Mesajul unui bucurestean dornic sa-si ajute vecinii pe timpul inghetului a ajuns celebru in toata Romania

In: Vorba zilei

Eduard Vigu este instructor de fitness și preparator fizic pentru copii și locuiește în cartierul Tineretului, din București. Tânărul a vrut să le sară în ajutor vecinilor bătrâni sau suferinzi, care se descurcă anevoios să facă piața zilele acestea, când Capitala a fost sub avertizări de ger extrem, ninsori și vânt puternic.

De aceea, el a lăsat în scara blocului un mesaj, alături de numărul său de telefon, prin care își încurajează vecinii să îl contacteze, dacă au nevoie.

„Dacă avem persoane în etate, persoane cu nevoi speciale care din cauza condițiilor meteo nu își pot procura alimente, apă, medicamente, vă pot ajuta cu mare drag. Sunt vecinul vostru de la etajul 4. Bateți la ușă sau sunați la numărul meu de telefon”, este mesajul afișat în scara blocului, potrivit Adevărul.

„Ăsta sunt eu, aşa am fost crescut, asta simt. Iubesc şi îmi pasă de semenii mei. Nu există vreun apropo în spatele gesturilor mele. Nu este vorba de culoare politică, de nimic. Dacă pot să ajut, ajut şi o fac cu mare drag. Cu toţii vom ajunge bătrâni. Mi-ar prinde bine când voi fi la o vârstă respectabilă să ştiu că la parterul blocului stă un tip ca mine“, zâmbeşte Eduard.

By: Stefan Mihalache Tags: , , , , ,

„Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet” – Papa Ioan al XXIII-lea

In: Vorba zilei

A painting of Blessed John XXIII, the pope who convened the Second Vatican Council, is seen in the museum dedicated to him in his birthplace of Sotto il Monte Giovanni XXIII, Italy. Pope Francis has ask the world's cardinals to vote on the canonization of Blessed John XXIII, even in the absence of a miracle. The announcement came July 5 with Pope Francis' decree that cleared the way for the canonization of Blessed John Paul II, the late Polish pontiff. (CNS file photo/Paul Haring) (July 5, 2013) See POPES-CANONIZE July 5, 2013.

Papa Ioan al XXIII-lea, nascut Angelo Giuseppe Roncalli, (n. 25 noiembrie 1881, Sotto il Monte, Italia – d. 3 iunie 1963, Cetatea Vaticanului, Roma) a fost papa din 28 octombrie 1958 pana la moartea sa. Canonizarea sa a avut loc in data de 27 aprilie 2014, impreuna cu cea a papei Ioan Paul al II-lea.

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

”O zi in care n-ai ras, este o zi pierduta” – Charlie Chaplin

In: Vorba zilei

KID (THE)

Charles (Charlie) Spencer Chaplin (n. 16 aprilie 1889, Londra, Marea Britanie, d. 25 decembrie 1977, Vevey, Elvetia.) a fost un actor si regizor englez. Este considerat a fi unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul XX. Cele mai renumite filme ale sale sunt City Lights (Luminile orasului), Modern Times (Timpuri noi) si The Great Dictator (Marele dictator).

„Omul intelept nu-si calculeaza sansele. El isi fixeaza telul si apoi il atinge” – Lao Tse

In: Vorba zilei

lao-tzuLao Tzu s-a nascut in statul Ch’u si a fost contemporan cu Confucius (sec VI i. d. C.).

Era de meserie curator la biblioteca regala din Chou, unde s-ar fi intilnit cu Confucius cu care a avut un dialog celebru despre rituri. Acest dialog scoate in evidenta diferentele majore dintre taoism si confucianism, diferente pe care unii le neaga sustinind ca taoismul si confucianismul se completeaza la fel ca si cuplul yin-yang.

Lao Tzu purta numele de familie Li si prenumele Erh, care inseamna „ureche”. Adeseori il gasim in diverse relatari numit Li Erh. Dupa moartea sa, prenumele a fost inlocuit cu Tan, care se traduce prin „urechi lungi”. De aici, crede James Legge, putem deduce ca prenumele sau fusese dat dupa o anumita particularitate fizica a urechilor sale.

Ulterior Lao Tzu se retrage din viata publica dezgustat de declinul dinastic. Plecind spre Apus, el l-ar fi intilnit per paznicul trecatorii, Yin Hsi, care l-ar fi rugat sa scrie un manual de intelepciune.

„Adevarata fericire costa putin; cand costa mult nu e adevarata” – Francois-Rene de Chateaubriand

In: Vorba zilei

François-René de Chateaubriand (n. 4 septembrie 1768 – d. 4 iulie 1848) a fost un scriitor francez, politician si diplomat. Este considerat fondatorul romantismului in literatura franceza. Principala sa lucrare este „Geniul crestinismului sau Frumusetea religiei crestine” (1802), publicata ulterior in numeroase editii. A fost ales membru al Academiei Franceze in 1811.

„Gasesc televizorul foarte educational. De fiecare data cand cineva da drumul la televizor, ma duc in cealalta camera si citesc o carte” – Groucho Marx

In: Vorba zilei

Julius Henry „Groucho” Marx, nascut la 2 octombrie 1890, in Berlin, a fost un actor american de comedie.

In public si in afara camerelor de filmat, fratii sai Harpo si Chico erau greu de recunoscut de catre fanii lor, fara peruci si costume, dar le era aproape imposibil sa-l recunoasca pe Groucho, fara ochelarii sai si fara mustata si sprancenele sale false.

Grouch-Marx-007

By: Stefan Mihalache Tags: , , ,

„Daca s-a facut penicilina din paine mucegaita, cu siguranta si din tine se poate face ceva” – Muhammad Ali

In: Vorba zilei

Muhammad Ali, nascut sub numele Cassius Marcellus Clay, Jr., pe 17 ianuarie 1942, in orasul Louisville, statul Kentucky, SUA este un fost boxer profesionist, campion mondial la box. In anul 1974 a fost ales Sportivul anului din SUA, iar in 1999, Ali a fost desemnat „Sportivul secolului” de revista americana „Sports Illustrated”.

aliEl este considerat cel mai mare campion de box la categoria grea precum si unul din cei mai populari sportivi al tuturor timpurilor. Inca de la inceputul carierei profesioniste el isi spunea ca fiind The Greatest si ca printr-un miracol, chiar s-a adeverit.

A fost numit dupa tatal sau, Cassius Marcellus Clay, Sr. Si-a schimbat numele in anul 1964, cand s-a convertit la Islam (Sunnism).

Despre viata si cariera lui s-au facut filme, iar el insusi a fost distribuit ca actor in cateva pelicule. Un documentar recent, din 2013, „Procesele lui Muhammad Ali”, reda anii zbuciumati ai lui Ali care au urmat refuzul sau de a se inrola in armata Statelor Unite, aflata in plin razboi cu Vietnamul.

„Spui că iubești ploaia, dar folosești umbrela când mergi prin ea. Spui că iubești soarele, dar cauți umbra când strălucește. Spui că iubești vântul, dar închizi fereastra când bate. De aceea sunt speriat când spui că mă iubești”

In: Vorba zilei

marleyRobert „Bob” Nesta Marley a fost un cântăreț, compozitor, chitarist și activist jamaican. El este cel mai cunoscut interpret de muzică reggae, și este privit ca un profet al mișcării Rastafari.

Printre cele mai cunoscute cântece reggae ale lui Marley sunt ‘”I Shot the Sheriff”, „No Woman, No Cry”, „Three Little Birds”, „Exodus”, „Could You Be Loved”, „Jamming'”, „Redemption Song”, și „One Love”.

Legend, compilația de cântece ale lui Bob Marley lansată post-mortem, este cel mai bine vândut album reggae al tuturor timpurilor, cu mai mult de 25 de milioane de exemplare.

 

By: Stefan Mihalache Tags: , ,

„Nu contează atât de mult ce faci, ci câtă dragoste pui în ceea ce faci” – Maria Tereza

In: Vorba zilei

Fiica lui Carol al VI-lea, Împărat al Sfântului Imperiu Roman, Maria Terezia s-a născut în dimineața zilei de 13 mai 1717 la Palatul Hofburg din Viena, la scurt timp după decesul fratelui ei mai mare, arhiducele Leopold, și a fost botezată în aceeași zi. Nașele ei au fost: mătușa Prințesa Wilhelmina Amalia de Brunswick-Lüneburg și bunica Eleonore-Magdalena de Neuburg.

Maria_TerezaImediat după ascensiunea ei, un număr de suverani europeni care o recunoscuseră pe Maria Tereza ca moștenitoare, și-au încălcat promisiunea. Electorul Carol Albert de Bavaria care era căsătorit cu verișoara Mariei Tereza și susținut de împărteasa Wilhelmine Amalia, voia partea lui de moștenire. În noiembrie 1740, Maria Tereza și-a asigurat recunoașterea regelui Carol Emanuel al III-lea al Sardiniei, care nu a acceptat Sancțiunea Pragmatică în timpul vieții tatălui ei.

În decembrie, regele Frederic al II-lea al Prusiei a invadat Ducatul Silezia și a solicitat ca Maria Tereza să i-l cedeze, amenințând că se va alătura dușmanilor ei în caz de refuz. Maria Tereza a decis să lupte pentru provincia bogată în minerale. Frederic i-a oferit chiar un compromis: el va apăra drepturile Mariei Tereza dacă ea este de acord să-i cedeze cel puțin o parte din Silezia. Francis Stephen a fost inclinat să ia în considerare aranjamentul însă regina și consilierii ei nu, temându-se că o violare a Sancțiunii Pragmatice ar fi invalidat documentul în întregime. Fermitatea Mariei Tereza l-a asigurat pe Francisc Stephen că ar trebui să lupte pentru Silezia iar ea era convinsă că va menține în Imperiu „bijuteria coroanei Casei de Austria”. Invadarea Sileziei de către Frederic a fost începutul unei dușmănie pe tot parcursul vieții lor.

Pe plan intern Maria Terezia a inițiat un amplu program de reformă, cunoscut sub numele de „Reforma tereziană de stat”. Una din calitățile Mariei Tereza, care-i lipsise în mod evident tatălui său, a fost iscusința cu care și-a ales miniștri abili pentru a o ajuta la ceea ce-și pusese în gând. Reforma sistemului de guvernământ realizată în primii ai ani de domnie se datorează în mare măsură contelui Friedrich Haugwitz.

“Prin punerea pe hârtie a visurilor, ţelurilor şi scopurilor tale, pui în mişcare procesul prin care poţi deveni persoana care vrei să fii” – Mark Victor Hansen

In: Vorba zilei

Nascut in 1948, Mark Victor Hansen este unul dintre cei mai cunoscuti oratori motivationali din lume, cartile lui vanzandu-se in milioane de exemplare in intreaga lume.

hansenCelebritatea l-a facut sa apara, recent, la Oprah, pe CNN si la emisiunea The Today Show, precum si in numeroase articole de presa precum in Time, U.S. News & World Report, USA Today, The New York Times si Entrepreneur Magazine.