VIDEO-Presedintele Iohannis, ovationat public de sute de romani in Italia

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei
Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, de primarul Romei, Virginia Raggi, în cadrul vizitei de stat pe care şeful statului român o efectuează în Republica Italiană.

Klaus Iohannis a sosit la sediul Primăriei Romei împreună cu soţia lui, Carmen Iohannis, cuplul prezidenţial fiind întâmpinat de Virginia Raggi.

Mai mulţi români din Italia l-au aşteptat pe şeful statului la sosirea la Primăria din Roma, aplaudându-l, scrie agerpres.ro. Iohannis s-a oprit, în timp ce urca scările, alături de soția sa și de gazda sa, și i-a salutat pe românii care l-au așteptat.

Ulterior, preşedintele se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia, la care va participa şi primarul Romei.

Întâlnirea va avea loc în Sala Esedra di Marco Aurelio din cadrul Musei Capitolini. Sala este una dintre cele mai importante din Muzeul Capitolin, fiind folosită pentru ceremoniile la nivel înalt, cu participarea şefilor de stat sau de guvern. Sala găzduieşte o serie de opere importante, printre care statuia de bronz a lui Marc Aureliu, realizată în jurul anului 176 d.Hr.

Vizita de stat în Italia a preşedintelui Iohannis, care se desfăşoară în perioada 14 – 17 octombrie, are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi al aniversării a 10 ani de la ridicarea relaţiei bilaterale dintre România şi Italia la nivel de Parteneriat strategic consolidat.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, aceasta este prima vizită de stat din ultimii 45 de ani în Italia a unui şef al statului român.

Agenda vizitei a inclus întrevederi oficiale cu omologul italian Sergio Mattarella, cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Giuseppe Conte, cu preşedintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberto Fico.

Presedintele Iohannis, in mijlocul romanilor din Italia: Sunt realmente emoţionat că putem să trăim acest moment. Este senzaţional – Columna lui Traian iluminată în tricolor!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat duminică seară, la Roma, că pacea socială în România se reclădeşte.

“Pacea socială în România cred că se reclădeşte. Şi avem nevoie de astfel de simboluri pentru a reclădi pacea socială şi în România şi o vom face”, a declarat Iohannis, care a participat, duminică seară, la Roma, la iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României.

Totodată, şeful statului a spus că acest eveniment i se pare emoţionant şi plin de semnificaţie.

“Mi se pare un moment deopotrivă emoţionant şi plin de semnificaţie. Columna lui Traian (…) este considerată certificatul de naştere al poporului nostru şi, iluminată în tricolor, cred că este importantă şi pentru relaţia dintre popoarele noastre, îi dă un farmec aparte, dar ne arată şi unde este istoria noastră şi sper să ne arate şi unde este viitorul nostru”, a precizat Iohannis,  citat de trimisul special Agerpres.

De asemenea, preşedintele a spus că este foarte bucuros că participă la acest eveniment.

“Foarte frumos moment. Mulţumesc organizatorilor. (…) Sunt realmente emoţionat şi foarte bucuros că putem să trăim acest moment. Este senzaţional – Columna lui Traian iluminată în tricolor. Cred că un simbol mai profund, mai frumos pentru legătura între popoarele noastre nu există. (…) Este emoţionant că au venit atâţia oameni, foarte, foarte mulţi români”, a mai arătat Iohannis.

La sosirea la Columna lui Traian, Klaus Iohannis şi soţia lui au fost aşteptaţi de autorităţi locale şi de câteva sute de persoane, între care un grup de copii din comunitatea de români din Italia. Oamenii l-au aplaudat pe Iohannis, i-au strigat numele şi au scandat “Uniţi salvăm toată România”.

Ulterior, Columna lui Traian a fost iluminată în culorile drapelului naţional, moment în care oamenii au început să cânte imnul de stat al României.

Totodată, preşedintele şi soţia lui au discutat cu copiii, s-au fotografiat cu aceştia şi le-au mulţumit celor prezenţi la eveniment.

Cuplul prezidenţial a participat şi la un spectacol organizat în cadrul evenimentului. La plecare, Iohannis şi soţia lui au continuat să discute cu oamenii şi să se fotografieze cu ei.

Mai mulţi oameni au continuat să-i strige numele lui Iohannis, să aplaude şi să scandeze “Trăiască România mare!”, “Trăiască Sibiul!”, “Uniţi, salvăm toată România!”, “România, trezeşte-te?”, “PSD, ciuma roşie” şi “Vrem acasă, hoţii nu ne lasă!”.

Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei de stat pe care Klaus Iohannis o efectuează în perioada 14 – 17 octombrie în Republica Italiană.

Vizita lui Klaus Iohannis în Republica Italiană are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi al aniversării a 10 ani de la ridicarea relaţiei bilaterale dintre România şi Italia la nivel de Parteneriat strategic consolidat.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, aceasta este prima vizită de stat din ultimii 45 de ani în Italia a unui şef al statului român.

Luni vor avea loc convorbiri oficiale cu preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, pe teme legate de Parteneriatul strategic consolidat dintre cele două ţări şi de cooperarea în plan european, internaţional şi securitar.

Sursa

Meteo: Toamna blanda se prelungeste pana aproape de decembrie!

In: Stirea zilei, Vremea

Vremea se va menţine, în general, caldă pe parcursul următoarelor patru săptămâni, valorile termice situându-se în limitele climatologice normale ale perioadei, reiese din prognoza specială publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 15 octombrie – 12 noiembrie 2018, potrivit Agerpres.

Din punct de vedere al precipitaţiilor există posibilitatea unui excedent, în debutul lunii noiembrie, mai ales în zonele de munte.

Astfel, în săptămâna 15 – 22 octombrie, temperatura aerului se va situa peste normele climatologice ale perioadei în toată ţara. Precipitaţiile vor fi, în general, deficitare la nivelul întregului teritoriu.

Totodată, pe durata intervalului 22 – 29 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de normalul termic al săptămânii în vestul teritoriului, cu posibilitatea de a fi uşor mai ridicate în rest. Regimul pluviometric va fi, în general, apropiat de normalul săptămânii în regiunile sud-estice şi excedentar în restul teritoriului.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 29 octombrie – 5 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestui interval în regiunile vestice şi centrale, respectiv uşor mai ridicate decât acestea în restul teritoriului. Pe durata aceluiaşi interval cantităţile de precipitaţii vor fi, în general, apropiate de normalul perioadei, cu posibilitatea de a exista un uşor excedent local în zonele de munte, precum şi în regiunile sudice, estice şi centrale.

În prima parte a lunii noiembrie (5-12), temperatura aerului se va situa în jurul valorilor normale pentru această săptămână la nivelul întregii ţări, iar regimul pluviometric va fi, în general, apropiat de cel normal al perioadei, cu posibilitatea unui uşor excedent local în zonele de munte.

Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Prognoza estimează media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993 – 2016, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, precizează ANM.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

BOR trece la atac: Referendumul nu a trecut din cauza asocierii cu Liviu Dragnea!

In: Stirea zilei

Cauzele care au determinat prezența slabă la referendumul pentru interzicerea căsătoriilor homosexuale au fost „politizarea” demersului, „asocierea cu un anumit personaj politic”, respectiv Liviu Dragnea, și modul neclar în care a fost formulată întrebarea, a declarat luni, la RFI, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Acesta a detaliat, pentru postul de radio RFI, care sunt în opinia sa cauzele care au dus la invalidarea referendumului.

Prima cauză invocată de acesta a fost amânarea, discutarea și rediscutarea referendumului timp de trei ani de zile, astfel încât „tema a fost demonetizată și discreditată”. În plus, „în spațiul mediatic tema nu a fost bine primită și nici comentată cu maximă obiectivitate”.

O altă cauză a fost determinată de faptul că foarte mulți oameni, „deși gândesc identic cu cei care au votat la referendum (…) totuși au avut o reținere provocată de următoarele două elemente: s-a indus ideea că neclaritatea întrebării, pentru o majoritate, ar ascunde posibile surse de manipulare și de modificare ale unor alte legi, asta au înțeles foarte mulți oameni, pe de altă parte, al doilea element, asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic, s-a spus clar, este referendumul lui X”.

Întrebat cine este „X”, Bănescu a răspuns: „Evident, cei care au spus asta în spațiul public s-au referit la dl Dragnea, pe care l-au asociat într-un mod insistent cu acest referendum, ignorând faptul că actualii guvernanți erau obligați să organizeze acest referendum, acum sau mai târziu”.

Acesta a subliniat însă că nu putem „vorbi despre vinovați punctuali, putem vorbi despre cauze care au determinat această reținere a multor cetățeni de a merge la vot și am menționat două dintre ele: politizarea, asocierea cu un anumit personaj politic și, evident, întrebarea, care pentru mulți a avut un grad de neclaritate care a indus din păcate în eroare”.

Vasile Bănescu nu crede că „se va ajunge în societatea românească la adopția de copii de către cuplurile homosexuale”.

„Nu consider că este un pericol iminent dar nu subestimez influența ideologică care punctual este adesea foarte intens promovată de vârfurile ideologiei LGBT-iste, știm că nu doar la noi, dar mai ales în spațiile apusene . Această ideologie este una reală, este una manifestată intens”, a susținut purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Bănescu a subliniat că Biserica Ortodoxă este „pro-europeană, pro-democrație” dar „nu poate fi niciodată neglijentă cu niște valori creștine care fac parte din tezaurul pe care s-a edificat”, iar una dintre aceste valori este căsătoria.

„Niciodată Biserica nu va putea fi de acord cu diluarea instituției căsătoriei sau cu deschiderea ei către persoane de același sex”, a avertizat el.

Sursa: hotnews.ro

„Dragi” PARLAMENTARI, vă doresc să trăiți cu aceeași inima cu care au plecat cei doi pitici astăzi spre casă după ce și-au lăsat tatăl la autocar”

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Milioane de români voteză politicieni corupți, condamnați la închisoare. Apoi se miră cî trebuie să fugă din țară de sărăcie, corupție sau sistem de sănătate făcut praf. Asta înseamnă un vot.

Andrei Florentin Goșu, pe facebook: „Dragi” PARLAMENTARI, vă doresc să trăiți zi de zi cu aceeași inima cu care au plecat cei doi pitici astăzi spre casă după ce și-au lăsat tatăl la autocar. Tatăl plecat în afară la munca, ca voi să vă p….i pe ea DIASPORA.

Tatal ce strângea în mână un bilet și către care mai arunca din când în când câte un ochi cu durere ca poate, poate, suna cineva, ii da vreo veste și poate nu mai pleacă… Și așa l-ar rupe …. Dar nu…

Să aveți ochii în lacrimi măcar pe jumătate din cât au avut cei doi pitici, dar nu pentru o zi,ci de astăzi înainte și pana la sfârșitul vieții voastre. Să aveți sufletul tatălui care urcat în autocar își mușca fălcile ca să nu izbucnească în lacrimi, sa aveți inima mamei care a rămas cu doi pitici și care s-a văzut forțată de un sistem bolnav sa le explice copiilor ca tati pleacă dar se va întoarce la Crăciun cu cadouri pentru ei.

Toate zilele de acum incolo sa va fie cu un un gol în suflet(suflet pe care oricum nu îl aveți) ca a acestor copii de astăzi, când cu rucsacele în spate au plecat spre grădiniță și știu ca diseară tati nu mai este acasă pentru ceva timp…

Faceți un “studiu de piață” , mergeți prin autogări, prin aeroporturi și o sa vedeți acolo durere cât nu ați văzut în toată viata voastră . Cumva, poate vă mai îndulciți și voi și oferiți șanse celor plecați sa se întoarcă acasă, acasă fiind FAMILIA!!!”

VIDEO-Premierul Dancila, discurs agresiv si plin de insinuari in Parlamentul European!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Premierul Viorica Dancila a avut un discurs extrem de violent in timpul dezbaterii legate de statul de drept din Romania in Parlamentul European.

„Nu am venit sa dau socoteala, ci pentru ca va respect si va pretuiesc. Pentru cine vrem sa construim o justitie corecta in Romania? Pentru MCV, pentru magistrati? O construim pentru cetateni. Justitia trebuie sa fie garantia ca drepturile cet sunt aparate.

In ce fel a aparat MCV incalcarea drepturilor cetatenilor? Nu am vazut nimic in rapoartele MCV despre protocoalele secrete dintre serviciile de informatii si justitie. Milioane de romani s-au aflat sub monitorizarea servicilor. Exista decizii care arata cum s-au falsificat probe cum s-au santajat martorii. Nimic in rapoartele MCV. Acest mecanism si-a ratat menirea pentru care a fost redactat. Cer sa se spuna cine a redactat rapoartele, cine a furnizat datele?

Daca suntem sinceri, de la aceste abuzuri trebuie sa incepem.

(…) Noile legi ale justitiei le dau judecatorilor independenta. Independenta este totala”, a declarat Dancila la Strasbourg.

Romania a pierdut la CEDO in fata lui Bivolaru!

In: Stirea zilei

CEDO a hotărât marți că liderului Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, i-a fost încălcat dreptul la judecarea cauzei sale în termen rezonabil și a stabilit că România va trebui să-i plătească daune morale în valoare de 1.200 de euro, plus cheltuielile de judecată, informează Mediafax.

Judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului s-au pronunțat în cazul România v. Bivolaru (nr.66580/12), constatând o încălcare a art. 6 § 1 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului (dreptul la un proces echitabil şi în termen rezonabil).

Artistă româncă stabilita in Germania: „Cine a scos vorba că în străinătate trebuie să te ferești de neamul tau, a zis-o bine!”

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Doina Badea, venită în Germania de 9 ani unde și-a deschis un salon de cosmentică, remarcându-se în același timp ca artistă de muzică populară și organizatoare și prezentatoare de evenimente,a publicat pe pagina ei de Facebook o lungă postare plină de năduf, care face referire la stereotipul pe care îl cunoaștem toți: în străinătate ferește-te de români, informează ziarulromanesc.de.

”Cine o fi scos vorba ca in strainatate trebuie să te ferești de neamul tau ca de omul roș’ si de ăl spân, cam a zis-o bine!

Cu toate astea m-am încăpățânat sa fac pe voia inimii si sa nu iau în seama vorbe cu înțelepciune. Ma apuca lehamitea , cum cred ca pe multi dintre voi , cand imi ajung la urechi tot felul de inepții lansate de te miri cine, unii care ti se dau prieteni si nu mai stiu cum sa te barfeasca. Mai dragilor, nici iadul nu mai primește draci mai negrii decât aia autentici, unde vreti voi sa ajungeți cu asta?

Sa ne înțelegem, ce scriu acum nu este o frustrare, este pur si simplu un apel la bunul simț. Cei care îl mai aveti desigur! Am mai scris în câteva postari si au curs compatimiri prin comentarii, dar credeti-ma ca nu am nevoie. Sunt prea bine pe picioarele mele si nu am nevoie de sprijin, însă, tocmai ca nu ma clatin, am întins destul de des mâna acelora care au avut nevoie de ajutor, sau de un start. Asta pt ca m-a ajutat bunul Dumnezeu sa pot, am facut-o cu tot dragul.

Am dat de mâncare, le-am asigurat acoperis deasupra capului sau am îmbrăcat diverse persoane la nevoie. Am mers si m-am interesat pt unii si altii pe unde au avut nevoie, au intrat la munca si asa mai departe…

Nu scriu asta sa ma laud, nu am nevoie de aplauze, din altă parte imi vine aprecierea pe care o doresc. Va scriu pur si simplu sa învățați să faceți si voi la fel !

Dacă am ajutat cate un om talentat sa se lanseze, este pentru ca am considerat ca merita si am facut-o cu tot dragul, nici intr-un caz nu am pus stăpânire pe cineva si nu am interzis cuiva sa faca ce ii place.

Este drept , ca as fi putut face altceva cu timpul meu, cu sculele în care am investit, cu microfoanele în care multi mi-au suflat.

Dar….am pus la dispoziție repertorii, echipă, fotografii pe care eu le plătesc, masina pentru transport, m-am deplasat sa cumpăr la unul si la altul ce-i mai lipseste, de la haine până la instrumente, le-am încărcat telefoane sau pur si simplu le-am dat bani de mâncare si tigari. Nu mai spun de porți deschise, multor artiști care nu au stiut nici sa spuna un simplu multumesc.

Au ras unii pe net cand au vazut distribuția la unele evenimente, eu nu….am avut incredere in toți, indiferent cât de pregătiți au fost. Si as mai fi adus, însă va stiti cei care ati avut de obiectat, ce nu v-a convenit…am tinut cont si de parerile voastre.

Am dus în cârcă, pe banii mei, multe, ca mai apoi sa atrag invidie si vorbe de ocară.

Dacă bunul vostru simt va spune ca trebuie sa comentați prostii ganditi-va ca nu din cauza mea nu veti mai fi căutați, ci din cauza caracterului lipsa. Poti sa canti dumnezeieste daca nu stii de unde pleci, cândva viața tot acolo te întoarce. Si nu numai sa canti.

E destul de multa munca in spatele unui artist adevarat si singurul care îl califică este marele public. El alege daca esti sau nu potrivit acolo.

Nu este nimeni legat de mine, poate fiecare artist sa faca exact ce îl taie capul. Faceti si voi putin din astea, bateti-va capul , pierdeți nopți si cheltuiti bani si apoi luati ce vreti, ce considerati…. dar nu suflati în ciorba mea ca poate ne mai întâlnim si chiar daca nesimțirea va ajuta sa va uitati in ochii mei, considerația mea nu o veti mai avea !

Spor la organizat !”

FOTO-Ninge ca-n povesti in Romania, la sfarsit de septembrie!

In: Stirea zilei, Vremea

La Bâlea Lac ninge astăzi ca-n povești. La momentul actual sunt 0 grade la peste 2000 de metri altitudine, iar zăpada este viscolită pe creste. 

Reprezentanții Salvamont Sibiu au trimis astăzi după-amiaza câteva filmulețe în cu una din cabanele de la Bâlea Lac, înconjurată de ninsoare.

La ora redactării acestei știri, potrivit ANM sunt 0 grade la Bâlea Lac.

Ne asteapta cateva luni grele! Meteorologii au anuntat prognoza pentru la iarna

In: Stirea zilei, Vremea

Vara anului 2018 a fost, fără doar și poate, una atipică, cu ploi torențiale și temperaturi care au depășit 30 de grade foarte rar și se pare că și iarna va fi la fel. Mai exact, conform estimărilor făcute de meteorologi, iarna va fi lungă în acest an, din cauza unor curenți ce-și modifică traiectoria. 

Astfel, primele estimări realizate de meteorologi arată că iarna va începe devreme, la sfârșitul lunii noiembrie și va rămâne aici până la jumătatea lunii ianuarie.

Este de așteptat, însă, ca în lunile decembrie, ianuarie și februarie să ningă frecvent, însă fără a se înregistra viscol ori ger. 

În mod neobișnuit, fenomenele extreme vor apărea la începutul lunii martie, când gerul năprasnic și viscolul vor lovi mai multe zone din Europa.

Probabilitatea producerii unui fenomen El Nińo, un episod meteorologic sever care duce la creşterea temperaturilor medii la nivel global, a ajuns la 70% în ultimul trimestru al anului, a anunţat luni Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), citată de AFP.

„Conform previziunilor modelelor şi interpretărilor experţilor, există o probabilitate de circa 70% ca circumstanţele observate să atingă stadiul unui episod El Nińo de o intensitate scăzută în ultimul trimestru al anului 2018 şi în timpul iernii boreale 2018/19”, a indicat într-un comunicat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), o agenţie ONU cu sediul la Geneva.

„Cu alte cuvinte, acest scenariu este de două ori mai probabil decât cel al persistenţei unor condiţii neutre”, au subliniat experţii.

„Această încălzire ar putea (…) avea loc foarte repede, între septembrie şi noiembrie deja, deşi previziunile în cauză sunt incerte”, a adăugat OMM.

Fenomenul El Nińo reapare în mod regulat şi constă într-o creştere a temperaturii Oceanului Pacific, împingând în sus temperaturile medii şi afectând cantitatea de precipitaţii la nivel global.

Agenţia ONU notează că intensitatea următorului episod El Nińo este „incertă, deoarece rezultatele previziunilor numerice oscilează între condiţii neutre şi un El Nino de o intensitate moderată”, însă dă asigurări că „apariţia unui El Nińo puternic este puţin probabilă”.

El Nińo este un fenomen meteorologic cu impact major asupra climei globale, care are drept rezultat, în diferite părţi ale lumii, seceta sau inundaţiile.

OMM subliniază că fenomenul El Nińo nu este singurul factor care determină modele climatice la nivel global. În plus, potrivit experţilor, nu există neapărat o corelaţie directă între intensitatea unui episod El Nińo şi amploarea impactului său.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Roman intors acasa din Canada: ”Romania nu mai este cum am lasat-o! Nu imi mai e rusine fata de canadieni”

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Un român din Canada, întors acasă pentru vacanță, a continuat să-și expună impresiile pe Facebook.

Cristian Secrieru: „SPRE CANADA

Drumul spre Toronto a fost cu soare nonstop 10 ore, majoritatea peste Atlantic. Incarcat cu tot felul de ganduri si amintiri. A fost scurta ca o permisie din armata in care mergi acasa pentru putin timp, ii vezi pe ai, si apoi trebuie sa te intorci inapoi la unitate.

Doua ganduri am avut, unul ca Domnul a fost cu noi si ca ne-am implinit planurile sa vedem cat mai mult, si sa petrecem timp cu cei dragi din familie. Al doilea gand, ca Romania nu mai este cum am lasat-o, si nu imi mai este rusine fata de canadieni sau fata de chinezi, ci ma pot uita la ei nu chiar ca egali dar aproape, si in anumite directii, ma pot uita deja de sus.

Am condus in Romania 3500 de km, am facut 1700 de poze si videouri, si a fost o nebunie sa umblu cu cateva mii de dolari in buzunare, pentru ca bancile nu pot elibera un card pe loc pentru suma de bani care vrei sa o pui la ei.

Am vrut sa schimb ceva dolari la BCR in Brasov, mi-au spus ca aveam nevoie de pasaport si permisul de conducere cu adresa si ca dura 15 minute numai sa bage datele, dandu-mi 3.01 roni pe dolar.

Nu aveam permisul la mine si m-am dus la o casa de schimb a unor musulmance si nu mi-au cerut decat pasapoartele, si mi-au dat 3.06 roni pe dolar. In Bucuresti la Obor nu mi-au cerut nici un document. Diferite moduri de a face business.

Cei care stau in Ontario sau Quebec, sunt cu 3000 de km sau 3 ore mai aproape de Romania si 500 de dolari mai putin de persoana la biletul de avion. Si fac doar 10 ore pana la Bucuresti. Noi am facut cu escalele aproape 20 de ore si am avut nevoie de cate o noapte in Bucuresti in plus, adica alte cateva sute de dolari mai mult. Asa ca pentru noi din Vancouver efortul de a veni in Romania este mult mai mare”.

O romanca numita ministru in Guvernul Frantei! In Guvernul lui Dragnea nu avea nicio sansa!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

La scurt timp după ce Laura Fessel a demisionat din funcţia de ministru al Sportului, Franţa a desemnat o altă personalitate marcată pentru a ocupa acest post. Astfel, noul ministru este Roxana Mărăcineanu, o fostă înotătoare născută în 1975 la Bucureşti.

Sportul este domeniu prioritar în Franţa, astfel că ”sectorul” a fost dat pe mâna unei alte mari campioane, după ce Laura Fessel, dublă campioană olimpică la scrimă (1996), a demisionat. Astfel, în fruntea Ministerului Sportului a fost numită Roxana Mărăcineanu, prima campioană mondială a Franţei la înot. În 1998, sportiva câştiga titlul mondial la 200 metri spate, în cadrul întrecerilor de la Pert. Mărăcineanu a obţinut medalia de argint şi la Jocurile Olimpice de la Sydney, iar cariera sportivă şi-a încheiat-o în 2004, scrie Mediafax.

Născută la Bucureşti, Roxana Mărăcineanu s-a stabilit de mică la Mulhouse unde a început înotul de performanţă. În 2007, a fost consultant de specialitate pentru „France Televisions” în timpul Mondialului de la Melbourne, după care s-a implicat în numeroase programe sociale. În 2010, a candidat pentru Partidul Socialist în alegerile regionale, iar pe 21 martie a fost aleasă consilier regional în Île-de-France. Roxana are şi doi copii.

!-- Composite Start -->
Loading...