Ambasadorul Romaniei la Londra, despre romanii blocati pe aeroport: Sa se descurce, nu suntem babysitteri publici!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Cei este 100 de pasageri români ai unei curse Londra-Cluj ce trebuia să decoleze duminică de pe aeroportul Lutton au fost nevoiți să rămână la sol, din cauza condițiilor meteorologice severe din Marea Britanie. După lungi ore de așteptare și incertitudine, ei au fost sfătuiţi să îşi facă rezervare pentru un alt zbor şi să revină luni.

Potrivit agenției MEDIAFAX,  românii susţin că au sunat la Ambasada României în Marea Britanie, dar nu a răspuns nimeni. Ministerul Afacerilor de Externe a declarat, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că nu a fost solicitată asistenţă. Contactat de agenţia de presă, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat că este la Cardiff şi nu are cunoştinţă de situaţia românilor din aeroportul din Londra. Mai mult, el a precizat că NU va acorda asistenţă consulară în astfel de cazuri.

Întrebat dacă oamenii, care stăteau de şapte ore pe aeroport fără să fie informaţi cu exactitate dacă vor pleca sau nu în cursul zilei, pot fi ajutaţi, Mihalache a răspuns:

„Au o problemă cu autorităţile? Asta e o problemă a ambasadei, nu anularea unor zboruri din motive meteorologice, ceea ce mi se poate întâmpla şi mie ca ambasador. Cred că oarecum am ajuns cam departe cu această discuţie cu asistenţă consulară, cu lucruri care se întâmplă şi care ţin de cum zboară avioanele în lume. Mă interesez asupra acestui subiect, dar vă spun că nu voi da nicio asistenţă nimănui căruia i s-a anulat zborul din motive meteorologice. Statul român este responsabil de relaţia cetăţenilor săi cu autorităţile, nu cu meteorologia, a spus Dan Mihalache, citat de MEDIAFAX.

„Şi eu ce treabă am cu chestia asta, iertaţi-mă e o chestiune care se întâmplă, nu e în autoritatea statului să se ocupe de zborurile care sunt anulate. Acum cred că exagerăm puţin. Ce asistenţă consulară să dau eu ca ambasadă unor oameni ale căror zboruri se anulează din raţiuni meteorologice? Nu credeţi că am ajuns puţin cam departe? „, a mai declarat ambasadorul.

Ulterior, preciează MEDIAFAX, ambasadorul Dan Mihalache a revenit şi a anunţat că un consul va merge „în mod excepțional” să discute cu oamenii.

„În mod excepţional un consul se va deplasa la Luton, este vorba despre două curse Wizz Air, pentru a discuta cu cetăţenii şi nu ştiu cu cine, şi cu companiile aeriene, că cu altcineva nu are cu cine, că nu au problemă cu autorităţile. Îmi menţin însă punctul de vedere: aceste lucruri nu sunt de competenţa ambasadei şi a consulatului, pentru că noi avem altă misiune şi nu suntem un fel de babysitteri publici care trebuie să facem tot felul de lucruri care ţin de relaţiile private„, a declarat Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, pentru agenţia MEDIAFAX.

Pariu urias al unei companii gigant: Vrem sa aducem inapoi romanii plecati in SUA!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Subsidiara din România a companiei germane SAP, cel mai mare producător european de software, a atras înapoi la Bucureşti trei români care emigraseră în SUA oferindu-le joburi într-o echipă de elită care este implicată în unele dintre cele mai sofisticate proiecte derulate la nivel global de grup, campania de recrutări fiind activă în continuare.

„Ne concentrăm foarte multe pe aducerea în România, pe atragerea acelor minţi luminate care au plecat din România, olimpici de matematică, fizică şi informatică. În momentul de faţă avem 3 colegi care s-au întors din SUA şi dezvoltă alături de noi soluţii, sunt nişte minţi extraordinare. Continuăm acest proces de recrutare”, a declarat Viorel Marcu, head of data science în cadrul SAP România, citat de Ziarul Financiar.

„Percepţia care în general există pe piaţa românească este că facem lucruri de valoare redusă pe care le exportăm ieftin nu este adevărată pentru noi. Noi aici la SAP am adus nişte minţi extraordinare şi facem nişte lucruri speciale pentru clienţii din România şi din întreaga lume”, a menţionat Cristian Popescu, directorul general al SAP România.

Citeste mai multe pe zf.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , , ,

Instanta ia copilul unei romance si-l da in grija tatalui italian! ”Am fost batuta si amenintata cu moartea!”

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

O româncă riscă să-şi piardă cei doi copii şi este obligată şi să plătească o amendă. Soţul său, italian, a acuzat-o de răpire şi a obţinut în instanţă custodia băieţilor.

Mama s-a trezit la uşă cu executorul judecătoresc venit să îi ia cei doi copii. Tatăl acestora este italian şi, acum doi ani ani, a fost de acord ca băieţii să vină cu femeia în România. Bărbatul s-a răzgândit, şi-a acuzat soţia de răpire şi a câştigat custodia copiilor în instanţă. Acum, pentru că băiatul cel mare a refuzat să plece, românca a primit o amânare de trei luni, timp în care poate încerca să schimbe decizia.

În urmă cu doi ani, Elena Căpităniţă şi-a luat cei doi băieţi, pe vremea aceea de un an şi jumătate, respectiv 4 ani şi a plecat de la soţul ei din Italia, în Iaşi, la părinţi. Avea o procură semnată la Primăria din Roma prin care tatăl, italian, îşi dădea consimţământul să scoată copii din Italia pe o perioadă de trei ani. Cei doi erau deja despărţiţi şi locuiau separat în momentul în care femeia s-a întors în ţară. Între timp însă, bărbatul s-a răzgândit şi a acuzat-o pe mamă de răpire şi a cerut în instanţă să-i fie încredinţaţi copii. Culmea, judecătorii din România nu recunosc procura din Italia, dar bărbatul a primit câştig de cauză.

„Nu se poate în România noastră! Nu ne apără nimeni!”, spune revoltată mătușa copiilor.

La prima oră a zilei, tatăl a venit la uşa femeii cu geamantanul după el, în speranţa că va pleca în Italia cu tot cu copii. Cinci ore au discutat însă executorii cu băiatul cel mare, iar acesta a refuzat cu vehemenţă să plece cu tatăl său.

„Băieţii sunt bine. Au stat bine. Chiar dacă am avut frică că mama le spune lucruri urâte despre tată. Dar legea a decis! Pentru mine nu e nicio problemă”, a declarat tatăl copiilor.

„Mi-a fost frică. Bătăi, ameninţări cu moartea, traumele copiilor. Eu am fost bătută şi ameninţată cu moartea şi abandonată”, afirmă, în schimb, mama, Elena Căpitănița.

Executorul a decis să le mai dea răgaz trei luni copiilor să se obişnuiască cu tatăl, aici, în România şi apoi se va întoarce să-l ajute pe bărbat să-şi ducă fii în Italia.

„Urmează ca instanţa de executare să numească un psiholog care va asigura consiliere psihologică cu minori, şi cu tatăl lor, şi cu mama”, a precizat Laura Chiticariu, avocata mamei.

Între timp, mama a fost obligată de instanţă să-i plătească tatălui italian câte 800 de lei pe zi până în momentul în care copii vor pleca în Italia.

„Mie mi s-a pus poprire pe salariu, în jur la 11, 12 milioane vechi pe lună, ca amendă pentru că copii nu vor să meargă la tată şi eu sunt amendată”, se plânge mama.

S-a strâns deja o datorie de 20 de mii de euro, iar suma continuă să crească.

Sursa: Digi24.ro

Dupa ce s-au ridicat vizele, Canada angajeaza masiv romani! Vezi lista locurilor de munca disponibile si salariile!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Locuri de muncă în Canada. Românii care vor să muncească în Canada au acum șansa de a se întâlni cu mai mulți angajatori din această țară.

1. Cei interesați pot participa la un târg de joburi unde vor avea ocazia să discute direct cu angajatori canadieni, fără intermediari.

De asemenea, la târg ei vor primi și informații oficiale despre formalitățile necesare pentru a munci în Canada.

În total, angajatorii oferă 75 de locuri de muncă.

Angajatorii caută:

– șoferi de TIR
– muncitori în industria alimentară
– muncitori pentru instalare parchet, gresie, faianță, mochete
– mecanici pentru mașini de cusut industriale
– operatori presă haine

AICI puteți afla toate informațiile necesare pentru a participa la interviuri, inclusiv data și locul unde vă puteți întâlni cu angajatorii.

Locurile de muncă oferite sunt full time.

Locuri de muncă în Canada

2. Un alt târg de joburi ce va avea loc în România este organizat de angajatorii din industria alimentară și cea a peștelui. În total, sunt 50 de locuri de muncă disponibile în acest domeniu.

Cei interesați pot veni la târg pentru a discuta direct cu angajatorii, fără alți intermediari.

Angajatorii caută:

– muncitori pentru industria alimentară (ciocolată, patiserie, pâine etc)
– reparat plase-năvoduri
– prelucrare pește

AICI puteți afla toate informațiile necesare pentru a participa la interviuri, inclusiv data și locul unde vă puteți întâlni cu angajatorii.

3. O mare companie din Canada caută 15 operatori de mașini forestiere care să lucreze în centrul și sudul New Brunswick, în estul Canadei.

Operatorul de mașini forestiere este însărcinat să furnizeze fabricilor lemnul de care este nevoie pentru a fabrica produse de înaltă calitate, care sunt vândute clienților din întreaga Americă de Nord. Se așteaptă ca aceștia să opereze mașina forestieră într-un mod sigur, eficient și productiv, în conformitate cu cele mai bune practici de management ale J.D. Irving, Limited. Fondată în anul 1882, compania J.D. Irving, Limited are la ora actuală 15.000 de angajați.

AICI puteți afla mai multe informații despre aceste locuri de muncă și puteți aplica.

Sursa: Greatnews.ro

Antrenorul roman Marius Sumudica batut pe stadion, in Turcia!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Scandal imens în Turcia cu doi români în prim-plan: Marius Şumudică şi Cristian Săpunaru. Antrenorul a fost bătut de unul dintre tehnicienii lui Alanyaspor.

Antrenorul echipei Kayserispor, Marius Şumudică, şi fundaşul Cristian Săpunaru au fost atacaţi de adversari, luni seară, pe coridorul care duce spre vestiare, după meciul din deplasare cu Alanaspor, pierdut de gazde din cauza unui gol marcat în minutul 90+3, relatează sondakika.com. Şumudică a fost rănit uşor la nas. Potrivit cotidianului Hurriyet, preşedintele clubului Kayserispor, Erol Bedir, a declarat că în urma violenţelor traducătorul Yunus Akbulut a ajuns la spital.

De asemenea, printre cei loviţi s-a numărat şi fotbalistul Deniz Turuc. „Antrenorul portarilor de la Alanyaspor ne-a atacat echipa, iar antrenorului nostru îi sângerează nasul. Traducătorul a fost dus la spital. M-am întors din drum, acum sunt în vestiar. Lui Şumudică îi sângera nasul, m-am dus repede la el ca să îl consolez. Aş fi vrut să pierdem meciul, dar să nu se întâmple astfel de lucruri. Nu am reuşit să iau legătura cu conducătorii de la Alanyaspor. Nu am asistat la incidente, astfel că nu vreau să exagerez ce s-a întâmplat. Din câte am înţeles Deniz a fost lovit cu piciorul în piept. Nu am văzut tot incidentul, dar din ce am auzit, portarul l-a lovit pe translatorul nostru cu piciorul în piept. A fost un adevărat haos. Nu mai găseam pe nimeni. Nu vreau să mai vorbesc la cald. Nu ştiu exact de la ce a pornit şi mai multe detali”, a explicat Bedir.

Kayserispor, echipă antrenată de Marius Şumudică, a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Alanyaspor, în etapa a XIV-a a campionatului turc de fotbal. Golurile echipei Kayserispor au fost marcate Vural (21) şi Bulut (90+3), iar pentru Alanyaspor a înscris Alkilic (62). La formaţia lui Şumudică, Cristian Săpunaru şi portarul Silviu Lung jr. au jucat tot meciul.

„Eu nu voiam să vorbesc despre asta, dar daca mă întrebați, vă spun ca antrenorul lor a venit spre mine. Eu ieșeam cu echipa mea, așteptam să plecăm și antrenorul lor a venit și m-a lovit aici (n.r. face semn cu mâna spre nas). Pentru ce? Nu am venit în Turcia să mă bat. Am venit să antrenez. Am răspuns cu inteligenţă, nu cu pumnii. Nu sunt boxer! Apoi nu puteam să stau ca o statuie”, a povestit Marius Șumudică, la conferința de presă de după meci.

Fanii turci nu numai că nu au condamnat bătaia generală iscată, ci au luat cu asalt rețelele de socializare pentru a-și manifesta extazul față de comportamentul lui Șumudică! „E cel mai tare antrenor, cel mai șmecher! Nu doar că are rezultate, are o atitudine extraordinară”, scria un fan al lui Șumudică.

Un ministru in guvernul Tudose tocmai si-a cumparat vila in Franta

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Numele lui probabil nu vă va suna la fel de cunoscut ca Lia Olguța Vasilescu și probabil că mulți nici nu știu că ministerul pe care îl conduce, există. Ei bine, Puiu-Lucian Georgescu este Ministru al Cercetării și Inovării, un domeniu unde este foarte mult de lucru și unde România aproape că nu se mai vede.

Ministrul se poate declara un om împlinit din punct de vedere financiar, pentru că declarația lui de avere arată foarte bine. Este drept că la ea a contribuit din plin și soția sa, medicul Elia Monica Georgescu, care a făcut o alegere foarte inteligentă.

Decât să rămână în România și să iasă la pensie pe 1.000 de lei, aceasta a hotărât să profeseze în Franța, la Spitalul Regional din Tours, localitate unde a cumăpar o vilă împreună cu soțul ei. Imobilul are 80 mp si o curte de 250 mp si a fost achizitionata cu un credit de 210.000 euro, facut la o bancă din Franta, potrivit stirilekanad.ro.

Cum în Franța dobânzile sunt decente era firesc să ia această decizie în condițiile în care oricum conturile familie sunt pline.

Puiu-Lucian Georgescu mai detine o casa de 200 mp in Galati si doua apartamente (unul in Galati si celalalt in Bucuresti), trei autoturisme cu bijuterii in valoare de 65.000 lei. Ministrul detine peste 1,3 milioane lei si vreo 250.000 euro in conturi dar are si 158.000 dolari inte-un fond de investiții din Statele Unite.

In timpul liber, Puiu-Lucian Georgescu isi intregeste veniturile prin expertize in doemniul calitatii mediului sau a apei pentru companii sau institutii de stat, de unde doar in 2016 a obtinut peste 31.000 lei.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , ,

Britanicii de la The Guardian elogiaza Romania: Talentul oamenilor de aici este uimitor!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Britanicii de la The Guardian au dedicat un întreg material economiei României, care ‘este acum în plină dezvoltare, după ce fosta țară comunistă a intrat în Uniunea Europeană în 2007’.

La un birou elegant situat în centrul Bucureștiului, co-fondatorul Fitbit și directorul executiv al companiei James Park explică de ce gigantul ceasurilor inteligente își extinde cu rapididate operațiunile în România.

„Talentul oamenilor de aici la tehnologie este uimitor. România și alte țări din centrul și estul Europei au un mare talent, precum și universități bune”, spune el pentru The Guardian.

Compania americană, care a cumpărat în 2016 brand-ul românesc de smartwatch-uri Vector pentru suma de 15 milioane de dolari tocmai și-a deschis cel mai mare centru de dezvoltare și cercetare din afara Statelor Unite … în capitala românească.

Și nu este singura mare companie: în ultimii ani, alte nume mari precum Siemens, Ford și Bosch și-au extins operațiunile economice în România, sprijinind o economie care oricum era în creștere.

Deși mulți văd România drept o țară de migranți, care fug peste hotare pentru a găsi de lucru, între timp, în această țară, economia se tot dezvoltă – mai notează The Guardian, potrivit Stirileprotv.ro.

Sectorul serviciilor publice este în dezvoltare, împreună cu exporturile și producțiile din fabrici.

Între timp, consumul intern, de la mobilă până la haine și mașini, a înregistrat al 9-lea an de creștere în 2016 și o majorare cu 8 % în prima jumătate a acestui an.

Economia (României) a crescut cu 5,7 % în al 2-lea trimestru al anului 2017, având cea mai cea mai rapidă creștere din UE, unde media este de 2,4 %. Aceasta s-a întâmplat în condițiile în care, în 2016, PIB-ul României a avut o creștere de 4,8 %, iar în 2015 de 3,9 %.

În aceeași perioadă, economia Marii Britanii a crescut cu ”doar” 1,8 % și 2,2 %.

Conform estimărilor Fondului Monetrar Internațional, economia României este de așteptat să crească cu 5,5 % pe tot anul 2017.

Sectorul IT, în particular, se dezvoltă ce mai tare, fiind construit pe o moștenire comunistă de excelență în știință, matematică și educație tehnică, dar bazându-se și pe capacitățile românilor de învăța limbi străine – fapt care a transformat această țară într-un ”hub” pentru Internet și Tehnologie.

Potrivit celor care lucrează în interiorul acestei industrii, sectorul de tehnologie – care cuprinde aproximativ 150.000 de angajați – este de așteptat să își dubleze cota din PIB cu până la 12%, până în 2025, și datorită vitezelor mari de internet ale provider-ilor din această țară, care este depășită în acest top doar de Singapore, Hong Kong, Coreea de Sud și Islanda.

Pe de altă parte, Ford a anunțat că intenționează să angajeze circa 1000 de oameni pentru fabrica din Craiova, aflaă la 180 de kilometri de Capitală. Gigantul de automobile a investit peste 1,2 miliarde de euro în producțiile sale românești din 2008 și până acum.

Primarita unui oras din Italia declara razboi romanilor: Se comporta ca niste animale!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Șase români care locuiesc în localitatea Marina Julia, situată în provincia italiană Gorizia, au declanșat un adevărat scandal, după ce un grătar de duminică s-a transformat într-o bătaie în toată regula.

Cei șase au organizat grătarul într-un spațiu verde, au mâncat, au băut și au lăsat în urmă mizerie de nedescris, sticle de plastic și pungi. La plecare, câțiva dintre ei s-au luat la bătaie, iar două persoane au ajuns la spitalul San Polo din Monfalcone, una în stare gravă.

Poliția a fost alertată de rezidenții care au auzit scandalul, iar cei șase au fost identificați de către autorități drept cetățeni români. Incidentul a stârnit furia primarului din Marina Julia. Anna Maria Cisint a transmis un mesaj dur:

„Dezgustător ce au lăsat în urmă românii. Când identificarea lor va fi făcută oficial, voi activa orice instrument consimțit de lege, chiar și denunțul. În cazul în care va fi un proces penal, administrația noastră se va constitui parte civilă și va cere daune. Vom cere apoi înclusiv firmei unde lucrează cei șase să își asume resposabilitatea de a interveni pentru a elimina daunele provocate. Vom cere să fie luate și alte măsuri: pentru noi sunt niște persoane nedorite, care vin la Monfalcone pentru muncă, dar se comportă ca niște animale. Sperăm că și pentru firma care i-a angajat să devină la fel. Nu pot murdări orașul care i-a primit ca pe niște oaspeți. Să plece la casa lor!”, a declarat primărița, potrivit Gazeta Românească.

Romanca salvatoare de vieti, medaliata in Italia pentru curaj: In Romania, la loc de cinste este spaga si nepotismul!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Corupția, nepotismul, sistemul de asistență socială care încurajează nemunca, sunt câteva bile negre pe care le vede orice român care trece granița. Din păcate, mulți rămași în țară închid ochii doar-doar vor face parte și ei din sistemul clientelar.

Elena Ștefan are 44 de ani, este originară din Iaşi, iar în ţară a absolvit facultatea de medicină veterinară. Are doi copii, un băiat şi o fată, de care este deosebit de mândră, ambii absolvenţi de studii superioare. Băiatul a terminat Academia de Poliţie, iar fata, Facultatea de electronică, telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei.

În Italia, Elena nu s-a mulţumit doar cu un simplu loc de muncă şi a făcut tot posibilul să se perfecţioneze. A urmat cursurile şcolii de infirmiere din Siena şi în prezent lucrează ca paramedic.

Elena a făcut parte din echipajele Protecţiei Civile italiene care au intervenit încă din primele ore în zonele afectate de inundaţiile din Liguria în 2015 sau în localităţile din jurul oraşului Aquila afectat de cutremurul din 2009. A salvat vieţi, dar a şi suferit, găsind corpuri fără viaţă sub dărâmături, inclusiv cel al unui copil român. Pentru merite deosebite, pe 2 octombrie 2011 i s-a acordat cea mai înaltă disticţie primită de voluntari: ”Crucifixul de aur”.

Nu de puține ori, Elena s-a gândit la posibilitatea reîntoarcerii în patrie. Multe lucruri însă, în opinia sa, nu funcționează bine.

Elena într-un interviu acordat agenției de știri Diaspora Azi. și preluat de gazetaromaneasca.com:”Aș porni de la un exemplu. Cunosc persoane care, după ani de muncă în străinătate, s-au întors în România și au început o afacere. Și partea frumoasă care este ? Nu poți face lucruri cinstite mai bine zis NU ești lăsat în pace și nu poți supraviețui.

Cei care au averi colosale le-au făcut cinstit? O știm cu toții, că aici, o mână spală pe alta. De aceea, aș vrea să se schimbe câteva lucruri esențiale: o altă gândire, o altă mentalitate, să poți oferi copiilor un alt viitor, alte oportunități, șansa de a deveni un om cu drepturi dar și obligații, să respectăm orice om indiferent de statutul social…apoi totul vine de la sine.”, ne-a spus ea.

”În România la loc de cinste este șpaga, nepotismul și prostia. Diaspora trimite bani acasă și acoperă găurile din deficitul României…dar implicarea ei nu este binevenită. Banii cu care venim sunt bani munciți, nu bani din ajutoare sociale, așa cum se acordă ajutoarele sociale în România.

Bani pe care plătim taxe și impozite în țările unde suntem rezidenți. Noi, diaspora, am învățat să nu mai tolerăm abuzurile, să ne respectăm și de aceea nu suntem bineveniți acasă. Iată de ce ne simțim străini în țara noastă, România.”

Romanca disperata in Las Vegas: Fiul meu a fost impuscat in timpul atacului armat!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

O romanca din Las Vegas sustine, intr-o postare pe Facebook, ca fiul sau, in varsta de 24 de ani, a fost ranit in atacul armat de luni, soldat cu 50 de morti si peste 400 de raniti.

Potrivit informatiilor de pe pagina sa de Facebook, mama tanarului ar lucra in acelasi hotel in care a fost cazat si autorul atacului, Stephen Paddock, in varsta de 64 de ani, scrie News.ro. Autoritatile nu au anuntat deocamdata, oficial, daca vreun roman se afla pe lista victimelor.

„Nu postez lucruri personale pe Facebook, dar chiar am nevoie de ajutor. Va rog sa va rugati pentru fiul meu care a fost impuscat in timpul atacului din Las Vegas. Chiar in aceste momente se afla intr-o stare critica in sala de operatii si ar aprecia toate rugaciunile voastre”, este mesajul postat de femeie pe Facebook.

Cel putin 50 de persoane au murit, iar peste 400 de persoane au fost ranite, luni dimineata, in timpul unui concert de muzica country din Las Vegas, la Hotelul Mandalay Bay, unde un barbat a deschis focul de la etajul 32 al cazinoului, relateaza Reuters. Atacatorul, un localnic de 64 de ani, a fost gasit mort in camera sa de hotel. Potrivit unei postari pe facebook, citata de News.ro, printre raniti s-ar afla si un tanar roman.

Incepe Loteria Vizelor! Aici ai tot ce trebuie sa stii despre cum poti aplica!

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania a anuntat oficial debutul Loteriei Vizelor 2019.

Când începe perioada de înregistrare pentru DV-2019?

Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite va începe marţi 3 octombrie 2017 la orele 19:00 (ora României).  Va rămâne disponibilă numai până marți 7 noiembrie 2017 la orele 19:00 (ora României). Pentru a participa în programul din acest an, vă rugăm să accesaţi pagina de internet a Departamentului de Statwww.dvlottery.state.gov în cursul perioadei de înregistrare.  Acolo veţi găsi formularul de participare (E-DV) şi informaţiile complete pentru a trimite cererea dvs. de înregistrare.

Nu se percepe nicio taxă!  Cum mă înscriu?

Departamentul de Stat acceptă cereri de înregistrare NUMAI pe pagina de internet E-DV.  Îi încurajăm cu tărie pe cei care doresc să participe să îşi completeze şi să îşi trimită singuri cererile de înscriere.  Participanţii pot alege ca altcineva să trimită cererea în numele lor, dar ar trebui să fie precauţi dacă persoana care se oferă să îi ajute încearcă să le ceară o taxă.  Reţineţi: formularul online este simplu şi NU SE PERCEPE NICIO TAXĂ pentru a participa.  Fie că o persoană trimite o cerere de participare direct, fie că un avocat, un prieten, sau o rudă îi oferă asistenţă, numai o singură cerere de participare poate fi trimisă în numele fiecărei persoane.

Este important să îmi tipăresc pagina de confirmare generată online?

Este foarte important ca participanţii la program să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze până la data de 30 septembrie 2019.  Dacă cererea a fost selecţionată, doar cu numărul unic de confirmare se poate verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi se pot obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu.  Participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze ei înșiși astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare.  Vă atragem atenţia asupra unei noi cerinţe de a trimite o fotografie recentă, din ultimele şase luni, în care nu purtaţi ochelari.  Cererile de participare însoţite de fotografii care au mai fost trimise în programe anterioare vor fi descalificate.

Cum voi şti că am fost selecţionat?

Începând cu data de 1 mai 2018, participanţii la programul DV-2019 vor putea folosi numărul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată.  Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor fi informaţi despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei şi membrii de familie eligibili.  Departamentul de Stat nu foloseşte poşta electronică (e-mail) pentru a îi înştiinţa pe participanţi că au fost selecţionaţi pentru programul Diversity Visa.  Informaţia este disponibilă NUMAI pe Entrant Status Check. 

Vă atenționăm să nu daţi crezare niciunui e-mail care vă informează că aţi fost selecţionat să solicitaţi o viză în programul DV.  Aceste emailuri înşelătoare sunt trimise de persoane de rea credinţă cu intenţia de a obţine sume de bani sau datele dvs. personale.  Rețineți: guvernul american nu a trimis niciodată e-mailuri de înștiințare a participanților că au fost selecționați și nici nu intenționează acest lucru pentru programul DV-2019.  Departamentul de Stat nu va solicita niciodată bani prin poștă sau servicii de tipul Western Union.

Programul Loteria Vizelor DV-2019

Infomații importante

Când:             Transmiteți cererile de înregistrare pentru programul DV-2019 începând de marți, 3 octombrie 2017, orele 19:00 (ora României) până marți, 7 noiembrie 2017, orele 19:00 (ora României).

Unde:             Înregistrările electronice sunt acceptate NUMAI la www.dvlottery.state.gov

Taxe:             NU există nicio taxă pentru transmiterea unei înregistrări electronice.

Cum:              Instrucțiunile complete se pot găsi la www.dvlottery.state.gov sau pe pagina de internet a Departamentului de Stat la www.usvisas.state.gov/dv/instructions

Câte cereri de înregistrare pot să trimit?

                        Legea permite numai o singură cerere de înregistrare în numele unei persoane.

Reguli noi:    Participanții trebuie să transmită o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni.  Participanții care vor folosi fotografii transmise în programele anterioare vor fi descalificați automat.  Nu se acceptă fotografiile în care persoanele fotografiate poartă ochelari.

Câștigători:  50,000 de participanți vor fi selecționați aleatoriu iar, începând cu 1 mai 2018, participanții vor putea folosi numerele unice de confirmare, pentru a verifica dacă au câștigat, pe pagina de internetEntrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) la www.dvlottery.state.gov.  Însă, nu toți cei selecționați vor solicita o viză sau se vor califica pentru obţinerea ei, așadar numărul de selecţionaţi va fi mai mare. De aceea trebuie să păstrați numărul dvs. de confirmare până în ultima zi a programului DV-2019, adică 30 septembrie 2019.

Atenție!          Departamentul de Stat NU va trimite o notificare că un participant a câștigat Loteria Vizelor și nu va cere bani prin Western Union.  Aceasta este fraudă – nu deveniți o victimă!  Folosiți numai Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) la www.dvlottery.state.gov pentru a verifica dacă ați fost selecționați.

A primit o lectie pentru toata viata! Cum a fost pus la punct imediat un roman care a parcat aiurea in Olanda?

In: Romani in strainatate!, Stirea zilei

Un conducător auto din Iaşi a avut parte de o surpriză după ce a primit o amendă rutieră pentru o parcare neregulamentară în Olanda, însă a venit înapoi în România fără a o achita.

Ieşeanul s-a văzut dat în judecată în oraşul său natal după ce a primit o amendă rutieră banală în Olanda şi a refuzat să o plătească. Autorităţile olandeze l-au dat în judecată pe Costel Acatrinei pentru a recupera de la acesta 90 de euro, reprezentând contravaloarea amenzii primite în oraşul Rotterdam.

Judecătoria Iaşi, instanţa care a soluţionat procesul, a dat câştig de cauză olandezilor, obligându-l pe Acatrinei să-şi plătească datoria.

Conform cererii trimise în România de olandezi, Costel Acatrinei (40 de ani) a pri­mit o amendă de 90 de euro în data de 12 octombrie 2016, aceasta rămâ­nând definitivă pe 23 noiembrie 2016, ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti.

„Numitul Acatrinei Costel a parcat un autovehicul cu mai mult de două roţi într-o secţiune stradală prevăzută cu dungă albastră, în condiţiile în care autovehiculul în cauză nu a fost prevăzut cu un disc de parcare pus la vedere. În baza deciziei mai sus menţionată, a fost emisă de către autorităţile olandeze – decizia de impunere a sancţiunii pecuniare totale în cuantum de 90 euro, fiind transmisă autorităţilor române cererea de recunoaştere şi de executare a acesteia, în baza Deciziei – cadru 2005/214/JHA a Consiliului European privind re­cunoaşterea reciprocă a penaliză­rilor financiare“, se arată în motivarea deciziei judecătorilor ieşeni, prin care Acatrinei a fost obligat să îşi plătească amenda.

Ieşeanul a fost înştiinţat cu privire la amenda pe care trebuia să o plă­tească în Olanda, însă a refuzat să se prezinte în instanţă, reiese din ace­laşi document. El nu este singurul în situaţia de a fi dat în judecată de autorităţile străine pentru diverse sancţiuni contravenţionale rutiere primite în alte state. În ultimele luni, zeci de ieşeni au fost chemaţi în instanţă, în special de autorităţile germane şi olandeze, în astfel de speţe. Autorităţile străine au deschis procese la Iaşi indiferent de valoarea amenzii nerecuperate, fiind litigii intentate şi pentru câteva zeci de euro.

Sursa: adevarul.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,