Un nou lant de supermarketuri vine in Romania! Au printre cele mai mici preturi!

In: Economie, Retail

Reţeaua de supermarketuri Shoprite, cel mai mare retailer alimentar de pe continentul african, analizează posibilitatea intrării pe pieţele din Europa de Est care au „fie o competiţie redusă fie o creştere economică ridicată”. România a avut în trimestrul patru de anul trecut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, deci este o posibilă ţintă, anunta Capital.ro.

Piaţa locală ar putea reprezenta pentru investitorii sud-africani o poartă de acces spre Europa Centrală şi de Est, regiune considerată a 11-a mare economie a lumii, care în 2015 a înregistrat o creştere reală a Produsului Intern Brut de 3,1%, aproape dublă faţă de cea a zonei euro, de 1,6%. Potenţialul de creştere al acestei zone economice, estimat a fi de 3% în următorii cinci ani, le oferă argumente solide în favoarea unor plasamente cu randamente superioare pieţelor dezvoltate.


Decizia de extindere a fost luată de noul director executiv al Shoprite, Pieter Engelbrecht, care a preluat poziţia în ianuarie 2017. Expansiunea va duce Shoprite pe o piaţă unde competitorii Tesco, Carrefour, Lidl şi Aldi au deja o prezenţă solidă.

„Vom analiza alte ţări în curs de dezvoltare. Există însă anumite aspecte care au rezultat în urma discuţiilor cu Steinhoff, iar ei au o bună prezenţă acolo astfel că am dori să profităm de această expertiză şi să analizăm ţările din blocul estic”, a spus Pieter Engelbrecht, citat de Reuters.

În luna februarie a acestui an, Steinhoff International a renunţat la ideea fuziunii activelor sale africane cu magazinele Shoprite, o tranzacţie care, potrivit bancherilor, ar fi creat un gigant cu o valoare de peste 13 miliarde de dolari.

„Cele două tipuri de ţări pe care le vom analiza sunt fie cele cu o competiţie redusă fie cele care au un ritm de creştere ridicat”, a spus Pieter Engelbrecht, fără a oferi alte detalii cu privire la ţările pe care le are în vedere. „Vom înainta într-un ritm lent. Într-o primă fază vom înfiinţa câteva magazine pentru a fi siguri că piaţa ne agreează iar dacă vom fi acceptaţi atunci putem analiza o fuziune sau achiziţie”, a adăugat Engelbrecht.

Citeste mai multe pe Capital.ro.

REVINO IN TOP

Share Page

Close