17 morti pe Aerodromul Tuzla si niciun vinovat! Doar un afacerist prosper, mogulul aerului Dorin Ivascu!

In: Constanta, Stiri locale
Aerodromul Tuzla, controlat de omul de mogulul aerului, Dorin Ivascu, isi lasa fara aer pilotii si pasagerii, cam la patru ani. Joi, 21 februarie, in dreptul numelui lui Ivascu se poate scrie cifra 17. 17 morti. Intrebare: cati oameni mai trebuie sa moara pentru ca acest aerodromul sa se inchida?
Un avion utilitar s-a prăbușit joi dupa-masa, în România, în județul Constanța.
„Astăzi, 21 februarie 2019, la ora 16:03 a avut loc un accident aviatic pe aeroportul din Tuzla, în care a fost implicată o aeronava de tip Diamond 42, având la bord doi piloți. Aeronava efectua un zbor de instruire. În acest moment nu se pot divulgă numele persoanelor implicate în accident. Vom reveni cu informații în legătură cu starea acestora. S-au luat toate măsurile impuse de planul de răspuns la situații de urgență pentru accidente aeronautice. În prezent, incidentul este investigat de autoritățile cu competențe specifice”, au anuntat sec oficialii Aeroportului Tuzla.
Elicopterul SMURD a preluat un pacient conștient pe care l-a transportat la Spitalul Județrean de Urgență Constanța. Pentru cealalta victim, aflata în stop cardio respirator, după ce a fost descarcerată s-au efectuat manevre de descarcerare, însă nu a mai putut fi salvată. Persoana decedată avea 58 de ani și era elev, luând lecții de zbor. Instructorul, de 55 de ani, a fost preluat de echipajele de la Urgența Spitalului Județean, fiind internat cu fracturi la membre, traumatism abdominal și cranio cerebral. Parchetul de le lângă Curtea de Apel Constanța și Autoritatea Civilă Aeronautică investighează cauzele accidentului aviatic de la Tuzla.
Istorie însângerată
Reamintim ca in urma cu 19 ani, tot la Tuzla a avut loc o tragedie mult mai mare. 12 militari şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi au fost în stare gravă, după ce un avion militar de tip Antonov AN-2 s-a prăbuşit. Dezastrul de la Tuzla este cel mai grav accident aviatic produs în ultimii 30 ani în România. Victimele accidentului aviatic de la Tuzla: Comandorul Nicolae Jianu (49 de ani)Locotenent-comandor Cătălin Vicenţiu Antoche (34 ani)Locotenent Lavinia Guiţă (26 ani) – copilotul avionului care s-a prăbuşit la TuzlaMaistrul militar clasa I Răzvan Rângheţ (43 de ani)Maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cişmaşu (34 de ani)Maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi (36 de ani)Maistrul militar clasa a III-a Băduţ Papuc (29 de ani)Fruntaşul Constantin Vlăduţ Sărman (26 de ani)Fruntaşul Marius Cătălin Chioveanu (22 de ani)Fruntaşul Cosmin Furtună (28 de ani)Soldatul Cosmin Florescu (25 de ani)Locotenentul Liviu Antim (27 de ani).
Și lista morților nu se opreste aici. În decembrie 2014 patru oameni au pierit prabusindu-se cu un avion intretinut la Tuzla.
Cine e Dorin Ivașcu?

Fost ofiţer al Direcţiei de Informaţii Externe şi director al TAROM de pe vremea comunismului, Dorin Ivaşcu, a atras atentia tuturor în urma cu cativa ani cand a reuşit, fără mare tam-tam, să strecoare pe ordinea de zi a Guvernului Ponta un proiect de lege privind deschiderea unui punct de frontieră privat la Tuzla, unde deţine şi un aeroport privat, relatează m.ziuanews.ro.

După ce a căzut regimul comunist, Dorin Ivaşcu a fondat LAR (Liniile Aeriene Române), prima companie aeriană privată din ţară care opera iniţial aeronavele lui Ceauşescu şi ale serviciilor de securitate din subordine. În 1998, a făcut un parteneriat cu Regional Air Services din Tanzania şi a preluat Aeroportul Tuzla de la Aviaţia Utilitară Română.

Deşi aerodromul Tuzla are doar două piste înierbate şi pe deasupra este situat în mijlocul câmpului, conducerea companiei vrea certificarea acestuia ca Aeroport Internaţional de mărfuri şi pasageri, aici incluzând şi un punct de trecere a frontierei. Printr-o lege iniţiată în 2012, Ivaşcu, care fusese acuzat în scandalul „Ţigareta 2”, din 1997, de trafic de armament către ţări africane, vrea să-şi deschidă punct vamal la doar 150 km distanţă de conflictul din Ucraina.

CV DORIN IVASCU

1. Afaceri în domeniul transportului aerian

2. Preia de la Aviația Utilitară, în 1998 aerodromul Tuzla

3. A avut mereu trecere în Ministerul de la Aviația Utilitară. Transporturilor, in 2012 a reușit prin secretarul de stat Valentin Preda să pună pe masa executivului un proiect de HG prin care aerodromul Tuzla urmează să devină aeroport internațional

4. RAS Tuzla câștigă contracte prin atribuire directă în detrimentul aeroportului de stat și deține în prezent monopol pe segmentul zborurilor cu elicopterul

5. Supranumit mogulul aerului, şi-a făcut un nume şi o avere din aviaţie, domeniu în care activează de circa 25 de ani. Extrem de discret, milionarul Ivașcu nu apare în topurile locale de specialitate.

6. Campion național la orientare turistică în tinerețe

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Coruptie la nivel inalt: Conducerea portului Constanta cercetata pentru fapte penale!

In: Constanta, Stiri locale
Există suspiciuni de fraudă la numirea fostului director Nicolae Dan Tivilichi. Nicolae Dan Tivilichi, fostul director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA, companie de interes strategic național, și-a pierdut postul în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța din data de 28 ianuarie 2019, informeaza evz.ro.

Mandatul său s-a terminat după doi ani cu consecințe atât pentru companie cât și pentru „portofelul” lui Tivilichi.

Acțiunea în justiție a fost făcută de o fostă directoare din companie care a contestat modul în care s-a făcut selecția și numirea lui Nicolae Dan Tivilichi. Acesta s-a lăudat tot timpul că este susținut de vicepremierul Viorel Ștefan, de altfel omul care l-a propus pentru funcția de la Portul Constanța.

Ambii sunt din Galați și au avut strânse legături de afaceri. Susținerea pe care a avut-o Dan Tivilichi a fost una destul de consistentă, iar procedura de numire s-a dovedit a fi o formalitate care să justifice numirea sa.

Cu toate acestea, instanța a desființat toată această procedură și a stabilit că: „Anulează Procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de Director General al CN Administraţia Porturilor Maritime SA, iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016, Procesul-verbal privind verificarea şi evaluarea conformităţii administrative şi eligibilităţii dosarelor privind candidatura pentru funcţia de director general şi director economic nr. 3098/27.01.2017 în ceea ce priveşte funcţia de Director General, precum şi actele ulterioare de numire în funcţia de Director General al CN Administraţia Porturilor Maritime S.A. întocmite urmare a Procedurii de selecţie pentru ocuparea funcţiei de Director General al CN Administraţia Porturilor Maritime S.A., iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016.”

Ceea ce este mai grav este că în urma acestei decizii, Dan Tivilichi va trebui să returneze toate veniturile încasate în cei aproximativ doi ani cât a ocupat funcția de director al CN APMC SA. De asemenea, documentele semnate de acesta în aceeași perioadă sunt nule.

În prezent, Nicolae Dan Tivilichi a anunțat conducerea companiei că urmează să revină în funcția de director general sau director general adjunct, funcție pe care și-a păstrat- o vacantă.

Dosar penal pentru fapte de corupție

În paralel cu judecarea dosarului civil a fost deschis și un dosar penal unde cercetarea s-a făcut „in rem”, adică s-au cercetat faptele. Dosarul penal are ca obiect aceeași speță ca și dosarul civil: modul în care s-a făcut selecția și numirea directorului general al CN APMC SA. Plângerea inițială a fost făcută la DNA pentru infracțiunea de Abuz în serviciu, dar procurorii anticorupție au declinat dosarul către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Toți membrii Consiliului de Administrație de la acea vreme au fost vizați de anchetă. Printre ei era și Mihuţ Constantin Crăciun, fost director general al CFR Marfă, implicat într-un dosar privind subevaluarea vagoanelor companiei CFR Marfă destinate casării în care prejudiciul a fost evaluat la peste şase milioane de euro. În cursul anului 2018 au fost audiați mai mulți angajați ai CN APMC SA implicați în procesul de selecție și de numire a directorului general Dan Tivilichi. După decizia instanței civile, la parchet a fost depus la dosar un certificat de grefă. Ca urmare a noilor probe a fost schimbată încadrarea din Abuz în serviciu în fapte de corupție. De asemenea, cercetarea se va face „in personae” identificându-se și un posibil făptuitor în persoana fostului director Dan Nicolae Tivilichi.

Sursa: evz.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Un preot a facut Romania de ras in toata lumea!

In: Constanta, Stiri locale

Se spune că preoții sunt trimiși ai Domnului, doar că unii dintre aceștia demonstrează fix contrariul. Este și cazul unui stareț de la o mănăstire din Năvădari, care a ajuns vedetă, inclusiv peste Ocean, după ce au devenit virale imagini uluitoare cu câinii lăcașului de cult, maltratați în ultimul hal.

Cele 18 necuvântătoare, căci erau 18 şi nu 17, erau legate în curtea mănăstirii de câte un stâlp, cu un lanţ de un metru şi hrăniţi doar marţea şi joia. Nu primeau nici apă, astfel că de multe ori îşi beau propria urină. Povestea este absolut înspăimântătoare, dar şi mai grav este că Arhiepiscopia Tomisului nu a luat nicio măsură, deşi suntem consideraţi sălbatici de sute de mii de cetăţeni străni care au văzut imaginile revoltătoare, de o cruzime greu de imaginat.

Fotografiile cu mai mulţi câini legaţi cu lanţuri de stâlpii de beton din curtea mănăstirii „Acoperământul Macii Domnului” din localitatea Năvodari, care primeau mâncare şi apă doar „marţea şi joia”, au stârnit multe reacţii, scriu şi jurnaliştii de la Adevărul. Acestea au fost realizate de Barking Mad Dog Rescue în urmă cu mai multe zile, când au fost acolo să salveze primii 6 câini.

Un preot a postat imagini pe internet cu eleve care se schimbau pentru ora de sport

In: Constanta, Stiri locale

Profesorul de la Şcoala Generală ”Nicolae Tonitza” din Constanţa care a postat pe pagina sa de Facebook imagini surprinse de camerele de supraveghere ale şcolii cu eleve care se schimbau pentru ora de sport este şi călugăr, iar Arhiepiscopia Tomisului i-a interzis să mai slujească.

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Tomisului, profesorul de muzică de la Şcoala ”Nicolae Tonitza” este şi călugăr, fiindu-i interzis să mai slujească după apariţia acestor informaţii.

De asemenea, în funcţie de evoluţia anchetei, bărbatul ar putea fi deferit Consistoriului monahal, au mai precizat reprezentanţii Arhiepiscopiei.

Joi, în jurul orei 17.30, la Secţia 4 Poliţie din municipiul Constanţa, a fost depusă o sesizare din partea conducerii Şcolii Generale numărul 39 ”Nicolae Tonitza”, oamenii legii fiind anunţaţi, astfel, de faptul că un cadru didactic titular al unităţii de învăţământ ar fi intrat în posesia unor imagini de pe camerele de supraveghere ale unităţii de învăţământ în care mai multe eleve se pregăteau pentru ora de sport în vestiar.

Profesorul ar fi postat imaginile respective pe pagina sa de Facebook, iar ulterior le-a şters. Anchetatorii au precizat că fetele sunt în clasa a V-a, având 13 şi 14 ani, iar evenimentul ar fi avut loc pe data de 5 octombrie.

De asemenea, oamenii legii au menţionat că este posibil ca profesorul, în vârstă de 33 de ani, să fi postat pe Facebook mai multe filmuleţe de pe camerele de supraveghere din unitatea şcolară.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi pentru a lua măsurile care se impun în această situaţie.

Sursa: news.ro

FOTO-In PSD totul e exact ca pe vremea lui Ceausescu, cu Dragnea in frunte!

In: Constanta, Stiri locale

Imagini incredibile în sediul PSD Constanța. Un tablou cu liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus pe unul din pereții sediului.

Secretarul general al PSD Constanța, Lucian Lungoci, a declarat că și liberalii ar fi potrivit să-și pună poza președintelui Ludovic Orban pe perete.

„Ce, doamnă, e un lucru rău ca poza domnului președinte al Partidului Social Democrat să fie pe perete în sediul partidului? Poza există, nu este vorba de vreun trucaj. Dacă mă întrebați pe mine, atunci vă spun că sunt de părere ca și cei de la Partidul Național Liberal, de exemplu, să își pună poza președintelui pe perete, nu e deloc un lucru rău”, a declarat Lungoci pentru Ordinea.ro.

Peste jumatate de milion, descoperit de Politie ingropat in curtea unui roman! Cu ce se ocupa acesta?

In: Constanta, Stiri locale

Polițiștii de frontieră din Constanța au efectuat percheziții la domiciliile unor indivizi, suspectați că făceau contrabandă.

Polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere le-a atras atenția trei bărbați, de cetățenie română. La o verificare mai atentă a acestora, polițiștii au descoperit asupra bărbaților 10.000 de pachete de contrabandă, dar și sume importante de bani.

Cercetările polițiștilor au continuat și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, oamenii legii au efectuat percheziții la trei domicilii, din județul Constanța. Atunci au descoperit 11.700 de pachete de țigări de contrabandă, pe care le-a confiscat, dar și diverse sume de bani.

„În urma celor constatate au fost ridicate în vederea confiscării 435.400 ţigarete de contrabandă mărcile Ashima, Marble, Palace, Rothmans şi L&M, evaluate la 217.700 lei, 3.100 bucăți materiale pirotehnice, evaluate la 4.650 de lei, suma de 515.805 lei, și au fost indisponibilizate trei autoturisme, evaluate la 85.100 lei.

În cauză sunt cercetati patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 63 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar pentru doi dintre ei a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând sa fie prezentaţi judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul transmis de Poliția de Frontieră.

Cunoscut medic cardiolog, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru mita!

In: Constanta, Stiri locale

Curtea de Apel Constanţa a respins luni, 22 ianuarie, apelul făcut de un medic cardiolog împotriva sentinţei care îl condamna la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Medicul cardiolog Cecilia Chirvăşuţă şi asistenta medicală Marcela Vlad de la Spitalul Judeţean Tulcea au fost condamnate de către Tribunalul Tulcea în luna noiembrie 2016 la 4 ani de închisoare cu executare, respectiv 2 ani cu suspendare pentru luare de mită. Împotriva acestei sentinţe cele două au făcut apel la Curtea de Apel Constanţa.

Procurorii au susţinut în rechizitoriu că în cursul anului 2013, precum şi la data de 28 octombrie 2015, „Chirvăsuţă Cecilia, în calitatea de medic în specialitatea cardiologie, angajat al Secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Tulcea, prin acte materiale diferite realizate în temeiul aceleiaşi hotărâri infracţionale, a pretins şi primit cu titlu de mită, la date diferite, suma totală de 1.200 lei, pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu de medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate.”

Mai exact, este vorba despre  acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei aferentă unui dosar de pensionare pe caz de boală. Totodată, asistenta Marcela Vlad a primit suma totală de 300 lei, la date diferite, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu.

Luni, 22 ianuarie, Curtea de Apel Constanţa a respins apelul medicului şi al asistentei, astfel încât hotărârea Tribunalului Tulcea rămâne definitivă. În plus, Cecilia Chirvăsuţă nu are voie să exercite meseria de medic timp de 4 ani după executarea pedepsei.

Sursa: adevarul.ro

Dezgustator: Bolnavi hraniti cu mancare plina cu viermi, la Constanta!

In: Constanta, Stiri locale

Un caz revoltător a fost reclamat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. O mamă care s-a internat cu copilul în unitatea medicală a găsit viermi în mâncarea primită de acolo.

Femeia a filmat totul şi a depus plângere. Produsele alimentare, în regim de catering, sunt furnizate de aceeaşi firmă care în urmă cu câteva luni a fost prinsă cu aproape o tonă de alimente expirate. Aceeaşi companie asigură hrana şi la Spitalul de Urgenţă din Constanţa, cel mai mare din Dobrogea. Autorităţile au început imediat investigaţiile.

Femeia l-a internat pe fiul ei cu scarlatin în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța şi a rămas cu el în salon. Toate celelalte mămici de acolo susţin că au primit mâncare stricată şi au anunţat personalul clinicii, dar nu s-ar fi luat nicio măsură.

“Am vrut să îi dau copilului puţin pește. Când am luat în mână două bucăţele, când am retras mâna, am rămas cu viermele pe deget. M-am uitat atent în mamaliguță – erau viermi. Am încercat să cer explicaţii şi cineva din bucătărie mi-a spus că e un meniu de însoţitor, nu trebuia să îi dau copilului şi că nu păţim nimic că e preparat termic”, spune femeia.

Reprezentanţii spitalului susţin că mâncarea nu a fost pregătită în unitatea sanitară, ci a fost livrată de o firmă de catering. În urmă cu câteva luni, aceasta a fost amendată de Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor, după ce s-au găsit sute de kilograme de alimente expirate.

Stela Halchidis, director Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa: S-au făcut investigaţii de către două organisme abilitate şi totul e în regulă. Nu s-a întâmplat nimic. Au mâncat 200 de persoane aceeaşi mâncare.
Reporter: Ce credeţi că s-a întâmplat? În farfurie erau totuşi nişte viermi…
Stela Halchidis, director Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa: Nu ştiu ce să zic. Pacienta a fost mutată dintr-un salon în altul şi probabil şi-a vărsat nervii în felul ăsta, nu ştiu ce să zic.″

Pe lângă conducerea spitalului, şi Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă.

Cristina Schipor, director DSP Constanța: “Acest serviciu nu este al spitalului, este externalizat. S-au găsit probe din mâncare ţinute în recipiente conforme. Au fost 222 de porţii, 73 de porţii trimise la boli infecţioase, din toate porţiile o singură porţie doar o reclamaţie am primit!′

Reprezentanţii firmei de catering susţin că nu ştiu cum a fost posibil un astfel de incident. Tocmai de aceea au început şi ei o investigaţie internă.

Sursa: Pro TV

Marele castigator la Loto 6 din 49 a anuntat ce va face cu banii

In: Constanta, Stiri locale

Agenția 13-013 din Constanța nu i-a purtat ghinion în cele din urmă marelui câștigător la Loto 6 din 49, cum au crezut mulți  inițial. Acesta a venit în a patra zi după extragere și a povestit cum a ajuns să câștige 1,3 milioane euro. Singurul „ghinion” rămâne acela că taxele și impozitele îi lasă mai puțin de un milion de euro.

În cursul zilei de joi, 7 decembrie, s-a prezentat la sediul central al Loteriei Romane câștigătorul premiului de categoria I la tragerea Loto 6/49 din data de 3 decembrie.

Posesorul biletului norocos este din Constanța, are peste 50 de ani, joacă de peste 30 de ani la Loteria Română și cel mai mult îi place să-și încerce norocul la Loto 6/49 și la lozul răzuibil „Zodiac”. A declarat că până acum nu a câștigat decât sume mici, dar că „simțea de ceva vreme că norocul cel mare se apropie”.

Câștigătorul a mai povestit că a jucat, ca de obicei, într-o zi de sâmbătă numai că, de data aceasta, constănțeanul a hotărât să joace trei variante în loc de două. Cea de-a treia variantă s-a dovedit a fi cea câștigătoare! Cu excepția unui singur număr, care are semnificație personală, celelalte numere au fost alese la întâmplare. Cu banii câștigați dorește să-și ajute copiii și să călătorească prin țară.

Un constantean a castigat 1,3 milioane de euro cu doar 18 lei

In: Constanta, Stiri locale
Câștigătorul marelui premiu de categoria 1 de la loto 6 din 49 este din Constanța și va încasa peste 1,3 milioane de euro.
Câștigătorul a ghicit cele 6 numere cu o variantă simplă, de pe un bilet pe care a plătit mai puțin de 20 de lei.
”La tragerea Loto 6/49 din 3 decembrie, s-a câștigat premiul de categoria I în valoare de 6.372.850,87 lei (peste 1,37 milioane euro). Biletul norocos a fost jucat la agenția 13-013 din Constanța și a fost completat cu trei variante simple la Loto 6/49, prețul acestuia fiind de numai 18,10 lei”, a informat Loteria Română.
Conform regulamentului, câștigătorul are la dispoziție 90 de zile de la data tragerii pentru a-și revendica premiul.
Acesta e cel de-al 6-lea premiu de categoria 1 câștigat în 2017 la loto 6 din 49 în România. Precedentul mare pot a fost câștigat pe 8 octombrie și a avut valoarea de 4.604.988,60 lei.

Performanta extraordinara: Un elev din Romania a obtinut cea mai mare nota la Bacalaureatul american!

In: Constanta, Stiri locale

Un elev din Constanţa a obţinut punctajul maxim la bacalaureatul american, cu toate că subiectele de examen nu se regăsesc în materia studiată de elevi în ţara noastră. Este în clasa a XII la Liceul de Informatică, iar această performanţă îl va ajuta foarte mult pe viitor, când doreşte să se înscrie la o universitate din Statele Unite ale Americii, anunta Digi24.ro.

Andreas Casapu a trecut cu punctaj maxim examenul de bacalaureat din Statele Unite, deşi încă este elev în clasa a XII-a. A susţinut testele SAT la matematică şi fizică şi a obţinut 800 de puncte, deşi probele au conţinut materie care nu este în programa românească. A fost vorba despre o serie de teste care au pus mai mult accent pe metoda de abordare a elevului decât pe rezultatele calculelor. Examenul l-a susţinut la un centru acreditat din oraş.

Andreas Casapu, elev cls. a XII-a: „Ele sunt nişte teste grilă susţinute în 60 de minute. Cel de matematică avea 50 de întrebări, iar cel de fizică, 75. O bună parte din pregătire a fost cu domnul profesor şi independentă, din nişte cărţi pe care le-am achiziţionat.”

Andreas spune că bacalaureatul american la fizică şi matematică este o probă care contează foarte mult pentru admiterea în anumite universităţi din Statele Unite ale Americii. Printre ele este şi celebrul Institut de tehnologie din Massachusetts – MIT, unde ar vrea să studieze. La olimpiadele naţionale de matematică a obţinut o medalie de aur şi una de bronz. Andreas recunoaşte că nu prea are mult timp la dispoziţie. Învaţă între şase şi opt ore pe zi.

Serdal Aslantaş, profesor de matematică: „Cheia succesului său este ambiţia. Atunci când îşi doreşte ceva se concentrează foarte mult şi învaţă. Face multe sacrificii. Pentru testul SAT şi-a sacrificat întreaga vară.”

Elev: „Am participat la concursuri internaţionale împreună. Tot timpul când el este într-o echipă şi colaborăm, se vede diferenţa.”

Elev: „Mă bucur pentru el. Ştiu că a muncit foarte mult şi îşi doreşte.”

Mustafa Bedir, managerul Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa: „Sper să aibă şansă foarte mare pentru admitere în orice universitate doreşte el.”

Chiar dacă Andreas va studia peste hotare, profesorii săi sunt convinşi că după terminarea facultăţii se va întoarce în ţară.

Sursa: Digi24.ro

Primarii corupti de la malul marii fac carare la DNA! Primarul din Navodari trimis in judecata de DNA!

In: Constanta, Stiri locale

Nicusor Constantinescu, fostul presedinte al CJ Constanta, condamnat la 15 ani de inchisoare. Radu Mazare, fostul primar, condamnat la 4 ani de inchisoare, cu suspendare. Cel mai recent care apare pe lista este fostul primar din Navodari, care tocmai a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie. Si ne mai miram ca litoral romanesc arata cum arata, ori ca bulgarii au depasit anul acesta 10 milioane de turisti.

Fostul primar al orașului Năvodari, Nicolae Matei, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanța. Acțiunea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, secția penală, primind numărul unic de dosar 6401/118/2017. Alături de Nicolae Matei, au mai fost deferiți justiției Neculai Dima, director general la SC Legmas SA, și Ștefan Ciocănel, fost consilier juridic în cadrul aceleiași societăți. Părți civile în dosarul penal sunt Ministerul Finanțelor Publice și SC Sind România SRL, în vreme ce Consiliul Local Năvodari este doar parte vătămată, neînțelegând până acum să revendice un prejudiciu. Reamintim că, anterior trimiterii dosarului la instanță, DNA Constanța a solicitat Consiliului Local Năvodari să se constituie parte civilă în dosar, însă consilierii PSD și ALDE au făcut scut în jurul inculpatului Nicolae Matei, adoptând o hotărâre prin vot secret cu privire la angajarea unei expertize tehnice extrajudiciare care să stabilească dacă localitatea a suferit sau nu un prejudiciu.

Faptele de corupție pentru care vor fi judecați Nicolae Matei, Neculai Dima și Ștefan Ciocănel datează din anul 2008. În anul menționat, fostul primar a aprobat o cerere a societății Legmas SA, în care deținea calitatea de acționar majoritar prin intermediul societății Top Vision SRL, în care deținea calitatea de asociat unic. În acest fel, Nicolae Matei a certificat faptul că societatea Legmas SA ar fi în îndreptățită să i se ateste dreptul de proprietate în baza Hotărârii de Guvern 834/1991 asupra unui teren de 6,2 hectare situat în zona Taberei de Copii Năvodari. Acest teren nu făcea parte din patrimoniul Legmas SA și nici nu era necesar desfășurării activității acesteia, motiv pentru care nu erau îndeplinite condițiile stabilite de HG 834/1991. Dimpotrivă, suprafața în cauză se afla în parte în folosința societății Sind România SRL (Tabăra de Copii Năvodari) și era ocupată cu 13 clădiri.

În realitate, Legams SA putea revendica atestarea dreptului de proprietate pentru un teren de 6,2 hectare care se găsea în zona agricolă a localității, la vest de Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, în vecinătatea halelor de producție. În baza adeverinței mincinoase semnate de primarul Matei, societatea sa a obținut Certificatul de Atestare a Dreptului de Proprietate seria 07 nr. 314/08.12.2008, emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Ulterior, Legmas SA a dezmembrat terenul primit în mod fraudulos, vânzând o serie de loturi la prețuri subevaluate. Mai multe loturi de teren au ajuns la Top Vision SRL și la persoanele fizice Nicole Matei și Neculai Dima. Așa cum susțin procurorii DNA, un teren provenit din acest tun imobiliar a fost dat ca mită fostei judecătoare Corina-Eugenia Jianu.

Tranzacțiile fără scop comercial au atras atenția Poliției Economice, sub aspectul evaziunii fiscale. În acest mod, s-a constituit un dosar penal, în anul 2012, în supravegherea Parchetului Curții de Apel Constanța. Pe 1 octombrie 2012, procurorul de caz, Adina Florea, a emis o ordonanță de începere a urmăririi penale împotriva lui Nicolae Matei și a altor persoane. În 2014, datorită prejudiciului de peste un milion de euro, care depășea competența de soluționare a Parchetului Curții de Apel Constanța, dosarul a fost declinat la DNA – Structura Teritorială Constanța.

După efectuarea cercetărilor de rigoare și a expertizelor judiciare, procurorii anticorupție au stabilit că prejudiciul cauzat Orașului Năvodari este de 3,5 milioane de euro. Dosarul penal înregistrat ieri pe rolul secției penale a Tribunalului Constanța se află în faza de regularizare, nefiind stabilit deocamdată un prim termen de înfățișare a părților.

Sursa:  ordinea.ro

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , , ,
!-- Composite Start -->
Loading...