Premiera mondiala in Teleorman: Un km de drum asfaltat de TelDrum are doar 800 de metri!

In: Stiri locale, Teleorman

Credeai ca ai aflat toate mijloacele de furt din bani publici pe care le folosesc politicienii? Nicidecum! Iata o noua metoda inventata de Tel Drum, firma controlata de Liviu Dragnea. In Teleorman, judetul cu cea mai mare rata a somajului si cu cel mai mare numar de pensionari pe cap de angajat, exista sosele realizate de Tel Drum in care bornele kilometrice sunt pozitionate la 800 de metri, nu la 1 kilometru, asa cum ar trebui, doar ca sa scurteze un drum din pix, scrie ziarul liberinteleorman.ro.

Politicienii nostri sunt cei mai mari hoti din lume, oficial, demonstrat si certificat de populatia care ii voteaza. De exemplu, afli ca in Teleorman urmeaza sa se construiasca o groapa mare de gunoi, stabilesti locatia, ca doar esti la conducerea consiliului judetean, dupa care te grabesti sa cumperi acel teren pe bani de nimic, printr-o firma separata, pamant pe care ulterior il vinzi statului la un pret de 50 de ori mai mare. Sau afli ca urmeaza sa se construiasca autostrada Bucuresti-Ploiesti si ca urmeaza sa fie expropriate niste terenuri la intrarea in zona de nord a capitalei, asa ca te grabesti sa cumperi toate acele terenuri fara valoare, ca, ulterior, sa le vinzi statului la un pret colosal. Pe langa aceste metode „legale” de furat din bani publici, mai exista una proaspata, inventata de Tel Drum, firma condusa de Liviu Dragnea.

Cotidianul „Liber in Teleorman”, citat de Hotnews, a facut publica declaratia unui fost consilier judetean. Acesta spune ca Tel Drum a incasat bani europeni pentru asfaltarea unui drum judetean, DJ 701, pentru care au fost depuse acte conforma carora soseaua ar avea X kilometri pentru care sunt necesari bani. In realitate, drumul are cu 7-8 kilometri mai putin, fizic, dar banii incasati au fost pentru o lungime mai mare.

Ca sa acopere magaria, adica furtul de bani incasati pe cei 7-8 kilometri inexistenti, Tel Drum a montat bornele kilometrice, care trebuie puse la exact 1000 de metri distanta una de alta, la doar 800 de metri, astfel incat drumul sa iasa la socoteala cu ce era scris in acte.

„Drumurile judetene din judet, investigate de OLAF constituie un subiect inca plin de povesti nestiute. Stiti ce au facut? Au modificat bornele kilometrice si le-au facut de 800 de metri, nu de un kilometru. Efectiv, acolo ei au facut pe hartie un drum mai lung decat in realitate, ca sa poata fura mai mult”, a spus acest fost consilier judetean, sub protectia anonimatului.

In concluzie, daca circuli in patria lui Liviu Dragnea, judetul Teleorman, cel mai sarac si muls judet din Romania, ai toate sansele sa te misti mai repede decat crezi pe soselele asfaltate de Tel Drum. Nu pentru ca ti s-a stricat acul de la kilometraj, nu pentru ca ai pus roti mai mari si nu pentru ca ai pus benzina din aia buna. Ci pentru ca, acolo se intampla ceva unic la nivel mondial: 1 kilometru are 800 de metri, diferenta de 200 de metri fiind transformata in ciubuc pentru baietii destepti.

Sursa: Liberinteleorman.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , ,

VIDEO-Primar PSD filmat cum arunca cu milioanele in manelisti

In: Calarasi, Stiri locale

Imagini incredibile la o petrecere patronată de primarul PSD din Sărulești, județul Călărași. Călin Petre Alexandru a fost filmat când aruncă… milioane și milioane la lăutari. 

După ce și-a auzit numele de mai multe ori strigat în microfon, primarul, care ține un teanc de bani în mână s-a delectat cu un dans lasciv al dansatoarelor din buric.

”Cine, cine, cine, cine te iubește? De la domnu’ primar! Fără număr, fără număr de la domnu’ primar!Pentru cine arunc milioane? Pentru doamna lu’ domnu’ primar!”, se auzea din difuzoare.

Când jurnaliștii Realitatea TV l-au contactat, primarul din Străulești a răspuns cp vrea să fie ”lăsat în pace”, că ”n-are timp”.

  • Jurnalist: Avem niște imagini care înțeleg că sunt filmate pe 9 martie cu dumneavoastră, când dansați, dați bani la lăutari…
  • Primar: Așa, și?
  • Jurnalist: Voiam să vă întreb – v-ați distrat, v-ați simțit bine, ați dat bani la lăutari, cât ați dat?
  • Primar: Lasă-ne, dom’le, în pace, că n-avem timp.

Vezi VIDEO pe Realitatea.net

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Ca pe vremea lui Ceausescu: Copii si elevi pusi sa aplaude politicieni de la PSD

In: Maramures, Stiri locale

Spectacol ca pe vremea lui Ceauşescu pentru Liviu Pop! S-a întâmplat la o ședință a Consiliului Local din Sighet, în județul Maramureș. Mai mulți liceeni au fost aduși de conducerea liceului unde învață să aplaude politicienii din sală. Printre cei ,,gratulaţi” cu scandări şi aplauze mai ceva ca la ,,Cântarea României” s-a aflat și fostul ministru al Educației. Elevii au venit pregătiți cu pancarte colorate pe care scria mesaje de mulțumire pentru Liviu Pop.

În data de 16 martie la ora 10:00, a avut loc o ședință extraordinară de CL Sighet. Pe ordinea de zi au figurat patru proiecte de HCL, unele dintre acestea vizând corecturi de ultim moment în cadrul proiectelor pentru două școli din municipiu, cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

După închiderea ședinței de Consiliu, a avut loc semnarea contractelor PNDL pentru școlile din municipiu cuprinse în proiect pentru a fi reabilitate. La semnarea contractelor au participat Primarul municipiului, Horia Scubli, președintele Consiliul județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea și alte oficialități politice din județ, notează sighet247.ro.

În adevăratul stil comunist și ceaușist de tristă amintire, pentru a nu fi sala goală, aceasta a fost umplută de elevi ai Liceului Tehnologic „Marmația”. În sală au mai fost prezenți și directorul liceului Adriana Vescan, directorul adjunct, contabila și mai mulți profesori. Liceul Tehnologic „Marmația” este una dintre școlile din municipiu cuprinse în proiectul de reabilitare finanțat prin PNDL.

Deși Legea Educației interzice expres implicarea elevilor în politică în timpul orelor de curs, directorul școlii nu a ținut cont de prevederile legale în vigoare, scoțând în mod ilegal elevii de la ore și implicându-i într-o activitate politică. Elevii, bine instruiți, s-au prezentat, ca pe vremea lui Ceaușescu, cu pancarte colorate pe care scria „Vă mulțumim!” și alte sloganuri. Elevii au făcut poze cu Primarul și cu oficialitățile politice ale județului, după care au scandat „Mulțumim Primarului!”, „Mulțumim conducerii Consiliului Județean!”, „Mulțumim senatorului Liviu Marian Pop!” etc.

În semn de protest pentru acest display ceaușist ce amintește de anii `80, când elevii erau scoși cu forța la manifestările Partidului Unic, consilierii locali ai PNL și UNPR au părăsit sala, contractele semnându-se doar în prezența consilierilor locali ai PSD și UDMR.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Un roman viu, declarat mort de autoritati, a pierdut procesul prin care cerea sa fie recunoscut in viata!

In: Stiri locale, Vaslui

În timp ce mai marii conducători ai țării duc aprige răfuieli cu aparatul de Justiție, invocând abuzuri ale DNA și fel de fel de circulare europene, un cetățean român a pierdut procesul prin care cerea anularea declarării decesului, deși este în viață.

Motivația tribunalului este fabuloasă: ”decedatul” cu puls a formulat prea târziu calea de atac. Cum bârlădeanul Constantin Reliu a fost declarat mort în urmă cu doi ani, iar termenul depășește perioada legală admisă, s-a creat o situație imposibilă din punct de vedere procedural pentru magistrați.

„În acte sunt mort, deși trăiesc. Nu am nicio sursă de venit, iar din cauză că în acte figurez ca fiind decedat, nu mă pot angaja, nu pot face nimic în țară”, a declarat bărbatul care a plecat la muncă în Turcia în 1992 și s-a întors în România abia la începutul acestui an. El a fost trimis în țară pentru că avea actele de ședere expirate, iar când a intrat pe teritoriul României a aflat că este declarat decedat, scrie Obiectiv Vaslui.

Soția sa a fost cea care a cerut în instanță declararea decesului, după ce nu a mai primit nicio veste de la acesta. Instanța l-a pronunțat mort pe Constantin Reliu în 2016.

”Numitul Constantin Reliu a dispărut în urma cu 17 ani şi există indicii că această persoană nu ar mai fi în viaţă. În luna iunie a anului 1999 numitul Constantin Reliu a fost ultima dată în ţară. Din luna iulie 1999 după ce a intrat pe teritoriul Turciei nu s-a mai ştiut nimic despre această persoană. Acesta nu avea nici un motiv să nu ia legătura cu membrii familiei sale. În august 1999 a avut loc un cutremur mare în Turcia în urma căruia a rezultat decesul multor persoane şi există posibilitatea ca numitul Constantin Reliu să fi dispărut cu acea ocazie”, a declarat avocatul soţiei în sala de judecată.

Soția lui Constantin Reliu a apelat la această procedură pentru a se putea recăsători în Italia.

Între timp, Constantin Reliu, deși în viață, este mort pentru stat.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Sofer impuscat in cap de un politist, pe strada, la Vaslui!

In: Stirea zilei, Vaslui

Un polițist a împușcat, în această după-amiază, un tânăr în vârstă de 27 ani. Din primele informații, se pare că acesta a fost nevoit să folosească arma din dotare întrucât bărbatul se opunea arestării.

Martorii au declarat pentru ziarul Vremea Nouă că tânărul se urcase la volanul mașinii deși avea permisul de conducere suspendat. În momentul în care polițistul i-a făcut semn să oprească mașina, acesta a oprit-o, însă a abandonat-o și a fugit. În acel moment, a fost urmărit de poliţist, fiind împușcat în cap de către acesta.

La fața locului au sosit echipaje de Poliție, Jandarmerie și Ambulanță. Tânărul a fost preluat de o Ambulanță SMURD și a fost transportat cu elicopterul la Iași. Potrivit primelor informaţii, tânărul este în stare gravă.

Zona a fost încercuită, la fața locului ajungând și șeful Poliției Județului Vaslui, Doru Panțâru, precum și cel al Poliției Municipale. In aceste momente se fac cercetări, mai scriu jurnaliştii de la Vremea Nouă.

In loc sa mareasca salariile un primar din Romania a cumparat case sociale. 12 familii, cu 58 de copii s-au mutat in sat

In: Botosani, Stiri locale

Un primar din România a refuzat să dea bani pe panseluțe sau construirea de parcuri aiurea, a cumpărat case, le-a renovat și le-a oferit familiilor cu copii. Rezultatul: La doi ani de la implementarea proiectului, populaţia şcolară a crescut cu peste 50%.

Uliţele satului Conceşti, din judeţul Botoşani, s-au umplut de veselia puştilor care s-au mutat cu parintii acolo. 12 familii cu 58 de fetiţe şi băieţi au lăsat trecutul în urmă şi au început o viaţă nouă în locuinţele renovate şi puse la dispoziţie de primar.

Un copil din cinci este nou-venit la scoală, iar situaţia este asemănătoare şi la grădiniţă. Astfel, populaţia şcolară a crescut cu peste 50% în numai doi ani.

După doi ani de stat la Conceşti, oamenii veniţi din toată România să-şi reînceapă viaţa în celălalt colţ al ţării spun că au găsit un adevărat paradis comparativ cu locurile în care au trăit anterior. Mulţumite sunt şi autorităţile locale.

„Oamenii s-au adaptat, sunt muncitori. S-a înmulţit puţin şi populaţia. Toată lumea este mulţumită“, spune Constantin Grosu, viceprimarul din Conceşti, potrivit Adevarul și preluat de Stirile Pro Tv.

Cereri de rezidenţă la Conceşti sunt în continuare. dar Primăria deocamdată nu mai are fonduri pentru achiziţionarea şi reamenajarea caselor. Urmează ca pe viitor, dacă vor fi fonduri, să mai înceapă o etapă a acestui proiect.

Bîldea Ioan: „Primaria Concesti a cumparat casele unor romani plecati in strainatate, le-a renovat si le-a dat ca locuinte sociale unor familii cu multi copii. 10 familii cu 50 de copii s-au mutat in comuna. O multime de solicitari vin din toata tara, zice primarul.

Pai cu banii dati pe locuinte sociale de catre municipiile din tara, cate case ar putea fi cumparate si renovate…

Multi mai multi oameni ar putea fi ajutati…”

Refuza sa arboreze drapelul Romaniei, dar a impanzit orasul cu steagul Ungariei!

In: Covasna, Stiri locale

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a fost amendat, miercuri, cu suma de 5.000 de lei de către Prefectura Covasna pentru că nu a dat curs somaţiei de a arbora şi drapelul României alături de steagurile roşu-alb-verde, cu care a fost pavoazat municipiul în cinstea Zilei maghiarilor de pretutindeni, sărbătorită pe 15 martie.

„Ca urmare a refuzului primarului municipiului Sfântu Gheorghe de a da curs solicitării instituţiei noastre, cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, respectiv de arborare a Drapelului României împreună cu Drapelul Ungariei, în data de 14.03.2018 primarul municipiului Sfântu Gheorghe a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei. Sancţiunea a fost aplicată în temeiul art. 24 alin(1) lit.g din H.G. nr.1157/2001”, se precizează într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, art.7 din Legea nr. 75/1994 şi art.6 din H.G. nr.1157/2001 stipulează faptul că drapelele altor state pot fi arborate pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor legale.

Somaţia a fost trimisă marţi, la scurt timp după ce municipalitatea a pavoazat centrul oraşului, precum şi mai multe străzi principale cu steaguri roşu-alb-verde în cinstea comemorării a 170 de ani de la Revoluţia din 1848-1849.

În replică, conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a dat, marţi, publicităţii un comunicat, prin care a informat că, în contextul pregătirilor pentru acest eveniment, a decorat centrul oraşului cu „panglici de culori naţionale ungureşti, piaţa Libertăţii cu drapel naţional unguresc, iar câteva străzi cu cocarde roşu-alb-verde”, subliniind că „niciunul dintre aceste simboluri nu este drapelul oficial al Ungariei, drapelul naţional unguresc nefiind acelaşi lucru cu drapelul Ungariei”.

În comunicat se mai arată că, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1.157/21.11.2001, minorităţile etnice – constituite în organizaţii, uniuni sau asociaţii la nivel naţional – pot folosi la acţiunile specifice şi însemnele proprii, iar Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a „amplasat panglicile, drapelul şi cocarde de culori naţionale ungureşti în spiritul acestei hotărâri”.

Conducerea Primăriei a mai precizat că „invitatul special şi vorbitorul de onoare” al sărbătorii de la Sfântu Gheorghe va fi doctorul Lázár János, şeful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban, iar „drapelul Ungariei va fi arborat lângă steagul României numai cu ocazia vizitei dânsului, în ziua de 15 martie”.

Cod Rosu de inundatii in Romania!

In: Harghita, Stiri locale

Hidrologii au emis, marţi, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă din această după-amiază până la miezul nopţii, în două bazine hidrografice de pe raza judeţelor Harghita şi Braşov.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), între orele 17:15 şi 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu efecte de inundaţii, şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol, în bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare (judeţele Harghita şi Braşov).

By: Stefan Mihalache Tags: ,

Gest extrem in Teleorman! Un jandarm s-a impuscat in cap chiar in sediul institutiei

In: Stiri locale, Teleorman

Un jandarm s-a împuşcat în cap în sediul Jandarmeriei Teleorman.

Se numea Cătălin Predescu și avea 41 de ani. Subofițerul a fost găsit fără suflare, de un coleg. Zăcea pe podea, în sediul Jandarmeriei Teleorman, într-o baltă de sânge, anunță Observator.tv.

Cătălin urma să intre de serviciu, noaptea trecută, în zona rurală, începând cu ora 12.00.  Se pare că acesta a venit la serviciu cu gândul de a-și lua viața.

Înainte de a gestul extrem, subofițerul a renunțat la contul de Facebook, semn că gândul de a încheia socotelile cu viața.

Descoperire macabra intr-un bar din Arad: Doi tineri impuscati mortal!

In: Arad, Stiri locale

Doi tineri din judeţul Arad, în vârstă de 23 de ani, au fost găsiţi, miercuri dimineaţă, decedaţi, fiind împuşcaţi, într-un bar din localitatea arădeană Târnova. Conform primelor informaţii, cei doi au avut o relaţie de concubinaj.

Cadavrele au fost găsite de o cunoştinţă a uneia dintre victime, care a sunat la 112.

Poliţiştii şi procurorii criminalişti au ajuns la faţa locului şi fac cercetări.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, decedaţii sunt o femeie şi un bărbat, ambii de 23 de ani, care au avut o relaţie de concubinaj. Tânăra lucra în barul în care a fost găsită moartă.

Una dintre ipotezele luate în calcul de către anchetatori este că a fost vorba de o crimă urmată de o sinucidere.

Arma folosită este una artizanală şi a fost ridicată pentru expertiză.

Zeci de mii de maghiari sunt asteptati in weekend la un mars urias pentru autonomia Tinutului Secuiesc!

In: Mures, Stiri locale

Balázs Izsák, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), asteapta ca circa 40.000 de maghiari sa participe sambata la comemorarea şi marşul ce vor fi organizate sâmbătă la Târgu-Mureş cu ocazia Zilei Libertăţii Secuilor, transmite agentia maghiara MTI.

Balazs Izsák declarase vineri, potrivit Agerpres, ca odata cu marsul din 10 martie va fi depusa o petitie prin care se cere autonomia teritorială a Tinutului Secuiesc.

Liderii locali şi regionali ai UDMR, ai Partidului Civic Maghiar (PCM), ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi ai Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) au vorbit despre mobilizare, luni, la Sfântu Gheorghe, în cadrul conferinţei de presă comună, alături de Balázs Izsák, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), organizatorul evenimentului, scrie MTI.

Toţi au considerat extrem de important faptul că, în acest an, când România sărbătoreşte centenarul declaraţiei de unificare cu Transilvania, organizaţiile maghiare să-şi manifeste unitar nevoia de autonomie a Ţinutului Secuiesc.

Sándor Tamás, preşedintele organizaţiei UDMR din Covasna a reamintit că, cele mai de succes evenimente ale CNS, în urmă cu cinci ani, au fost acelea la care şi UDMR şi-a mobilizat simpatizanţii. Acesta consideră că, în 2013, atât Ziua Libertăţii Secuilor, cât şi marele marş al secuilor au avut un ecou internaţional, şi că acum este nevoie tot de un astfel de eveniment, de o asemenea amploare. El a mai adăugat că această poziţie a fost discutată şi cu Hunor Kelemen, preşedintele Uniunii care a sprijinit mobilizarea în cadrul UDMR, scrie MTI.

Balázs Izsák, preşedintele CNS, a declarat că organizaţia pe care o conduce şi-a propus ca scop întemeierea Zilei Naţionale a Secuilor, atunci când, ani de-a rândul, a încercat să întărească cultul martirilor secui. De asemenea, el a arătat că pe obeliscul martirilor secui din Târgu Mureş se află un citat de Mór Jókai: “poziţie naţională liberă, independentă”. El consideră că acest lucru poate fi numit autonomie, în concepţia secolului XXI.

La iniţiativa lui Sándor Tamás, Balázs Izsák a declarat că a cerut tuturor participanţilor ca, prin manifestările lor, să protejeze atât demnitatea românilor, cât şi a maghiarilor, şi să evite expresiile şi lozincile străine de voinţa CNS. Acesta a mai spus că nici lozincile “Jos Trianon!”, respectiv “Ţinutul Secuiesc nu este România!” nu corespund ideilor CNS. Consiliul Naţional Secuiesc încearcă să obţină libertatea secuiască prin adoptarea unei legi a statutului autonomiei prezentată în Parlamentul României, şi nu prin revizuirea graniţelor.

Balázs Izsák a afirmat, potrivit MTI, că se aşteaptă să participe în jur de 40 000 de persoane la comemorarea şi la marşul organizat cu ocazia Zilei Libertăţii Secuilor la Târgu Mureş.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , ,

Trei sateni din judetul Botosani tocmai au facut o descoperire care ar putea rescrie istoria omenirii

In: Botosani, Stiri locale

În judeţul Botoşani, pe malul Prutului, trei săteni din Manoleasa au făcut o descoperire importantă. Mai precis, este vorba despre oasele unui mamut vechi de aproape 30.000 de ani. Descoperirea nu este întâmplătoare, spun specialiştii, zona fiind renumită pentru vestigiile paleolitice unicat în România.

Joi la amiază, trei săteni din Maonleasa, o localitatea rurală de pe malurile Prutului, în judeţul Botoşani, au făcut o descoperire uluitoare. Mai precis, în timp ce luau pietriş în coşuri, din albia unui pârâu ce se vară în Prut, au dat peste nişte oase de dimensiuni impresionante.

Iniţial, s-au speriat şi au fugit să-l anunţe pe edilul comunei. Imediat, primarul din Manoleasa a anunţat Direcţia de Cultură, iar arheologii au ajuns la faţa locului. S-a constatat că de fapt sătenii din Manoleasa au dat peste oasele unui mamut, care a trăit în zona de nord a actualului judeţ Botoşani acum câteva zeci de mii de ani în urmă.

Această descoperire vine să întărească statutul de ”tărâm al mamuţilor”, atribuit în urma găsirii a numeroase vestigii paleolitice pe teritoriul judeţului Botoşani, notează adevarul.ro.