Suporteri batuti de jandarmi dupa ce au scandat anti-PSD la un meci de fotbal

In: Galati, Stiri locale

Fima de pază care a asigurat ordinea la partida Pescăruşul Sarichioi – Oţelul 0-6, din turul II al Cupei României, a folosit gaze iritante împotriva fanilor gălățeni. Un suporter a fost transportat de urgență la spital.

Imaginile din Piața Universității, de vineri, când sute de oameni – majoritatea victime colaterale – au fost „gazate” de jandarmi s-au repetat în Sarichioi. Doar că de data asta cei care au apelat la măsurile coercitive au fost agenții de pază responsabili cu liniștea.

Tensiunile au escaladat, după ce câțiva fani s-au urcat pe gard, pentru ca apoi, în momentul în care s-a trecut la scandări anti-PSD, agenții de pază să îi gazeze pe fani. Inclusiv vicepreședintele Oțelului a fost prins la mijloc.

Eram la un metru şi jumătate de cel care a venit şi a dat cu gaz. Eu m-am ferit, dar pe un băiat l-a nimerit în plin. Cred că era cu piper, am început să simt pe piele, iar cel care l-a luat în faţă nu putea să mai respire. Doi suporteri au fost grav afectaţi, unul dintre ei a luat jetul direct în faţă şi a fost transportat la spital cu ambulanţa„, a povestit Ilaş pentru ProSport.

Explicația oficială a incidentului vine de reprezentanții Jandarmeriei. „Agentul de pază s-a simţit ameninţat şi a reacţionat impulsiv. El a folosit spray-ul din dotare şi a tras în aer, înspre cei trei (n.r. fani recalcitranți). S-a creat un mic incident după ce au intervenit şi alţi suporteri aflaţi în apropiere“, spun reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Tulcea, conform Mediafax.

Fanul ajuns la spital e în acest moment în afara oricărui pericol.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Barbatul care a furat pistolul jandarmeritei a fost prins si retinut. Arma e de negasit!

In: Bucuresti, Stiri locale
Polițiștii l-au găsit pe bărbatul care ar fi furat pistolul femeii jandarm la protestul din 10 august, iar procurorii au dispus reținerea sa, el fiind audiat în noaptea de luni spre marți. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, e acuzat de tulburarea ordinii și de furtul armei, care nu a fost găsită, scrie Mediafax.

„În baza unei informații transmise de un cetățean polițiștilor din Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, informație ce ne-a fost comunicată de urgență, a fost identificat bărbatul din fotografiile mediatizate. În urma unei acțiuni a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri, bărbatul a fost depistat și condus la audieri. În urma activităților desfășurate, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a emis ordonanță de reținere pe numele bărbatului de 32 de ani, care este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor (în forma sustragerii unei arme) și tulburarea ordinii și liniștii publice”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru a fi găsit pistolul, dar și pentru a fi depistați ceilalți bărbați care i-au lovit pe cei doi jandarmi la protestul din 10/11 august.

Razbunare: PSD anunta posibilitatea unui nou miting de sustinere in Piata Victoriei, la cererea publicului!

In: Bucuresti, Stiri locale

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu susţine că liderii partidului din ţară sunt presaţi de primari şi de electorat să organizeze un miting uriaş, până acum nefiind luată însă o decizie în acest sens.

Codrin Ştefănescu a spus, duminică seară, că el este unul dintre cei care susţin organizarea unui nou miting al PSD.

El a mai afirmat că susţinătorii PSD au motive să ceară organizarea unui noi miting PSD, văzând „toate aceste atrocităţi”.

”Nu este decis. Preşedintele Dragnea este informat de colegii noştri din ţară, care la rândul lor sunt presaţi de primari, de electorat, de membrii noştri, care mai doresc încă un miting. Eu sunt unul dintre cei care susţin această idee de a face din nou un miting uriaş PSD. Noi am avut un miting liniştit, cu sute de mii de români, când nu s-a întâmplat niciun fel de incident. Noi nu am incitat la violenţă, ci a fost pur şi simplu un miting pentru a arăta forţa unei majorităţi  şi a poporului român, care iese la vot şi la urne şi decide ceva prin votul respectiv. În momentul de faţă văzându-se toate aceste atrocităţi, cei care ne susţin au motive să ceară aşa ceva”, a declarat secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu, la România TV.

Codrin Ştefănescu a vorbit despre o „cerere din teritoriu ca un alt doilea miting să fie „mult mai mare decât a fost data trecută, ca să vadă încă o dată toată lumea forţa pe care o are poporul român care este a urne şi vrea ceva şi ne-a cerut ceva să facem şi noi facem exact ce ne-au cerut ei”.

Referindu-se la violenţele de la mitingul de vineri seară, Codrin Ştefănescu a spus că „Iohannis personal şi PNL-ul lui Orban” vor deconta „această mizerie”, iar opoziţia trebuie să-şi asume aceste violenţe.

„Nu cedăm şi nici măcar nu aţi văzut vreo reacţie din partea noastră sau a aliaţilor din ALDE că ne simţim influenţaţi de acest miting organizat din spate de nişte băieţi cu ochi albaştri, pregătiţi să facă astfel de lucruri” a afirmat Codrin Ştefănescu

El a spus că protestul de vineri este „a treia încercare să se dea jos un guvern legitim ales” şi că românii nu mai „suportă efectiv deloc ce au văzut acum două zile”.

În 9 iunie, PSD a organizat în Piaţa Victoriei un miting „împotriva abuzurilor”, la care a susţinut că au participat peste 120.000 de persoane.

Sursa: News.ro

O fostă companie de stat, cu capital 100% românesc, se chinuie de ani de zile să-și recupereze proprietățile, preluate abuziv de baronii PSD

In: Stiri locale, Tulcea

Fostul acționar al Agrodelta Sireasa SA, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului – AAAS (moștenitoarea AVAS), îi somează pe actualii deținători să depună toate diligențele pentru ca ferma să reintre în posesia patrimoniului său și să-i transmită certificatele de atestare a titlurilor de proprietate, uitând că tocmai autorități ale statului au fost cele care l-au „naționalizat“ a doua oară.

Agrodelta Sireasa SA, societate cu toate taxele plătite la zi și premiată constant pentru performanțele și contribuțiile sale la PIB-ul autohton, a fost deposedată de mare parte dintre activele sale, printr-o simplă hotărâre de consiliu județean, în anii 90. Este vorba de peste 10.000 de hectare de teren agricol, care ulterior au fost concesionate, pe bani grei, fostei companii de stat.

De atunci, mai multe instituții de forță ale statului, printre care Curtea de Conturi, Curtea Constituțională și Guvernul României, au recunoscut abuzul. Cu toate acestea, Consiliul Județean Tulcea s-a dovedit mai tare și continuă și astăzi să se creadă proprietar pe zecile de mii de hectare de teren.

Fosta AVAS, în coastele Agrodelta

Acum, Agrodelta Sireasa nu mai este controlată de stat, dar Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului va avea cel mai mult de câștigat în urma recuperării patrimoniului de către compania agricolă.

Asta pentru că, după ce terenurile agricole se vor întoarce în patrimoniul Agrodelta, capitalul social al companiei va fi majorat cu valoarea terenurilor. Cu alte cuvinte, statul, prin AAAS, va redeveni acționar, prin aportul adus în societate. Suma nu este deloc neglijabilă, cele peste 10.000 de hectare de teren agricol fiind evaluate la circa 18 milioane de euro.

De altfel, AAAS chiar și-a arătat disponibilitatea de a sprijini în instanță demersurile Agrodelta. „În situația formulării de către societate a oricăror acțiuni în justiție, în funcție de obiectul acestora, autoritatea poate aprecia cu privire la intervenția principală (în nume propriu) sau accesorie (pentru sprijinirea apărării societății, în funcție de interesul juridic, în înțelesul legii procesual civile (…)“ se arată în corespondența AAAS cu Agrodelta.

De curând, OCPI Tulcea a avizat documentațiile topo-geodezice privind obținerea certificatului de atestare a dreptului de proprietate Agrodelta asupra terenurilor pentru incintele Sireasa, Chilia Veche, Pardina și Ostrov Tătaru, care au fost depuse la Consiliul Județean Tulcea, așa cum a solicitat AAAS.

Naționalizare bolșevică

Înființate în 1991, societățile desprinse din Întreprinderea de Exploatare Complexă a Resurselor Naturale Delta Dunării au preluat în proprietate toate bunurile (inclusiv terenurile agricole și digurile) în temeiul Legii 15/1990.

Legea a fost respectată doar 3 ani. În 1993, CJ Tulcea a emis abuziv o hotărâre, prin care nu mai puțin de 80.000 de hectare de terenuri agricole și amenajări piscicole au fost luate din patrimoniul societăților comerciale din Delta Dunării privatizate prin Legea 15/1990.

Lovitura de grație pentru Agrodelta Sireasa a venit însă în 2017, când compania a fost deposedată și de digurile din incinta agricolă. Beneficiarul „naționalizării“ a fost tot Consiliul Județean Tulcea, condus de președintele Horia Teodorescu (PSD). Miza acestei afaceri cu iz penal este uriașă. Proprietățile luate cu japca joacă un rol-cheie într-un proiect cu fonduri europene, în valoare de peste un miliard de euro. Mai precis, pe digurile aflate în patrimoniul fermei se află un drum comunal, ridicat de CJ Tulcea (nu se știe cum) la rang de drum județean (DJ222N), care urmează să fie reabilitat cu bani europeni, în cadrul unui amplu proiect pe zona Delta Dunării.

CJ Tulcea a inițiat o hotărâre de Guvern (181/30.03.2017 privind atestarea domeniului public al județului Tulcea), ulterior aprobată și semnată de premierul Sorin Grindeanu și de ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh, prin care drumuri și terenurile aferente acestora (aflate în proprietate privată) au fost declarate ca făcând parte din domeniul public al județului.

Sevill Shhaideh și-a luat mână de pe baronii locali

După declanșarea anchetei DNA, Guvernul a suspendat parțial aplicarea HG 181/30.03.2017. Și Ministerul Fondurilor Europene a suspendat proiectul derulat pe baza hotărârii de guvern, până la finalizarea cercetărilor.

Mai mult, Ministerul Dezvoltării s-a delimitat de matrapazlâcurile autorităților locale, arătând că CJ Tulcea și Prefectura Tulcea poartă întreaga responsabilitate pentru conținutul hotărârii de guvern.

„Necesitatea, oportunitatea și realitatea datelor prezentate în proiectul de HG aparțin inițiatorilor, respectiv CJ Tulcea și Prefectura Tulcea, care au promovat acest proiect, prin Ministerul Dezvoltării Regionale. (…) Astfel, președintele CJ Tulcea și prefectul județului Tulcea și-au asumat, prin semnarea proiectului de hotărâre privind atestarea domeniului public al județului Tulcea, realitatea datelor“, se arată într-o adresă a Ministerului Dezvoltării către CJ Tulcea. Un document similar a fost remis și Prefecturii Tulcea.

Totodată, Ministerul Dezvoltării avertizează cele două instituții să analizeze problema „cu maximă responsabilitate“ și să refacă documentația.

Citeste mai multe pe subiectivtulcea.ro

Jandarmeria a folosit tunurile cu apa pe protestatarii din Piata Victoriei! Explicatiile oficiale pentru ordinul dat!

In: Bucuresti, Stiri locale

Jandarmeria Română informează că la mitingul din Piața Victoriei au ajuns și membrii galeriilor de fotbal, subliniind că persoanele care protestează pașnic sunt rugate să nu intre în conflict cu aceștia și nici să le sprijine acțiunile violente.

„În Piața Victoriei și-au făcut apariția persoane cunoscute ca făcând parte din grupuri violente și galerii ale unor echipe de fotbal. Rugăm protestatarii de bună credință să se delimiteze de aceste grupuri și să nu sprijine în niciun fel acțiunile lor violente! De asemenea, îi rugăm pe oamenii care protestează pașnic să nu intre în conflict cu aceste persoane! Repetăm apelul nostru la calm și recomandăm femeilor și persoanelor însoțite de copii să se retragă din zona în care au loc violențe!”, precizează Jandarmeria Română, printr-o postare pe Facebook, potrivit Mediafax.

Noi incidente au avut loc la mitingul din Piața Victoriei, între protestatari și jandarmi, forțele de ordine fiind nevoite să recurgă la gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a îndepărta persoanele violente.

De asemenea, METROREX a decis, din cauza numărului mare de persoane ce tranzitau zona, să închidă stația de metrou Piața Victoriei, ceea ce presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran, dar şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire. Stația se va redeschide la solicitarea autorităților.

„Metrorex informează că, la nivelul Direcţiei Generale de Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice, din care fac parte toate instituţiile cu atributii în asigurarea ordinii publice, s-a decis ca, astăzi, 10 august a.c., începând cu ora 20.00, staţia Piaţa Victoriei să fie închisă. Închiderea staţiei presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire. Staţia se va redeschide la solicitarea instituţiilor abilitate. Măsura a fost luată pentru asigurarea siguranţei călătorilor, în contextul în care un flux mare de persoane tranzitează zona Piaţa Victoriei”, au precizat reprezentații METROREX, printr-un comunicat de presă.

Peste 10.000 de persoane protestează, la ora transmiterii știrii, în faţa Guvernului, unde s-au înregistrat câteva incidente între manifestanţi şi forţele de ordine. Pentru câteva zeci de minute, au existat îmbrânceli între manifestanți și forțele de ordine. Pentru că protestatarii au încercat să ocupe spațiul din fața Guvernului și au forțat gardurile, aruncând în același timp și cu pietre, sticle și alte obiecte către jandarmi, aceștia au intervenit cu spray-urile cu piper din dotare.

Unul dintre protestatarii ridicați de jandarmi din Piața Victoriei avea un dispozitiv cu electroșocuri, precizează reprezentanții Jandarmeriei Capitalei.

Brasovean amendat pentru ca a scris un mesaj de bun simt, adresat Guvernului!

In: Brasov, Stiri locale

Un tânăr din Brașov a primit o amendă în valoare de 500 de lei de la Poliția Locală pentru că a scris cu creta pe asfalt „mesaje anti electorale” (sic!). De fapt, mesajele erau împotriva unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea, împotriva modificării Codurilor penale și împotriva PSD, fără a conține cuvinte obscene.

Valentin Toader a primit vineri înștiințarea privind amenda dată de Poliția Locală Brașov, însoțită de un proces verbal constatator al contravenției.

În procesul verbal întocmit pe 17 iulie scrie (greșelile nu aparțin redacției – n.r.): „La data și ora mai sus menționată a fost depistat persoana mai sus menționată în timp ce scria cu cretă pe asfalt în zona stației RAT Maternitate mesaje anti electorale”.

Prin scrierea de mesaje pe asfalt, brașoveanul ar fi încălcat mai multe articole dintr-o hotărâre a Consiliului Local Brașov, drept pentru care Poliția Locală i-a dat o amendă de 500 de lei.

„Dacă până azi am crezut că Poliția Locală doar duce lipsă de personal, după întâlnirea cu polițiștii locali în 17 iulie (întâmplare demnâ de un episod din «Las Fierbinți», o voi povesti mai târziu) și PV-ul primit astăzi, pot spune doar că Poliția Locală Brașov duce în primul rând lipsă de competență și profesionalism. Abia aștept să îi întâlnesc în instanță. PV-ul conține o serie de informații false, eronate.. deh… incompetență”, scrie brașoveanul, pe contul său de Facebook, atașând și imagini ale documentelor primite de la Poliția Locală.

Iata un alt mesaj „anti electoral” scris cu cretă pe asfalt de tânăr:

Sursa: Digi24.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Cum a pus mana un baron local PSD pe cea mai mare ferma agricola din Delta Dunarii

In: Stiri locale, Tulcea

O fostă companie de stat, cu capital 100% românesc, se chinuie de ani de zile să-şi recupereze proprietăţile, preluate abuziv de către autorităţile locale, scrie Adevarul.ro.

S-a întâmplat la Tulcea, unde una dintre cele mai mari ferme agricole din ţară – Agrodelta Sireasa SA, cu toate taxele plătite la zi şi premiată constant pentru performanţele şi contribuţiile sale la PIB-ul autohton, a fost deposedată de mare parte dintre activele sale, printr-o simplă hotărâre de consiliu judeţean, în anii 90. Este vorba de peste 10.000 de hectare de teren agricol, care ulterior au fost concesionate, pe bani grei, fostei companii de stat.

De atunci, mai multe instituţii de forţă ale statului, printre care Curtea de Conturi, Curtea Constituţională şi Guvernul României, au recunoscut abuzul. Cu toate acestea, Consiliul Judeţean Tulcea s-a dovedit mai tare şi continuă şi astăzi să se creadă proprietar pe zecile de mii de hectare de teren.

Înfiinţate în 1991, societăţile desprinse din „Centrala – mamut“ care administra bunurile din Delta Dunării, IECRNDD 1 Mai (Întreprinderea de Exploatare Complexă a Resurselor Naturale Delta Dunării) au preluat în proprietate toate bunurile (inclusiv terenurile agricole şi digurile) în temeiul Legii 15/1990. „Bunurile din patrimoniul societatii comerciale sunt proprietatea acesteia“, potrivit actului normativ.

Dintre societăţile privatizate în 1990, doar Agrodelta Sireasa a reuşit să supravieţuiască. Legea a fost respectată doar 3 ani. În 1993, Consiliul Judeţean Tulcea a emis abuziv o hotărâre, prin care nu mai puţin de 80.000 de hectare de terenuri agricole şi amenajări piscicole au fost luate din patrimoniul societăţilor comerciale din Delta Dunării privatizate prin Legea 15/1990.

In 1995, Guvernul a recunoscut furtul, după ce Curtea de Conturi a mers în control la companiile privatizate şi a constatat că acestea au fost deposedate abuziv.

„Prin Hotărârea nr. 10/1993 a Consiliului Judeţean Tulcea şi Protocolul nr. 369/1993 dintre acesta şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei «Delta Dunării» s-a trecut în domeniul public de interes judeţean suprafaţa de 79.541 hectare (din care 39.974 hectare de teren agricol şi 39.567 hectare de amenajări piscicole), deşi acestea erau în proprietatea  unor societăţi comerciale“, se arată într-o notă a Departamentului pentru Administraţia Publică Locală, din cadrul Guvernului României, semnată de secretarul de stat de la acea vreme, Octav Cozmâncă. Acesta a dispus atunci ca acţionarul – FPS să facă demersuri în justiţie pentru ca patrimoniul societăţilor privatizate să fie reîntregit, lucru care nu s-a întâmplat.

Nu s-a întâmplat nimic nici după ce Curtea Constituţională a statuat, prin mai multe decizii, că statul, în calitate de acţionar al unei societăţi comerciale cu capital de stat, nu este proprietar pe patrimoniul acestei societăţi, bunurile fiind proprietatea persoanei juridice înfiinţată în baza Legii 15/1990, cum este şi cazul Agrodelta Sireasa SA. Afacerea Belina 2 Lovitura de graţie pentru Agrodelta Sireasa a venit însă în 2017, când compania a fost deposedată şi de digurile din incinta agricolă. Beneficiarul „naţionalizării“ a fost tot Consiliul Judeţean Tulcea, condus de preşedintele Horia Teodorescu (PSD).

Miza acestei afaceri cu iz penal este uriaşă. Proprietăţile luate cu japca joacă un rol-cheie într-un proiect cu fonduri europene, în valoare de peste un miliard de euro. Mai precis, pe digurile aflate în patrimoniul fermei se află un drum comunal, ridicat de CJ Tulcea (nu se ştie cum) la rang de drum judeţean (DJ222N), care urmează să fie reabilitat cu bani europeni, în cadrul unui amplu proiect pe zona Delta Dunării. Pentru a pune mâna pe diguri, baronii locali s-au folosit de Guvern. Este o afacere similară cazului Belina, în care DNA a declanşat, de asemenea, o anchetă. Şi OLAF s-a sesizat în acest caz, care investighează o posibilă tentativă de fraudă cu bani europeni. Concret, CJ Tulcea a iniţiat o hotărâre de Guvern (181/30.03.2017 privind atestarea domeniului public al judeţului Tulcea), ulterior aprobată şi semnată de premierul Sorin Grindeanu şi de ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh, prin care drumuri şi terenurile aferente acestora (aflate în proprietate privată) au fost declarate ca făcând parte din domeniul public al judeţului.  Mai mult, în nota de fundamentare s-a menţionat că terenurile respective nu fac obiectul niciunui litigiu. Asta cu toate că Agrodelta Sireasa se judeca de ani de zile cu CJ Tulcea pe aceste active aflate şi în prezent în patrimoniul său.


Citeste mai multe pe adevarul.ro

Noua tinta a Politiei Romane: Un motociclist din Bistrita care ”s-a saturat”!

In: Bistrita Nasaud, Stiri locale

Politistii fac verificari in cazul unor mesaje anti-PSD aparute la sfarsitul saptamanii trecute pe un zid de langa casa memoriala a scriitorului Liviu Rebreanu, din orasul Nasaud, si pe o motocicleta parcata si fotografiata in fata sediului PSD din municipiul Bistrita, fapte care ar putea fi incadrate ca si contraventii prevazute de Legea 61/1991, transmite Agerpres.

„Nu exista o sesizare, dar, in urma imaginilor aparute in mass-media, politistii din Bistrita si cei din Nasaud efectueaza verificari pentru a stabili daca faptele respective constituie o contraventie prevazuta si sanctionata de Legea 61/1991”, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Diana Pintea.

Directorul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, Alexandru Gavrilas, in subordinea caruia se afla casa memoriala a scriitorului Liviu Rebreanu, spune ca zidul respectiv nu face parte din aceasta sectie a muzeului si ca ar tine de Drumurile Nationale, dar ca va lua masuri ca acesta sa fie curatat.

In ceea ce priveste proprietarul motocicletei inscriptionate cu mesajul anti-PSD, acesta a fost surprins duminica seara de un jurnalist bistritean, Cristian Berari, in parcul municipal, si i-a declarat acestuia, conform materialului video postat de jurnalist pe Facebook, ca se numeste Cristi, ca are 27 ani si ca gestul sau reprezinta „atitudinea unui om ajuns la saturatie”.

„Pentru multi s-ar putea sa para un pic vulgar, dar problema e ca atunci cand ai niste asteptari, cand esti frustrat an de an, ajungi ca la un moment dat, in situatii de genul asta, sa iei masuri radicale. Nimanui nu-i place sa stea in strada sa protesteze, cred ca asta e atitudinea unui om ajuns la saturatie”, a spus el, potrivit publicatiei locale TimpOnline.ro.

Pana acum, tanarul spune ca nu a avut probleme cu Politia.

„Eu am fost la Cluj, la Untold. Politistii de acolo sunt foarte deschisi. Nu am avut nicio problema, ba chiar au venit si si-au facut poze cu motocicleta. Neoficial, un echipaj chiar m-a felicitat. Majoritatea erau politisti sub 35 de ani. De la departare imi faceau poze, ceea ce demonstreaza clar ca nu-s clienti politici, ca o institutie e libera sa-si faca treaba asa cum trebuie, independent de clasa politica de la putere. Am apreciat foarte mult chestia asta. Aici (la Bistrita-n.r.) nu am apucat sa circul foarte mult. Am tendinta sa cred ca s-ar putea sa nu existe la fel de multa libertate ca acolo la Cluj, un oras cosmopolit”.

Primar al orasului Bistrita este Ovidiu Teodor Cretu, membru PSD.

”Omul ala a muncit pentru bani!”. Lectie de omenie data de angajatul unei spalatorii, care a gasit 13.000 de euro!

In: Bihor, Stiri locale

Stelian Chirică, un tânăr în vârstă de 22 de ani ce lucrează la o spălătorie auto din Oradea, a găsit 13.000 de euro într-o mașină Audi. Banii fuseseră uitați de proprietar, iar Stelian i-a returnat fără să stea pe gânduri, relatează publicația ebihoreanul.ro.

În urmă cu trei săptămâni, Stelian curăţa un automobil Audi, pe care a proprietarul îl golise în prealabil, lăsându-şi lucrurile în biroul patronului spălătoriei şi plecând apoi cu treburi prin zonă.

Stelian Chirică a început să cureţe interiorul maşinii şi, când a ajuns la scaunul şoferului, a dat peste un teanc de bancnote căzute sub acesta. „Sub scaun era un compartiment de depozitare şi probabil că banii au căzut de acolo”, a povestit tânărul pentru sursa citată.

A numărat bancnotele, iar apoi i-a predat banii patronului, care la rândul său i i-a înapoiat proprietarul maşinii.

„Când clientul a venit după maşină, era foarte supărat. Mi-a povestit că a pierdut 13.000 euro şi nu ştie unde sau cum. I-am zis să se liniştească, fiindcă banii i-a găsit angajatul meu. A rămas fără cuvinte. Ne-a mulţumit, a spus că nu se aştepta să-i mai găsească vreodată. Credea că îi pierduse înainte, în altă parte”, a relatat proprietarul spălătoriei.

Pentru gestul său, Stelian a primit ca recompensă 100 lei.

Modest, tânărul a mai spus că meritul pentru fapta sa este al părinţilor, deoarece l-au educat să fie cinstit și muncitor. Nu s-a gândit nicio clipă să ia el suma găsită: „Omul ăla a muncit pentru banii aceia, cum să-i iau eu? Nu pot eu să iau ce nu-i al meu”.

Sfideaza pe fata, apoi isi cer drepturile! Ungurii din Romania au arborat steagul negru pe primaria Sf. Gheorghe de Ziua Imului National!

In: Harghita, Stiri locale

Un steag negru a fost arborat la Primăria Sfântu Gheorghe de Ziua Imnului, imaginile fiind făcute publice de Alexandru Cumpănaşu, președinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României.

Președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, precizează în schimb că steagul negru de pe Primărie a fost arborat în urma decesului unui cetățean de onoare al municipiului, care primise distincţia „Pro Urbe”. „Este doar o coincidență nefericită”, a spus Porcsalmi.

„Cat de nesimtiti puteti fi?!. Cat de mult vreti sa ne stârniti sentimente pe care poporul roman nu le-a cunoscut?!!!. Astazi- PRIMARIA SFANTU GHEORGHE – DE ZIUA IMNULUI NATIONAL A ARBORAT STEAGUL DE DOLIU NATIONAL PE PRIMARIE – INSTITUTIE ROMANEASCA. Solicit politiei nationale si jandarmeriei interventie urgenta!…CNMR va continua demersul de ANULARE in instanta functionarea UDMR!!!”, scrie preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, Alexandru Cumpănaşu, pe pagina sa de Facebook, prezentând și o fotografie în care se vede arborat un steag de doliu pe sediul Primăriei din Sântu Gheorghe.

Agenția Mediafax precizează că primarul localității și prefectului județului nu au putut fi contactați. Totodată, la Poliția din localitate nu a fost depusă vreo o sesizare oficială.

29 iulie este Ziua Imnului Național, iar evenimente au fost organizate cu această ocazie în întreaga țară.

Steagul negru a fost arborat sâmbătă pe Primăria Sfântu Gheorghe, după decesul unui cetățean de onoare al municipiului, care primise distincţia „Pro Urbe”, a declarat, pentru Mediafax, președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint.

„Așa se procedează de peste 20 de ani de când se acordă această distincție. Când moare o persoană care a primit această distincție se arborează steagul negru în ziua decesului și se îndepartează după înmormântare. Steagul a fost pus sâmbătă și va fi dat jos luni. Nu a fost nimic planificat, este o coincidență nefericită și neplăcută”, a afirmat Porcsalmi.
Sursa: Hotnews.ro

VIDEO-Liderii PSD au inaugurat in Delta Dunarii o uzina de apa care nu functioneaza!

In: Stiri locale, Tulcea

O stație de alimentare cu apă din Delta Dunării, inaugurată, cu mare fast, de către ministrul apelor Ioan Deneș și președintele Consiliului județean Tulcea, Horia Teodorescu, nu funcționează nici la o lună de la tăierea panglicii! Investiția a costat nu mai puțin de 10 milioane de lei, bani publici, dar apa nu va fi potabilă (cum a mințit ministrul apelor Ioan Deneș) pentru că proiectul nu a prevăzut și o instalație de clorinare, anunta site-ul Cetaneanul.net.

Filmarea făcută de un localnic arată că și la o lună după inaugurare stația a fost lăsată de izbeliște. Uzina a rămas închisă (încuiată!) imediat după inaugurarea oficială.

Inaugurarea oficială a alimentărilor cu apă din localităţile Ceatalchioi şi Pătlăgeanca s-a făcut într-o atmosferă festivistă la 21 iunie 2018. Panglica a fost tăiată chiar de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, la eveniment mai participând preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu şi primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cernega.
La ceremonie nu au fost lăsați să participe sătenii din Ceatalchioi, sătui de altfel promisiunile aleșilor, că vor avea apă la robinet.Lucrările au fost executate de o firmă de casă a baronilor PSD Tulcea, implicată în dosare de corupție și aflată în insolvență.

Inaugurarea oficială a alimentărilor cu apă din localităţile Ceatalchioi şi Pătlăgeanca s-a făcut într-o atmosferă festivistă la 21 iunie 2018. Panglica a fost tăiată chiar de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, la eveniment mai participând preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu şi primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cernega.
La ceremonie nu au fost lăsați să participe sătenii din Ceatalchioi, sătui de altfel promisiunile aleșilor, că vor avea apă la robinet.Lucrările au fost executate de o firmă de casă a baronilor PSD Tulcea, implicată în dosare de corupție și aflată în insolvență.

Ministrul Deneș a dedicat „investiția” Centenarului, dar primarul a demascat minciuna

Lucrările la investiţiile din cele două sate au început în anul 2004 şi au costat nu mai puțin de 10 milioane de lei. Staţia de captare şi tratare a apei brute din satul Ceatalchioi şi cei aproape 13 kilometri de reţele ar fi trebuit să asigure, cel puțin pe hârtie, apa pentru cei 700 de locuitori ai localităţilor Ceatalchioi şi Pătlăgeanca. La inaugurare, ministrul apelor, Ioan Deneș și „baronul Teo”, cum i se mai spune președintelui Consiliului Județean, Horia Teodorescu, s-au arătat mândri de o așa investiție în Anul Centenarului!

Aceste recepţii şi dări în folosinţă se fac în Anul Centenarului. Legăm această recepţie şi punere la dispoziţie a apei potabile de acest an important, Anul Centenarului, pe care noi îl sărbătorim cu mândrie. Sunt investiţii începute, e adevărat, cu multă vreme în urmă şi care, iată, reuşim să le finalizăm acum. (…)”, declara ministrul Ioan Deneş.

Apa NU va fi însă potabilă. Asta pentru că stația nu este prevăzută cu o instalație de clorinare. O recunoaște chiar primarul, care spune acum că, dacă ar fi fost după el, nu ar fi inaugurat stația. ”Lucrările au durat 12-15 ani, pentru că nu a fost finanțare. Proiectul este unul mai vechi și nu prevede un sistem de clorinare a apei. Ne mai nemulțumește faptul că în proiect nu au fost prevăzuți nici hidranți, în caz de incendiu”, a explicat primarul Tudor Cernega.

Stația-fantomă din Deltă nu are angajați

După cum s-a putut vedea mai sus, ministrul Deneș a inaugurat o uzină-fantomă, care nu are perspective să funcționeze prea curând. Satul nu are canalizare, iar gospodăriile nu sunt branșate la rețeaua de apă! Pentru a putea funcționa, stația are nevoie de personal de specialitate, printre care și un chimist, dar nu se știe de unde va face rost de bani Primăria Ceatalchioi pentru plata angajaților stației.
În plus, Primăria se confruntă cu mai multe litigii, pentru că stația nu a fost
construită pe domeniul public, ci pe un teren privat, care nu a fost expropiat. Astfel, stația a fost ridicată pe terenul fermei agricole Agrodelta Sireasa SA și al unor săteni.
Nu am făcut un calcul, să vedem cât va costa branșarea unei gospodării. Până atunci, vom pune în sat la 500 de metri câte un robinet, dar va fi apă menajeră, pentru că nu avem clorinare”, a demontat primarul Tudor Cernega minciunile spuse în comunicatele oficiale ale Guvernului.

Sursa: cetateanu.net

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Aici e bogatia tarii: Exproprieri cu acte false in Delta Dunarii, dupa modelul Insulei Belina a lui Dragnea!

In: Stiri locale, Tulcea
Dosarul Belina, pentru care liderul PSD Liviu Dragnea si mai multi apropiati ai lui, inclusiv ministri, sunt cercetati de DNA pare sa aiba o replica in Delta Dunarii, unde la sefia CJ Tulcea se afla tot oamenii PSD.
Publicatia Cetățeanul.net a descoperit dovezi care probează falsuri și ilegalitățile comise în mai multe Hotărâri ale Guvernului României dar și acte normative prin care societăți comerciale din Delta Dunării au fost jefuite de „statul – tâlhar”, fără exproprieri și fără nicio despăgubire.
Furtul de terenuri din Delta Dunării, trecute abuziv în acte oficiale din proprietatea privată în domeniul public al statului, o adevărată naționalizare de tip bolșevic, a fost realizat cu sprijinul  Guvernului Grindeanu. Guvernul pesedist a aprobat hotărârea de guvern 181/30.03.2017 (inițiată de Sevil Shhaideh, la propunerea lui Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea), hotărâre prin care drumuri și terenurile aferente acestora (aflate în proprietate privată) au fost declarate în fals ca făcând parte din domeniul public al județului.

Hotărârea prin care s-au promovat falsurile

Guvernul Grindeanu a consemnat, în fals, că digurile aflate în proprietatea Agrodelta Sireasa fac parte, de fapt, din domeniul public. Hotărârea a fost dată la inițiativa Consiliului Județean Tulcea, condus de „baronul Teo” – cum i se mai spune lui Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea.

În încercarea de a obține fonduri europene de peste 1,1 miliarde de euro, reprezentanții CJ Tulcea i-au furnizat informații false lui Sevil Shhaideh, pe atunci ministrul dezvoltării regionale, care a întocmit și semnat nota de fundamentare a HG 181/2017, prin care digurile (rămase în proprietatea Agrodelta Sireasa) au fost „consemnate” ca domeniu public al județului.

Scopul – modernizarea drumului comunal, rebotezat județean, drum care se află chiar pe digurile firmei. „În vederea accesării surselor de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, (…) apel dedicat zonei de Investiții teritoriale integrate Delta Dunării, pentru obiectivul de investiții «Modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Tulcea – Chilia Veche», a fost necesară îndeplinirea unuia din criteriile de selecție prevăzute în ghid (…) Consiliul Județean Tulcea face precizarea că bunurile imobile (…) nu sunt grevate de sarcini și nu fac obiectul vreunui litigiu” (vezi facsimil).

CJ Tulcea s-a înscris, la Cartea Funciară, proprietarul terenurilor unei firme private din Delta Dunării

În realitate, digurile au rămas tot timpul în proprietatea Agrodelta după ce firma a fost deposedată, tot ilegal și tot prin hotărâri abuzive (detalii mai jos) de peste 10.000 de hectare (!!!), suprafața de teren pe care a primit-o în proprietate în baza Legii 15/1990.
În ciuda faptului că știau că digurile nu le aparțin, slujbașii baronilor PSD de Tulcea s-au dus la Cartea Funciară cu hotărârea de guvern semnată de Sorin Grindeanu și au înscris statul (prin județul Tulcea) ca proprietar!

După cum puteți vedea în documentul de mai jos înscrierea proprietății CJ Tulcea s-a făcut în temeiul actului normativ 181 emis de Guvernul Românie! Or HG 181 nu este act normativ, ci act administrativ, care se adoptă tocmai în vederea executării legii!Prezentăm mai jos dovada halucinantă că OCPI Tulcea a ajuns să considere actele administrative (emise de Guvern sau de Consiliul Județean) drept DOVEZI ALE PROPRIETĂȚII!

Dovada falsului! CJ Tulcea recunoștea, în 2008, că nu e proprietarul digurilor

În realitate, autoritățile din Tulcea, dar și cele centrale, au știut dintotdeauna că digurile sunt proprietatea firmei private. Astfel, pe 15 aprilie 2008, președintele Consiliului județean Tulcea scria judecătorilor de la Tribunal: „Referitor la dreptul de proprietate asupra digurilor și canalelor (…) vă rugăm să rețineți că județul Tulcea nu a deținut niciodată un titlu valabil asupra acestor bunuri
Citeste continuarea pe Cetateanul.net
!-- Composite Start -->
Loading...