In Romania doar prostii si saracii mai fac puscarie! Celebru om de afaceri, eliberat din inchisoare!

In: Brasov, Stiri locale

Fostul patron al FC Brașov, Ioan Niculaie, va fi eliberat condiționat, a decis, miercuri, Tribunalul Brașov, potrivit Digi24.

Omul de afaceri a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce, nervos fiind, a deschis focul cu o armă de vânătoare.

Odată cu sentința de condamnare, judecătorii au decis și ridicarea suspendării în cazul unei alte pedepse  de un an și 6 luni, acesta având de executat, în total, 2 ani de detenție.

Exemplu pentru toti copiii din Romania: Eleva de la sat care a luat 10 la Evaluarea Nationala!

In: Iasi, Stiri locale

Unul dintre cei 32 de elevi care au obținut medii de 10 în județul Iași, după afișarea rezultatelor examenului de Evaluare Națională 2018, este absolventa unui școli din mediul rural.

Ștefania Mihaela Robu este o absolventă a Școlii Gimnaziale din Mogoșești-Siret, Iași, iar anul acesta a suprins pe toată lumea fiind singurul elev din Iași care, deși învață la sat, a luat media 10 la Evaluarea Națională.

13 elevi ai școlii din satul ieșean au dat Evaluarea anul acesta, iar 10 dintre ei au obținut medii peste 5. Un alt elev al școlii, Eduard Iulian Samachiș, a primit nota 10 la matematică și, cu 9,60 la română, a încheiat Evaluarea cu media 9,80.

În 2015, Mihaela a reușit un alt rezultat excelent, după ce a reușit să obțină locul 1, cu 98 de puncte, la un concurs de limba și literatură română organizat în Pașcani, ”Prin fereastra cuvintelor”. 262 de elevi au participat la acel concurs, similar unei olimpiade, iar Mihaela a fost susținută de profesorul ei îndrumător, Diana Zăpodeanu.

Comuna Mogoșești-Siret numără circa 3700 de locuitori și se întinde pe patru kilometri de-a lungul râului Siret.

Potrivit Ministerului Educației, 73% dintre elevii care au susținut examenul de Evaluare Națională 2018 au obținut medii peste 5. 319 elevi din țară au obținut media 10. Marți, 19 iunie, între orele 14 și 19 se depun contestații, iar sâmbătă, 23 iunie, apar rezultatele finale ale examenului.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste 5 (cinci) 118.969 de candidați (83%), în timp ce 2.089 de candidați au fost notați cu 10 (zece). La proba de Matematică 87.577 de candidați (61,3%) au note peste 5 (cinci), iar 1.903 candidați au obținut nota 10 (zece).

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în liceu.

Sursa: Greatnews.ro

VIDEO-Calin Popescu Tariceanu huiduit de oameni pe strada! ”Nu vrem sa fim condusi de hoti!”

In: Cluj, Stiri locale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost întâmpinat la sediul partidului din Cluj-Napoca de un grup de câteva persoane care au scandat ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi” sau ”Susţinătorii hoţilor nu au ce căuta la Cluj”, scrie Mediafax.

Marţi, Călin Popescu Tăriceanu a fost întâmpinat la sediul ALDE Cluj de câţiva protestatari care i-au cerut să semneze pentru iniţiativa ”Fără penali în funcţii publice” şi care au scandat ”Hoţii” şi ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

Pe afişele protestatarilor erau mesaje precum ”ALDE a mai câştigat un penal” (cu referire la Marius Nicoară – n.r.), ”Suntem cu ochii pe voi” sau ”Legi pentru cetăţeni, nu pentru politicieni”.

De asemenea, o tânără a spus la megafon că ”susţinătorii hoţilor nu au ce căuta la Cluj”.

Tăriceanu a trecut pe lângă cele câteva persoane fără să le vorbească.

După ce Tăriceanu a fost huiduit, intrarea în sediu a fost blocată de jandarmi. Imaginile au fost postate pe Facebook, pe grupul Umbrela Anticorupţie Cluj.

Celebru lider PSD despre bucurestenii care au huiduit-o pe Firea: Mişcare de tip fascist şi nazist

In: Bucuresti, Stiri locale

Adrian Țuțuianu, senator și vicepreședinte al PSD, susține că primarul Capitalei, Gabriela Firea, „a făcut un lucru extraordinar” prin participarea la ceremonia în care Simona Halep a prezentat trofeul câștigat la Roland Garros, iar huiduielile spectatorilor reprezintă doar „foarte multă ură”, „atacuri care nu au la bază absolut nimic” şi atitudini care aduc aminte de „mişcările de tip fascist şi nazist din Europa anilor 1940”. Țuțuianu a făcut aceste declarații într-o intervenție la postul Digi24

Reprezentantul PSD a fost întrebat dacă participarea la ceremonia de pe Arena Națională poate fi considerată o greșeală a primarului general, el răspunzând:

  • „Nu. Cred că nu a luat în calcul doamna primar faptul că acolo e prezent doamnul Bădiţă (Florin Bădiță, fondatorul Corupția ucide – n.r.) şi cu gruparea din așa-numita Mișcare #Rezist. Este (Florin Bădiță – n.r.) un personaj de toată ziua stă pe străzi, nu știu din ce trăiește”.
  • „Vreau să vă spun că asemenea evenimente nu trebuie să fie maculate de nimeni şi cred că asta arată modul în care unii privesc societatea românească. Cu foarte multă ură, cu atacuri care nu au la bază absolut nimic şi cu atitudini care mie mi-aduc aminte de mişcările de tip fascist şi nazist din Europa anilor 1940. Atunci se discuta de oameni, de suboameni, de urâţi, de strâmbi… Lucrurile astea, dacă le lăsăm să se manifeste în societatea românească, ne vor costa scump”, a declarat Țuțuianu pentru Digi24.

Când jurnalistul Digi24 îi atrage atenția că întreaga Arenă Națională părea să sancționeze prin huiduieli prezența Gabrielei Firea la ceremonia destinată Simonei Halep, vicepreședintele PSD a subliniat „lucrul extraordinar” făcut de primarul Capitalei.

  • „Părea, eu nu cred că toţi. Doamna Firea a făcut un lucru extraordinar, a făcut ceea ce ar trebui să facă orice demnitar, a felicitat un sportiv care a adus României faimă, prestigiu, o expunere internaţională pozitivă foarte bună și lucrul ăsta se întâmplă oriunde în lume, un primar oferă cheia oraşului unui sportiv de excepţie”, a spus Țuțuianu.

Tot statul paralel e de vina? Gabriela Firea huiduita de zeci de mii de oameni la unison!

In: Bucuresti, Stiri locale

Primarul general Gabriela Firea a fost huiuduită aproape la unison de cei 20.000 de spectatori, în momentul în care și-a făcut apariția pe scenă, alături de Simona Halep, la Arena Națională. 

A fost un moment jenant, iar edilul l-a simțit. I-a dat sportivei cheilei orașului, a rostit câteva cuvinte și apoi nu a mai fost văzută între persoanele oficiale care au însoțit-o pe marea campioană.

A ieșit de pe Arenă înainte de încheierea ceremoniei.

Simona Halep s-a întors luni acasă, după ce a cucerit, la Paris, primul său titlu de grand slam. Simona Halep a fost întâmpinată la aeroport de ministrul sportului, Ioana Bran, şi de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

„Chiar dacă provin dintr-o țară mai micuță, se poate face performanță mare”, spune Simona și publicul izbucnește: SI-MO-NA, SI-MO-NA. „N-aș vrea să mai plec de pe scena asta, e un moment foarte frumos!”, mărturisește Simona Halep.

Un oras din Romania vazut de Banca Mondiala drept noul pol de dezvoltare al regiunii!

In: Iasi
Banca Mondială a lansat ieri cel mai recent studiu al său, intitulat „Regândirea regiunilor subdezvoltate”, care analizează diferenţele de dezvoltare din UE şi din România, precum și implicațiile acestor disparități.
Potrivit raportului, în ceea ce privește dezvoltarea oraşelor din România, „marile zone metropolitane şi oraşele din eşalonul doi au un potenţial semnificativ de dezvoltare, în vreme ce zone urbane mai mici şi oraşele mici au şanse mai reduse să promoveze creşterea“. Experţii BM arată că România se confruntă cu o „mare migraţie” în interiorul ţării:
„Între 2002 şi 2011, 1,1 milioane de români s-au mutat în zonele urbane funcţionale ale Bucureştiului şi în cele 40 de reşedinţe de judeţ. Această mutare a însemnat pentru ei nu doar o creştere a standardului de viaţă, ci şi a productivităţii.” Principala destinaţie a fost Capitala, care a atras peste 36% din migraţia internă.
În mod surprinzător, potrivit autorilor raportului, „marea speranţă” pentru viitor nu este Capitala, ci Iaşiul, descris drept „cel mai dinamic oraş din regiunea Nord-Est”. Capitala Moldovei are un PIB pe cap de locuitor mult mai mare decât restul regiunii (5.900 euro, faţă de 4.600 la nivelul întregii regiuni), iar compoziţia PIB-ului e diferită de cea din restul regiunii Nord-Est, unde predomină agricultura.
„Regiunea Nord-Est a României este cea mai săracă din ţară şi una dintre cele mai sărace din Europa. Poziţia ei periferică, gradul relativ scăzut de urbanizare şi preponderenţa agriculturii pe suprafeţe mici sunt motivele. Regiunea are însă şi o poveste de succes – oraşul Iaşi, al treilea centru universitar din ţară. Universităţile din Iaşi aduc în oraş un flux constant de persoane tinere şi bine educate, de o importanţă crucială într-un context de declin demografic şi îmbătrânire”, se arată în raport. Documentul arată că în Iaşi „universităţile au permis dezvoltarea unor domenii care produc valoare adăugată mare, de exemplu în domeniile IT&C, farmaceutic şi de consultanţă. De asemenea, numeroase uzine şi-au deschis centre de cercetare şi dezvoltare în Iaşi, încercând să profite de capitalul uman al oraşului. După indicele Hachman (care măsoară complexitatea economiei locale), Iaşiul e pe locul 3 în România, după Bucureşti şi Cluj-Napoca, indicând un dinamism economic ridicat, în ciuda rezultatelor economice slabe per ansamblu. Iaşiul ar putea să se dovedească motorul ce va propulsa economia regiunii Nord-Est şi ar putea absorbi o parte din forţa de muncă excedentară din zonele rurale.
Mai multe detalii AICI

O scoala din Bucovina desemnata a treia din Europa dupa reusitele elevilor!

In: Botosani, Stiri locale

Un colegiu din Bucovina reușește să dea, an de an, unii dintre cei mai buni elevi în silvicultură. Elevii din Câmpulung Moldovenesc au reușit recent să urce pe podiumul Campionatului European de Competențe în Silvicultură.

Concursul a avut loc între 23 și 26 mai, la Sopron, în Ungaria. Au participat elevi de la licee silvice din toată Europa, iar echipa românească de la Colegiul Silvic ”Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc a ocupat locul al treilea. Locurile întâi și doi au revenit unor echipe din Slovenia, respectiv Austria.

Printre probele propuse de organizatori s-au numărat:

– probă de traseu forestier, de recunoaştere a speciilor de vânat şi forestiere (determinarea vârstei arborelui, a numărului de arbori la hectar, determinarea volumului buşteanului, a speciilor forestiere, a speciilor de arbori după eşantioane de lemn, determinarea speciilor de vânat, a dăunătorilor şi a bolilor arborilor etc);

– testări practice de mânuire a fierăstrăului mecanic (doborârea arborelui, schimbarea lanţului, executarea tăieturilor combinate ale buşteanului şi cepuirea arborelui doborât);

– cubarea buştenilor;

– alergare pe teren variat.

Potrivit monitorulsv.ro, echipa bucovineană a fost formată din Cristi Moisă, Gabriel Rusu, Alexandru Moisiuc și Ștefan Vermeșan.

Colegiul din Câmpulung Moldovenesc a cucerit în ultimii ani locul întâi la faza europeană a concursului Young People in Forestry skills, dar și la diverse concursuri Școala Europeană, Erasmus, Made for Europe.

Masina unui cunoscut jurnalist din Romania incendiata in stil mafiot

In: Stiri locale, Timis

Mașina jurnalistului timișorean Dragoș Boța, editorul-șef al pressalert.ro, a fost incendiată în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Autoturismul Opel Vectra parcat lângă blocul din Timișoara în care locuiește ziaristul a ars în jurul orei 2.40. Incendiul a observat un vecin, care a sunat la 112. Focul a început în partea din spate a mașinii, iar interiorul a fost ars complet.

„Această acțiune de tip mafiot mă face să cred că investigațiile pe care le-am făcut de-alungul timpului și dezvăluirile publicate pe PRESSALERT.ro au deranjat. Acțiunea din această noapte nu mă face nicio secundă să mă opresc din a-mi face meseria de jurnalist. Cred că este momentul să ne întrebăm cu toții dacă acceptăm ca Timișoara să se transforme într-o Sicilie în care tăcerea complice și cumetriile pe sub masă sunt mai importante decât orice”, a spus Dragoș Boța.

 Pompierii au constatat că geamul din dreapta spate a fost spart.

VIDEO-Nici pe Discovery Channel nu vezi asa ceva! O romanca de 72 de ani a cazut 8 zile intr-o rapa si a fost gasita fara nicio zgarietura!

In: Braila, Stiri locale

O femeie în vârstă de 72 de ani a fost găsită de polițiștii tulceni după opt zile de la momentul în care fusese dată dispărută. Bătrâna căzuse într-o râpă din apropierea orașului Măcin.

Cu toate că ar fi petrecut o săptămână în râpa cu vegetație abundentă, bătrâna se află într-o stare de sănătate bună. A fost transportată la spital, pentru investigații, însă nu a fost internată, întorcându-se imediat acasă.

Tatiana Toader, în vârstă de 72 de ani fusese dată dispătută în 21 mai, de către fiul ei, după ce plecase de acasă cu o noapte înainte și nu mai revenise.

Polițiștii au căutat-o fără niciun rezultat pe femeie timp de o săptămână, însă marți seara au avut noroc. Bătrâna se afla într-o zonă greu accesibilă, într-o râpă. A fost scoasă din groapă în doar zece minute.

După ce a fost dusă de la Măcin la Brăila, pentru investigații medicale, femeia – care se află într-o stare bună de sănătate – s-a întors acasă.

Este greu de crezut că bătrâna a petrecut o săptămână în câmp, iar polițiștii au anunțat că investighează în continuare cazul. Aceștia nu au reușit să afle cum s-a descurcat Tatiana Toader timp de o săptămână în râpă, din cauza faptului că bătrâna are dificultăți de vorbire.

Sursa: Greatnews.ro

Un barbat a murit ars de viu! Explozie puternica intr-o benzinarie din Romania!

In: Cluj, Stiri locale
Panică și flăcări într-o benzinărie de la intrare în Cluj – Napoca, acolo unde un bărbat a murit după ce mașina în care se afla a luat foc. Conform România Tv, bărbatul a alimentat mașina, iar mai apoi s-a plimbat prin benzinărie vreme de 15 minute, după care s-a urcat în autovehicul.Unul din angajații benzinăriei l-ar fi văzut pe bărbat pe bancheta din spate cu o brichetă în mână.

Reprezentanţii ISU Cluj au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că flăcările au fost stinse în urma intervenţiei pompierilor.

„Marţi a izbucnit un incendiu la un autoturism într-o pompă de carburanţi de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, ISU Cluj intervenind cu două autospeciale şi un echipaj SMURD. Flăcările au fost stinse în urma intervenţiei pompierilor, însă o persoană a fost surprinsă în interiorul autoturismului şi a decedat”, au spus sursele citate.

Un elicopter cu doi oameni la bord s-a prabusit langa Turda

In: Cluj, Stiri locale

Un elicopter de mici dimensiuni, utilizat la activităţi agricole, s-a prăbuşit în zona unui deal de pe raza municipiului Turda, în interior aflându-se două persoane care au reuşit să iasă, fiind evaluate de echipajele medicale prezente la faţa locului, transmite News.ro.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anun țat că, miercuri, un elicopter de mici dimensiuni, utilizat la activităţi agricole, s-a prăbuşit în zona unui deal de pe raza municipiului Turda, judeţul Cluj.

Imediat au fost alertate o autospecială complexă de stingere cu modul de descarcerare şi prim ajutor, o ambulanţă SMURD pentru victime multiple (ATPVM) şi un echipaj medical SAJ.

„În urma verificărilor, în elicopter se aflau două persoane, care au ieşit din interiorul aeronavei şi nu prezintă probleme medicale deosebite”, a precizat IGSU.

Cei doi oameni aflați la bord sunt evaluați de echipajul medical SAJ sosit la faţa locului, iar dacă situaţia acestora o va impune vor fi transportaţi la spital.

Un aradean a inregistrat international marca ”Arsenie Boca”. Politia confisca icoane, carti si orice gaseste cu imaginea parintelui!

In: Arad, Stiri locale

Zeci de obiecte de cult religios, majoritatea icoane cu Arsenie Boca şi cărţi despre viaţa acestuia, au fost confiscate de către poliţiştii din Arad dintr-un magazin de specialitate, după o sesizare depusă de un arădean care ar deţine în România drepturile asupra mărcii „Părintele Arsenie Boca”, înregistrată în 2017 la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă din Marea Britanie.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu, a declarat, miercuri, că în urma unui apel la 112, ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii au indisponibilizat mai multe produse „care purtau o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, fiind vorba de obiecte de cult religios.

Poliţiştii au descins la un magazin de specialitate aflat în centrul municipiului Arad, de unde au ridicat zeci de icoane, cărţi şi suveniruri cu imaginea lui Arsenie Boca.

„S-a procedat la verificarea legalităţii comercializării produselor susceptibile a fi contrafăcute. În urma cercetărilor, s-a dispus indisponibilizarea tuturor produselor care prezentau însemnele unei mărci înregistrate”, a declarat reprezentanta Poliţiei.

Conform sursei citate, poliţiştii efectuează în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”.

Intervenţia poliţiştilor a fost posibilă după ce un bărbat din Arad a făcut dovada că firma sa este singura din România îndreptăţită să comercializeze produse având chipul lui Arsenie Boca.

Bărbatul a prezentat o serie de documente din care reiese că marca „Părintele Arsenie Boca” este înregistrată din 2017 la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă cu sediul în Marea Britanie, care ar fi permis comercializarea produselor având chipul fostului stareţ al Mănăstirii Prislop, decedat în 1989, doar unei firme din Arad, al cărei reprezentant a sunat la 112.

„Vă solicităm, cu respect, să sistaţi de îndată comercializarea tuturor bunurilor ce poartă denumirea sau imaginea Părintelui Arsenie Boca, având în vedere că aceste bunuri intră sub incidenţa şi protecţia oferită atât de legislaţia internă privind combaterea concurenţei neloiale şi a Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, cât şi a Legislaţiei europeană”, se arată într-o înştiinţare trimisă anterior de firma din Arad mai multor comercianţi de obiecte de cult.

 Sursa: Aktual24.ro
!-- Composite Start -->
Loading...