facebook

Ponta: Delta devine un fel de lac Belina. E a lui Dragnea, merge acum cu iubita…

In: TURISM

Delta Dunării devine un fel de lac Belina, a declarat joi, la Tulcea, preşedintele Pro România, Victor Ponta, care susţine că centrul amenajat de Guvern la Uzlina este un loc vizitat frecvent de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

„Din păcate, acum, dacă informaţiile mele sunt corecte, ne-am întors la perioada în care Delta devine un fel de lac Belina. E a lui Dragnea. (…) Am făcut centrul de la Uzlina ca pe un loc în care orice invitat din afara României să vină să vadă frumuseţea României. Am adus prim-miniştri, comisari europeni, iar Dragnea merge acum cu iubita”, a spus Victor Ponta, în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Tulcea.

El a amintit că pentru amenajarea centrului din Uzlina au fost investite fonduri guvernamentale şi că investiţia a fost realizată după modelul altor state europene ale căror guverne îşi invită oaspeţii din străinătate în vizite informale în locuri emblematice pentru statele gazdă.

Declaraţia a fost făcută în contextul criticilor aduse conducerii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării care, potrivit sursei citate, nu comunică cu autorităţile locale şi cu agenţii economici.

„Am învăţat un lucru legat de Deltă, dacă rupi Administraţia de autorităţile locale, dacă impui pe cineva de la Bucureşti şi dacă acea persoană nu are niciun dialog cu autorităţile locale, nu se coordonează, iese un dezastru. S-a mai întâmplat şi-n alte dăţi. Din câte am înţeles, şi acum e aşa. Cei de aici au ei o pilă la Bucureşti şi nu mai stau de vorbă. Rezultatul este un eşec. Nu poţi rupe Administraţia de autorităţile locale pentru că se blochează între ele. (…) Cred că mai degrabă ar trebui să fie obligatorie relaţia cu autorităţile locale şi cu cei care investesc în Deltă, pentru că dacă nu discuţi cu investitorii privaţi, dacă nu înţelegi că trebuie să îmbini interesul economic cu protecţia, va ieşi o ceartă continuă”, a mai spus preşedintele Pro România.

Victor Ponta a amintit că, în calitate de premier al României, l-a numit pe guvernatorul Deltei, în urma consultărilor avute cu autorităţile tulcene şi a menţionat că va propune schimbarea legislaţiei actuale astfel încât guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării să nu mai fie numit politic.

Guvernatorul Rezervaţiei, Mălin Muşetescu, a refuzat să comenteze declaraţiile liderului Pro România.

Liderii Pro România Victor Ponta şi Daniel Constantin au susţinut joi o conferinţă de presă la Tulcea pentru a anunţat înfiinţarea organizaţiei judeţene a partidului.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

Wizz Air schimba politica si taxeaza bagajele aduse in cabina!

In: TURISM

Compania aeriană Wizz Air a anunţat implementarea unei noi politici de bagaje de la 1 noiembrie 2018.

Începând cu 1 noiembrie, toți pasagerii vor avea dreptul să aducă un bagaj de mână gratuit, cu dimensiunea de până la 40 × 30 × 20 cm. Pasagerii care au achiziționat WIZZ Priority vor avea permisiunea de a aduce un troller suplimentar, cu o dimensiune maximă de 55 × 40 × 23 cm. În plus, Wizz Air implementează un nou tip de bagaj de cală cu o greutate maximă de 10 kg, pe lângă opțiunile de 20 kg și 32 kg deja existente.

Achizițiile pot fi efectuate pentru călătoriile de pe/de după 1 noiembrie, ținând cont de noua politică privind bagajele de mână din data de 10 octombrie 2018.
Pentru clienții care călătoresc pe sau după 1 noiembrie 2018 și care și-au achiziționat biletele înainte de 10 octombrie fără WIZZ Priority, la rezervare se adaugă un bagaj de cală de 10 kg gratuit. Pentru clienții care au achiziționat deja un bagaj de cală de 20 kg sau de 32 kg, la rezervare se va adăuga noua opțiune WIZZ Priority.

Sursa

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

Una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, distrusa de turisti! Controale speciale in aeroport!

In: TURISM

Aviz amatorilor de suveniruri excentrice. Turiştii care vor să ducă acasă pietre din insula grecească Skiathos riscă o amendă de o mie de euro. Autorităţile au fost nevoite să introducă pedeapsa pentru că străinii luau atât de multe amintiri din natură încât provocau alunecări de teren.

Aproape că nu mai sunt pietre de mari dimensiuni pe plaja Lalaria, una dintre cele mai cunoscute din Skiathos.

Acum, pe aeroportul de pe insulă au fost puse cutii, în care turiştii pot să lase bolovanii înainte de a pleca.

Se pare că acţiunea a avut efect, iar eroziunea solului s-a oprit.

Sursa: Digi24.ro

O turista britanica s-a intors cu bani in plus dupa ce a vizitat Maramuresul. ”Părea desprinsă dintr-un basm cu zâne”

In: TURISM

Relatarea unei întâmplări amuzante, trăită de o turistă britanică în timpul unei vacanţe în Maramureş, a fost recompensată cu un premiu de 1.000 de lire sterline, decernat la finalul unui concurs anual organizat de jurnaliştii de la cotidianul The Telegraph.

Flossie Baker este câştigătoarea concursului anual “Just Back” organizat de cotidianul britanic The Telegraph. Turista britanică a fost premiată pentru un articol ce relatează întâlnirea sa cu o familie de fermieri din Maramureş şi care descrie ospitalitatea extraordinară a acestora.

Povestirea ei a concurat pentru acest premiu, oferit de Post Office din Marea Britanie, cu relatări din Statele Unite, Japonia, Mexic, Ghana şi jungla amazoniană.

“Satul rămas în urmă devenise mic cât un fir de praf, iar drumul se întindea în faţa mea, drept şi gol, prin câmpurile cu fân proaspăt cosit. Sunetul făcut de tălpile pantofilor mei pe pământul bătătorit şi fierbinte a fost întrerupt de zgomotul de motor făcut de o maşină veche şi galbenă, care s-a oprit chiar lângă mine. Eram în Maramureş, în România, iar şoferul, un bărbat în vârstă, cu mâini mari şi mulţi dinţi lipsă, a tras în jos geamul portierei şi, prin intermediul gesturilor, m-a invitat să intru în maşină. Ţinând cont de zâmbetul lui încântător, de vârsta avansată şi de starea vehiculului, am ajuns la concluzia că oricum nu vom ajunge prea departe şi, învingându-mi sentimentul de inconfort generat de trepidaţii, am urcat în maşină”, relatează Flossie Baker.

“Am pornit şi, privind în spate, am văzut că toată bancheta era ocupată cu saci plini cu brânză albă. După câteva minute, ne-am oprit la o fermă. Fermierul de acolo a ieşit dintr-un grajd pentru a ne întâmpina. După ce m-a văzut, mi-a deschis uşa şi am ieşit repede afară. Zidurile grajdului erau decorate cu vase din alamă, o şa era uitată pe o băncuţă, iar o serie de unelte arhaice folosite în trecut în ferme erau sprijinite de ziduri”, a adăugat turista britanică.

Jurnaliştii britanici au fost amuzaţi şi de păţania turistei, care spune că a fost hrănită până la refuz de gazdele sale cu mai multe boluri cu brânză topită şi zahăr, dintr-un exces de amabilitate.

“O femeie în vârstă a apărut în uşă. Un batic negru îi încadra chipul rotund, brăzdat de riduri adânci ca nişte cratere. Atunci când m-a văzut că mănânc, mi-a arătat un zâmbet larg, m-a luat de mână şi m-a condus spre casa ei. Când am ajuns la ea, am văzut câteva decoraţiuni extraordinare sculptate în lemn. Avea o verandă largă, sculptată în lemn negru, ce părea desprinsă dintr-un basm cu zâne. Cu mândrie, m-a invitat într-o bucătărie însorită, m-a invitat să mă aşez pe un scaun, mi-a pus un bol în braţe şi a început să îl umple, din nou, cu brânză, dându-mi şi recipientul cu zahăr”.

“Mănâncă, mănâncă! Haide, străino, îţi dau de mâncare”, i-a spus apoi bătrâna, în limba engleză, semn că Flossie Baker nu era prima turistă care o vizitase.

“Atunci când mi-a fost imposibil să mai mănânc ceva, maşina cea galbenă şi şoferul ei au apărut din nou şi m-au dus exact în locul din care m-au luat atunci când mă plimbam, cu o oră în urmă”, a relatat în încheierea articolului său turista britanică.

Explozie pe un vapor turistic la Costinesti! O persoana are arsuri pe 30% din corp

In: TURISM

O persoană a fost rănită, duminică, în urma unei explozii la bordul unui vaporaş de agrement care face plimbări pe mare, în zona Costineşti, suferind arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului. Explozia nu a fost urmată de incendiu şi s-a produs la o pompă. În momentul deflagraţiei, la bord nu se aflau turişti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină, duminică, în urma unei explozii produse la pompa de santină a unui vaporaş de agrement care efectuează plimbări pe mare în zona staţiunii Costineşti, relatează News.ro.

În urma deflagraţiei, un angajat a fost rănit.

Victima a suferit arsuri de gradul doi şi gradul trei pe aproximativ 30 la sută din suprafaţa corpului, fiind asistată medical la punctul de prim-ajutor de pe plaja din Costineşti. Ulterior, persoana rănită a fost dusă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru îngrijiri.

In plina vacanta romanii mai primesc doua zile libere de la stat! Legea e gata!

In: TURISM

Românii ar putea avea o nouă zi liberă, dacă va fi adoptat un proiect legislativ pentru a se institui Ziua Națională a Meseriilor. În propunere, semnată de mai mulți parlamentari din PNL, USR și PMP, este specificată data de 25 noiembrie ca zi în care se sărbătoresc meseriile.

Deputați din PNL, USR și UDMR au propus la Senat și ca de sărbătoarea ortodocșilor „Înălțarea Domnului” să fie liber.

„Înălţarea Domnului, act de deplină încununare a misiunii de mântuire şi eliberare a omului de sub păcat, reprezintă certificarea că Iisus Hristos este Fiul care urcă de-a dreapta Tatălui ceresc.

Aproape că nu există şcoală, instituţie de cultură ori primărie în România care să nu sărbătorească public şi solemn această zi de Înălţare şi de pomenire a Eroilor neamului, dublă ocazie de rugăciune, pomenire, amintire şi elogiere.

Ca atare este firesc faptul ca Parlamentul României să accepte declararea acestei zile de mare însemnătate spirituală, morală, identitară şi naţională, zi în care sărbătorim, actul final al operei Mântuitoare a lui Hristos, Înălţarea Domnului, alături de comemorarea pioasă a celor care s-au jertfit pentru ca noi să trăim astăzi într-o ţară liberă, întreagă şi suverană, drept sărbătoare legală – zi nelucrătoare pentru toţi cetăţenii României”, se arară în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

Următoarea zi liberă de anul acesta este de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie. Apoi urmează 1 Decembrie, Ziua Națională, dar care pică sâmbătă. Potrivit legii, românii sunt liberi și pe 25 și 26 decembrie, de Crăciun, care anul acest cad marți și miercuri.

Codul Muncii prevede existența a 14 zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Dintre acestea, numărul maxim de zile libere care pot fi în timpul săptămânii este de 12, în condițiile în care prima zi de Paște și prima zi de Rusalii cad mereu duminica.

Potrivit prevederilor legale, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Fenomenul spectaculos din Muntii Ceahlau: Piramida uriasa dezvaluita doar intr-un moment al anului!

In: TURISM

Condiţiile meteo din acest an au oferit un spectacol fascinant turiştilor care au urcat pe Ceahlău în weekend şi luni, 6 august special pentru a asista la fenomenul piramidei holografice.  

La răsăritul soarelui, compunerea a patru umbre ale vârfurilor Toaca (1904 m), Piatra Ciobanului, Piatra Vulcanului şi Panaghia, a creat imaginea tridimensională pentru care au urcat sute de turişti. Mulţi au ţinut să păstreze amintiri cu acest fenomen şi au postat fotografii pe reţelele de socializare.

O pasionată de arta fotografică a surprins chiar efectul Gloria (spectrul Brocken), un fenomen optic creat de refracţia şi dispersia luminii, umbra persoanei având un halou în jurul capului.

„Duminică, din Durău au urcat doar 400 de persoane, iar în total, de joi până duminică au fost 3000 de turişti. Numărul e la jumătate faţă de anul trecut, poate şi pentru că ploile care au fost i-au speriat pe cei care ar fi dorit să urce. În plus, traseul Duruitoarea a fost închis de vineri, din cauza surpării unei zone, ca efect al ploilor“, a declarat Cătălin Gavrilescu, directorul Parcului Naţional Ceahlău.

Pe lângă amatorii fenomenului optic, pe 6 august au fost prezenţi pe munte şi pelerinii care au ţinut să participe la slujba de la Mănăstirea cu hramul Schimbarea la Faţă. La evenimentul religios a participat, ca şi în anii din urmă, şi Mitroplitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan.

Citeste mai multe pe adevarul.ro

Celebra ospitalitate romaneasca: Turistii fac baie printre fecale, pe litoralul romanesc!

In: TURISM

Un turist aflat pe litoral a trimis pe adresa redacție câteva fotografii care documentează o situație neplăcută, în stațiunea Venus.

”Canalizarea cu FECALE care se SCURGE in Marea Neagra, in Localitatea Venus, Jud. Constanta , in dreptul Hotelului Palace

Nu este normal, igienic si legal . Am venit impreuna cu familii si COPII, in statiunea Venus , sa innotam printre fecale ???!!!”, întreabă Cirpian, care a și trimis câteva fotografii pe adresa redacției.

Sursa: realitatea.net

 

 

Bunul simt in Romania… Plaja speciala pentru copii, ocupata cu nesimtire

In: TURISM

Adrian Gemănaru, un localnic din orașul Constanța, a publicat pe Facebook o fotografie cu mai mulți adulți care au ocupat abuziv un loc de plajă special amenajat pentru copii și pentru persoanele cu dizabilități.

În imagine se vede că pontonul a fost ocupat de trei bărbați și o femeie, în ciuda faptului că, după spusele localnicului, zona respectivă era semnalizată drept una destinată copiilor și persoanelor cu dizabilități.

„Să râzi sau să plângi? Suntem fără scăpare! Deși am prezentat și afișat în mod clar că această plajă frumoasă este realizată pentru persoanele cu nevoi speciale și pentru toți copiii, există adulți ce trec peste orice limită de bun simț. Cum să ocupi un ponton destinat strict copiilor doar ca să faci plajă. Cât de lacom și egoist poți să gândești să blochezi distracția copiilor la mare doar ca să faci plajă pe pontonul plutitor? Din ce în ce mai greu!!!”, a scris pe Facebook Adrian Gemănaru, de profesie psiholog.

Imaginea publicată s-a viralizat în mediul online, fiind redistribuită de sute de ori pe rețeaua de socializare.

„Mai sunt atât de multe de schimbat în țara asta… Pe tine te mai miră astfel de atitudine? Cum ți se pare însă atitudinea unor părinți care nu sunt de acord ca în clasa copiilor lor să învețe și copii cu dizabilități? Sau a celor care ocupă locurile de parcare rezervate?”, a comentat un utilizator.

„Poate nu ne mai miră. Dar nu putem fi indiferenți. Noi ca și popor avem multe de rezolvat la partea morală și intelectuală. Un copil cu dizabilități nu este un ciudat. Este șansa noastră de a demonstra că suntem o societate civilizată. Unde mai pui că acum oameni cu anumite dizabilități participă la jocurile olimpice și fac performanță acolo unde mulți din noi, cei întregi, nu putem”, a răspuns un internaut.

Unii dintre ei au considerat că cei patru ar fi trebuit amendați.

„Trebuie un semnal că e un loc pentru persoanele cu nevoi speciale…copii sau adulți. Și cine nu respectă, arși cu amendă”, a propus cineva.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , , , ,

Topul celor mai curate plaje de pe litoralul romanesc

In: TURISM

ONG-ul Mare Nostrum a monitorizat mai multe plaje de pe litoralul românesc și le-a igienizat. Cel mai întâlnit tip de deșeu a fost mucul de țigară.

În ceea ce privește curățenia, din sectorul de plajă din Constanța, mai ales în zona „Trei papuci”, s-au strâns cele mai multe deșeuri. Urmează în topul celor mai murdare plaje Năvodari și Saturn.

La polul opus, cele mai curate plaje au fost declarate cele din Costinești și Corbu.

În această sesiune, deșeurile „inedite”, dar la fel de nedorite ca și celelalte au existat. Cele mai multe au fost seringi, sticle de medicamente, scutece, tampoane, lenjerie intimă și chiar un frigider, „uitat” pe plaja de la Corbu, aproape de apă.

Șlapii/papucii și diferite tipuri de textile au împânzit anumite sectoare de plajă, spune reprezentanții Mare Nostrum.

„Dincolo de faptul poluează, aceste tipuri de deșeuri sunt fix ceea ce nu își dorește nimeni să vadă pe plajă. Nu înțelegem acest paradox: nimeni nu vrea să vadă gunoaie pe plajă și cu toate astea, noi găsim în fiecare an, în aprilie și în octombrie, cantități însemnate de deșeuri. Mai mult decât atât, cum ar fi să vii la plajă , să te așezi pe nisip și să găsești un scutec sau un slip, „uitate” de un turist?

Fix lângă tine! Nouă nu ne-ar plăcea, sinceri să fim. Dar vedem că se practică. Dincolo de responsabilitatea autorităților pe această linie, NOI suntem cei care trebuie să fie responsabili.

Ne gândim chiar la o campanie, în care să îi premiem pe toți cei pe care îi surprindem cu gunoaie lângă ei: îi premiem cu unul din deșeurile găsite pe plajă în sesiunea de monitorizare.

Slavă Domnului, avem destule!”, spune directorul executiv al ONG-ului Mare Nostrum Mihaela, Cândea Mirea.

Sursa: greatnews.ro

Britanicii cred ca Romania este ”cea mai trecută cu vederea” destinație turistică din Europa!

In: TURISM

Un articol recent din revista The Spectator susține că România este poate ”cea mai trecută cu vederea destinație turistică din Europa”. Jurnaliștii britanici vin și cu argumente, pe care le aflați din acest articol.

Revista The Spectator povestește că România oferă o varietate de peisaje, de la locuri sălbatice, aproape neatinse de om, la pârtii de schi moderne și plaje liniștite.

Mai mult, britanicii au fost impresionați de specificul culinar al țării noastre, cât și de obiceiurile populare și cultura rurală din România. În același timp, jurnaliștii britanici trag câteva săgeți către autoritățile din țara noastră, susținând că turiștii ar fi mult mai interesați să vină aici dacă ”ministerul Turismului din România s-ar pune pe făcut treabă”.

Articolul din The Spectator susține că România este una dintre cele mai trecute cu vederea destinații turistice din Europa și face și câteva recomandări. Printre locurile pe care străinii le consideră a fi de neratat în timpul unei vizite în țara noastră sunt localitatea izolată Gura Portiței, din apropierea Deltei Dunării, dar și orașul Sibiu, care i-a impresionat prin arhitectura saxonă.

România este una dintre cele mai trecute cu vederea destinații turistice din Europa

Britanicii laudă mâncărurile românești, dar și vinurile de aici. Turiștilor le sunt recomandate, de asemenea, țuica și mujdeiul.

În articolul din The Spectator, pe care îl puteți citi aici, sunt recomandate destinații mai puțin cunoscute chiar și de către români, cum ar fi pârtiile din Șuior, la baza Munților Gutâi, din Maramureș.

Ecoturismul este un sector în plină dezvoltare în România, iar britanicii spun că este foarte avantajos să explorezi frumusețea sălbatică a țării noastre apelând la serviciile unei astfel de pensiuni.

Un roman cere 40.000 de euro daune de la salvatorii care l-au salvat de la inec!

In: TURISM

Un avocat din București a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva a trei salvamari și a unui polițist local care l-au scos din apă în 2016, într-o zi în care era arborat steagul roșu, semn care anunță că înotul este interzis, potrivit Adevarul.ro.

Procurorul care a lucrat la această cerere a clasat plângerea, dar avocatul bucureștean a contestat-o și se va judeca pe 13 iunie la Judecătoria Mangalia. Avocatul îi acuză pe salvamari de purtare abuzivă, iar pe polițistul local de privare de libertate în mod ilegal. De asemenea, le cere acestora daune de câte 10.000 de euro fiecare.

Potrivit Adevărul, incidentul s-a produs pe 22 august 2016, pe o plajă din staţiunea Mangalia. În ziua respectivă au fost şase cazuri de persoane înecate pe plajele din Mangalia, marea fiind agitată.

Din declaraţiile avocatului, menţionate de anchetatori, acesta a intrat în apă pentru a-şi „face baia zilnică de două ore în mare”.

Deşi era steag roşu, omul spune că nu depăşea geamandura. Mai mult, susţine că este un înotător experimentat, care a participat în trecut la campionate de înot.

Acestea ar fi fost motivele pentru care nu a vrut să iasă din apă când cei trei salvamari i-au cerut asta.

În tot acest timp, pe plajă, un echipaj SMURD resuscita un bărbat scos din valuri, care ulterior a murit, iar salvamarii căutau un copil dispărut, pe care apa l-a scos a doua zi la mal mort.

După mai bine de o oră de tratative, mai mulţi turişti au intrat şi l-au scos forţat pe avocat, pe plajă fiind încătuşat de un poliţist local şi dus la poliţia municipală pentru identificare.

!-- Composite Start -->
Loading...
Back to top

Share Page

Close