigat iar în setul III a arătat o defensivă de fier și a sancționat fiecare eroare a adversarului. Ultimul set s-a încheiat 6/3 iar România are, din nou, un reprezentant în semifinalele turneului de la Sibiu.

„Incredibilă victorie a reușit Dragoș ieri! Plină de suspans, a reușit să întoarcă rezultatul de la minge de meci, este al doilea meci consecutiv în care reușește această performanță, și sunt sigur că există foarte puțini jucători în lume care au reușit două victorii consecutive în același turneu într-o astfel de manieră. Dragoș Dima a răzbunat înfrângerea României în meciul de Cupa Davis contra Poloniei de duminica trecută de la Cluj, acest Majchrzak reușind victoria decisivă a Poloniei la scorul general de 2-2. În primul rând mă bucur că am decis să îi ofer un Wild Card lui Dragoș, iată, se dovedește ca am fost foarte inspirat, și nu în ultimul rând mă bucur să avem din nou un român în fazele finale ale turneului Sibiu Open și fac un apel la iubitorii tenisului să vină astăzi să susțină performanța românească în semifinala Sibiu Open a lui Dragoș Dima contra spaniolului Pedro Martinez. Vă așteptăm să susținem România, astăzi, la Sibiu Open!”, spune directorul turneului, Marius Vecerdea.

Partidele încep astăzi la ora 12 cu finala turneului de dublu. Finala îi aduce față în față pe principalii favoriți, cuplul german K. Krawietz / A. Mies împotriva favoriților trei, T. Bednarek (POL) / D. Pel (NED). Partida de dublu va fi urmată de semifinala Dima/Martinez și meciul Djere/Sels. Accesul la meciuri se face cu bilet, prețul unui bilet este 20 de lei și pot fi achiziționate de la recepția Tenis Club Pamira, str. Calea Șurii Mici, nr. 39.

Mâine, marea finală a turneului Sibiu Open va începe la ora 15 și va fi transmisă în direct pe Televiziunea Română și pe Digisport.

Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Adrian Ungur s-a retras din tenis dupa participarea la turneul Sibiu Open

In: Sport

Unul dintre cei mai spectaculoși tenismeni români din ultima decadă, Adrian Ungur, s-a retras din tenis după participarea la Sibiu Open.

Tenisul masculin românesc e mai sărac de ieri. Adrian Ungur, unul dintre jucătorii emblematici ai României în ultimii 10 ani, s-a retras din tenis după partida pierdută la Sibiu Open în fața italianului Fabrizio Ornago. Ungur a anunțat imediat după încheierea partidelor din Cupa Davis, ce a avut loc weekendul trecut, că Challengerul de la Sibiu va fi ultimul său turneu din cariera profesionistă. Decizia lui Adi vine după un an în care a jucat într-un singur turneu ITF și în meciurile de Cupa Davis împotriva Poloniei. În ciuda lipsei de meciuri, Adi a jucat ieri excelent. I-a luat primul set italianului cu 6/3, a cedat setul secund cu 3/6 dar în setul decisiv conducea cu 4/2 și părea că se îndreaptă spre victorie. Ornago a reușit însă și el un break, a egalat și a dus setul până în tie-break, unde a reușit să îl elimine pe român de pe tabloul principal. Pentru tenisul românesc veștile triste vin însă însoțite și de vești mai bune. Al doilea cel mai bine clasat jucător român în clasamentul ATP de simplu, Dragoș Dima, a reușit ieri o victorie spectaculoasă împotriva favoritului 2 al competiției, austriacul Dennis Novak. Dima a jucat fantastic și a închis meciul cu un neverosimil 6/2, 6/1. Dima a intrat pe tabloul principal un un wild-card oferit de organizatori. Cu Victor Cornea înfrânt de Joao Domingues și Nicolae Frunză retras din cauza unei accidentări după ce a terminat primul set, Dragoș Dima rămâne singurul jucător român pe tabloul principal de simplu la Sibiu Open.

Exceptându-l pe Novak, favoriții și-au confirmat ieri statutul. Laslo Djere, favoritul principal la câștigarea turneului l-a eliminat pe bulgarul Dimitar Kuzmanov, 7/6, 7/5, Pedro Sousa l-a scos pe indianul Nagal cu 6/2, 6/4, Bolelli a câștigat în două seturi identice meciul cu Jans Jahn, 6/4, 6/4 iar Marc Polmans l-a eliminat în 3 seturi pe Ofner, 7/5, 2/6, 6/3. Favoritul numărul 6, italianul Quinzi, s-a accidentat în timpul meciului cu Barranco Cosano și a fost nevoit să abandoneze. Quinzi făcea pereche cu Bolelli pe tabloul de dublu, ceea ce înseamnă că perechea italiană e nevoită să se retragă și din această competiție. După un prim set mai dificil, Lukas Rosol, campion mondial cu echipa Cehiei, a câștigat și setul secund împotriva lui Gonzalo Oliveira și avansează în următoarea fază a competiției.

Astăzi, partidele încep la ora 10:30. Cel mai așteptat meci al zilei este cel de dublu al medaliatului cu argint la Olimpiada de la Rio, Florin Mergea. Florin face echipă cu Patrick Grigoriu și azi vor da piept cu cuplul Dembek/Drzewiecki din Polonia. Partida este programată la ora 17 pe terenul central al Tenis Club Pamira.

Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Buzărnescu și Bolelli au jucat tenis cu copiii la Sibiu Open Kids Day

In: Sport

Peste o sută de copii care își doresc să învețe tenisul au venit astăzi la Tenis Club Pamira să o vadă și să schimbe câteva mingi cu una dintre cele mai valoroase jucătoare de tenis din România la ora actuală, Mihaela Buzărnescu.

Miki a venit la Sibiu special pentru a fi alături de cei mici la Sibiu Open Kids Day, eveniment deja devenit unul de tradiție înaintea debutului celui mai important turneu de tenis masculin din România.

Mihaela Buzărnescu a venit plină de zâmbete și încurajări și a trecut pe la fiecare spațiu de activități din cadrul evenimentului, a schimbat câteva mingi în zona de ping-pong, a tras câteva șuturi la poartă alături de tinerii fotbaliști și chiar s-a mâzgălit pe mâini cu cerneală de la cadourile primite de la copiii din zona de arts and craft. A semnat zeci de mingi și a făcut fotografii cu toți copiii care și-au dorit în telefon o amintire de neprețuit. Apoi, alături de Victor Cornea, singurul sibian de pe tabloul principal al turneului Sibiu Open, Miki a intrat în teren și a început să ia la „verificat” tinerii tenismeni. Primele mingi s-au schimbat timid, cu emoții, după care copiii au început să joace din ce în ce mai aprig și să o pună la încercare chiar și pe Miki.

Înfierbântați de gândul că schimbă mingi cu jucători pe care i-au văzut până acum doar la televizor, micuții s-au trezit față în față și cu singurul jucător din istoria Sibiu Open care deține un titlu de Grand Slam. Simone Bolelli a avut un parcurs absolut impresionant la Australian Open 2015. Pe tabloul de simplu a nimerit chiar în fața lui Roger Federer. Elvețianul l-a învins și apoi a câștigat turneul însă Bolelli a reușit să îi smulgă un set, un lucru cu care puțini jucători se pot lăuda. Eliberat de tensiunea turneului de simplu, Bolelli s-a concentrat pe turneul de dublu, unde alături de Fabio Fognini a câștigat marele trofeu al turneului Australian Open.

Între timp, turneul de calificări este aproape de final. În această dimineață se joacă ultimele patru partide pentru a afla jucătorii ce vor avansa pe tabloul principal al celui mai important turneu de tenis masculin din România. Unde nu îi așteaptă deloc meciuri ușoare. Jucătorii veniți din calificări vor da piept în prima rundă cu favoritul 4, italianul Simone Bolelli, cu favoritul 6, italianul Gianluigi Quinzi, cu spaniolul Carlos Gomez-Hererra și cu dublul campion la Sibiu Open, Adrian Ungur. Posesorii wild-card-urilor nu au nici ei meciuri ușoare. Favoritul local, Victor Cornea, îl întâlnește în primul tur pe portughezul Joao Domingues, Dragoș Dima pe favoritul 2, germanul Dennis Novak iar polonezul Michal Dembek pe cehul Kolar Zdenek. Ultimele partide din calificări încep mâine la ora 10 pe terenurile central și 5 iar partidele de simplu de pe tabloul principal vor începe în jurul orei 14.

Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Doi câştigători ai Cupei Davis prezenti la turneul de tenis Sibiu Open 2018

In: Sport

Doi câştigători ai Cupei Davis, cehul Lukas Rosol şi spaniolul Nicolas Almagro, precum şi vicecampionul olimpic la dublu Florin Mergea şi campionul de Grand Slam la dublu Simone Bolelli (Italia) sunt cele mai importante nume care vor participa la ediţia din acest an a Sibiu Open, desfăşurată în perioada 15-23 septembrie.

Potrivit informaţiilor prezentate joi de organizatori într-o conferinţă de presă, vineri, 14 septembrie, va avea loc tragerea la sorţi a tabloului de calificări, iar sâmbătă vor începe partidele care vor desemna jucătorii ce vor accede pe tabloul principal al competiţiei ce va avea loc pe terenurile Tenis Club Pamira din Sibiu.

Dotat cu premii totale în valoare de 50.000 de dolari, Sibiu Open este printre ultimele turnee ce se desfăşoară pe zgură în calendarul anual, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care este foarte atractiv pentru jucătorii ce preferă turneele pe zgură.

Astfel, în acest an pe lista de participanţi se regăsesc spaniolul Nicolas Almagro, mult timp în top 10 ATP, dar şi câştigător al Cupei Davis alături de selecţionata Spaniei, precum şi Lukas Rosol, de asemenea câştigător al Cupei Davis cu selecţionata Cehiei şi fost câştigător al turneului ATP de la Bucureşti. Un alt jucător foarte cunoscut este italianul Simone Bolelli, care în 2015 a fost campion de dublu la Australian Open.

Printre tenismenii români de valoare care vor lua parte la turneu se numără Florin Mergea, în competiţia de dublu, Adrian Ungur, beneficiar al unui wild-card, precum şi sibianul Victor Cornea, care a câştigat turneul de precalificări.

„Este un pic şocant pentru mine să avem aşa o participare valoroasă. Dacă acum şapte ani mi-ar fi spus cineva că vom avea la aceeaşi ediţie un câştigător de Grand Slam, doi campioni mondiali şi un medaliat olimpic, i-aş fi spus că e dus cu sorcova. Dar iată, am ajuns la acest nivel şi sunt foarte bucuros, în primul rând pentru oraşul Sibiu, să avem un eveniment de o asemenea valoare”, a afirmat Marius Vecerdea, directorul competiţiei.

Şi Mihaela Buzărnescu, cea mai bine clasată româncă în topul WTA după Simona Halep, va fi prezentă pe perioada turneului la Sibiu, urmând să participe duminică, 16 septembrie, la un eveniment de promovare a acestui sport în rândul copiilor, au anunţat organizatorii.

Sibiu Open este un eveniment cofinanţat de Consilul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

Sursa: Agerpres

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Rusine mondiala pentru Simona Halep! E prima data in istorie cand se intampla asta!

In: Sport

Simona Halep a părăsit US Open din primul tur și a intrat în istoria turneului din SUA. Sportiva noastră a devenit primul cap de serie numărul unu din istoria competiției care e eliminată în primul tur.

Halep a mers plină de încredere la New York, după victoria de la Rogers Cup și finala de la Cincinnati, însă Kaia Kanepi, adversara din prima rundă de la Flushing Meadows a fost prea puternică. Marea noastră campioană a avut un adevărat blocaj și nu s-a ridicat nicio clipă la nivelul așteptărilor, astfel că victoria estoniencei a venit logic, scor 6-2, 6-4.

În Era Open, capul de serie numărul unu nu pierduse niciodată din manșa inaugurală la US Open, astfel că Simo ajunge pe o listă rușinoasă. În istoria Grand Slamurilor, o astfel de contra-performanță mai avusese loc de doar 5 ori, dar niciodată la Flushing Meadows.

Sursa: digisport.ro

Mesajul Simonei Halep pentru romanii care au strigat mesaje anti-PSD in timpul finalei de la Montreal! ”E prea mult!”

In: Sport

Simona Halep i-a rugat pe românii care au strigat lozinci anti-PSD în timpul finalei de la Montreal să respecte terenul de tenis, „mult prea deosebit pentru astfel de lucruri”.

La finalul discursului său în engleză, Simona Halep a continuat: „Vreau să spun două cuvinte în română – mulţumesc pentru susţinere, şi pentru cei care au fost un pic altfel, vă rog data viitoare când veniţi pe un teren de tenis să respectaţi această încăpere, pentru că este mult prea deosebită pentru astfel de lucruri”.

Un român care a emigrat în Canada, spectator la meciul Simonei, a profitat de un moment de linişte. Şi-a strigat nemulţumirea faţă partidul de la Putere şi imediat s-au auzit hohotele de râs ale altor conaţionali ce erau în tribune.

El a rostit de mai multe ori sloganul şi a fost nevoie de intervenţia arbitrului pentru a restabili liniştea.

Simona Halep, zi fantastica la Rogers Cup! A spulberat-o pe Venus Williams si se distanteaza pe prima pozitie mondiala!

In: Sport

Turneul de tenis Rogers Cup, turneu de categorie Premier 5, care se desfăşoară la Montreal vine cu multe surprize încă de la debut. Daneza Caroline Wozniacki, ocupanta locului 2 în ierarhia mondială a pierdut joi în turul 2, în fața Arinei Sabalenka, scor 5-7, 6-2, 7-6 (4).

Acest lucru înseamnă aripi pentru Simona Halep, care se distanţează în fruntea clasamentului WTA. În acest moment, românca are 7.351 de puncte, in timp ce Wozniacki va ramane cu 6.135 de puncte. Rezulta un avantaj de 1.216 de puncte. Partea buna este ca Simona isi poate mari avansul in continuare, in functie de rezultatul pe care il va avea la Rogers Cup.

Sportiva din România a avut şi ea un meci greu în turul 2, reuşind să o învingă pe abia după 3 ore de joc pe Anastasia Pavlyuchenkova. „Nu stiu cum ma voi recupera, pentru ca sunt putin moarta. Sa vad cum ma refac si cum ma voi prezenta. Pe hard e mai greu impotriva ei, dar voi incerca sa ma bucur de timpul petrecut pe teren”, a spus Simona, după meci.

Noaptea trecută a jucat şi împotriva lui Venus Williams pe care a învins-o în două seturi 6-2, 6-2 şi avansează în sferturile de finală ale turneului. Simona este singura româncă rămasă în turneu, după ce Mihaela Buzărnescu s-a accidenta grav în meciul contra Svitolinei.

Protest fara precedent in sportul romanesc: Ministrul Ioana Bran e depasita de situatie!

In: Sport

Salariaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, cluburi sportive municipale, DJTS, Case de Cultură ale Studenţilor, Complexuri Sportive Naţionale intră în grevă generală, miercuri dimineaţă, până la soluţionarea problemelor legate de inechităţile salariale comparativ cu restul bugetarilor. Tot miercuri, ar urma să aibă loc prima rundă de negocieri pentur noul contract colectiv de muncă la nivelul grupului de unităţi din Ministerul Tineretului şi Sportului.

” În ceea ce priveşte greva generală în sport şi tineret, aceasta se va desfăşura conform programului stabilit. Mâine (n.r. – miercuri) începând cu orele 8.00 vor opri lucrul membrii de sindicat SNST din multe unităţi subordonate şi din unele federaţii sportive naţionale urmând ca în zilele următoare acestora să li se alăture şi ceilalţi colegi. În funcţie de rezultatul negocierilor colective care va debuta mâine, începând cu ora 15:00, vom decide asupra acţiunilor noastre de protest. Sunt grupe care au trimis tabelele cu semnaturile membrilor care au anuntat ca susţin în totalitate programul protestelor, inclusiv greva. Din informarile primite, aflam ca sunt directori care din exces de zel au intervenit pentru a bloca protestele. Analizăm posibilitatea de a face plangeri penale impotriva directorilor care au facut presiuni asupra angajatilor pentru a renunta la protest”, au anunţat reprezentanţii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, făcând referire la şedinţa reprezentanţilor grupului de lucru permanent nominalizaţi prin Ordinul Ministrului Tineretului şi Sportului nr. 541/20.07.2018 .

„Din partea ministerului delegaţia a fost condusă de Secretarul General dl. Ion Cristinel RUJAN şi a fost compusă din: Secretar General adj. Dna Madalina Minciunescu, Consilier al ministrului tineretului si sportului Dl.Alex Ciuca, Consilier resurse umane Dna elena Iarca, Director directia juridica Dnul Dacian Stan. Din partea Sindicatului Naţional Sport şi Tineret au participat: liderul Dnul Sandu Pop, Dl.Ionica Liviu si Dl.Andy Nagy. Alături de reprezentanţii sindicatului nostru au participat preşedintele Blocului Naţional Sindical Dl. Dumitru Costin şi secretarul general Dl. Horaţiu Raicu”, precizează sindicaliştii.

O altă concluzie a întâlnirii este aceea că au fost identificate inechităţi salariale, fiind solicitat un audit al Curţii de Conturi.

„Reprezentanţii ministerului ne-au comunicat că au făcut o centralizare a salariilor în plată la nivel central şi teritorial. Au constatat că pe lângă lucrurile revendicate de noi au identificat şi inechităţi salariale. Pe cale de consecinţă au solicitat Curţii de Conturi a României efectuarea unui audit privind salarizarea din aparatul central MTS si unitatile subordonate. La reproşurile făcute de preşedintele BNS privitoare la faptul că în cursul săptămânii trecute s-a aprobat în Guvernul României un Memorandum cu tema “Analiza de impact asupra transferului de competenţe de la nivel central la nivel local în domeniul tineretului şi sportului” fără ca S.N.S.T să fi fost consultat şi implicat în acest demers. Am primit promisiunea că de acum încolo, la elaborarea proiectului de lege care va consfinţi transferul de la MTS la autorităţile locale a structurilor de tineret şi sport, vor implica organizaţia noastră. Dacă mai adăugăm şi răspunsul dat de Dna. Secretar General adj,care nu a putut preciza un termen până la care Curtea de Conturi a României va finaliza auditul, concluzia care se desprinde este următoarea: FOLOSIREA CURŢII DE CONTURI ÎN ACEST DEMERS ÎI SCUTEŞTE DE RĂSPUNDEREA POLITICĂ ÎN A REZOLVA PROBLEMA SALARIZĂRII PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ACESTUI AN, CEL PUŢIN. Faptul că la rectificarea bugetară ce urmează a fi făcută peste câteva zile nu există nici o soluţie legislativă şi nici resursă financiară alocată suplimentar ne îndreptăţesc ca în numele SNST să declanşăm la nivel naţional o amplă acţiune care să vizeze demersuri în instanţele de judecată pentru toţi membrii SNST care au de revendicat drepturi salariale”, menţionează sindicatul.

În ceea ce priveşte negocierea Contractului Colectiv deMuncă, miercuri, de la ora 15:00, ar urma să aibă loc prima rundă de negociere a noului contract colectiv de muncă la nivelul grupului de unităţi din Ministerul Tineretului şi Sportului, având în vedere că din data de 9 iulie, membrii de sindicat nu se mai află sub incidenţa unui astfel de contract în pofida demersurilor făcute de S.N.S.T pentru rezolvarea acestei probleme.

Andy Nagy, preşedintele sindicatului naţional Sport şi Tineret, a declarat pentru News.ro că cea mai gravă problemă în urma declanşării grevei generale va fi întâmplinată în asigurarea personalului la 30 la sută din capacitate în taberele şcolare, acolo unde personalul este deja insuficient.

„Nu ştiu cum vor asigura cei 30 la sută din personal în tabere, nici nu vreau să mă gândesc. Mai ales că acum în perioada asta sunt foarte multe tabere, Aici este grav, un subiect delicat, toţi avem copii, e trist, dar nu avem ce face. Pentru că oamenii sunt foarte porniţi. Hai că la sportivi poate e altă problemă, acolo sunt adulţi, dar aici e vorba de copii”, spune Nagy.

El a mai precizat căpersonalul din MTS nu va intra în grevă: „Personalul din MTS nu intră în grevă, deşi eu cu ei am început acest sindicat. Dar ei au alte salarii, alte poziţii şi sunt şi presiuni. Pentru că au fost liste făcute cu semnături din cluburi sau DJTS-uri şi acum oamenii spun că nu mai vin pentru că au fost făcute presiuni de către directorii lor”.

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

VIDEO-Stadionul cu care Viorica Dancila se lauda in bilant ca-i gata se prabuseste!

In: Sport

Imagini incredibile la Târgu-Jiu, cu noul stadion al Pandurilor. Deși noua arenă a oltenilor nici măcar nu a fost inaugurată, acoperișul stadionului deja s-a surpat. O ploaie torențială de la sfârșitul săptămânii trecute a pus mari probleme noii construcții.

Într-un videoclip postat pe internet de un amator se poate observa foarte bine cum ploaia se scurge din acoperiș, iar reacțiile cetățenilor nu au întârziat să apară:

”Jalnic… La atâta stadionul de mare şi la câți bani s-au investit, mai mare rușinea, şi este la început. Mă întreb în câțiva ani, oare cade? Sper ca măcar să resusciteze cineva echipa noastră de fotbal şi să nu dispară, pentru că dacă ar dispărea, nu știu cu ce ne încălzește acest stadion”, este reacția unui gorjean.

Arena nu este încă finalizată și necesită noi fonduri pentru a putea fi dată în folosință. Până în prezent, 20 de milioane de euro au fost investite, iar pentru a putea duce la bun sfârșit proiectul, reprezentanții autorităților locale ar mai avea nevoie de alte 4 milioane de euro.

Pandurii se luptă cu alte cluburi de tradiție precum U Cluj, UTA Arad, Farul Constanța și Argeș Pitești pentru promovarea în prima ligă.

Sursa: digisport.ro

Violente pe Arena Nationala la derby, plus materiale pirotehnice interzise! Ce face Jandarmeria?

In: Sport

Jandarmeria Capitalei a identificat, în urma partidei de fotbal dintre FCSB şi FC Dinamo Bucureşti de pe Arena Naţională, cinci persoane care au folosit materiale pirotehnice, fiindu-le întocmite actele de sesizare în vederea cercetării penale.

„În urma partidei de fotbal dintre FCSB şi FC Dinamo Bucureşti disputată pe Arena Naţională, Jandarmeria Capitalei a luat următoarele măsuri:

– cinci persoane care au folosit materiale pirotehnice au fost identificate pâna în prezent şi le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală pentru infracţiunea de deţinere şi utilizare a obiectelor pirotehnice;

– au fost sesizate organele competente cu privire la săvârşirea unei fapte de ultraj, de către un bărbat în vârstă de 36 de ani care a lovit un jandarm;

– au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.000 de lei, iar împotriva a două persoane a fost luată măsura de interzicere a accesului la competiţii sportive pe o perioadp de 6 luni şi 1 an”, informează Jandarmeria Capitalei, potrivit unor rezultate preliminare ale acţiunilor întreprinse duminică seara.

De asemenea, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin conform legii în ceea ce priveşte controlul persoanelor la intrarea în stadion şi interzicerea accesului cu obiecte pirotehnice, organizatorul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar doi agenţi ai societăţii de securitate cu suma de 100 de lei fiecare.

Superbet, noul sponsor al CSM Politehnica Iași, revelația ediției trecute a campionatului național de fotbal

In: Sport

CSM Politehnica Iași și Superbet au încheiat astăzi unul dintre cele mai importante contracte de sponsorizare din istoria echipei ieșene care evoluează în prima Ligă a Campionatului național de fotbal. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la HOTEL RAMADA din Iasi

Superbet a fost mereu alături de fotbalul și de sportul românesc. De azi, suntem mândri că putem contribui la ascensiunea unei echipe tinere, dar care a surprins plăcut anul trecut prin prestația excelentă și talentul dovedit„, a declarat Vlad Ardeleanu, director general Superbet România.

“Ghidati de dorința continuă de autodepășire a performanțelor obținute, clubul nostru a ales Superbet, un partener de încredere care va avea o contribuție importantă în atingerea obiectivelor propuse pentru acest sezon competițional. Devii mai bun doar asociindu-te cu cei mai buni.” a declarat la rândul său Iuliano Ene, director comercial al CSM Politehnica Iași

Clubul CSM Politehnica Iași, înființat în 2010, este reprezentantul în prima ligă al celui mai important oraș din Moldova și anul trecut a impresionat prin jocul modern, ofensiv și spectaculos cu care a pus mari probleme echipelor aflate în lupta pentru titlul de campioană. Tânăra echipă continuă practic tradiția fotbalistică importantă stabilită de Politehnica Iași, club ale cărui repere sportive au fost tot culorile alb-albastru și stadionul Emil Alexandrescu din Dealul Copoului.

„Mentalitatea lipsită de complexe a echipei și entuziasmul bine cunoscut al suporterilor din capitala Moldovei rezonează cu valorile Superbet, un start-up românesc care a crescut alături de clienții săi și care astăzi este lider detașat al industriei”, a ținut să mai spună Ardeleanu, explicând astfel fireasca asociere dintre cele două branduri.

De amintit că Superbet susține performanța în mai multe sporturi: este sponsor pentru singurul turneu de tenis masculin din România inclus în circuitul ATP – Sibiu Open, pentru vicecampioana României la baschet – Steaua CSM, pentru echipa de ciclism Dinamo BikeXpert și pentru echipa care a dat golgheterul ediției trecute a Ligii I, Gaz Metan Mediaș.

DESPRE SUPERBET

  • Superbet este cel mai mare operator de jocuri de noroc din România, cu o rețea în retail de aproape 000 de agenții în toată țara și un număr de aproape 15 milioane de pariuri plasate lunar.
  • Cu peste 3.500 de angajați, Superbet România este cel mai mare plătitor de taxe și impozite din industria de profil și printre cei mai mari contribuabili la bugetul național cu cele peste 35 de milioane de euro plătite în 2017.
  • În 2017, Superbet a devenit prima companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 9,6 milioane de lei vândute unor investitori români.
  • Tot în 2017, compania și-a lansat oficial operațiunile și pe piața din Polonia. Superbet Polonia deține o licență de operare în retail și este singurul operator străin autorizat să funcționeze pe piața poloneză.
  • În prezent, în afara României are birouri deschise și operațiuni în 10 țări precum Polonia, Austria, Serbia, Croația, Malta și Marea Britanie
  • Superbet a fost fondată în 2008 de Sacha Dragic, care astăzi este CEO al întregului grup de firme.

DESPRE CSM Politehnica  IAȘI

  • CSM Politehnica Iași joacă meciurile de acasă pe Stadionul Emil Alexandrescu din Iași.
  • CSM Politehnica Iasi este echipa fanion a orasului Iasi si a regiunii de nord –est a tarii.
  • În 2016 a obținut prima sa calificare într-o competiție europeană – UEFA Europa League.
  • În sezonul 2017-2018 CSM Politehnica Iasi a reușit calificarea  în play off
By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,
!-- Composite Start -->
Loading...